Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 7 .. 11 |
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 1984
|
postitati 18.04.14 18:51
|
|
|
Eesti tingimustes kindlasti kusagil midagi on aga jah, mis seisus. Ümber ehitada on ilmselgelt over kill!
Aga natuke kurvemalt poolelt ka. Üks kohalik tegelinski tõmbas kruvikaga mulle kapotile ja tiivale jutte peale.
Ei saa aru,sellistest kodanikest,kes nii teevad.Kas olen endale mõne vaenlase korjanud või oli see kellegi haige huumori meele välja elamine.
Autost endast midagi varastatud polnud aga mine veel 15-20 minutiks eemale ja vot, mis juhtub.
PS! Vabandust suure mahuliste piltide pärast!
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.04.14 12:09
|
|
|
Kaua olen rääkinud ja plaaninud seda salongi radiaatori vahetust aga lõpuks, sai asi ettevõtetud. Ennem sai kohalikust lammutusest muretsetud
vajalikud detailid ära.
Vana radiaatori ja vaiba kätte saamine oli nagu hamba sikutamine tangidega.
Õnneks sai jube eelmisel õhtul,kõik laiali võetud ja vaibad juba kuivama. Müra isolatsioon oli omadega õhtul kuivata palju tahad ära ei kuiva. Lihtsam
on juba uus isolatsioon osta.
Lisaks kõigele ilmus armatuurilaua alt välja ka üks korralik rotipesa. Kuidas see näriline end autosse sisse suutis pressida jääb mulle mõistatuseks?
Ilmselt elas ta seal ülemöödunud aastal,kuna koht kus auto seisis. Sealt mitte väga kaugel ol viljakuivati. Seega loogiline,et loomake otsis head
,sooja kohta,kus elada.
Paneme siis pilte ka:
Vana salongi radika klemmlaud,mis on mõnusalt lühisesse läinud.
Pildilt ei hakka hästi silma aga kohati on vask siniseks läinud ja kokku keevitanud ennast hoovaga.
Uus ahi,koos uue reostaadiga,kuna vana reostaat tundus mulle kahtlane. Õnneks on see detail Audi 100 C4 kerega mudelil sama.
Kapoti alune sai puhtaks puulehtedest ja igasugu muust sodist. Lisaks said ka äravoolu kanalid ilusti puhtaks roogitud. Vana ahi oli selletõttu nii
kõvasti kinni,et see oli lausa liimitud kere külge.
Seega pidin samaga vastama uue ahju puhul.
Peale pool tundi nikerdamist sai asi paika
Hea võimalus ka kojamehe hoobasid õlitada ja muid peentöid teha. Edasi tuleb juba salongi koristus ja puhastus ettevõtta. Nüüd kus läbi vettinud
vaibad said välja peaks idee poolest kaduma ka udu salongist. Lisaks on ka meeldivam aroom autos,kui kõik see sodi saab ära puhastatud.
Värvile tõmmatud triipe olen täitnud peitepulgaga aga jah sama enam asi ei ole,mis ennem.
Samas kuna roostetäppe on ikka igas kohas siis vist mõtemak kogu auto ükskord üle värvida,kui tehnilised probleemid nagu keevitamine,piduritorud jne
on seljatatud.
Lõppu jätaksin ühe küsimus: kui kergelt tuleb õhk sellest salongiradikast välja? Kas sama raskelt kui B4 kerega mudelil? Ehk pean ajama auto kuhugi
kaldpinnale,et õhumull saaks välja tulla?
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.04.14 16:45
|
|
|
Mõned vanemad pildid Märtsi algusest
Võib olla oleks ma ka end saanud bemari meheks lugeda aga lõppude lõpuks sai vist kaine mõistus võimule
Ning detsembris saadud katte vajas veidi lappimist. Tagant poolt ilus ei jäänud aga vähemalt peaks toimima nüüd.
Kuna märtsikuu oli jahe siis ei tahtnud klaasriie ära kuivada. Ning kuna selle kinniti haiseb korralikult siis seda ei saanud ka tuppa tuua. Õnneks
paar päeva päikse käes praadimist tegi asja korda.
Peagi saab auto keevitatud ka kuna vajalikud tükid on olemas juba. Tahaks selle enne juuli lõppu ära teha,sest TÜV mehed näritud ääri näha ei taha.
Endal ka kole vaadata.
Sama asi seisab ees ka põhjaga,mis tahab juba uut pigi kihti saada.
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.04.14 11:01
|
|
|
Nüüd siis sai teine pool ka, plaanist täidetud. Uste,vaiba ja akende ning uksepiitade puhastus. Hullemat tööd annab teha ja puhtaks lähevad asjad
vaevaliselt aga vähemalt lõpptulemus jäi hea.
Kõik sodi ja mustus sai selleks korraks välja. Ära said tehtud ka pisitööd,mis ootasid juba pikka aega tegemist. Nende hulgas ka küljetaskud,mis olid
puudu. Nüüd saab vähemalt pabereid kuhugi ära panna.
Salongi radikas töötab ja toimib, väike oht on,et õhumull on kusagile jäänud ja võib tekkida ülekuumenemine aga seda saab alles siis aru,kui on pikem
sõit tehtud.
Nüüd siis on üks osa suuremahulisest ettevõtmisest seljatatud. Aga ees on veel õlivahetus,pidurid ja käigukasti padi. Samuti tuleb ka keevitus ära
teha ja pigi kihti uuendada,kuna olukord pole halb aga mitte ka just kiita põhja kattega.
Eks lähiajal tuleb kõik need tööd, vastavalt hooldusvälbale ära teha. Vahendid on soetatud ja ainus takistav tegur on vaid, vabaaja puudus.
Loetlen siia ka mõned töö käigus kulunud asjad.
1 pudel TuffStuffi (sisuliselt tühi)
1 pudel leotuspesu vedelikku
1 liiter klaasipesu vedelikku,kuna ka seespoolt olid klaasid üsna mustad
1/2 Dinitrol ML 900ml pudel, sisepindade kaitsemääre.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 22.04.14 11:35
|
|
|
Võttis aega mis ta võttis, aga nüüd alles lõpuks koitis seos Volgaklubiga, Zaparov Kuna autopargis pole ette nähtud kohta Volga jaoks, siis ma seal rohkem iganädalase lugeja rollis.
Vanakeste kogunemisele tulekule pole mõelnud?
Et oleks raskem!
|
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.04.14 11:53
|
|
|
Kui sa mõtled Audi meeste ja naiste kogunemist,siis mõtteid on olnud küll selles osas. Samas kardan,et minu igapäeva liikur näeb pisut kole
välja,kõigi nende lakitud ja kenade autode taustal. See oleks nagu presidendi vastuvõtlue minek, töötunkedes.
|
|
|
otto
huviline
Registreerunud 23.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 200 2.2 10V TQ Avant 1990, V8 D11 3.6 1988, 100 Sport 2.2TQ 1990
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.04.14 14:46
|
|
|
Pagan 3 ja 4.mai olen tööalaselt kinni.
Aga,mis siin ikka eks tuleb järgmine kord.
Selleks ajaks üritan ka ostetud originaal valuveljed, taaselustada ja kaotada koledad roostetäppid ära.
Salongi osas olen mõelnud C4 kerega mudeli nahksisu soetamisele. Kuna ausalt öeldes,selle kotiriide puhastamine on juba ära tüüdanud. Oleks tegu veel
museaaliga oleks selle sisu säilitamine veel arusaadav.
Sisu jääb hetkel ilmselt viimaseks asjaks,mida üldse ringi tegema hakkan.
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.05.14 15:29
|
|
|
Ei tea,kas see vaid minu raske jalg või on auto hakanud aina uimasemaks minema.
Tegelikult pole seal midagi müstilist, viga on läbi jooksev karburaator,kust tilgub 1l bensiini lihtsalt ära. Kuna minu autol on Keihini
karburaator,siis sellele juppide leidmine on peavalu. Saada on küll tihendid aga düüsid ja kiirenduspumba membraani pole. Muidugi on ka vahe,kas
sõidan 95 või 98ga. Viimasega on mootor märksa erksam. Siiski see tilkuv karburaator hea ei ole.
Siin ainus lahends on otsida Googli abil erinevad kohat läbi ja kusagilt ikka saab midagi.
Minu jaoks imelik on see,et seda Keihini karburaatorit kasutati Audil vaid 3.aastat ning see on rohkem Jaapani autodele mõeldud karburaator. Samas
kirjad on peal,et sobib ka VW/Audile. Mine võta kinni,mis tagamõttega insenerid just selle karburaatori kasuks siis otsustasid. Ökonoomsem on ta
kindlasti,kui traditsiooniline Solex aga kulunud düüsidega on see ökonoomsus väga küsitav. Raske on prognoosida kuidas selle karburaatori lekke kinni
saab aga üritan esimesel võimalusel ära teha.
On ka uus viga ilmnenud,mis tekkis üsna hiljuti. Kui varem võis roolist lahti lasta ja auto läks sirgelt siis nüüd seda teha ei tohi. Kohe hakkab
vasakule kiskuma. Minu kogemus ütleb,et kas läbi on rooliots või arniir. Eks varsti tõstan auto üles ja loksutan silla läbi. Kuna need ülemised
rooliotsad on ka vahetamata juba 20.a olnud siis kahtlustan,et seal viga ongi ilmselt.
|
|
|
otto
huviline
Registreerunud 23.07.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.05.14 15:53
|
|
|
Roolivardaotsasid on kõige lihtsam kontrollida kui hoiad otsast endast ja püstakust pihuga kinni ning lased kellelgi teisel rooli edasi tagasi järsult
liigutada.
Audi OOOO - Lord Of The Rings
|
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.05.14 07:23
|
|
|
Võtan selle nõuande teadmiseks.
Vaatasin ka esimeste ketaste olukorda ja tuleb tõdeda,et pole mõtet uusi klotse sinna panna. Kuna vanadel on kulumisruumi küll. Aga kettad ise on juba
sellised,et 2015.a tasuks mõelda nende väljavahetamisele. Seega ei hakka esialgu seal midagi lahti harutama.
Torudega on asi nii,et materjal olemas aga stutserite koha pealt tahaks teada,kas ots on kauss või selline munakas?
Endal on torude valmistamise võimalus täitsa olemas. Ise asi palju ma neid vanu stutsereid elusalt kätte saan.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 06.05.14 18:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: StS
Salongi osas olen mõelnud C4 kerega mudeli nahksisu soetamisele. Kuna ausalt öeldes,selle kotiriide puhastamine on juba ära tüüdanud. Oleks tegu veel
museaaliga oleks selle sisu säilitamine veel arusaadav.
Sisu jääb hetkel ilmselt viimaseks asjaks,mida üldse ringi tegema hakkan. |
Kui Sulle sobib, siis hiljemalt paari kuu jooksul jääb mul enda praegune Comfort sisu (must nahk, manuaalselt liigutatavad, aga 4x soojendustega) üle.
Umbes niikaua läheb mul ilmselt aega, et uus sisu testida ja oma autosse paigutada.
|
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.05.14 10:32
|
|
|
Täitsa on huvi aga räägib sellest juba privaat teadete teel edasi.
Sai alles auto puhtaks pestud seest jälle on tolm ja praht tagasi. Aga nagu nii kohe tulemas õlivahetus ja järjekordne parandustöö. Siis tuleb salong
uuesti üle käija tolmuimejaga.
Kui küsite,miks mul salong on prahti täis. Siis no sellele aitasid kaasa männi ja kuuse taimed ning hunnik laudu,mida tuli Audi salongis transportida.
Suurema sõnniku viskan alati välja aga peenike sodi,sellega on raskusi. Sama teema ka pagasiruumiga.
Jama selles,et parempoolne rehv on ikkagi naela või traadi saanud. Vajub tühjaks teatud aja tagant ja paistab,et ventiilide vahetamine ei päästa.
Tuleb minna uurida asja kummiboksis. Kui asi väga hull siis tuleb ette panna ka 185/14 rehvid nagu ka taga on.
Vaja veel töö asjus üks pikem sõit teha ja siis tuleb see ja teised tööd kohe ettevõtta.
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.05.14 13:04
|
|
|
Teeme väikse kokkuvõtte,mis on vahepeal sündinud.
Kurtsin,et auto kisub paremale poole hirmsat moodi. Selgus,et parem esimene rehv oli juba päris korraliku "muna" endale kasvatanud keskkohta. Oli
valida,kas panen mõned oma vanad pastlad alla keldrist. Või ostan midagi asjalikumat alla.
Otsus langes viimase kasuks,kui käisin kohalikus rehvipostis(OÜ Kummix). Vana rehviga pole suurt midagi teha, tükid väljas ja keskel korralik pragu.
Aja küsimus kuna oleks asi lõhkenud. Pigem väljendus probleem pooltühjas rehvis ja halvas juhitavuses.
Igatahes parem kui ennem,rool ei kisu enam ja sõita on märksa turvalisem.
Sama ei saa öelda kahjuks minu auto aku kohta. Unustasin kogemata esituled peale,sest sellel autol pole ka piiksujat,mis hoiataks,kui tuled peale
ununevad. Ning pikka jalaga on kerge lükkata väljudes tuled sisse. Nii siis olid mul ligi ööpäev tuled peal ja hommikuks aku kutu. Tulemus on see,et
voolu hoiab sees väga kehvalt ja plaadid on ilmselt lühises osaliselt.
Kahju,sest see oli 7.a vana eelmise auto aku ja täiesti töökindel. Nüüd pean ta maha kandma, omast rumalusest tingituna.
Väga ei usu,et kahest lingist annaks üks kokku ehitada. Proovida võin aga see ei pruugi õnnestuda.
Pidin tagumist ust lammutama asuma,sest üks kodanik suutis välimise lingi ära murda.
Avastasin,et uksepolstri sisse on löödud templiga ka arvatav valmistamise kuupäev.
Aga,mis mureks? Nimelt ei leia vasakut tagumise ukse lingi. Kuna kõik lingid suht unikaalsed siis jama rohkem kui vaja. Ajutiselt on vale poole link
küljes aga ust avada on vaja juba leidlikust. Paraku seespoolt ei tööta mehhanismid üldse ja miks nad ei tööta seda ei tea.
Läksin kohalikku lammarisse,lootuses saada puuduv tükk aga sain vale poole lingi sellelt autolt ja mulle vajalik link on mittekomplektne. Nüüd on
võimalus,et tuleb minna Ebaysse ja osta see õige link. Kahjuks sellelt autolt ei saa ka tiivasid võtta,kuna liistualune nurk on mäda,mis mäda.
|
|
|
otto
huviline
Registreerunud 23.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.05.14 16:33
|
|
|
Mul purunes silumiin/tsinksulam kinnitus,millega kinnitatakse link seespoolt uksele. Naisterahvas haaras lingist ja murdis selle ära. Nii,et tuli
pooldi link pesast välja.
Seda silumiin kinnitust prooviksin joota aga järgmise kõvema tõmbega ja külmaga jälle puru.
Aga päev pole ilmaasjata läinud sain midagi huvitavat,mida saab jagada ka selle foorumi rahvaga.
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.05.14 17:57
|
|
|
Paljudele Audi omanikud ilmselt ei aima,et karburaator,mis auto kapoti all. Ei pruugi mitte olla Saksamaa vaid hoopis Jaapani päritolu.
Tegu siis Keihini karburaatoriga mudeliga K-2,mis spetsiaalselt tehtud Audidele.
Muidu hea ja ökonoomne asi aga vanaduses hakkavad teda hädad kimbutama.
See on leitud vanametalli kokkuostust ja kahjuks tegu pole esemega,mis oleks väga levinud nii eestis kui välismaal. Paigaldati säärast karburaatorit
vaid 1.9 ja 2.0 mootorile.1.8 mootoril kasutati K-1 Keihinit,mille pole soojendust ning ujuki ruum vähe teise kujuga.
Ka selle rauast leitud karburaatoril on ülemist tihendit lapitud kodu kootud meetodil.
Minu karburaatoril sama häda,et ülemine tihend lekib ja see on kergelt ohtlik.
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.06.14 12:44
|
|
|
Lõpuks ometi sai tehtud õlivahetus,mis läks olude sunnil 1000km ettenähtust üle. Sisse läks 10W-40 Addinol poolsünteetiline õli. Ennem oli sees sama
tootja mineraal õli.
Välja sai reguleeritud ka roolikarbi lõtk,abiks oli raamat,mille eelmine sügis ostsin Inglismaalt. Muid esisilla anomaaliaid ei tuvastanud. Ainult
seda,et roolikarbil on kattekummid puruks ja vajaks ära vahetamist.
Veel on vaja minna lammutusse pisi juppe otsima, enne kui masinad pressi alla lähevad.
Ukselingi parandus ikka seisab,sest pole vastava poole ukselinki.
Pildimaterjali on aga see pole eriti informatiivne,seega jätan selle järgmiseks korraks.
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.06.14 15:52
|
|
|
Ukse probleem ammu lahendatud ja tänud kodanik Ottole,kes saatis mulle lingi. Nüüd siis on seis selline,et väljast ust avada keeruline aga selle eest
töötab sisemine mehhanism ilmusti. Ennem oli vastupidine seis. Väidetavalt pole see uks seespoolt töötanud oma 6.a? Põhjus oli tolmus,mis oli lukku
kogunenud ja hoovad ise olid ka kuival. Miks siis välispidine link ikka ei tööta? Lingis endas viga ei ole. Küll aga on miski jama distantsiga lingi
otsa ja hoova vahel,mis lükkab lukku lahti. Proovisin reguleerida paremaks aga ei saanud asja. Moment jääb nii nagu on eks tulevikus kui aeg igav
uurin mis jama seal siis ikkagi on.
Ilmselt peab põhjus olema plastik otsaga hoovas,mille pikkus on mul ilmselt valesti reguleeritud!!
Aga tühja sellest uksest, tulemas on TÜV ja selle jaoks on teha oi oi kui palju.
Ei hakka siia kõiki asju üles loetlema aga kaks suuremat asja on kere ja pidurid. Muud asjad on võimalik ka vabal ajal töökõrvalt ära teha.
Ega siin muud pole teha kui tuleb härja sarvedest haarata.
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.07.14 05:34
|
|
|
Küsimus targematele,kui keeruline on eemaldada tagastanget? Kuna vaja keevitada tagaosa,siis tuleb stange maha võtta.
|
|
|
SalmA
huviline
Registreerunud 23.09.13
Kasutaja on eemal
Auto: 100 Sedan 2.5 TDI 90
|
postitati 14.07.14 09:39
|
|
|
Küsimus targematele,kui keeruline on eemaldada tagastanget? Kuna vaja keevitada tagaosa,siis tuleb stange maha võtta. |
Tagumine stange kinni kahe poldiga. Poldid asuvad pagasi ruumis vaiba all. Ning siis lihtsalt tõmbad enda poole.
SalmA
Some seek forgiveness, others escape...
|
|
|
|
StS
huviline
Registreerunud 11.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.07.14 15:02
|
|
|
Tänud info eest ja maru lihtsaks on sakslane teinud stange eemaldamise selle autol. Kõik detailid on läbimõeldud ja hoolikalt.
Hetkel on siis lood sellised,et keevitama saab hakata autot alles augusti alguses. Loodetavasti lastakse mind selle näritud küljega läbi aga enne seda
tuleb pidurid ja muud liikuvosad kriitiliselt üle vaadata+põhi ära võõbata.
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 17.07.14 19:19
|
|
|
Lõpuks ometi sai tehtud õlivahetus,mis läks olude sunnil 1000km ettenähtust üle. Sisse läks 10W-40 Addinol poolsünteetiline õli. Ennem oli sees sama
tootja mineraal õli.
Välja sai reguleeritud ka roolikarbi lõtk,abiks oli raamat,mille eelmine sügis ostsin Inglismaalt. Muid esisilla anomaaliaid ei tuvastanud. Ainult
seda,et roolikarbil on kattekummid puruks ja vajaks ära vahetamist.
Veel on vaja minna lammutusse pisi juppe otsima, enne kui masinad pressi alla lähevad.
Ukselingi parandus ikka seisab,sest pole vastava poole ukselinki.
Pildimaterjali on aga see pole eriti informatiivne,seega jätan selle järgmiseks korraks. |
Hoia adin nol õlist eemalt, väga kehvakesed. Auto hakkab imeväel õli võtma ja ei kesta ka väga kaua õlina.
|
|
|
|
tagakumm
huviline
Registreerunud 02.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: C3Q ,C4 s4 V8,C5,C6Q
|
postitati 17.07.14 20:04
|
|
|
Vaidleks vastu..Kasutasin ka Addinoli mineraali mitmeid aastaid oma ühes vanas sigaris. Õlivahetusest õlivahetamiseni mina sinna õli juurde ei
kallanud.Mootoriks oli 2,0 R5 85kw KP.Hoopis poolsünt ei tahtnud seal sees püsida ja mootor sõi õli.
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 18.07.14 04:18
|
|
|
Tõsi, mineraalõlisi ma ei kasuta, aga mõte suurest jääb ikka samaks ma arvan.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 3 4 5 6 7 .. 11 |