Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Aku kohta küsimusi (Vastuseid: 73 | Vaatamisi: 10623)
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 17.12.09 08:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raizxc
Tekkis selline küsimus, et kas autoakut võib eemaldamata ka laadida? Et klemmid on küljes. Olen küll korra niimoodi laadinud, kuid ega see autole mingit kahju ei tekita?
Kõike paremat!
Rain

Võib ja laetaksegi - täiuslikumate elektriliste eelsoojenduste komplektis on tihti ka onboard akulaadija. Soovitatav oleks väikest laadimisvoolu kasutada, kuna kui midagi põlema/lõhki/üle keema läheb, võtab aku autolt mahavõtmine aega.

Vene "Start" näiteks võimaldas lausa käivitada, nii et krokod on pealoleva aku klemmide küljes.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 17.12.09 09:15 Tsiteeri

Et mäletan, venelased tegid kuivakusid ka, kas selliseid veel keegi teeb? Mäletan, et väga tihti pidi neid laadima ja kaua ei kestnud. See kogemus nüüd autoga ei olnud, aga voibolla mingi tootja sellist varianti ka harrastab?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 17.12.09 09:25 Tsiteeri

Päris hea. Üks lubab. Teine ei soovita. Mõtlesin, et viskan pilgu manuali ja teen siia copy-paste:

Charging the battery :
When charging with a low current (for instance with a small battery charger) the battery does not have to be disconnected. The battery caps should not be opened while the battery is being charged.

Fast-charging the battery:
Fast-charging a battery is dangerous . This work should only be performed by a competent mechanic with the proper equipment. The battery has to be disconnected from the vehicle's electrical system before it can be fast-charged. If necessary, we therefore recommend that this work should only be performed by a qualified workshop.

Additional information :
When it is discharged the battery can freeze at temperatures around 0°C. A frozen battery must be thawed before charging . However, it is advisable to replace the battery if it has frozen, because the ice can crack the battery casing and allow the battery acid to escape.

A fully-charged battery is important for reliable starting.

Note the warnings and .
Switch off the ignition and all electrical equipment.
Connect the red charger cable ("positive") to the positive terminal of the battery and the black or brown cable ("negative") to the jump-start terminal.
Now connect the battery charger to the mains and switch on.
After charging the battery: switch off the battery charger and disconnect the mains cable.
Now disconnect the charger cables.

http://translate.google.com/#

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.09 09:32 Tsiteeri

Ehk siis võid laadida küll juhtmed peal. Mina seda elektromehhaanika insenerina ei teeks, nagu ka paljud hooldusemehed teevad asju tiba teisiti, kui tehas soovitab :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.09 09:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: h6bekuul
Ehk siis võid laadida küll juhtmed peal. Mina seda elektromehhaanika insenerina ei teeks, nagu ka paljud hooldusemehed teevad asju tiba teisiti, kui tehas soovitab :)

Et nende uute " inteligentsete" laadijatega peaks ka pluss juhtme tagant vötma?

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.09 09:44 Tsiteeri

Kahjuks minu viimased kokkupuuted on sovjeti-aegse väikse laadijaga, kus korra põles dioodisild nii kavalalt lühisesse, et andis välja kahekordse pinge hetkeks :)

Õnneks vene autod polnud nii tundlikud siukeste viperluste suhtes.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 17.12.09 10:21 Tsiteeri

Mina olen ka siiski alati vähemalt massijuhtme akult maha võtnud, kui ma garaazis oleva auto akut pole laadimise ajaks päris maha tõsta viitsinud. Pärast on muidugi maki konfimise lõbu (kui just parajasti blaukar pole). Uuematel autodel ehk midagi veel. Linnas mul on ka see max 6A odav Koduextrast ostetud intelligentne laadija kasutusel. Seda kasutades ma tavaliselt areomeetrit välja ei otsi. Kui lambid ära kustuvad, on asi enamasti klaar. Surnud aku puhul ei kustugi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.09 10:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Mina olen ka siiski alati vähemalt massijuhtme akult maha võtnud, kui ma garaazis oleva auto akut pole laadimise ajaks päris maha tõsta viitsinud. Pärast on muidugi maki konfimise lõbu (kui just parajasti blaukar pole). Uuematel autodel ehk midagi veel.

Mõningad comfort-funktsioonid ununevad, aga selle uuestiselgeks õpetamise vaev ei kaalu üles laiskust, mille tulemus võib olla üsna laastav.
:)

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 17.12.09 20:46 Tsiteeri

Lihtsalt jutujätkuks, eile siis lasin siis umbes 6h laadida @ 4A, viskasin juba 12 paiku öösel peale tagasi et pagassi ka lukku saaks ja alarm peal oleks, nüüd tunnike tagasi (pea 24h hiljem) käivitasin esimest korda ja erksust oli küll ja veel :) Vot mis lühikesed otsad teevad akuga. Nii et kellel aku nõrguke, laske tal 1 öö laadida ja võimalik, et edaspidi on hommikud muretumad, kui just aku täitsa peetis pole. Odavam kui tonn uue aku eest.

raemees
huviline

Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: BMW E90 320dA 2008a

postitati 17.12.09 22:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Mina olen ka siiski alati vähemalt massijuhtme akult maha võtnud, kui ma garaazis oleva auto akut pole laadimise ajaks päris maha tõsta viitsinud. Pärast on muidugi maki konfimise lõbu (kui just parajasti blaukar pole). Uuematel autodel ehk midagi veel.

Mõningad comfort-funktsioonid ununevad, aga selle uuestiselgeks õpetamise vaev ei kaalu üles laiskust, mille tulemus võib olla üsna laastav.

Vist ei puutu siiski teemasse, kuid äkki isegi puutub:
Millised need funktsioonid olla võiksid ?
Nimekirja äkki ?

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 17.12.09 22:48 Tsiteeri

No äkki istmete-peeglite mälud. Trip läheb ka nulli ja kompuutri andmed kõik, keskmine kulu jne. Odo jääb alles muidugi :)

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 18.12.09 05:58 Tsiteeri

Kas siis aku klemmi eemaldamine mootori "ajule" midagi paha ei tee? Muidu on juttu olnud küll ja küll, et ei tohi aku klemmi pidevalt maha võtta. Ise olen selliseid profülaktilisi laadimisi teinud ilma juhtmeid eemaldamata, pole midagi halba juhtunud. Millele see võib üldse halvasti mõjuda? Kui auto sõidab, on laadimisvool kõvemgi.

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.09 06:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raemees
Tsitaat:
Tsitaat:

Vist ei puutu siiski teemasse, kuid äkki isegi puutub:
Millised need funktsioonid olla võiksid ?
Nimekirja äkki ?

Oma audit pole ma veel külmaks teinud ning erinevatel autodel on need erinevad. Millega mina olen kokku puutunud:
1. akendele tuleb uuesti selgeks õpetada avamised/sulgemised (et ei pea nuppu pidevalt all hoidma, kui tahad avada)
2. signa/puldi rakendused. Signa vastuvõtjas tsekitud seaded lähevad defaulti.
3. pinkoodid soovitavalt käepärast
4. follow_me uuesti ära tsekata (minu audil saab ka menüüst seda teha. Ausaltöeldes ei tea, mis asendisse jäävad MMI setingud reseti puhul. Kui keegi teab - äkki ütleb)
5. rehvirõhu selgeks õpetus

Hetkel ei meenu rohkem. Mingitel liikuritel süüteajastus läks defaulti ja uuesti käivitades, õpib ta kiirelt oktaanarvu selgeks :)

Aga nagu windowsile on restart tervislik nii ka autole võib mõjuda hästi :)

Igast pudipadi.

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.09 06:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: real1
Kas siis aku klemmi eemaldamine mootori "ajule" midagi paha ei tee? Muidu on juttu olnud küll ja küll, et ei tohi aku klemmi pidevalt maha võtta. Ise olen selliseid profülaktilisi laadimisi teinud ilma juhtmeid eemaldamata, pole midagi halba juhtunud. Millele see võib üldse halvasti mõjuda? Kui auto sõidab, on laadimisvool kõvemgi.

Pigem siin on ohutusvõtteid kutsutud üles järgima. Mõni võib lihtsalt pluss/miinuse sassi ajada. Kui aku on lahti ühendatud, siis autopardal jama ei tekita sellega.

Muud põhjust ma tõesti ei näe.

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.01.10 06:15 Tsiteeri

No teema juba üsna vana, värskendaks natuke.;) B6- le soovitatakse 60 ah- st akut, minu mootorile, saan aru, et 72 ah- se aku panek probleeme ei tekita? Voi asi selles, et möötmed tal suuremad ja ei mahu sinna auku ära?

Magnus_K
huviline

Registreerunud 14.08.08
Kasutaja on eemal

postitati 25.01.10 06:23 Tsiteeri

Suurema aku laadimine võtab kauem aega ja ei pruugi korralikult täis saada lühemate otste sõitmisel.

JanariA4
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia RS III

postitati 21.02.10 10:28 Tsiteeri

Sain täna uudise, et talvelinnas olevat mu Audi aku otsad andnud. Vahetust vajas ta juba ammu, kuid siiani kestis..
Kuna autot pole käepärast,siis täpsustada ise saa ja küsin siit.
Nimelt, milline on originaal aku mõõt, et homme "pange ei kolistaks" kuskil poes?
Millist akut (näitajatega) soovitate 1.8 turbole?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Cari
huviline

Registreerunud 22.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 21.02.10 10:42 Tsiteeri

Mõõtu oskab vast edasimüüja ise öelda, kui auto andmed annad. Mina tegin igatahes nii. Pole vaja pead ülemäära vaevata :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 21.02.10 12:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: JanariA4
Millist akut (näitajatega) soovitate 1.8 turbole?

Tehasest on 63 Ah.

Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette :)
cobra113
huviline

Registreerunud 20.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 2,6 avant quattro

postitati 05.04.10 10:00 Tsiteeri

Hooldevaba aku, indikaator on must (recharge). Oli auto peal, sai pikkasid otsi sõidetud, indikaator jäi ikka mustaks. Kui panen laadima, ja aku täis saab, kas siis indikaator läheb roheliseks?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Crp
huviline

Registreerunud 22.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4 2.5TDI Quattro + Audi 90 Type85 + Hunnik teisi kolusi

postitati 14.02.11 20:40 Tsiteeri

Indikaator peaks jah ikka roheliseks minema , diisli kohta 96ah aku normaalne ? Genekas jõuab ilusti laadida ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 14.02.11 20:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cobra113
Hooldevaba aku, indikaator on must (recharge). Oli auto peal, sai pikkasid otsi sõidetud, indikaator jäi ikka mustaks. Kui panen laadima, ja aku täis saab, kas siis indikaator läheb roheliseks?

Kui kaua laed ja kuidas laed?
Siin vilksamisi pajatab laadimisest.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
230Ott
huviline

Registreerunud 14.07.08
Kasutaja on eemal

Auto: Espace 4; Scenic II

postitati 15.02.11 05:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cobra113

Kui vana aku on? See võib näidata ka, et aku on juba "surnud". Omal oli juhus kus lasin akukeskuses akut testriga kontrollida. Diagnoos oli, et vähe laetud. Laadisin siis seda akut kodus.
Kahe nädala pärast helistab naine, et sõitsin poodi ja auto enam käima ei lähe. Aku oli töölepingu lõpetanud. Kui võimalik lase aku mõnel spetsialistil üle vaadata (mahutavust mõõta).

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 15.02.11 06:08 Tsiteeri

Mina olen küll laadinud nii, et aku klemmid peal ja laadija üldse kapotiall (C4). Laadijaks on ctek ja probleeme küll tekkinud pole.

12.301@181km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 26.1% - SQL: 73.9%]