Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |
tryku
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
|
|
Ma ei hakkagi väitma, et Quattro on halb, aga siiski pean monoveduste kaitseks paar sõna ütlema. Teame me kõik seda, et Quattro on Audide tipp ning
esivedu on omamoodi kompromiss. Aga ennast häirib see, kui quattromehed muutuvad lõvideks ning esiveoliste pihta näpuga näitama hakkavad, nagu nendega
oleks võimatu talvel liigelda.
Fakt on siiski see, et esivedusega saab päris paljusid huumorit teha, kui roolis oskaja mees on. Mina selle lumetormi ajal sõitsin rahulikult Tartu
linnas ringi ning kinni ei jäänud kuskil. Eks siin aitab see, et maakohtades lükkamata lumes aastaid ringi lammutanud monoveoga.
Olen minagi mitme Quattroga lumel lammutanud ning ei väidagi, et jura sellega oleks, aga nii taevalik see minu arust siiski pole, et põlastava pilguga
esiveduste mehi vaadata ning rääkida, et te jääte millestki taevalikust ilma.
Ilmselt on minu järgmine Audi nelivedune, aga olles kahe monoveduse audi omanik, siis tean mida on võimalik sellega talvel teha ning mida mitte.
Normaalse rehvi ja korras käsipiduriga on asjad vägagi hästi kontrollitavad.
Tahtsin lihtsalt öelda seda, et tulge quattro mehed võiks oma ülbe suhtumisega tagasi tõmmata ning nentida, et ka esiveoline audi on endiselt audi,
millega saab kino kui ise oskad sõita. Mainin veelkord, et nelivedu on kindlasti parem, aga esivedu ei ole nii sitt kui te ette kujutate.
|
|
|
äss
klubiliige ac aasta auto 2011 võitja
Registreerunud 23.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: 2x 1,8t ja masuudipress
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tryku
ka esiveoline audi on endiselt audi, millega saab kino kui ise oskad sõita. Mainin veelkord, et nelivedu on kindlasti parem, aga esivedu ei ole nii
sitt kui te ette kujutate. |
Kui jätta kõrvale audi nelikvedu, siis ei tule esimese hooga pähe ühtegi head põhjust miks audit üldse ostma peaks. Ainuke kino esiveduse audiga on
see, kui keerad rooli aga auto läheb ikka otse ...
best ET 8,9 sek@268kmh - 1311hp
|
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
|
Kus riigis te elate või sõidate, et niipalju lund koguaeg on? Ma eriti
ei mäletagi, millal seda järjest ja palju oli.
Ise olen mälu järgi Tallinnas autoga 1 korra kinni jäänud (aastaid tagasi) ja see oli nelikvedu A6´ga kuna raisk oli nii madal, et jäi põhjapeale.
Eelmise aasta paaripäevase lumetormiga sai sõidetud esivedu Golfiga ja suvekatega- õnneks mõistus pikalt sõita ei lubanud. Mingit kaost, et sõita ei
saa, küll ei olnud.
Ühesõnaga täiesti mõttetu vaidlemine, tagavedu on parim
|
|
|
|
vx_105
Bännitud
Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: äss
Kui jätta kõrvale audi nelikvedu, siis ei tule esimese hooga pähe ühtegi head põhjust miks audit üldse ostma peaks. |
Mugavus on põhiline, ma arvan. Audiga on ikka oluliselt mugavam sõita kui suvalise Fordi, Opeli vms-ga. Kes tõesti neljaveolist tihti vajab (va. heal juhul paar nädalat aastas), see ostab hoopis maasturi, sest sellel
on läbitavus oluliselt parem kui suvalisel Q- sõiduautol.
|
|
|
Jürarrak
klubiliige ac aasta auto 2008 võitja
Registreerunud 15.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Some quattro GmbH Cars
|
|
Te ärge uhkustage siin oma veenilaienditega. Mul on külgkorviga Jawa.
Lahe teema, iga aasta talve hakul läheb sama paugutamine lahti, kes on kõvem n...u mees. Muutke pealkirjaks: Palju naeru vol 13.
Parem must minevik kui lilla tulevik
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
|
Aga minul on maastur ja Q Isegi riisirakett on 4wd. Täiesti
ebapraktiline inimene.
12.301@181km/h
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tryku
Aga ennast häirib see, kui quattromehed muutuvad lõvideks ning esiveoliste pihta näpuga näitama hakkavad, nagu nendega oleks võimatu talvel
liigelda. |
See taandub tegelikult lihtsale internetivaidluse olemusele. Et end massi sees "kuuldavaks", domineerivaks teha, tuleb kasutada ülivõrdeid. Mäest
veereva lumepalli efekt. Inimesega silmast silma rääkides ma pole veel tähele pannud, et mõni quattromees esiveolise omanikku vaid auto põhjal
vigaseks idioodiks peaks.
|
|
|
Sermon
huviline
Registreerunud 06.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: 330xd
|
|
Iga l**s, kiidab oma v***u
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 2.6
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Sermon
Iga l**s, kiidab oma v***u |
Sõltub. Kui fwd oleks v*tt ja selle omanik l*ts, siis see kõlaks umbes nii, et ma tean küll, et mu v*tt pole kõige parem, ent ta on siiski v*tt ja
palun ärge solvake seda Asi seegi raskel ajal, saab asjad aetud.
|
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line
|
|
Endal küll esivedu, kuid siiski meelepärasem oleks Q'd omada. Aga eks saab ka esiveoga hakkama. Samas ei kurda, oleks meil palju lund, siis vb
tõesti. Aga kuna nagunii ma kusagil metsas ronimas ei käi oma madaldusega, siis ei muretse ka sellepärast.
Sellessuhtes, et Q omab, aga ilma saab ka elada.
Defu - Matu
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
|
Mikkc
huviline
Registreerunud 25.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: 9-3 Aero, 80 2.3q
|
|
Ei õigusta miski seda jagelemist siin, aga võtaks ka sõna. FWD omanik nagu olen ( kuna ei olnud mõtet oodata enda auto 4wd versiooni üle poole
aasta)... . Mina mõistan Q fenomeni väga hästi , aga mis kurat te quattromehed mingite Essidega sinna metsateele ja muudesse kohtadesse ronite kuhu
asja ei ole...
Audid on kõik liiiiiiiga madalad et kuskil metsateel suuri riske võtta et läbi lume sõita , sest te ju ei näe mis ees on . Omal peres Discovery 3, ja ma ütlen nii , et kui te arvate et fwdst talvel
quattro istumine teid muudab , siis proovige oma madalatest sportautodest sellesse masinasse minna , ja siis tagasi. Ütleme nii et eelmine talv kui
see metsik tuisk oli , siis sai quattromeestest mööda sõidetud ja naerdud et kuhu kurat nad oma neliveoga ja nö. madaldusvedruga ronivad, istusite te
kõik ühtemoodi põhja peal kinni . Vot selle autoga oli LÕBUS sõita
|
|
|
lehys
huviline
Registreerunud 31.05.08
Kasutaja on eemal
Auto: Cupra Leon Sportstourer
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
|
Vabandused öise sõnavõtu eest.
Vaieldametult olen istun kinni kõigerohkem quattroga. Olen enamuse elust sõitnud audidega FWD ja Q aga peale esimest Q olen alati kui parasjagu on FWD
piilund Q poole. Viimased kaks aastat on olnud Q vaba perjood kahjuks. Lihtsalt eelmises teemas hakasid igasugu Fwd mehed kõvatama ja tõestama kui
kõva see Fwd on
Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Mikkc
Omal peres Discovery 3, ja ma ütlen nii , et kui te arvate et fwdst talvel quattro istumine teid muudab , siis proovige oma madalatest sportautodest
sellesse masinasse minna , ja siis tagasi. Ütleme nii et eelmine talv kui see metsik tuisk oli , siis sai quattromeestest mööda sõidetud ja naerdud et
kuhu kurat nad oma neliveoga ja nö. madaldusvedruga ronivad, istusite te kõik ühtemoodi põhja peal kinni . Vot selle autoga oli LÕBUS sõita
|
Proovisin just siin kuu aega tagasi või nii, kui lumi maas oli, uut Pajerot. Kuskil ronimiseks mõnus, kiireks siledal lumisel teel sõiduks liiga tank.
Kõrgusest tulenevalt ka liiga kõrge raskuskese, kaldub kurvis liiga palju, suurest massist tulenevalt ebameeldivalt suur inerts. Kohmakas. Ei vahetaks
küll oma B4q-d jäärajal või lumisel tänaval sõitmiseks sellise vastu.
Quattro jääb põhja peale kinni siis, kui lumi on juba mõni aeg maas olnud ja sulaga tihedalt kokku vajunud. Värskelt tuisanud lume ja miinuskraadiga
seda hirmu ei ole.
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: typ 85q & XC
|
|
Mõtlesin, et ütleks ka sõna sekka
IMO ei pea kõik audid olema quattrod... Näiteks mu praegune aakuus... Kui see 85kwne automaattraktor peaks veel tagasilda järgi lohistama, siis
muutuks see masin üpris mõttetuks. Aga monovedusena on ta üsna öko ja möödasõite saab ka täitsa talutavalt teha... Seega õige auto punktist A punkti B
liikumiseks.
Hetkel näen nelivedu vajadust vaid sügisel ja talvel paarutamiseks ja seda ka vaid mõne muu mootoriga ja manuaal käimargia masinal.
Seda, et quattro on saast, ma kohe kindlasti ei ütle, aga see, et siin quattro omanikud räägivad, et esivedune auto on ikka nii saast, et ei kannata
isegi sõita- no kuulge, ega te 24/7 ka oma quattro võimeid ei kasuta ju.(va talvel)
Üldiselt on ikkagi läbivusvõime kinni rehvides ja tihendis, mis asub rooli ja istme vahel.
Tooks siis väikse näite ka juutuubist: http://www.youtube.com/watch?v=peQ_tRCDeSQ kommentaar: no krt tule korra autost välja tõmba käega lund alt ära ja kasuta
nõksutamis tehnoloogiat ja ongi sul auto käes...
Ei hakka siin egotsema ja ässama, aga kui ma fwd 90't omasin, siis korduvalt küsiti, et kas mul on quattro...
Ja kui nüüd mõelda, et quattroga saab kuskil ronimas käia- jällegi on kõik kinni oskustes ja rehvis. Kui kumbagi pole, siis võib nii mõnigi kogenud
esivedune minna sealt künkast üles, kus quattro ennast üles ei vea.
Ja ma leian üldse, et ronimise peaks jätma maasturitele(jeebid, patrolid ja muud taolised, mitte q7,X5 taolised pargimaasturid)
Loodan, et ei riivanud siin kellegi tundeid, aga vaikselt hakkab häirima see, et "mul on quattro, mida sa kõvatad siin oma esiveoga"
Peace!
|
|
|
äss
Registreerunud 23.03.04
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: -ivar-
ega te 24/7 ka oma quattro võimeid ei kasuta ju.(va talvel)
|
24/7 kindlasti ei jõua ... natuke peab teatavasti magama ka (va talvel )
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
|
Mõtlesin, et ütleks ka sõna sekka
IMO ei pea kõik audid olema quattrod... Näiteks mu praegune aakuus... Kui see 85kwne automaattraktor peaks veel tagasilda järgi lohistama, siis
muutuks see masin üpris mõttetuks. Aga monovedusena on ta üsna öko ja möödasõite saab ka täitsa talutavalt teha... Seega õige auto punktist A punkti B
liikumiseks. | Tee või tina, aga monoveduline justnimelt lohistab tagasilda järgi. Nelivedulisel tagumine sild ka veab, mitte ei lohise
järgi.
Seda, et quattro on saast, ma kohe kindlasti ei ütle, aga see, et siin quattro omanikud räägivad, et esivedune auto on ikka nii saast, et ei kannata
isegi sõita- no kuulge, ega te 24/7 ka oma quattro võimeid ei kasuta ju.(va talvel) | Just ca 1h tagasi ksutasin, libedalt trammiteelt start(vasaku poole rattad rööbastel) oli vana 2.6 esivedulisega ikka
üsna korralik tühikargamine. Nelivedulisega ei olekski seda trammiteed kohaltminekul tähele pannud.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
|
|
No okei... sõnastus oli natuke vale, aga kas see oli tõesti ainuke koht, kust hakata tähte närima?
Ja 2 küsimust veel, kas see 2.6 esivedune jäi sinna trammiteele? Või sai ikka rõõmsalt koju verivorsti sööma?
Edit: kindlasti oli ka määrav osa sellel juhul kas rehvidest, või tihendist rooli ja istme vahel.
|
|
|
äss
Registreerunud 23.03.04
Kasutaja on eemal
|
|
No okei... sõnastus oli natuke vale, aga kas see oli tõesti ainuke koht, kust hakata tähte närima?
Ja 2 küsimust veel, kas see 2.6 esivedune jäi sinna trammiteele? Või sai ikka rõõmsalt koju verivorsti sööma?
Edit: kindlasti oli ka määrav osa sellel juhul kas rehvidest, või tihendist rooli ja istme vahel. |
Koju verivorsti järama oleks saanud tolle trammiga ka mille teest jutt käib ...
|
|
|
|
liito
huviline
Registreerunud 12.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: ceed xR
|
|
Ei saa mina aru selle vaidluse ideest Endal on ka quattro ja kuigi olen
suht noor ja algaja juht, siis olen juba kogenud mitmeid autosi ja tuleb tõesti tõdeda ,et oma enda neljaveolisega on olnud kõige mugavam ( ei viitsi
lahti seletada) ja seda mõnu mis pakkus viimane lumi siin nädalapäevad tagasi ei andnud ükski esivedu mulle millega ma küll lumele ei roninud ,kuid
otsisin esiveo mõnu muul viisil. Oma töö tegid ära kõik fwd ideaalselt ,aga kaif on ikka quattroga libiseda . Ent siiski pole ma kordagi "oioi mul on 4wd" kellegile iial nina alla hõõrunud, vaid hoian seda omale ja saan
ise oma kaifi kätte teatud ajal.
Ei kurat ma saan ikka selle asja ideest aru See on autofoorum ja siin
lüüaksegi sotid selgeks ju
Nael kummi ja head kulgemist kõigile.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
Mulle tegelikult ei meeldi verivorst.
Ma vaikselt hakkan kaotama järge, miks sel teemal üldse vaielda. Kes valib endale esivedulise, siis palju õnne hoolduskulude säästmise pealt. Kes
nelivedulise, siis palju õnne, et haardumine erinevates oludes parem on. Sunniviisiliselt on endale auto veoskeemi valinud loodetavasti vähesed, ning
need kes seda vabatahtlikult tegid siis: Peab meeldima, raisk!
Kui ei meeldi, siis foorum on küll viimane koht, kust endale abi otsida, eriti veel selles teemas oma kibestumist välja elades. Ma ei saa aru, kui
lühinägelikud mõned olla suudavad, ning mingil põhjusel ei suuda enda mättast märgatavalt kaugemale vaadata. Inimesed on erinevad, nende ootused,
vajadused ja nõuded oma sõidukile on erinevad. See saabki määravaks, miks mõni ei suuda endale põhjendada nelikvedulise omamist, ning teine inimene ei
suuda enam esivedulise auto eest raha välja laduda. Uskuda, et nende inimeste eepool nimetatud nõuded enda autole on samad, on ikka väga naiivne.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Ma vaikselt hakkan kaotama järge, miks sel teemal üldse vaielda. Kes valib endale esivedulise, siis palju õnne hoolduskulude säästmise pealt. Kes
nelivedulise, siis palju õnne, et haardumine erinevates oludes parem on. Sunniviisiliselt on endale auto veoskeemi valinud loodetavasti vähesed, ning
|
Ma nõustun sinuga igati, aga minu postituse point oli see sama, mida juba tryku mainis, et quattro omanikud lähevad siin foorumis lõvideks ja
esiveolised nagu ei tohigi rõõmustada oma saavutuste üle.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
Ma nõustun sinuga igati, aga minu postituse point oli see sama, mida juba tryku mainis, et quattro omanikud lähevad siin foorumis lõvideks ja
esiveolised nagu ei tohigi rõõmustada oma saavutuste üle. | Pole siiani reeglites näinud punkti mis keelab tegemast teemat:
"Esiveolisterõõmud 2009/2010"
Et oleks raskem!
|
|
|
|
liito
huviline
Registreerunud 12.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: ceed xR
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
|
esiveolised nagu ei tohigi rõõmustada oma saavutuste üle. |
Nojah jälle tuntud lause: "iga li*s kiidab oma vi**u".
Ma lugesin terve teema algusest lõpuni ära ja pigem sutsitavad esiveoliste juhid vaikselt 4wd juhte tagant ja no kurat kui keegi karu ees mee purgiga
edasi tagasi tatsab,siis tuleb ju pauk ära panna
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |