Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4  5  ..  12
Autor:
Pealkiri: Kui kiiresti saavutab 2.5 tdi R5 90 kraadi. (Vastuseid: 283 | Vaatamisi: 55041)
h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 05.10.09 10:12 Tsiteeri

See on 1 olulistest põhjustest, miks ma diislit ei fänna (eriti põhjamaades) :P
Aga... et tiba leevendada seda jama, on ju Webastol spetspõleti, millega saadakse soojust juurde (nii salongi kui ka mootoriplokki)?
Paljudel autodel, mis mõeldud tiba külmema kliimaga turule, see tehasest juba peal!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A

postitati 05.10.09 11:12 Tsiteeri

Webasto on kül abiks, aga siis peaks seal olema ka kell ja kaugkäivitus võimalus. Samas sööb ta kütust, lisaks võtab elektrit kah mehiselt. Tihtipeale lühikeseotsa meestel akud kotis. Seda saab kül korvata matkabussi akureeleega ja eraldi akuga näiteks.

Muidugi veesärgi elektriline soojendamine võtab kah kütust. Samas kui mootor töötab teisestküljest kogaeg optimaalses vahemikus 90 kraadi. Sel juhul kindlasti võidab selle elektrikulu (kütuse arvelt), hoolduskulude kui ka kütte enda kulu pealt tagasi usun. Mõtlen seda, et kui mootor töötab 60 kraadi juures või 90, siis peaks ka see kütusekulu mõjutama ju.

Kas härra jeppil on v6 või r5. 20l 100km kohta on ikka meeletult palju minu silmis. Ise arvan, et minu auto 9.5 keskmine on kah natuke liiast 1.9 96kw r4. Paljudel teistel on see pigem 7.5l.

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
juunior01
huviline

Registreerunud 17.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 05.10.09 17:11 Tsiteeri

2.5TDI 110kw ja 98.a. Miinuskraadidega sõites läheb 5-7km 90ga sõites soojaks. Kohapeal pole tõesti mõtet kaua "soojendada", mingit tulemust ei anna.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
arvi
huviline

Registreerunud 13.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: D2 s8 97a. manual

postitati 05.10.09 17:47 Tsiteeri

Nii, et nagu ma aru saan polegi kellegil vastavaid kogemusi.
Kas keegi on siis AEL;AAT mootoril seda soendus süsteemi
muutnud või ei ?
Aga vajadus on suur.
Oleks vaja kogenud inimese nõuannet või skeemi.:(
Kaua sa ikka külmkapiga ringi kärutad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
antskantoss
huviline

Registreerunud 24.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5 tdi, Niva2121

postitati 05.10.09 19:03 Tsiteeri

Ei saa öelda, et masin külm oleks. Mina teen oma 2,5-sel sedasi külmade ilmadega, et lasen salongi puhuril külmast peast veerand pööretega töötada ja kui mootor soe siis poolte pööretega. Siis saan kuudi suht ruttu soojaks. Kui aga lasta tööse automaatika, mis ise salongi puhurit regullib, siis on pöörded kohe suured mootori soenedes ja sellega ka suurem jahutus ning leigem õhk, mis salongi puhub. Eelmise talve külma rekord oli autol -20 aga tuba oli soe:)

Elame vaid korra...
Elame siis mugavalt...
Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A

postitati 05.10.09 19:38 Tsiteeri

Härra Arvi!

Kui sa ise ei suuda selist nö lihtsat skeemi kokku panna, ja ei viitsi asja uurida, siis võta räägi mõne elektrikuga. Vaevalt, et keegi hakakb sinu jaoks siin spetsiaalselt oma vabast ajast seda välja mõtlema. Uuri natuke ja tee valmis, või lase teha. Tee uus teema, küsi hinnapakkumised lase ära paigaldada kui asja vaja on. Kuna kellegil teisel ei paista kah kogemust olevat, siis sa lihtsalt ei saa nii lihtsalt siit vastust.

Ma usun, et lammutustest leiab neid kütte teine kah.

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 05.10.09 19:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: arvi
Nii, et nagu ma aru saan polegi kellegil vastavaid kogemusi.
Kas keegi on siis AEL;AAT mootoril seda soendus süsteemi
muutnud või ei ?
Aga vajadus on suur.
Oleks vaja kogenud inimese nõuannet või skeemi.:(
Kaua sa ikka külmkapiga ringi kärutad.

Külmakapp on suhteline mõiste. Ise nagu väga ei nuriseks sooja hakkab ikka juba mõne km triga tulema. Ja hea skeemi kohapealt pole muud öelda kui Webasto. Diislimeeste lemmikteema jälle päevakorral. :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kella4
huviline

Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.10.09 06:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: antskantoss
Ei saa öelda, et masin külm oleks. Mina teen oma 2,5-sel sedasi külmade ilmadega, et lasen salongi puhuril külmast peast veerand pööretega töötada ja kui mootor soe siis poolte pööretega. Siis saan kuudi suht ruttu soojaks. Kui aga lasta tööse automaatika, mis ise salongi puhurit regullib, siis on pöörded kohe suured mootori soenedes ja sellega ka suurem jahutus ning leigem õhk, mis salongi puhub. Eelmise talve külma rekord oli autol -20 aga tuba oli soe:)

Minu arust see küll midagi ei aita, et salongivendi pöördeid madalal hoida külma mootoriga (pigem pane põhja - saab genekas ja mootor rohkem koormust ja lähebki kiiremini soojaks:D). Mina teen külmaga nii, et ei pane HI peale vaid hoian nii salongi vendi kui ka temp. näidu madalal. Peale paari km sõitmist mootori soojenedes tõstan temp salongis ja vendi pöördeid. Nii läheb mootor tublisti kiiremini soojaks ja kabiin kah takkajärgi kui sooja peale keeran (seni kasutan ahtrisoojendust:D).

Ehk lühidalt tahan meelde tuletada, et mootor läheb kõvasti kiiremini soojaks kui salongis jahedana hoida (mitte just LO peal kah...).

h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 06.10.09 06:21 Tsiteeri

Ja kui sa oled kunagi üritanud autost saadava elektriga keema ajada näiteks kohvitassi jagu vett, siis sa ilmselt tead, et mingeid küttekehi ei hakka aretama kuskile lõdvikutesse, sest saadav lisasoojus on , nagu tilk merre :)
Mõistlikum on pagassi panna bensumootor :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 07.10.09 17:50 Tsiteeri

Ega 2,5 R5 mootoril ongi see häda, et asi on vahel suur ja soojust ei eralda(liiga ökonoomne). Ainuke võimalus on väiksele ringile mingi asi vahele aretada, saab kiiremini mootori soojaks ja tuppa sooja. Ma olen alati talve saabudes eest kõik kinni pannud ja aitab- niivõrd kuivõrd.

raizxc
huviline

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 07.10.09 18:53 Tsiteeri

Tervitus
Sõitsin täna Tartust Viljandisse ja kordagi selle aja jooksul ei saavutanud mootor temperatuuri 90 kraadi. Pea kogu aeg oli natukene üle 60-ne kraadi. Kas peaks arvama, et midagi on ehk vigane või selliste jahedamate ilmadega on asi normaalne. Loen siit, et mootor peaks ikkagist 90 kraadi saavutama, sellest ka selline huvi ja küsimus minu poolt.
Autoks Audi A4 1.8 B5
Tänud ette!
Rain

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.10.09 19:01 Tsiteeri

Vaheta termostaat ära ja asi ok! Normaalne se kindlasti pole.

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005

postitati 09.10.09 05:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raizxc
Tervitus
Sõitsin täna Tartust Viljandisse ja kordagi selle aja jooksul ei saavutanud mootor temperatuuri 90 kraadi. Pea kogu aeg oli natukene üle 60-ne kraadi. Kas peaks arvama, et midagi on ehk vigane või selliste jahedamate ilmadega on asi normaalne. Loen siit, et mootor peaks ikkagist 90 kraadi saavutama, sellest ka selline huvi ja küsimus minu poolt.
Autoks Audi A4 1.8 B5
Tänud ette!
Rain

Minul ka A6 2.5TDI, kunagi oli sama jama, et üle 60 kraadi ei läinud enam. Siis oli tõesti termostaadi viga. See mootor läheb tõesti üliaeglaselt soojaks, kuid kui minema hakkab, siis läheb ikka täpselt 90-ni välja. vaheta termostaat ära jah, ja vaata mis siis saab. Seda ei maksa loota, et auto pärast kiiremini soojenema hakkaks, suht lootusetu selle mootori puhul :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.10.09 07:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: martin471
Tsitaat:
Algselt postitas: raizxc
Tervitus
Autoks Audi A4 1.8 B5
Tänud ette!
Rain

Minul ka A6 2.5TDI, kunagi oli sama jama, et üle 60 kraadi ei läinud enam. Siis oli tõesti termostaadi viga. See mootor läheb tõesti üliaeglaselt soojaks, kuid kui minema hakkab, siis läheb ikka täpselt 90-ni välja. vaheta termostaat ära jah, ja vaata mis siis saab. Seda ei maksa loota, et auto pärast kiiremini soojenema hakkaks, suht lootusetu selle mootori puhul :)

Kasutaja raizxc küsis bensumootori kohta. Teda se TDI proleem ei kõiguta eriti. ;)

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 09.10.09 18:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6

Kasutaja raizxc küsis bensumootori kohta. Teda se TDI proleem ei kõiguta eriti. ;)

Minu viga jah, lugesin kiiruga teema pealkirja aga auto mark jäi kahe silma vahele :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
confu
huviline

Registreerunud 07.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 525tds, Audi A6

postitati 10.10.09 10:22 Tsiteeri

No mul endal ka sama probleem, et soojaks ei lähe aga mul on puumer. Samuti 2,5 diisel. Mida rohkem uriseb seda soojem on aga maanteel sõites on autos külm talvel :(

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 11.10.09 09:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: confu
No mul endal ka sama probleem, et soojaks ei lähe aga mul on puumer. Samuti 2,5 diisel. Mida rohkem uriseb seda soojem on aga maanteel sõites on autos külm talvel :(

Siis on sul küll mingi suur probleem. Minu teine auto on ka E36 325tds, kuid selle mootor läheb täiesti soojaks umbes 2km sõiduga. Koha peal ei pea ka kaua tiksuma kui juba mõnusalt sooja tuleb. Proovi termostaati vahetada...

confu
huviline

Registreerunud 07.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 525tds, Audi A6

postitati 11.10.09 10:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: martin471
Tsitaat:
Algselt postitas: confu

Siis on sul küll mingi suur probleem. Minu teine auto on ka E36 325tds, kuid selle mootor läheb täiesti soojaks umbes 2km sõiduga. Koha peal ei pea ka kaua tiksuma kui juba mõnusalt sooja tuleb. Proovi termostaati vahetada...

Põhimõtteliselt auto on Šveitsist, termostaat mõeldud vähe teiseks kliimaks rohkem. Isiklik arvamus.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Andres80
huviline

Registreerunud 24.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant Quattro 2,5 tdi 132kw. 2001 aasta

postitati 16.10.09 17:59 Tsiteeri

Mul selliste ilmadega nagu praegu on tõuseb temperatuur kuni 80-82 kraadi.Ei saa öelda et külm oleks, vastupidi autos ikka soe.Muidugi läheb ikka aega ennem kui 80 kätte saab. Küsimus nüüd targematele. Kas on vajalik termostaat ära vahetada või pole veel hullu kui läheb 80-ni? Pole selle autoga veel talvel sõitnud ja seega ei oska öelda kas talvel on külm või soe.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 16.10.09 19:07 Tsiteeri

Talv on suhteline mõiste :P Mu armukesel on termostaat 87 kraadi ja korraliku sooja hakkan saama alles siis kui läbitud ca 30 km. Point on selles kui kiirestii hakkad sooja saama ;) ja millal kogu elamine soojaks läheb-ennast mugavalt tunned ja kindad saad käest võtta, võid sinna vahele panna ka ca 1000 kraadise termostaadi- kõik oleneb kasutajast. NB! Kasutaja avataril olevat auto ei kuulu kommentaari - vist.

kella4
huviline

Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 16.10.09 19:20 Tsiteeri

Kui hommikul praeguste ilmadega (0 kraadi ümber) trakatsi käima löön siis tuleb head sooja "juba" paariminutilise käimise ja paari km sõidu järel. Selleks,et ka mootor soojaks saaks tuleb sõita umbes 10 km. Mootor läheb soojaks (~92 kraadi) ka mistahes külmadega, ainult et siis tuleb sõita juba peaaegu 20 km maanteed, linnas läheb pea-poole kiiremini alati soojaks.

Ei tea millest selline erinevus eri isendite vahel ?

Andres80
huviline

Registreerunud 24.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.10.09 19:24 Tsiteeri

Tegemist jah selle autoga (Audi A6 Avant Quattro 2,5 tdi 132kw. 2001 aasta). Aga ikkagi ,kas siis on mõtet termostaati vahetada? Samas kui talvel auto soojaks ei lähe siis on ikka jama küll, aga seda ju ei tea kas läheb või ei. Ehk siis targem külmad ära oodata ja vaadata mis siis saab.Praegu ju minuarust ok:)

Andres80
huviline

Registreerunud 24.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.10.09 19:26 Tsiteeri

Need hommikud kui siin aknad ikka kõvasti jääs olid siis kohapeal auto töötas umbes 5-6 min. Klaas puhas ja tuli ka sooja õhku (mitte kuuma).

kella4
huviline

Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 16.10.09 19:30 Tsiteeri

Siin käib üldiselt jutt ikka C4 kerega R5 TDI-dest;). V6 TDI-l sellist probleemi nii laialdaset ei esine.

Andres80
huviline

Registreerunud 24.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 16.10.09 19:35 Tsiteeri

Ärge siis pahandage:D Ei tahtnud uut teemat teha ja kasutasin seda siin.

Lehekülgi:  1  2  3  4  5  ..  12
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 26.0% - SQL: 74.0%]