Lehekülgi: 1 2 3 4 |
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 11.12.17 07:25
|
|
|
Puhasta kõikvõimalikud ühendused ära ja keera korralikult kinni. Nii geneka, starteri, tulemüüri kui ka aku juures.
|
|
|
|
Krister.audi
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B7, UrS4
|
postitati 18.03.18 20:22
|
|
|
Tere taas fooorumi rahvas. See aasta polegi jõudnud veel miskit postitada siia. Vahepeal pole jõudnud midagi suurt autoga teha, sai nauditud jääradasi
ja palju kütet ära põletatud selle autoga
Täna võtsin siis auto käsile, esistange ja esitiivad küljest võetud, pesin esiosa koos kapotialusega puhtaks, et oleks parem tegutseda.
Edasised plaanid on teha kogu põhjale rooste tõrje, koopad saavad rooste tõrje ja siis lõpus katan kogu selle pinna sarnase tootega millega tehakse
kastikate kaste seest poolt mis peab vastu kivitäketele jne. Olen kasutanud sarnast toodet ka võistlusautodel ja tulemus on väga vastupidav.
Väljalase täiesmahus eemaldada ja teha uus turbo kollektor, uus cooleri torustik ja väljalase.
Ilmselt tuleb ka mootor vahelt välja võtta, et saaks kapotiaaluse samuti puhastada, rooste tõrje ja uuus värv.
Ahjaa värvimuutus väliselt ka plaanis kuid see jääb ilmselt hilisemaks.
Mõned pildid
Oskab keegi öelda mis juhtmetega tegu ? Kõrvalistuja pool, tuleb salongist tiiva tagant esitulede juurde kuid kasutust neile ei leia.
Kuna eelmine omanik on kütusetorustiku lappinud juba siis on ka see plaan välja vahetada, kas keegi on selle paagituulutuse vahepaagi vahelt välja
võtnud ? Kuidas käituda selle klapiga mis laseb kütuseaure sisselaskesse ?
Kas keegi on kasutuanud kütusetorustikuna seda armeeritud kütusevoolikut ? Kas originaal torustiku ka saada on ?
|
|
|
Siim89
huviline
Registreerunud 07.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.8T; C4 2.2TQ;
|
postitati 18.03.18 20:43
|
|
|
Need juhtmed peaks signaalipasunate omad olema.
S4 OMC 238 km/h, ET 13,04
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 19.03.18 07:37
|
|
|
Pasuna juhtmed jah.
Minul on paagituulutus eemaldatud sisselaske küljest. On ka eemaldatud see kanister sealt ja tuulutus jookseb otse õue. Kui jõudu juurde plaan teha,
siis kogu kütuse torustik tuleks välja vahetada, kuna selle originaali siseläbimõõt oli vist kohati 5mm. Mul kasutusel AN-8 voolik pumbast - latini.
Tagasivool AN-6 latist-paagini.
|
|
|
|
Krister.audi
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.04.18 19:39
|
|
|
Nagu ikka siis alati kipub aega puudu olema. Siiski iga vaba moment saab garaazis veedetud s4 kallal nokitsedes.
Olen alustanud rooste tõrjega, esimesed koopad sai puhtaks lastud, kus keremastiks korralik sealt lasin lihtsalt mustuse pealt maha ja 4 kihti rooste
tõrjet peale lastud, siis värvitud ja kõige lõppu kasutasin sama materjali millega tehakse kastikate kaste, jääb tugev ja peab kividele vastu.
Kasutasin sama toodet kunagi ralliautode peal ja seal õigustas end igati.
Võtsin ka tagasilla alt, terve tagasilla peale kaks korraliku puksi. Vana auto rõõmud Sellega olin juba arvestanud ja juba poolte pukside joonised tehtud ja valmistan need polüretaanist.
Kõik silla detailid lähevad liivapritsi ja pulbervärvi.
Kas neid vedrutaldrikui võimalik kuskilt uusi ka leida ? Ühte juba keegi varasemalt tuunind.
Amortide kohapealt äge stiilinäide, üks on koni amort ja teine sachs ja omakorda pildil näha erinevus vedrutaldriku kõrguse osas.
Tagumised karbiotsad mõlemad pehmed ja saavad keevitatud.
Saabusid ka flantsid ja sai alustatud kollektori tegemisega, hetkel juba pm valmis, üks runner vaja ringi teha siis on kõik 5 ühe pikkused.
Esisilda sillatala puksid said samuti tehtud polüretaanist.
Ja lõpuks täitsin ühe unistuse auto osas ja sai soetatud carbon liistud salongi, kuna ilma liistudeta oli lage see olukord seal, proovisin täna külge
ja juba teine ilme autol
|
|
|
Krister.audi
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.18 20:16
|
|
|
Long time, no see.
Suvi on läbi saamas ja autoehitus hooaeg hakkamas. Kokkuvõtvalt suvest võib öelda, et viimase kahe nädalaga on toimunud rohkem kui kogu suvega.
Majapidamis tööd lõpppenud selleks aastaks mis tähendab, et talv on S4 päralt.
Tänaseks on auto võetud molekulideks ja nagu ikka autot tehes selgub, et esmalt midagi üldse teha tuleb ehitada vajalikud tööriistad.
Nõnda saigi ehitatud keregrill kus on hea nokitseda kere kallal ja mille vahel ka kere hetkel on. Vahetatud on karbiotsad ja tagumises koopas olnud
väike ussipesa.
Kellel soovi siis keregrilli on peatselt võimalus rentida oma projekti tarbeks.
Elu tuleb ikka omale raskeks teha ja tööd juurde mõelda. Ehk on mõni märkand, et otsin kahtlaseid juppe(katkine esistange ja tiiva kaar). Just nii,
tagumised tiivakaared saavad laiemaks tehtud. Auto välimus hoopis teine ja esimene test fit on tehtud. Katkiselt esistangelt saan laia serva mille
liidan tagastange külge, et kaar ühtiks stangega. Peatselt saabub keretina ja räbusti ning siis saab asuda tegutsema.
Vedrustuse osas on olnud ideid mitmeid kuid kindel oli see, et lihtsalt madaldusvedru ei toimi enam. Ostsin ühed esimesed käändmikud ja sai relakas
sisse löödud, vedrutaldrik eemaldatud ja rooliotsa kinnitus samuti 25mm alla poole toodud, et saaks sobiva kliirensi esiosale. Tagaosa detailid veel
protsessis. Kogu komplekt hakkab toimima b8 amordiga. Peatselt peaksid saabuma coiloveri vedrud ja camber/caster plaadid mis vahetavad välja originaal
tugilaagri.
Kui soovid samuti coile siis anna märku ps.
Mis siis veel, olemas on alumiinium hooratas, akmotorspordi mootoripadjad, roosteta korralikud uksed 4tk ja muud vajalikku pudi-padi.
Tegevus auto kallal käib ja püüan seda siin kajastada.
Kui kellegil on c4 kerele turvakaart siis oleksin huvitatud.
|
|
|
EnricoN
huviline
Registreerunud 19.02.14
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe Quattro 2.2T | MB 190e
|
postitati 08.10.18 20:50
|
|
|
Väga super töö !
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 09.10.18 07:07
|
|
|
Vahelduseks taas midagi lugemisväärset siin foorumis. Ja tundub, et tegu pole ka pooleli jääva ettevõtmisega.
|
|
|
|
freeser
huviline
Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S6 2,2 20v, S3 8V
|
postitati 09.10.18 09:08
|
|
|
Wow Tundub tulema midagi väga ilusat.
|
|
|
extreme327
huviline
Registreerunud 17.05.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi b4 quattro 20v
|
postitati 09.10.18 18:43
|
|
|
Kolektoril kuusepuu tegid ise vms ostsid valmis tüki koos flantsiga?
|
|
|
Petu
|
postitati 10.10.18 02:22
|
|
|
Kas coiloverite asemel õhkvedrustuse varianti ei kaalunud? Muidugi oluliselt keerukam lahendus kuid funktsionaalsem ja ka huvitavam.
Muidu huvitav teema ja väärt ettevõtmine, ootan uuendusi huviga.
|
|
|
Krister.audi
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.10.18 04:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: extreme327
Kolektoril kuusepuu tegid ise vms ostsid valmis tüki koos flantsiga? |
Kuuse ostsin koos flantsiga, kuna tollel momendil ei olnud mul tig keevitust. Enam ei ostaks kuna seda ise teha poleks ka mingi müstiline teadus.
Maksis see tükk 90 eur + saatmine.
Tsitaat: | Algselt postitas: Petu
Kas coiloverite asemel õhkvedrustuse varianti ei kaalunud? Muidugi oluliselt keerukam lahendus kuid funktsionaalsem ja ka huvitavam.
Muidu huvitav teema ja väärt ettevõtmine, ootan uuendusi huviga. |
Ausalt öeldes ei kaalund kuna sellist süsteemi millega kannataks ka vahel rajale kurve kangutama minna ei jõuaks osta. Hetkel on eelarve nagunii juba
nii lõhki kui lõhki annab olla
Aitäh heade sõnade eest eespool kõnelejad. Loodan kevadeks ikka sõitma
saada.
Ahjaa kui keegi on huvitatud minu heledast tekstiil sisust quattro kirjadega siis võib ps oma pakkumise teha.
|
|
|
KarlMartin.K
klubiliige
Registreerunud 22.07.16
Kasutaja on eemal
Auto: CoupeQ 2.2T AAN
|
postitati 10.10.18 06:56
|
|
|
Väga äge ehitamine ja hoian silma peal aga kas käänasi enne liivapritsi ei mõelnud viia?
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.10.18 08:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KarlMartin.K
Väga äge ehitamine ja hoian silma peal aga kas käänasi enne liivapritsi ei mõelnud viia? |
Huh, õnneks ma ei ole ainuke, kelle silma see kriipima jäi
|
|
|
Krister.audi
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.10.18 08:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
Tsitaat: | Algselt postitas: KarlMartin.K
Väga äge ehitamine ja hoian silma peal aga kas käänasi enne liivapritsi ei mõelnud viia? |
Huh, õnneks ma ei ole ainuke, kelle silma see kriipima jäi
|
Heh, keermed käivad pealt maha lihtsalt
Kõik silla detailid saavad uuel nädalal pritsitud ja sealt edasi pulbervärvi.
Ei lasnud enne puhtaks kuna siis oleks jõudnud sinna juba uus rooste peale tulla seismisega.
|
|
|
Krister.audi
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.10.18 15:44
|
|
|
Nädal möödas, tehtud on nii mõndagi. Kere probleemsed kohad keevitatud, lisaks karbiotstele oli paremal tagumisel rattakoopal kena auk mis sai välja
vahetatud ja paar pisemat ussitanud kohta.
Keevitasin üle ka tagumise amordikannu ja koopas oleva liitmiku.
Täna laenasin sõbralt spotterit, et nädalavahetusel küljekarpidest mõlgid välja sikutada. Kui juba teha siis korralikult.
Loodan uuel nädalal tagumise osa põhjast ära pritsida ja kruntida. Siis saab asuda koobaste keevitamise kallale.
Täna sain kätte kaua oodatud camberplatesid. Asjad korralikud ja saab sellest tugilaagrist ja padjast lahti
Tegu sellise asjaga.
https://www.youtube.com/watch?v=TdXee4AhnOA
Kui keegi oskab mulle oma kogemusi ja nõu jagada stroker mootori kohta siis on oodatud igasugune info ja nõuandmine.
|
|
|
Krister.audi
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.11.18 21:46
|
|
|
Umbes kolm nädalat tagasi sai peetud plaani, et lõpuks ilm lubab liivapritsida kere. Mõeldud tehtud, järgmine päev udusel hommikul tuli sõber kohale
mobiilse liivapritsiga ja pooleteise tunniga oli juba tagasilla osa ja kardaani tunnel tehtud. Auto garaazi tagasi ja käis ettevalmistus kruntimiseks.
Kõik liivapritsitud kohad käisin liivapaberiga üle ja lõpetuseks silikoon pesuga puhastatud. Kahekomponentne krunt peale ja tehtud.
Edasi sai mõned õhtud relaka otsas traatharjaga teisi kohti puhastatud ja krunditud.
Lõpuks lõin ka relaka tiiba ja alustasin laiade kaarte tegemisega. Kogusin siin tarkuseterasi kuidas teha, et keevitus tiiba mõlki ei kisuks jne. Tuli
välja, et spets valtsi tangid endal garaazis olemas ja tänu neile ka ei hakkand lokkima.
See suunatuli seal esitiival ei ole jääv.
Tõin ka mõned osad juurde, esitiivad millest üht juba lapitud. Sealt saan vasaku poole jaoks vajaliku kaare. 7a klapikambrikaan kuid hetkel ei tea kas
käiku ka läheb .
Loodan selle nädalaga kaartega lõpetada. Siis veel üks kiht krunti, tikkurilla polüretaan värv ja kivikaitse. Siis saab hakata sildasi vaikselt alla
pistma.
|
|
|
arvo92
huviline
Registreerunud 11.11.17
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5tdi quattro 1996
|
postitati 14.11.18 06:31
|
|
|
Ilus vaadata nii mastaapset tööd. Jõudu!
Olen ise ka liivapritsi poolt, kui asi jämedamat rauda puudutab. Puhasta neid roostekohti palju sa tahad käsitööriistadega aga poorides olevat roostet
nii kätte ei saa ja igasugused roostesurmad ka täielikult viimastki ei likvideeri, ajas ikkagi hakkab sealt kergemini uus roostealge peale. Ainult
liivaprits võtab viimasegi ära ja võid südamerahus üle kruntida-värvida, teades, et sealt enam ussitama ei hakka.
|
|
|
Krister.audi
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.11.18 19:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: arvo92
Ilus vaadata nii mastaapset tööd. Jõudu!
Olen ise ka liivapritsi poolt, kui asi jämedamat rauda puudutab. Puhasta neid roostekohti palju sa tahad käsitööriistadega aga poorides olevat roostet
nii kätte ei saa ja igasugused roostesurmad ka täielikult viimastki ei likvideeri, ajas ikkagi hakkab sealt kergemini uus roostealge peale. Ainult
liivaprits võtab viimasegi ära ja võid südamerahus üle kruntida-värvida, teades, et sealt enam ussitama ei hakka. |
Aitäh, jõudu läheb vaja.
Olen sinuga täiesti päri, ei hoia need roostemuundurid seda ära ja varsti annab rooste endast uuesti märku. Liivapritsi puhul on tähtis see, et peale
pritsimist saab kogu pind kas liivapaberi või traatharjaga ülekäidud. Pooridest tuleb liivaterad kätte saada ja peale seda silikoon pesu. Siis saab
asi hea.
Liivapritsist juttu tehes...
Puudu on veel tagasilla tala kuna selle auto originaal ei ole stabilisaator vardaga. Õhtul pressisin veel käändmikutest rattalaagrid välja mis ei
tahtnud sealt kohe kuidagi lahkuda.
|
|
|
Siim5
klubiliige
Registreerunud 15.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 17.11.18 17:54
|
|
|
Muutsid tiivakaare raadiust ka kuidagi? Omal oli ka esitiibasi ja stangeotsasi üle mingi aeg aga kuidagi ei tahtnud nagu sobida kui sama tegevust
kaalusin. Või nüüd jääb tagakoobas lihtsalt laugem?
|
|
|
Krister.audi
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.18 22:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Siim5
Muutsid tiivakaare raadiust ka kuidagi? Omal oli ka esitiibasi ja stangeotsasi üle mingi aeg aga kuidagi ei tahtnud nagu sobida kui sama tegevust
kaalusin. Või nüüd jääb tagakoobas lihtsalt laugem? |
Ei muutnud raadiust. Laugem ei ütleks, sättisin selle kaare originaal koopa äärega samale kõrgusele siis jooksis pm alla välja ühtlaselt originaaliga.
Pidasin silmas ka esitiiva kaare kõrgust, et oleks enamvähem esimesega ühel joonel. Olen ühte sellise lahenusega reaalses pildis näinud ilma raadiust
muutmata ja sobis väga hästi.
Väike uuendus ka siia lõpetuseks...
Pildil petab natukene, reaalsuses on tumedam kollane.
|
|
|
arvo92
huviline
Registreerunud 11.11.17
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5tdi quattro 1996
|
postitati 20.11.18 06:43
|
|
|
Kas see kollane on lõppvärv või krundi värv?
Happekrunti leidub kollast varianti. Aga millega üldse halja metalli kruntisid? Ma ise olen läbi foorumite tarkuse epokrundile pidama jäänud,
praktikat vaid mõned aastad aga tundub, et toimib. Vara veel lihtsalt lõplikku järeldust anda.
Ja ma olen kuulnud, et kasutatakse messingharja traatharja asemel. Seda siis selleks, et mõni imepisikene traatharja osakene kuskile ära ei eksi ja
roostetama ei hakka värvi all. Aga no samas see tundub sellise veidi üle võlli pedantsusena, et kas nii haigeks peab ajama oma maailma.
|
|
|
Krister.audi
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.18 10:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: arvo92
Kas see kollane on lõppvärv või krundi värv?
Happekrunti leidub kollast varianti. Aga millega üldse halja metalli kruntisid? Ma ise olen läbi foorumite tarkuse epokrundile pidama jäänud,
praktikat vaid mõned aastad aga tundub, et toimib. Vara veel lihtsalt lõplikku järeldust anda.
Ja ma olen kuulnud, et kasutatakse messingharja traatharja asemel. Seda siis selleks, et mõni imepisikene traatharja osakene kuskile ära ei eksi ja
roostetama ei hakka värvi all. Aga no samas see tundub sellise veidi üle võlli pedantsusena, et kas nii haigeks peab ajama oma maailma.
|
Kollane on lõppvärv, kuna tegemist pulbervärviga siis ei oska täpselt kommenteerida. Kerel kasutan kollast kahekomponentset epo krunti. Ma lasin kõik
detailid lisaks õhuvurri otsas liivapaberile veel karukeelega ka üle.
Kuna endale tehes on tähtis, et asi kestaks.
|
|
|
Krister.audi
huviline
Registreerunud 20.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.01.19 20:22
|
|
|
Head uut kõigile!
Viimane postitus oli novembris, aeg lendab. Detsembris oli kiire kuna tuli idee koju töökoda teha, uuel nädalal jõuabki auto ringiga koju ja siis on
juba rohkem aega tegutseda kuna kodus lähed teed kasvõi pool tundi garaazis autot aga linna (6km) garaazi pooleks tunniks ei lähe.
Aga autost endast, kaared on keevitatud, amordikannud ja liitekohad said üle keevitatud.
ikka meeldib autot keerutada
Üks mis kindel siis värvija minust ei saa. Püstoli pesemine ja puhastamine on ikka niivõrd tüütu tegevus.
Aga väike before and after pildid.
Keevitus liited ja kere liited tegin kõik kerehermeetikuga üle. Viimasel pildil proovisin tikkurila tööstusvärvi poluretaaniga mille peale läheb veel
mastiks.
Peatsete uuendusteni
|
|
|
twistY
huviline
Registreerunud 06.05.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.19 06:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Krister.audi
Viimasel pildil proovisin tikkurila tööstusvärvi poluretaaniga mille peale läheb veel mastiks.
|
Kui Temadur 90, siis väga kiidan.
Uskumatult vastupidav värv just rattakoobastesse ja küljekarpidele.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |