Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 7 .. 17 |
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5, Quattro, 4,2L
|
postitati 10.12.07 21:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vx_105
Tsitaat: | Algselt postitas: puna
Sa oled siis järgmine kes spetsiaalselt ei lase mööda, et mida ta siin kihutab raibe parema autoga. |
No ega selles mõttes nüüd takistama ka ei hakka, et kui näiteks ühes suunas läheb 2 rada ja ma sõidan paremas reas ning siis peeglist näen, et tagant
üks ilge kimaga tuleb ja siis võtan vasakusse ritta ning sean ennast kõrvuti teise paremas reas sõitva autoga, seda selleks et tagant tulija kihutada
ei saaks. Seda mitte. Aga kui ma sõidangi juba vasakus reas ja kiirus on max lubatud (tegelikult reeglina sõidan maanteel spidoka järgi 100 km/h, mis
reaalselt on 92-93 km/h, järgi mõõdetud) ja juhtumisi on kõrval paremal ka auto kes sama kiirusega sõidab ja siis mingi tagant tulev "väikese
riistaga mees, kes tahab oma riista väiksust veidikenegi autoga ja sellega sõites kompenseerida" tahaks ette kimada, siis ega ei huvita eriti küll
tema "probleem". Ju mingil ajal võtan ikka paremasse ritta, pole just eriti hea niimoodi kõrvuti sõita, aga ega ma nüüd mõne kiirust ületada tahtva
tüübi pärast seda spetsiaalselt tegema küll ei kiirusta.
|
Sa oled järjekordne parandaja.
Mine menti tööle kui tahad neid paranadada.
Seljatagant tuleb väikese riistaga mees uhke autoga kihutades, aga minust mööda ei saa kuna sõidan ju teises reas tal ees.
tahes tekib küsimus kas sul väike till ja sitt auto, et kohe tahtmine mõnele parema autoga mehele ära teha.
Sellise suhtumisega küll meil kunagi liiklus paremaks ei lähe.
Minge elage ennast näiteks saksa kiirteel välja mite ärge püüdke ravida inimesi eesti maanteedel.
See teeb asja hullemaks mitte paremaks.
Tel +3725654585; +358445654585
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.07 21:20
|
|
|
Seal on hullemaidki asju.
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 10.12.07 21:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: HTafka
Ja kui on on pime juba ja väljas kasvõi natukesegi vihma sajab sõidan maanteel 70-80 ja mitte rohkem, silm siniseks sellel, kes arvab et ma nüüd
liiklust takistan. |
Mis siis saama hakkab kui tee libedaks läheb? Kui tuleb plaksust 10 cm lahtist lund näiteks? Kui sa järsku avastad oma sõiduoskusega, et teepind pole
mitte asfalt vaid hoopis must jää? Jätkem see jonn, et kõik on autojuhid, ja peavad maksku, mis maksab autojuhiload saama.
Ja rohkem tolerantsi teiste suhtes. Milleks teha kellelegi seda, mida sa ei taha, et sulle tehtaks? Mõelge egoinimesed, kas te jala liigeldes ka
trügite ja takistate teisi nimme? Vaevalt, sest siis on teie näod ja muud kehaosad teile armsad. Autoroolis on see siiski lubatud ja normaalne? Mis
see sind huvitab kui palju keegi liisinguonu käest raha julges küsida?
Mõtteterad lihtsalt.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
priidik
huviline
Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.07 21:56
|
|
|
to: serxx
Sinu postitusi lugedes jääb mulje, et seadused on pimesi täitmiseks?
See tähendaks siis järelikult olukorda, kus kõik peab olema viimse kui detailini kirja pandud. Muidu tekib ju olukord, et kõik mis pole keelatud, on
järelikult lubatud. See aga annaks omakorda aluse tihtipeale erilisteks sigadusteks (mitte ainult liikluses), sest auke seadustikes on alati olnud,
jääb ja jääbki. Ühiskond "areneb" lihtsalt niivõrd meeletu kiirusega, et kõike ei suudeta ka parima tahtmise juures kirja panna (see pole kusjuures
minu väljamõeldis, vaid seda toetavad päris suur hulk Eesti kohtunikke).
See on tore, et Sina serxx propageerid seadustike austamist, nii see peabki olema. Kuid eesmärgiks ei ole ikkagi mitte rikkuda sellepärast, et nii on
kirjas vaid endale aru andes, miks midagi on kirja pandud ja seejärel teha enda valikud.
Mina juhina pean ise hindama kainelt olukorda. Kui on kuiv, päevane aeg, sõidan mööda korralikku teed, kus suviti on 110 alad, kaks rada jne (mõndades
kohtades ka juba aiad tee ääres, siis on ju põhimõtteliselt tegemist
kiirteega. Õnnetuseks meil neid ametlikult veel pole, õnneks liikluseeskirjas on juba midagi reguleeritud. Taolistes olukordades kiiremate
takistamisel seab hoopis aeglasem ohtu enda ja teiste elu. Mujal Euroopas ei jää keegi ka hetkeks mõtlema selle peale, et kes nüüd kui kiiresti sõidab
kui talle tagumine juht tulesid vilgutab..
Sõidukite arv teedel on kasvanud plahvatuslikult, samas teede läbilaskevõime aina kahaneb. Kui me kõik jääme uimerdama, siis ei jõuagi keegi kuhugi.
Kairos on näiteks 3 miljonit sõidukit, praktiliselt mitte ühtegi valgusfoori, kuid üllatus üllatus, liiklusõnnetusi polegi eriti. Sest inimesed
austavad.. Pariisis sõidetakse nagu hullud, ristirästi üle punaste, võrrid panevad busside vahelt üle kõnniteede - jällegi mitte ühtegi
liiklusõnnetust... Kõik sõidavad ühtlase kiire tempoga ja polegi vaja kellelgi süstima hakata.
|
|
|
vx_105
Bännitud
Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.07 22:20
|
|
|
Seljatagant tuleb väikese riistaga mees uhke autoga kihutades, aga minust mööda ei saa kuna sõidan ju teises reas tal ees.
tahes tekib küsimus kas sul väike till ja sitt auto, et kohe tahtmine mõnele parema autoga mehele ära teha.
Minge elage ennast näiteks saksa kiirteel välja mite ärge püüdke ravida inimesi eesti maanteedel.
See teeb asja hullemaks mitte paremaks. |
Kui politseinikel normaalsed palgad oleks, siis võibolla lähekski (või oleks juba ammu läinud)... ja teeks tõenäoliselt üsna tulemusliku tööd, nähes
praegu iga päev autoga sõites mis teedel/tänavatel toimub.
See ei loegi midagi, kas see "väikese riistaga" mees sõidab minust parema autoga (seda paremust, isegi hinna suhtes on lihtsalt pilgu põhjal tihti
võimatu hinnata) või mitte, aga liikluseeskiri kehtib kõigile. No põhimõtteliselt võib ju ka nii võtta, et kui tagantpoolt läheneb auto 110-ga, kes
rikub eeskirju ja ta seda teha "tohib", siis pole ju selles ka midagi imelikku kui eessõitja eeskirju rikub ja sõidab rahulikult vasakus reas edasi,
parempoolse auto kõrval?
Just sellise suhtumisega ei lähe meil liiklus kunagi paremaks, kui arvatakse, et kihutajatele peab vabad käed andma ja nähes et tagantpoolt üks
selline tuleb, siis kindlasti jälgima, et ta ilusti mööda saaks ja ometi ei peaks vahepeal lubatud kiirusega sõitma. Just sellised lubatud kiirusest
mitte kinni hoidjad peaksid ennast Saksa kiirteedel välja elamas käima.
|
|
|
Cari
huviline
Registreerunud 22.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 10.12.07 23:02
|
|
|
kaua see "väikse riista" asi kestab? see ju ammu teada et kadedusel pole piire! Ma mõtlen et kui ma sõidan mööda pirita teed 55ga (jah, ma olen siis
blokker), kas siis on kah mõttes et nääd, väikse riista mees ei leia gaasi pedaali üles ????
edit:
olen täheldanud, et audid, jõudes sappa, enam mööda ei lähe, vaid lasevad minuga samas tempos lõpuni!
retsept
|
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.07 23:05
|
|
|
See kõrvuti sõitmine on ma ei tea mis kas seal tehakse üksteisele nägusi või räägitakse viipekeelt.
Normaalsed inimesed ei sõida kõrvuti ega takista liiklust, ja mis see sinu asi on kui kiirelt keegi sõidab sa ei ole mingi maailma parandaja.
kui kõik nii hakkaks sõitma oleks suht kohutav.
Mine sõida euroopas vähe ringi siis näed kuidas normaalsed inimesed liiklevad.
Teine rida on möödumiseks mitte kõrvuti liiklemiseks maanteel.
Linnas mind ei häirigi kui nii sõidetakse.
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 10.12.07 23:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: villu157
Tsitaat: | Algselt postitas: generaator M
Samasuguseid tolasid on näituseks Soomemaalgi küllalt - enne venitakse sul jalus, aga kui mööda minema hakkad, siis tallatakse see parempoolne pedaal
kasvõi läbi põranda - isegi kui ollakse selle 44 kW Golfi roolis. |
See kipub siiski nii olema siis, kui möödud sellest tolast eesti numbritega autoga. Mõnele seal maal ei mahu lihtsalt hinge selline asi, et eestlane
temast mööda sõidab. |
Soomlased ise ka kiruvad seda asja - nii et eesti numbrid küll asjaga seotud vaevalt on (siis need, kellele sedasi "pidurit" mängitakse)
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.07 23:43
|
|
|
See teeb asja hullemaks mitte paremaks. |
Kui politseinikel normaalsed palgad oleks, siis võibolla lähekski (või oleks juba ammu läinud)... ja teeks tõenäoliselt üsna tulemusliku tööd, nähes
praegu iga päev autoga sõites mis teedel/tänavatel toimub.
See ei loegi midagi, kas see "väikese riistaga" mees sõidab minust parema autoga (seda paremust, isegi hinna suhtes on lihtsalt pilgu põhjal tihti
võimatu hinnata) või mitte, aga liikluseeskiri kehtib kõigile. No põhimõtteliselt võib ju ka nii võtta, et kui tagantpoolt läheneb auto 110-ga, kes
rikub eeskirju ja ta seda teha "tohib", siis pole ju selles ka midagi imelikku kui eessõitja eeskirju rikub ja sõidab rahulikult vasakus reas edasi,
parempoolse auto kõrval?
Just sellise suhtumisega ei lähe meil liiklus kunagi paremaks, kui arvatakse, et kihutajatele peab vabad käed andma ja nähes et tagantpoolt üks
selline tuleb, siis kindlasti jälgima, et ta ilusti mööda saaks ja ometi ei peaks vahepeal lubatud kiirusega sõitma. Just sellised lubatud kiirusest
mitte kinni hoidjad peaksid ennast Saksa kiirteedel välja elamas käima. |
Teise eeskirja rikkuja vastu üritad ise välja astuda eeskirja omakorda rikkudes - äkki aitaks sellest "omakohtu" harrastamisest, teiste "tilli
pikkuse mõõtmisest" ja "politsei mängimisest" tee peal?
Kust sa võid teada, mis selle kiirustamise taga on? Äkki on autosse (jaa ma tean,et kordan iseennast) kohe sünnitav naisterahvas või infarktijärgses
seisundis inimene peale võetud ja üritatakse haiglasse jõuda - või siis kasvõi näiteks saare peal olles praamile koos sellesama hädalisega (omast
käest teab, milline vahel meditsiini tase võib seal olla)?
Kust sa võid seda teada?
See, et sa arvad, et keegi niisama lihtsalt kihutamise pärast kihutab jas sulle on see vastumeelt, ei anna sulle õigust ise
"kohtumõistmisega" tegelema hakata!!!
P.S. Ise olen küll viimaseid inimesi, keda sedasi arutus kihutamises süüdistada võib, nii et erapoolikuks pidada seda juttu ei saa. Aga kui peaks ise
sellises olukorras olema, et seda tuleb teha ja siis kellegi sellise "piduri" pärast abivajaja näiteks sureb või tekitab see "tropp" koperdamisega
hoopis liiklusõnnetuse... catch my drift?
P.P.S. Ja kui sedasi troppi mängides ise veel liiklusõnnetuse põhjustad, siis saad ju ise ka kannatada - lihtsalt selle mõttetu "vaimusähvatuse"
tõttu! Kui tolle auto roolis ongi hull, siis lase tal oma teed minna - on vähemalt endal suurem tõenäosus terveks jääda ja sina ei sea teisi ise
täiendavalt ohtu. Kui aga tolle auto roolis on silmnähtavalt raskelt purjus inimene vms, siis on veelgi tõenäolisem, et saad oma teguviisi pärast
kannatada. Parem teavita koheselt politseid.
P.P.P.S. Siin kuskil juhtus mõni aeg tagasi nii, et keegi sedasi teel "pidurit" mänginu sai mitu tundi (või lausa päeva...) hiljem tolle ta selja
taha "kotti" jäetud auto juhi käest haledalt kolki - too otsis ta lihtsalt hiljem üles kaubanduskeskuse parkimisplatsil
|
|
|
vx_105
Bännitud
Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.07 00:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: generaator M
Teise eeskirja rikkuja vastu üritad ise välja astuda eeskirja omakorda rikkudes - äkki aitaks sellest "omakohtu" harrastamisest, teiste "tilli
pikkuse mõõtmisest" ja "politsei mängimisest" tee peal?
Kust sa võid teada, mis selle kiirustamise taga on? Äkki on autosse (jaa ma tean,et kordan iseennast) kohe sünnitav naisterahvas või infarktijärgses
seisundis inimene peale võetud ja üritatakse haiglasse jõuda - või siis kasvõi näiteks saare peal olles praamile koos sellesama hädalisega (omast
käest teab, milline vahel meditsiini tase võib seal olla)?
Kust sa võid seda teada?
See, et sa arvad, et keegi niisama lihtsalt kihutamise pärast kihutab jas sulle on see vastumeelt, ei anna sulle õigust ise
"kohtumõistmisega" tegelema hakata!!!
P.S. Ise olen küll viimaseid inimesi, keda sedasi arutus kihutamises süüdistada võib, nii et erapoolikuks pidada seda juttu ei saa. Aga kui peaks ise
sellises olukorras olema, et seda tuleb teha ja siis kellegi sellise "piduri" pärast inimene näiteks sureb või tekitab ta oma koperdamisega hoopis
liiklusõnnetuse... catch my drift?
P.P.S. Ja kui sedasi troppi mängides ise veel liiklusõnnetuse põhjustad, siis saad ju ise ka veel kannatada - lihtsalt selle mõttetu
"vaimusähvatuse" tõttu! Kui tolle auto roolis ongi hull, siis lase tal oma teed minna - on vähemalt endal suurem tõenäosus terveks jääda ja sa ei
sea teisi ise täiendavalt ohtu.
P.P.P.S. Siin kuskil juhtus mõni aeg tagasi nii, et keegi sedasi teel "pidurit" mänginu sai mitu tundi (või lausa päeva...) hiljem tolle ta selja
taha "kotti" jäetud auto juhi käest haledalt kolki - too otsis ta lihtsalt hiljem üles kaubanduskeskuse parkimisplatsil |
Ma ei ütlegi, et ma teise eeskirja rikkuja vastu üritan ise välja astuda omakorda eeskirju rikkudes, aga lihtsalt teine rikkuja ei saa ju eeldada, et
tema rikub ja kõik teised on kullatükid ning ei või samuti teha?
Liikluseeskiri on kohustuslik täitmiseks kõigile liiklejatele. Mõtle kuhu me niimoodi välja jõuame, kui igaüks võiks hakata seda vajadusel
"väänama". Mingi tervisehädaga inimesi võib lubatust kiiremini sõidutada kiirabi, kiirust ületav tavakodanik on ikkagi rikkuja ja võib saada selle
eest karistada. Või sel juhul kas sa võid siis inult kiirust ületada või võid ka teisi reegleid rikkuda? Samamoodi võib ju olla selline juhus, kus
sünnitama hakkavat naist või infarktijärgset inimest on "vaja" sõidutada joobeseisundis. Kus oleks see piir siis, mida võib ja mida mitte?
Tegelikult on see piir juba ju paika pandud ja ei ole mõtet seda väänata, igaüks võiks muidu leida põhjuse eeskirjade rikkumiseks.
Kui mul oleks vaja oma "riista suurust" tõestada, siis ma võin ju ka kasvõi mõne inimese kes kõrvalteelt mu ette sõites mind sunnib kiirust
vähendama 90 pealt 80 peale, kätte saada ja haledalt läbi kolkida.
|
|
|
vx_105
Bännitud
Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.07 00:22
|
|
|
...ja mis see sinu asi on kui kiirelt keegi sõidab sa ei ole mingi maailma parandaja. |
Ega see ka minu asi ei peaks olema kui keegi joobes peaga sõidab? Kui sa näed joobes juhti sõitmas, siis kas sa ei püüa olukorda parandada ja kui
mitte otseselt ise ei saa/taha/julge midagi ette võtta, siis politseid ka ei teavita?
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.07 07:35
|
|
|
Joobes peaga on minu silmis vähe muud ja olen sellevastu ka kaasa aidanud.
Ise joobes olekus ei sõida never.
Kiirust olen ikka ületanud ja arvan, et ka sina oled.
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 11.12.07 08:35
|
|
|
...ja mis see sinu asi on kui kiirelt keegi sõidab sa ei ole mingi maailma parandaja. |
Ega see ka minu asi ei peaks olema kui keegi joobes peaga sõidab? Kui sa näed joobes juhti sõitmas, siis kas sa ei püüa olukorda parandada ja kui
mitte otseselt ise ei saa/taha/julge midagi ette võtta, siis politseid ka ei teavita? |
Kõigepealt täida profiil ära, ja siis hakka maailma parandama. Ja juhul kui siin ilmas kõik nii katki ja vastukarva on, hakka madalast palgast
hoolimata politseinikuks. See on minu silmis sulle paras nimi.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
HTafka
huviline
Registreerunud 15.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.07 10:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Mis siis saama hakkab kui tee libedaks läheb? Kui tuleb plaksust 10 cm lahtist lund näiteks? Kui sa järsku avastad oma sõiduoskusega, et teepind pole
mitte asfalt vaid hoopis must jää? Jätkem see jonn, et kõik on autojuhid, ja peavad maksku, mis maksab autojuhiload saama. |
Siis valin vastavalt teeoludele kiiruse. Pimedas on nähtavus kõvasti piiratud ja kui kiilas ka on ja takistus teele ilmub siis vaevalt sa 90'ga
pidama saad või üldse reageerida jõuad, sest inimesel on võimete piirid(reageerimisaeg, tähelepanu)
Muidu nõus et kõigist ei pea autojuht saama.
|
|
|
vx_105
Bännitud
Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.07 10:16
|
|
|
Joobes peaga on minu silmis vähe muud ja olen sellevastu ka kaasa aidanud.
Ise joobes olekus ei sõida never.
Kiirust olen ikka ületanud ja arvan, et ka sina oled. |
Seda küll, et joobes juhtimine on suurem eksimus, aga ma püüdsin just tähelepanu juhtida sellele, et need mõlemad (joobes sõit ja kiiruse ületamine)
on eeskirjade rikkumised ja kes nüüd julgeb selle piiri tõmmata, et milline rikkumine on veel "lubatud" ja milline mitte? See piir on juba
liikluseeskirjadega maha pandud ja igaüks on seda ka tunnistanud kui eksamit/eksamisõitu tegemas käis.
|
|
|
HrOnkel
huviline
Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant Q (C4)
|
postitati 11.12.07 11:55
|
|
|
Siis valin vastavalt teeoludele kiiruse. |
mis on teeoludele vastav kiirus??
ja kuidas sa nimetad autojuhti kui suurem enamus autojuhte suudab sõita pimedas, lumisel (lumevaalud teel) ja sademetega teel kiirusega X km/h ja
antud juht sõidab X-30 km/h
kas sellise juhi koht on ikka rooli ja tooli vahel??
või võiks istuda selle asemel bussis/trammis/rongis
ps just sellised juhid oma käpardlikusega (vabandust väljendi pärast) tekitavad maanteedele "troppe" ja liiklusohtlike olukordi
kahju et nad sellest ainult ise aru ei saa
|
|
|
HTafka
huviline
Registreerunud 15.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.07 12:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: HrOnkel
ja kuidas sa nimetad autojuhti kui suurem enamus autojuhte suudab sõita pimedas, lumisel (lumevaalud teel) ja sademetega teel kiirusega X km/h ja
ps just sellised juhid oma käpardlikusega (vabandust väljendi pärast) tekitavad maanteedele "troppe" ja liiklusohtlike olukordi
kahju et nad sellest ainult ise aru ei saa |
Mina pole midagi rääkinud 30kmh, kus sellise arvu võtad? Täitsa enda viga kui sõidad sellise kiirusega millega pidama ei saa ohuolukorral ja välja
sõidad teelt.
Minuarust on enamus liiklusõnnetusi põhjustatud liigsest kiirusest, ütle mis sa tahad, see 30kmh mees jõuab pidama jääda ja jääb ellu, kui just mingi
hull tagant 120++kmh ei tule.
30kmh on muidugi suht ekstreem..
|
|
|
HrOnkel
huviline
Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant Q (C4)
|
postitati 11.12.07 13:08
|
|
|
kahju et nad sellest ainult ise aru ei saa |
Mina pole midagi rääkinud 30kmh, kus sellise arvu võtad? Täitsa enda viga kui sõidad sellise kiirusega millega pidama ei saa ohuolukorral ja välja
sõidad teelt.
Minuarust on enamus liiklusõnnetusi põhjustatud liigsest kiirusest, ütle mis sa tahad, see 30kmh mees jõuab pidama jääda ja jääb ellu, kui just mingi
hull tagant 120++kmh ei tule.
30kmh on muidugi suht ekstreem.. |
Kui nüüd kasutaja "HTafka" uuesti pinu postituse läbi loeb ja endale selgeks teeb (elementaarse matemaatika) X ja X-30 siis saab ta ka aru postituse
mõttest.
kui Suurem enamus sõidab al'a 70 km/h (X km/h) ja üks juht mõtleb et temale on ülemõistuse ja võimete piiri sõita sellise kiirusega ja hakkab sõitma
40km/h (X-30km/h) siis mis sa arvad:
|
|
|
Aleksandr
huviline
Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Honda
|
postitati 11.12.07 13:51
|
|
|
Ütlen kohe välja et ei poolda põhjendamatut aeglast sõitu ega kiiruse ületamist.Liigun koos liiklus vooluga (mõistuse piires).Lugedes seda teemat
läbi tekkis selline mulje et need kes ületavad kiirust,nendega on kõik OK , anna talle aupaklikult teed ja puha aga need kes liiguvad aeglaselt paneme
seina äerde...ja samas on nad veel süüdi kõikides õnnetustes.Ja kui hakkab keegi oma arvamust välja ütlema et kiiruse ületamine on ka rikkumine siis
talle vastatakse...Tsitaat: | Algselt postitas: puna
ja mis see sinu asi on kui kiirelt keegi sõidab |
Samas aeglane liikleja võiks ka öelda nendele kes ületab kiirust ja vinguvad et igasugu tropid jäevad ette "ja mis see sinu asi on kui kiirelt keegi
sõidab"
Miks siis ületamine+10-15 on parem kui aeglane -10-15 sõit.
|
|
|
Hamzik
huviline
Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 11.12.07 14:19
|
|
|
Eks see pimedas, vihmas, lumisel teel jne. sõidukiirus olene ikka autost kah. Ise sõidan nii A6ga, escordiga, berlingoga. Näiteks kergete
lumevaaludega või siis lörtsivaaludega on erinevus, kas sõita alla tonni kaaluva escordi või A6ga. Samuti pimedas sõit. Minu berlingo lähituled ei
tekita sama kindlat tunnet, kui Audi xenonid.
Muidugi x-30 km/h on võib olla natuke äärmuslik näide.
|
|
|
HTafka
huviline
Registreerunud 15.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.07 14:51
|
|
|
Kui nüüd kasutaja "HTafka" uuesti pinu postituse läbi loeb ja endale selgeks teeb (elementaarse matemaatika) X ja X-30 siis saab ta ka aru postituse
mõttest.
kui Suurem enamus sõidab al'a 70 km/h (X km/h) ja üks juht mõtleb et temale on ülemõistuse ja võimete piiri sõita sellise kiirusega ja hakkab sõitma
40km/h (X-30km/h) siis mis sa arvad:
või võiks istuda selle asemel bussis/trammis/rongis |
Sellise näite puhul jah ilmselt pole autorooli asja, aga:
Kle kust sa sellised arvud võtad? miks sa mu postitust väänad. Ma mõtlen pigem 90kmh-20kmh. Matega mul ei ole probleeme, miks teemast kõrvale kaldud
ja asja isiklikuks ajad?
Kumb inimene jääb suurema tõenäosusega elama, kas see kes hakkab 90kmh pidurdama ja kokkupõrke teeb või see kes hakkab 70kmh pidurdama ja teeb
kokkupõrke? detailsemaks: kui 70kmh pidurdab ja jääb seisma, siis sama ajaga on 90kmh jõudnud pidurdada enda hoo alles 65kmh'ks. Arvud pole väga
laest ka võetud.
Miks teile kohale ei jõua see?
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 11.12.07 15:18
|
|
|
Mille üle te siin ikka vaidlete - ega see suurt midagi ei paranda nii või teisiti. Igaüks sõidab vanaviisi edasi, olgu see siis seadusekuulekalt,
kihutades või teistest aeglasemalt.
Teema arengu jooksul on vahele sattunud mõtteteri, et ei tohiks lasta ennast üldse häirida ja nii ilmselt parim ongi. Säästate endi ja teiste
närve.
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.07 16:46
|
|
|
Ma ei ütlegi, et ma teise eeskirja rikkuja vastu üritan ise välja astuda omakorda eeskirju rikkudes, aga lihtsalt teine rikkuja ei saa ju eeldada, et
tema rikub ja kõik teised on kullatükid ning ei või samuti teha?
Liikluseeskiri on kohustuslik täitmiseks kõigile liiklejatele. Mõtle kuhu me niimoodi välja jõuame, kui igaüks võiks hakata seda vajadusel
"väänama". Mingi tervisehädaga inimesi võib lubatust kiiremini sõidutada kiirabi, kiirust ületav tavakodanik on ikkagi rikkuja ja võib saada selle
eest karistada. Või sel juhul kas sa võid siis inult kiirust ületada või võid ka teisi reegleid rikkuda? Samamoodi võib ju olla selline juhus, kus
sünnitama hakkavat naist või infarktijärgset inimest on "vaja" sõidutada joobeseisundis. Kus oleks see piir siis, mida võib ja mida mitte?
Tegelikult on see piir juba ju paika pandud ja ei ole mõtet seda väänata, igaüks võiks muidu leida põhjuse eeskirjade rikkumiseks.
Kui mul oleks vaja oma "riista suurust" tõestada, siis ma võin ju ka kasvõi mõne inimese kes kõrvalteelt mu ette sõites mind sunnib kiirust
vähendama 90 pealt 80 peale, kätte saada ja haledalt läbi kolkida.
|
See, mida teine rikkuja (ehk see hüpoteetiline kihutaja) arvab, ei ole üldse hetkel relevantne.
Mõelda tuleks hoopis sellele, et kui isetegevust harrastades üritada teda "ohjes hoida" ja tegu on tõesti maniaki, lihtsalt hullu või laksu all
olijaga, siis "kangelase mängimise" ja "ambrasuurile viskumise" tulemusena seatakse ohtu nii iseend kui ka täiesti süütuid juuresolijaid - kui
näiteks selline hakkab sinust kui "pidurist" vägisi mööda trügima ja tulemuseks on õnnetus, kus saavad kannatada tema oma sõidukiga, sina enda omaga
+ veel täiesti asjasse puutumatud juuresolijad - näiteks keegi vastusõitjatest (ei saa sellistes olukordades paraku üldse välistada), kas siis on enam
tunnet, et olid "kangelane"?
Sest suhteliselt ilmne on, et kui tegemist on absoluutse hulluga vms, siis selline "kangelase mängimine" teda küll ohjes ei hoia.
Nii et tasuks sedagi vähemalt mõelda enne kui "kangelaseks" otsustab hakata sellisel moel.
Korravalvurite asi on sellised rajalt maha võtta ilma kolmandaid isikuid ohtu seadmata ja välja selgitada teo põhjused - mitte nii, et meist keegi oma
oletuse põhjal hakkab ise siin miilitsat mängima tekitades potentsiaalset ohtu kõigile ümbritsevatele.
Kes sellest elementaarsest asjast aru ei saa, sellel ei peaks juhiluba üldse olema.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 7 .. 17 |
|