Lehekülgi: 1 .. 34 35 36 37 |
rat_013
klubiliige
Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: 3.0q
|
postitati 23.02.11 20:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: corbe
Vaadates seda suurt pinda ja neid vallatuid kurve, siis oi kus ma igatsen piikrehve ja korraliku adrenaliinilaksu kiirel ning huvitaval rajal |
Selleks ei pea piike olemagi, paratamatult on Soomes rohi rohelisem, taevas sinisem ja radu osatakse paremini teha
(see ei ole kivi põhjalätlaste kapsaaeda, tln inimesena ei ole lõuna radadega kursis kahjuks, aga siinkandis pole eriti midagi võtta vähegi talutavat)
Võimalik et see on kultuuri küsimus ka, et radasid rikkumas ei käidaks salaja.
|
|
|
|
diffas
huviline
Registreerunud 14.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5q 2.5TriTDI + A4 B7q 3.0TDI
|
postitati 23.02.11 20:55
|
|
|
Ainult ühel Audil oli seal piikrehvid all. Tavaline talvekumm (mitte kesk-eurooppa talvekumm) on vägä hea seal.
|
|
|
rat_013
klubiliige
Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: 3.0q
|
postitati 23.02.11 21:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: diffas
Ainult ühel Audil oli seal piikrehvid all. Tavaline talvekumm (mitte kesk-eurooppa talvekumm) on vägä hea seal. |
Korraliku kareda jää peal ongi. Meil enamik kohti nii peeglid et seal ei pea vist piik ka kui kunstiliselt öelda Või siis on lihtsalt ebatasasuste pärast sõidetamatud.
|
|
|
|
Tonx
huviline
Registreerunud 08.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: G31 540; Tucson AWD
|
postitati 24.02.11 13:40
|
|
|
Männikul käidud. Tavapärane sissesõit on jah paksu lume all ning sellele järvele väga pääsu enam otsimas ei käinud (laskepolügooni tee pealt
tegelikult ilmselt saaks, keelumärgi alt sisenedes).
Kui siseneda libedasõiduraja teeotsast, siis on järvele pääsu takistamas järve enda juures keelumärk. Reaalselt see väga rahvast ei morjendanud
muidugi.
Rada ise kitsas, sooniline ja väikeste vallidega. Igapäevaautot ei retsiks seal, tegin tiiru ära ja tulin maha. Samas sikse ja mingeid väikseid vanu
neliveduputukaid oli näha küll, kes seal täiega minna andsid.
Köis kaasas. Helista
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 24.02.11 19:01
|
|
|
Käisin ka, Tonx'iga suht samad emotsioonid. Täpsemalt siin radade teemas.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Germo
huviline
Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B8
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
MorroW
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: 100 Avant 2.6 q
|
postitati 02.03.11 19:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Sai täna avastatud teelõik Tartus Rehe hotelli ja Tõrvandi vahel, mida pole terve talv lahti lükatud . Kui olin kirsi juba peaaegu ära uputanud ja õnne kombel vaikselt meelitades ikka välja saanud, siis meenus, et
olin labida autost välja tõstnud . Laksust oli külm higi otsa ees ja
vaatasin, kuidas sellelt teelt eluga välja saada . Kohati oli ikka
megamõnus ronida jeepide jälgedes, kes olid enne mind sinna mingi tee taolise raja loonud . |
Varulabidas oli vähem kui 1km kaugusel
(Töökoht ülenurme tööstuspargis)
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 04.03.11 23:26
|
|
|
Loodan, et seda ei juhtu Kärevere rajaga, mis juhtus minu koduteega. Jõudsin just koju, aga mitte autoga. Enne seda sain põhjapeale ka istutatud end
ja ka kaevata hirmsat moodi. Kohati oli tunne, et hakka või öösel kirsisaani omanikku tülitama. Välja sain igatahes, kuid koduõuele ei pääse ka
traktoriga ilmselt. Ees laiutab umbes puusani vall, mis ca 2m pikk. Ja praeguse seisuga tuiskab vist hommikuni. Kui kodust lahkusin oli see vall juba
kapoti kõrgune. Ainult kaevamise teema. Eriti jama oli see, et pole kohta ka, kus ümber pöörata, sest tagurdada ei näe. Kuidagi sain siis ikka
niipalju tagasi, et naabri maja juurde ära parkida. Näis, kas homme jõuangi kohale. Krt teab, kuna see traktor tuleb siia.
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 07.03.11 12:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
Loodan, et seda ei juhtu Kärevere rajaga, mis juhtus minu koduteega. |
Selline pilt avanes siis kodust välja sõitma hakates. Tuisanud oli mõned tunnid. Esimene vall siis ca kapotini, järgmine sama kõrge, kuid tee laiuses
kõrguselt rohkem tuisanud. Teise valli sõites ei jõua kojamehed veel miskit teha ja sõit jätkub pimesi. Ja nii vahelduva nägemisega see 220 m kuni
maanteeni läbitaksegi. Tagasi koju jõudes umbes 2-3 tunni möödudes aga enam koduõuele ei pääsenud, sest umbes sama kohapeal, kus paistab teine
tuisuvaal, istusingi põhjapeal. Kaevamisega tundus ka nii tore olevat, et kahest labidatäiest 1 tuiskas auto küljepeale tagasi Õnneks sain ikka välja, aga tekkis kohe uus probleem. Ümber keerata ei
kannata ja tagurdada ei näe. Proovisin esialgses optimismis aken lahti tagurdada, mis lõppes autos hetkega täis tuisanud näoga nii kui valli tagant
välja sain. Mingit moodi siiski sain tagurdades naabri maja hoovi keerata, kus parkimiseks pakkus maja varju.
Kehva pilt ja kehva telefoni kaamera, aga selline oli siis see esimene vall, kui sealt korra maanteeni ja tagasi olin läbi uhanud.
Seekordne tuisk oli kõigi aegade hullem, mis olen seal näinud. Tagajärgedena siis. Just tänu õhutemperatuurile, mis nulli ringis oli. Hommikul istusin
ka loomulikult kinni. Ja madalas vallis, millest aasta alguses oleks tuimalt läbi sõitnud. See oligi halb, et ei olnud võimalik vallist läbi sõita,
sest see "kandis", tõstes korraks auto ülesse ja kui esi ratastega juba üle olin, siis võttis põhjaga kinni. Tagantjärele mõeldes on mul hea meel,
et kohe esimesse kinni jäin, sest järgmine oleks kõrgem olnud
Õnneks on Quattrogi olemas, sest vastasel juhul oleksin sõltuvuses "teenusest", mis väidetavalt siinkandis maksab vanas rahas 401 krooni tund PLUSS
käibemaks. :O Aga kui ka seda poleks, siis ei oleks ma näiteks Kärevere rajale saanudki. Tuli kollane K700 ja põikas korraks sisse.
|
|
|
|
Tarmiito
huviline
Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: C4 S6 V8 ; B4 2.0 karbussiga
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
|
Tarmiito
huviline
Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: C4 S6 V8 ; B4 2.0 karbussiga
|
postitati 10.03.11 20:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Tarmiito, kas säherdune liuväli on Pirital?
|
Rohuneemes, ca 4 km ring merejää peal...
|
|
|
Jürgen
klubiliige
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.11 19:26
|
|
|
Parem hilja, kui mitte kunagi... nii võib minu jaoks kokku võtta talve 2010/2011 quattrolisena.
Hetkel käimas puhkus ja kuigi juba mõned nädalad tagasi sai aktiivsemalt Audit ekspluateerima hakatud, siis kuni eelmise nädala lõpuni oli ka fwd b5,5
disla Passat aktiivselt kasutuses. See nädal on see aparaat ainult nii palju läbisõitu kogunud, et käisin talvesoppa maha pesemas. Muus osas - c4
standard vedrustusega quattro on minimaalne probleemivaba liikumisvahend Tallinnas. Kui veel hullemaks läheb, siis ajan Niva kuumaks
Audi on siuke poolkõva maastur, millega isegi autoturu ja Pallasti tänava löökaugud ei tundu enam hirmsad. Rääkimata majade vahelistest teedest ja
hoovidest, kus kohati on rööpad sisse sulanud, kohati jäässe vormitud kraatrid või hoopis kergemat sorti Munamäe hakatised. Oi-oi, kui palju
pooleveolisi on mul kortermaja ees risti rööpas kinni istunud. Ainus variant hoovist minema saada, on auto ümber keerata ja nii ikka juhtub, et mõni
suudab kõik neli ratast rööbastesse risti istutada ja siis on kööga.
Läksin isegi juba Audiga uljaks ära. Passatiga pole see talv kordagi kinni jäänud, aga enda kodu hoovis, kus iga auk peaks teada olema, suutsin täna
just samamoodi risti ennast panna. Lõpuks pidingi proovima, kas tagumine lukk ikka veel töötab - toimis. Kuid enam ei imesta, et eile, suht samas
kohas, oma selja ühte bemmi lükates ära nihestasin. Hiljem sikutasin ühte Transitit juba targu Audiga
Ahjaa, tegelikult olen ikka omajagu meelega käinud viimaseid libedaid elamusi otsimas - nii ronimas, kui ka kohtades, kus ka 2.8'ga on võimalik
piisavalt hoogu koguda driftimiseks. Täitsa lõbus on meelde tuletada, kuidas kontraga kurvi minna ja gaasiga mängides põmst nii kaua külg ees kulgeda,
kui tee või julgus võimaldab.
Õnneks või kahjuks oli tänane küll esimene kord üle pika aja tagumist lukku kasutada.
|
|
|
rkrimm
huviline
Registreerunud 09.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: V8 4.2TT man projekt; S6 2,2t man.
|
postitati 24.03.11 12:27
|
|
|
Mul sai talv päris huvitava lõpu see aasta Mitu kuud sai libedust
nauditud nii eestis kui soomes, politsei nina all "väheke" saba liputatud, hangi rammitud ja lihtsalt nauditud olusid. Ning nüüd kui libedust peab
tikutulega otsima ning mõtled, et ei ole enam asi nii hull juhtusid kaks huvitavat asja. Nimelt ma ei ole mitte ühtegi keredetaili ära lõhkunud terve
talve jooksul, teades palju ikka hangi sai rammitud. Ning möödunud neljapäeval tööle jõudes sõitsin ninaga õrnalt hange ja üllatus kui suur - klubi
numbrialus ribadeks :S
Samuti oli üllatav korravalvurite hoiatus minu sõidumaneeri kohta niisketes teeoludes . Tundub et pean vist kiirendades kasutama vähemat kui veerandit gaasi, et neile meeldida vist Poolgaas ja 2k rpm juures tehtavad käiguvahetused on neile liiga agressiivne
Igastahes on see talv korda läinud
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.03.11 13:25
|
|
|
Ma peaks samuti mainima, et see talv on minu pika quattrokarjääri jooksul kõige meeldivam tänu kõrgendatud C4'jale. Vaatamata sellele, et see talv
oli nagu rusikas silma oma lumerohkusega ei suutnud ma tahtmatult masinat mitte kuhugi kinni istutada. Kahel korral panin õiged riided selga,
lumelabida autosse ja uputasin masina konkreetselt lumme ära, et saada üldse mingit ülevaadet asja "ronivusest", sest enamus kohti kuhu kõik
jäägitult kinni istusid tundusid jube igavad . Samuti sain targemaks, et
sellise kõrguse juures on vaja ühte kahest, kas siis automaatkasti või manualkastile aeglustit, sest sidur sai sel talvel täiega vatti ja seda siis
jõulisema ülekandega, mida 2.3 mootori ja quattro puhul kasutatakse (nõrgale mootorile pole mõtet pikki käike teha ). Nii mõneski situatsioonis tundsin lausa puudust 4.2 mootorist,
automaatkastist ja tagasilla lukust - OI kui vahva oleks see kooslus olnud sel kõrgendatud isendil .
Ainus küsimus, mis mind hetkel vaevab - kuna ma suudan enda liikurite valikusse ühe uuema monomähkijast dailydriveri kasutusse võtta ? Siiani pole mul õnnestunud iseenda tõekspidamisi murda quattro osas .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 24.03.11 13:37
|
|
|
kps, järgmine samm siis esidiffer ka lukustatavaks teha, ning allroadi aeglustiga kast vahele?
Et oleks raskem!
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 25.03.11 22:30
|
|
|
Kõigepealt tahaks tänada ilmataati, kes lõi üle pika aja fantastilised tingimused Tartu linnas ja selle lähiümbruses Q-ga kelgutamiseks. Talvest on
muidu kopp ees, aga Q sangas ulatuvad suunurgad tagaistmeni. Ma ei tea kas mina olen ainuke, kellel pisut "vallatumast" Q sõidust isu täis ei saa?
Kui nüüd fantastilisest ja lumerohkest talvest kokkuvõte teha, siis labidat ei läinud minul kordagi Q rataste maapinnani allatoomiseks vaja. Ükski
sõit ei jäänud sõitmata, ei takistanud lumevallid, Moonika ega Klaarika. Tuleb tunnistada, et Q on oma eesmärke täie tõsidusega täitnud ja monopeeru
otsa ma enam naljalt ei roni. Kahjuks jäi proovimata hr Lombi jäärada, aga uus talv on kunagi tulekul ja küll jõuab. Unustamatu on ka ühe Volvo XC90
(prill-laual V8 säramas) omaniku irve Riia tn. foori taga. Järgmisel ristil Volvot järgi oodates, oli vennal irve kadunud. Ilmselt paramaasturi
operaator tunnistas fakti, et pole sellest kolmetonnisest esiveolisest V8-ga kara pikendavast jurakast kasu, mille perakäru silda lülitatakse
silikonõli siduri abil sisse paari sekundilise viitega
Loodame, et lund jätkub veel mõneks nädalaks
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 25.03.11 22:53
|
|
|
Jah, mul oli juba pikemat aega kopp ees, et enamus teid nagu suvel, aga temp nagu talvel ning teeääri "kaunistasid" pruunid vallid. Tänased sajud
viisid aga taas suu kõrvuni. Mõnus oli.
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 26.03.11 23:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KsenoonE
Kas kuskil Tartu kandis korralik sadu? |
Natuke tuli jah.
Üldjoontes on meeleolu talvine. Põldudel on veel kõvasti lund.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
|
Lehekülgi: 1 .. 34 35 36 37 |