Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Tosooli temp liiga madal? (Vastuseid: 59 | Vaatamisi: 9813)
sixkiller
huviline

Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,6 Avant 92'a

postitati 04.12.07 13:46 Tsiteeri

Palju see termostaadi vahetus võiks maksma minna? Jupi võin osta ise iga kell aga ise vahetada küll ei riski... on keegi kogemustega isik nõus Tartus selle töö ette võtma?

100, 92a, V6 110kW

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ammerinius
huviline

Registreerunud 26.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 2.8

postitati 10.12.07 11:29 Tsiteeri

mul nüüd sai see termostaat ära vahetatud ning vahetasin oma 2.8 b4-l ära kah armatuuri kellad .eelmisel olid mõlemad äärmised näidu seierid peetis aga maanteel sõites langeb seier ikkagist sinna 70 kanti.ma ei viitsi enam muretseda kah...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 26.12.07 16:47 Tsiteeri

Kas keegi teab, kuidas v6 110kw mootoril (a4 1995a) ventilaator ehitatud on? Nagu ikka, andur ja el. vent eksole? Ja kas ta külma mootori puhul peab paigal seisma? Mul töötab praeguse ilmaga ka, lisaks ei ole tsenrtis ja laperdab ning teeb häält. Enda mõte on selline, et äkki andur on peetis ja vent on otse ühendatud. See seletaks madalat temperatuuri küll.

Kommenteerib keegi? :)

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 17:10 Tsiteeri

Põhimõtteliselt liiga madala jahutusvedeliku temperatuuri suhtes suurt vahet ei olegi kas vent töötab või mitte, sest termostaat ei tohi lasta vedelikul enne radikast läbi voolama hakata kuniks normaalne temp (näit 87°C) pole saavutatud. Kui termostaat korralikult töötab ja vedelikku radikasse ei lase, siis polegi vahet kas vent töötab või mitte.
Kas sul on täieslikult elektriline vent (pöörleb elektri abil) või selline, mis teatud temperatuuri saavutamisel ühendatakse vedava võlliga ja siis hakkab pöörlema? Viimasel juhul ta kuigipalju pöörleb kaasa ka siis kui tegelikult vaja pole.

Ise vahetasin paar nädalat tagasi termostaadi ära ja nüüd jahutusvedeliku temp seisab ka pikemal sõidul viisakalt u. 87°C juures.:)

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 17:49 Tsiteeri

Vot ma ei teagi, mis süsteemiga see vent on ehitatud. Kas on el. või siis kuidagi muudmoodi. Olekski vaja teada seda, siis mõtleks edasi. Pealegi tuleb see vist niikuinii laiali lammutada, sest ta laperdab eriti imelikult ja ma kardan, et ta laperdab puruks ja lendab radikasse, see pole muidugi jahutusvedeliku temperatuuriga seotud, aga mure ikkagi :).

Minu mõistuse järgi on kasu küll, kui ta üldse ei töötaks. Mul ju suur ring peal koguaeg jahutusel ja peaks ju ikka läbi radika käima, mida ta seal siis niisama puhub.

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 20:46 Tsiteeri

See nn. suur ring on peal ja vesi käib radikast läbi AINULT siis kui termostaat on avanenud. Korras termostaat ei tohiks avaneda madalamal kui u. 85°C (mu C4-l on 87°C). See tähendab siis seda, et kui jahutusvedelik veel selle temperatuurini soojenenud ei ole, peab radikas külm olema, sest jahutusvedelik sealt läbi ei käi. Kui jahutusvedelik radikast läbi ei käi, siis isegi sel juhul kui ventilaator töötab koguaeg, ei muuda see midagi, sest ta ei jahuta jahutusvedelikku.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.12.07 21:31 Tsiteeri

Jah, ma saan aru. Aga minu termostaat on pigem koguaeg avatud, mitte suletud (kui ta üldse tuksis on, ma pole neid voolikuid spetsiaalselt katsumas käinud, et kas ennem soojenevad mõned voolikud ja siis kunagi alles radiaator, või soojeneb kõik samal tempol). Temperatuuri seier armatuuris igastahes näitab madalat temperatuuri ja täna pirital pikemalt kohapeal oodates (15 min) sain ikka pikapeale 90c ligi ka, aga pirita teel kruisides kukkus jälle alla 70 juurde. Pisikese ringi peal ei suudaks ju auto end ära jahutada soojemate ilmadega, sellel pole aga taolist probleemi olnud. Täna kui ma hämaras ventilaatori labasid katsusin, et ega ta päris ära ei lenda, siis külm see radikas küll polnud, õhkas sooja kenasti. Otseselt kätt külge ei pannud. Nii et ikkagi taandub asi sellele, mis süsteemiga see vent töötab.

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 27.12.07 00:20 Tsiteeri

Kui termostaat läbi on, siis ongi ta pigem koguaeg avatud.;) Lase ära vahetada, termostaat ise pole eriti kallis (võta ikka originaal), aga V6-l vahetamine vist väheke suurem töö. Põhimõtteliselt sama töö, mis rihmade vahetamisega vist oli, nii et kui ammu rihmasid vahetanud pole, siis targem need ka kohe ära teha.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 27.12.07 11:20 Tsiteeri

No jaa, seda ma siin kunagi juba ulusin, et rihmad kõik kenasti juba vahetatud ja teatavasti on v6-l termostaadi vahetamine veidi teine ooper, kui r-mootoril :D. Et kui termostaati ei jaksa osta, siis pole vast autot vaja pidada, aga see maksab pisku võrreldes vahetusega. Mul maanteesõitu talvel pole, las olla nagu praegu, linnas pole viga. Aga tahaks siiski teada, et kas ventilaator on vaid elektri ja anduriga või siis mingi siduriga. Eks reaalsus ole see, et ma lähen järgmisel kuul kunagi töökotta, aga eneseharimiseks huvitab.

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 27.12.07 18:26 Tsiteeri

Kui selle nö. siduriga on, siis mingil määral veab ventikat kaasa ka sel juhul kui tegelikult ei peaks veel töötama. Saad proovida niimoodi, et külma mootoriga kui vent ringi käib, siis mingi asjaga ettevaatlikult püüad pidurdada teda, mitte loomulikult labade vahelt, vaid otsast. Ma omal niimoodi proovisin, surusin silmusvõtme otsa ventika serva vastu ja oli näha, et niimoodi saab mitte väga suurt survet rakendades ventika seisma sundida. Järelikult sidur ei olnud ühendatud.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 21.6% - SQL: 78.4%]