Lehekülgi: 1 2 3 4 5 6 |
Siim89
huviline
Registreerunud 07.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.8T; C4 2.2TQ;
|
postitati 09.07.13 19:38
|
|
|
Aitab paksema teraga pasta sellisel juhul. Muidugi ei tee ka paha ennem liivapaberiga üle käimine kui tõesti kollased on juba. Mida hullem seis, seda
robustsemalt tuleb alustada.
S4 OMC 238 km/h, ET 13,04
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 10.07.13 05:12
|
|
|
Ega nad on jah täitsa läbi omadega, ülevaltpoolt vaadates siis ülevalt pool tuld on kollase paksu kihi all. Kaugtuled näitavad normaalselt
(enamvähem), aga lähituledega ei näe ööd ega mütsi.
Tööjuures mul on müügis Commandant poleerimispastad. Nendega võiks vast proovida siis.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.07.13 07:12
|
|
|
Tekkis selline mõte, et paigaldaks autole gaasiseadme. Oskab keegi öelda ehk, kuivõrd mõttekas/tasuv selline asi oleks?
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf Variant '17
|
postitati 22.07.13 07:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
Tekkis selline mõte, et paigaldaks autole gaasiseadme. Oskab keegi öelda ehk, kuivõrd mõttekas/tasuv selline asi oleks? |
See on väga huvitav mõte ja juhtumisi tean ka ettevõtet, kes nende paigaldamisega tegeleb ja ka Audisid tunneb - nimelt Flameko. Võta ühendust
kasutajaga juks11 ja ta oskab Sulle juba nõu
anda ja rääkida ka sellest, mis muutub, kui see gaasiseade peale panna. Minu andmetel on nad päris mitu tükki juba paigaldanud ja arvan, et Raul on
heameelega nõus konsultatsiooni andma.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.07.13 07:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mtaudi
Tekkis selline mõte, et paigaldaks autole gaasiseadme. Oskab keegi öelda ehk, kuivõrd mõttekas/tasuv selline asi oleks? |
See on väga huvitav mõte ja juhtumisi tean ka ettevõtet, kes nende paigaldamisega tegeleb ja ka Audisid tunneb - nimelt Flameko. Võta ühendust
kasutajaga juks11 ja ta oskab Sulle juba nõu
anda ja rääkida ka sellest, mis muutub, kui see gaasiseade peale panna. Minu andmetel on nad päris mitu tükki juba paigaldanud ja arvan, et Raul on
heameelega nõus konsultatsiooni andma. |
Tänud!
|
|
|
|
siimuu
huviline
Registreerunud 19.08.11
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat BiT 4motion B8 3G '17 / BMW Z4 E85 3.0 Convertible
|
postitati 22.07.13 17:36
|
|
|
2,4 lirusele V6 mootoriga lisadevaesele autole gaasiseadme paigaldamine on küll pointless. Saan aru, kui me räägiks siin rikkalikust varustusest
ja/või suure kubatuuriga mootorist.
Gaasiseadme paigaldamine, eeldusel et lased paigaldada IV põlvkonna seadme, on min. kulutustega 1200€.
Nüüd edasi arvuta ise - kui palju on Sul sõitmist aastast ja mis aja peale Sul see seade end lõpuks tagasi teenib.
Puhtalt üle põlve pakkudes ütlen, et mõttetu teostada.
Mina Sinu tutvusi ja ideid põhjalikumalt ei tea. Kui saad odavamalt paigaldatud normaalse seadme, siis anna minna. Ükskõik, millise seadme Sa ka ei
paneks, siis auto turuväärtusele see siiski suurt midagi juurde ei lisa.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.07.13 18:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: sl1990
2,4 lirusele V6 mootoriga lisadevaesele autole gaasiseadme paigaldamine on küll pointless. Saan aru, kui me räägiks siin rikkalikust varustusest
ja/või suure kubatuuriga mootorist.
Gaasiseadme paigaldamine, eeldusel et lased paigaldada IV põlvkonna seadme, on min. kulutustega 1200€.
Nüüd edasi arvuta ise - kui palju on Sul sõitmist aastast ja mis aja peale Sul see seade end lõpuks tagasi teenib.
Puhtalt üle põlve pakkudes ütlen, et mõttetu teostada.
Mina Sinu tutvusi ja ideid põhjalikumalt ei tea. Kui saad odavamalt paigaldatud normaalse seadme, siis anna minna. Ükskõik, millise seadme Sa ka ei
paneks, siis auto turuväärtusele see siiski suurt midagi juurde ei lisa. |
Asja mõte polegi auto turuväärtust tõsta vaid tõmmata madalamale kulutusi. Sõidan aastas ca 35000km, sellest enamus linnas. Sellise läbisõidu ja
kulude juures tasub IV põlvkonna seade end ära 7-8 kuuga. Seda enam, kui autot on plaanis pidada 2-3a kindlasti, et siis järgmiseks midagi muud uuemat
vaadata. Alati on ju võimalus see gaasiseade auto pealt maha võtta ja nt järgmisele masinale paigaldada (paras kebens, aga teostatav).
Mingil määral oleks selle mootoriga autot ilmselt veidi lihtsam müüa tulevikus, arvestades, et bensiinihind aina tõuseb, kuid gaasi hind jääb sellest
ikkagi oluliselt madalamaks. Kes diislit ei taha, vaatab kindlasti gaasitoitega autode poole. Kuid see selleks- esmane soov on siiski enda kulusid
alandada. Müük ei ole hetkel mõtteis. Ja tilganäppijatele, kes võivad hakata kiunuma, et ala ostnud siis kohe diisel vms...tahtsin V6 mootoriga
bensukat, seega olin asjaga arvestanud. Millega aga arvestada ei osanud (ei osanud ette näha st) oli see, et sõitmist on arvatust rohkem (oluliselt
rohkem, kui eelmisel aastal samal ajal). Mistõttu ka mõte gaasiseade peale panna, tekkis.
|
|
|
|
raineys
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5 2.3t
|
postitati 22.07.13 18:58
|
|
|
2.4 on täitsa suur kubatuur kui vaadata kütusekulu.
Ma usun, et 10-11 keskmiseks pole väga palju üle pakutud Jõhvi elaniku kohta.
Bensiin (10 l/100km)
0,126 €/km
Gaas (12 l/100km)
0,088 €/km
Vahe on gaasi kasuks 0,038 €/km. Kui seadme hind on 1300 € siis sõidab tagasi umbes 34000 km. Gaasiseadme võib iga kell järgmisele autole edasi kanda.
Miks mitte igapäevaautole panna gaasiseade peale? Vahet ju ei ole, kas autol on tagumised elektriaknad või ei.
Ma ise proovin ka oma autol gaasiseadme ära. Pole küll audi, aga elame näeme. Kui lähebki sitasti, siis... nagu öeldaksegi, kooliraha.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.07.13 05:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raineys
2.4 on täitsa suur kubatuur kui vaadata kütusekulu.
Ma usun, et 10-11 keskmiseks pole väga palju üle pakutud Jõhvi elaniku kohta.
Bensiin (10 l/100km)
0,126 €/km
Gaas (12 l/100km)
0,088 €/km
Vahe on gaasi kasuks 0,038 €/km. Kui seadme hind on 1300 € siis sõidab tagasi umbes 34000 km. Gaasiseadme võib iga kell järgmisele autole edasi kanda.
Miks mitte igapäevaautole panna gaasiseade peale? Vahet ju ei ole, kas autol on tagumised elektriaknad või ei.
Ma ise proovin ka oma autol gaasiseadme ära. Pole küll audi, aga elame näeme. Kui lähebki sitasti, siis... nagu öeldaksegi, kooliraha.
|
Noh, hetkel on Jõhvis keskmine pigem 13-14, kuna siin on meeletult palju igasugu ehitamisi ja teederemonte, mistõttu ühtlasest sõidust on asi väga
kaugel. Tartus ma arvan, saaksin praegu parema kulu, kui Jõhvis. Suure matsu paneb uue viadukti ehitus. Igatahes, gaasiseade tasub end jah päris kähku
ära ja arvestades, et ka järgmine auto on bensiinimootoriga kindlasti, siis saab seda alati edasi kasutada tõesti.
|
|
|
|
JanisL
klubiliige
Registreerunud 27.11.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 1.8 TQ 2003
|
postitati 23.07.13 07:01
|
|
|
Kas oled muidu ka uurinud juba gaasiseadme miinuseid ?
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.07.13 07:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: JanisL
Kas oled muidu ka uurinud juba gaasiseadme miinuseid ? |
Niipalju, kui olen näinud-lugenud, siis tean, et auto kaotab tiba võimsust ja ka süüteküünlaid tuleb tihedamini vahetada/küünlad tiba kallimad. Lisaks
talvel kõvade külmadega peaks auto töötama bensiinilt, kuni mootor saavutab 90c. Juks11 käest uurisin, siis tema sõnul auto võimsusekadu ei tohiks
karta ja ka gaasikulu jääb samasse vahemikku, mis hetkel bensiinikulu.
|
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.07.13 07:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: JanisL
Kas oled muidu ka uurinud juba gaasiseadme miinuseid ? |
Niipalju, kui olen näinud-lugenud, siis tean, et auto kaotab tiba võimsust ja ka süüteküünlaid tuleb tihedamini vahetada/küünlad tiba kallimad. Lisaks
talvel kõvade külmadega peaks auto töötama bensiinilt, kuni mootor saavutab 90c. Juks11 käest uurisin, siis tema sõnul auto võimsusekadu ei tohiks
karta ja ka gaasikulu jääb samasse vahemikku, mis hetkel bensiinikulu. |
Võimsust küll ei kaota, ikka tuleb juurde! Seadistamise küsimus!
Samad küünlad käivad, vahetada tuleb nagu tehas ette näeb.
Meie paneme seadme käima temperatuuril 25 kuni 30C, kuni sinnani tuleb kasutada bensiini. Kogu ümberlülitus toimub automaatselt ning juhile
arusaamatult.
|
|
|
|
audicabrio
huviline
Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800
|
postitati 23.07.13 07:36
|
|
|
Ei pea ootama kuni 90kraadi tuleb. Minul oli 2 põlvkond ning 30-40kraadi pealt lülitas ümber. Aga sellega tihti kuluarvestusi tehes ei arvestata, et
väiksed otsad külma mootoriga sõidad ikka bensiini pealt. Ja talvel -20kraadiga väikseid otsi linnas tehes ei saanudki gaasi pealt sõita, lihtsalt
jahtus ära vahepeal. 4 põlvkond on väga ok, alla selle ei soovitaks vaenlasele ka, vähemalt mitte 2.3 bensukale.
|
|
|
siimuu
huviline
Registreerunud 19.08.11
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat BiT 4motion B8 3G '17 / BMW Z4 E85 3.0 Convertible
|
postitati 23.07.13 17:29
|
|
|
Kui aastas kilometraaźilt nõnda palju sõitmist nagu väljatoodu, siis täiesti aksepteeritav idee jah. Ma esialgse skeptilise prognoosi pealt
nõnda palju kilometraaźiks pakkunud poleks.
Omadele kogemustele tuginedes, siis 2006 a 4,7 lirusele V8 mootoriga Jeebule panime IV põlvkonna seadme vahele, üks ca 6 kuud tagasi, siis võimsuse
kadumaminemist ei ole küll märganud. Sõidab ta igast asendist, vajutades või mitte, samamoodi nagu bensiini pealt.
Uuri, kuna V põlvkonna seade välja tuleb. Saad IV põlvkonna seadme odavamalt.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.07.13 18:15
|
|
|
No hetkel ma jah, väga ei torma sellega. Alles mõtte tasandil. Esmalt vaja saada hinnapakkumised ja siis seedida asja veidike. Ja kindlasti alla IV
põlvkonna seadme peale ei paneks.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.07.13 18:22
|
|
|
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.08.13 15:47
|
|
|
Täna Tartus käies kuulsin mingit veidrat põrisevat heli, meenutab klapitõukureid, aga kuidagi peenem heli on ja ei tule kapotialt, vaid umbes juhi
jalgade alt, esirataste tagant umbestäpselt. Kui mootoriga pidurdada, läheb see heli ikka päris tugevaks, kui sidur alla vajutada, siis on õrn põrin
ainult. Esmase hooga arvasin, et tõukurid kutud, aga kuna heli tuleb auto põhja alt, kahtlustan summuti sukkadest emba-kumba või siis on summutisse
kuskile pisike auk tekkinud ja susistab läbi sealt.
Tõukuritega oli probleem minu viimasel A4-l ja meenutades oli see heli ikka praegusest väga erinev, oli isegi maanteekiirusel salongi kuulda, hetkel
kuulda vaid siis, kui aknad lahti ja makk vait on.
|
|
|
|
vixter
huviline
Registreerunud 30.07.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6; 2,4; 121 kW, 1998 a.
|
postitati 05.08.13 09:20
|
|
|
Said oma makikoodi sisse toksitud ja asi töötab?
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.08.13 12:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vixter
Said oma makikoodi sisse toksitud ja asi töötab? |
Jup.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.08.13 18:36
|
|
|
Ehmatas ära- lambist lõi esiakna uduseks. Mõtlesin esmase hooga, et mis värk nüüd. Aga siis meenus- salongifilter. Võtsin selle siis välja, liiga hullu pole, aga päris tolmune teine ja ka üksjagu muud sodi sees. Homme
vahetan ära, peaks jälle hea olema. Salongiradika lekkimine lõi ka korra pähe, aga ei ole sellist magusat lõhna salongis, nagu peaks olema radika
lekkimisel.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.09.13 14:46
|
|
|
Sai autole väikest remonti siis teha- uus H3 udutulepirn, uus parempoolne summutisukk ja uued tagaamordid firmalt Sachs, gaasikad. Auto on nüüd ilusti
vaikne ja jäik, täitsa OK.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.09.13 13:41
|
|
|
Tellisin täna ära hammasrihma komplekti (Gates), veepumba (GRAF) ja termostaadi (Wahler). Järgmine nädal läheb vahetamiseks. Uurisin, ka, miks mootor
ei taha soojaks minna (maanteel langeb näit alla 80c)- selgus, et termostaat on täiesti läbi omadega.
Ühtlasi otsin 16" valukaid koos rehvidega talveks (ideaalne oleks, kui saaks vahetada praeguste 17" rataste vastu need).
|
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a
|
postitati 18.09.13 14:18
|
|
|
Kas vahetad muud rihmad/rullid ka ära? Pingutid? Nukkade ja vända simmerid?
Tellisin täna ära hammasrihma komplekti (Gates), veepumba (GRAF) ja termostaadi (Wahler). Järgmine nädal läheb vahetamiseks. Uurisin, ka, miks mootor
ei taha soojaks minna (maanteel langeb näit alla 80c)- selgus, et termostaat on täiesti läbi omadega.
Ühtlasi otsin 16" valukaid koos rehvidega talveks (ideaalne oleks, kui saaks vahetada praeguste 17" rataste vastu need). |
A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together...
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.09.13 14:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: OnuJack
Kas vahetad muud rihmad/rullid ka ära? Pingutid? Nukkade ja vända simmerid?
Ühtlasi otsin 16" valukaid koos rehvidega talveks (ideaalne oleks, kui saaks vahetada praeguste 17" rataste vastu need). |
|
Seda vaatab siis, kui auto laiali on võetud. Ses mõttes, et kõik rihmad-rullikud lähevad küll vahetusse, aga kui simmerid ei leki, siis ei ole mõtet
neid kiskuma hakata vast. Aga eks paistab. Pmst on kõik jupid olemas mul tööjuures (simmerid siis), et ei teki probleemi vajadusel. Kui ka natukene
mingi immitsemise moodi asi on, vahetan kindlasti ära.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.13 14:47
|
|
|
Täna õnnestus siis Audi ära kõksata. Õnneks ei juhtunud midagi erilist. Tagurdasin õuealal teosammul, kui järsku kuulsin kerget krõksu ning tundsin,
et auto jäi nagu kuhugi kinni. Peeglisse kiigates märkasin, et seljataga on üks Peugeot 407, mille parempoolsele tagumisele nurgale Audi vasaku
tagumise nurgaga pihta sain. Läksin välja, enese peale vihane muidugi. Audil vaid pisike 0.5-1cm kriim pamperinurgas, Peugeotil tagatuli pilbasteks.
Miks nii tabas- selgus, et mingitmoodi (ma ei tea, kuidas ) olin
tagarattaga äärekivile suutnud sõita ja siis parkivale Peugeotile otsa vajuda. Igatahes, teatasin auto omanikule, kes asja väga rahulikult ja väikese
huumoriga võttis (nimelt sõideti tema autole eelmisel nädalal täpselt samas kohas sisse täpselt samasse kohta, st tagatuli oli alles nädal aega vana
). Igatahes, esmaspäeval lähen kindlustusse ja saab teine mees oma auto
korda. Minu autol vaja vaid kriim katta värviga. Siit ka loo moraal- kergelt tõbisena peab olema roolis kolmekordselt tähelepanelik, sest just
külmetushaigusest tingituna olin veits uimane ja hajevil. Mis seal ikka, juhtub ka paremates peredes.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 6 |