Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 11 |
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 30.05.10 09:41
|
|
|
Aga miks siis nii vähe huvilisi oli? Poleks Ülar viitsinud stockiks tagasi teha oleks veel vähem konkurentsi olnud. Nenoga sai ka ennem dragi räägitud
aga ta ütles, et ei viitsi kollektoreid vahetama hakata kuigi tal oli k24 7000 vahel.
Väiksed mööndused võiks ju teha ala RS2 väljalaske kollektor, eemaldatud postidega sisselaske kollektor, cooler.
Väljalaske kolle mul lekib ja ma ei kipu eriti originaali tagasi panema.
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ E39
|
postitati 30.05.10 09:44
|
|
|
Loog et odavam. Isegi selle samuse stoc cooleri "lõõtsa" asendamine hiina cooleriga on odavam,kui uue originaal "lõõtsa" ostmine. Muidugi kui
veidi aretamis huvi on
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 30.05.10 10:31
|
|
|
Tsitaat: |
Siim, miks sa sellel kerge rinka suunitlusega autol, mis saab järjest palju kuuma, ei tahtnud mõttetu originaal käki asemele panna paremini toimivat
hiina coolerit? Lisaks maadlesid sa minu teada korduvalt boosti leketega ja kas üheks probleemiks polnud mitte probleemne originaal ühenduskoht?
|
Ringrajal pole eriti vahet, kas sisselaske temp on x või x+n kraadi.
Mis leketesse puutub, siis need olid enne kui torustiku ümber tegin.
Jutu mõte on see, et mul oli suht tehase kompott ning mingit vajadust-tahtmist polnud upgradeda.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 10:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ICE
Ringrajal pole eriti vahet, kas sisselaske temp on x või x+n kraadi.
| Kui sa nii ütled.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 10:57
|
|
|
Ka minuarvates võiks see A klassi reegel piirduda ainult turboga ning väikeste mööndustega kollektorite osas.
Ehk siis
1) originaal K24 7000 turbo
2) cooler vaba
3) sisselaske kollektor vaba (või siis ikkagi piirduda originaaliga kuid lubatud on postide eemaldamine?)
4) väljalaske kollektor originaal või ka RS2?
5) Motronic aju
6) Vesipritse ja muud selline stuff keelatud
Sellise klassijaotusega tulevadki sõitma ka nt sellised masinad milled maku oma näites välja tõi, vana masin, cooler katki, otsib uut, suht võimatu
leida (kõik katkised vms) ning igati mõtekam on paigaldada hiinakas.
Kollektoriga on nüüd jah niimoodi, et tegelt on pööratud kolle kallis asi ning jõuame jällegi selleni, et kellel on raha asja edasi aidata, kellel
mitte, sama ka tegelt RS2 kollega, et see on mõttekoht natuke...
Kollektorite lubamise mõte oleks tegelt selles, et vaat kui nüüd kellegil on ikkagi mõte oma masinat edasi aidata, siis tähendaks ükskõik mis muudatus
koheselt suuremasse klassi minekut ning kõigil saab esikohal olema koheselt turbo, laseme aga boosti rohkem peale ja vägev aga võiks ju just selle ära piirata, et inimestel tekiks rohkem mõtteid ja
ideid kuidas ilma boosti suurendamata asja paremaks saada
Aga see on ainult minu mõte
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 30.05.10 11:06
|
|
|
Originaalturbo puhul tuleks muidugi ebareaalsete aegade puhul kontrollida, et ega sinna pole siginenud nt holseti sisu. Olen ka selle poolt, et
K24/7000, motronic ning keelatud NOS/veepritse on piisavad piirangud. Vaevalt, et põõratud kolle mingit olulist eelist annab ning korralikku dual
plenum kollet ma väga kahtlen, et keegi originaal turboga mootorile paigaldama hakkab.
12.301@181km/h
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Taavi
Originaalturbo puhul tuleks muidugi ebareaalsete aegade puhul kontrollida, et ega sinna pole siginenud nt holseti sisu. | Just. Samas
ma ütlen, et me oleme ikkagi suht väike seltskond inimesi, kes nendel üritustel koos käib ja ma natuke kahtlen, et keegi tahab sigadusega välja tulla.
Usun ja loodan, et niipalju austust meil omavahel on, et keegi korraldajaid ja/või oma konkurente niiviisi petta sooviks.
|
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:27
|
|
|
Noh, samuti võib keegi tulla välja nii, et tehnilises näitab Motronicut ja tegelikult võistleb progeajuga. Mida ma ka ei usu, aga siiski, selline
võimalus on.
A-klass ehk midagi sellist:
Kubatuur turbokal kuni 2226 cm3
Turbo K24/7000
Vl. kollektor vaba
Sl. kollektor vaba
Kuuler vaba
Nukad ja nukarattad vabad (seda ei saa kontrollida)
Kütusesurve vaba (seda ei saa kontrollida)
Kaane portimine lubatud (seda ei saa kontrollida)
Aju Bosch Motronic
MAP vaba (seda ei saa kontrollida)
Keemiline laadimine ja veepritse keelatud
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: epic_metal
Noh, samuti võib keegi tulla välja nii, et tehnilises näitab Motronicut ja tegelikult võistleb progeajuga. Mida ma ka ei usu, aga siiski, selline
võimalus on. |
Seekord ei kontrollitud aju üldse ju.
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:37
|
|
|
Ja üleüldse üks lihtsamaid ja odavamaid mooduseid autot kiiremaks teha on kaalu vähendada.
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:39
|
|
|
Mina isiklikult ei näe Motronic'u nõude vajadust. Toon näite. Valmistan enda auto ette A-klassi nõueteks nii nagu minu tehnilised teadmised seda
võimaldavad. Nüüd on vaja sealt parimat kasu lõigata õige mootori juhtimisega. Mul on valik, kas lasen mõnel osaval Motronic'u seadistajal (Soomes
tean konkreetset venda, kes teeb seda 350 euro eest) vastavalt oma auto komplektile teha custom soft või ostan progeaju. Viimase maksumus kokkuvõttes
läheb kaks korda kallimaks kui custom soft. Seega küsin, mis on progeaju keelamise mõte?
|
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: andrec
võimalus on. |
Seekord ei kontrollitud aju üldse ju. |
Tõsi. Tegelikult see ongi suhteliselt väike seltskond, sh üldiselt on teada, kellel on progetav aju.
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Maku
Mina isiklikult ei näe Motronic'u nõude vajadust. Toon näide. Valmistan enda auto ette A-klassi nõueteks nii nagu minu tehnilised teadmised seda
võimaldavad. Nüüd on vaja sealt parimat kasu lõigata õige mootori juhtimisega. Mul on valik, kas lasen mõnel osaval Motronic'u seadistajal (Soomes
tean konkreetset venda, kes teeb seda 350 euro eest) vastavalt oma auto komplektile teha custom soft või ostan progeaju. Viimase maksumus kokkuvõttes
läheb kaks korda kallimaks kui custom soft. Seega küsin, mis on progeaju keelamise mõte? |
Saladuskatte all võin öelda, et Eestis tegeleb ka üks mees selle nimel, et hakata motronicut seadistama.
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:41
|
|
|
Saladuskatte all võin öelda, et Eestis tegeleb ka üks mees selle nimel, et hakata motronicut seadistama. | Jah, olen kuulnud.
|
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Maku
Mina isiklikult ei näe Motronic'u nõude vajadust. Toon näide. Valmistan enda auto ette A-klassi nõueteks nii nagu minu tehnilised teadmised seda
läheb kaks korda kallimaks kui custom soft. Seega küsin, mis on progeaju keelamise mõte? |
Sul on õigus, aga:
- Kuhugi tuleb see piir tõmmata
- Progeajuga kaasneb teisigi eeliseid: shift cut, launch, als jne
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:49
|
|
|
Selle vilega pole LC vaja. Minul oli stardis kohapeal 0,7bar'i üleval ja sellega võttis ikka ratta ringi korralikult. Ja paljud proge vennad üldse
shift cuti kasutavad?
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:52
|
|
|
Jah, progeajuga tulevad mõned eelised mida teistel ei ole, sh ka süüte viimasepeale timmimine ning ka parem kütte juhtimine, motronicuga on see paras
mässamine.
Jah siinokhal tõesti tuleb seeasi, et mõni võib lasta omal motronicule ju vastava softi kirjutada, kuid mis siin ikka sellevastu teha, vähemalt on
ikkagi juhtaju piiratud ja sellega ka piiratud lisavõimalused.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 11:54
|
|
|
Sul on õigus, aga:
- Kuhugi tuleb see piir tõmmata
- Progeajuga kaasneb teisigi eeliseid: shift cut, launch, als jne | Esimene sisuline argumentatsioon hakkab siin tekkima. Tubli Epic.
Kriban hiljem, praegu kahjuks pole rohkem aega.
|
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 30.05.10 11:55
|
|
|
Väga hea arutelu, see tulekski kõik läbi nämmutada. Siis on lootust headeks klassideks.
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 12:00
|
|
|
Kui softi lasta muuta, siis annaks nukkadega ka kombineerida juba.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 12:40
|
|
|
Kui softi lasta muuta, siis annaks nukkadega ka kombineerida juba. |
Seda nüüd küll jah, aga kahjuks kõike ei saa ära piirata, motronic jääb anyway ju... ning tegelt saavad seda ka praegused A klassi sõitjad seda teha,
mitte miski sellele ju piiri ei tõmba aga selline tegevus kipub juba sama
kalliks minema kui progeaju soetamine, ehk siis kui keelatud on progeaju siis ma kipun arvama, et neid inimesi ei ole palju kes A klassi võidu nimel
hakkaksid motronicu softe siin enda raua jaoks ulmeliselt paika laskma keerata.
Samas kui lubada progeaju... hakkaks võibolt see suund siin eestis kah rohkem arenema ning hakkaksid need erinevad noname softid vaikselt ka ära
kaduma...
Lisaks siia ka kohe juurde 3B meestele, et progeaju ei tähenda tingimata elektronsüüte kasutamist, täiesti edukalt saab seda ka ühendada jagaja järgi.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 14:42
|
|
|
- Progeajuga kaasneb teisigi eeliseid: shift cut, launch, als jne |
Aus olla, siis minul puudub nende asjadega kogemus. Marek küll kunagi katsetas launch control'i, kuid sellega see asi ka piirdub. Nii palju, kui mina
nendest asjadest kuulnud olen, siis shift cut katkestab süüte käiguvahetuse hetkeks, launch laseb siis kohapeal boosti üles ja ALS keerab
käiguvahetuseks süüte hilisemaks. Kui palju reaalselt kõnealuses A-klassis nendest kasu oleks, ei ole mul mingit aimu. Vähemasti üks S2 GT30R-ga sai
1/4 distantsi 0.6 sekundit maha. Fakt on see, et need lisavõimalused, mida progeaju pakub, on puhtalt võistluse suunitlusega. See pole ka õige, sest
muud muudatused (cooler, kollektorid jms) on abiks ka igapäevasel kasutusel. Seega jah, progeaju piiramine selles valguses tundub loogiline.
|
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 15:03
|
|
|
Aga kui küsida, kumb on tõenäolisem järjekord:
- 20vt omanik paigaldab oma autole suurema turbo ja seejärel progetava aju, sest selle järgi tekib tal otsene vajadus hiljem, kuna kõik toimib ka
Motronicuga (sõita saab)
- 20vt omanik paigaldab autole progetava aju, seejärel läheb raua kallale
Arvan, et enamik läheb ja on ka varem läinud seda esimest teed, kuigi teine oleks minumeelest õigem - õppida see aju ja tema võimalused turvalisema
setupi peal selgeks ja alles seejärel korralikult pähe anda.
Ranzil on ilmselt õigus sellel arenemise teemal - kui lubada A-klassis kasutada progetavat aju, siis võimalik, et tuleb häid autosid juurde ja
erinevate progeajude tundjaid saab rohkem olema jne. Tõsi, see ongi ju üks eesmärk.
Marko:
- launch annab stardis palju juurde, ei pea gaasiga mängima
- shift cut võimaldab kiiremaid käiguvahetusi
- jah, kõige lihtsam als töötab süüte retardiga
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 15:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ranz
Seda nüüd küll jah, aga kahjuks kõike ei saa ära piirata, motronic jääb anyway ju... ning tegelt saavad seda ka praegused A klassi sõitjad seda teha,
mitte miski sellele ju piiri ei tõmba aga selline tegevus kipub juba sama
kalliks minema kui progeaju soetamine, ehk siis kui keelatud on progeaju siis ma kipun arvama, et neid inimesi ei ole palju kes A klassi võidu nimel
hakkaksid motronicu softe siin enda raua jaoks ulmeliselt paika laskma keerata.
Samas kui lubada progeaju... hakkaks võibolt see suund siin eestis kah rohkem arenema ning hakkaksid need erinevad noname softid vaikselt ka ära
kaduma...
| Softide teemale lisan nii palju, et kindlasti on vahe softil ja softil (üheks heaks näiteks on kaaperdaja S4, mida dünoti nii ühe
kui teise softiga), kuid üheks näiteks võin tuua ka Marje auto. Lühidalt on see masin nüüdseks mitmete abimeestega sõidukorras ning Marjel uus isiklik
rekord - 12.0 sek. Ja see rekord ei ole Soomest tulnud softida, mille andmed on RS2 pihustid ja 425 jõudu (mälu järgi jõu nr). See rekord tuli
tegelikult minu sinise auto ajuga, kus on MTM-i soft RS2-le (jõu nr 375). Samuti pidavat kütusesegu korras olema. Ma ei ütle, et minu ajuga töötab see
auto paremini kui Soomest tulnud ajuga, sest ilmselt on viimasel MAP sensor nüüdseks vigane vms, aga see on ehe näide sellest, et kui pihusti on õige,
siis on võimalik hea tulemus kirja saada. Ilmselt on siin oma osa ka selles, et tegemist ei ole noname softiga.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 11 |