Lehekülgi: 1 2 3 4 5 6 .. 9 |
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 12.10.06 15:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
Tsitaat: | Algselt postitas: Lauri2
lauri@2 aasta q sõiduga olnud hanges kinni kümneid kordi enam kui enne seda 5 aasta jooksul üheveoga masinaga. |
elementaarne watson
aga kui palju sa poolevedusega sellistesse kohtadesse ronisid ?
|
Huvitav jah?
Ma olen ka üritanud quattroga kinni jääda, aga ei ole õnnestunud. Talvekummid läksid untsu, siis suvekummidega oleks peaaegu jäänud, kui teist masinat
välja tõmbasin
Mina arvan, et tegijal juhtub ikka, aga kui ei tee(pooleveolistega), siis ka ei juhtu.
|
|
|
Lauri2
huviline
Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 80
|
postitati 13.10.06 13:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: real1
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
lauri@2 aasta q sõiduga olnud hanges kinni kümneid kordi enam kui enne seda 5 aasta jooksul üheveoga masinaga. |
elementaarne watson
aga kui palju sa poolevedusega sellistesse kohtadesse ronisid ?
|
Huvitav jah?
Ma olen ka üritanud quattroga kinni jääda, aga ei ole õnnestunud. |
Ha!! siis pole korralikult üritanud toon paar kindlat laksu:
-jäärajal väliskurvi kõva lumi
-muda-jää-sopamülkas sootee
-teeäärsed kraavid
ilmselt on veel võimalusi mida ma veel proovinud pole.
|
|
|
turbo
huviline
Registreerunud 03.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: S6
|
postitati 13.10.06 23:58
|
|
|
krt võtaks, vägisi tuleb selline pilt silme ette
|
|
|
|
Rst
huviline
Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: hall metallik diisel Q
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD
|
postitati 22.10.06 19:05
|
|
|
Tule, ma näitan kuidas Q kinni jääb
...
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 22.10.06 19:18
|
|
|
kus sa seda lund näed?
kaabetasin ükspäev esiveolisega sileda märja muru peal ja vandusin, et järgmine auto on taas quattro
|
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
|
HannesT
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant
|
postitati 22.10.06 20:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lorrap
kui ees ja külgedel auto vastas oleva maapinna/takistuse ja auto vaheline hõõrdejõud ületab mootori jõu, siis jällegi ei liigu sa kuhugi...
|
Vaevalt, et ta mootori jõudu ületada jõuab - ta ületab liccalt rehvide haardeteguri.
|
|
|
VIP
huviline
Registreerunud 07.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant Quattro 2.8 30V
|
postitati 22.10.06 21:02
|
|
|
b. kui ees ja külgedel auto vastas oleva maapinna/takistuse ja auto vaheline hõõrdejõud ületab mootori jõu, siis jällegi ei liigu sa kuhugi...
|
Saan mõttest aru küll aga hirmus tahtmine on norida See on umbes nagu:
"Kui välistemperatuur ületab auto massi siis auto ei käivitu"
|
|
|
|
AudiTT
huviline
Registreerunud 08.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi TT 1.8TQ 165kw
|
postitati 22.10.06 21:12
|
|
|
vip kas sa ei arva et kui temp langeb kuskil -1400 ,et ega siis auto käivitu küll
ok pole mõtet norida üksteist
ootame rahus talverõõme
|
|
|
Lauri2
huviline
Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.06 06:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: AudiTT
vip kas sa ei arva et kui temp langeb kuskil -1400 ,et ega siis auto käivitu küll
ok pole mõtet norida üksteist
ootame rahus talverõõme |
praeguse teaduse arengutaseme juures ei ole nii suurt temperatuuri, mis oleks alla -273,kopikaid celsiust veel välja mõeldud. ilmselt kasutatakse
miskit uudset mõõtühikut.
|
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.06 15:08
|
|
|
praeguse teaduse arengutaseme juures ei ole nii suurt temperatuuri, mis oleks alla -273,kopikaid celsiust veel välja mõeldud. ilmselt kasutatakse
miskit uudset mõõtühikut. |
Heh, pole siin välja mõtlemisega miskit seost. See -273,15.... kraadi Celsiuse järgi, ehk siis 0 kraadi Kelvini järgi on aatomiosakeste liikumise
järgi välja arvutatud absoluutne null. Sellel temperatuuril peaks teoreetiliselt kõik liikumine(ka aatomites) seiskuma ja nö. maailm kokku kukkuma.
Kuna seda aga praktiliselt pole minu teada veel kordagi saavutatud, siis on kõik teoreetiline.
...
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
postitati 23.10.06 18:34
|
|
|
Tule, ma näitan kuidas Q kinni jääb |
Tead kõndisin kalamehe kummikutega ja vesi tuli hargi vaheni mõtlesin et audi
upub või juhtub tont teab mida aga ~80 km ja pani nagu lutsu kivi ületades
~12 m pika sopa mülka.
|
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 26.10.06 20:44
|
|
|
Endal on õnnestunud kolmel korral KORRALIKULT kinni istuda oma pereautoga 2,8 v6 Q ja automaat.
1. Kinni trambitud lumehunniku otsas
2. Pehmes lumes, mille all olid peidus kaks kivimürakat, üks istus täpselt tagasilla keskel ja teine ees karteris
3. Pehmes rannaliivas.
1. Silmaga tundus pehme olevat, aga tegelikult oli salakaval hunnik, kuhu pikka aega oli lund kokku visatud Kõik neli ratast siputasid vahet pole kuidas üritasin. Esmalt kaevasin külgedelt jalaga nii palju kui kannatas ja
seejärel kõigutasin autot nii palju kui jõudsin, kuni rattad vaikselt maad puudutama hakkasid. Tegin rataste eest ja tagant samuti tee puhtaks ja siis
läks proovimine lahti. Ette ja taha kõigepealt vaikselt - s*ttagi. Vahepeal sai jälle autot loksutatud. Siis taha järsult - midagi. Kusjuures kogu
selle tegevuse juures jälgis mind naabrimees ja IRWas nii et munad olid märjad (silmamunad) Igatahes automaatdiffer taga ei
rakendunud, sest üks tagumine ratas käis ainult ringi, vahet pole kummale poole üritasin liikuda (differ ise oli korras, pärast proovisin). Lõpuks
lahendus kuidas autol kõik vedama hakkas ja asi välja ronis, rattad risti (automaatkast) pidur peale ja parajalt gaasi ja siis järsult pidur lahti ja
gaas täitsa põhja. Naabrimees mainis, et nüüd küll kõik vedas mis vedama pidi, sest pilv oli taga kui läksin. Nii palju sain praktikat, et sujuvalt
pole sellises situatsioonis midagi teha, sest kui pidamine kuskil kaob, siis libiseb asi läbi. Täiega pähe andes hakkasid tõenäoliselt ka need rattad
vedama, mis vaikselt üritades lihtsalt kohal seisid (ehk siis kus oli pidamine). Miks differ vaikselt ei rakendunud sellest ei saanudki aru.
2. Rattad puudutasid kõik mingil määral maad, aga mitte grammigi kuhugi asi ei liikunud. Autot kõigutades meenutas see kergelt kiikhobust kuna auto
oli täpselt keskelt mõlemast otsast kivi otsas ja lumi oli täiesti pehme mujal. Läheduses oli mingi jeepar, kes esimese 3tonnise köie puru tõmbas.
5tonnine köis pidas, aga auto ei liikunud cm kah, isegi nõksuga mitte
Lahenduseks oli tungiga üks esimene külg õhku, siis jeepar tõmbas ja ise täiega pähe. Praktika, ära roni pehmesse lumme kui ei tea mis seal all on
3. Kergelt allamäge hakkasin vaikselt liiva peale minema, auto hakkas vaikselt vajuma kus endal jalgsi käies jalg täiesti liiva sisse mattus. Edasi
minekust loobusin. Kui oleks vähekegi veel gaasipedaasi vajutanud, oleks paugust põhja peal olnud. Tagurpidi hästi vaikselt lastes kogesin esimest
korda midagi väga huvitavat - auto hakkas endale liiva uuesti rataste alla kaevama, mitte sügavamale ennast kraapima (üli imelik tunne oli kui auto
tõusma hakkas kohal seistes) Sellegipoolest pidi kaks vennikest eest
lükates aitama ja ülimalt vaikselt minnes läks asi lõpuks mõistlikule pinnale tagasi. Jälle praktika - n*hhui mul sinna üldse vaja ronida oli
PS! Kodanik Rst on kah mind kunagi võrtsu ääres välja kakkunud, kui mul talverehv viimast talve all oli ja muster meenutas leenini pead
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
vlgu
huviline
Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.12.06 16:55
|
|
|
Ei hakanud uut teemat tegema, kuna mingit moodi haakub mu küsimus sellega siin.
Kas 225/55 R16 mõõtu lamellid sobivad Audi A6 C5 2.8 Q le. Sobivad just selles mõttes, et kas ei jää liiga laiaks vms. millega kaasneks ju oht
"Quattroga hange kinni jääda"
Ette tänades.
|
|
|
erki.t
huviline
Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Got burger? (Jeep)
|
postitati 18.12.06 17:10
|
|
|
kõik on suhteline... kui sõidad linnas on see mõõt hea, maanteee sobib ka kui pole väga palju lobjakat ja muud pudi asfaldil...
juhul aga kui on siis hakkab see laius sind tasapisi teepinnast lahti kiskuma ja kummi laius mängib sulle hoopis vastu... ei ole enam eriti
külgpidamist... paigaltvõt võib olla osegi eeskujulik tänu suurele pinnale mis suudab mingit kontakti leida. pidurdamise koha pealt mul puudub sobiv
info kahjuks.
hanges kõõlumiseks oleks üldse hea kasutada 155 vms "kitsekeele" laiusega rehve... eriti hea kui oleks neis omadusi nii lamellist kui ka kamaluga
naelu sisse taotud... selline rehv lõikab ennast sügavamalt lumme ja annab sedasi külgstabiilsust. ei teeks ka paha kõrem profiil ja pisem velg...
15" näiteks ja külje kõrus 65 või 70 ???
PS! kinni saab jääda ka maasturiga... testitud. kraavi ületades vajusid kõik 4 ratast läbi jääkihi ja maastur oli kenaste põhja peal... misianes
lukud, aeglustid jms olid samast hetkest kasutud...
varustus oli citilik... üks plastkandik... aega läks 1h ja 30 min... teksad olid jääs... kampsun liumärg... aga välja sain
|
|
|
MaQQu
klubiliige
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.12.06 21:32
|
|
|
sai tehtud väikese seltskonnaga 1 eksperiment:
1993a Audi S4 manual. difrilukk sees, üks esimene ratas maast õhku
VIDEO
Tulemus, ratas käib õnnetult õhus ringi ja kõik. Kui oleks ühe jalaga samal ajal pidurit vajutanud, oleks tungi pealt maha sõitnud. Kuidas reaalselt
hanges olles pidurdamine aitab, on igakord erinev ja seda ei saa üheselt väita, et alati aitab.
Tegime sama asja ka veel 1998a VW Passat 2.8 V6-ga. Luugil kiri Synrco, kuigi peaks ilmselt olema juba 4motion. Tulemus lühidalt sama.
VIDEO
|
|
|
diversion
meeskond
Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6Q C4 & A80 B4 & ur90q B2 & UR
|
postitati 20.12.06 21:40
|
|
|
Seega vaadates seda kurba S4-ja seal tungi otsas jõudsime järeldusele, et eelmine aasta automaat S4 katse tuleb tühistada ja korrata.. kuna seal ei
olnud takistust ees.. sest ilma väikese takistuseta ja vaikselt meelitades sõidaks ka manuaal S4 ja Passat minema. Aga nii kui kas või pliiats maas
oleva ratta ette panna, siis ei lähe enam kuhugi.
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.12.06 21:51
|
|
|
Njah, vahe oli ainult selles, et Passatil hakkas elektroonika mingi aeg aru saama, et midagi on nihu ja hakkas kakkuma.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Loaded
huviline
Registreerunud 09.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Golf IV Variant '06
|
postitati 21.12.06 05:33
|
|
|
Kas proovisite ka siin teemas jutuks olnud välja pidurdamise
varianti?
|
|
|
Lauri2
huviline
Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.06 07:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: diversion
Seega vaadates seda kurba S4-ja seal tungi otsas jõudsime järeldusele, et eelmine aasta automaat S4 katse tuleb tühistada ja korrata.. kuna seal ei
olnud takistust ees.. sest ilma väikese takistuseta ja vaikselt meelitades sõidaks ka manuaal S4 ja Passat minema. Aga nii kui kas või pliiats maas
oleva ratta ette panna, siis ei lähe enam kuhugi. |
Raadil mõniaeg tagasi toimunud katses oli lorrapi masinal esimene ratas õhus ja tagumiste rataste all tavalised tõkiskingad. Pidurdamisega sõitis
nendest üle, vaeva pidi küll suht kõvasti nägema - palju gaasi+palju pidurdamist.
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.12.06 20:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Loaded
Kas proovisite ka siin teemas jutuks olnud välja pidurdamise
varianti? |
Ei proovinud, sest see polnud asja mõte. Teadsime tollel hetkel isegi, et pidurdamisega saab hakkama.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 6 .. 9 |