Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Iseteenindus garaa˛ (Vastuseid: 90 | Vaatamisi: 13665)
ElmoR
huviline

Registreerunud 12.01.15
Kasutaja on eemal

postitati 15.01.15 17:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: yanekk
Tsitaat:
Algselt postitas: Fugitive
Et samad inimesed, kes parajasti ise oma garaazis ei toimeta oleksid nõus kedagi oma tööriistadega sisse laskma.

Enda kogemusest, väga ei tahaks nii teha.
Mõned korrad tuttavad tulnud, et ma sind ei sega, kasutan ainult võtmeid ja ehk ka natuke küsin abi.
Lõpeb see sellega et töö milleks kuluks umbes tund, tehakse ära päevaga ning kogu aeg pead seda sõpra nõustama, ning enda päev on ikkagi rikutud.

Teemase ka, kui ikka jube tahtmine on selline asi teha, siis tee.
Aga ära tule hiljem ütlema et kõik on pees.

OT.
See arutelu oleks natuke usutavam, kui oleks teada ka teemaalgataja asukoht ja nimi, profiil täidetud.
Niimoodi anonüümselt on hea paugutada, et küll ma olen kõva mees ja teen kõike.

Sa oled asjast väga valesti aru saanud. Antud teema ning küsitluse mõte pole selles, et kohe tegema hakata, vaid pigem siiski asja analüüsida, leida lahendusi murekohtadele, et asi esimese kolme kuuga pankrotis pole, kuidas asju maksustada nii kliendi kui garaazi huvides ning anda soovitusi ning mida sooviksite teie antud kohast leida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 15.01.15 17:37 Tsiteeri

Nn. relakas, tõmmitsad, kompressor, press ja keevitus ei ole mingid spetsriistad vaid kogu töökoja kõige lihtsam varustus. See lihtsalt peab olema, ilma ei saa.
Kui nüüd hakkame spets riistadest ja seadmetest rääkima, siis jõuame tihtilugu väärtuseni 500+ euri per tükk, ja neid tükke saab olema väga palju.
Ja mida aasta edasi, seda rohkem saab neid olema.
Olles ise asjas sees olnud ca 20 aastat ja tegelenud erinevate mudelitega, siis hetkel ei oska Sulle isegi jõudu soovida. Kuid hetkel seda üritust ja neid plaane lugeda siin, siis ma ennustaksin selle asja jätkusuutlikkuseks maksimaalselt kaks kuud.

Kogu lugupidamisega asjast huvitatute vastu,

Kauri

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
ElmoR
huviline

Registreerunud 12.01.15
Kasutaja on eemal

postitati 15.01.15 17:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: QUATTRO
Nn. relakas, tõmmitsad, kompressor, press ja keevitus ei ole mingid spetsriistad vaid kogu töökoja kõige lihtsam varustus. See lihtsalt peab olema, ilma ei saa.
Kui nüüd hakkame spets riistadest ja seadmetest rääkima, siis jõuame tihtilugu väärtuseni 500+ euri per tükk, ja neid tükke saab olema väga palju.
Ja mida aasta edasi, seda rohkem saab neid olema.
Olles ise asjas sees olnud ca 20 aastat ja tegelenud erinevate mudelitega, siis hetkel ei oska Sulle isegi jõudu soovida. Kuid hetkel seda üritust ja neid plaane lugeda siin, siis ma ennustaksin selle asja jätkusuutlikkuseks maksimaalselt kaks kuud.

Kogu lugupidamisega asjast huvitatute vastu,

Kauri

Okei, ärme nimeta neid spetstööriistadeks, kuid toome näiteks relaka ning keevituse - neil kahel on kuluosad, seega tasuta see olema ei saa. Relakas ehk veel, kui võtad oma kettad kaasa või ostad kohapealt. Kuna tõmmitsaid iga töö kõigus vaja ei lähe, siis ei näe ka vajadust et need inimesele kohe ka kätte anda, samuti pole tegu ka 10€-se tööriistaga. Kompressor ja muu taoline on juba elementaarne.
Kuid sul no õigus, praeguste plaanidega asi kaua ei kestakski, unistada on ikka tore, kuid nagu ma vist eelnevalt mainisin, leiab tahtmise korral kõigele lahenduse.

real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q

postitati 15.01.15 18:17 Tsiteeri

Reaalselt on selline koht enam vähem olemas. Seda siis Rakveres. Nemad aga pakuvad ka remondi teenust ja põhiliselt tegelevad rehvide ja rehviabiga. :) Hindasi ei tea, aga saatsin juba ühele neist kirja. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ElmoR
huviline

Registreerunud 12.01.15
Kasutaja on eemal

postitati 15.01.15 18:29 Tsiteeri

Kuid esitasin millalgi küsimuse, et keegi pakkus küsitluses välja 24/7 puksiiri teenuse töökoja parkla, et seal hiljem ise auto üle vaadata? Mida arvate sellest? Kas keegi on kunagi ise puksiirauto peal töötand või firmas mis sellist teenust pakub? Eelkõige just suuremas linnas. Palju ööpäevas väljakutseid keskmiselt tuleb? Ma ei mõtle avariisid ega sundpukseerimist vaid eelkõige kui tehnika ise alt veab.

real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q

postitati 15.01.15 18:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ElmoR
Kuid esitasin millalgi küsimuse, et keegi pakkus küsitluses välja 24/7 puksiiri teenuse töökoja parkla, et seal hiljem ise auto üle vaadata? Mida arvate sellest? Kas keegi on kunagi ise puksiirauto peal töötand või firmas mis sellist teenust pakub? Eelkõige just suuremas linnas. Palju ööpäevas väljakutseid keskmiselt tuleb? Ma ei mõtle avariisid ega sundpukseerimist vaid eelkõige kui tehnika ise alt veab.

Kusjuures ise just mõtlesin ka enne, et kui juba teha, võiks ka puksiir olla. Annaks palju juurde. :)
Sain siis infot, et Rakveres on 7€ tund ise tehes. Neil lasta teha, siis 20. :) Tegemist siis Jussi rehviabi-ga. :) Kütuse 16A
Sama asi ka Tartus Tehase 19.
Ühtlasi siis mõlemas rehviabi 24h. Rakvere nr 5228441 ja Tartus 56736864. Kui kellegil küsimusi, saab neilt küsida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 15.01.15 19:58 Tsiteeri

Puksiiriga on lood nii ja naa.
Esiteks, kui juba sellega tegelema hakkad, siis PEAD tegelema 24/7. Ja sa PEAD reageerima igale väljakutsele mis tuleb, vahet pole on see siis avarii või niisama laip.
Kui Sa seda ei tee, pole mõtet hakata üldse asja ajama ega seda masinat omama. Jutud liiguvad kiiremini ja soolasemalt kui arvata oskad.
Teiseks, puksiirindus kui äri, on tänaseks ära jagatud üsna korralikult piirkondade vahel ja sinna marjamaale eriti kedagi ei oodata. Ütleme nii, et vajadusel leitakse ka vahendeid kuidas konkurendi puksu kõrvaldada.
Kolmandaks, tahad hakata kellegiga vägikaigast vedama hiljem mingi kriibitud stangeserva või krt teab mis käiguosa veidra hääle pärast mis "tekkis" just peale pukseerimist jnejnejne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 15.01.15 21:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: QUATTRO
Teiseks, puksiirindus kui äri, on tänaseks ära jagatud üsna korralikult piirkondade vahel ja sinna marjamaale eriti kedagi ei oodata. Ütleme nii, et vajadusel leitakse ka vahendeid kuidas konkurendi puksu kõrvaldada.
Kolmandaks, tahad hakata kellegiga vägikaigast vedama hiljem mingi kriibitud stangeserva või krt teab mis käiguosa veidra hääle pärast mis "tekkis" just peale pukseerimist jnejnejne.

See "kolmandaks" tegelikult suure tõenäosusega käib (ka) "teiseks" alla. :)

ElmoR
huviline

Registreerunud 12.01.15
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 09:46 Tsiteeri

Odavam ja mõttekam oleks sel juhul see teenus tõesti kellegilt sisse osta.

ElmoR
huviline

Registreerunud 12.01.15
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 09:50 Tsiteeri

Esitan ühe kasutaja tsitaadi teisest foorumist:

Tsitaat:

Paar mõtet teemaalgatajale.
1. Kui asja käima paned, siis ära unusta lepingut iga kliendiga, mis sisaldab muuseas tööohutusnõudeid ning iga töörista kasutusjuhendiga tutvumist. Vastasel juhul kui mõni isetegija mutrivõtmega vastu kaalikat saab, võib ettevõtmise lõppenuks lugeda.
2. Vaatamata siinsetele vastuoludele on sul võimalus varuosadega teenida. Selleks oleks tarvis korralikku kodulehte, kus iseteeninduse vajaduse iseloomu saaks registreerida. Näiteks kui soovin ise õli vahetada, siis registreerin selle vastavas keskkonnas ja siis juba sina saad vastavalt vajaminevad kuluosad õigeks ajaks hankida.Asja pluss seisneb selles, et pole vaja pidada mingit tohutut ladu ja lepingulised varuosade soetajad saavad tavakliendist kuluosad ikka oluliselt soodsamalt kätte. Näiteks õlifilter mis teeninduses maksab 10-15 eur, on lepingulisele kliendile suurusjärgus kuni 5 euri jne jne.
3. Vajalik on korralik reklaam. Reklaam ei ole 3-4 erinevas autofoorumis postituse tegemine. Märksõnadeks paberkandjad, raadio, sotsiaalmeedia.
4. Kui ise plaaniks midagi sarnast ette võtta, siis mõtleks ka kuidas kliente peale remondi sinna meelitada. Hmmm alustaks kasvõi mõnest mõnusast ajaveetmis võimalusest ;) Pakun, et paljud sellised eelmised ettevõtmised ongi läbi kukkunud oma poolikute lahenduste tõttu. Kindlasti pole see päris lootusetu üritus, kuna üle maailma on sarnaseid ettevõtmisi siiski olemas.

Ise mõtlesin täpselt sama, nagu toodi välja punktides 1.-3.

4. punkt tundub huvitav, tuleb mõelda. Ühine huvipunkt kõigil külastajatel on tõenäoliselt siis autod. Kui tuua välja mingi ühisprojekt, siis mis otstarbel ning kas inimesed leiaksid selle aja? Või hoopis õllejoomine ning grill? :D

yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.

postitati 18.01.15 10:32 Tsiteeri

Kui sa seda niiväga teha tahad, siis tee ära juba, siin heietamine ei vii sind edasi, eriti kui enamus on selle mõtte maha laitnud.

Kui oleks hea ja vettpidav äriidee, siis selle avastaja oleks selle pärast ärevuses, et keegi seda enne teda valmis ei saaks.
Mitte ei küsiks ja uuriks foorumites, et mis teie arvate.

Võta oma vanaema pangakontolt 20 tonni välja ning tee ära siis.

Audi varuosad, http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=181792 Autode ost/müük, hooldus ja remont Haapsalus, JanekCars OÜ
Best ET 12.08 :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ElmoR
huviline

Registreerunud 12.01.15
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 10:43 Tsiteeri

Vot sinusuguse mõtlemisegi ei jõuakski kunagi mingisuguse ettevõtluse juurde. Pole olemas äri, mille asutamisega puuduks risk - see on alati olemas. Kui ma oleks nii loll ja ruttaks kohe asja tegema, poleks minu jaoks igasugune inimeste tagasiside olulinegi.
Kordan veelkord, asi ei saakski mitte mingisugusel tingimusel jääda lihtsalt iseteeninduseks. Et asi toima hakkaks, tuleb eelnevalt asjad põhjalikult läbi mõelda ning analüüsida, see kas asi ka valmis teha või mitte, jätan siiski enda otsustada.
Ja see, miks kõik teised taolised ettevõtmised põhja on läinud on samuti ammu selge.

yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 10:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Vot sinusuguse mõtlemisegi ei jõuakski kunagi mingisuguse ettevõtluse juurde.
Ja see, miks kõik teised taolised ettevõtmised põhja on läinud on samuti ammu selge.

Mina isiklikult olen viimased 15 aastat olnud iseenda peremees.

Ja mis on/olid siis need põhjused?

Audi varuosad, http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=181792 Autode ost/müük, hooldus ja remont Haapsalus, JanekCars OÜ
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
quattromees
huviline

Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 200 20V TQ, Audi UrS4 2,2TQ, Audi A4 2,8Q swap 4,2 V8Q, Audi 100 C4 2,3 aut., Peugeot Partner, VW Passat 1,9 TDi 2tk, Ford

postitati 18.01.15 10:49 Tsiteeri

Mina ei mõista teemaalgataja materdamist, kuna antud juhul võib seda teemat võtta kui turundusuuringut. Ta pole midagi valmis teinud, see on arutelu. Et midagi teha, tuleb välja selgitada nn turu maht, leida, palju oleks nõudlust.

Kokku rohkem, kui 1100 hobust
ElmoR
huviline

Registreerunud 12.01.15
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 10:58 Tsiteeri

yanekk, kui sina oma ettevõted alustasid, siis puudus igasugune risk?
Kui sa nüüd loeksid eelnevatest postitustest inimeste kirjeldust nendest iseteenindustest, samuti ka teistest foorumitest, kuhu olen postitanud, siis mõistad isegi.
Ma ei plaanigi nüüd teha 1:1 sama ettevõtmist, et juhtuks sama lugu. Pigem midagi uut ehk siis mitte jääda ainult lihtsalt iseteeninduse juurde, kuna on juba piisavalt põhjendatud, et sellest midagi head välja ei tule, kuid kogu ettevõtmise juures, oleks see siiski olemas.
Oleks see vaid nii lihtne, et tuleb idee, teostad ja äri õitseb, oleksime me kõik juba rikkad.

akselbant
huviline

Registreerunud 08.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C4 2.5TDi Avant atm; Audi A3 1.8; Audi 80 Avant 1.9 TDi, BMW X3 E83 3.0D

postitati 18.01.15 11:06 Tsiteeri

Aastal 2008 tekkis minul idee avada Tallinnas iseteeninduspesula. Tollel ajal olid populaarsed igasugu ideetalgud ning ideepangad. Edendasin oma idee ning tagasiside oli negatiivne. Põhiliseks argumendiks oli klientide puudumine. Ise olin kindel, et kasutajaid leidub ning asi jäi vahendite ning sponsorite puudumise taha kinni. Tol ajal leppisin, et pole ärimees ning elan rahulikult edasi. ;)

Audi 80 1.8(1987)}VW Golf 1.9TD(1993)}VW Passat 1.9TD(1992)}Opel Corsa 1.3 CDI(2008)}VW Vento GT 2.0(1992)}Audi 100 2.8(1993)}Audi A6 2.5 TDi(1996) ja A3 1.8(1996) ning Audi 80 Avant 1.9TDi(1993)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 11:46 Tsiteeri

Tsitaat:

Risk on mannaputru süües hambad murda.
Kui on tahtmine midagi teha tuleb lihtsalt endale asjad selgeks teha, ning vastavalt tegutseda, mide foorumis kõvatada.

Ma küsisin juba suht ammu, mis on "see miski" mis peaks sulle need kunded tooma, endiselt pole vastust sellele.

ElmoR
huviline

Registreerunud 12.01.15
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 11:48 Tsiteeri

Eks see vahendite leidmine sellise riski-binsessi puhul on kindlasti keeruline.

ElmoR
huviline

Registreerunud 12.01.15
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 12:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: yanekk
Tsitaat:

Risk on mannaputru süües hambad murda.
Kui on tahtmine midagi teha tuleb lihtsalt endale asjad selgeks teha, ning vastavalt tegutseda, mide foorumis kõvatada.

Ma küsisin juba suht ammu, mis on "see miski" mis peaks sulle need kunded tooma, endiselt pole vastust sellele.

Sina tee mulle kõigepealt selgeks, millest väljendub et mina kõvatan? Pigem ootan hüva nõu, sina aga peale maha laitmise muud teha ei oska.
Kunded toob kindlasti lai tööriistade valik korrasolu, samuti ka ruumide korrasolu ja puhtus, meeldiv teenindus, hea reklaam, samuti ka hea hind ja vajadusel ka tasuta abikäe olemasolu. Tuleb olla ka kuidagi unikaalne erinevalt eelmistest ettevõtlustest, eks see osa vajab veel mõtlemist.

Kui sul midagi tarka öelda pole, siis palun ära postita - see mida sina siin kirjutad, ei ole mitte miinuste ega plusside välja toomine, vaid puht ülbus.

AronL
huviline

Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: M140i xDrive

postitati 18.01.15 13:30 Tsiteeri

Sõbralik soovitus, suuna see energia uute ideede genereerimisele ja unusta see praegune:) Ei pea sellesse isegi süvenema, et mõista seda, et see ei hakka mitte mingit kasumit tootma, see ju on selle ettevõtmise eesmärk ikka? Ei tee maha seda arutlemist siin, igati mõistlik teha enne turuuuring kui selline idee peas on. Saanud ka piisavalt tagasisidet, et teha omad järeldused.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 13:45 Tsiteeri

Tsitaat:

Kui sul midagi tarka öelda pole, siis palun ära postita - see mida sina siin kirjutad, ei ole mitte miinuste ega plusside välja toomine, vaid puht ülbus.

Asi pole ülbuses, vaid selles et sa ei suuda lugeda kriitikat.
Kõik ei pea sinu ideed kiitma ja kuna enamus seda laidavad, siis järeldused võiks ise teha.

Teemaväline küsimus, kui vana on selle "uue" iide avastaja hetkel?

ElmoR
huviline

Registreerunud 12.01.15
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 13:58 Tsiteeri

Ei, kindlasti ei vaata ma kriitikast mööda. On ka positiivset tagasisidet siin foorumis, samuti on ka postitusi teistes foorumites, kus samuti nii positiivset kui negatiivset tagasisidet. Samuti suurem osa sellest on esitatud küsitluses.
Enamus samas ei viitsi teemasse niivõrd süveneda ja asjas potensiaali näha. Olen aru saanud, et sellega toitu lauale ei too, seega olengi siin hetkel ootamas inimeste arvamust sellest, mis pakkuda lisaks. Nagu paljud on öelnud siis töökoja omamine mis on spetsialiseerund kindlale asjale ning lisaks sellele iseteeninduse pakkumine, tundub hea idee. Seda varianti kaalun kindlasti. On ka pakutud kõiksugu nuti/veebirakendusi, mis lihtsustaks inimeste aja planeerimist, kus näiteks õlivahetuseks broneeritakse sulle 1tund aega, kuna arveldamine käib nagunii tunnitäpsusega. Samas ise pakkuda ka õli ning filtri. Kes näiteks sellega hakkama ei saa, saab hoopis kasutada mehaanikut selleks, kes teeb töö kallimalt kuid märksa kiiremini ära kui oskamatu.
Lisavõimalusi on palju mida pakkuda.

yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 14:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Ei, kindlasti ei vaata ma kriitikast mööda. Olen aru saanud, et sellega toitu lauale ei too.

Vähemalt mingid asjad oled suutnud selgeks teha :).

Asjast ka, kas oled reaalseslt valmis vaadanud ruumid?
Kui asukoht on logistiliselt karupees, siis jällegi jõudu tööle.

Näita mulle töökoda, kus remondimees teeb oma tööd kellast kellani, kunde ja meister istuvad kukil, ning siis peab ta veel miskit isetegijat aitama.
Kui suudad sellise mehe leida, siis müts maha.

Kui suudad käed taskus ootavad remondimeest pidada ~10 euri eest tunnis, et ehk keegi vajab abi, siis jällegi müts maha, jne :)

Lihtsalt neid miinuseid on liiga palju asja juures, ning äris kahjuks ei kehti matemaatika, et miinus ja miinus annavad kokku plussi.

ElmoR
huviline

Registreerunud 12.01.15
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.15 16:42 Tsiteeri

Töömees tehku oma tööd. Mina luksepa pabereid ei oma ning töökogemust antud valdkonnas samuti pole piisavalt et kliendi auto kallale minna seega järelvaataja/abikäe rolli saan ise mängida. Ära aja asju nii keeruliseks. Selliste pisiasjade korraldamine/tööülesannete jaotamine ei ole nüüd küll kõige suurem probleem sellise ettevõtmise puhul..

Audi100C2
klubiliige

Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a

postitati 18.01.15 16:54 Tsiteeri

Päris huvitav vaatepilt oleks Smartwashi vms. isepesula laadne järjekord ukse taga. :D Kindlasti mingi osa biomassist sinna iseteenindusse läheks, aga kasumi osas kahtlen sügavalt.

Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 42.1% - SQL: 57.9%]