Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4  5
Autor:
Pealkiri: Quattromured/miinused (Vastuseid: 104 | Vaatamisi: 13132)
erikhi
huviline

Registreerunud 12.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,8 quattro aut

postitati 13.12.09 09:12

Quattro ainus miinus on see ääretu igatsuse tekitamine, kui temast õnnetu juhuse tõttu ilma jääd. Keset talve. Keset lund ja jääd...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 13.12.09 10:22

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Teeks äkki nii, et sellest teemast kustutame ära kõik mõttetu ja need kodanikud võtavad sõna, kes on sõitnud ühe ja sama kerega nii esivedu kui ka neliveoga ja seda rohkem kui 1000km, et omaks ka mingit ülevaadet hooldustest? Kui mõni ainult esivedu omanud ja jutu järgi "kõvataja" sõna võtab kustutan postituse küsimata maha?

Julgeks sõna võtta C3 kerega Audide kohapealt. Oman esiveolist 200 sedaani ja neliveolist 100 universaali. Mõlemal ka täpselt sama mootor.

Esiveolisega saab hakkama liikluses igal ajal, aga quattroga on palju muretum. Esivedu kratsib tühja ikka väga tihti, ka kohtades, kus quattroga harjunu seda oodatagi ei oska. Raikal oli selle kohta hea näide.
Selge on ka see, et läbivus on quattrol oluliselt parem, kuigi tegu on sõiduautoga ja maastikusuutlikusest kohatu rääkida. Aga näiteks talvel võib teedel paksu lund esineda küll. Igasuguse libeduse korral peab esiveolisega rohkem tööd tegema. Samas pidurdamisel peab arvestama neliveolise pisut suuremat massi ja eeldatavat pikemat pidurdusteekonda.
Kuival asfaldil, kiirel maanteesõidul eelistan esiveolist, sest ta lihtsalt veereb palju paremini ja haarduvusega pole ka probleeme. Kohe kui läheb märjaks/libedaks, on isu quattro järele.
Kütusekulu pole ma eriti oluliseks pidanud, aga vahe on olemas ja quattro kahjuks. Kohati kuni paari liitri ringis 100km kohta.

Remondikulud on quattrol muidugi suuremad, sest veermikus ju "pulki" rohkem. Samas on kõik väga vastupidav ja ei lagune, seega pole vaja ülearu muretseda.

"RS6 is like a supermodel girlfriend - extremely high maintenance, but now and again, worth every penny."
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.12.09 10:29

Tsitaat:
Algselt postitas: Kaits
Samas pidurdamisel peab arvestama neliveolise pisut suuremat massi ja eeldatavat pikemat pidurdusteekonda.

Kas te tõesti tajute pidurdamisel seda 20 lisakilo?
Enne igat sõitu vaatad auto üle, et palju pagasit, mitmekesi autos, mitu liitrit kütust ja siis arvestad, kas saad 40cm varem pidama või 90cm hiljem?

Massivahet 100kg siia-sinna mina küll ei taju, kui nüüd aus olla. Kiirendamisel tõesti on vahe, kas sõidad üksi pea tühja penapaagiga või viiekesi ja kuut kola täis. Pidurdamisel? Ei tea, pigem psühholoogiline efekt, et hakkad varem pidurdama. Aga see, et saad aru vedava tagasillaga lisanduvast massist? No ma ei tea, isegi bensiinikoguse mass kõigub ju pea 4x suuremas ulatuses.

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 13.12.09 11:54

Ma ka ei saa aru, mis lisamassist siin räägitakse. Ärge siis täis paagiga ka sõitke, lisab kütusekulu ja pikendab pidurdusteekonda. Ärge lubage teistel pereliikmetel, sõpradel, tuttavatel ja kõigil teistel autos kaasa sõita, ohtlik, pikendab pidurdusteekonda. jne jne.

Üleüldse üks väga mõttetu teema.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Amadeuz
huviline

Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)

postitati 13.12.09 11:55

Massi arvutamisel FWD vs AWD võtke arvesse ka seda, et AWD kütusepaak on enamaltjaolt 5-10L väiksem. Seega on täis paagi korral kütuse kaal väiksem ja ka paaki enese mass väiksem. Aga see kaau jutt tundub küll pisut rohkem kui ülepaisutatud :)

klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 13.12.09 13:10

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
Tsitaat:
Algselt postitas: Kaits
Samas pidurdamisel peab arvestama neliveolise pisut suuremat massi ja eeldatavat pikemat pidurdusteekonda.

Enne igat sõitu vaatad auto üle, et palju pagasit, mitmekesi autos, mitu liitrit kütust ja siis arvestad, kas saad 40cm varem pidama või 90cm hiljem?

Massivahet 100kg siia-sinna mina küll ei taju, kui nüüd aus olla. Kiirendamisel tõesti on vahe, kas sõidad üksi pea tühja penapaagiga või viiekesi ja kuut kola täis. Pidurdamisel? Ei tea, pigem psühholoogiline efekt, et hakkad varem pidurdama. Aga see, et saad aru vedava tagasillaga lisanduvast massist? No ma ei tea, isegi bensiinikoguse mass kõigub ju pea 4x suuremas ulatuses.

Konkreetselt minu pillid:
200 fwd 1300kg tühimass
100 quattro Avant 1474kg tühimass.

Ja väga vabalt tunneb erinevust libedal pidurdamisel. Kuival asfaldil on vist tõesti raske vahet teha. Muidugi on quattroga ka see ohtlik-petlik moment, et kuna saad jube hästi kohalt ära, siis peaks justkui ka samavõrra hästi pidama saama. Ei saa ju, sest auto on samasugusest esiveolisest raskem.

"RS6 is like a supermodel girlfriend - extremely high maintenance, but now and again, worth every penny."
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 13.12.09 13:20

Kui nii quattro kui esiveoline on paralleelselt käes ja igapäevaselt nende kummagagi sõidad, siis vist märkadki selliseid nüansse rohkem. Kui nad aga on vaheldumisi, nii et müüd esiveolise ja ostad quattro ja hiljem jälle vastupidi, siis kohaned automaatselt niivõrd palju ringi, et isegi paarisajakilost massivahet küll enam oluliseks erinevuseks ei pea. Samuti õpid haardumisvõime lisandumise või vähenemisega arvestama.

Samalaadne olukord on ka siis, kui sõidad igapäevaselt vaheldumisi automaadi ja manuaaliga. Siis võib vahel tekkida olukord, kus pidurdad manuaalkastiga auto foori taga surnuks, kuna ei arvesta sellega, et käigu võiks ju ka välja võtta. :) Või tõmbleb parem käsi automaadiga sõites pidevalt kangi suunas, kui pöörded tõusevad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Got burger? (Jeep)

postitati 13.12.09 13:25

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo

Kuna siin juba on jaburaks läinud see heitlus, siis lisan irooniat.
Jah mina tunnen selgelt seda 20lisakilo - isegi vähem kui 1 kilo võib muuta sõiduemotsiooni. Käin korralikult enne sõitu WC-s keha kergendamas on hoopis teine tera, rihm ei suru valusalt põiele ega midagi!

:P

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
green19
huviline

Registreerunud 22.03.09
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C5 4.2Q, MB Vito

postitati 13.12.09 13:31
Mis toimub?!

Esiveolised on 200kg kergemad ja seega hooldusvabad???

Quattro on kuluartikkel???

Ja nii algab III Maailmasõda:D

Kujutage nüüd ette 4,2 esiveolist A6 või A8-t(meeletu kütuse kulu!)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.12.09 13:36

Ärgem vast hakakem siia uuesti seda quattro vs fwd jagelemise teemat kordama. Ma tegin selle info kättesaadavuse huvides uuesti nähtavaks, kuid jätsin lukku. Pole kuigi palju peale hakata nende arvamusega, kel endal praktilised kogemused puuduvad. Paadunud esiveomeeste "ähh, mul pole quattrot vaja! pole kunagi proovinud ja ei proovi ka!" postid kustutan edaspidi siit ära.

Muide, väljas on lumi! Nii et hops-hops ringiga siia teemasse tagasi! :)

Meevaras
huviline

Registreerunud 18.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: Seat Inca 1,4

postitati 13.12.09 13:49

Paistab et ma vist üks väheseid kes quattroga pidurdamiseks talvel rohkem mootorit ja käike kasutab ja üpris kiiresti hoo maha saab, usun et see teeb need lisakilod ja pikema pidurdusmaa suht nulliks sest piduripedaal on mul ka endiselt autos olemas ...igaks juhuks. Miinus on siis kui juhtub näiteks nii nagu endal just juhtus....torsen lõppes otsa. Rahuliku maanteesõiuduga pole tõesti enamus aastast neil vedudel olulist vahet.

don`t drive faster than your quardian angel can fly!
AronL
huviline

Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: M140i xDrive

postitati 13.12.09 16:25

Quattro miinus esiveo ees talvel on see, et ei suuda sõitmist lõpetada ja rahulikult koju minna, vaid peab veel ''ühe'' ringi tegema:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Loaded
huviline

Registreerunud 09.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Golf IV Variant '06

postitati 13.12.09 17:10

Minu arust on Quattro juures kõige suurem mure see, et kui sa kuhugi kinni jääd, siis üldjuhul on abi kutsumine keeruline ning tihtipeale läheb vaja veidi kangemat tehnikat.
No kuidas sa abi kutsumiseks helistad ja proovid seletada, et ma nüüd olen siin metsade vahel ühe karjääri peal, kuhu autoga ei tohiks saada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 14.12.09 08:23

Njah...ei tulnud adekvaatset threadi, kust saaks q-de kohta asjalikku infi miinustest. Ilmselt sellest, et moded on kõik vastavad liikurid soetanud ja neile käiks au pihta, kui keegi julgeks midagi taolist öelda? Seega lastakse rahulikult teemat risustada offtopicu_teemadega. Iga foorum on kahjuks oma modede nägu. Õigem oleks vast kaotada nimi audiclub ja asendade see q-clubiga? Siiski mõned viited tulid. Silma jäid ,et Q on väga tundlik ratta diameetri muutustele. Üldse rehvivalikule. Kõik 4 ratast peavad olema isegi ühesuguse kulumisastmega. Igati loogiline. Muidu poob torsenit. Seda ma ka ei teadnud, et velje soetamisel võib q puhul tagarataste juures üllatus oodata. Ja siis keegi märkis ära väljalaske keerukuse. Kas põhja keskkanalis jooksevad siis nii kardaan kui ka summutitorud?

p.s. minu vabandused ja vaidlustesse paus!
http://www.tartupostimees.ee/?id=200204

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.09 08:32

Adekvaatset threadi? Loe teema algust natuke, saad kõigile oma küsimustele ilusti vastused. Mis puutub erinevatesse rehvimõõtudesse, loe teemat millel pealkirjaks "Oma lollus!? (erineva suurusega rehvid @ quattro)".
Jah, mõlemad jooksevad samas kanalis, summuti keerukus seisneb selles, et summuti jookseb üle tagasilla (sama on ka fwd-l, aga seal pole eriti kola ees).

Kui sa natuke tähelepanelikumalt meeskonna autosid jälgid, siis leiad sa sealt nii BMW-sid, tojootasid kui ka igasugu muid imeaparaate, lisaks on paljudel veel ka tööautod kasutada, mis ei ole mitte neliveolised ega isegi mitte euroopa toodang.

Ahjaa, offtopicut provotseerid sa ise oma väljaütlemistega. :)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.09 08:40

Tsitaat:
Algselt postitas: h6bekuul
Njah...ei tulnud adekvaatset threadi, kust saaks q-de kohta asjalikku infi miinustest. Ilmselt sellest, et moded on kõik vastavad liikurid soetanud ja neile käiks au pihta, kui keegi julgeks midagi taolist öelda?

Quattro vähesed miinused jäävad plusside varju. Ma näiteks sõidan hetkel igapäevaselt hoopis esiveolise diisel-Voyageriga ja kirun, kui libedad olud on. Olles quattrotega sõitnud, oskan paremat tahta. Esiveolise autoga mind küll õhtul kuskile parklasse hullama ei kisu. See tung sõltub suuresti autost. Voyager on minu jaoks lihtsalt transpordivahend, ei midagi enamat. Paljude jaoks tähendab Audi sama.

Tsitaat:
Õigem oleks vast kaotada nimi audiclub ja asendade see q-clubiga? Siiski mõned viited tulid. Silma jäid ,et Q on väga tundlik ratta diameetri muutustele. Üldse rehvivalikule. Kõik 4 ratast peavad olema isegi ühesuguse kulumisastmega. Igati loogiline. Muidu poob torsenit. Seda ma ka ei teadnud, et velje soetamisel võib q puhul tagarataste juures üllatus oodata. Ja siis keegi märkis ära väljalaske keerukuse. Kas põhja keskkanalis jooksevad siis nii kardaan kui ka summutitorud?

Ei pea tegelikult sama mustrijäägiga rehvid olema. Soovituslik küll on. Loogiline ka, kuna kõik rattad ju veavad ühtmoodi. Kuna üldjuhul uus jooks rehve kulub quattro all ühtlaselt, siis pole selles soovituses ka midagi ebaloomulikku. Kardaan ja sumpsitorud on ikka koos jah. Nagu ka suvalisel tagaveolisel autol.

Audi quattro on nagu šveitsi kronograaf võrreldes lihtsamate mehhaaniliste käekelladega - mõnevõrra keerulisem ja raskem, kuid ei vaja sellegipoolest ülemäära suurt hoolt ega remonti. Hakkama saab ka lihtsalt tunni- ja minutiosutiga, kuid kui on võimalik täiuslikum kell soetada, miks siis mitte?

Kas müüd nüüd Audi trotsist üldse ära või plaanid ikka neliveolist ka proovida? :)

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.09 08:54

OT: Panin müüki kohe(augustis), kui jõudsin sellega eestisse. Ja mitte veoskeemi pärast! Lihtsalt suur pettumus neljas rõngas. Mis täpsemalt? No siin pole kombeks ju miinustest rääkida :) Tagatipuks raip ei müü kah üldse.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.09 08:55

Sellise mootoriga quattro müüb ilmselgelt paremini. :)

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 14.12.09 09:03

Auto24 andmetel vaatasin sama mootorit ja temal ainsana praegu seal esiveolisena müügis, ülejäänud köik neljaveolised. Et neljaveolist saaks praegu kövasti veel alla tingida. Ja höbekuuli isend seal odavaim.;)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.09 09:08

Ma ise olen tähele pannud, et esiveoline on tõsiste audihuviliste seas nagu selline vaheetapp - sellega on turvaline enda jaoks uus automark ära proovida. Garaažide taga Vankad on rääkinud, et nelivedu, eriti kui ta vana ja kulunud on, sööb rahakoti auklikuks. Tasapisi on aga ikkagi julgust kogutud ja lõpuks ikkagi quattro peale üle kolitud. Mina pole veel kuulnud, et keegi seda sammu kahetsenud oleks. Samas mõned ostavad selle asemel järgmiseks jälle hoopis mõne muu margi ja räägivad pärast, et polnud see Audi võrrelduna suvalise teise pereautoga midagi eriline. Ilma et nad teaks, mis oleks võinud tegelikult olla...

Edit: Vabandust, tõlgendasin heihei hinnavõrdlust veidi valesti. Koristasin selle osa oma tekstist.

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.09 09:09

OT: Sama hinna juures raudselt. Üks q miinustest oligi ju soetushind!!!
Samas ei tahtnud vana kerega isendit (tegelt oli väjavaadatud auto hoopis üks kolmetäheline liikur. Kuna aga ilmnesid teatud jamad, siis võtsin lihtsalt kõrvalt alternatiivi. Ja miks mitte proovida audi ära). Pealegi uue põlvkonna mootor on mõnusalt ökonoomne: saksast siia 7L/100. Täispaagiga sõidab Poola diagonaalis läbi(üle tuhande kilsa ikka vabalt)!

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 14.12.09 09:21

Tegelikult vaatasin enda kere peal neljavedusi ja peale hinna on mootori valik minu jaoks natuke ebamugav, diisel 2,5 ja 1,8 turbo ei meelita. Ja a6- t ka kohe nii ei kippunud vaatama, sest b kerega ära harjunud. Ning arvata b8 kunagi sihil? ;)
Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Ma ise olen tähele pannud, et esiveoline on tõsiste audihuviliste seas nagu selline vaheetapp - sellega on turvaline enda jaoks uus automark ära proovida. Garaažide taga Vankad on rääkinud, et nelivedu, eriti kui ta vana ja kulunud on, sööb rahakoti auklikuks. Tasapisi on aga ikkagi julgust kogutud ja lõpuks ikkagi quattro peale üle kolitud. Mina pole veel kuulnud, et keegi seda sammu kahetsenud oleks.

Edit: Vabandust, tõlgendasin heihei hinnavõrdlust veidi valesti. Koristasin selle osa oma tekstist.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.09 09:23

Tsitaat:
OT: Panin müüki kohe(augustis), kui jõudsin sellega eestisse. Ja mitte veoskeemi pärast! Lihtsalt suur pettumus neljas rõngas. Mis täpsemalt? No siin pole kombeks ju miinustest rääkida :) Tagatipuks raip ei müü kah üldse.

Tegelikult võiksid neist rääkida küll, kasvõi uue teemana huviliste autode all näiteks. Ma saan aru, et pettumus on konkreetsest profiilisolevast 3.2 A6-st? Kolme premium-sakslase võrdluses on Audi tavaliselt just tugeva alajuhitavuse eest kiruda saanud. Just esiveoliste baasmudelite alusel, samas kui konkurendid on tagaveolised.

Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 220v

postitati 14.12.09 09:24

Tsitaat:
Ja mitte veoskeemi pärast! Lihtsalt suur pettumus neljas rõngas. Mis täpsemalt? No siin pole kombeks ju miinustest rääkida :) Tagatipuks raip ei müü kah üldse.

Siis on lihtsalt tegemist personaalsete eelistustega, mis on saanud halva kogemuse osaks. Miskit on kuskil viltu läinud ja tekitanud pettumuse. Kahju, et sa oma pettumust siin üritad välja elada. Kellegi asi ei ole teisele öelda, et osta OOOO ja pole siin teemas keegi peale surunud seda (soovitanud teise veoskeemiga sama marki audit jah). Otseselt, ei tee vast ükski Audi entusiast maha esivedust audit, aga kuna nö. lisavarustuses on quattro, siis miks jätta see ostmata. Näiteid, miks seda teha, on siin teemas ja foorumis tohutult.

Tsitaat:
Üks q miinustest oligi ju soetushind!!!
Samas ei tahtnud vana kerega isendit (tegelt oli väjavaadatud auto hoopis üks kolmetäheline liikur.

Hind oli sinu jaoks miinus. Ja teine lause toetab, minu arvamust. Teine automark oli lihtsalt meelelähedasem.

Ja ülalpidamis kulusid ei saa siinkohal minu meelest võrrelda. Ehk siis FWD vs quattro. Saaks mõne teise margi nelikveoskeemiga võrrelda, aga mitte sama margi esiveoga. Sest tänu veoskeemile on ju tegemist hoopis teistmoodi isendiga.;)

Kivitare

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Töötan @ Rolevents digiturundus Oma autole ostan rehvid Baltyre'st!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.09 09:48

Appi....kas te suudate ka hetkeks mõelda audist nii, et veoskeemi ei puuduta? Ma tulin augustis lõunast mööda bahne ja maanteid(asfalt) nii, et külglibisemisse ei sattunud kordagi(veider onju?)!!! Ehk teisisõnu q- näol lisa oleks olnud, nagu koerale viies jalg. Pettumused siis mitte juhitavuse näol. Mõnest miinusest olen pajatanud siin. Aga las ta jääda. Muidu ei osta seda keegi mult ära :P

Lehekülgi:  1  2  3  4  5
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 36.2% - SQL: 63.8%]