Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Audi A6 2,5 TDi Avant - 1996 - Hannespoiss (Vastuseid: 73 | Vaatamisi: 13502)
Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 2.5 TDi Q 2001 a. ja Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.

postitati 26.06.12 20:39 Tsiteeri

Tere!

Tekkinud siis kolm muret ja ootaks nõuandeid:

1. Kuidas ma A-piilari(see mis seal esiklaasi küljel on ja kuskohast reeglina järelpaigaldatud signa mahuanduri juhtmed jooksevad) polstri tervelt kätte saaksin? Olen proovinud sikutada aga ei jää nagu muljet, et tahaks tulla. Pole soovi ära ka lõhkuda.

2. Teine mure seondub generaatoriga. Vahel käivitades ei hakka laadima, peab gaasi andma, siis hakkab toimima. Pingeregulaator on vahetatud (kas ka harjad, seda ei oska öelda). Kuna selle laagri vahetus varsti toimumas, siis mida peale harjade võiks veel kontrollida?

3. Aeg-ajalt kaob spidomeetril kiirusesignaal ära. Kellades ei tohiks viga olla, kuna siis deaktiveerub ka püsikiirusehoidja( see ju ometi kelladest inffi ei saa). Milliseid kohti peaks kontrollima? Aju juures on kõik ilus ja kuiv - kus kohast sellele kiiruseanduri leiaks et seda kontrollida?

Hannes

Parem surra seistes kui elada põlvili
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 27.06.12 06:59 Tsiteeri

Kattete eemaldamisel pead natuke jöudu rakendama, klambrid hoiavad ikka päris edukalt.
3 punkt jäi veidi segaseks.
Sinu seletuse kohaselt ütleks just, et kellades vöib viga olla.
Kiiruseandur peaks asuma kasti küljes, püsikiirus säilitab oma info, sest sealne andur on korras.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.12 07:46 Tsiteeri

Täpsustan kolmandat punkti: kui seier nulli kukub siis ka pysikas lülitub välja. Siis ikka kiiruseanduri viga?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.12 08:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Hannespoiss
Täpsustan kolmandat punkti: kui seier nulli kukub siis ka pysikas lülitub välja. Siis ikka kiiruseanduri viga?

Püsikiiruse teemat kiirelt sirvides, jääb arusaam, et püsika kiirus vöetakse läbi aju, seega vöib sinu masina puhul viga peituda töesti anduris, kus mölemad ära "killitakse".
Vag-com/diagnost infot ei jaga?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.12 07:35 Tsiteeri

Teab keegi milline on profiilimasina olirohuanduri keere? Kas 1/8 tolli ja mis on keermesamm kas 27 NPT?

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.12 19:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Teab keegi milline on profiilimasina olirohuanduri keere? Kas 1/8 tolli ja mis on keermesamm kas 27 NPT?

Kas eelnevatele muredele on rohi leitud?
Arvatavasti pean lähiajal samuti c4-ja katetele näpud taha ajama.

Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.12 19:36 Tsiteeri

Piilari sain lahti ilma midagi lõhkumata. Genekas veel ootab laagrit, siis kui see käes siis kakun lahti ja vaatan üle. Kiiruseandurit aga ei oska kuskilt otsida - keegi võiks juhendada, et kuskohast läheneda - salongist või auto alt.
Arvutit pole ka käepärast, et veakoode lugeda - pealegi see spidokaviga esineb suht juhuslikult.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 29.06.12 19:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Kiiruseandurit aga ei oska kuskilt otsida - keegi võiks juhendada, et kuskohast läheneda - salongist või auto alt.
Kui mälu ei peta, siis on see vasaku pooltelje otsas, kasti küljes. Kui kapotialt lähened, siis on seal ainuke 2 klemmiga pistik minumeelest selle oma.

Kui koodide lugemisel abi tahad, siis anna märku, saan aidata.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.12 19:44 Tsiteeri

Kiiruse andur ikka kasti küljes, ehk et lähened altpoolt.
Reeglina sisemise pooltelje kohal, nagu antud pildil näha on (must pistik).

Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.07.12 16:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Tsitaat:
Kiiruseandurit aga ei oska kuskilt otsida - keegi võiks juhendada, et kuskohast läheneda - salongist või auto alt.
Kui mälu ei peta, siis on see vasaku pooltelje otsas, kasti küljes. Kui kapotialt lähened, siis on seal ainuke 2 klemmiga pistik minumeelest selle oma.

Kui koodide lugemisel abi tahad, siis anna märku, saan aidata.

Tänud! Sain pistiku ilusti kapoti alt kätte ja pistiku sees üks juhe vaid teibi abil püsiski. Jootsin üle ja praegu vähemalt toimetab kenasti :cool:

Nüüd siis veel generaatori mure - ehk juhtus praak pingeregulaator?

Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.12.12 12:42 Tsiteeri

Tere! Mootor alt on hakanud õli lekkima. Terve põhi mõnusalt õline, seetõttu ei saa ka aru, kuskohast siis lekib. Kahtlus on, et selle jublaka juurest kuhu filter kinnitub. Ei tea kuidas seda nimetatakse ja mis sel lekkida võiks? Ülevalt alla vaatates on mootor ilusasti puhas ja filtri vahelt ei tohiks samuti lekkida. On kellegi ideid?

kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 02.12.12 12:43 Tsiteeri

Õlijahtui ära võtad siis seal on näha üks ümmargune kummirõngas mis lekkima hakkab, endal mõlemal autol see lekkima hakanud;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.03.13 09:22 Tsiteeri

Tere! Tekkinud üks küsimus. Kuna sooviks ette S-i püstakuid paigaldada, siis tekkis järgmine küsimus. Kui vaja vahetada sharniir ja kont siis kas uut tellides pean ostma samuti S6 oma? Või pole neil mingit vahet? Kas välimine rooliots ka muutub kuidagi? Siin vist nii mõnigi mees antud vahetuse teinud, et võiks kogemusi jagada.

Hannes

Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 05.05.13 21:36 Tsiteeri

Pole pikka aega kirjutanud - masin pole põhjust andnud õnneks. Sekeldused jätkuvad eelsoojendiga (alla -7 tööle ei jää), aku laadimise(vahel tahab peale käivitamist gaasi saada, et aku tuli kustuks) ja sissepoole kaldus esiratastega(ca 1 kraad sisse kaldu, ülevalt amordid välimises ääres ja õnneks rehvi ei söö):D Õlijahuti tihend sai vahetatud ja ehk ka õlikadu siis nüüd kadunud. Kahte esimesse probleemi olen mõnuga raha matnud aga kasu ei midagi. Nüüd sai vasakul sharniir koos kondiga vahetatud ja kalde suhtes ei läinud midagi paremaks. Uusi püstakuid ega amorte ei taha kah lampi osta, kuna tagaluuk ja stange karjuvad vahetuse järgi. Kas on olemas töökoda kes suudaks vea kuidagi leida - mis siis ikkagi kõver/valesti on esisillas? Tahaks raha eest tulemust saada, mitte maksta ja sama veaga sama targalt edasi sõita. Kui tõenäoline üldse olla saab, et mõlema poole püstakud/amordid ühtemoodi kõverad on?

Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.13 18:03 Tsiteeri

Nonii, sai siis elu esimene korduvülevaatus saadud.

Kuidas asi toimus. Võeti pass ja aeti auto sisse, masina juures olla ei saanud kuna ala oli aiga piiratud - natuke ligemale ikka hiilisin ja ei pahandatud. Mees tegi siis protseduure, minuga midagi ei rääkinud ega küsinud. Esiratta juures kanalis nägi midagi kahtlast ja kutsus teise mehe ka vaatama. Oma kuulmist üliinimlikult pingutades kuulsin midagi stabikapuksi kohta. Kui protseduurid tehtud said, kutsuti sinna ruumi kus pabereid aetakse, enne aga küsis kas mul sula on. Muidugi polnud - seega võtsin auto ja kihutasin raha järelei. Tagasi tulles andsin raha ja sain juba valmistehtud paberi allpool olevate vigadega ja passis oleva "kutsega" korduvale ülevaatusele. Kuna antud hetkel oli mul väga kiire, samuti olin kerges shokis otsuse kohta(eriti kuidas minuga käituti, lisaks eelneval ööl olin auto kanalile ajanud, kontrollinud niipalju kui oskasin, vahetasin tagumise sadula, et kässar töötaks). Nii karmi otsust ma küll ei oodanud, kuna samas seisus autoga eelmisel aastal teises punktis probleemi polnud. Seega ei jäänud ka vaidlema, mis oleks ehk õige olnud.

Vead:
OV nr 1- tuled pole õiged, xenon. Mees jäi endale kindlaks, et 1996 masinal ei saa olla - ei päästnud see, et viitasin ussile tuleklaasil, ega ka see, et xenoni luupi ei saa kuidagi H1 halogeeni panna. Asi tipnes kodus sellega, et tuld maha võttes( tahtsin veenduda et ikka kuidagi ei saa halogeeni installida) suutsin ballasti läbi lasta :mad: . Tellisin UK-st uue, aga sellega läheb nädal vähemalt. Hetkel siis ajan tavalisi tulesid taga (üks olemas), et ülevaatusega korda saaks.

OV nr 2- suured lisakellad A-piilaris ja GPS paneel piiravad vaatevälja. Lisakellad on standardsuurusega ja korralikult paigaldatud - ka tahavaatepeegel võtab rohkem nähtavust kui need kellad. GPS-paneeliks oli mobiiltelefon (keskmise suurusega. HTC 8X) , mis jäi iminapaga esiklaasi külge (keskele armatuuri kohale alla).

Mis oleks teguviis edasi? Olen nõus tuled vahetama, olgugi et on audi tehase tuled ees. Aga OV nr 2? Mina loeks selle küll "ära panemiseks" Mis sai sellest esimesest puksist? Teistes kohtades, kus olen autoga varem käinud, on mind alati auto alla lastud ja täpselt kohendamist vajavad kohad ette näidatud. Oleks võinud paluda ju mobiili klaasilt eemaldada? Lisakellad on väga subjektiivne teema - ta ju ei reguleerinud oma isteasendit paika. MA olin sellest mehest peajagu pikem.

Seda asja ma niisama jätta ei taha - mida ma tegema peaks või kelle poole pöörduma? On kellegile klubis ÜV punktis liiga tehtud? Mida tegite?

Hannes

EDIT: lisan pildi sisust ka

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/c/707/mz0j.jpg

karly
huviline

Registreerunud 26.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.13 18:15 Tsiteeri

Sellist situatsiooni ma pole küll elus varem näinud ega kuulnud et päris selline huumor juba lahti läind.
Tulede kohta võid ju seaduse välja printida ja kohale minna ?? Kui ta siis ka sellest jutust aru ei saa või ei taha saada siis ma olen suht kindel et mees on omale väga vale ameti leidnud kui ta ei ole isegi sedusi läbilugend ja endale arusaadavaks teinud. Olen kindel et iga politseinik kes ned originaal xenon tulesid vaatab saab kohe aru et tegu ei ole järelpaigaltatud hiina kärakatega.

Edit: Enda eelmise A6 C4-jal olid järelpaigaldatud xenonid ja isegi siis üv mees ütles et tegelt ei või olla ja politseigi pidas kinni ja uuris siit ja sealt ja kehhitas ka õlgu ja ütles et võib-olla on jah originaal ja ütles et ainult täistuledest xenonid ära võtaks et nood ei ole lubatud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 01.12.13 18:19 Tsiteeri

No tuledekohapealt pole midagi vaielda sest tegu pole tehasepoolt sellele autole paigaldatud tuledega. Aitaks see kui oleks väljaprinditud leht kus on näidatud, et just sellele samale autole on need tehasepoolt paigaldatud siis poleks sellel üv vennal midagi teha vähemalt niipalju olen mina sellest asjast aru saanud. Sellist asja, et lisakelladega juba piidertakse kuulen küll esimest korda. Piilar koos kelladega selleks ajaks ära võtta on vast kõigelihtsam. Muidugi ise valiks muu üv koha.

karly
huviline

Registreerunud 26.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.13 18:22 Tsiteeri

C4-jale on paigaltatud küll tehasepoolt XENON tulesid.
Ka antud isendil on tehase xenon tuled küljes, hoolikamalt lugedes "tuled pole õiged, xenon. Mees jäi endale kindlaks, et 1996 masinal ei saa olla - ei päästnud see, et viitasin ussile tuleklaasil, ega ka see, et xenoni luupi ei saa kuidagi H1 halogeeni panna. Asi tipnes kodus sellega, et tuld maha võttes( tahtsin veenduda et ikka kuidagi ei saa halogeeni installida) suutsin ballasti läbi lasta :mad: ".

Edit: Lugesin esimesel lehel et origniaal xenon tuled ise paigaltatud sellele isendile, mitte ei ole tehasest kohe küljes.

Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.13 18:28 Tsiteeri

Ega jah, tulede kohalt tunnistan end süüdi. Probleem just selle teise OV-ga :cool: Minuarust ületab see juba mõistlikkuse piire...

EDIT: Lihtsalt jagan infot, et leidsin netist C4 saksakeelse tüübikinnituse, kus kirjas, et alates 1994 võib xenon olla. Lisaks leidsin pooltühja blanketi kuhu saab oma auto VIN koodi kirjutada, mis siis näitab ära, et tuled on tehases paigaldatud ning ei pea olema ei pesureid ega automaatregulli:)

Muidugi ei hakka ma seda teed minema, kuigi selle venna juurde võiks küll selle paberiga minna :D

karly
huviline

Registreerunud 26.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.13 18:32 Tsiteeri

Ma nõustuks ka rohkem kuno666-ega ja valiks teise üv punkti kus oleks natukene mõistlikumad inimesed.

jrgen99
huviline

Registreerunud 02.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.5TDi Avant quattro 1997

postitati 01.12.13 18:52 Tsiteeri

Kui tehasest orginaal xenonid,mine revalisse ja lase vin koodi järgi välja võtta,et autol tehase xenon tuled ees. Enda autoga oli sama lugu tuledega läbi ei lastud üv. Ei lasknud korduvat ka sisse kirjutada ja läksin revalisse. Pärast läksin samasse kohta tagasi ja näitasin pabereid et sellel autol on tehasest pandud xenonid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Janno2525
huviline

Registreerunud 13.01.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 V8

postitati 01.12.13 19:01 Tsiteeri

Xenoni kohapealt endal kogemus olemas: Minu autole on paigaldatud tehasest xenon tuled (TÜV on alati kaasas Audi Pärnust saadud paber, kus on kirjas ka, et paigaldatud xenonid ilma pesuriteta). On ees ka ussiga klaasid (pirnid ise järelturu omad). Hakati ka natuke jonnima ja otsiti meeleheitlikult DC tähist (kuigi ütlesin, et seda pole kunagi olnudki ja siis näitasin neile seda ussikest ja seletasin lahti, mis erinevused võrreldes tavatuledega on. Nemad ikka oma rida, et DC pole, TÜV läbi ei saa. Siis näitasin ka Revali paberit, öeldi, et see neid ei huvita. Ja siis hakkasin ka mina juba tigedaks saama ja küsisin, et kuidas saab üks Eesti TÜV punkt olla üle sellest, mis Audi tehases autole paigaldatud.
Nemad ikka, et kui on järeltutu pirnid ja ballastid, siis ikka ei saa. Ütlesin, et auto on aastast 1997 ja sellele enam väga ei leia orig asju. Siis küsisin, et kui mul tavatule pirn läbi läheb ja bensakst uue pirni ostan, siis see pole ju ka originaal.
Küsisin, kui oleks pannud tavalise pirni tulesse, kas siis ka probleem. Nemad vastu, et ei ole. Mina: aga see on ju siis omavoliline ümberehitus.
Peale seda ei osanud nad mulle enam midagi öelda, suures õhinas jäi neil ka märkamata, et mul parkides LED.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.13 15:12 Tsiteeri

Sai siis lõpuks ülevaatus teises kohas läbitud - ees siis halogeentuled, kuna xenon tulel üks ballast läbi ja uus pole veel inglismaalt jõudnud. Lisakellad jäid sinna kus nad on, samuti telefonihoidja. Võtsin kaasa ka xenontule ning tüübikinnitus paberi - näitasin mõlemad ette tundes huvi kas sellega järgmine kord läbi saan. Natuke uuriti nii tuld kui paberit ning öeldi, et probleemi pole.

Vahe eelmise ülevaatusega oli nagu öö ja päev - kutsuti auto alla ja nädati kus täpselt mida vahetada vaja. Sharniir ja kondi välimine puks olid täitsa läbi - ma ei saa aru kuidas see eelmises kohas mobiili ja lisakellde varju jäi? Igatahes vahetan kondi ära ja võib rahus edasi veereda.

Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.14 05:44 Tsiteeri

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/849/enza.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/833/5oux.jpg

Paar suvist pilti...

Tere! Pole tükk aega kirjutanud - masin töötab jätkuvalt nii nagu peab - peaaegu:cool: Suvel sai sisu lahti kakutud, et uurida miks juhi jalgealune läbimärg ning elektrijuhtmed üle vaadata ja vajadusel kohendada. Kuna nii enne auto minu kätte sattumist ja ka praeguse hetkeni oli kummimatis mõnus auk, siis on sinna vist omajagu vett sisse kantud ja ehk ka kunagi midagi ümber aetud ja on tagajärjed likvideerimata jäetud. Kuna see juhi jalgealune osa oli väga mäda siis esialgu lõikasin selle lihtsalt välja, pole uut vaipa käepärast. Nüüd olen oma 4 kuud testinud ja pole sinna tilkagi vett tekkinud - õnneks umbes kanalites vms asi pole.
Teiseks kummitavad ikka pisikesed kalad:
-abs tuli (jääb põlema peale käivitamist. Sõidan auto soojaks ja käivitan uuesti, siis probleem kadunud). Peaks ehk teist ABS aju proovima.
-Webasto ikka alla -7 külmakraadi ei tööta. Proovin kütusevooliku välja vahetada kui aega saab.
-Õli lekib kuskilt - vaata nii või vaata naa - aru ei saa kuskohast. Õlijahuti kohal\lähedal on miski peenike toru - oleks nagu märg, aga ei tea millega tegu
-kes aitaks süüte timmimisega? Ei tundu asi õige - samas käima olen alati saanud. Kütusekulu pole see mis võiks olla. Käima läheb ka külmalt pikalt (vahet pole kas suvel või talvel)
-klaasipesuvedeliku paagi andur ei saada signaali kelladesse, pump on vahetatud ja ikka ei midagi
-termostaat jamab - kord töötab kord ei tööta, vaja vahetada

Need suhteliselt pisikesed vead, aga häirivad ikkagi.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 23]
[PHP: 35.1% - SQL: 64.9%]