Lehekülgi: 1 2 3 4 |
ziim911
huviline
Registreerunud 02.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: A8 d3
|
postitati 09.11.10 08:46
|
|
|
elektri aknaid pole...
|
|
|
taritz
huviline
Registreerunud 07.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.0 S-Line 2005
|
postitati 09.11.10 08:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audi100C2
Tsitaat: | Algselt postitas: taritz
Ega juhuslikult aknatõstuki nuppude tuled põlema ei jää peale auto valvestamist?
Mul oli ka siis tarbimine koos signaga 0,18A |
Loll küsimus, aga kuidas seda parandada? Nupud küljest ja klemmid puhtaks või midagi muud?
Mul hetkel vähem kui 1a vanuse akuga nalja kui palju, samas igivana Varta aku ei jooksnud ka peale pikka seismist tühjaks. Akuga garantiis käidud,
tarbimine korras...mõistus otsas. |
Minul oli el.akende juhtploki kõrval veel üks relee ( numbrit kahjuks ei mäleta) ja tema eesmärk pidavat olema kui originaal puldist signa alla panna,
siis lähevad ka aknad kinni. Selle relee eemaldamisel kadusid kõik probleemid.
Minu teada asus see relee kohe el.akende juhtploki kõrval.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 09.11.10 08:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Andy
13,7 pole mingi kummaline nr. |
Aku puhul on ikka küll.
|
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a
|
postitati 09.11.10 08:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: taritz
Minul oli el.akende juhtploki kõrval veel üks relee ( numbrit kahjuks ei mäleta) ja tema eesmärk pidavat olema kui originaal puldist signa alla panna,
siis lähevad ka aknad kinni. Selle relee eemaldamisel kadusid kõik probleemid.
Minu teada asus see relee kohe el.akende juhtploki kõrval. |
Viskan pilgu peale, tänud.
|
|
|
ziim911
huviline
Registreerunud 02.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 16:07
|
|
|
Nii, mõõtsin akult tuleva juhtme ja kaitsmeploki vahel tarbimist, samuti 0,18A.
Kuid mõõtmise käigus kuulsin mingit plõksimist. Plõksis relee nr 318
"Fensterheber steuergerät" google translate annab akende tõstja juhtseade
Võtsin relee välja ja üllatus oli suur kui tarbimine langes 0,02 Amprini. Proovisin ka muid elektri seadmeid igaks juhuks, kõik tunduvad töötavat.
Kasutaja tarizil oli vist sama probleem
Nüüd ei pea külmade ajal muretsema
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 16:13
|
|
|
Akende juhtahela vool peaks katkema pärast juhiukse avamist ja sulgemist. Samuti on vist mingi ajaline intervall. Kuni vool peal, põlevad ka tulukesed
nuppudes.
Edit: Kui el. aknaid pole, siis võibolla on luuk? Komfortfunktsioon peaks ka sellele mõjuma. Iseasi, kas ilma el. akendeta oli pointi seda lisada...
|
|
|
|
ziim911
huviline
Registreerunud 02.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.10 16:33
|
|
|
Elektriline luuk on küll...
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a
|
postitati 20.11.10 11:51
|
|
|
Jätkuks enda loole - mõistus otsas, nimelt sai tõsiste kahtluste tõttu aku korrasoleku osas garantiisse viidud 8 kuu vanune 63ah Hankook aku, kuna
peale laadimist ning seejärel 5 päeva peale aku paigaldamist on aku alati tühi, isegi ei olnud lootust, et käima saaks masinat.
Seda akut on üritatud laadida lollikindluse mõttes korduvalt erinevate laadijatega, autopoolsete vigade suhtes on kõik kontrollitud jne jne.
Garantiist tulin sama lollilt tagasi, aku olevat korras...
Samas vahepeal 2 nädalat peal olnud 62ah Varta aku, mis on igivana ja sõna otsese mõttes kusagilt keldrist välja kaevatud ei tekitanud selle aja
jooksul kordagi muresid. Varta ei ole õige kõrgusega sinna istme alla kahjuks ning seetõttu kaua ei taha sellega liigelda, muidu oleks ausalt öeldes
kama kaks.
Kellegil on ehk ideesid, et kas see Hankook on tõesti täiesti läbi hoolimata sellest mis garantii kaudu väideti?
Pakun siinkohal ka vahetusvarianti kui kellegil peaks soov olema - koos kehtiva garantii ja testitulemustega 63ah Hankook ning vajadusel lisaks see
Varta ühe enam-vähem A100 istme alla mahtuva aku või sularaha vastu (aku minimaalselt 63ah). Loodan, et modedele see viimane lõik sobib, muidugi võin
ta ka kuulutuste alla tõsta, aga samas siin kõik selle Hankooki kohta kirjas.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.10 12:40
|
|
|
195mm kõrgusega aku mahub tegelikult istme alla küll. Mu 100-l on ka selline. Lihtsalt miski paksema kummilataka (mõni tagaistuja kummimatt näiteks)
võiksid klemmide peale visata, et istmepadja armatuur sinna vastu ei käiks.
|
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.10 12:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
195mm kõrgusega aku mahub tegelikult istme alla küll. Mu 100-l on ka selline. Lihtsalt miski paksema kummilataka (mõni tagaistuja kummimatt näiteks)
võiksid klemmide peale visata, et istmepadja armatuur sinna vastu ei käiks. |
Muret tekitab see, et kuidagi väga istme vastas tundub see kooslus siiski olevat, aga kui see matt seal vahel, siis ei tohiks midagi juhtuda
põhimõtteliselt? Parem karta kui kaheteseda.
Kummimatt on klemmide ja istme vahel juba olemas ning istme alla miskine tulekindlast (vist?) materjalist tükk ka pandud eelneva omaniku poolt.
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a
|
postitati 20.11.10 19:14
|
|
|
Laadi aku täis, mõõda pinge ära , lase viis päeva niisama seista ja siis mõõda uuesti.Siis näed kui palju pinge on langenud.
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 25.11.10 19:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audi100C2
Jätkuks enda loole - mõistus otsas, nimelt sai tõsiste kahtluste tõttu aku korrasoleku osas garantiisse viidud 8 kuu vanune 63ah Hankook aku, kuna
peale laadimist ning seejärel 5 päeva peale aku paigaldamist on aku alati tühi, isegi ei olnud lootust, et käima saaks masinat.
Seda akut on üritatud laadida lollikindluse mõttes korduvalt erinevate laadijatega, autopoolsete vigade suhtes on kõik kontrollitud jne jne.
Garantiist tulin sama lollilt tagasi, aku olevat korras...
Samas vahepeal 2 nädalat peal olnud 62ah Varta aku, mis on igivana ja sõna otsese mõttes kusagilt keldrist välja kaevatud ei tekitanud selle aja
jooksul kordagi muresid. Varta ei ole õige kõrgusega sinna istme alla kahjuks ning seetõttu kaua ei taha sellega liigelda, muidu oleks ausalt öeldes
kama kaks.
Kellegil on ehk ideesid, et kas see Hankook on tõesti täiesti läbi hoolimata sellest mis garantii kaudu väideti?
Pakun siinkohal ka vahetusvarianti kui kellegil peaks soov olema - koos kehtiva garantii ja testitulemustega 63ah Hankook ning vajadusel lisaks see
Varta ühe enam-vähem A100 istme alla mahtuva aku või sularaha vastu (aku minimaalselt 63ah). Loodan, et modedele see viimane lõik sobib, muidugi võin
ta ka kuulutuste alla tõsta, aga samas siin kõik selle Hankooki kohta kirjas. |
Mul täpselt sama jama ja sama aku. Aasta tagasi ostsin, talvel juba oli pidevalt probleeme, aga pigem mitte tühjaksjooksmisega, vaid lihtsalt külmaga
ei jõudnud vedada, samas kui teise autoga, millel vana aku, ei olnud probleeme. Nüüd suvel hakkas pihta - hommikul ootamatult aku tühi. Vahel läks
isegi alarm täiesti segi sellest. Viimaste kuude jooksul on päris mitu korda aku tühjaks jooksnud, kuigi olen vahel profülaktika mõttes laadinud. Täna
mõõtsin tarbimist seismise ajal - 0,04A. Alarmiga 0,05A. Peaks nagu OK olema. Igatahes vahetasin aku ära Varta vastu. Loodan, et ei tule enam
ootamatusi.
Garantiisse pole tänapäeval mõtet midagi viia, enamasti tehakse klient süüdi. Olen ka akudega käinud, mõttetu. Nende aparaadid on sellised, mis
näitavad, et kõik akud on korras.
Idee on vist ainult selline, et tuleb osta nimega aku - Varta, Bosch vms.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 25.11.10 20:05
|
|
|
Ärge hirmutage, ma eelmisel talvel ostsin ka Hankook aku. Peale ostmist
vist eriti kõva külma enam ei olnud, eks siis sel aastal näeb. Mul on auto kasutamisega nii, et tavaliselt seisab üle nädala, vahel ka 2 nädalat. Eks
siis ole hästi näha kui hästi aku voolu sees hoiab ja kuidas käivitub. Tegelikult on nii, et kui aku on pikemalt seisnud, siis peaks seda akulaadijaga
laadima kui sind huvitab aku eluiga. Seda seetõttu, et kui on aku on selline pooltühi, siis auto genekas laeb seda algul väga suure voolutugevusega ja
see põhjustab kergesti aku sees plaatide kuumenemise ja plaatidest vastava ane välja pudenemise... või siis muutub see aine tihedamaks, poorid
vähenevad ja kokkupuutepind akuhappega on väiksem... midagi taolist olen kuulnud. Akulaadija laeb akut tunduvalt kauem ja väiksema vooluga.
|
|
|
kiljotiin
huviline
Registreerunud 25.05.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 TDI Q
|
postitati 29.11.10 21:56
|
|
|
Endalgi sama mure, et aku saab tühjaks. Te räägite, et päevaga tühi, aga mul oluliselt hullem probleem.
Vahepeal jätan auto 10-15min seisma ja ja ennäe imet, aku on tühjaks saanud. Oskab keegi öelda, kus otsida tarbijat või mis põhjustab sellist asjaolu? Enne auto seisma jätmist on auto just utlnud pikast sõidust
|
|
|
andreskahu
huviline
Registreerunud 03.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 103kw
|
postitati 30.11.10 09:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kiljotiin
Endalgi sama mure, et aku saab tühjaks. Te räägite, et päevaga tühi, aga mul oluliselt hullem probleem.
Vahepeal jätan auto 10-15min seisma ja ja ennäe imet, aku on tühjaks saanud. Oskab keegi öelda, kus otsida tarbijat või mis põhjustab sellist asjaolu? Enne auto seisma jätmist on auto just utlnud pikast sõidust
|
Kas peale auto seisma jätmist kohe uuesti käivitades läheb käima? Oli endal sama jama suvel....minul oli seekord siis genekas see kurja juur.
Kontrolli üle kas see ikka töötab korralikult.
|
|
|
kiljotiin
huviline
Registreerunud 25.05.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 TDI Q
|
postitati 30.11.10 17:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: andreskahu
Tsitaat: | Algselt postitas: kiljotiin
|
Kas peale auto seisma jätmist kohe uuesti käivitades läheb käima? Oli endal sama jama suvel....minul oli seekord siis genekas see kurja juur.
Kontrolli üle kas see ikka töötab korralikult. |
Peale seisma jätmist läheb kohe käima. Vahepeal läheb isegi peale 2h seismist käima ja vahepeal seisab 10min ja aku tühi.
E: tundub, et leidsin vea üles. genekas laeb ainult 10 volti.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 21.12.10 16:02
|
|
|
Olen ka nüüd järjega jöudnud portsu otsa, kus aku hommikuks kutu.
Siit ka muidugi küsimus, et millise firma aku oleks oma hinnalt ja kvaliteedilt köige möistlikum soetada?
Hetkel peal 74Ah/40 din 680 A element, kuid kahjuks vanust sellel ei tea.
Eelmisel talvel oli sama, et kui oli peale nädal-2 vaja masin remonti toimetada, siis puudus igasugune vool.
Nüüd sama, et eelmisel öhtul söidust tulles oli hommikuks aku surnud, eelmised päevad mitte mingit probleemi.
Täna sama olukord, eile linnas sai ka päeval laetud, kuid hommikuks taas vooluta.
Abilise autolt sai 5 min. kaablite abil akule voolu antud ja siis läks masin juba probleemideta koheselt käima.
Ei taipa, et milles vöiks asi olla.
Kas jääb möni tarbija järgi vöi töesti aku oma elu ära elanud.
Hetkel vötsin aku maha ja töin tuppa, eks hommikul näha, mis edasi.
Keegi akudest teadjam ja nendga tegelev isik vöiks teha kasvöi "Akude arutelu teema", arvan, et oleks nii mönelegi sellest väga abi.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.10 21:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Olen ka nüüd järjega jöudnud portsu otsa, kus aku hommikuks kutu.
Siit ka muidugi küsimus, et millise firma aku oleks oma hinnalt ja kvaliteedilt köige möistlikum soetada?
Hetkel peal 74Ah/40 din 680 A element, kuid kahjuks vanust sellel ei tea.
Eelmisel talvel oli sama, et kui oli peale nädal-2 vaja masin remonti toimetada, siis puudus igasugune vool.
Nüüd sama, et eelmisel öhtul söidust tulles oli hommikuks aku surnud, eelmised päevad mitte mingit probleemi.
Täna sama olukord, eile linnas sai ka päeval laetud, kuid hommikuks taas vooluta.
Abilise autolt sai 5 min. kaablite abil akule voolu antud ja siis läks masin juba probleemideta koheselt käima.
Ei taipa, et milles vöiks asi olla.
Kas jääb möni tarbija järgi vöi töesti aku oma elu ära elanud.
Hetkel vötsin aku maha ja töin tuppa, eks hommikul näha, mis edasi.
Keegi akudest teadjam ja nendga tegelev isik vöiks teha kasvöi "Akude arutelu teema", arvan, et oleks nii mönelegi sellest väga abi.
|
Vahepeal sai räägitud naabrimehega, kes tegutseb veokate alal ja mainis Banner (vist oli säherduse minega) akudest ja julges soovitada, kuna neid nad
pidavat toppima ka veokatele ja suht probleemivaba pidi olema.
Exide akude kohta ei saanud midagi head kuulda, nagu ka foorumis kurdetud.
Möned aastad tagasi sai Opelile Exide küll soetatud ja 3-4 aasta jooksul sellega mingeid jamasid ei olnud...aga noh..ajad muutuvad
Need suutvat ka -15 juures juba uuena ära külmuda, millest ka igasugu juhtumid tingitud.
Kas keegi oskab midagi omaltpoolt lisada, seda Banner akude kohta?
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
postitati 21.12.10 21:12
|
|
|
Tean seda, et üsna kirved akud on ja näinud neid Maximas müügil
Eks hind paneb kvaliteedi paika vast
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 21.12.10 21:14
|
|
|
Banner on hea mulje jätnud nagu ka Varta ja Bosch. Bensumootoril pole eriti vahet mis sinna ostad. Mida suurem mahutavus seda parem on muidugi.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.10 21:17
|
|
|
KsenoonE, millises Maximas sa neid näinud oled?
Seal ma mingit nägin, kuid kindlasti polnud see selle tootja oma ja tolle andmed olid sedavörd nörgad, et kölvanudks vist ainult isendile, mil
praktiliselt el.elemendid puuduvad.
Eks arvatavasti homme, kui naabrimehele aku möödud saadan, saan ka teada, et millega konkreetsemalt tegu ja mis hinnaga kätte tuleb.
Hinna poolest vöin isegi loota midagi head
Igasugu jama pole ka vast mötet soetada, olgu kas bensukas, diisel vöi möni kolmas.
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.10 21:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KsenoonE
Kuressaare Maximas oli, 3me XXXiga
Kui mälu ei peta siis 65ah maksis midagi 2000 kanti, võin homme pilgu peale heita.
|
Päris kirves .
Mina nägin junni, mis oli vist 45 Ah ja 999 eesti kulli, mis ka muidugi ulme hind.
Eks sai ka mainitud Bochi ja Vartat talle, sellepärast mulle Bannerit vist kvaliteedilt soovitas, kuid need nad pidavat vist soodsamalt kätte saama
vöi midagi säärast.
Hetkel endal silma jäänud 2 Vartat, Silver Dynamic ( 63Ah/610 A) ja Blue Dynamic (74 Ah/680 A) ja hinnaskaala oleks kuni 1500 veel kehtivat EEKi.
Üldiselt eks ootan homse ära ja vaatan, kas toasoe aku suudab midagi toota ning masina käima vedada.
Kui jah, siis üritan testriga ka pingete maailmas natuke surfata.
Oleks tore teada, et kas asi ikka akus vöi on mingi tarbija ilma süütelukus oleva vötmeta ikkagi järel.
|
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 22.12.10 11:34
|
|
|
Mul va selle aku indikaatori kohta küsimus. Üsna ruttu läheb rohelise pealt mustaks. Kui usaldusväärne see indikaatorlamp on? Sai ka kuskil pea 12
tundi laetud, üsna tühi oli, läks roheliseks ilusti lamp küll, aga paar päeva ja jälle must lamp. Samas suvel möödeti akult voolukadu, kas 0,3 ma vist
oli, on palju minu autol. Ühesönaga, kui kõik tarbijad on tagan ära ja auto seisis kuskil 10 minti enne möötmist. Poola SZNAJDER aku muidu. Tänud
kaasa mötlemast.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.12.10 12:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: heihei
Mul va selle aku indikaatori kohta küsimus. Üsna ruttu läheb rohelise pealt mustaks. Kui usaldusväärne see indikaatorlamp on? Sai ka kuskil pea 12
tundi laetud, üsna tühi oli, läks roheliseks ilusti lamp küll, aga paar päeva ja jälle must lamp. Samas suvel möödeti akult voolukadu, kas 0,3 ma vist
oli, on palju minu autol. Ühesönaga, kui kõik tarbijad on tagan ära ja auto seisis kuskil 10 minti enne möötmist. Poola SZNAJDER aku muidu. Tänud
kaasa mötlemast. |
Räägitakse, et suht usaldusväärne, kuid tasuks vaadata ka vedeliku värvust, kui vöimalus.
Enda eelmisel oli samuti indikaatoriga, kuid vedelik oli juba parajalt ollust täis ja öeldi, et kauaks ei pidavat akut jätkuma, indikaator oli ilusti
roheline.
Peale seda kuuldust sai sama akuga veel aastakese ilma muredeta söidetud ja siis läks masin juba teisele inimesele.
Enda aku on aga järelikult täielikult surnud, kuna toasoojalt ei suutnud masinat käima vedada.
Aga, et aku sedasi järsult ära sureb...ei oleks töesti osanud oodata.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |
|