Tere,
Just täna hommikul sattusin rääkima Test-Rem diislipoistega antud teemast. Küsisin ka otse, mida arvavad DPF'i kasutatavale autole 2T mineraali
lisamisest ja öeldi suhteliselt selgelt, et kui kõrgsurvepumbast lahti ei taha saada, siis ei kasutaks. Samuti nentis, et vanad autod võivad küll
kasutada (kõrgsurve pumbad mis töötasid ca 1000 barise rõhuga), kuid uuema common rail süsteemi puhul ei tohiks midagi peale kütuse lisada (töötavad
max kuni 3000 barise rõhuga) - samuti laitis maha igasuguste kütuselisandite tarvitamise. Tõi vaid näite, et DPF'i võib aitadata tõesti puhastada või
puhtamana hoida, kuid pihustid ja kõrgsurvepump võivad hukka saada.
Veel mainis antud härra, et vanematele autodele pandi jah talviti 2T õli kütte hulka, sest suvisel küttel oli parafiin sees kuid talvisel seda pole ja
õlituse asendamiseks siis lisati, seega 2T mineraal täitis pelgalt õlitusprotsessi ülesannet kuna ilma parafiinita küte oleks muidu liiga "kare".
Tänapäva talvised kütted on aga juba valmistoodanguna sobilikud kasutamaks ilma lisanditeta.
Võta nüüd kinni, kas asi on päris nii nagu ülalpool kirjeldatud, sest samas oleks minu arusaam õli lisamisest ja selle sattumisest kõrgsurvepumpa ja
pihustitesse juhul kui antud õlisurakas konkreetselt tühja paaki kallata ja teoorias jätta võimalus, et õli ja diisel segatud ei saa ning mõnda kohta
jääb nii öelda õliklomp õlina - sellest ka tõmbaks omale kõrgsurvepumpa lihtsalt õli, mitte kütust. Samas kui ära segada, ei suuda ma aru saada
mismoodi võib ta pihustitele ja pumbale halba teha, kuna ta ei ole ei tahke ega poolvedelas olekus vaid on täiesti vedel koos küttega, samuti kui kord
juba segatud, siis settimist tal ei ole. Sama on diislilisanditega.
Ma ei ole ise kunagi kasutanud 2T mineraali, kuid antud teema tõttu tekkis isegi huvi kuna parajasti just kaks võrreldavat autot - üks vanem ilma
DPF'ita ja pommikindel R5 2.5TDI ja teine DPF'iga 4.2TDI.
Kusjuures olen kasutanud aastaid SEDA diislilisandit ja samuti kasutanud ka 4.2TDI puhul. Samuti antud toodet jagub lausa 2 tonni kütuse jaoks nii et ei
suuda minu loogika siin öelda, miks ta peaks pigem kahju tegema kui kasu ?? Olen olnud siiani arvamusel, et parem kasutada lisandit pidevalt ja olla
kindel et vesi ja muud jäägid on kütusest seotud ning välja põletatud ja paagis ei oleks üllatusi, mis külmematel aegadel võiks endast märku anda.
Võibolla satub keegi asjast tõesti hästi arusaadev isik oma arvamust jagada, miks korralik lisand või 2T õli siis halb on pihustitele ja pumbale kui
neid pidevalt kasutada ja hoolitseda selle eest, et auto korras oleks, mitte hakata õlitama ja lisandeid sisse uhama siis kui juba mootoris esimesed
vead ilmnevad? (räägime siis ikkagi korralikult küttega segatud õlist ja lisanditest).
Selgitavad kommentaarid on teretulnud!
Terv,
ash
EDIT:- sorry poisid, see pidi minema teema alla "2T õli vähendab diislitel tahmasisaldust ligi 50% " kuid sobib ka siia, kuid samas leiab ka
õigest teemast.
|