Lehekülgi: 1 2 3 4 5 6 |
Samzik
klubiliige
Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A
|
postitati 06.10.09 19:50
|
|
|
Minuteada on audil ees ainult avatud difrid olnud. Tagumised 3 varjanti avatud, torsen, jäik lukk. Viimast on 2e skeemiga üks töötab kiiruspiiranguta
teine kuni ca 30kmh.
Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 06.10.09 19:59
|
|
|
Kui mehaanilist lukku pole, on ilmselt tegu EDL süsteemiga ehk avatud difriga, mida "aidatakse" vajadusel libisevat ratast pidurdades.
|
|
|
kilowatt
huviline
Registreerunud 11.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi UrS4 4.2 manuaal avant 1993a + Audi Coupe GT typ85
|
postitati 06.10.09 21:41
|
|
|
Mina saan siis asjast nüüd nii aru et s4-jal on maksimum vedavate rataste arv 3, 1 ees ja 2 taga (kui diff lock on sees), s6-l aga 2, sest kui tal on
taga tavaline avatud differ, siis saab seal korraga vedada ainult üks ratas. Minu teada ajab avatud differ korraga ringi max ühte ratast, seda mis
käib ringi kergemini. Aga kuna s6-l tuleb siis mängu EDL ja hakkab kergemini läbi libisevat ratast "kinni hoidma" suunatakse kogu veojõud üle ühelt
tagarattalt teisele. Et kui algul suunati kogu veojõud paremale rattale, mis teepervel jää peal kaapis, siis pärast edl-i rakendumist suunati kogu
veojõud vasakule rattale, mis asus asfaldil. Kas olen asjadest õieti aru saanud, kui ei siis paluks õpetust mitte peksu....
|
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
postitati 07.10.09 05:46
|
|
|
Jah enam-vähem ta nii ongi, kuid sellise agaga, et Torseniga autode puhul ei saa päris nii võtta, et 3 ratast veavad, sest kui eest on ratas maast
lahti siis tagarattad vedu ei anna. EDL-iga auto peaks sellisel juhul, kus esiratas on maast lahti, ära sõitma. Kui meil on aga tagaratas maast lahti,
siis jällegi on lukuga süsteem parem, sest (päristäpselt ei ta vist keegi) edl ei saa tagaratta pidurdamisega eriti hakkama.
Kolm ratast veavad jäigalt ainult b2 ja c3 kerega mudelitel, millistel oli ka keskdiffer jäigalt lukustatav. Seda versiooni peaks iseloomustama hea
läbivusvõime. Samas maanteesõiduks pideva neliveo huvides on Torseniga süsteem parem.
|
|
|
kilowatt
huviline
Registreerunud 11.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi UrS4 4.2 manuaal avant 1993a + Audi Coupe GT typ85
|
postitati 07.10.09 07:16
|
|
|
Selge. Tänud vastajatele. Siis on nii et see tagumise lukuga variant on parem minu meelest.
|
|
|
Samzik
klubiliige
Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.10.09 09:29
|
|
|
Ei ole ükski neist lõpuni hea ju. Torsen kandib jõudu pidevalt ja aktiivselt seega kiirel sõidul on ta kindlasti parem kui lukuga kast! Samas kui
istud hanges ja pidamist on vähe, siis lukuga kastiga saab jälle paremini minema. Kes on lukuga kastiga sõitnud siis teab, et see auto läheb väga
hullult otse ja sõidu trajektoor pole üldse hea suurema hoo pealt. Kui ainult taga on lukus siis on täitsa enam vähem. Ise pole saanud jäärajal neid
kordamööda proovida, et aru saada neist täpselt. Aga äkki see talv õnnestub erinevatega sõita.
Minu arust audi ja vw suurim puudus on, et esp välja lülitamisel edl ei jää tööle. Espga sured hange ja espta käib üks ratas tühja lihtsalt.
Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
MartinCS
huviline
Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07
|
postitati 18.10.09 10:07
|
|
|
Mina väidan, et ESP välja lülitamisega jääb midagi tööle (S4 B5 99+), ja minuarust on see justnimelt EDL. Ja kps, minuarust s6c4 oli EDL tagasillal,
olen selles 99% veendunud, aga sellest on vaieldud ja jahutud juba liialt.
|
|
|
villu157
huviline
Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG
|
postitati 18.10.09 10:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MartinCS
Mina väidan, et ESP välja lülitamisega jääb midagi tööle (S4 B5 99+), ja minuarust on see justnimelt EDL. Ja kps, minuarust s6c4 oli EDL tagasillal,
olen selles 99% veendunud, aga sellest on vaieldud ja jahutud juba liialt. |
C5-el jääb kindlasti midagi tööle peale ESP välja lülitamist. 10 ringi jää peal ja pidurid suitsevad. Kui ESP sees siis praktiliselt tühikäigu
pööretel liigud.
|
|
|
|
Samzik
klubiliige
Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.10.09 13:37
|
|
|
See võib siis ka s´ide teema olla. Aga olen kuulnud, et tiirutades esp maas pidid audi hulluks minema pikapeale .
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
kaharm
huviline
Registreerunud 11.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: S2 3B & S2 ABH & Coupe V6 & 1x V8 PT & 1x V8 ABH & S4 AAN & 90Q & Roheline NIVA 1.7 & Punane..
|
postitati 23.10.09 18:52
|
|
|
Audi V8 Manual 1988-1994 - quattro III - Full-time all wheel drive. Torsen center differential, Torsen rear differential, free front differential.
Audi V8 Automatic 1988-1994 - quattro III - Full-time all wheel drive. Torque distribution via electronically controlled multi-plate hydraulic
transfer clutch in the center. Torsen differential in the rear axle. Quattro was for the first time used with automatic transmission. The gearbox was
the source for high pressure oil, that was used to activate the clutch.
Audi A4/A6/A8/S4/S6/Allroad quattro 1994-1997, 1997-2004 - quattro IV - Full-time all wheel drive. Torsen center differential. Electronic traction
control (EDL) on front and rear axles that applies brakes to spinning wheels, which has effect of locking front and rear differentials. Works at
speeds up to 40 kph (25mph). On more powerful versions S4/S6 - up to 80 kph (50mph). A8 uses EDL and ASR, which reduces engine output. It is almost
impossible to lose traction with this system under any circumstances.
Audi Allroad can feature low gearing (optional).
Link: http://www.awd.ee/cars.html#sub
Oskab keegi midagi selle V8 (Torque distribution via electronically controlled multi-plate hydraulic transfer clutch in the center) keskdiffri kohta
rääkida.
|
|
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
postitati 23.10.09 19:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kaharm
Oskab keegi midagi selle V8 (Torque distribution via electronically controlled multi-plate hydraulic transfer clutch in the center) keskdiffri kohta
rääkida. |
Tean niipalju, et ta loodi põhimõtteliselt tavalise Visco sidurina, kuid see omas elektroonise ploki kontrolli läbilibisemise suhtes. Seda kuidas
läbilibisemist takistati ei tea, kas läbi EDL või kuidagi diffris endas.
|
|
|
kaharm
huviline
Registreerunud 11.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: S2 3B & S2 ABH & Coupe V6 & 1x V8 PT & 1x V8 ABH & S4 AAN & 90Q & Roheline NIVA 1.7 & Punane..
|
postitati 23.10.09 19:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kaharm
rääkida. |
*How does the system perform: In on-road conditions the car will not be able to move if one front and both rear wheels lose traction altogether.
Torsen effect with one wheel in the air still applicable to V8 with manual transmission, but will not happen on V8 with automatic transmission because
center differential on this model offers 100% locking even when no torque is sensed on the spinning wheel.
*The quattro system was significantly upgraded once again through the market launch of the Audi V8 featuring Audi's EDS electronic differential lock.
This sophisticated system automatically prevents the wheels from spinning and guides excess power to the wheels for even more traction. Power is
conveyed consistently to the wheels as long as the driver keeps his foot on the gas pedal.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
MartinCS
huviline
Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07
|
|
Timmu
huviline
Registreerunud 06.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: 2 x Q
|
|
reino11
huviline
Registreerunud 15.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.11.09 15:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Timmu
Tee ise. |
Jääb veits segaseks kuidas see laagrite asendamine seibidega torsendiffris jõuülekannet esi- tagasilla vahel muudab 20-80. Selge see, et tekitatakse
torsenile eelpingutus või takistus aga kuidas siis sellest väidetavalt tagasillale rohkem momenti jagatakse ja ette vähem.
Loogiliselt võtta siis peaks näiteks diffris tagasillale jõudu ülekandva hammasratta eelpingestama, et siis torseni eripärast lähtuvalt suunatakse
momenti sinna. Selline eelpingutusega asja lahendamine on muidu hea mõte kuid soov oleks ikka reaalselt, et asi 80% momenti tagasillale kannaks.
|
|
|
Vanemlendur
huviline
Registreerunud 15.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4Q
|
postitati 29.11.09 11:59
|
|
|
Natuke OT aga seda teemat lugedes oli juttu ka sellest, kuidas Vectra/Calibra viskosidur on n.ö kinni needitud ja kuidas see sõiduomadusi muudab. Kuna
oman ühte sellist autot(vectra), millel sidur jäigaks tehtud, siis tean üht-teist rääkida. Ja on olemas ka võrdlusmoment A4 quattro näol. Vecta käitub
jäärajal põhimõtteliselt nagu lukustatava keskdiffriga Quattro, kuna veojõud on 50/50, ehk kui julmalt kurvi keerata, siis tahab otse minna. Rohi
selle vastu on nn scandinavian flick e contra või kuidas keegi nimetab. Otseminekut põhjustab tagasild, mis lükkab kiirendusel autot otse, kuna
esiteljel on vähem raskust ja haakumine on kehvem. A4 seevastu oma torseniga on kõvasti ülejuhitavam, kuna kiirendusel kandub auto massikese
tahapoole, esiteljele jääb vähem raskust, seeläbi jääb esiteljele kehvem pidamine ja torsen annab rohkem veojõudu tagateljele. Seetõttu on A4-ga vähe
kergem sõita, ei pea niipalju contrat kasutama. Olen vectat proovinud ka siis, kui sidur töötas ja rajal võrreldes kinnise siduriga vahet pole. Sidur
annab maksimaalselt 50% jõudu tagasillale niikuinii ja alajuhitavus säilib. Vahe tekib tavasõidul, kus manööverdades laseb sidur ratastel erinevalt
pöörelda, kinnise siduri puhul tekib sama effekt mis lukus keskdiffriga, ehk välimine ratas lohiseb järgi. Ja talvel tahab tagasild autot ikkagi otse
lükata.
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 04.01.10 08:48
|
|
|
Jäiga keskdifriga asfaldil kangutamine on ikka päris valus. Olen seda Kuubikuga kogenud kui kiirendusvõistlustel enne tagasi keeramist on keskdifri
lukk ununenud välja lülitamata.
Küsimus - kas keegi teab kas selline keskdifrivariant on ka olemas, et on torsen, mida saab manuaalselt lukustada?
Praegusel juhul on mul tegelikult vaja 2 erinevat kasti (jättes isegi kõrvale ülekandearvud) - suveks oleks vaja torseniga kasti, kuna manuaalse
lukuga avatud difriga kipuvad kiirendusel esirattad libedal väga ringi käima, st torsen aitaks asfaldil rohkem veojõudu tagasillale suunata. Lukku ei
taha asfaldil kasutada. Talvel jää peal aga on just hea kui saab keskdifri jäigalt lukku panna, sest jää peal paarutades on (nt nõelasilmakurvides
inertsist tagurpidi liikudes, kuid edaspidikäigul gaasi andes) võimalik, et esisilla haarduvus jääb nii nõrgaks, et torsen ei anna tagasillale enam
üldse veojõudu (kogemus C4 S4'ga). Mingeid elektroonilisi kontrolle, mis seda fenomeni uuematel tehaseaudidel takistavad mu Kuubikul
iseenesestmõistetavalt ei saa ilmselt kunagi olema.
Ideeliselt oleks minu jaoks hea lahendus ka võtta Audi V8 automaatkasti mitmekettaline sidur ja selle lukustus lüliti alla viia, kuid kuna seda ei ole
manuaalkastidele kunagi pakutud, siis ei ole teada kas ja kuidas see üldse sobiks ning teisest küljest annaks see kokku ikkagi igat pidi 50:50
veojõujaotuse, mis ei varieeri ennast suveoludes torseni kombel vastavalt haarduvusele.
|
|
|
|
Cool_d
huviline
Registreerunud 23.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi A6 2.6 110kw/ audi S6 4.2 manuaal
|
postitati 12.01.10 14:40
|
|
|
Nii lugesin siin terve teema läbi ja tekkis ikkagi küsimus mis on minu auto veojõu jaotus 40:60? Autoks audi a4 3.0 quattro 2003a S-line. Ja sama
küsimus ka difri luku kohapealt nimelt kui kinni istusin siis ees käis üks ratas vaid ringi kuid taga kraapisid mõlemad kas nendel a4 siis mingi lukk
automaatne sest kui kohapeal ringi keerata siis tunned kah kuidas rebib asfvaldil nagu mingi takistus tekiks. See siis 360 pöörde tegemisel. Ja kui
mina võtan ESP maha siis küll midagi peale ei jää liigub ilusti.
|
|
|
lehys
huviline
Registreerunud 31.05.08
Kasutaja on eemal
Auto: Cupra Leon Sportstourer
|
postitati 12.01.10 14:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Cool_d
Nii lugesin siin terve teema läbi ja tekkis ikkagi küsimus mis on minu auto veojõu jaotus 40:60? Autoks audi a4 3.0 quattro 2003a S-line. Ja sama
küsimus ka difri luku kohapealt nimelt kui kinni istusin siis ees käis üks ratas vaid ringi kuid taga kraapisid mõlemad kas nendel a4 siis mingi lukk
automaatne sest kui kohapeal ringi keerata siis tunned kah kuidas rebib asfvaldil nagu mingi takistus tekiks. See siis 360 pöörde tegemisel. Ja kui
mina võtan ESP maha siis küll midagi peale ei jää liigub ilusti. | Tagasild lukustatakse ainult.Lukk lülitatakse automaatset(kui
selleks vajadus peaks olema).
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.10 15:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Cool_d
mina võtan ESP maha siis küll midagi peale ei jää liigub ilusti. |
quattro generation IV
Starting from 1996 on Audi A4 / S4 / RS4 (B5 platform), Audi A6 / S6 / allroad / RS6, Audi A8 / S8 with both manual and automatic transmissions. Also
on VW Passat B5, where it was initially referred to as syncro, but by the time it reached US soil, it had been re-christened 4motion. Also used on the
Volkswagen Phaeton and Volkswagen Group D platform sister vehicles; also the Volkswagen Touareg where they use separate transmissions, PTUs and front
axles.
The manually locking rear differential from the earlier generations was replaced with a conventional open differential, with "Electronic
Differential Lock" (EDL) (which detects wheelspin via ABS road wheel speed sensors, and applies brakes to the one spinning wheel, thus transferring
torque via open differential to the opposite wheel which has more traction). EDL works at speeds up to 80 km/h (50 mph) on all quattro models (on
non-quattro models: up to 40 km/h (25 mph).
System type: Permanent four-wheel drive.
Torsen T-2 centre differential, 50:50 'default' split, automatically apportioning up to 67% of torque transfer to either front or rear axle.
Open rear differential, Electronic Differential Lock (EDL).[4]
Open front differential, Electronic Differential Lock (EDL).[4]
quattro (four wheel drive system)
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.10 17:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Joel
Küsimus - kas keegi teab kas selline keskdifrivariant on ka olemas, et on torsen, mida saab manuaalselt lukustada?
|
Kui sa torsenit näinud oled füüsiliselt või kasvõi joonist, siis kuidas sa seda ette kujutaksid? Seestpoolt võllid kuidagi omavahel kokku, samas
keerlevale võllile hakata mingit huinjaad sisse ehitama, mis ka tasakaalus oleks jne. no ma ei tea.
PS! Ühe hea pildi leidsin kah, mis küll tööpõhimõtet seletab, aga sisu vähemalt õige. LINK
Ilmselt teema juba tuttav, aga kuidas korralikku lukku saada
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
pets56
huviline
Registreerunud 14.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
postitati 12.01.10 19:50
|
|
|
Mul näiteks 1995 aasta a4 2.8 q. Mis skeem siis sellel on?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 6 |