Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: 100 2,5 tdi c4 a6 2,5 tdi quattro c4
|
postitati 26.03.11 15:23
|
|
|
Kena kevade algust kõigile!Lõpuks siis sai leitud ka ka viga.Esimese hooga sai kahtlustatud sidurit(kuna kettal olid vedrud lahti,ning välja kukkumise
äärel)Hurraaga uus sidur alla ja kokku tagasi.Aga peale käivitamist jäi vaid ennast kiruda.Sama kolin edasi.Viga siis käigukastis.Huvitav,et selle
leidmine(mõistliku hinnaga)on päris keeruline.Igatahes nüüd uus kast leitud,ning peaks kohe kohe alla saama.Vahepeal sai lisatud oma IMHO
keskkonsoolile ahju nuppudele ka rõngad,ning ülesse lisatud istmesoenduse nupud(veel küll ühendamata).Miskil ajal lisan ka pildid.
|
|
|
jyrisoo
huviline
Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 1,9TDI
|
postitati 26.03.11 18:27
|
|
|
Nägin ka reaalis masina ära. Väga peen töö
|
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.11 06:59
|
|
|
Tere kõigile.Nüüd siis uus kast all ja auto korras.
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.04.11 06:25
|
|
|
Tere.Kuna nüüd ilmad kenamad ja aega garaazis nokitseda,siis jäi ette mulle mu vana käigukast.Kuna käigud tal toimisid,siis eeldasin et suur see viga
seal olla ikka saab.Viga oli siis nimelt selles,et kolmas käik läks kärinaga sisse,ning miski imelik kolk-kolk-kolk käis ka,ka tühikäigul.
Lahti nõtmine oli ka paras nikerdamine.Kuna tegemist on poole veolise kastiga,siis tuli kõigepealt kasti tagant(kust 4 vedul väljub kardaan)eemaldada
üks kate.kate käes,siis seal all üks 10mm 12 kandine otsa polt lahti keerata.Seejärel kaane poldid lahtikeerata,ning oligi üks ots lahti,küll ainult
see osa,kus asus 5 käik(4 esimest ja tagurpidi käik asuvad eraldi.
Kui see kaas oli maas,siis oli selge juba,mis viga.Sünkronisaatori puru oli kõik kohad täis.Edasi siis kiskusin laiali ka selle osa,kus ülejäänud
käigud,kirjeldamine siin läheks väga pikaks.Seal paistis et muid vigu ei olnud,laagrid ja hammasrattad olid kõik ilusad,nii vana asja kohta isegi
liiga ilusad.Veel eemaldasin reduktori.Kui kogu kompot oli laiali.siis järgnes sellele üks suur suur pesu.Kasutasin selleks vaid bensiini.
Katki oleva sünkronisaatori ostsin Forss ist,maksis miski 45 euri,ning oli isegi kohapeal olemasLisan ka paar pilti kasti sisust:
Kui kogu kompot oli pestud ja puhastatud,siis sai alustada kokku ladumist.Korpuste vahele tegin uued tihendid,papist.Silikooniga ei tahtnud
läkerdada.Liikuvate osade vahele panin näpuga õli kokku panemise ajal,et paremini käiks ja libedamalt kokku läheks.Õli kallasin kõige lõpuks sisse.
Kogu protseduur võttis aega 2 päeva(üks lahti võtmiseks,teine kokku panekuks)
Nüüd siis on kast koos ja korras,ning kõik toimib seal ilusasti.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 26.04.11 07:06
|
|
|
6nda käigu kohapeal oli ainult tühi koht? Ideepoolest saaks sinna puuduva käigu lisada, iseasi kas olemasolevast diisli 5ndast käigust veel kiiremat
ülekannet leiab.
Kas vahetasid ainult purunenud 3nda käigu sünkro välja, või korrastasid ka muud komponendid? Mis seisukorras muhvid ja 1-2 käigu sünkrod olid?
Näiteks 5-6 käigu muhvi ja sünkrod võib ära vahetada 3-4 käigu omadega, 6nda käigu osa muhv on tavaliselt paremas seisukorras kui 3nda oma(eriti
juhul kui on 5k kast). Sünkrotel on ainuke vahe selles, et 3nda oma on samasuguse kattega kui 1-2 käikude sünkrod.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.04.11 04:38
|
|
|
Kuuenda käigu kohapeal on tühjus jah.Aga selle lisamine sinna poleks vist mingi probleem,arvan ma.Vaja oleks vaid siis 2 te hammasratast ja ühte
sünkrot.Lülitus hargi vahelt tuleks eemaldada ka piiraja puks,ning peaks toimima.Käik siis jääks vastavalt 5 dalt otse alla.Ise küsimus on tõesti,kas
seda vaja on,hetkel 5 käiguga sõites u 1800 r/min on kiirus 90 km/h,sel juhul oleks selle käigu mõte kuskil alates 110-120 km/h alates.
Välja vahetasin ainult 3 käigu sünkro,sest ülejäänud olid tõesti laitmatus korras,kulumise jäljed praktiliselt puudusid.Lülitus muhvidel puudusid
igasugused jäljed.Puhtaks tehes oli nagu arusaamatu,kas need üldse kunagi töödanud on.Esimese-teise käigu sünkrod olid samuti tip-top.Ma neid eraldi
võlli pealt küll maha ei võtnud.Ainus,mille kallal oleks võinud nuriseda,siis alumise võlli koonus rull laagrite välimised saaled,ehk nende pind ei
olnud enam nii ilus,kui 19 a tagasi.Aga midagi hullu ka seal polnud.
Nagu mina olen asjast aru saanud,siis käivad need sünkrod paaridena,üks sellise kareda kattega,teine selline sooniline.Kate pidavat olema seal
pidurdamiseks,et võllid kiiremini peatuksid,ning käiguvahetus oleks võimalikult kiire.Kuuendale käigule siis peaks panema kattega sünkro.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 27.04.11 08:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audihauto
Nagu mina olen asjast aru saanud,siis käivad need sünkrod paaridena,üks sellise kareda kattega,teine selline sooniline.Kate pidavat olema seal
pidurdamiseks,et võllid kiiremini peatuksid,ning käiguvahetus oleks võimalikult kiire.Kuuendale käigule siis peaks panema kattega sünkro.
| Ideaalis võiks kõigil selline kate olla. Sellest loogikast ma midagi ei tea, et need katted peaks paaridena käima. Kuna sõiduajal
üldiselt 2->1 vahetust ei tehta, siis selle kate on odavam sooniline. 2 ja 3 on sellepärast "liivapaberiga" kaetud, sest need on põhilised
paugutamiskäigud ning on vaja võimalikult suurt hõrdumist, et käigud kiirelt lülituks. kuna 5->6 käikude pöörlemise vahe on kõige väiksem, ning
tegu pole ka käiguga mida üldjuhul läheb vaja hullult kiirendamiseks.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.11 18:26
|
|
|
Tere.Käigukasti jutud ja teemad selleks korraks lõppenud.
Kuna sai siin kunagi muretsetud compuga kellad,ning olid ka auto check iga,siis tuli tahtmine see check ka tööle panna.
Esmalt sai kõvasti igast inffi kogutud,enamasti saksa foorumitest.Pusimist jätkus päris palju,aga lõpp tulemusena hakkas asi toimima peaaegu.Peaaegu
seepärast,et puudub hetkel taseme anduriga pesu mootor.Ning veel ei tööta ka gabariitide läbi põlemise tuli.Viimast ma eriti suureks mureks ei pea.Aga
taseme anduriga mootori panen kindlasti.
Inf ka siit;http://audic4-online.de.vu/ Esamalt c4 faq. Sellel lehel siis klõpsata
nachrüsten
Ning osa pärineb suurelt jaolt siit:http://forum.group44.de/viewtopic.php?f=6&t=112899
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.07.11 06:28
|
|
|
Tere kõigile.Kuna anomaalia autoga kestab(jõnksutab kohati)siis sai natuke probleemiga tegeldud.
Mingi aeg tagasi sai eemaldatud cooleri ja sisselaske kollektori vahelt lõdvik,ning vaade mis avanes oli kohutav
Kogu kollektor oli paksu paksu tahma täis.Arvan,et u 60% oli heal-juhul avatud.Saigi nüüd nv. kõik maha katkutud,ning pesu protseduuridega
tegeletud.Samuti sai puhastatud kõik lõdvikud ja cooler.Tahma kätte saamine sellisest kohast,kuhu isegi sõrm ei ulatu on ikka päris keeruline
ettevõtmine.Kõigepealt viskasin selle ööseks fairi sisse likku.Hommikul survekaga uhudes tuli sealt ikka s...a küll,aga oli näha et mitte kõik.Siis
sai kasutatud leotus vahendit,millega pigi autolt eemaldatakse.Selle protseduuri tegin 3 korda läbi,ning iga kord udisin ka miski traadiga kõik augud
läbi.Lõpuks siis sain soovitud tulemuse
Sai siis ilusti ja rahulikult kogu kompott tagasi kruvitud.Kõik oleks nagu ilus ja tore,aga tuntavat paranemist sellest auto käitumisele ei
toimunud.Jõnksutamine mõnevõrra küll vähenes,aga tekkis nagu uus probleem.Maanteel sõites näit.90 järsku poob nagu kinni(kiirus hakkab langema,pedaal
on koguaeg ühes asendis)u 2-3 sek pärast hakkab jälle lippama.Tõenäoliselt on viga kuskil toite süsteemis.
Siit ka väike palve,kui keegi hea klubiline kel võimalus ja viitsimist,viskaks mu autole läpaka taha.Ehk annaks see mingi vihje.Oleks hea,kui asuks
kuskil Tallinna kandis.U2u v tel.55563464.
Ette tänades G.
|
|
|
ahartsi
huviline
Registreerunud 16.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b6 1,9tdi(AVF) avant manuaal
|
|
Westcoast
huviline
Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 Allroad 4,2 V8
|
postitati 07.07.11 18:13
|
|
|
See kiirpuhatus võib prao sisse lüüa
Aga muidu väga uhke masin, endal samuti plaanis midagi taolist teha kuid beezi nahaga ja helisüst on hetkel kõvasti poolik
Hetkel Alpine makk ja tuimalt taha lükatud fli trap 15 woofer.
Tweeterid siiani originaalid kuna pole lihtsalt tegelemiseks aeda leidnud ja miskipärast mooriga rohkem jamamist.
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.08.11 18:43
|
|
|
Tere kõigile!Likvideeriksin siis kõigepealt ühe vana pildi võla keskkonsoolist.Koos ahju nupu rõngastega,ning siis ülemiste nupu avadega,kus hetkel
,,pimedad`` ees.Veel siis ka originaal käimari nupp ja pedaali katted.
Ega muidu pole erilisi muresid esinenud.Miski aeg avastasin pragulise esi piduri vooliku,mis sai kohe vahetatud.Suve rehvid vajasid ka vahetust.Nüüd
siis sai alla pandud Michelin Pilot Sport 2 ed.Miski hetk sai ka vahetatud vl kolde tihend,ning kohendatud sealseid vollasid.Remondi käigus siis nägi
selline välja auto
Enne talve tahaks veel mõned pisiasjad korda teha,aga kui need tehtud,siis täpsemalt nendest
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.11 07:43
|
|
|
Tere kõigile.Viimasest postist siis päris tükk aega möödas.
Kuid kõige tähtsam on see,et siis sai teostatud,millest plaanisin.
Kogu lugu hakkas sellest,kui leppisin foorumlase ,,jürisoo``ga kokku et saaks autole juhtme taha panna.Kokku lepitud vurasin kohale.Proovis siis Urmo
mis ta proovis,aga auto omaks ei võtnud.Laperdas ja puperdas,ning kõigutas pöördeid üles-alla ,kuni lõpuks lihtsalt ära suri.
Kiskusin siis katted kaaned maha,ning selgus,et pumba rihm oli otsustanud puruks minna.
Kuna kogu see intsident sai teoks rebane22 garaazi ees,siis aitas mu hädast välja,ning sain ühe kasutatud rihma Ta käest.Kuid pumba rihma paika ajades
avastasin,et ka pea rihmal olid praod sees.Eriti isegi ei julenud edasi sõita.
Sai siis rebane22 ga kokku lepitud,et teeme selle rihma vahetuse ära,ning kuna tal tol hetkel aega väga olnud,siis süüdet ei näppinud.
Sai siis sebitud vajalikud jupid,ning kohale mindud,ning töö võis alata.Rihm,kõik rullikud,veepump läksid vahetusse.
Töö iseenesest sujus minu arust päris hästi,mõned sõlmed küll olid millega suti rohkem tuli vaeva näha,kuid siiski u3 h sai kogu kompott vahetatud.
Kuna ikkagi mure,millega algselt Urmo poole pöördusin oli kõikuvad pöörded,sai ka see üle vaadatud.Süüte pani rebanee22 0,4 tõusu pealt paika,ning
tulemus sai minu arust väga hea.Mõne kildise proovi ringi järgi oli juba selge,et asi hakkab looma.Nati sai ka pumba pead liigutatud,ning nii hetkel
on.
Kuid kõige positiivsem on see,et ennem oli linna kütte kulu kompu järgi kuskil 8,5-9.Siis nüüd(u peale 100km läbimist) on keskmine 5,9.Tekib tunne et kompu nässus
Aga vaatab edasi,kuda masin käitub.Ning veel ei jõnksuta ega nõksuta enam miskit.
Kasutaksin siis veel võimalust,ning tänaks kaasamõtlejaid jürisoo d,ning minu suurim lugupidamine rebane22 vastu,on pädev mees.
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.02.12 09:50
|
|
|
Aeg on edasi lennanud,ning Audi juubelit pidanud(20 a).Ega ta väga palju kingiks ei tahtnudki.Kinkisin uued eelsüüte küünlad,ning uue pendiksi.
Vastu sain Audi,mis käivitub ka -23(kuna rohkem pole külma näinud)
|
|
|
MartT
klubiliige
Registreerunud 23.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C4 2,8Q
|
postitati 01.03.12 10:09
|
|
|
Tere.Tänud heade sõnade eest.Liistudega on päris tükk jamamist.Pärinevad siis ühelt a6 c4 jalt.Ukse liistud ja siis pikk katuse liist istusid
ilusti.Kuid tagumise väikese kolmnurga juures tuli pisut improviseerida.Päris täpselt ei mäletagi miks,aga ei istunud nagu vaja(paigaldasin need u3 a
tagasi)Paigaldamine ise võttis 1 he pika päeva.Uksed kõik vaja laiali kiskuda,needid välja puurida,ning uued asemele.Katuse äärne samuti needitud(kõik
tõmbe neetidega)Aga udutuled juba on olemas,põhitulede sees(tegu luupidega,mis seal juba tehases paigaldatud)Ning alla võre sisse kohe kindlasti ei
pane,rikub välimuse ära,see minu arvamus.Minu meelest on diisli stange üks stiilsemaid,kui S oma välja arvata |
Äkki mäletad selle pikka liistu kohta midagi. Endal juhi ukse kohalt väheke roostetab ja oleks vaja see pikk katuse liist ära võtta ja pärast tagasi
panna.
Kuidas see liist ära käib ja kas pärast saab teda ikka tagasi panna või tuleb uus osta?
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.03.12 09:39
|
|
|
Tere.Kui ma nüüd õigesti mäletan,siis on seal liistu põhjas plastik riba,kui see ära võtta,siis all on näha tõmbeneedid.Kui need ilusasti välja
puurida,ei juhtu liistuga midagi,ning tagasi juba samamoodi tõmbekatega.
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.03.12 14:27
|
|
|
Tere.Vahepeal siis sai generaator(laagrid)otsa.Kuna juba ammu oli mõttes sinna võimsam panna,siis nüüd saigi pandud A8 genekas,mil siis võimsust
120w.Lähiajal tuleb ka rv pump vahetada,kuna suur loks sees.Kui kellelgi juhtub olema üle, võib teada anda.Igavusest sai ka miski liistu
,,tjuuning``salongis tehtud.Panin sinna 3m reljeefse karboon imitatsiooni.Muidu auto oma vanuse kohta sõidab hästi.Panen lõppu mõned pildid ja ühe
liistu näidise.
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.10.12 16:02
|
|
|
Tere.Viimasest postist päris palju möödas.Vahepeal on 100 st saanud A6.Kuna oli võimalus mõlemaid korraga lammutada,siis sai vana 100 a6
juhtmestiku,ning uue pumba pea ja gaasipedaali.Lisaks immo,ning 103kw pihustid+aju(millele chipitud kivid)Veel sai pandud püsikas.Hetkel nati streigib
aga leian rohtu.
Välimuselt on kõik nagu ennem.Sisse sai pandud Navi plus(kahjuks rns-d).
Ka kellad sai oma osa,nimelt panin õli temp asemele rõhu kella.
Panen pildid ka,et aimu saada.
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.12 20:07
|
|
|
Tere kõigile.Kuna sai hea obruki eest S6 tiivad ja stange,siis miskil ajal saab ka välimus paremaks.
Pole väga planeeria,aga see aasta tahaks asjad külge saada.
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
postitati 19.10.12 20:23
|
|
|
Salong on seest ikka ülikõva, see rns sobib ikka väga hästi
Kaua sul see auto olnud on juba?
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.12 20:36
|
|
|
Eks annab alati paremaks teha
Aga auto varsti minu käes 10 a.Tõenäoliselt sellesse autosse RNSE ei tule.Ning mmi aretamine on mõtetu.
Aga plaanis miskit muud
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.11.12 05:42
|
|
|
Kuna kogematta sattusid minu kätte ühed c4 kokku klapitavad peeglid,siis sai need autole külge poogitud.Ning ajaviiteks sai ka tehtud 4 el akent,kuna
ühelt doonorilt oli kõike seda kraami võimalik harutada.
|
|
|
Audihauto
huviline
Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.02.13 19:52
|
|
|
Tere kõigile.Vahepeal sai auto reguleeritava rooli,kuna a6 immo aretamine 100 lukku pole võimalik.
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD
|
postitati 08.02.13 20:24
|
|
|
Tere.Kuna suvi käes,ning kosutav jook peab ikka ligi olema,siis sai ka topsihoidja paigaldatud. |
Mis masina topsihoidjat kasutasid? C5?
|
|
|
|
JoonasJJ
klubiliige
Registreerunud 29.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: '08 Civic Type R / '07 GRB STI
|
postitati 08.02.13 21:34
|
|
|
Üks parimaid teemasid, mida ma AudiFoorumis näinud olen.
Jätka seda head tööd.
Ise unistan sedaan manuaal C4 4.2 S6'est, millele sooviks samasuguse "ravi" teha, aga seda pean veel parasjagu aastaid ootama.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |
|