Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4  5  6  ..  12
Autor:
Pealkiri: Kui kiiresti saavutab 2.5 tdi R5 90 kraadi. (Vastuseid: 283 | Vaatamisi: 55046)
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 17.10.09 20:52 Tsiteeri

Küsimus nendele R5 TDI omanikele,kes väidavad,et saavad suht kiiresti sooja on,et kas hommikuti külma mootoriga sõitma minnes, näiteks linnas sõidate 3 või 4 käiguga (50 km/h juures). Ise näiteks 50km/h sõidan 4 käiguga,3 tundub külma mootori kohta jube piinamine olema (jutt siis ikkagi 6 käigulisest). Sooja saaks küll kiiremini aga kõrged põõrded külma mootoriga,väga kahtlane....??? Täna proovisin kolmandaga, mootor ainult undas põõrete käes,võib olla ma paranoiline ja harjunud madalate põõrete vaiksuses,sest väiksematel mootoritel ju tavaline,et linnas 2000-2500 p/min

Ja termostaadi vahetasin ka nüüd ära,panin igaks juhuks originaali aga ega mingit muutust küll märgand ei ole.Kunagi peaks muidugi ka salongi radika üle vaatama.

Üks küsimus veel, mis ei käi otseselt siia teemasse aga kui üldiselt sooja saamisest jutt on siis kas keegi oskab anda mõne neti lehe,kus on räägitud auto istmetele soojenduse lisamine. Meie DIY pole sellest sõnagi.Neid spiraale ma nägin kuskil müügis,mis lähevad istme sisse,maksid vist 800.- ringis.Kui kuidagi sooja ei saa siis kuidagi peab ikka saama:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 18.10.09 08:36 Tsiteeri

Tsitaat:

Üks küsimus veel, mis ei käi otseselt siia teemasse aga kui üldiselt sooja saamisest jutt on siis kas keegi oskab anda mõne neti lehe,kus on räägitud auto istmetele soojenduse lisamine. Meie DIY pole sellest sõnagi.Neid spiraale ma nägin kuskil müügis,mis lähevad istme sisse,maksid vist 800.- ringis.Kui kuidagi sooja ei saa siis kuidagi peab ikka saama:)

Istmesoojenduse paigaldamine!

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 18.10.09 10:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Istmesoojenduse paigaldamine!

Huvitav,kui eile otsingusse proovisin sisestada igat pidi "istme soojendused" jne,jne ei leidnud üldse mitte ühtegi vastet. Täna proovisin uuesti ja üht- teist ikka leidis .Imelik:o aga tnx igatähes :)
Siin muidugi põhiliselt juttu istmete paigaldamisest (lugesin küll kiiruga läbi need teemad), millel on juba soojendused sees. Päris seda, kus on juttu soojendus elemendi paigaldamisest istme sisse päris ei leidnud. Lihtsam on muidugi lammarist osta juba soojendusega istmed aga olen kindel,et nii korralikk istmeid kui minul on,ma ei leia kuskilt:cool:

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 18.10.09 12:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Päris seda, kus on juttu soojendus elemendi paigaldamisest istme sisse päris ei leidnud. Lihtsam on muidugi lammarist osta juba soojendusega istmed aga olen kindel,et nii korralikk istmeid kui minul on,ma ei leia kuskilt:cool:

0-st paigaldust pole ka mina leidnud.
Mida korralikkuse all silmas pead?
Kui ehk katteid, siis need vöid ju pärast soojendusega ismetele peale tömmata.Eks 2-st annab ikka ühe korraliku kokku komplekteerida!
Edu!
Lisaks veel, et mitte OT-na jätkata siis hilisemal arutelul ehk möistlik vastav teema teha, kuna jutt ikka rohkem mootori 90 kraadi saavutusest mitte istme ;)

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.10 14:26 Tsiteeri

Nii,eile sõites Tartust Valkka (ca 85km) ,kui oli 21,5 kraadi külma ei saavutandki mootori temp. 90 kraadi. Esimesed 20km oli temp 60-65 kraadi järgmised 20-60 km max 72kraadi ja enne valgat u. 5 kilomeetrit sain 84 kraadi (ei sõitnud 6 vaid 5 käiguga) Nii kui linna sisse sõitsin ja hoo maha võtsin siis esimese 500m langes temp 72kraadini tagasi (seda nii kliima kui ka osuti järgi) Põjakate on all ja radikas eest kinni :o Mida ütlevad selle kohta sama liikuri omanikud? Termostaadi vahetasin ära novembris, wahleri oma,mis peaks olema suht kvaliteetne.Kui siis 10-15 kraadi külma siis ikka see 90 kuidagi kätte saab. Kas on mõtet uuesti termostaati vahetada? See ei ole ju normaalne?

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.10 14:50 Tsiteeri

Ei ole mõtet uuesti vahetada, mine katsu otse sõidust tulles radikat, see täiesti külm, ehk siis termostaat toimetab täiesti korralikjult.
See ongi selle mootori eripäera (paljude diislitega suht sama teema), et suure külmaga norm temperatuuri ei saavutata... siiski mu 2004a 19,TDI motoga passat läheb küll suht kiirelt soojaks ja isegi suure külmaga hoiab tempi seal 90 kandis. Aga kui võrrelda mu eelmise (A6 1,9TDI 98a) motoga, siis on seal ikka omajagu erinevusi kah mis arvatavasti selle temperatuuri mure ka lahendavad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.10 15:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ranz
Ei ole mõtet uuesti vahetada, mine katsu otse sõidust tulles radikat, see täiesti külm, ehk siis termostaat toimetab täiesti korralikjult.
See ongi selle mootori eripäera (paljude diislitega suht sama teema), et suure külmaga norm temperatuuri ei saavutata... siiski mu 2004a 19,TDI motoga passat läheb küll suht kiirelt soojaks ja isegi suure külmaga hoiab tempi seal 90 kandis. Aga kui võrrelda mu eelmise (A6 1,9TDI 98a) motoga, siis on seal ikka omajagu erinevusi kah mis arvatavasti selle temperatuuri mure ka lahendavad.

Jah... isal 98 passast,1.9tdi ja täna linnas sõites 10km oli 80-85 kraadi käes nagu niuhti.Väljas -22kraadi ja radikas kinni ei ole. Ikka kole suur erinevus on. Proovin panna katsetuse mõttes sisse 92kraadise termostaadi.Vaatan, kas annab üldse mingit efekti.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 23.01.10 15:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: a6audi
Nii,eile sõites Tartust Valkka (ca 85km) ,kui oli 21,5 kraadi külma ei saavutandki mootori temp. 90 kraadi. Esimesed 20km oli temp 60-65 kraadi järgmised 20-60 km max 72kraadi ja enne valgat u. 5 kilomeetrit sain 84 kraadi (ei sõitnud 6 vaid 5 käiguga) Nii kui linna sisse sõitsin ja hoo maha võtsin siis esimese 500m langes temp 72kraadini tagasi (seda nii kliima kui ka osuti järgi) Põjakate on all ja radikas eest kinni :o Mida ütlevad selle kohta sama liikuri omanikud? Termostaadi vahetasin ära novembris, wahleri oma,mis peaks olema suht kvaliteetne.Kui siis 10-15 kraadi külma siis ikka see 90 kuidagi kätte saab. Kas on mõtet uuesti termostaati vahetada? See ei ole ju normaalne?

Ega ta kergelt soojaks ei lähe jah. Kui temp 25 est allapoole siis hakkab isegi maantel sõites temp seier langema. Endal nii kui sõidad 100 km/h siis jaksab 88 hoida kui kiirud 70-80 siis hakkab juba langema. Ega sa salongi venti liiga põhja keera. Hommiku kliimalt vent esimese ve teise kriipsu peal kui soojemaks läheb paned kuskil 4 peale. Kui kliima auto peale panna on asi suht lootusettu. ;) Auto paned siis kui temp 90 ligi on. Soojenemise kiirust ei oska väga kommenteerida kuna sõidu alguses on webasto sees.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kella4
huviline

Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.10 16:17 Tsiteeri

Kui uue termostaadi panid, kas siis keetsid kah teda, et toimimises veenduda ? Enne vahetust kobi kindlasti jahutusradikas ja lõdvikud üle, kui külmad siis termostaat terve ja vahetada pole mõtet.

Endal läheb mootor 20 kraadise külamaga alati soojaks peale 20-25km maanteesõitu (hoides salongitemp 18 peal ja vendi poolepeal, 6 käik). Linnas kulub vähem aega. Kui mootor on 90 saavuanud, kannatab salongisoojenduse 27 peale panna ilma, et mootoritemp langema ei hakkaks.

Üldiselt kui termostaat töötab ja mootor isegi väikesel ringil 90 kraadi ei saavuta, jääb üle vaid termodünaamika seadust meelde tuletada;).

Neil, kel salongi sooja ei tule on kindlasti umbes salongiradikas, sest salongi tuleb mingit sooja isegi siis kui termostaat on koguaeg lahti.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.01.10 18:47 Tsiteeri

Tegin nüüd selle katse ära ja panin nüüd 92 kraadise termostaadi ja radika katmisega nägin ka rohkem vaeva kui varem. Ja eile õhtul,kui väljas näitas -27 siis auto sain ikka palju kiiremini soojaks kui varem. Kui -22 sain varem maksimum soojust mootorile 84 siis nüüd -27 sain mootori temp. 87 kraadini (mõlemad kliima järgi) Samuti kui enne saavutasin selle 84 kraadi ca 60-70 kilomeetri läbimisel siis nüüd saavutasin 87 kraadi juba 40 km läbimisel (uuemate dislade omanikud kindlasi naeravad selle üle,et "kiiresti":D ) aga parem kui varem;)

wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: 2.5 tdi 103 kw

postitati 28.01.10 19:58 Tsiteeri

ei viitsinud kül tervet teemat otsast lõpuni läbi lugeda ... aga
mul tiksub miski -24 kraadiga 10-7 mintsaga tempi 90 peale kui jälgida kliima plokis numbreid.... kui palju neid uskuda võib ei oska öelda?????

viimasel ajal on saanud kokku puutuda salongi vendi mootori ja ahju vahetusega. osadel isenditel on peale tosooliradika veel elektriahi mis hakkab salongi sooja andma 4-5 mintsaga. :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 28.01.10 20:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: wincky
ei viitsinud kül tervet teemat otsast lõpuni läbi lugeda ... aga
mul tiksub miski -24 kraadiga 10-7 mintsaga tempi 90 peale kui jälgida kliima plokis numbreid.... kui palju neid uskuda võib ei oska öelda?????

viimasel ajal on saanud kokku puutuda salongi vendi mootori ja ahju vahetusega. osadel isenditel on peale tosooliradika veel elektriahi mis hakkab salongi sooja andma 4-5 mintsaga. :D

Jutt ikka R5 DIISLIST. Selline soojenemine pole võimalik lihtsalt. Võibolla kui mootor pealt põlema panna. ;) Mul võib kohapeal tund ka käia kuid seier märgatavalt ei kerki.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 28.01.10 20:35 Tsiteeri

r5 103 kw
tunniga ma arvan et mul seier isegi püsti.....:cool:
aga seieri ja kliimaploki andurid erinevates kohtades....
kui teen kaks suitsu järjest ära on kliimaplokis 90 ees
ma tean kui raskelt need isendid soojaks lähevad sellepärast ei usu hästi seda nr...aga sõitma enne ikka ei hakka kui90 ees:D

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 28.01.10 20:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: wincky
r5 103 kw
tunniga ma arvan et mul seier isegi püsti.....:cool:
aga seieri ja kliimaploki andurid erinevates kohtades....
kui teen kaks suitsu järjest ära on kliimaplokis 90 ees
ma tean kui raskelt need isendid soojaks lähevad sellepärast ei usu hästi seda nr...aga sõitma enne ikka ei hakka kui90 ees:D

Soojendus nullis sellisel juhul ve? Mul ei lähe isegi webastoga temp üless kohapeal. Sõites mingi 15-20 km saab 88 temp kätte. Su jutt kõlab väga uskumattult.

wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 28.01.10 21:02 Tsiteeri

käisin just lasin temp.90 peale otsin kohta kuhu video üles panna ;)

b-cool
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4

postitati 29.01.10 17:19 Tsiteeri

väike abimaterjal mitteuskujatele ;) http://www.youtube.com/watch?v=4Um8R-Z9HB0

jätkame, aeg pole meie sõber
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.10 20:28 Tsiteeri

Nja väga imelik temperaturi näidik oli selleks ajaks kus? Algas ka nagu 0 kraadist ve pold päris maha jahtunud? Tundub, et andur paneb segast.

a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.10 12:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: b-cool

Kle mees, kas sa panid meie petmiseks auto mootorile tule otsa w? :D Mingi trikimees või aitas J. Veber sul seda trikki korraldada:)
Mis aasta masinaga on tegu ja palju läbisõit? Ausalt ma vahtisin seda videot suu lahti ja ei uskund oma silmi:) Kui 99% selle mootori omanikest räägivad,et kui halvasti see mootor soojeneb,eriti kohapeal käies siis mis valemiga see sai juhtuda sul kohapeal? Kliima järgi külmaga ja kohapeal käies ei lähe mingi valemiga üle 50 kraadi. Ja nagu siin teemas juba mainisin,siis praeguste suurte külmadega,kui on sees veel 92 kraadine termostaat ja radikas eest kinni siis enne 40 km pole lootustki see mootor 90 kraadi peale saada. Oled kindel,et see andur on ikka õiges kohas? Ja see,et -14 kraadiga hakkas 0 pihta näitama kas siis oli hiljuti sõidetud? Et kui öö läbi külmaga seisab siis läheb sama kiiresti?
Ja kui kiiresti hakkab auto salongi tulema tulist õhku?
Ja ootaks siis ka targemate kommentaare selle video kohta,on see tõesti võimalik!?:) Ja kui on siis mis selleks tegema peab?

j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5, B5, Zafira A

postitati 30.01.10 12:34 Tsiteeri

Need numbrid kerivad seal 51 koodi all ülesse ka seisva mootoriga ainult süüte sisse pannes, oma auto ja mitmete teiste masinate peal testitud värk:D Enda petmine :cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.10 12:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: j2mis
Need numbrid kerivad seal 51 koodi all ülesse ka seisva mootoriga ainult süüte sisse pannes, oma auto ja mitmete teiste masinate peal testitud värk:D Enda petmine :cool:

Sellisel juhul on andur arvatavasti katkestuses. Sest minu autol näitab küll sama mis seier. 50 on mingi maagiline number mille peal mingi aja seisab siis hakkab edasi minema. Kuskilt olen lugend, et selkandis muutub anduri takistus miskitpidi. Eelnevas videos on samuti arvatavasti midagi lahti kuskil ve andur rikkis siis hakkavadki numbris üless kerima.

j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5, B5, Zafira A

postitati 30.01.10 15:11 Tsiteeri

Aga huvitav milline andur mootoriruumis siis kliima jaoks infi annab ? Ilmselt pole need samad andurid mis armatuuris jahutusvedeliku seieri ja ECU jaoks on.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5

postitati 30.01.10 15:41 Tsiteeri

Ole hea mees paiguta kaamera kelladeplokis oleva mootori temperatuuri "kella" ette ja vaataksin huviga mis see näitab. Kas tõuseb ka umbes 10 minutiga 90-ni. Ausalt öeldes kahtlen väga.

Tsitaat:

wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.10 08:43 Tsiteeri

ei väsi kordamast kliimaploki ja kellade andur eraldi kohtades......
kui armaturis sõiduga 90 ees siis kuskil -15 kohapeal käies püsib temp 90
selle kohta plaanis ka video teha siis äkki mõnel mehel jälle kergem uskuda :P

eelneva video kohta niipalju et jah mootor polnud täitsa maha jahtunud aga minuarust vahet pole kas ta läheb 0-90 või siis -15-90ni

tuleb korraldada avalik dem. kuidas diisel soojeneb
:D

minul hakkab sooja puhuma kuskil 4-5 mintsaga
osadel on eraldi elektri radikas veel soendus sistemis:cool:

wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.10 10:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: a6audi
Tsitaat:

Kle mees, kas sa panid meie petmiseks auto mootorile tule otsa w? :D Mingi trikimees või aitas J. Veber sul seda trikki korraldada:)
Mis aasta masinaga on tegu ja palju läbisõit? Ausalt ma vahtisin seda videot suu lahti ja ei uskund oma silmi:) Kui 99% selle mootori omanikest räägivad,et kui halvasti see mootor soojeneb,eriti kohapeal käies siis mis valemiga see sai juhtuda sul kohapeal? Kliima järgi külmaga ja kohapeal käies ei lähe mingi valemiga üle 50 kraadi. Ja nagu siin teemas juba mainisin,siis praeguste suurte külmadega,kui on sees veel 92 kraadine termostaat ja radikas eest kinni siis enne 40 km pole lootustki see mootor 90 kraadi peale saada. Oled kindel,et see andur on ikka õiges kohas? Ja see,et -14 kraadiga hakkas 0 pihta näitama kas siis oli hiljuti sõidetud? Et kui öö läbi külmaga seisab siis läheb sama kiiresti?
Ja kui kiiresti hakkab auto salongi tulema tulist õhku?
Ja ootaks siis ka targemate kommentaare selle video kohta,on see tõesti võimalik!?:) Ja kui on siis mis selleks tegema peab?

masin aastast 1996
läbisõit on niisugune pull värk nende autode puhul et jahh
197000:D:D:D:D:Dja veelkord:D:D:D
tegelikult on sellele mootorile tehtud kap rem alustades rõngastest........
tsiteerides tarku dislahunte siis mootori soojenemisel on tähtis õli veepump ja loomulikult termostaat
mul endal radikas eest lahti
kui ei taha uskuda neid numbreid siis mul tegelt suht ükskõik-ma tean niipalju et kui soenduse täie [roppus] huugama panen võin sõita -24 autos lühikestepükste ja T särgiga

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005

postitati 31.01.10 10:51 Tsiteeri

Mina küsiksin, et palju su auto ka kütet võtab? Teatavasti on 2.5TDI R5 üliökonoomne mootor ja ega kui tühikäigul tiksudes kütet peaaegu ei põletatagi, siis mille arvelt saab mootor soojaks minna? Sinu videost oli kuulda veidi auto häält, oli selline küllaltki terav hääl. Äkki peale remonti ei saanud süütenurk päris õige jne. Vb vale süütenurgaga vms põletab auto tühikäigul rohkem kütet ja soojuse eraldumine on selle arvelt suurem. See on siiski kõigest üks teooria, kuid kuskilt peab siiski ju vahe tulema. Enda autole tegin ka hiljuti suurema mootori remondi. Samamoodi vahetasin rõngad ja remontisin kaane, kuid pärast remonti on temperatuuri tõus ikkagi aeglane. Linnas lühikesi otsi sõites on harv juhus kui temperatuuri seierit üldse kerkimas näen. Kliimaplokilt on tõesti temperatuuri tõusu näha, kuid ega seegi number ülearu kiirelt ei kasva. Minul jääb ntks 60 peal pidama ja sealt edasi läheb väga tuugalt.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2  3  4  5  6  ..  12
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 31.1% - SQL: 68.9%]