Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 8 |
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
postitati 05.07.08 10:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Mario81
seda teemat lugedes ei jää silma et keegi oleks ka ära korjanud oma ohvri tee pealt. keegi vist mainis et söi ära aga teised?
tegelikult on olemas telefoni nr 1313 ehk keskonna kaitse kuhu tasuks helistada siis |
Tegelikult pole Keskonnakaitsel midagi allaaetud loomadega pistmist, teatama peab hoopis 112 häirekeskus
|
|
|
Nico
klubiliige
Registreerunud 12.04.08
Kasutaja on eemal
Auto: 59kw
|
postitati 05.07.08 13:57
|
|
|
Mulle on jooksnud ette koer ja mõnd linnud....
koer on eluga pääsend.. linnud mitte .
Põdraga on ka kohtutud aga õnneks ette pole ta hüpanud.
Cute but psyhho
|
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
postitati 05.07.08 14:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ve1ks
Tegelikult pole Keskonnakaitsel midagi allaaetud loomadega pistmist, teatama peab hoopis 112 häirekeskus |
Oled päris kindel? (112 kasutusjuhend)
Ma lugesin just netist 1313 kohta, et suurtest ulukitest tahavad nad hea meelega teada
saada.
Või siis 1510 - maanteeinfokeskus, pisemate loomade puhul.
Aga loomadest on nägemata karu, hunt ja ilves. Ülejäänud elukad on kõik lähedalt üle vaadatud.
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
postitati 05.07.08 14:49
|
|
|
Tsitaat: |
Oled päris kindel? (112 kasutusjuhend)
Ma lugesin just netist 1313 kohta, et suurtest ulukitest tahavad nad hea meelega teada
saada. |
Jahijuhataja koolitusel just toonitati, et maanteel hukkunud või vigastatud ja hukatud ulukitest tuleb teatada 112, mitte 1313, vot ei oska öelda miks
on see asi nii, aga eksami vastuvõtul oli selliseid küsimusi testides mitu, et teatada häirekeskust.
Arvatavasti häirekeskus teavitab, nendest registreeritud juhtudest ka Keskonnaametit.
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4 1,9tdi, Suzuki VX 800, Golf 2 GTI, Megan Coupe 108kw
|
postitati 06.07.08 20:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cigaro
Mul on kassidega mingi teema. Oma juhistaai (2 a) jooksul olen suutnud kolmele kassile otsa põrutada. Ühe korra Rannamõisa teel 100-200 m enne
Haabersti ringi, teist korda ei mäleta ja kolmandat korda Saku-Laagri teel, kus pirakas kass suutis lõhkuda juhipoolse udutule kinnitused. Ometigi
suutsin hoo maha pidurdada 40ni. Rebaseid ja kitsesid mitu korda näinud, aga kõige hämmastavam vaatepilt oli ühel sumedal suveööl suur põdrapull
Kakumäe teel |
No sul siis igatahes vedanud nende kassidega, sõbral opelil läksid igatahes radikad tänu kassile... tabamus oli miski 120 lennu pealt, kassi võib kah
maha kanda muidugi.
|
|
|
meha
huviline
Registreerunud 18.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100q ja VW Passat
|
postitati 06.07.08 20:23
|
|
|
Olen kaks kitse kätte saanud ja mõlemal korral 112 helistanud ja saanud vastuseks,et helistada 1313. Sinna helistades saadeti kohalik jahimees looma
piinasid lõpetama ja ära koristama. Taoline olukord on olnud ka oma jahiseltsi piirkonnas,kui pidime põdra ära koristama teeäärest.
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
postitati 06.07.08 20:28
|
|
|
Siiski tuleks helistada jah 1313, kuigi ka häirekeskus(112) peaks teid suunama, sest päästjatel pole mingit tahtmist ega õigust loomadega tegeleda,
eriti öösiti. Küll on selliseid juhuseid, et kutsutakse päästjad, tee pealt ära korjama rebase, kassi vms jäänuseid kuna tee on libe. Maksumaksja raha
eest sõidab siis sinna kohale veoautoga ca 4-5 liikmeline komando, kes tuleb ja viskab need jäänused tee äärde... Siis veel saan aru, kui tegemist on
suure loomaga, mis on liiklusele ohtlik ja tuleks kiiresti kõrvaldada.
|
|
|
kopamees
klubiliige
Registreerunud 14.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Honda Civic Tourer
|
postitati 06.07.08 20:34
|
|
|
Nädalapäevad tagasi jäi metsseakari Neringa poolsaarel tee peal ette:
|
|
|
|
ash
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: typ85 CQ '87
|
postitati 07.07.08 07:17
|
|
|
Täitsa pull on lugeda, kuidas ikka inimesed... vahest tunne, et lausa sihivad neid metsloomi. Vahest jääb küll tunne, et paljusid õnnetusi oleks
saanud ju ära hoida. Olen ise siiani alla ajanud 2 looma, 1 neist lind. Juhtus nii, et keset ööd otsustas kull / kakuline madallennuga hakkama saada
ja purustas mu autol kojamehe, antud juhul ei näinudki midagi muud kui ainult seda kuidas kojamehe tükid lendasid, lihtsalt nii pime oli ja vähe
tõenäoline, et see mõni teine suur lind metsavahel oli. Teisel juhul nägin viimasel hetkel silmanurgast kuidas siil jooksis teele ette, tegin mis
suutsin, sest hunnikusse ei tahtnud sõita ja rihtisin ta põhja alt läbi. Jätsin auto seisma et vaadata kas okkaline elus. Täitsa kerra tõmmanud oli,
vaid püksid oli täis teinud vaeseke. Panin siis kindad kätte ja tõstsin ta vaikselt rohu sisse kus ta minema sibas. Endal oli hea tunne.
2. korda olen kitsega slaalomit sõitnud, seda päevaste vahedega. Seepärast vahest imestangi, et kuidas on tegelikult nii, et lihtsalt niipalju kitse
otsa sõidetakse. 1 korra põhja eesti pankrannikult tulles kurvipeal mäest alla sõites hüppas kits ette, ja too raibe veel kukkus edasi tagasi hüppama,
oli tükk tegu et ise ennast ja autot mitte sodiks sõita ja kits ellu jätta. Teine kord oli valgast pärnu minekul kilinginõmmel (järgmise päeva öö) kus
kitseraisk teele hüppas ja taaskord suutsin slaalomit sõita nii, et mõlemad terved. Ainus mis mul tookord suust tuli oli "kuradi kitsed raisk, mis
teil viga" Ja ma ei ütleks, et ma aastas vähe sõidan, too aeg kui
kulliga hakkama sain, läks aastas 60-70 000 km maha, järgnevad aastad kuni siiani ilmselt sinna 30 k kanti aastas.. ja sõidan igasugustel teedel.
Samuti juhtus viimase laupäeva öösel kui kaberneeme randa sõita tahtsin - seal metsavahetee ja juba arvestasin, et keegi vöib ette hüpata, nii
juhtuski. Taaskord ...väga suur kits lihtsalt hüppas üle tee auto nina eest, sain vaid pidurdada ja abs'i kõrinat kuulata ja läinud ta oligi. Aga
kiirus oli ca 60-70 km /H 90ne alas. Pole mõtet ju enesetappu teha. Enne seda see aasta olen pidanud ka põtrade pärast pidurdama 2 korda....
Mis ma tegelt öelda tahan on see, et usun, et väga väga väga palju õnnetusi saaks inimesed ise ära hoida, kui suudetaks leida õige kiirus öiseks ajaks
metsavaheteedel või lihtsalt olla rohkem ärkvel ja juhtida tähelepanu juhtimisele. Tean, et kõiki õnnetusi pole võimalik vältida, aga siiski... ka
nemad on elu väärt!
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.07.08 07:29
|
|
|
Eile öine tulemus: rebane, jänes jooksid üle tee jäid ellu. Põder seisis tee kõrval kraavis- jäi ka ellu.
Päriselt on muidugi mõned kassid alla jäänud ja surma saanud, lindusid ei jõua üles lugeda.
|
|
|
vindi
huviline
Registreerunud 04.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: 80 b3 87'
|
postitati 07.07.08 11:53
|
|
|
endal 2 kogemust loomadega viimase kuu aja jooksul...
esimene kord oli haapsalu maanteel, umbes 5km pärast haruteed, oravapoiss pani kapakuga teele. Jõudsin isegi sutsu pidurdada, aga esiratta alt ta
paraku läbi käis
Teine kord oli minu jaoks eriti õnnelik - sõitsin mööda haapsalu maanteed Tallinna poole, õhtul umbes 23:30 paiku... auto oli rahvast täis, jutt ja
melu käisid üle pea, tähelepanu ei olnud kah kõige teravam... korraga uhas mingi tüüp minust täiega ette, ja nii kui end õigesse ritta uuesti keeras
hakkas pidurdama.... minagi pidurdasin nii kuidas jaksasin, et lausa otsasõitu vältida, ja siis nägin, et sellel tüübil pani kits nina eest läbi.
Siiani mõtlen, et kas ma oleks ise seda kitse märganud, või mitte... Aga kõik lõppes õnnelikult õnneks.
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 07.07.08 12:27
|
|
|
1 jänes ,1 kits senini pampersit puksinud. seni veel ei ole midagist hullu önneks.
|
|
|
Plinger
huviline
Registreerunud 07.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: koda Superb
|
postitati 08.07.08 09:49
|
|
|
Eile õhtul jooksid 2 kitse Lääne-Virumaal ette, otsasõitu vältida paraku ei jõudnud. Üritasin küll mööda põigata, aga ei õnnestunud, saabus mulle
vasakusse esinurka. Mats oli päris tugev, aga imelikul kombel jäi stange terveks ja plekid sirgeks, tuledekinnitused murdis aga puruks. Siiski,
suhteliselt õnnelik õnnetus kui nii võtta.
|
|
|
Indrek
huviline
Registreerunud 09.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 quattro
|
postitati 08.07.08 19:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kopamees
Nädalapäevad tagasi jäi metsseakari Neringa poolsaarel tee peal ette:
|
Samas kohas 21. juunil minu ees:
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 08.07.08 20:04
|
|
|
saaremaal oli situatsioon nädalakene/2 tagasi,kus lasin naisel autoga ringi söita,et ka ise saaks körval istmel loodust nautida,kuid tema suutis selle
aja jooksul 2-st linnust üle söita.(olid mingid pisikesed "varblased")
naljakaks/nukraks teeb asjaolu,et linnud olid nii uimased vöi mis iganes,kuid lendu ei viitsinud töusta ja eest ei läinud ka mitte.
üks siis köhu alt läbi ja teine täpselt parema esiratta alla.
|
|
|
maxic
huviline
Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: auditu
|
postitati 09.07.08 18:13
|
|
|
Just mõtlesin eile, et minul polegi sellist juhust olnud. Täna sai siis kah esmakordselt see üllatus üle elatud, kui Vaida juures kits üle tee
kalpsas. Kui ta üle tee oli lennanud, jõudis kohale, et ta oli mul eest läbi jooksnud.
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 10.07.08 11:55
|
|
|
Mul erilist roadkillide nimekirja ei ole - üks kajakas. Aga nii õnnetult, et lõi nokaga ette stnge alla ikka nähtava märgi sisse, nagu torniga.
Elukaaslasel õnnestus esimene suunatuli koos mingi värvuksega teise ilma saata.
|
|
|
quattro18
huviline
Registreerunud 03.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 coupe ja audi 80cs
|
postitati 10.07.08 14:14
|
|
|
paar aastat tagasi sõitsin öösel võrupoolt valka ja kui mäeharjalt hakkasid tuled lõpuks jälle teed näitama,seisis teepeal hobune risti,ja kui pidurit
vajutasin ja tagantpoolt möödasõitsin ei teinud tema teist nägugi!
|
|
|
Tonx
huviline
Registreerunud 08.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: G31 540; Tucson AWD
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 10.07.08 19:06
|
|
|
Neli põtra, kelle vahelt tuli miski 100se kiirusega läbi manööverdada.
Hiiumaal umbes 12 aastat tagasi...
|
|
|
Milx
huviline
Registreerunud 28.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2.5TDI 103kw Quattro
|
postitati 11.07.08 06:31
|
|
|
Nähtud samuti peaaegu kõiki metsa- ja koduloomi, osad kahjuks ka alla aetud, kõige rohkem rabelesin kunagi orava pärast kes rõõmsalt mööda teed
kepsutas, oli ikka rahmeldamist et väikest armast kohevsaba mitte alla ajada, läks ka õnnelikult meie mõlema jaoks. kunagi otsis sookurg fordi iluvõre
üles, sigadest,kitsedest,rebastest jne rääkimata. Loomad ei karda väga inimesi enam....püssimehed-metsa paugutama!!!
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 11.07.08 07:03
|
|
|
Veel üks asi meenus seoses loomadega sõiduteel.
Teele on jäänud veel üks loomamoodi täis või siis ennast loomaks joonud ilmakodanik, õnneks ei maandunud see "kärbes" esiklaasile vaid sain mööda ja
tegin mõnusa pirueti. Põhimõtteliselt oli sama effekt, mis põdra peale karjuda, ei tulnud ei "ihhi" ega "möhhi" vastu
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
ketly
huviline
Registreerunud 06.07.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80
|
postitati 12.07.08 18:41
|
|
|
Mehel õnnestus 2 korda täpselt aastaste vahedega alla ajada kits ja pea samas kandis ka.Viimane kord olin kõrval ja vihma sadas õhtul ja kitse nägime
alles siis kui ees oli.Ning vastutulevale autole lendas kits veel ette ning see sai hullemini viga kui meie.Politsei tuli veel,ütles et meie ei ole
süüdi et teine auto sai kannatada,aga pärast kindlustuse kaudu jäime ikka 100% süüdi.Täitsa nõme Peale seda sai see auto maha ka müüdud kuna kolmas laks tuleb tavalislt kõige hullem.
Praeguse autoga oleks ka kitse alla aianud,aga kits vaatas et mina roolis ja ei tulnud ette
Muidu on mees veel metssea perekonda tee ääres näinud hommikul 5 ajal,jäi seisma ja ootas millal ära lähevad,pilti tegi ka.
|
|
|
exess
klubiliige
Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a
|
postitati 12.07.08 19:20
|
|
|
Igasuguseid kitsesid ning muid loomi ikka ette tulnud,lindudest ei hakka rääkimagi...Lisaks igasugu roomajaid kohatud...Mingi aeg pimedas oli eriti
suur joppamine,kui pooleldi teel oli ilmselt rekkale ette jäänud põder vms(poole keret oli ikka alles).Viimasel hetkel märkasin ning jõudsin
reageerida.Toimus see siis pimedas ning maantee kiirusel!
Pisike punane putukas
|
|
|
|
hookus
huviline
Registreerunud 19.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi TT Quattro (165kw)
|
postitati 14.07.08 08:05
|
|
|
Laupäeval jõi selline isend Märjamaal kraavist vett ja seda kõigest paari meetri kaugusel sõiduteest (Tallinn-Pärnu).
Algul veeresime mööda aga siis tegime tagasipöörde, et põder saaks fotoka ees veits poseerida.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 8 |