Lehekülgi: 1 2 3 4 |
RAIMUS20
huviline
Registreerunud 17.12.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 Quattro 3,0TDI 176 kw
|
postitati 14.01.14 13:40
|
|
|
Rehvid plaanin ära osta jaanuari/veebruari jooksul. 2013. aasta TM suverehvide testis jäi silma veel see, et Nankangi rehvi mõlemad näitajad
(veeretakistus ja pidurdamine märjal asfaldil) olid reaalselt kehvemad valmistaja andmetest.
Igaljuhul need Fulda SportControl 245/40 R18 97Y XL veljekaitsega (MFS) rehvid on minu jaoks üks võimalik variant. Mürataseme näitaja tundub päris hea
ja ega see veljekaitse ka halba tee. Praegu on siis valikus järgmised rehvid:
1. Nankang NK Comfort Eco-2: 245/40 ZR18 97Y XL, hind 97,80 eur/tk.
2. Fulda SportControl 245/40 R18 97Y XL veljekaitsega (MFS), hind 138,40 eur/tk.
Kui keegi on neid rehve kasutanud võib kogemustest teada anda. Kõik soodsad rehvipakkumised oodatud...
|
|
|
madvello
huviline
Registreerunud 27.08.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.14 14:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: RAIMUS20
Rehvid plaanin ära osta jaanuari/veebruari jooksul. 2013. aasta TM suverehvide testis jäi silma veel see, et Nankangi rehvi mõlemad näitajad
(veeretakistus ja pidurdamine märjal asfaldil) olid reaalselt kehvemad valmistaja andmetest.
Igaljuhul need Fulda SportControl 245/40 R18 97Y XL veljekaitsega (MFS) rehvid on minu jaoks üks võimalik variant. Mürataseme näitaja tundub päris hea
2. Fulda SportControl 245/40 R18 97Y XL veljekaitsega (MFS), hind 138,40 eur/tk.
Kui keegi on neid rehve kasutanud võib kogemustest teada anda. Kõik soodsad rehvipakkumised oodatud... |
Ma lihtsalt huvipärast küsin, et miks sa vaatad 245/40 rehvi?
Mul endal jääb hetke plaanide kohaselt originaal 18'' alla ja vaatasin, et 225/40R18 sobivad sinna ideaalselt (veljelaius 8), lisaks on need hinnalt
soodsamad.
Nelikveo puhul see rehvilaius nii määrav ei ole, kui tagaveo puhul. 225/40 saab juba korraliku firma rehvid sinu punkt 2 raha eest.
|
|
|
RAIMUS20
huviline
Registreerunud 17.12.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.01.14 07:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: madvello
Kui keegi on neid rehve kasutanud võib kogemustest teada anda. Kõik soodsad rehvipakkumised oodatud... |
Mul endal jääb hetke plaanide kohaselt originaal 18'' alla ja vaatasin, et 225/40R18 sobivad sinna ideaalselt (veljelaius 8), lisaks on need hinnalt
soodsamad.
Nelikveo puhul see rehvilaius nii määrav ei ole, kui tagaveo puhul. 225/40 saab juba korraliku firma rehvid sinu punkt 2 raha eest.
|
Autotootja poolt sooviatud mõõdud on need 245/40 R18 ja tahaks sellised rehvid ikkagi alla panna. Kui panna teise mõõduga rehv siis hakkab spidomeeter
ilmselt natuke valetama. Kalkulaatori järgi näitab nii: sõites 90 km/h, siis tegelik kiirus on 88 km/h. Erinevus suhteliselt väike. Huvitav kas rehvi
mõõtude asendus toob ka mingeid muid probleeme juurde?
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.01.14 07:32
|
|
|
Spido valetab ja 225/40 R18 on väiksema diameetriga ehk minu arust läheb välimus koledamaks(koobas jääb tühjemaks). Viimasel ajal olen päris palju
märganud Audidel ja Bemmidel selliseid väiksemaid rehve all ja väga kole vaatepilt. Autot jõutakse osta, aga õigeid rehve mitte...
|
|
|
KristoK
huviline
Registreerunud 02.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.01.14 09:25
|
|
|
Lisaks sellele on 225/40 omajagu madalam kui 245/40 seega võib velje kergemini kõveraks sõita.
|
|
|
kuzmits
huviline
Registreerunud 28.01.13
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat alltrack 2,0 TDI 130KW 4 MOTION
|
postitati 15.01.14 09:28
|
|
|
soodsamad.
|
Autotootja poolt sooviatud mõõdud on need 245/40 R18 ja tahaks sellised rehvid ikkagi alla panna. Kui panna teise mõõduga rehv siis hakkab spidomeeter
ilmselt natuke valetama. Kalkulaatori järgi näitab nii: sõites 90 km/h, siis tegelik kiirus on 88 km/h. Erinevus suhteliselt väike. Huvitav kas rehvi
mõõtude asendus toob ka mingeid muid probleeme juurde? |
225/40/18 ja 245/40/18 rehvi külgseina kõrguste vahe on ca 10%, ehk 8 mm, diagonaal aga juba 16 mm väiksem, kuna rehvi külgsein on ju madalam siis see
teeb sõidu jäigemaks, teoreetiliselt mingi % võrra rohkem peab veermik taluma lööke, sealjuures ka velg, mida eespool üks kasutaja välja tõi, et pidi
oma replica velgesid keevitamas käima kuna külgsein oli madal ja replica velje materjal pehme. (tal oli midugi vist veel madalam külgsein kuna velg
oli veel suurem kui Sinu 18").
Mina paneks igal juhul originaal mõõduga.
|
|
|
madvello
huviline
Registreerunud 27.08.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.01.14 09:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KuldarA
Spido valetab ja 225/40 R18 on väiksema diameetriga ehk minu arust läheb välimus koledamaks(koobas jääb tühjemaks). Viimasel ajal olen päris palju
märganud Audidel ja Bemmidel selliseid väiksemaid rehve all ja väga kole vaatepilt. Autot jõutakse osta, aga õigeid rehve mitte...
|
Natuken OT, aga samuti öeldi mulle, et ametlikul sobib 225/55 R16, samas sobib sinna alla kenasti ka 205/60 R16, väga hea on nendega sõita lumes ja
lörtsis - rehv oli soodsam, kas ma sellepärast nüüd vaene (ei ostnud tootja soovitatud mõõtu), et ostsin kitsama rehvi, samas korraliku tootja
omad?
http://spidoweeb.planet.ee/index.php/faq/rehvid-ja-veljed
- ma vaatasin selle tabeli järgi. 8'' on mul see velg ja ideaalne on vahemikus 225 -235. 245/40 R18 on sobilik saksmaa kiirteedele. Valetab -2km/h
väiksemaks kiiruse (teisel autol valetab -1 juba aastaid talve rehviga ning pole muret).
Ilu on suhteline mõiste. Enamik paneb talveks ka alla laiad rehvid mõtlemata sellele, et kitsas rehv on talvel parem sõltumata sellest, mis vedu on
autol.
Kui keegi suudab faktiliselt tõestada, et 225 on kehvem kui 235/245 ning ei ole seotud puhtalt isikliku "iluga", siis ma kaaluks ka. Tehas
ütleb/soovitab ka palju muid asju, kuid ikkagi tehakse vastavalt reaalsele olukorrale seal muutusi (õli vahetatakse tihendamine jne).
Foorum ongi mõeldud arutamiseks ja kogemuste jagamiseks, suhtumine "Autot jõutakse osta, aga õigeid rehve mitte..." ei aita küll kedagi.
|
|
|
madvello
huviline
Registreerunud 27.08.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.01.14 10:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kuzmits
soodsamad.
|
mõõtude asendus toob ka mingeid muid probleeme juurde? |
225/40/18 ja 245/40/18 rehvi külgseina kõrguste vahe on ca 10%, ehk 8 mm, diagonaal aga juba 16 mm väiksem, kuna rehvi külgsein on ju madalam siis see
teeb sõidu jäigemaks, teoreetiliselt mingi % võrra rohkem peab veermik taluma lööke, sealjuures ka velg, mida eespool üks kasutaja välja tõi, et pidi
oma replica velgesid keevitamas käima kuna külgsein oli madal ja replica velje materjal pehme. (tal oli midugi vist veel madalam külgsein kuna velg
oli veel suurem kui Sinu 18").
Mina paneks igal juhul originaal mõõduga. |
RAIMUS20 ma kasutan natukene sinu teemat.
Miks ma üldse seda 225/40R18 vaatama hakkasin on põhjusel, et teisel autol esiveolisel on need rehvid mitu aastat all olnud ning ei ole midagi veel
nendega juhtunud (esiveoline muidugi audist ca 100kg+ kergem). Tallinna teid arvestada, siis 10% suurem kõrgus võib teinekord hullemast päästa.
245/40R18 olid eelmine hooaeg all ning nendega oli audi küll oluliselt jäigem kui esiveoline oma kitsamate rehvidega. Nüüd ma ka ei tea mis teha,
vaatan siis uuesti 245/40R18 rehve.
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.01.14 12:23
|
|
|
Natuken OT, aga samuti öeldi mulle, et ametlikul sobib 225/55 R16, samas sobib sinna alla kenasti ka 205/60 R16, väga hea on nendega sõita lumes ja
lörtsis - rehv oli soodsam, kas ma sellepärast nüüd vaene (ei ostnud tootja soovitatud mõõtu), et ostsin kitsama rehvi, samas korraliku tootja
omad?
http://spidoweeb.planet.ee/index.php/faq/rehvid-ja-veljed
- ma vaatasin selle tabeli järgi. 8'' on mul see velg ja ideaalne on vahemikus 225 -235. 245/40 R18 on sobilik saksmaa kiirteedele. Valetab -2km/h
väiksemaks kiiruse (teisel autol valetab -1 juba aastaid talve rehviga ning pole muret).
Ilu on suhteline mõiste. Enamik paneb talveks ka alla laiad rehvid mõtlemata sellele, et kitsas rehv on talvel parem sõltumata sellest, mis vedu on
autol.
Kui keegi suudab faktiliselt tõestada, et 225 on kehvem kui 235/245 ning ei ole seotud puhtalt isikliku "iluga", siis ma kaaluks ka. Tehas
ütleb/soovitab ka palju muid asju, kuid ikkagi tehakse vastavalt reaalsele olukorrale seal muutusi (õli vahetatakse tihendamine jne).
Foorum ongi mõeldud arutamiseks ja kogemuste jagamiseks, suhtumine "Autot jõutakse osta, aga õigeid rehve mitte..." ei aita küll kedagi.
|
Sul jääb diameeter üsna samaks, kuna kõrgus läheb kõrgemaks samal ajal kui läheb kitsamaks, seega ei ole see kontrast nii suur.
|
|
|
RAIMUS20
huviline
Registreerunud 17.12.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.01.14 11:30
|
|
|
Rehvimõõtude osas päris huvitav arutelu. Mina jään siiski algsete mõõtude (245/40 R18) juurde. Veebruaris plaanin ära osta, äkki ilmub selle aja
jooksul veel midagi huvitavat pildile. Kui ei siis jäävad Fulda SportControl 245/40 R18 97Y XL veljekaitsega (MFS) rehvid. Mida see veljekaitse (MFS)
endast kujutab ja kuidas visuaalselt mõjutab üldpilti?
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.01.14 11:32
|
|
|
Velje kaitseäär tähendab seda, et rehvi külgsein ulatub veidi üle velje, et kaitseb kergematel hõõrumistel velge. Ise soovitan soojalt selle äärega
rehve. Välimuse poolest isegi, et näeb parem välja kui tavaline
|
|
|
RAIMUS20
huviline
Registreerunud 17.12.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.01.14 09:04
|
|
|
Plaanis muretseda kroomrõngastega udutulede katted. Forss ja HUM Parts ei paku neid katteid, kuid leidsin Alvadi kodulehelt sobivad (http://alvadi.ee/varuosad/audi/a4-s4-b8-2007/stange-iluvore/). Tegemist suhteliselt lihtsate detailidega, paigaldamisel vast
ebameeldivusi ei tule. Lisaks uuriks LED pirnide kohta. Praegune kollane valgus ei sobi ikka üldse muude tuledega kokku ja plaanis panna LED-id. Kas
udukasse läheb H11 pirn? Mis tehnoülevaatuse mehed ja politsei sellisest vahetusest arvab?
|
|
|
RAIMUS20
huviline
Registreerunud 17.12.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.03.14 12:17
|
|
|
Paigaldatud H11 Power LED pirnid (http://www.zautoz.eu). Veateateid ei tulnud ja valgustus väga
hea. Samuti paigaldatud udutulede katted. Ära sai ostetud Fulda SportControl 245/40 R18 97Y XL veljekaitsega (MFS) rehvid. Tänud kasutajale Kuzmits,
kes andis kasulikku infot rehvide osas. Kõik muud vidinad (veljepoldid, vargapoldid, poldi katted) ka praeguseks olemas. Varsti suverehvid alla ja
eks siis paistab kas tegu hea valikuga..
Aprillis plaanis poleerimine, vahatamine, salongi keemiline puhastus, nahksisu hooldus. Kas keegi oskab soovitada nende tööde jaoks head kohta Tartus?
|
|
|
kuzmits
huviline
Registreerunud 28.01.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.03.14 13:27
|
|
|
Võta heaks. Anna siis teada kuidas need rehvid on. Kunagi mul ühed teised fuldad olid täitsa ok. Endal suvekad juba all, hea kimada ei pea muretsema
et naastud rehvidest välja lendaksid...
Kas tellisid lõpuks sealt reifendirektist? Kuidas sujus, kas toodi ilusti kulleriga, probleeme polnud? Ise pole sealt ostnud, eesti netipoed on
soodsamad olnud, aga mine sa tea võibolla tulevikus ostan ka.
|
|
|
kuzmits
huviline
Registreerunud 28.01.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.03.14 13:38
|
|
|
Niipalju veel, et nahksisu hooldust teen mina küll ise mingi 3x aastas. Puhastad istmed ära ja siis kreemitad spetsiaalse kraamiga üle, kõige lihtsam
asi. Muidugi kui rohkem käest ära aja määrdunud, siis koduste vahenditega nii ilus ei jää. Kui aga regulaarselt teha ja mitte käest lasta siis lihtne
nokitsemine.
Vahendeid müüakse nii supermarketis või kui paremat profikraami tahta, mida pesulad ise kasutavad, siis Tallinnas on vähemalt selline koht kus saab
igasugu, heas mõttes "autopedede" värki osta , http://www.autokeemia.ee/ saab vist neti teel ka tellida. Igatahes müügimees oli seal
asjalik ja oskas soovitada. Viimane kord ostsingi naha hoolduse vahendid ja autovaha sealt+veel mingi leotuspesu vedeliku konsentraadi.
|
|
|
RAIMUS20
huviline
Registreerunud 17.12.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.03.14 07:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kuzmits
Võta heaks. Anna siis teada kuidas need rehvid on. Kunagi mul ühed teised fuldad olid täitsa ok. Endal suvekad juba all, hea kimada ei pea muretsema
et naastud rehvidest välja lendaksid...
Kas tellisid lõpuks sealt reifendirektist? Kuidas sujus, kas toodi ilusti kulleriga, probleeme polnud? Ise pole sealt ostnud, eesti netipoed on
soodsamad olnud, aga mine sa tea võibolla tulevikus ostan ka. |
Rehvid toodi ilusti kulleriga lubatud ajaks kohale, kuid väike probleem tekkis siiski. Nimelt oli kodulehel märgitud pidavususeks märjal teekattel
kategooria B, kuid rehvide peal oleval kleepsul oli reaalselt kirjas kategooria C. Uurisin, et miks nii ja müüja tunnistas nendepoolset viga.
Lahenduseks pakuti lisaallahindlust või siis rehvide tagastust. Valisin esimese variandi ning jätsin rehvid endale. Rehvivahetus toimub homme, eks
peale seda oskan kommenteerida tehtud valikut. Kokkuvõttes jäin rahule ja järgmise rehviostu puhul uurin kindlasti nende kodulehelt ka (http://www.reifendirekt.co.ee/).
Poleerimise, vahatamise ja salongi keemilise puhastuse teeb Tartu Autospa (Ringtee 43, Tartu). Netiavarustes neid kiidetud ja masinat kohapeal
näitamas käies oli õhkkond väga kliendisõbralik ning tundus, et mehed teavad, mida teevad. Aeg sai pandud aprilli alguseks. Kui tööd tehtud siis jagan
kogemusi.
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.03.14 07:59
|
|
|
Fulda peaks muidu enamvähem rehv olema. Ikkagi Saksa tootja ja tean, et kunagi olid näiteks VW varurattad nende toodetud.
|
|
|
|
RAIMUS20
huviline
Registreerunud 17.12.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.03.14 16:24
|
|
|
Sai mõned kevadised klõpsud tehtud...
|
|
|
Gunnark
klubiliige
Registreerunud 27.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.03.14 16:37
|
|
|
Väga kena veljevalik 5+
|
|
|
|
AMX
huviline
Registreerunud 10.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 2.8 quattro 1992a, vw multivan 2.0bitdi 4motion 2016a
|
postitati 29.03.14 19:33
|
|
|
Esi ustele klaasidele oleks kah tooni vaja. Näeks soliidsem välja. . Aga
noh see maitse asi! Velg on hästi valitud .
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.03.14 09:12
|
|
|
Veljed sobivad väga hästi. Rehvid said ikka 245/40 R18? Tunduvad kuidagi balloonid selle mõõdu kohta.
|
|
|
|
RAIMUS20
huviline
Registreerunud 17.12.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.03.14 13:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KuldarA
Veljed sobivad väga hästi. Rehvid said ikka 245/40 R18? Tunduvad kuidagi balloonid selle mõõdu kohta. |
Ikka 245/40 R18. Kehvad pildid? Reaalis pole hullu midagi...
Esiklaaside toonimine iseenesest huvitav mõte. Kas meie seadused ka lubavad seda?
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.03.14 13:30
|
|
|
Pildid petavad siis
Ei luba seadused, aga eks seda ikka tehakse.
|
|
|
|
kuzmits
huviline
Registreerunud 28.01.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.04.14 10:53
|
|
|
Tundub et langetasid rehvide osas õige otsuse et neid gangnange ei võtnud. Fulda Sport control jagab värskes autolehe/bildi testis testivõitu.
Tundub, et hinna ja kvaliteedi suhe on ikka väga paigas, eriti sinu mõõdu puhul
|
|
|
RAIMUS20
huviline
Registreerunud 17.12.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.04.14 08:09
|
|
|
Testivõidu uudis väga hea. Tundub endalegi, et sai õige otsus tehtud.
Eile raviti natuke masinat. Vahetati kütusepaagi luugi mootor, luugi sisu, kliima rõhuandur ja tulede lüliti. Lisaks kruviti alla uus karterikaitse,
mille tellisin Ravolar Grupp OÜ-st (www.ravolar.ee).
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |