Lehekülgi: 1 2 3 4 |
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 27.10.09 19:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Eero
Minul on samas üks küsimus ühe ristmiku kohta mis asub tehnika tänaval, joonistasin paindis siva asja ka üles.
Ehk siis kui mina tulen siit altpoolt (punane joon) ja keeran vasakule vasemasse ritta ja vastaspoolt tuleb mölakas (sinine joon) ja sõidab mulle
otsa, kes on süüdi?
Mina peaks ülevaltpoolt tulevale autole juskui paremakäe reegli järgi teed andma, samas ei tohi esimesest reast vasakusse ritta vasakule poole mineval
teel ju sõita.
http://mth.planet.ee/1/skeem.jpg |
Eero, kui sina tuled mööda joonistatud rida siis ei tohiks sa ju mingit pööret tehagi.
Vaatan asja lisatud märkide järgi.
Hetke joonistuse kohaselt kipub süülisuse protsent olema 50/50.
Sina teed pööret otsesöidu reast ja tema rikub reeglit ridade vahetusega, tema nn.löikab ridasi.(lihtsalt ei oska hetkel teisiti sönastada )
Lisaks on sul joonis natu segaselt tehtud.Kui mitme realisega tegu, nii ülevalt tulijatel, kui alt tulijatel - vasaku jätaks esialgu körvale.
Märkide ja ridade kohaselt tekib ristmikul kaos.
Ehk saad täpsustuseks lisada, et millisest ristmikust/pöörangust jutt.
Kus tuled sina ja kuhu Tehnika tänavat pidi suundud.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
raivo
huviline
Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.09 20:00
|
|
|
Viidad
Kui siin juba liiklusest jutt käib, siis mind kui tallinna kodanikku häirib märkide puudlikkus marsruudil tln-tartu-otepää.
Nimelt kui tln-trt maanteelt ringteele keerata tartus, siis mina pole mitte ühtegi silti näinud, mis viitaks Otepää peale. Et alati ürita meenutada,
kas tuleb keerata Valga poole või siis hoopis Võru poole.
Kunagi vihasena lubasin saata Tartu LV-sse ka emaili aga selleks see jäigi.
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 27.10.09 22:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Eero, kui sina tuled mööda joonistatud rida siis ei tohiks sa ju mingit pööret tehagi.
Vaatan asja lisatud märkide järgi.
Hetke joonistuse kohaselt kipub süülisuse protsent olema 50/50.
Sina teed pööret otsesöidu reast ja tema rikub reeglit ridade vahetusega, tema nn.löikab ridasi.(lihtsalt ei oska hetkel teisiti sönastada )
Lisaks on sul joonis natu segaselt tehtud.Kui mitme realisega tegu, nii ülevalt tulijatel, kui alt tulijatel - vasaku jätaks esialgu körvale.
Märkide ja ridade kohaselt tekib ristmikul kaos.
Ehk saad täpsustuseks lisada, et millisest ristmikust/pöörangust jutt.
Kus tuled sina ja kuhu Tehnika tänavat pidi suundud. |
See alumine märk on joonistatud märgina ja nooled pole õige kohapeal, ehk siis tõsta seda märki ühe reavõrra paremale ja saad õige pildi kätte.
Tegemist on tehnika ja rohu ristmikuga.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 28.10.09 17:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Eero
See alumine märk on joonistatud märgina ja nooled pole õige kohapeal, ehk siis tõsta seda märki ühe reavõrra paremale ja saad õige pildi kätte.
Tegemist on tehnika ja rohu ristmikuga. |
Tegelikult arvasin seda juba eile öhtul, et tegu vöiks olla selle ristmikuga.
Täna hommikul sealt läbi söites jäin sinu teksti mötlema ja olen lahendusel (kaasa arvas sama), et
olukord vöiks siiski olla selline, et sina ei pea andma teed sinisel joonel märgistatud söidukile, kuna tema on esimeses reas ja peab ka oma pööret
vastavasse ritta sooritama.
Paremakäe reegel kehtiks sinule juhul, kui söiduk oleks tulnud teisest reast.
Kehtib see sellepärast, et sa ju ei tea, et kas too vöiks pööret sooritada vöi mitte (söidab otse).
Seega minu eelmises postis antud 50/50 süülisus kanduks antud joonise puhul siiski 100% sinise kahjuks.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
h6bekuul
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: auto
|
postitati 29.10.09 07:16
|
|
|
Suht analoogne koht pea samas kandis on:
http://www.hot.ee/h6bekuul/pald_toom.jpg
Kui vaja vasakut külge lasta kindlustusel korda teha, siis sõida riigikogu poolt alla ja pööra paremale
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 29.10.09 07:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: h6bekuul
Kui vaja vasakut külge lasta kindlustusel korda teha, siis sõida riigikogu poolt alla ja pööra paremale |
Need olukorrad pole siiski väga sarnased, antud juhul on toompealt allasõitval autol alati eesõigus, kuna paremale keerab ainult 1 rida, siis võib
valida kumba ritta sealt paremale pöörata. Paldiski mnt'lt tulija peab igal juhul teed andma, keerab ta siis teisest või kolmandast reast vasakule.
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 29.10.09 07:54
|
|
|
Niipalju kui Paldiski mnt pealt seda pööret teinud olen, siis tavaliselt annavad Falgi tee poolt tulnuile teed vaid välimises reas keerajad. Sisemise
rea omad panevad üldjuhul üsna külma rahuga edasi. Muidugi pole olnud võimalust ka kordagi näha, et mõni Falgi teelt tulnud auto oleks tahtnud
joonisel märgitud ritta pöörata. Kui selline pööre on liikluseeskirja ja kindlustuse arvates JOKK, siis on tõesti potensiaali auto vasakust küljest
ilma jääda.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.10.10 19:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: h6bekuul
Kui vaja vasakut külge lasta kindlustusel korda teha, siis sõida riigikogu poolt alla ja pööra paremale | Nii palju, kui mina seda ristmikku sõitnud olen, pole Paldiski maanteelt tulijad kunagi
probleeme tekitanud. Ilusti antakse teed. Ptui, ptui, ptui.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Firehead
huviline
Registreerunud 08.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: S2 coupe
|
postitati 03.11.10 18:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: heihei
Muideks Tartust rääkides Kaubamaja juures Riia ja Turu nuka pääl ka tekib paljudel autojuhtidel segadus Riia tänavalt tagasi Riia tänavale tagasi
keeramisega. Et teine ots vist kaardilt vaadates Vabaduse pst, sealttuleval ja paremale pöörajal on anna teed märk. Ma saan aru, et vahet pole, kui sa
sealt Riia tänavalt tuled, peaks tagasipööret tehes ja suundudes Kaubamaja keldrikorrusele-parklasse ikka jääma öigus peateel liikujale? Samas rada
ka ju vahetatakse, et vöta nüüd kinni. |
Ma ka tihti selle probleemiga kimpus kui tulen ülevalt Riia tänavalt ja teen tagasipööret, et kaubamaja parklasse suunduda. Vabaduse puiesteelt Riia
tänavale parempööret tegevad autod kipuvad vägisi külge sõitma. Ei tohiks ju, neil on seal anna teed märk. Kuidas see raja vahetus peaks mõjuma?
Peatee jääb ju ikka peateeks. Või on keegi teistmoodi aru saanud?
Dreams first, needs later
|
|
|
|
impa
huviline
Registreerunud 23.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2,8 98a.
|
postitati 03.11.10 19:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Firehead
Ma ka tihti selle probleemiga kimpus kui tulen ülevalt Riia tänavalt ja teen tagasipööret, et kaubamaja parklasse suunduda. Vabaduse puiesteelt Riia
tänavale parempööret tegevad autod kipuvad vägisi külge sõitma. Ei tohiks ju, neil on seal anna teed märk. Kuidas see raja vahetus peaks mõjuma?
Peatee jääb ju ikka peateeks. Või on keegi teistmoodi aru saanud? |
Noh ma loodan et ma millestki valesti aru pole saanud. Igaljuhul peateel oled ikkagi sina - Vabaduse pst-lt tulijad peavad muidugi teed andma.
Vabaduse pst-lt pööret tehes lasen alati Riia tänavale pöörajad läbi. Automaatselt... ju siis ikka õige liigutus. Rea vahetamise jutt on mulle veidi
võõras. Pidavat paremakäe reegel olema?
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 03.11.10 19:42
|
|
|
Minu meelest Anna teed jääb ka ikka Anna teeks. Vabaduselt tulija peab igal juhul teed andma, muidugi, ta võib välja vabandada, et arvas teist
vasakule keeravat, mitte tagasi(kaubamaja parklasse).
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 03.11.10 19:57
|
|
|
Ma ei tea, konkreetset kahjukäsitlust vist antud juhtumi kohta keegi pole kuulnud? Et reavahetus 3 sekundiga sooritada pea 5 meetrit kaubamaja
parklasse on kahtlane, et siin vöivad isegi mölemad osapooled süüdi jääda, kui juhid kokkuleppele ei jõua. Ma küll siin hiromantide juttu ei hakka
uskuma ja enesekindlalt rammima.
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
postitati 03.11.10 19:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: impa
Tsitaat: | Algselt postitas: Firehead
Peatee jääb ju ikka peateeks. Või on keegi teistmoodi aru saanud? |
Noh ma loodan et ma millestki valesti aru pole saanud. Igaljuhul peateel oled ikkagi sina - Vabaduse pst-lt tulijad peavad muidugi teed andma.
Vabaduse pst-lt pööret tehes lasen alati Riia tänavale pöörajad läbi. Automaatselt... ju siis ikka õige liigutus. Rea vahetamise jutt on mulle veidi
võõras. Pidavat paremakäe reegel olema? |
Rea vahetusel ikka paremal oleval autol eesõigus ja
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
postitati 03.11.10 20:48
|
|
|
Põhiline probleem linnaliikluses, mis minu silmis õhku on tõusnud, on ringtee. Nimelt nagu teame, ei pea ringile minnes näitama suunda ega ringil
liigeldes, välja arvatud ringilt maha sõit, millega informeerime kaasliiklejaid. Kuid, paljud näitava dka ringile minnes suunda ja ringil liigeldes.
Olgu, ma olen nõus, et kui tahad ringi või mitu teha, näitad suunda, et kaasliikleja mõistaks sind. Paraku aga eeskiri näeb ette "Anna teed"
ringteel, et ringil oleval autol on eesõigus ning kui ta ringile tuleb enne sind, pead sa siiski seiskuma, sest ei tea, kuhu ta keerab. Ilma " Anna
teed" märgita on teised reeglid, kuid sellist ringteed pole Eestis ma veel kohanud.
Ühesõnaga paljud juhid vannuvad sp, et ringil olija ei näita suunda, kui ta ringi peale teeb või siis ei suudeta olla piisavalt kannatlikud, et oodata
ära ringil liiklev liikleja, et tagada ohutu liiklemine. Kord olin liinibussis, kui buss läks ringile ja ei lasknud ringil olevat autot läbi. Mõlemad
pidurdasid nii buss kui auto, kuid puudu jäi vaid pool meetrit, kui oleks kõlanud kõmakas.
Puksiir 3,4 t ja vintsimine 10 t - +372 53095801
|
|
|
|
impa
huviline
Registreerunud 23.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2,8 98a.
|
postitati 03.11.10 21:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: simoQ
Põhiline probleem linnaliikluses, mis minu silmis õhku on tõusnud, on ringtee. Nimelt nagu teame, ei pea ringile minnes näitama suunda ega ringil
liigeldes, välja arvatud ringilt maha sõit, millega informeerime kaasliiklejaid. Kuid, paljud näitava dka ringile minnes suunda ja ringil liigeldes.
Olgu, ma olen nõus, et kui tahad ringi või mitu teha, näitad suunda, et kaasliikleja mõistaks sind. Paraku aga eeskiri näeb ette "Anna teed"
ringteel, et ringil oleval autol on eesõigus ning kui ta ringile tuleb enne sind, pead sa siiski seiskuma, sest ei tea, kuhu ta keerab. Ilma " Anna
teed" märgita on teised reeglid, kuid sellist ringteed pole Eestis ma veel kohanud.
Ühesõnaga paljud juhid vannuvad sp, et ringil olija ei näita suunda, kui ta ringi peale teeb või siis ei suudeta olla piisavalt kannatlikud, et oodata
ära ringil liiklev liikleja, et tagada ohutu liiklemine. Kord olin liinibussis, kui buss läks ringile ja ei lasknud ringil olevat autot läbi. Mõlemad
pidurdasid nii buss kui auto, kuid puudu jäi vaid pool meetrit, kui oleks kõlanud kõmakas. |
Seda et.. Ringl näitan ma suunda küll, rida vahetades. Nii välimisele minnes kui sisemisele minnes. Selleks et terve ring teha on vaja välimisest
sisemisele minna, vähemalt normaalsel ringil. Aga et terve ring mingi suunaga sõita, seda ma ei tea
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
postitati 04.11.10 12:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: impa
Tsitaat: | Algselt postitas: simoQ
pidurdasid nii buss kui auto, kuid puudu jäi vaid pool meetrit, kui oleks kõlanud kõmakas. |
Seda et.. Ringl näitan ma suunda küll, rida vahetades. Nii välimisele minnes kui sisemisele minnes. Selleks et terve ring teha on vaja välimisest
sisemisele minna, vähemalt normaalsel ringil. Aga et terve ring mingi suunaga sõita, seda ma ei tea
|
Seda muidugi ka, kuna Viljandis selline ring puudub, siis kaherealine ei tulnud kohe meeldegi. See on üks asi küll, kuid üldiselt ringil ainult suund
kui mahasõit või reavahetus. Olen näinud lihtsalt enamat.
Puksiir 3,4 t ja vintsimine 10 t - +372 53095801
|
|
|
|
Tonx
huviline
Registreerunud 08.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: G31 540; Tucson AWD
|
postitati 04.11.10 13:12
|
|
|
Ringteedega on üldiselt lihtne - neid tuleb vaadelda kui lõputut ühesuunalist tänavat, siis on kohe palju lihtsam endale selgeks teha, kus näidata
suunda ja kus mitte. Ringile sõitu vaadeldakse sel juhul kui "lõpmatuse algust" ja suunda ei tule näidata.
Sama lihtsustus aitab ka ringilt mahasõitude arusaamiseks - sisemiselt realt väljasõit võrdub ühesuunalise tänava vasakpoolsest reast sooritatava
parempöördega. Selline asi on lubatud ainult vastava liikluskorraldusega. Simpel.
Üldiselt näeb suunatuledega eksimisi (lausidiootsusi) väiksemates linnades, kus ringteed on üsna uued nähtused ning rahvas läheneb loominguliselt
olukordadele. See on minu arvamus.
Köis kaasas. Helista
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.10 19:00
|
|
|
Müstika on ikka see, kuidas Haabersti ringi ei suudeta läbida. Sõidan seda kohta iga päev vähemalt kaks korda ja nüüdseks on juba sassi läinud mitu
korda mul seal auto külge on maha tahetud võtta. Priitpoisil tehti ära korra. Viimasel korral juba sisetunne ütles, et kõrval olev auto plaanib mulle
selga tulla ja tõmbasin ennetlikult teelt kõrvale. Ja nii läkski - möödus minu tagant reast, kus see lubatud ei ole. Eks ma ükskord selle paugu seal
ära saan ka, kui just välimist rida ainult kasutama ei hakka.
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.10 19:46
|
|
|
Üks sõiduõpetaja sõnastas asja nii: "Ringted on nagu naised, tuleb lähened ettevaatlikult, ning jälgida kõiki märke."
Seal haabersti ringil olin ükskord samas autos, ühega nendest ringteel "huvitavalt" käituvate juhtidega. Õnneks oli tegu suht hilise õhtuga ja
liiklus oli väike.
Tema oli roolis, ning mina ülessanne oli siispeale pikemat sõitmispausi natuke aidata meenutada kuidas linnasõit käib. Tulime Ehitajate Teed mööda,
ning ma käskisin tal vasakusse ritta võtta, et minna otse üle ringi tabasalu peale. Täiesti lampi, kohe peale ringile jõudmist tõmbas tüüp rooli hooga
paremale ja keeras sisemisest rajast paldiski maanteele kõige vasemasse ritta. Pärast seda kui esmasest ehmatusest üle sain(sellise manöövri puhul oli
esimene mõte, et ega keegi ometi minu uksest sisse sõita ei kavatse), sai küsitud, et mida k***t ta teeb? Vastuseks, et tema mõtles vahepeal(ringile
jõudes) Paldiski mnt kaudu sõita.
Et selgita ennem kuidas ringtee töötab ja miks just mis realt midagi teha tuleb(ja mida teha ei tohi), mida need suured märgid oma joontega ennem
ringi tähendavad, mõni inimene lihtsalt ei kuula ja teeb ikka kuidas "Mina" tahab.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
postitati 04.11.10 21:05
|
|
|
OT: Soomes Leppävaaras on kaks sellist ringristmikku, kus kehtib "paremakäereegel". Ehk siis ringil sõitja peab ringile sisenejale teed andma.
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.10 00:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TheRRsr
OT: Soomes Leppävaaras on kaks sellist ringristmikku, kus kehtib "paremakäereegel". Ehk siis ringil sõitja peab ringile sisenejale teed andma.
| Narvas on üks ringtee fooriga keset ringi.
Valencias see ring
hirmutas küll esimese korraga ära, ühes suunas tuleb ringile 4 rada, vahepeal on mõned foorid ja välja läheb 7 rada. Teistpidi tulles oli ringile
minemas 7 rada, ringil ühtegi märki liikluskorralduse kohta ega teekattemärgistust näha polnud ja välja läks 4 rada. Kui juba meie pisikese ja üsna
korralike märkidega varustatud haabersti ring selline needus on, siis sinna asemele selle ringtee panekul võiks seal vist alaline kahjukäsitlejate
brigaad valves olla.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
postitati 05.11.10 21:39
|
|
|
Üks teemakohane pilt ka hiljutisest sündmusest.
Golf oli ringteel ehk peateel ja renault üritas eest läbi lipsata. Ei jõudnud.
Pildi tegin täna Espoo keskuses.
|
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.11.10 21:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TheRRsr
Golf oli ringteel ehk peateel ja renault üritas eest läbi lipsata. Ei jõudnud.
|
Lipsamisest pole siin juttugi. Renault on kohe sihtinud kümnesse.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 05.11.10 22:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Valencias see ring
hirmutas küll esimese korraga ära, ühes suunas tuleb ringile 4 rada, vahepeal on mõned foorid ja välja läheb 7 rada. Teistpidi tulles oli ringile
minemas 7 rada, ringil ühtegi märki liikluskorralduse kohta ega teekattemärgistust näha polnud ja välja läks 4 rada. Kui juba meie pisikese ja üsna
korralike märkidega varustatud haabersti ring selline needus on, siis sinna asemele selle ringtee panekul võiks seal vist alaline kahjukäsitlejate
brigaad valves olla. |
Arenenud osas maailmas (ja ka nn arengupiirkonnas India ntx) saadakse millegipärast suurepäraselt liigeldud, tihtilugu isegi ilma
liikluskorraldusvahenditeta. Meil eestis on tarvis kaasliiklejale ilmtingimata "millegi eest kätte maksta", st täiesti tavaline on ilma igasuguse
põhjuseta teises reas sõitmine, rohelise fooritule süttides elava liiklusega ristmikul mootori käivitamise ettevalmistamine, õppesõidu esmaste
kohaltvõtuharjutuste sooritamine üldse kõige aktiivsemates liiklussõlmedes tipptunnil, möödasõidu kõikvõimalikul moel takistamine, lisatulede pidev
kasutamine(mh ntx ka linnas) jnejnejne, st meil ei eksisteeri absoluutselt sihukest asja nagu kaasliiklejaga arvestamine.
See ring on ilmekas näide sellest, et normaalsed inimesed saavad ka oluliselt hullemates tingimustes normaalselt liigeldud.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
AndreasS
huviline
Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B5 97' 1,8 Atm
|
postitati 06.11.10 18:35
|
|
|
Elan praegu Lasnamäel ja ootasin pikislimi millal ükskord Tehnika tänav ja Filtri tee ükskord Veerenni tänaval kokku saavad. Tänaseks on see juhtunud
ja ma olen äärmiselt rahul sellega, et ma saan otse Laagna teelt kesklinnas mulle huvi pakkuvasse piirkonda. Ma isegi kannatan selle ära, et Tehnika
tänava linna poolne ots pigem kuumaastikku meenutab. Küll aga sööb mu närvid ära see, et bussijaama juurest Laagna tee alguseni on foorid täiesti
selgelt punases laines. Ei tohiks olla keeruline neid foore omavahel normaalselt suhtlema panna, aga noh mis ütleja mina olen.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |
|