Lehekülgi: 1 2 3 4 |
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 19.04.10 19:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Mul on paak umbestäpselt samasuur kui kõnealustel Passat-tüüpi kütuseveokitel, ometigi pole ma üle 68L sinna sisse suruda suutnud.
|
Jutt C4-st? Pole küll vist kasulik paaki nii tühjaks lasta, aga ma olen 100-le ühe korra 78,34 l sisse mahutanud.
|
|
|
andreskahu
huviline
Registreerunud 03.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 103kw
|
postitati 19.04.10 20:48
|
|
|
Lisaks siis ühe ilustava graafiku
Selle graafiku alusel peaks kütuse hind 26. aprilli paiku jälle tõusma
Lisaks veel üks link
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
postitati 02.06.10 15:49
|
|
|
Eesti kütuse hind vs toornafta maailmaturu hind
Kirjutama ajendas tänane uudis, et täna lasid suuremad kütuse jaemüüjad hinda tervelt 30 senti alla. Hinna languse põhjus olevat kütuse hinna langus
maailmaturul. Kuna olen 2008 aasta algusest Statoil posti hinda praktiliselt igapäevaselt kirjutanud, otsustasin teha siis väikese võrdluse.
Võrdlusesse võtsin siis Statoil'i ja Brent Oil toornafta hinnad. Üritasin skaalad nii palju kui võimalik ühtlustada. Tulemus on näha all oleval
graafikul.
Punasega on toornafta hind (skaala vasakul), sinisega Statoili hind (skaala paremal).
Allikad:
Toornafta hind
Statoil posti hind (+ maailmaturu hind kolmandas tulbas)
|
|
MTI
huviline
Registreerunud 16.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: '84 Audi 100 Avant 2.3 NG
|
postitati 02.06.10 16:12
|
|
|
Ei tasu unustada, et toornaftaga kaubeldakse USD-ga, aga meie ostame bensiini EUR'ides. Ehk EUR langus USD suhtes toob kaasa automaatse kallinemise,
mis ei kajastu toorhinnas. Mida suurem "EUR to USD" graafikul, seda väiksem on vahe toornafta ja bensiini jaehinna vahel.
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
postitati 03.06.10 09:18
|
|
|
Tänan kasutajat MTI viitamast ühele tähtsale aspektile.
Jagasin siis dollarid kursiga läbi ja tegin uue tabeli - üldpilti ei liigutanud see aga kuigi palju.
Hinna langus maailmaturul on olnud oluliselt suurem kui praegune hind arvata laseks.
|
|
elar
klubiliige
Registreerunud 24.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: 2dq + 4dq
|
postitati 03.06.10 09:51
|
|
|
Huvitav on vaadata, et statoili hind on tõusnud ennem kui toornafta hind maailmaturul ja langenud üldjuhul hiljem. Seega on üsna naljakas kuulata
Statoili (ja üldse kütusemüüjate) juttu varudest ja kuidas varud said ostetud kallima hinnaga ja seega ei saa langetada. Samas oleks siia juurde vaja
ka bensiini väljamüügihinna graafikut mõnest nafta töötlemistehasest.
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.06.10 09:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: elar
Huvitav on vaadata, et statoili hind on tõusnud ennem kui toornafta hind maailmaturul ja langenud üldjuhul hiljem. |
Mitte ainult - päris mitmel juhul on maailmaturu hinna langedes meil hind hoopis tõusnud. Nt märts 2008 ja jaanuar 2010 on väga selgelt näha. See lisa
50 senti aktsiisi ei tohiks küll nii palju mõju avaldada.
|
|
redGT
huviline
Registreerunud 10.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: Volvo V70 TDi AWD
|
postitati 03.06.10 13:27
|
|
|
Mina näiteks ei tangi juba ammu suurde tanklaketti kuuluvates tanklates, kuna nad lihtsalt teevad mida heaks arvavad.
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe '95 85kW
|
postitati 04.06.10 07:08
|
|
|
Eestis ei ole ju väga vahet, millisest tanklast kütust võtta. Hind käib samas rütmis, erinevad sooduskaardid toovad ka hinda alla ja lõppude lõpuks
iga paagitäiega võidetav summa ulatub sõiduautol maksimaalselt paari-kolmekümne kroonini.
Noh? Päris kõva, mis? Onju?
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks... B4 Coupe
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 05.06.10 04:09
|
|
|
Viljandi lähedal Kõpus on näiteks autom. tankla, kus kütuste hind on krooni võrra odavam kui mujal.
Tegelt on minu meelest kütuste hind veel liiga odav, kui vaadata autode hulka, mis pidevalt jalus töllerdavad.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
hookus
huviline
Registreerunud 19.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi TT Quattro (165kw)
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.06.10 13:32
|
|
|
Hea artikkel
|
|
redGT
huviline
Registreerunud 10.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: Volvo V70 TDi AWD
|
postitati 08.06.10 13:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kevadlilleke
Eestis ei ole ju väga vahet, millisest tanklast kütust võtta. Hind käib samas rütmis, erinevad sooduskaardid toovad ka hinda alla ja lõppude lõpuks
iga paagitäiega võidetav summa ulatub sõiduautol maksimaalselt paari-kolmekümne kroonini. |
Asi on põhimõttes
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.06.10 13:35
|
|
|
Statoilis 95E 17.70, Olerexis 95E 17.70, Lukoilis 95E 17.45, mina saan Statoilist 95E kuldkaardiga 17.35 kr/l.
Seega põhimõtteliselt minu jaoks on nii Lukoil (natuke) kui Olerex (päris palju) kallimad. Või peaksin ma boikoteerima Statoili kui suurt tanklaketti
ja tankima kus? Kes on väike tanklakett? Kas seal müüdav kütus on odavam? Kui paljud väikestest tanklakettidest jätavad hinnad tõstmata või
langetamata kui mõni suur "ees teeb"?
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks... B4 Coupe
|
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 08.06.10 14:05
|
|
|
Statika kuldkaart ka endal aga selle kuutasu vist 20 eeku, et 17.35 - ga sa seda kütust kätte ei saa! Ja kui 3000 krooni peale limiiti tahtsid, vist
40 eeku oli kaardi kuu hooldustasu! Asi selles, pank teenib sellega VÄGA suure summa, et raha neilt läbi käib. Ise kasutan ainult selle statika
kütust, et seal va lisandid kütuses.
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.06.10 14:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: heihei
Statika kuldkaart ka endal aga selle kuutasu vist 20 eeku, et 17.35 - ga sa seda kütust kätte ei saa! Ja kui 3000 krooni peale limiiti tahtsid, vist
40 eeku oli kaardi kuu hooldustasu! Asi selles, pank teenib sellega VÄGA suure summa, et raha neilt läbi käib. Ise kasutan ainult selle statika
kütust, et seal va lisandid kütuses. | Kui on tavaline kliendikaart (kuldtasemega), mitte krediitkaart, siis mingeid hooldustasusid ei
ole.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 08.06.10 14:10
|
|
|
Lukoilil ka oma kaart. 15 eek ühekordne tasu (ei pea iga kuu maksma).
Seega ei ole see Statoil midagi odavam.
|
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 08.06.10 14:11
|
|
|
Siis jah, kui sul terve küla vooliku otsas, siis juba vöiksid seda käibemaksu vörra vähem maksta.
|
|
|
Krooniline
huviline
Registreerunud 19.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: Jeep GC; Volvo V70
|
postitati 08.06.10 14:13
|
|
|
Kas see nüüd tõele vastab, aga Statoili turundusjuht ütles, et sisuliselt jääb iga liitri kütuse pealt ettevõttele ÜKS kroon, millega tuleb ennast ära
majandada( palgad, transport jne.). Tõi välja ka kütuse hinna kujunemise, et kui suur on aktsiis, kokkuostu hind jne. Delfist ükspäev lugesin.
|
|
|
|
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant
|
postitati 08.06.10 18:42
|
|
|
Bensiini hinnast 55% on aktsiis riigile. Sellest omakorda 75% läheb otse teedeehitusse. Nii on väidetud.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 08.06.10 20:41
|
|
|
Kuna läks jälle jahumiseks kätte, siis jahume ühes teemas... vajadusel aitame teema pealkirja muuta "juuni" vastu.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
dimka70
huviline
Registreerunud 12.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 22.06.10 11:57
|
|
|
Jah...ma olen täiesti kindel, et varem või hiljem jooksevad sellega kaasa ka teised suuremad müüjad....aga kartellikokkulepet meil ju pole
|
|
|
|
ertu
huviline
Registreerunud 16.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: b5 1.8tq
|
postitati 22.06.10 12:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
Jah...ma olen täiesti kindel, et varem või hiljem jooksevad sellega kaasa ka teised suuremad müüjad....aga kartellikokkulepet meil ju pole |
http://www.e24.ee/?id=279602 Huvitav, et ainult Statoili sisseostuhinnad tõusid.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |