Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3  4  5  6  7
Autor:
Pealkiri: Audi A4 1.9 tdi - 1997 - mokits (Vastuseid: 171 | Vaatamisi: 28506)
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 05.02.13 08:24 Tsiteeri

Oleks võinud teema algusesse kohe kirjutada, et isend on 66kw.
Siis oleks igasugused geomeetria jutud kohe ära jäänud.

Kui sul ülerõhku toodab, siis siin tavaliselt väga lihtne probleemi leida...

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic

postitati 05.02.13 12:57 Tsiteeri

Turbo kakkusin maha, kuna ma ei suutnud MITTE KELLELEGI tõestada muudmoodi, et sel pole geomeetriline turbo, ükskõik kuhu läksin " ja jahh, see jahh geomeetria jama" Kuna mul see rihmapinguti laiali lendas ja nina oli vaja laiali võtta, siis otsustasin turbo ka maha kakkuda. Suurt tüli see eriti ei teinud, veidike ajasid need kinni põlenud poldis marru, aga tühja sellest, targem annab järele. Kuna mul juba andurid ja n75 uute vastu vahetatud, ei osanud ma kuskilt enam viga otsida. Ja see et 5.nda käiguga sõites turbo 2200rpm/i pealt kadus ajas mind nii marru, et pidin asjale kuidagi ise lähenema, sest mujalt ma enam siinkandis abi otsida ei osanud.

prj: Teema alguses kirjas et 1.9 tdi 66kw

Automees6: Sinu joonisest palju kasu, mul 2 voolikut valesti selle joonise järgi, ja seda juba algusest saadik.

kunnark: Mul liigub see varras samuti raskelt, ja see klapp on suht õli täis- tundub vähemalt

KristoK: Kuidas ma seda rõhuleket kontrollida saaks siis? Mul 1-2 käiguga kannatab suht põhjani kiirendada, sinnamaani kuhu ise olen raatsinud vajutada, on kella järgi 1.5 bar-i peal, kui limpi viskab, siis üle 1,2 ei saa, ja masin liigub jõulisemalt kuidagi poole- kolmveerandi pedaalitee surumisega...

Suured tänud, et lõpuks hakkas kasulikku infot ka teemasse tulema, seni oli suht ise küsin, ja ise... vastata ei oska :D

Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kunnark
huviline

Registreerunud 25.09.10
Kasutaja on eemal

Auto: BMW E39

postitati 05.02.13 15:31 Tsiteeri

Mul oli ka wastegates õli sees , lasin puhastus spreid sealt otsast sisse kuhu see voolik külge läheb ja siis liigutasin varrast ,tükkaega pritsis sealt musta nõgi välja . Wastegate klappi kuidagi rohkem lahti teha ei osanud sellepärast selline imelik puhastus viis ka :D . Ülerõhku lähebki kui wastegate ei ava klappi ja ei lase ülerõhul edasi liikuda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.02.13 15:47 Tsiteeri

Järjest vingemaks asi läheb... Neile kas arvasid et siduriga genekas, sis te eksisite. Vahetasin pinguti ära, hakkasin genekat peale toppima, ja GENEKAS OLI TÄIESTI KINNI :O 5minutit enne seda kahistasin seda ja mõtlesin, et kuna kuskilt nii kiiresti genekat ei saa, kui vaja, et panen selle peale. Aga ei! Mitte miski pole selle rimaka juures veel sujunud nii, nagu peaks... ma ei kujuta ette, mis kuradi needus mul või sel autol peal on... Hakkab juba siiber ette tulema... kuidas sellest sitasest 1.9td-ist jagu ei saa

WG klapp liigub suht hästi, liigutasin seda 0.5bar-i juures ka ja avaneb lõpuni. Muidugi, mis tegin, oli see, et keerasin seda varrast 6 ringi pikemaks. Ennem oli varras pinge all selle klapi suhtes, nüüd läks lihtsalt tuugalt otsa, ja minu arust peaks see seda hooba nüüd paremini ka avama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 05.02.13 16:46 Tsiteeri

Siis kontrolli, kas N75 ikka õiget pidi vahel ja ega N75-de minevates voolikutes auke pole.
Millegi pärast arvan, et N75-l võisid olla sul kaks poolt vahetuses. Pikem jupp läheb alati sisselaske poole ning rõhk tuleb alumisest sisse.
Lühem läheb WG-sse.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 05.02.13 18:38 Tsiteeri

Oluline on, et see ots kust puhudes õhk kuhugi ei lähe läheks õhufiltrisse või vabasse õhku. Ja need millest läbi puhuda saab lähevad WG ja rõhuoole. Kui sul 0,5 bariga WG liigub siis on kõik ok ja lihtsalt olid torud valesti.
Ja se õli on kõigil sel kuna turbod natuke ikka lekivad ja sinna pole midagi teha.

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.02.13 20:12 Tsiteeri

Automees6: Sinu antud skeemi järgi saigi selgeks, et voolikud valesti. Need voolikud juba õieti pandud ja ootavad käivitamist, poleks genekas kokku jooksnud?!!?!??, oleks täna asja gaaraasist välja saanud. :) See klapp liigub nüüd palju paremini, ja sellele ma enam ohtu ei panusta. Nüüd on vollad õieti ja klapp liigub normaalselt, selle kohapealt peab asi lihtsalt toimima!

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.02.13 17:18 Tsiteeri

Kas keegi teab surmkindlalt, et 2.5 v6 tdi genekas istub sellele mootorile peale? Ja kui ei istu, siis oleks kellelgi äkki sellist genekat pakkuda? Genekas on ilma sidurita!

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.13 21:47 Tsiteeri

Ise küsin, ise vastan... :D Fakt on see, et 2.5 v6 Tdi genekas 1.9- le ei istu. Kuigi piltidelt on nad identsed, siis kinnituspoltide vahe ikka mitu cm. Niiet hommikul genekas näppu ja lammutusse otsinguile.

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 10.02.13 14:01 Tsiteeri

Sai genekaga lammutuses käidud ja otsitud... Ei midagi. Kuna mul ergutud mutri all, ja sealsetel olid pistikud. Koju jõudes uurisin ühelt tuttavalt elektrikult, ja lihtne oleks olnud pistikuga genekas peale panna, mis sellest, et sinna 2 juhet läheb, kasutusele tuleks võtta neist sinine. Igatahes lammutuse uksed pandi kinni ja eile ma sealt enam midagi ei saanud, kuna jala käimisest jub siiber, siis sai genekas elektriku kätte viidud. Täna ladusin kõik kokku kuni genekani. Käsil ka tiibade vahetus, kuna ühel tiival levis rooste nagu kulutuli :D Ei hakanud kevadeni lükkama asja, kuna see oli ikka väga näotu ja tiivadki mul ammu olemas.

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 10.02.13 15:33 Tsiteeri

Kuidas kõige kasulikum kütusetaseme andurile võisis nn ujukile ligi pääseks? Tõenäoliselt on ju probleem selles, kui küttetuli ei põle, seieri järgi veerand paaki, ja küte otsa saab? Püüdsin siit otsida ka igaltpoolt, aga ei oska vist või ei olegi selle kohta lihtsalt ühtki posti :D

Mütakas
huviline

Registreerunud 13.04.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 3.0TDI quattro

postitati 10.02.13 17:54 Tsiteeri

Pagasnikus on kate all plastmassist ümmargune kate, kruvid selle lahti ja peaks seal all olema keeratav kaas mille kaudu saad ujukile ligi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 10.02.13 18:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mokits
Kuidas kõige kasulikum kütusetaseme andurile võisis nn ujukile ligi pääseks? Tõenäoliselt on ju probleem selles, kui küttetuli ei põle, seieri järgi veerand paaki, ja küte otsa saab? Püüdsin siit otsida ka igaltpoolt, aga ei oska vist või ei olegi selle kohta lihtsalt ühtki posti :D

Viga on pigem näidiutes endis. Arvutaiga saad vaadata palju paagis tegelikult näitab.

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 10.02.13 22:12 Tsiteeri

Miskipärast arvan, et viga ei saa seieris endas olla, kuna seier on veerandi peal, ja küttetuli põlema ei hakka. Arvutiga olen vaadanud, näitab 26 liitrit. Seepärast panustasingi ujukile.

Väheke pildimaterjali:

http://www.upload.ee/image/3063216/100220131401.jpg

http://www.upload.ee/image/3063219/100220131400.jpg

Põhjus, miks tiivad vahetasin: :)

http://www.upload.ee/image/3063222/100220131402.jpg

Niisama klõps:
http://www.upload.ee/image/3063226/100220131406.jpg

Viga on alles, ja järgmisena teen proovi õhulugejaga. Nüüd näitab kell hoopis teist rõhku, 0.8 põhjakaga. Masin käitub hoopis teistmoodi, võrreldes varasemaga.

Edit: Viga on alles, aga palju harvemini esinev. Täna vedasin järelkäruga puid, 2ruumi oli peal, ja jõudis kakkuda kenasti. Pärast kui käru taga polnud, siis niisama pihustamisega viskas korra limpi.

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.02.13 10:06 Tsiteeri

Teab keegi, kuidas saada tuhatoos kätte, nii et pääseksin sigareti süütajani? Kellelgi oli kunagi hea jutt sellest, aga tee või tina, enam üles ei leia.

Turboga on nii, et eile Viljandisse minnes oli kõik ok, küttekulu 4.5, ja tagasi tulles.... Ei olnud summa kohe sõber mul...

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.02.13 19:28 Tsiteeri

Õnneks on küttekulu taas normaalsuse piiridesse saanud. Kütteseier hakkas ka ise huvitaval kombel tööle. Praegu olen saavutanud sellise seisukorra, millest ammu puudust olin tundnud. Limp- i pole küll paar päeva käinud, aga olen rahulikult tööle ka ainult ökotanud. Sai oma sünnipäeva päeval tore apsakas läbi elatud, kui lauges negatiivse kaldega kiilakas kurvis viskas pilli 90 pealt risti, kuna käsipiduriga lollitatud palju, just selliste situatsioonide pärast, suutsin anneli terveks ja siledaks jätta piruett peale, ja teeäärsesse valli ühe tagumise rattaga. Kuna see nii laisk, et tagumisi rattaid vedada ei viitsi, tegi rataste töö ära töökaaslane :D tagasi rajal ja tripp jätkus. Ei tea, aga see oli minu jaoks selline huumor, et isegi jalga ei võtnud värisema, irvitasin nagu poolearuline :)

Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 25.02.13 19:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Teab keegi, kuidas saada tuhatoos kätte, nii et pääseksin sigareti süütajani? Kellelgi oli kunagi hea jutt sellest, aga tee või tina, enam üles ei leia.

Ise alles paar päeva tagasi tegin läbi selle...pirn vajas vahetamist. Pmst tuleb see sahtel lahti teha, tuhatoos välja võtta ja siis seal all paistab 2 umbes 5mm laiust plekist klambrit (üks ühel pool ja teine teiselpool ääres), mis hoiavad kogu kupatust sees paigal. Vajuta need kruvikeeraja või millegagi alla ja kogu see värk tuleb korraga välja siis väikese tõmbamisega. :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.02.13 19:44 Tsiteeri

See mure mul juba lahendatud, sain ilusti tuhatoosist jagu, ei olnud probleemi :) Nüüd tean kuidas doonorilt maha kakkuda vähemalt :) Suured tänud!

Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 25.02.13 19:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Sai oma sünnipäeva päeval tore apsakas läbi elatud, kui lauges negatiivse kaldega kiilakas kurvis viskas pilli 90 pealt risti, kuna käsipiduriga lollitatud palju, just selliste situatsioonide pärast, suutsin anneli terveks ja siledaks jätta piruett peale, ja teeäärsesse valli ühe tagumise rattaga... Ei tea, aga see oli minu jaoks selline huumor, et isegi jalga ei võtnud värisema, irvitasin nagu poolearuline :)

Käsipiduriga lollitamisest saadavad kogemused on vahel päris kasulikud. Enda annelil viskas ka paar kuud tagasi kiilakaga lauges kurvis perse ette. Tegin pirueti ära õnneks ilma valle puutumata...kuid mulle see küll nii lõbus ei tundunud. :D

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.02.13 20:36 Tsiteeri

On kasu, ja vägagi. Mul oli jah asi ikka vallini, aga kõik õnnelik :)

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.13 22:06 Tsiteeri

Üleeile sai siis lollitamine videole ka võetud.... Ei tea, kuidas see hull päeh sai nii hull ollla, aga alguse sai see päev sellest, et sõber tahtis mäesuuska minu järel lohistada.... Tegime siis huumorit ja lasime päev otsa ringi nii, et tema suuskadel mul järel lohises ( kusjuures vana ei kukkunud kordki, ja kõik oli super, lohistasin teda max 40km/h, kui põllul kõrvale tuli tegime 70km/h ka ära, aga ilmataat oli kuri ja pildus lumega, kuna vajalik mäevarustus oli kodus, jäi see hetkeliseks :D ). Kui tal jalad nagu tamme pakud olid ja enam ei viitsinud järel lohiseda, läksin Põltsamaale, ja seal sai 2.5 tundi siis ennast ka välja elatud. Sellist huumorit sai tehtud, et anna olla. Masin pidas end kenasti üleval, limpmode ei olnud kordagi, ja kõik ümbruskonna ja asula teed sai korralikult läbi "driftitud" seni, kuni mundrimehed linna saabusid :D

See videosalvestus, kuidas anneli Nordic 3 -ga teel püsib, on plaanis sõbra telefonist kätte saada ja siia ka riputada ( kogu päeva tegevus toimus kõrvalteedel ja mõistuse piires) , aga kuni 100km/h oli asi kontrolli all, kuna lollusi sai tehtud rohkem kui 1 kord, siis oli ainult 1 kord, kui anneli läks sellise nurga alla, et vaatasin ja juba leppisin selle mõttega, et 110km/h lendan valli, ja et tagajärjed pole rahuldavad, kuid olukord sai lahendatud käsipiduri abiga nii,et kõik terved ja õnnelikud. Ei tea, aga olen selle anneli omamise ja juhitavusega kuidagi nii kindla peale välja läinud, et kuni 100km/h pole mingit värinati lollusi teha... Super juhitavusega see masin ikka, ei tea kuis need b5 kerel s4-jad veel käituda võivad, selle peaks ära proovima.

Meeleolukas nv oli ja naerda sai rohkem, kui euro eest :)

kuks456
huviline

Registreerunud 31.08.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Tdi

postitati 07.03.13 18:15 Tsiteeri

See on üks väga hea omadus kui inimene oskab sellise hoopealt vastu hoida , aga on ikka päris palju neid juhte kes ei oska kiirusel 50km/h midagi peale hakata kui auto põiki läheb, Sp peaksidgi inimesed rohkem proovima ja katsetama mida auto teeb libedaga:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 08.03.13 17:06 Tsiteeri

See, et lollitatud ja "driftitud" palju, on sel talvel minu elu ja ka auto elu kahel korral päästnud. Leian samuti, et tuleb katsetada ja treenida seda asja... Lihtne on jah pauku pannes käed silma ette panna ja mõelda et ongi kõik. Mina pole selline allaandja ja seega treenin seda asja :) See "autosõit oü" libedasõiust ei saa küll mingit tolku, saad ainult raha ära anda ja päeva maha magada :D Õiged kogemused tulevad rajal/teedel.

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 08.03.13 17:25 Tsiteeri

Autost siis ka veidike.... Vahepeal anneli end korralikult üleval pidanud. Küttenäidik ikka kalab veel. Anneli sai omale tutika esisilla komplekti kah, aga ennem ei hakka alla toppima, kui midagi kolisema hakkab, praegu veel lõtkuvaba. Mootor viskab ka vahel ikka limp-i, aga minu mõistus ja ka vcds- i mõistus on otsas. Variant on veel õhulugeja ja map ära vahetada aga siis on küll kõik kah. Kliima peaks ka üle vaatama, sest kevad ju tulekul. Suverattad ka juba välja otsitud, aga külmataat ei taha lubad neid alla kruttida veel miskipärast. Järgmisel nädalal teen filtrite ja õlivahetuse ka ära. Peab selle anneliga veel pikalt sõitma vist, sest kauaaegne ja kindel plaan endale novembriks c6 tuua, leidis endale eilse seisuga vähemalt lõpu. Kuigi mine tea... Kuna plaan veel veereda, siis tahan enne suverehvi aega toonklaasi ka ära panna, sest akvaariumis ei viitsi chillida ikka :)

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.13 17:53 Tsiteeri

Anneli sai õlivahetuse võrra hoolt ls. 268000km. Reedel lähen lammutusse ja proovin teise aju ja õhulugeja ära. Muud ma enam proovida ei oska lööb limpi ikka ja ehk saan siis selle FFFF koodile lõpuks jälile. Vcds näitas õhulugeja tööd ka tublisti normist suuremana.

Huvitav asi on tekkinud... kohapeal pikemalt käies on sinine väljas, sõidu ajal kaob ära. See ju klapisääre tihendites minu teada olla ei tohiks? Õli kadus ikka ka.

Lehekülgi:  1  2  3  4  5  6  7
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 35.1% - SQL: 64.9%]