Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  ..  32  33  34  35  36  37
Autor:
Pealkiri: Quattrorõõmud 2010 / 2011 (vaidlused veoskeemide üle kustutatakse hoiatamata!) (Vastuseid: 902 | Vaatamisi: 133326)
Ardo
huviline

Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: B2sedaan C5avant

postitati 26.01.11 16:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: serxx
Tsitaat:
Algselt postitas: airbag
Minu esimene sõit korraliku lumega :P

Videost tundub, et auto oli suurema osa ajast kohutavalt alajuhitav ja ei tahtnud kohe mitte keerata. Aga selle vastu on rohtu õigete sõiduvõtetega :)

Aga jagad mõned näpunäited:P?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 26.01.11 16:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Aga jagad mõned näpunäited:P?
Loe alustuseks näiteks seda, ehk hakkab ideid tekkima.

http://www.iwsti.com/forums/driving-tips-techniques/178391-real-truth-about-understeer.html

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.11 17:03 Tsiteeri

Alustuseks tuleb üle saada mõttest, et keerama hakkad kurvis. Autot tuleb kurvi läbimiseks paika sättima hakata juba varem.

Kõige rohkem on abiks kontra (keerad korra teisele poole ja siis uuesti järsult soovitud suunda + gaas peale). See tehnika sobib hästi 90 kraadi kurvide jaoks. Platsi peal võid seda katsetada igatpidi. Reaalses kurvis aga tuleb autol külg ette ajada juba natuke enne kurvi (või ka palju enne krubi, vt. mõned postid eespool postitatud Märtini videot + ka sellele järgnev post Gigi Gallist - need on ideaalsed näited). Ideaalne läbimine nõuab suhteliselt palju enda ja auto usaldamist. Alguses kipub kurvi sissekeeramine alati hiljaks jääma, sest kardad sisekurvis valli sõita.

Ka gaasiga mängides saab asja paremaks. Ma nüüd pole selles päris kindel, et järgnev on 100% tõde, sest enamasti ma ei mõtle tegutsemise järjekorra peale, see tuleb roolis kuidagi automaatselt. Näiteks keerama hakates lased gaasi maha, ka see peaks tagaotsa pidamise korraks ära kaotama, millele peab jägnema kiirelt gaas, enne kui pidamine taastub.

Kurvile lähenedes saab ka piduriga autot kontrollida. Viimasel ajal olen seda palju kasutanud. Õrnalt keerates ja samal ajal pidurdades kipub mul auto samuti veidi ülejuhitavaks minema. Seda saab kasutada kurvi sisse keeramisel, rakendades õigel ajal järsult veo ratastele või siis kasutada seda hoopis kontrasse sisenemiseks.

Viimases hädas aitab vahel ka käsipidur. Kuigi peab ütlema, et õigete võtete puhul on enavähem iga muu tegutsemine mõistlikum kui käsipiduri kasutamine. Käsipidurit võib kasutada tagasipöörete puhul kitsastes kohtades. Käsipiduri kasutamisel tuleks enne sidur alla vajutada.

Kui mul kodutee on suht libe või täitsa jääs, siis meeldib mulle sõita ussi. Külg ühtpidi ette ja teistpidi ette. Kui ma nüüd ei eksi, siis keeramise ajal annan gaasi, kui külg läheb ette, siis lasen gaasi lahti ja mingil hetkel annan uuesti gaasi ja keeran auto teistpidi risti ja uuesti gaas korraks maha... selline asi muidugi toimib ainult väga libedates oludes. Muidu läheb kiirus liiga suureks. Teooria selle taga peaks olema selline, et lastes gaasi maha, kaob pidamine ja auto lohiseb (mootor pidurdab rattaid ja rattad keerlevad aeglasemalt kui auto liikumiskiirus), andes gaasi, hakkavad rattad vedama, rooliga suudan auto õigesse suunda ja kui gaasi maha lased, kaob pidamine ja auto jätkab inersi mõjul liikumist. Lõpetada on lihtne, gaas peale ja rooliga auto sirgeks.
Niimoodi ussi sõita saab tegelikult ka esiveolisega. Gaasi andmise ja lahtilaskmise kohad on vist veidi teised ja pidamise kaotamine toimub põhiliselt esirataste pidurdamise (gaas lahti) ja tagaosa inertsi abil.

Tegelikult tuleks neid nippe ikka kuskil jäärajal kõrval istudes õpetada. Võimalik, et eksisin praegu mõne asjaga ja võimalik, et ilma ettenäitamata ei saa mõnest asjast ka hästi aru.

Ahjaa, lõpetuseks: Külge mitte ette lastes saab enamasti kiiremini edasi, aga pole pooltki nii lõbus :)

Eks kommenteerige ka oma tehnikaid ja täiendage minuomi, kui olen millegagi oluliselt eksinud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
lorenzo
huviline

Registreerunud 05.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: B7 avant quattro, 2x 82' Ford Capri

postitati 26.01.11 17:28 Tsiteeri

Tuli mulle hommikul üks valge kuubik Tartus, Ringtee-Turu kurvis, kenasti rool kontras vastu. Tegi kohe päeva alguse rõõmsaks. Ning mis seal salata, hetk hiljem tekkis endalgi kerge ülejuhitavus ja õudne kihk gaas põhja vajutada, aga õnneks või kahjuks suutsin end taltsutada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rat_013
klubiliige

Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 3.0q

postitati 26.01.11 17:34 Tsiteeri

Sirgel teel "ussist" soovitaks algajatel hoiduda, lõpeb põllul kui üle pingutada (mitte-algajatel tuleb lihtsalt kaugemale üle pingutada, lõpeb ikka põllul :D :D :D ). Üks põhilisi tõdesid q-ga sõites on see et q peab risti minema ise, mitte jõuga, siis ta sedaviisi ka juhitavana püsib :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype
serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.11 17:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rat_013Üks põhilisi tõdesid q-ga sõites on see et q peab risti minema ise, mitte jõuga, siis ta sedaviisi ka juhitavana püsib :)

Nii see tõesti on.

Nagu videost näha on, siis keeratakse peale ja hoitakse peal, aga auto ei taha mitte keerata. Teed väikse kontra, tunned kuidas tagaots minema hakkab, annad gaasi peale ja auto driftib ilusti :) Või siis gaasi natuke tagasi, keerad ja gaas peale võib ka töödata. Võib kombineerida ka mõlemat korraga ja on veel lihtsam.

Ja sirgel teel ussi sõitmine on tõesti algajale ohtlik, tänud selle ära märkimisest. Seda võiks pigem proovida alguses jäärajal, lennuväljal või kuskil mujal, kus pole ohtu välja sõita.
Jäärajal/lennuväljal on hea selliseid asju katsetada. Suure libeduse tõttu on pidamine kehv, kiirused väiksed, millelegi otsa sõitmise võimalust pole ja aega korrigeerida on palju.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 26.01.11 18:03 Tsiteeri

... ja lennuväljalt tulevad tagasi viimase proffina ja on ikkagi põllul :D. Mulle täitsa sobib see lumi, kui maja ees ja taga enam kuhugi parkida polnud, siis rajasin endale saha valli taha põllule personaalparkla :D. Mõned korrad edasi tagasi juba peaaegu "ohupiiril" kinni jäämiseni ja edasine oli juba enesele "pesa valmis punumine" ning "parklasse" jalgtee rajamine läbi saha meetrise lumevalli :D. Täna hommikune "parklast" lahkumine oli puhas laks adrenaliini juba hommikul vara :cool:. OI kuidas ma jumaldan manuaalseid lukke, vahet pole kui palju neid liikurile on "kingitud" :P.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Ardo
huviline

Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.11 18:05 Tsiteeri

Kusjuures kõrged vallid päästavad ka, "ussi" proovimine oli esimene asi quattroga mis ma tegin, esimesel päeval sain kiilaka peal, vallid kahel pool, 1020 kraadise pirueti maha. Nüüd kannatab juba kilomeetreid niimoodi ussitada, ilma valle niitmata. Aga see ei ole nii fun kui kurve külg ees võtta, aga mul kipub ikka otse minema kurvis, ükstapuha palju ma seal roolitaga võimlen.

OttOlesk
huviline

Registreerunud 01.10.09
Kasutaja on eemal

Auto: Tesla

postitati 26.01.11 18:27 Tsiteeri

Seda lift-off oversteer tehnikat on pool lahtise kruusa peal väga hea kasutada. Kahjuks endal nii suurt skilli ja usaldust ei ole, et väga julgelt kõiki kurve niita. Samas ma päris iga päev harjutamas ka ei käi, üldjuhul kulgen ikka rahulikult kruusa teedel (hoia autot ja auto hoiab sind :P), aga kui tuju tuleb, siis mõned kurvid toovad ikka naeratuse näole :D.

The Audi S4 is a car revered by the cognoscenti and underestimated by the majority.
Korralda üritust Raplamaal Tarsi turismitalus: Tarsi talu
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kopu11
huviline

Registreerunud 14.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6(C5), 4,2 quattro

postitati 27.01.11 08:30 Tsiteeri

Eile proovisin siis alternatiivparkimist. Coca cola Plaza taga on parkimisega tavaliselt peale 1900-i suhteliselt kitsas, samas on seal ka vahvad vallid. Need on mõnusalt jääs ja ühe sellise otsa sai küljega sõidetud ka, kahjuks hakkas naisolevus kõrval selle peale nii paaniliselt karjuma ja keeldus autost väljumast(kartes et see läheb ümber) nii et pidin oma geniaalsest ideest loobuma ja tasasele maale parkimiskoha otsima. A täitsa vahva oli teiste autode katuse kõrgusele ronida nii et arugi ei saanud.
Selle ülejuhitavuse saavutamise kohta ütleks et.... pressi parema kannaga seda kõige parempoolset pedaali siis liigub külg ees täitsa eduliselt:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rat_013
klubiliige

Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 3.0q

postitati 27.01.11 09:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: OttOlesk
Seda lift-off oversteer tehnikat on pool lahtise kruusa peal väga hea kasutada. Kahjuks endal nii suurt skilli ja usaldust ei ole, et väga julgelt kõiki kurve niita. Samas ma päris iga päev harjutamas ka ei käi, üldjuhul kulgen ikka rahulikult kruusa teedel (hoia autot ja auto hoiab sind :P), aga kui tuju tuleb, siis mõned kurvid toovad ikka naeratuse näole :D.

See töötab isegi märja ja kuiva asfalti peal külje ette saamiseks, aga pärast edasi tuleb mängu jõupuudus (mul vähemalt) :D
Ussiga saavutasin ka mina oma siiani ainsa põllulkäimise, õnneks sile põld ja teetasapinnas :P Suvel siis..

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype
veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 27.01.11 20:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Kusjuures kõrged vallid päästavad ka, "ussi" proovimine oli esimene asi quattroga mis ma tegin, esimesel päeval sain kiilaka peal, vallid kahel pool, 1020 kraadise pirueti maha. Nüüd kannatab juba kilomeetreid niimoodi ussitada, ilma valle niitmata. Aga see ei ole nii fun kui kurve külg ees võtta, aga mul kipub ikka otse minema kurvis, ükstapuha palju ma seal roolitaga võimlen.

Esiteljel võiksid olla parema pidamisega rehvid, siis tagumine hakkab kergemini ette tulema(ja esimesega paremini juhid). Seda ma olen aastaid rääkinud.

PLUS http://images.spritmonitor.de/247834_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.pngDie Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q

postitati 27.01.11 21:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: veekaheksa

Esiteljel võiksid olla parema pidamisega rehvid, siis tagumine hakkab kergemini ette tulema(ja esimesega paremini juhid). Seda ma olen aastaid rääkinud.

Vot õige jutt.
Rehvivahetuses ei jõua ära vaielda, pidavat ikka õige olema kui paremad taga on, siis ei pidavat tagumine ots käest ära minema.
Kui üritad siis seppadele selgeks teha, et esiots peab pidama ja see mis tagaots teeb on väike mure, parem ongi kui ette tahab joosta, vaadatakse nagu viimast idiooti, itsitatakse pihku, et sellel küll kõik korras pole :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 30.01.11 07:53 Tsiteeri

Hetkel kiikan veel aknast välja ja tundub, et maakohtades vöib olla päris pönevaid olukordi.
Tuiskab niiet vähe pole, küll kahjuks ilma lumesajuta:P

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 30.01.11 13:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kuits
Hetkel kiikan veel aknast välja ja tundub, et maakohtades vöib olla päris pönevaid olukordi.

Just sõitsin ühel kurvilisel kruusateel, põldude vahel. Tuisk ja lumi oli tohutu, mitte midagi ei näinud ja ühel hetkel olingi kõmm tee peal tuisuvaalus kinni ja ei saa edasi ega tagasi. Õnneks tuli kõrvalteelt sahaga traktor ja roolis olnud u. 10-a poiss oli lahkesti nõus tõmbama:) Lund on ikka kuradi palju maakohtades põlluvahelistel teedel, quattroga pole ka suurt midagi peale hakata. Tuisulumi on nii tihke, eile sain ka kõvasti kaevata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
püstolett
huviline

Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5

postitati 30.01.11 14:36 Tsiteeri

Eilne lumi siin viljandimaal oli selline sulapoolne. Labidaga tõstsid pool ruutmeetrit minema korraga. Kohe jäi kinni masin. Polnud vahet kas oli hoog või mitte. Tagajärjed eilsest õhtust sellised, et minu auto sõidab nüüd ainult edaspidi kuni käigukasti vahetuseni. Ja sõbra autol saab järgmise valliga kohtudes radikas otsa, sest stange on alt puhas juba. Peab sigarile mingi talvevedrustuse välja mõtlema :D Hästi kõrge ja suurte ratastega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
corbe
huviline

Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: A5 Q | A6 C8 Q

postitati 30.01.11 15:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: real1
Tsitaat:

Just sõitsin ühel kurvilisel kruusateel, põldude vahel. Tuisk ja lumi oli tohutu, mitte midagi ei näinud ja ühel hetkel olingi kõmm tee peal tuisuvaalus kinni ja ei saa edasi ega tagasi. Õnneks tuli kõrvalteelt sahaga traktor ja roolis olnud u. 10-a poiss oli lahkesti nõus tõmbama:) Lund on ikka kuradi palju maakohtades põlluvahelistel teedel, quattroga pole ka suurt midagi peale hakata. Tuisulumi on nii tihke, eile sain ka kõvasti kaevata.

10-aastane naabripoiss lükkas traktoriga külavahe teed lahti?

mkb
meeskond

Registreerunud 21.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Avant Q

postitati 30.01.11 15:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: corbe
Tsitaat:
Tsitaat:

Only in Estonia :D.

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5q

postitati 30.01.11 15:58 Tsiteeri

Mis siin imestada on?

corbe
huviline

Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: A5 Q | A6 C8 Q

postitati 30.01.11 16:07 Tsiteeri

Imestada pole midagi, tänapäeval nagu ka varem õpitakse juba noorelt selgeks kuidas end mugavalt erinevate sõiduvahendite roolis tunda. Pigem paneb imestama fakt, et laps on niimoodi üksi teed lükkama lastud/saadetud. Kujutad sa ette kui midagi peaks juhtuma, mis siis edasi saab? Oh seda uudist ja meediakõmu ning vanemate turjale kukkuvaid trahve.
Aga eks igaüks teab kuidas oma lapsi kasvatab :D

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 30.01.11 16:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: corbe
Tsitaat:

Ei, poiss lükkas oma teeotsa 50 m kaugusel minust. Vehkisin käega, siis tuli:) Oleksite te näinud, kui aus nägu poisil peas oli. No ta võis olla ka 11-12, rohkem küll mitte.
Tänapäeval on suht haruldane, et nii noored traktori roolis on, kuna politsei poolt on kõik ära keelatud ju. Minu ajal ei olnud see midagi, isegi sõitsin 10-aastaselt autode ja traktoritega, edaspidi ja tagurpidi, käruga ja ilma. ;)

jaspa
huviline

Registreerunud 15.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.11 17:29 Tsiteeri

Pole seal väga imestada miskit. Alles hiljaaegu oli reporteris lugu miskitest sahameestest päälinnas, kes samuti ilma lubadeta tööd vihtusid teha.
Meil siin setus on ikka veel kohti, kus maja ei valva turvafirma, vaid luud ukse ees seisab, kui kedagi kodus ei ole. Ja üldiselt pooldan ma sellist mõttelaadi kus maast madalast õpitakse vanemate kogemustele toetudes, mitte ei pea selleks ülikooli minema, et naela seina lüüa oskaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Petu
huviline

Registreerunud 13.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant TDI Quattro 96'

postitati 06.02.11 22:43 Tsiteeri

Selline minu HD + Quattro rõõm siis siia teemasse ka. Loodan, et meeldib. :)
http://www.youtube.com/watch?v=wXcrpNxc6iw

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Ardo
huviline

Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal

postitati 08.02.11 20:36 Tsiteeri

Teate mis juhtub kui inimene, kes sõidab igapäevaselt nelikveoga ja nüüd pidi tagaveolise Omagaga sõitma. Õige, Omega upub ära. nii ma täna tegingi, olin liiga optimist, mõtlesin et krt siit peab ikka läbi minema, väike nõks ja olingi nii uppunud, et teine auto sai hooga tõmmates mu kätte. Krt tagaveolised autod peaks olema talvekuudel keelustatud, kindlasti närvid puhkaksid:P, vähemalt minu omad.

Jälle pean tunnistama, et 1:0 neliku kasuks ja jälle tuleb kuhugi rist tõmmata, et elusees invaliidi ei osta:D.

Homme pean tagaveolise Vitoga sõitma:(

quatrororo
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.11 03:19 Tsiteeri

Minu igapäevased quattror''mud maja ette parkimiskohale sõitmised lõppesid. Hakkas närvi ajama see poole meetri kõrgusele peaaeu vertikaalse servaga jääkamaka otsa roonimine. Selliseks on need parkimiskohad muutunud, sest pidevalt on keegi sinna pargitud ja sahk ei ole pm. terve talve saanud neid kohti lükata. Vütsin omale parkimiskoha maja ees olevas parkkitalos, 18 euri kuus ja auto soojas, suvel jahedas. Ei lumerookimist ega autosoojendamist. Hyvä juttu :D

Lehekülgi:  1  ..  32  33  34  35  36  37
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 17.8% - SQL: 82.2%]