Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |
lohe
huviline
Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4 motion 1,9TDI 96kw; Audi 80 B4 2.0 85kw
|
postitati 12.10.10 12:32
|
|
|
Vabandan natukese OT eest.
Keegi siin kirus UG Extreme rehve, mõned kiitsid Masterit. Toodi ka näide, et samasuguste autode all olid erinevad rehvid ja pidamine erinev. Minul on
näide samasugustest ja sama vanadest rehvidest (Bridgestone Blizzak LM25) erinevate autode all (Passat var 4motion 96kw diisel ja A4 81kw monomähkija)
ning tulemused olid samuti väga erinevad. Sõber A4-ga kirus neid rehve korralikult, et pidamist pole ollagi, samas kui mina oma Passatiga olin päris
rahul.
Jutu kokkuvõte on puhtalt mu oma kogemusest see, et kõik ongi kogu aeg erinev ja selle kõigega peab pidevalt lihtsalt arvestama. Loomulikult on mõne
rehviga mugavam, mõnega vähem mugavam sõita (ujub, müra jne), aga pidamine on iga päev erinev. Ka ühe ja sama rehviga ühe ja sama auto all
|
|
|
raino84
huviline
Registreerunud 29.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2,7Tdi, 140kw, 09
|
postitati 12.10.10 13:14
|
|
|
Küsiks siia vahele, oskab keegi Master Nordic RSI 2 lamellrehvist rääkida? (http://www.master.ee/pages/et/rehvid.php)
Kodulehel ütlevad, et kõik rehvid on alates 2009.a. eeltasakaalustatud.
See lihtsutab märgatavalt rehvide montaazi ja tagab klientide rahulolu.
Kas ka reaalselt see nii on?
|
|
|
magu
huviline
Registreerunud 22.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Quattro C3 D11 C6
|
postitati 12.10.10 19:17
|
|
|
Tsitaat: | Jutu kokkuvõte on puhtalt mu oma kogemusest see, et kõik ongi kogu aeg erinev ja selle kõigega peab pidevalt lihtsalt
arvestama. Loomulikult on mõne rehviga mugavam, mõnega vähem mugavam sõita (ujub, müra jne), aga pidamine on iga päev erinev. Ka ühe ja sama rehviga
ühe ja sama auto all |
Minu näide oli toodud ühesuguste autode (100 Avant quattro 2.8) põhjal ühel jääraja võistlusel.
|
|
|
lohe
huviline
Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4 motion 1,9TDI 96kw; Audi 80 B4 2.0 85kw
|
postitati 13.10.10 06:12
|
|
|
Tegelikult ajendas mind kirjutama TheRRsr postulaat: "Kui tahad elada osta kvaliteetsem."
Selge, et teste jm sellist jama tasub vaadata neil kes käivad rinkat sõitmas või muul kujul võistlemas, kus iga detail mis kiirust mõjutab on oluline,
aga kui tihti on näiteks ülalmainitud "tõe" autor tulnud autoroolis (tavaliikluses) mõttele, et oleks mul 2 tuhhi kallim ja kaliteetsem jooks rehve
all, oleks see ohtlik olukord olemata olnud? Ma ei pea silmas olukorda, kus autol on pastlad all, vaid olukorda, kus on reaalselt puudust tundnud sama
kulunud "kvaliteetrehvidest".
Samas tekkis ka küsimus (jällegi puhtalt oma kogemuse põhjal), et kas need testivõitjad ka kevadel peale 20 000km läbimist on testivõitjad? Olid mul
ühed suverehvid, mis pidasid maru hästi. Sport variant, nagu öeldakse. Samas kulusid nii, nagu oleks seebist tehtud. Selle peale võin küll öelda, et
sügiseks olid "need odavamad aga kestvamad" rehvid kindlalt paremad, kui kevadised "testivõitjad", millest suurt midagi alles polnud.
Elada tahan küll, aga kardan et see sõltub pigem minust endast roolis kui paar kilo kallimast jooksust auto all.
|
|
|
uudi
huviline
Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: EX: A4B5 Avant 1997 1.8TQ
|
postitati 13.10.10 15:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lohe
Elada tahan küll, aga kardan et see sõltub pigem minust endast roolis kui paar kilo kallimast jooksust auto all. |
Sama siin, ei näe mõtet osta 8000-10000.- + rehve. Kui ise mõistusega sõita siis on juba kordades väiksem võimalus kirstus maanduda. Selge on see, et
jamasid juhtub kus ei ole vahet kas on all Master või Nokia hkpl 7. Mul on olnud nii umbes 3 kindlustuse laksu, ja ei oleks mind päästnud nendest
ükski testivõitjate rehvid.
Selle jutuga ei taha loomulikult öelda, et nüüd mõistlikum osta kuskilt garaa˛ist 1000.- kasutatud rehvid, kindlasti mitte. Ei soovita ka protte.
Nendel kaob pidamine ühe talvega, just külg pidamine.
PS: Minu rehvide eelarve on näiteks kuni 6000.-
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 15.10.10 19:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: uudi
Tsitaat: | Algselt postitas: lohe
Elada tahan küll, aga kardan et see sõltub pigem minust endast roolis kui paar kilo kallimast jooksust auto all. |
Sama siin, ei näe mõtet osta 8000-10000.- + rehve. Kui ise mõistusega sõita siis on juba kordades väiksem võimalus kirstus maanduda. Selge on see, et
jamasid juhtub kus ei ole vahet kas on all Master või Nokia hkpl 7. Mul on olnud nii umbes 3 kindlustuse laksu, ja ei oleks mind päästnud nendest
ükski testivõitjate rehvid.
Selle jutuga ei taha loomulikult öelda, et nüüd mõistlikum osta kuskilt garaa˛ist 1000.- kasutatud rehvid, kindlasti mitte. Ei soovita ka protte.
Nendel kaob pidamine ühe talvega, just külg pidamine.
PS: Minu rehvide eelarve on näiteks kuni 6000.- |
Kah nõus sellega. Protikate koha pealt...noh, odav alternatiiv ta on ja kui osta nad uuena, siis ei ole väga hullud ka. Ise liiklesin 2 talve
protikatega (mõlemad jooksud ostsin uuena, sest 2 talve ei kannata ja ei julge ka nendega sõita). Nüüd 2 talve pruugitud UG 500 all ja peaks mainima,
et vana Good Year on parem, kui uus prott...
Selge on see siiski, et kahjuks inimesed üldiselt mõtlevad enne rahakotile, kui enda ja teiste ohutusele (siin ma ei propageeri kalleid rehve ostma,
vaid pean silmas seda, et ostetakse ka rehve, mille jääk on napp 3mm ja siis sõidetakse sellisega terve talv igasugustes oludes. Andke andeks, aga
sellised inimesed on minu arvates idioodid. Ka need, kes ostavad korraliku lamellrehvi ja uhavad sellega talve, suve ja veel ühe talve. SEE EI OLE
ENAM TALVEREHV vaid kulunud suvepastel, mingit pidamist ta ei paku). Kindlasti raha on kõigil ( v noh, enamusel vähemalt) vähe, aga rehvid ei ole see
koht, kus peaks sente lugema. Siiski ma ei näe mõtet osta rehvi, mille üks tk maksab 2-3000 krooni (jooks 8-12000). Enda maksimum eelarve rehvidele
jääb kuhugi 5000.- kanti.
|
|
|
|
Marx0
klubiliige
Registreerunud 25.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: S4 B6
|
postitati 17.10.10 10:27
|
|
|
Mis vahe on Bridgestone - Noranza 2´l ja Bridgestone - Noranza 2 EVO´l?
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 17.10.10 10:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Marx0
Mis vahe on Bridgestone - Noranza 2´l ja Bridgestone - Noranza 2 EVO´l? |
Bridgestone UURI!
|
|
|
|
Kaaku
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7
|
|
melnits
huviline
Registreerunud 19.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Quattro 3.0 (162 kw) sedaan 2002.a
|
postitati 19.10.10 13:31
|
|
|
Tere!
Oskab keegi öelda, mul praegu suvekad all ja mõõtudeks 215/55/16, et kas 195 või 205 laiusega talvekad sobivad neile velgedele peale? Või oleks
mõtekam panna talvekad ka 215? Küsin selleks, et talvel pidavat kitsamad rehvid paremad olema. Et mis oleks kõige mõtekam?
Suured tänud ette ära!!
Erki
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 19.10.10 13:48
|
|
|
16" peaks kõige parem olema 205/55. Ma ise vaatan sinnapoole ja sama on ka tehase soovitus kui ma ei eksi.
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 2.6
|
postitati 19.10.10 13:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: melnits
Tere!
Oskab keegi öelda, mul praegu suvekad all ja mõõtudeks 215/55/16, et kas 195 või 205 laiusega talvekad sobivad neile velgedele peale? Või oleks
mõtekam panna talvekad ka 215? Küsin selleks, et talvel pidavat kitsamad rehvid paremad olema. Et mis oleks kõige mõtekam?
Suured tänud ette ära!!
Erki |
Kui 215 on olemas, siis pane need aga kui ostmiseks juba läheb, siis ma paneks kindlalt 205 laiusega.
E: Jõuti ette
|
|
|
melnits
huviline
Registreerunud 19.01.10
Kasutaja on eemal
|
|
HangOver
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 Allroad 3.0TDI 200KW A6 C7 3.0TFSI sed. 2012; Q5 2.0TFSI 2016, A6 C6 3,0TFSI sed. FL 2009; A6 C6 2,4 V6 sed. 2006; A6 C6 2
|
postitati 19.10.10 13:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
16" peaks kõige parem olema 205/55. Ma ise vaatan sinnapoole ja sama on ka tehase soovitus kui ma ei eksi. |
äkki ikka 60 oleks talveks parem kui 55...veidi kõrgem?
|
|
|
melnits
huviline
Registreerunud 19.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.10 14:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: HangOver
16" peaks kõige parem olema 205/55. Ma ise vaatan sinnapoole ja sama on ka tehase soovitus kui ma ei eksi. |
äkki ikka 60 oleks talveks parem kui 55...veidi kõrgem? |
Ega ta vist paha ei teeks ja!
|
|
|
|
Konrad
klubiliige
Registreerunud 27.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: TT RS Roadster / Abarth 124 Spider
|
postitati 19.10.10 14:11
|
|
|
Ega ta vist paha ei teeks ja! |
No siis juba 195/60R16, 16x6.5 veljele istub ilusasti. Kõrgem JA kitsam. Ei mäleta et erilist lörtsis libisemist eelmistel aastatel tundnud oleks.
|
|
|
melnits
huviline
Registreerunud 19.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.10 14:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Konrad
Ega ta vist paha ei teeks ja! |
No siis juba 195/60R16, 16x6.5 veljele istub ilusasti. Kõrgem JA kitsam. Ei mäleta et erilist lörtsis libisemist eelmistel aastatel tundnud oleks.
|
Oleks nõus 195/60R16 ka soetama kuid ma ei tea mis velje laius on, et kas ta on 6.5 või midagi muud.
195/60 peaks vist odavam ka olema kui need laiemad ja madalamad.
|
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
postitati 19.10.10 15:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kaaku
Sisestan ka siia arutellu ühe battle'i.
Kumba eelistada:
1. Pirelli Winter Carving Edge
2. Nokian Hkpl 5
Mõlemad komplektid uued. |
Olles ise sõitnud ainult natukene kahe erineva jooksu Pirelliga, siis erilist arvamust nende kohta ei oska anda.
Nokian peab igal juhul väga hästi. Natukene võibolla soojema ilmaga on ujumist tunda, kuid millegi arvelt peab miinus kraadidel ju pidamist tulema.
Naastud püsisid väga hästi sees. Sai essile pähe antud nii mõnikord asfaldi peal ning ainult mõned naastud on puudu. Müra suhtes ei oska midagi
öelda, kuna 3.5" väljalase tapab naastu nagina ära.
ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
|
|
|
|
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2.3Q
|
postitati 19.10.10 17:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kaaku
Sisestan ka siia arutellu ühe battle'i.
Kumba eelistada:
1. Pirelli Winter Carving Edge
2. Nokian Hkpl 5
Mõlemad komplektid uued. |
Ise ostsin Pirellid, kogemusest ei saa rääkida, kuna seisavad talve ootuses. Pirellid ostsin 1000.- tk, aga Nokianid 1650.- tk (kiire otsingu
tulemus). Kas ka nii palju paremad, ei tea
|
|
|
rix30
huviline
Registreerunud 19.04.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S3 1,8T 8L
|
postitati 20.10.10 00:05
|
|
|
Soetasin selleks talveks nokian hkpl2 naelad 205,50,16 ja rehvidel valmimis aasta 2009. hinnaks kujunes 300eur koos alla paigaldusega. Minumeelest
vägagi norm hind. Ja 3 talve tagasi sõitsi nokian-idega, hästi pidasid. Eelmine talv panin alla mingid kasutatud pirellid,mustert oli ca 7mm
,pidamisega probleeme polnud kuna need lihtsalt ei pidanud.Võibolla oli asi selles et need olid naastud või miskit muud aga ei pidanud.Ei taha
pirellit laita aga minu kogemus oli selline. Ju se näha ole kui kaua need nokian hkpl2 kestavad ja ju siis kunagi annn teada!Aga see on küll nii et
vedelad on need nokian rehvid soojade ilmadega.Suurematel kiirustel tuleb kurvides päris hirm nahavahele!
|
|
|
HangOver
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 Allroad 3.0TDI 200KW A6 C7 3.0TFSI sed. 2012; Q5 2.0TFSI 2016, A6 C6 3,0TFSI sed. FL 2009; A6 C6 2,4 V6 sed. 2006; A6 C6 2
|
|
Zann0
huviline
Registreerunud 01.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: a6 avant TFSI 2006
|
postitati 21.10.10 11:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rix30
Soetasin selleks talveks nokian hkpl2 naelad 205,50,16 ja rehvidel valmimis aasta 2009. hinnaks kujunes 300eur koos alla paigaldusega. Minumeelest
vägagi norm hind. Ja 3 talve tagasi sõitsi nokian-idega, hästi pidasid. Eelmine talv panin alla mingid kasutatud pirellid,mustert oli ca 7mm
,pidamisega probleeme polnud kuna need lihtsalt ei pidanud.Võibolla oli asi selles et need olid naastud või miskit muud aga ei pidanud.Ei taha
pirellit laita aga minu kogemus oli selline. Ju se näha ole kui kaua need nokian hkpl2 kestavad ja ju siis kunagi annn teada!Aga see on küll nii et
vedelad on need nokian rehvid soojade ilmadega.Suurematel kiirustel tuleb kurvides päris hirm nahavahele! |
See hkpl2 on umbes 10 aastat vana juba, kes neid 2009 veel tegi?
|
|
|
mell1976
huviline
Registreerunud 04.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: audi a4 2.4 quattro
|
postitati 21.10.10 11:55
|
|
|
michelin ja nokian on aastaid jaganud talverehvide kohapealt esikohta! kui tahad pidamist siis ära osta odavaid rehve (nt. hiina tooted) ei soovita
kellegile "barum norpolaris" rehve, kuna naastud tungivad mitte jää sisse vaid läbi rehvi karkassi! tasub kaaluda ka goodyear ultragrip seerja
rehve! ok edu siis.
|
|
|
mell1976
huviline
Registreerunud 04.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.10 11:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raino84
Küsiks siia vahele, oskab keegi Master Nordic RSI 2 lamellrehvist rääkida? (http://www.master.ee/pages/et/rehvid.php)
Kodulehel ütlevad, et kõik rehvid on alates 2009.a. eeltasakaalustatud.
See lihtsutab märgatavalt rehvide montaazi ja tagab klientide rahulolu.
Kas ka reaalselt see nii on? |
prott on prott! sa ei saa kunagi üht head jooksu rehve kokku kuna iga taastatud rehv on oma aja juba ära elanud ennem prottimist ja rehvi põhjad on ka
erinevate firmade toodang ja st. ka erineva jäikuse ja kihtide arvuga! proti asemel kui tõesti tahad raha kokku hoida osta hiina rehvid kuid ära looda
mingit pidamist jääl ega ka lumel!
|
|
|
mell1976
huviline
Registreerunud 04.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.10 12:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zann0
Tsitaat: | Algselt postitas: rix30
vedelad on need nokian rehvid soojade ilmadega.Suurematel kiirustel tuleb kurvides päris hirm nahavahele! |
See hkpl2 on umbes 10 aastat vana juba, kes neid 2009 veel tegi?
|
nokian rehvidega on selline lugu, et need rehvid mida enam nokian-i nime all ei toodeta on veel tootmises "nordman" nime all. "nordman" tähendab
ka seda, et need rehvid pole tehtud soomes vaid kusagil mujal riigis nokian-i tütar ettevõttes kuid nokiani patendi alusel!
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |