Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 8 |
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line
|
postitati 13.12.10 13:38
|
|
|
Tänu madaldusele ja uudishimule on lihtne kinni jääda. Eile näiteks polnud ikka veel sahka kodu tänaval käinud, siis kaevasin maja ette koha, enne
valmis kaevatud parkimis kohani jõudmist jäin muidugi kinni. Ning siis ka 5 meest ei suutnud välja lükata ( kuigi rada oli sees), lihtsalt põhja peal
seisin. Ning täna on sahk käinud, ning mu autot ümbritseb poole meetrine vall, mis on kõike seda kõva jama täis.
Aga muidu fwd veab enamus kohtadest läbi ikka. Ning käsipidur on nagu täitsa ok, kuiva asfaldi peal ei võta plokki, kuid praeguste ilmadega võtab igas
kurvis kui vaja, kahju hakkab vaid.
Defu - Matu
|
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: typ 85q & XC
|
postitati 13.12.10 13:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Quattru
Üks asi veel, ärge krdi pärast mõelgegi 225 rehvi laiust talveks valida! Aga samas pole seni koradgi veel ära uppunud.
|
Q meheks end ei pea, sest typ85q ei ole veel tänavalegaalne ja q sõidukogemust vähe
A6 on aga esivedune ja peab mainima, et see masin seisab teel tänu oma massile.
Massiga tuleneb ka miinuseid, sest kui see suur kolakas hakkab nüüd kuskil otse minema, siis on mõnikord vaja käsipiduriga sõidutrajektoori
korrigeerida või ei ole enam mitte midagi teha. Aga üldiselt enam ei taha väikse esiveolise auto roolitaha minna. Eelmine auto (audi 90) oli ikka
paras kits teel. Muidugi peale madalduse paigaldamist muutus auto stabiilsemaks, aga siiski kits
Tsitaat: | Algselt postitas: Quattru
Üks asi veel, ärge krdi pärast mõelgegi 225 rehvi laiust talveks valida! Aga samas pole seni koradgi veel ära uppunud.
|
Minu masinal 16 tollised 205 laiusega rehvid all ja ei ole veel aru saanud, et pidamisest puudu oleks.
|
|
|
Reints
huviline
Registreerunud 06.11.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
postitati 13.12.10 14:22
|
|
|
Kui auto lumehanges seisab siis polegi midagi tunda
Sõida aga ära mölise !!!
|
|
|
|
Ollu
huviline
Registreerunud 30.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4
|
postitati 14.12.10 09:25
|
|
|
Ütleme nii, et minu Audike roomab igaltpoolt välja, pole veel kinni jäänud omadega.
Olen küllalt lollusi teinud, kuid ei miski võta kinni.
Kässar töötab imeliselt, tiptop asi.
Eile sai just viimati käsipidurit kasutada Keila Rõõmuparklas, mis oh suht õhtuti vaba plats, ning saab nautida talverõõme.
|
|
|
Mikkk
huviline
Registreerunud 22.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 + A6 C7
|
postitati 14.12.10 16:58
|
|
|
Endal ka 60/40 madaldusvedruga masin ja põhi ikka sügab mõnes kohas lund, kuid majaees õnneks on teiselpool teed haljasala, mis on kerge kallakuga ja
juba eelmine neljapäev sai sinna omale koht sisse visatud. Täna parkisin esimest korda majaette pudrumassi sisse ja masin ei köhinud ka kordagi, et ei
lähe läbi sellest jamast, olgugi, et põhjaga silus veel seda pudrumassi.
Tartus neid platse niigi vähe, kuid üks kohtadest, kus esiveolisega "kätt harjutada" on õhtuti EMÜ metsamaja parkla. Eile õhtul sai seal natuke aega
funnitud ja väga lõbus oli- paras kirme lund peal jääl ja mõnes "kurvis" ka jääd veidi aga muidu väga muhe lasta. Nüüd kässar ka tänu prix666 käest
saadud uuele tagasupportile korras ja peab tunnistama, et selle talve rehvivalik GoodYear UG Ice+`ga läks küll väga täkkesse.
|
|
|
wilba
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5
|
postitati 14.12.10 17:58
|
|
|
Oma Audiga olen jäänud kinni ainult selle pärast, et on vaja tagurdada oma parkimiskohale üle roobaste. Need oleks tehtud nagu kivist. Aga muidu
pressib ennast läbi lume küll. pole häda midagi.
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.12.10 18:06
|
|
|
Eks palju oleneb ka rehvist. Meil esiveolisele tööautole osteti tutikad lamellid, firmat ei mäleta, teada - tuntud nimi muidu, aga no blinn, nendega
hädas nagu mustlane mädas.
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
arsi
huviline
Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy
|
postitati 14.12.10 19:31
|
|
|
Olles näinud tagarehvi, mis ilutseb Su auto all, ei pane imestama, et pidevalt külg ees sõidad.....või siis pigem libised
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Mis nüüd esiveoliste rõõmudesse puutub, siis suhteliselt muhe on madalama käiguga kõrgematel pööretel pikka kurvi läbida kaasipedaaliga mängides, nii
et tagaosa nagu Q'l kogu aeg pikalt kontras liigub ja seda ilma igasuguse käsipidurite ja muu võimlemiseta .
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.. |
|
|
|
|
raemees
huviline
Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW E90 320dA 2008a
|
postitati 14.12.10 19:46
|
|
|
Mul mõlemad korra selle talve jooksul kinni jäänud, nii A4 kui A3 A3 eriti nagu kits libedal jääl
|
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 V6
|
postitati 14.12.10 20:47
|
|
|
Vb see laius ei anna tõesti suurematel keredel ja massilel tunda, just väiksematel keredel. Paljud kurdavad ju, et 225 pidavat teed palju otsima.
Eriti talvistes oludes kinnisõidetud, nn rõõbastega teedel ja kui parajalt kulunud ka on. Ega kui päris uued alla panna ja tehase vedrudel kerel siis
pole ka asi arvatavasti nii hull, eriti vist nelikveopuhul. Seda tee otsimist ei tahtnud väga uskuda ja lootus oli ka see talv veel nendega läbi ajada
siis sai järele proovitud. Oma käsi kuningas, kuna ise harjunud ühekäega rooli korrigeerima siis peale pikka sõitu päris väsitav. Rool käib ikka päris
lipa lapa..
all siis praegu Continental sport winter activ 225/45 (endised naelikud) kui täpsemalt kirjutada.
See on küll õige et nende jäikvedrudega pole "kurvis" kässeri järele suurt vajadust, eriti kui raskust taga on.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 2.6
|
postitati 14.12.10 22:07
|
|
|
Ise ei kurda, kinni jäänud korra ja sealt oleks ka võibolla ise välja tulnud, aga abikäed olid kohe olemas ja ei viitisnud proovima hakata. Otsustasin
sõbra pool hange sõita parkima aga tekkis kahtlus, et äkki seal ei pargi sellepärast keegi, et seal all on parkimiskohtade ääres pikuti diagonaalis
äärekivi, mille võib endale kenasti karterisse sõita. Nii mu hoog raugeski siis ja kinni ma olin. Muidu b5 2,6 väga tubli läbivusega, rehviks
hakkapeliitta, korralik muster ja naelu vist pool on kui sedagi. Ei meeldi vaid jäme kuiv supp, kus tuleb askeldada isuga, et minema saada. Ja suured
roopad loomulikult, aga kellele need meeldiks.
Endale olen paremad rehvid alati tagateljele pannud, kuigi mul suht ühtlaselt kulunud. Pole hea, kui kontrollimatus olukorras pära ära läheb, näiteks
maanteel. Parklas lollitada on muidugi tore jah. Vana hea ee.auto newsis selgeksvaieldud teema juba, sõltumata veost.
|
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 V6
|
postitati 21.12.10 14:43
|
|
|
Üks kord ikka esimene kord. Sai siis kõrvalteele keeratud ja õiget hoogu sisse ei saanud. Mingid rööpad olid küll ees, aga mütaki hange ja kõik.
Tagasi ajades algul lubas, pärast sedagi, tunnike pea kaevamist. Lõpuks oli ikka kõhu peal kinni...ainult üks ratas vedas, teine seiseis lihtsalt
tumalt paigal..enne ainult kaks veavad. Sai siis tungrauaga autot
kergitatud ja labidaga eest alt tühjaks kraabitud..edasi ikka ainult parem ratas kraapis oma aukus. Peale põlvitamist ja rookimist ajas lõpuks s***
keema tulin ise välja ja sai lihtsalt rahvaga toore jõuga paari nõksutamisega johe maanteele tagasi lükatud.
Väljas küll paregu ilus jõuluilm, pühadeks paras, aga üldiselt peale pühi ainult üht - LUMI SULA ÄRA!!!
Muidu tuisand põlluvahe teedel hooga läbi lainud nagu naksti ja parklates pudrus pole ka probleeme olnud. Delfist lugedse lubatakse kuni kevadeni seda
lumeuputust.
|
|
|
diffas
huviline
Registreerunud 14.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5q 2.5TriTDI + A4 B7q 3.0TDI
|
postitati 21.12.10 18:33
|
|
|
No lumi on ikka tore ju, kuna mingisugust rõõmu se pakub isegi ½Q inimestele kui tahad lume sisse rahulikult mängima minna.
heh
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: typ 85q & XC
|
postitati 21.12.10 21:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: diffas
heh |
Eriti mahedad hääled sellel dislal...
|
|
|
Põder
huviline
Registreerunud 04.08.03
Kasutaja on eemal
Auto: Impreza GT 555
|
|
AndreasS
huviline
Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B5 97' 1,8 Atm
|
postitati 23.12.10 09:33
|
|
|
Mina sain omal kortermaja ees siduri suitsema.
|
|
|
alando
huviline
Registreerunud 15.06.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 2,5 tdi: Bmw 528i
|
postitati 25.12.10 21:14
|
|
|
Sellist jõululapäeva ei tulegi rohkem meelde, mis nii oleks lõppenud! Öösel ei õnnestunudki autot vallist kätte saada!
Peale paari tunnist kaevamist ja riisikaga tõmbamist, pidi auto ikkagi hange jääma!
Hommikul õnnestus masin ikkagi teele tagasi saada seda tänu teedevalitsuse Scania abiga! Eelnevalt oli sama Scania audile korraliku lumevaalu kaela
lükanud, kogu öine kaevamine läks metsa!
Kahjustada sai mootori põhjakate, juhiukse küljest irdus alumine liist. Juhi aken jäätus ka öösel kinni,kui oli lõpuni avatud. Selle sai üles alles
täna lõunast!
Jääb üle vaid soovida ilusat ja lumevaest jõuluaega kõigile!
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 25.12.10 21:47
|
|
|
Sai ka endale täna saatuslikuks suurest raskest neliveolisest kergesse esiveolisse istumine. Sai seda sindrit ikka oma veerand tundi välja kaevatud,
kuna lumi polnud kaugeltki mitte pehme kuhu sattusin vaid täiesti kinni trambitud. Õnneks liikumiskiirus oli suht väike ja kaugemale ei üritanudki
enam ronida, läks tuldud teed tagasi ja rahu majas
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
postitati 26.12.10 11:57
|
|
|
Nõks edasi või tagasi, ja siis hooga välja... Samuti edasi või tagasi.... Ma eile golfiga lasin nii... ei viitsin labidat välgutada. Aga üldiselt on
nendest "rõõmudest" juba siiber
Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
|
|
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A7 3.0 TFSI
|
postitati 26.12.10 12:11
|
|
|
Siiani 3 aasta jooksul ei ole kinni jäänud. Eile sai ikka paar korda käte jõudu tarvitatud. Kodu tänavas ei ole siiani sahk käinud :S Ainult ühed
jäljed lähevad. Ja noh 40mm madaldust teeb oma töö. Edasi veel liigub, aga krt tagasi lasta on päris sitt. Lükkab lund järjest katete alla ja kinni ta
ongi.
Ainus viis on veojõukontroll maha, käigud käsitsi lülitamise peale ja hooga läbi. Kui rattad hakkavad väga tühja käima siis käik üles poole ja läheb
edasi. D asendis krt raske seda tasakaalu saada.
Ütleme nii, et väga hädas ei ole, aga krt peres üks Q kah ja no see astub ikka päris hästi edasi. Tahan ka
|
|
|
huljes
huviline
Registreerunud 30.01.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.0, Audi A4 2,8Q
|
postitati 26.12.10 16:42
|
|
|
Tervitused ka minu poolt kõigile esiveolistele.
Ise ei ole pidanud veel see talv kinni istuma, kuid ukerdamist sai maal täna kõvasti, samuti ka tartus maja ees parklas.
Kuid tekkis kohe küsimus kohalikele Tartus, et soovitaksite ehk mõnda kohta kuhu esiveolisega kässarit peedistama minna päevasel ajal?
|
|
|
blizzard1
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 13.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.12.10 23:36
|
|
|
Enda esiveolisega siiani rahul, korralik rehvivalik esmatähtis! Rehvidesse tasub investeerida, arvestades kahte viimast talve.
Saaremaal lume olukord minu jaoks siiani suht ok. Kõrvalist abi on selle talve jooksul vaja läinud korra, kui lasin hilux'il paela otsas läbi paksema
lume vedada, sest oli kiire tööle minemisega. Sealt lumest oleks küll läbi saanud, aga oleks kordades kauem aega võtnud (Hooga sealt läbi minna ei
oleks saanud, vaid nii edasi-tagasi vähehaaval liikudes).
Siiani olen igal pool hakkama saanud lumeoludega. Kuskil kinni pole veel istunud ja kaevata pole saanud. Üks õhtu ei saanud üks vanapapi oma
esiveolise daciaga ei edasi, ega tagasi, rehvid olid küll mingid lamellid, kuid mustert suht vähe ja nii ta seal ukerdas. majaesine tee oli
lumepudrune, eelnevalt olin sama koha peal enda auto ringi pööranud, ei mingit probleemi.
Eks natuke olen saanud kaevata ka, nimelt korteri ette parkimiskohta oma autole. Parkimiskohtadega hakkas kitsaks jääma lume rohkuse tõttu, tuli
mujalt lisa võtta, sealt kus võimalik.
Paar pilti ka eelmisest aastast: Kuressaare tänavatelt ära veetud lumi
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a
|
postitati 30.12.10 09:15
|
|
|
Scarletti seltskonnas sai siis Tallinn-Tartu-Tallinn tee läbi sõidetud - masin läks ikka igasugusest sodist läbi, vahet ei olnud kas tegu oli täis
tuisanud parklaga, sõna otseses mõttes lumehanges oleva parkimiskohaga või muu tormitoodanguga.
Kinnijäämise osas polnud isegi lootust, kuigi enne hange parkimist tekkis endal kahtlus, kas hiljem ikka minema saab.
Quattro on omaette teema, aga 2.8 ja esivedu pole ilmselgelt paha alternatiiv kui tänavatel toimuvat jälgida.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 8 |