Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  ..  3  4  5  6
Autor:
Pealkiri: Autopiloot + Mure cruise control'iga (Vastuseid: 133 | Vaatamisi: 26260)
raigo
huviline

Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.06.07 13:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raigo
Ma enda omal võtsin uuesti püsika aju pistiku lahti ja hakkasin testriga järge ajama,paistab,et kang ei funka ja pedaalikonnadest ei saanud ka signaali kätte. Seega tuleb hakata uut püsika kangi sebima.

Panin täna audi v8 kangi külge ja "guess what" ? Ei tööta!:(

Seega peab kuidagi tiiva seest selle vaakum pumba kätte saama ja lihtsalt üle kontrollima, kas pump ise on korras.

Kui kellelgi on üle (laenata ) püsika juhtplokk, siis andke teada.

Kui ikkagi on viga milleski muus kui kangis,siis on kohe üks v8 hoobade komplekt saadaval

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
raigo
huviline

Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.07 11:00 Tsiteeri

täna imekombel hakkas linnas püsikas toimetama ja hoidis ilusti kiirust. Teist korda sain ka käima,kui auto hakkas mäkke tõusma,lisas auto ise gaasi, kuid mäest alla sõites lasi auto püsika täitsa maha. Ja enam rohkem tööle ei saanud.

Kas tasuks hakata uut püsika aju otsima ?

Dixi
huviline

Registreerunud 13.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 28.06.07 12:24 Tsiteeri

Aju on remonditav.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raigo
huviline

Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.07 16:31 Tsiteeri

Hmm,aga ma käisin ajust pistikusse minevate juhtmete otsad (trükiplaadil) kolviga üle. Seega viga ajus endas ma eeldan.

lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD

postitati 28.06.07 19:45 Tsiteeri

Noniih, paneks nüüd oma seiklused püsikiirushoidjaga seoses ka kirja.

Auto ostmisest saati asi kergelt jebinud. Ehk siis aegajalt ei läinud asi tööle ja kui tööle läks siis mingitel hetkedel lasi jälle kiiruse maha. Mida aeg edasi seda hullemaks asi läks. Seega sai ühel heal päeval töö kätte võetud.

Kõigepealt oli kahtlus, et pedaalilüliti jebib. Sai see ära vahetatud, ei miskit. Siis järgmine loogiline mõte, et äkki aju.

V8 puhul tähendas see mõte seda, et kogu armatuur tuli maha kiskuda. Kõrvalistuja aribagi tagant sai lõpuks juhtploki kätte. Kuna esmapilgul kuskil külmakat silma ei jäänud, siis sai lihtsalt igaks juhuks seal KÕIK jootekohad kolviga üle käidud.

Tulemus: ASI TÖÖTAB JÄLLE :D

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Veix01
huviline

Registreerunud 07.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: a6 2,4 q.aut

postitati 29.06.07 06:10 Tsiteeri

Kus võib see aju olla 1998.a a6-el? Äkki siis on ka ajus viga, sest samuti vahest jääb peale ja vahest ei jää, ja kui jääbki, siis viskab veidi aja pärat välja.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.07 07:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Veix01
Kus võib see aju olla 1998.a a6-el? Äkki siis on ka ajus viga, sest samuti vahest jääb peale ja vahest ei jää, ja kui jääbki, siis viskab veidi aja pärat välja.

Hetkel kahjuks täpsemalt ei leidnud, aga Autodata väidab, et kindalaeka taga peaks juhtplokk olema

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Veix01
huviline

Registreerunud 07.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: a6 2,4 q.aut

postitati 29.06.07 07:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lorrap
Tsitaat:
Algselt postitas: Veix01

Hetkel kahjuks täpsemalt ei leidnud, aga Autodata väidab, et kindalaeka taga peaks juhtplokk olema

Eks siis tuleb hakata kindalaeka alla kaevama ennast, ehk õnnestub asjast asja saada.:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raigo
huviline

Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.07 07:18 Tsiteeri

lorrap, sa põhim käisid siis kogu trükiplaadi üle jootekolviga ?

lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.07 09:39 Tsiteeri

Jap, ümmarguselt vast ligi 100 jootekohta. KOLE NÜRI TÖÖ. Eriti kui pead vahepeal ootama et kolb uuesti soojeneks piisavalt. Korraliku kolviga ei ole väga hullugi.

...
raigo
huviline

Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.07 11:08 Tsiteeri

Ma pool trükiplaati tegin ära, aga teine pool on kaetud mingi punase juraga (lakiga). Ja see ei taha üldsegi nii hästi sulada :)

Küll aga kiskusin pumba maha ja andsin talle Sinise/Punase kaudu otse akult 12V ja teised klemmid panin massi - vaikus. Kui andsin peale 12V ja panin maanduse korraga ainult ühele klemmile ,siis tegi pumbas mingi klapp häält. Ja mass teisele anda,tegi pumbas mootor ainult 0,5 sec häält ja vaikus.

Kui panin originaalpistiku tagasi ja andsin pistikule otse 12V peale,siis oli täielik vaikus. :(

lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.07 12:59 Tsiteeri

No ma jebisin end ka sellest lakist läbi aga jah, maru vastik kraam tõesti.

Samas, ma arvan, et ega see pump seal lõputult imema ei peagi.
A: kui kõik töötab imeb korra vaakumi sisse ja korras
B: kui ei tööta(õhuleke) siis ta ei tohigi tööle jääda, kuna vaakumi pidamisega kontrollitakse suuresti ju piduripedaali asendit.

...
raigo
huviline

Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.07 13:08 Tsiteeri

kui suuga voolikust vaakum üles tõmmata,siis enam ta kaua vaakumit hoida ei taha. Paistab,et peab konnad uuesti lahti tõmbama :(

raigo
huviline

Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.07 20:18 Tsiteeri

Täna tõin romulast teise pumba proovimiseks,viskasin peale ja kohe proovima. - vaikus.

Panin vana pumba tagasi ja siis olin juba üsna masenduses ja närvis.

Viimase asjana otsustasin püsika aju lõpuni ära joota.

Võtits kõvasti aega ja nikerdamist oli samuti ropult - nagu lorrap juba mainis .
Kuid vilja ta kandis ning nüüd on püsikas korras. :D

Küll aga plaanis konnad ära vahetada,kuna poest saadud tihendid taaskord ei sobi ideaalselt.:D:D

lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 03.07.07 00:44 Tsiteeri

Mis tihendeid taga ajasid? Mul korralik pedaalilüliti sahtlis ootamas.

...
raigo
huviline

Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.07.07 04:48 Tsiteeri

pedaalilüliti tihendeid ;) Kui sul olemas,siis võib edasi rääkida PS-is.

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 06.08.07 20:46 Tsiteeri

Nii, sai veits aega leitud, nikerdatud ja leitud järgmist (C5 98' aut):

1. Kaitsmeplokis kaitse nr. 11 (Cruise control autom. trans.) puudub.
2. Toide 12V tuleb Tiptronicu ajust otse cruiisi lülitile. 12V-ga tüüritakse SET-i ja RES-i. Vajalikud pinged jõudsid cruiisiplokini. NB: 12V tuleb ainult töötava mootoriga ja käik peab sees olema (P ja N peal ei tule muffigi)
3. Cruisii ploki klemmile nr. 11 (juhe läbi cruiisi lüliti ON/OFF ja piduri pedaali lüliti) ei tule piiksugi toidet. Lähimal uurimisel selgus, et ei saagi tulla (skeem tundub olevat sarnane C4 1997 omale). Kui kruiisi lüliti on ON asendis (lüliti klemm suletud) ja piduri pedaal on üleval (cruiisi lüliti klemm suletud, piduritulede klemm avatud) siis minu auto puhul jõudis kruiisi ploki klemmile nr. 11 MASS. Kusjuures nii naljakas kui see ka pole, siis see MASS jõuab sinna läbi piduritulede pirnide. Nimelt Cruiisi lüliti klemmile 4 jõuab punane juhe musta triibuga (sama värv, mis pidurituledesse). Kui vajutada pidurit siis 12V piduritulede pinge jõuab cruiisilülitisse. Samal ajal muidugi katkestab piduripedaalil olev cruiisilüliti ahela ja tekitatakse katkestus massist /(piduritulede pingest) cruiisiploki klemmile 11. Muidugi minu mõistus ei võta miks peab läbi pirnide see jama käima, võiks ju lülitisse tuleva juhtme otse ära maandada!? Ju siis Audi "inseneridel" oli mingi mõttevääratus.
4. Jootsin üle pool cruiisi ploki joodistest s.t. selle osa mis oli lakivaba. Silm ja luup midagi eriliskummalist ei tuvastanud. Aga elu on näidanud et mõnda "külma" silmaga ei märkagi.

Praegusel hetkel cruiis töötab 100%. Kui jääbki tööle, siis oli ehk tinutamisest ja tagatulede "näppimisest" võibolla abi?

Tegin väikse katse: Tõmbasin tagatulede pistikud tagant ära, lahutasin lisastopptule - mass kadus kruiisi ploki klemmilt nr. 11

Igatahes on nüüd kaks varianti:

a) kas peabki nii olema,
b) midagi on ikkagi peetis.

kuigi jah cruiis sellise skeemiga töötab.
Oskab mõni kommenteerida? Või on mõnel C5-e skeemijuppi sellest kruiisiosast?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Sliver12
huviline

Registreerunud 26.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe 2.0 83kw 1989a ja Audi A6 121KW 2,4L 1997.

postitati 10.09.07 08:56 Tsiteeri
Piloot töötab!!

Et siis uuesti võtsin südame rindu ja kaevasin ennast sinna kindalaeka alla. Võtsin lahti selle piloodi aju ja sulatasin kõik joote kohad uuesti üle. Olin eelnevalt ka vaadanud oma vaakumsüsteemi üle ja see toimis.
Jootsin siis terve plaadi üle (isegi selle pruuni lakiga kaetud ala)
Eriti ajudele käis see pruunilakiga kaetud koht. Sest see põles jootekolvi külge ning ei lasknud tinal kiiresti üles sulada.
Aega läks kusagil 2 tundi.
Ja siis uuesti autoga ühendades asi toimis. Sai siis terve päeva sõidetud ja erinevaid kiirusi proovitud. Ning kordagi ei visanud ise tagant ära.
Nii et nüüd siis ainult loodan, et asi jääkski toimima.
;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 03.10.07 09:05 Tsiteeri

Elustame teemat . ;)

Lugesin teema läbi, aga ei saanud sotti, kas ma oma autole saan ka cruise´i installida vaid kangi vahetuse, juhtmete ja aktiveerimise abil. Sama aasta mudelitel on peal neid küll. Autoks a4 95a 2.6 man kliima. Ja milline kang on cruise´i puhul erinev, tulede oma?

jorgen
huviline

Registreerunud 04.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 1992 2.8

postitati 11.03.08 10:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tort
Ja milline kang on cruise´i puhul erinev, tulede oma?

Suunatule oma ikka.
Enda autol ka asi ei tööta ning tuleb vabal momendil kuskile elektriku hoolde viia.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 22.04.08 18:18 Tsiteeri

niih, täna tegin ka enda autl veidi katsetusi, kõigepealt tõbasin vaakumpauna küljest vooliku ära ja kontrollisin kas paun peab õhku, pidas kenasti. aga voolikust tuli koguaeg peale.
puhusin voolikusse ja susisema hakkas hoopis pump(b4-l kaardilugeja ees, amordist vasakul) tõmbasin pumba maha ja asendasin vooliku otsas selle pöidlatropiga, aga pauna valgus ikka vaikselt täis(vaiksemalt kui ennem, aga ikka valgus täis)

nüüd on mõned küsimused: kas vaakumpump peabki niimodi tegema, et ilma vooluta laseb kõik õhu välja, või on mul pump vigane.
kui pumba mõlemad väljalaskekohad näppudega kinni surun, ja otsast sisse puhun/imen, siis ikka lekib mõlemas suunas õhku, on see normaalne või tuleb ikka pumpa ka lammutada?
kuna peale pumba välistamist lekkis ikka õhku sisse, kas siis võib arvata, et vigased on(ka) pedaalilülitid?

Edit:
andsin pumbale 12v(vastavalt http://www.20v.org./cruise.htm õpetusele, U-pistikule paremale +12v, ülejäänud 2-le maa), imes küll, mitte kõige tugevamalt aga imes. kui solenoid-le mineva maa lahti ühendasin imes hulka nõrgemalt.

linnavahel kiirelt proovisin jäi nii 5-ks sekundiks peale, siis hakkas kiirus langema, ning kindalaeka juurest klõpsis natuke aega, pärast seda vajus kiirus täiesti ära.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Coomb
huviline

Registreerunud 13.04.08
Kasutaja on eemal

postitati 28.04.08 17:13 Tsiteeri

minu rimukal on kenasti näitamiseks küljes püsikiiruse lüliti suunatulekangil, aga kas teisd detailid ka on seda ma kahjuks ei tea. äkki keegi ütleb mulle kust mida otsida. autoks 93 aasta audi 80 b4 pritsega mootor, autom. kast.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
margusja
huviline

Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal

Auto: BMW e60 (523) '05

postitati 09.06.10 19:47 Tsiteeri

A8 98.a D2. 4.2 automaat.

Cruise eelmine aasta veel korraks toimetas. Enamus aega siiski pole toiminud.
Täna uurisin siis mis voolud tulevad CC pistikusse. Minul asub ta kapoti all seal kus kk aju ja mootori aju.
Süüde väljas ning CC Off ei suutnud mina piduripedaali vajutamisega mitte ühtegi ahelat katkestada.
Süüde sees ning CC On ei suutnud ma 12 volti kuidagi sinna CC pistiku juurde saada.
Lõhnab vist lüliti järgi? Samas üleval pool mainis Amadeus, et 12 voliti ilmus sinna liikudes? Kui ma nüüd õigesti aru saan?
Või kas peab 12 volti CC pistikusse kuidagi ilmuma süüde sees ja CC lüliti ON?

ElsaWin annab minu mudeli CC pistiku (Mult pin connection, 12-pin) kirjelduse.
1 - Earth (terminal 31)
4 - CCS switch (PIN 3)
5 - Earth (terminal 31)
6 - Vacuum pump -V18 (PIN 2)
7 - Vacuum pump -V18 (PIN 1)
8 - CCS switch (PIN 4)
9 - Speed signal
10 - CCS switch (PIN 2)
11 - CCS switch (PIN 1)
12 - Vacuum pump -V18 (PIN 3)

Tervitades, Margusja

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tanelr4
huviline

Registreerunud 28.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.06.10 17:12 Tsiteeri
Liteon ap 300 paigaldamine.

Tere! Käsil paigaldus audi a3-le liteon ap 300 vaakumajamiga püsikiirusehoidja.
http://www.autoalarm.ee/web/index.php?cruisecontrol Oskab keegi öelda, kust saaks kõige lihtsamini võtta pöörete signaali? Juhend ütleb nii:
Kollane juhe - mootori pööretesignaali andur
Seda tüüpi signaal näitab mootori pööretearvu. Sõiduki kiirus sõltub proportsionaalselt mootori pööretearvust nii kaua kui on käigukastis sama käik. Seda tüüpi signaali saab kasutada manuaalse käigukastiga sõidukitel. Pöörete andurina peab signaali pinge olema 20–250V ja sagedus 6–488Hz.

Eelmisel autol, kuhu ma selle paigaldasin, oli see kollane juhe süütepooli +15 klemmi peal, praegune mootor 1,8T mootori kood AGU, 1997 aasta masin.

Ja üks küsimus veel: Kas mul on üldse mõtet hakata jamama sellega, kui tubomootoril nagunii pole kuskilt vaakumit võtta, või saab sisselaskekollektorist?

margusja
huviline

Registreerunud 18.06.09
Kasutaja on eemal

Auto: BMW e60 (523) '05

postitati 10.06.10 18:02 Tsiteeri

Mina oma suksul A8 D2 98.a. ei suuda kliima pealt 17 alt kiirust näha. Seal pigem mulle tundub on salongi ventilaatori pöörded. Samas ma klõpsutasin need koodid läbi ja mul tundub, et neid on 149. Kui ma üldse teen seda õigesti.
Vajutan ja hoian sisemise ringluse nuppu ning vajutan nool ülesse juhipoolses aknas. See peale tuleb kõrvalistujapoolsesse aknasse juba väärtus kohe.
Kiskusin ka pedaalide pealt selle katte et piiluda piduripedaali juurde. Sest mingit katkestust ma ei suuda manada CC pistiku juurde pedaaliga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  ..  3  4  5  6
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 41.0% - SQL: 59.0%]