Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 9 |
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.05.05 07:02
|
|
|
Õige jah... SRS on jah turvapadja asi, panin mööda krt.
EBS on see õige asi ja tõesti ta tähendab Electronic braking systemi. Nimelt kui üks ratas hakkab teistest kiiremini ringi käima pidurdatakse seda
elektroonika abiga lihtsalt kinni ja jõud läheb teise ratta juurde... nii ta toimibki.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 11.05.05 07:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: piltnik
leian netist sellise fragmendi "ABS (Anti-lock
braking system) EBS (Electronic braking system)"
mõlemad nagu pidurite kohta |
Vaata seda karpi uuesti, ilmselt on seal peal kirjas EDS (Elektronische Differential Spree).
|
|
|
piltnik
huviline
Registreerunud 26.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1.8TQ
|
postitati 11.05.05 10:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
leian netist sellise fragmendi "ABS (Anti-lock
braking system) EBS (Electronic braking system)"
mõlemad nagu pidurite kohta |
Vaata seda karpi uuesti, ilmselt on seal peal kirjas EDS (Elektronische Differential Spree). |
jah minu viga vaatasin alguses valesti.
taga istme all on koblakas, seal selline kiri jah
EDS
Elektronische Differential Spree(EDS) on eesti keeli veojõukontroll süsteem
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.05.05 11:20
|
|
|
/me ka nüüd targem
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 11.05.05 12:42
|
|
|
kas siis
Elektronische Differential Spree(EDS) on eesti keeli veojõukontroll süsteem |
Elektrooniline difrilukk, mis tegelikult toimib nii, et ABS-süsteem pidurdab tühjalt ringi käivat ratast, et differ saaks jõu paremini haarduvale
rattale kanda. Seega ranz'i seletus oli õige.
Differ ise on tegelikult lahtine. Süsteem toimib kuni kiiruseni 40 km/h.
|
|
|
piltnik
huviline
Registreerunud 26.04.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.05.05 17:46
|
|
|
kas siis
Elektronische Differential Spree(EDS) on eesti keeli veojõukontroll süsteem |
Elektrooniline difrilukk, mis tegelikult toimib nii, et ABS-süsteem pidurdab tühjalt ringi käivat ratast, et differ saaks jõu paremini haarduvale
rattale kanda. Seega ranz'i seletus oli õige.
Differ ise on tegelikult lahtine. Süsteem toimib kuni kiiruseni 40 km/h. |
Kah jälle targem. Tänud teadjale
|
|
|
spcvnd
huviline
Registreerunud 30.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6Q
|
postitati 03.06.05 09:06
|
|
|
rattale kanda. Seega ranz'i seletus oli õige. |
aga mis juhtub siis kui oled pehmel pinnasel(no ntx liiv) ja ühelgi rattal pole korralikku pidamist? istudki kinni?
mul oli juhus kus 3 ratast käisid ringi(tagant lukus) ja see esimene mis oleks välja kaapind seisis paigal!
|
|
|
Kirjanik
huviline
Registreerunud 20.07.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.05 14:55
|
|
|
Veelkord neliveost
Tere!
Tean, et käiatud teema aga: masin 2001 A4 Quattro manuaallkastiga( vana kerega) ja tal on püsi nelivedu. Kas kõik rattad veavad? Või mismoodi sellega
ikkagi on? Ühtegi nuppu pole leidnud. Auto on müügis ja käisin proovimas aga ei saand sotti..oleks tänulik kui keegi teeks puust ja punasest
selgeks..ja kividega ei loobiks.
Tänud
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
postitati 23.09.05 15:45
|
|
|
Lp.kodanik Kirjanik
Audi inimesed võivad sellise küsimuse peale pahandada küll.
Audiclub foorumis on olemas selline riba OTSING
Kui Sa sinna sisestad "nelivedu","quattro","torsen"Jne.
Selle alt tuleb oi kui palju vastuseid ja kindlasti saad vastuse ka oma küsimusele.
|
|
|
diversion
meeskond
Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6Q C4 & A80 B4 & ur90q B2 & UR
|
postitati 23.09.05 15:48
|
|
|
Puust ette ja punaseks
Quattro
Ja nuppu ei olegi, püsiv tähedabki, et asi on püsiv
Pidevalt kõik rattad veavad ja vastavalt pinnase libedusele erivea jõuga.
|
|
|
Kirjanik
huviline
Registreerunud 20.07.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.05 08:07
|
|
|
Tänud!
Aga ikka jääb õhku üks küsimus, millele vastust ei leidnud(või ei saand aru): see nö tungraua test, kas siis jääb üks ratas tühjalt pöörlema või
sõidab tungraualt maha?
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.05 08:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kirjanik
Tänud!
Aga ikka jääb õhku üks küsimus, millele vastust ei leidnud(või ei saand aru): see nö tungraua test, kas siis jääb üks ratas tühjalt pöörlema või
sõidab tungraualt maha? |
Sinu masin sõidab maha, sest on sellel masinal arvatavasti juba veojõu kontroll peal ja kui üks ratas teistest kiiremini ringi hakkab käima
pidurdatakse seda automaatselt kinni ja hakatakse vedama miskit muud ratast. Minu masinal nt seda pole ja kui esimene ratas peaks õhku jääma seisan
kohapeal.
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.05 08:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ranz
Sinu masin sõidab maha, sest on sellel masinal arvatavasti juba veojõu kontroll peal ja kui üks ratas teistest kiiremini ringi hakkab käima
pidurdatakse seda automaatselt kinni ja hakatakse vedama miskit muud ratast. Minu masinal nt seda pole ja kui esimene ratas peaks õhku jääma seisan
kohapeal. |
ranz...terve külje pead üles tõstma...ühest rattast ei piisa
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.05 08:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tonny
Tsitaat: | Algselt postitas: ranz
kohapeal. |
ranz...terve külje pead üles tõstma...ühest rattast ei piisa
|
Mille jaoks ma terve külje pean õhku tõstma? et ma kohapeal seisaks? ei, selleks piisab ka ainult ühest esimesest. Ees ju difril lukustust pole ja kui
ratas õhus jaotab torsen veo sinna.
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.05 08:40
|
|
|
hmz...mu auto sõidab küll minema kui aind üks ratas õhku tõsta
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
|
a-oettinger
huviline
Registreerunud 30.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: typ85 90q ja coupe q + s8
|
postitati 26.09.05 09:03
|
|
|
kui üks rattas õhku tõsta ja quattro enam ei liigu mis quattro ta siis enam on siis tuleks ta liigitada 2wd alla mul endal kui ühte nuppu keerata siis
veab 3 rattast kindlalt ja üks võib paigal seista
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.05 09:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: a-oettinger
kui üks rattas õhku tõsta ja quattro enam ei liigu mis quattro ta siis enam on siis tuleks ta liigitada 2wd alla mul endal kui ühte nuppu keerata siis
veab 3 rattast kindlalt ja üks võib paigal seista |
Sul on vanem süsteem, sel on vadab diffrid kõik ja lukustada saab nii keskmise kui tagumise. Uuemad on torseniga ning elektrooniliselt lukustatav
ainult tagumine.
Nagu nüüd selgub siis millegi pärast on ühel masinal nii teisel naa, jõuvankri testis sõidab ka ilma veojõukontrollita masin minema, teine kontrolliga
kuid see välja lülitatud seisab paigal... minu masin seisab paigal kui esi ratas ülesse tõsta... tonny oma paneb minema
|
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
postitati 26.09.05 09:48
|
|
|
tonny'l seal midagi valesti või siis juhus, minu oma jääb paigale, kui esimene üles tõsta.
|
|
|
|
TiitR2
huviline
Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: BMW X5 xDrive30d, M-pakett 2009a; VW Passat 2.0 tdi DSG 2011a.
|
postitati 26.09.05 09:51
|
|
|
Minu omal puudub samuti veojõu kontroll ja kui 1 ratas peaks õhku jääma, siis 4WD-st saab 1WFD
|
|
|
Kirjanik
huviline
Registreerunud 20.07.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.05 11:19
|
|
|
Okei..sry et siis vana, kulund teema jälle välja kiskusin. Miks ma seda küsisin? Sellepärast, et plaan Quattro osta. Ja kindlasti selline nelivedu,
mis aitab ka kergemast hangest välja/läbi ronida. Sest Quattro kiri pakiruumiluugil mind küll ei koti..ikka see, et ta tõesti nelivedu on. Ei jää vist
muud üle kui ostjaga jutule saada, et mingid pidi proovida..kui oma silmaga nähtud, siis valgustan ka teid.
Aga tänud tähelepanu eest!
|
|
|
raits1
huviline
Registreerunud 18.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.10.05 18:24
|
|
|
Sai ka siis see nn. tungraua test ära tehtud. Sõitis ilusti tühikäigul tungraualt maha ja tagarataste all olid keskmisest suuremad tõkiskingad.
Veojõukontrolli ei ole.
Autoks a6c4 2.5tdiQ. 1996a.
|
|
|
piltnik
huviline
Registreerunud 26.04.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.10.06 05:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: diversion
Nonii,
Loomkatse näitas, et Quattro ei liigu kuhugi kui üks ratas tungrauaga õhku tõsta, seda juhul kui EDS väljas on. Kui EDS on sees, siis liigub ilusti.
Seega kõik uuemad Audid ei tohiks kinni jääda kui üks ratas õhus, kuid vanemad (manuaalse tagalukuga) jäävad jänni kui esiratas õhus.
Kahtlejatele ka üks väike video
Quattro EDS (15MB) |
Oma autoga tegin täna siis sellise testi. Tõstsin kordamööda rattaid, alguses tagapaar siis külg ja esipaar iga kord sõitis masin pukkidelt maha.
Teisel katsel ühendasin lahti kapoti alt ABS'i ja tagant istme alt EDS'i ning proovisin uuesti, jällegi kõikidel juhtudel sõitis masin pukkidelt
maha. Üks imelik asi siiski oli kui alati kasutasin esimest käiku siis testis kus polnud elektroonika abi ja terve külg oli öhus ei tahtnud mitte
pukkidelt maha minna, panin siis tagumise ja kohe ilma probleemideta sõitis jälle maha.
Oskab keegi kommenteerida miks nii. Või oli see lihtsalt õnnetu juhus.
|
|
|
Lauri2
huviline
Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 80
|
postitati 12.10.06 13:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kirjanik
Okei..sry et siis vana, kulund teema jälle välja kiskusin. Miks ma seda küsisin? Sellepärast, et plaan Quattro osta. Ja kindlasti selline nelivedu,
mis aitab ka kergemast hangest välja/läbi ronida. Sest Quattro kiri pakiruumiluugil mind küll ei koti..ikka see, et ta tõesti nelivedu on. Ei jää vist
muud üle kui ostjaga jutule saada, et mingid pidi proovida..kui oma silmaga nähtud, siis valgustan ka teid.
Aga tänud tähelepanu eest! |
Minu praktikas pole jama mitte rataste õhkujäämine/maasolemine vaid auto kõrgus. Kui sõidad nagu kelguga lumevalli otsa, siis käigu ringi üks või neli
või sada või mitteühtegi ratast, seisad ikka paigal. Üldjuhul sellel ainukesel kõva pinna peal oleval rattal pole piisavalt haaret et kõhupeal olevat
pooltteist tonni edasi lohistada.
lauri@2 aasta q sõiduga olnud hanges kinni kümneid kordi enam kui enne seda 5 aasta jooksul üheveoga masinaga.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.10.06 13:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Lauri2
Minu praktikas pole jama mitte rataste õhkujäämine/maasolemine vaid auto kõrgus. Kui sõidad nagu kelguga lumevalli otsa, siis käigu ringi üks või neli
või sada või mitteühtegi ratast, seisad ikka paigal. Üldjuhul sellel ainukesel kõva pinna peal oleval rattal pole piisavalt haaret et kõhupeal olevat
pooltteist tonni edasi lohistada.
lauri@2 aasta q sõiduga olnud hanges kinni kümneid kordi enam kui enne seda 5 aasta jooksul üheveoga masinaga. |
elementaarne watson
aga kui palju sa poolevedusega sellistesse kohtadesse ronisid ?
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 9 |