Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Välismaalt autode toomine (Vastuseid: 86 | Vaatamisi: 27723)
tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 12:39 Tsiteeri

Mis aastal see oli?
Kui tuled nende Rootsi-Saksa-Soome-või-mida-iganes numbrite ja nende juurde kuuluva tehnilise passiga Eestisse ning asud meie ARK-ga ausalt asju ajama siis peab need numbrid Eesti registritoimingute käigus loovutama. Nende numbrite rahva käest ärakorjamisel on väga konkreetne eesmärk ning "trofeed" kellegi garaazi seinal saab olla ainult kellegi nikerdamistega saadav erand.

Tsitaat:
Algselt postitas: Lauri_O
Ostad auto, teed omanikuga ostu-müügilepingu ja tema võtab kas auto kohe arvelt maha või siis mingi aja pärast, ega vanu nr ei taheta tagasi niipalju kui mina tean. Ise olen toonud Rootsist, Saksast, Soomest masinaid ja kõikidel on nr märgid külge jäetud millega siis eesti sõidan ja pole veel politseiga probleeme olnud. Hiljem tead ilus oma garaazi seina katta:P

- 51905398 - autode diagnostikaseadmed ja töövahendid - VCDS - VAS - LAUNCH PRO3- http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=101206
HHO mootoripuhastus - kõik ja igasugused sisepõlemismootorid, küsi lisa 51905398 - https://www.youtube.com/watch?v=b5paGgZB_tM
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 12:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tl470487
Mis aastal see oli?
Kui tuled nende Rootsi-Saksa-Soome-või-mida-iganes numbrite ja nende juurde kuuluva tehnilise passiga Eestisse ning asud meie ARK-ga ausalt asju ajama siis peab need numbrid Eesti registritoimingute käigus loovutama. Nende numbrite rahva käest ärakorjamisel on väga konkreetne eesmärk ning "trofeed" kellegi garaazi seinal saab olla ainult kellegi nikerdamistega saadav erand.

Neid numbreid ei pea kellelegi ära andma, ütled lihtsalt, et pole numbreid :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 12:47 Tsiteeri

Mis mõttes pole? Kus kadusid siis? Kui kadunud siis on vaja politseisse avaldus teha ja seda soovitakse siis ka näha ning kontrollida. EU seadused on selle kõige kohal.

Tsitaat:
Algselt postitas: KuldarA
Tsitaat:
Mis aastal see oli?

Neid numbreid ei pea kellelegi ära andma, ütled lihtsalt, et pole numbreid :)

- 51905398 - autode diagnostikaseadmed ja töövahendid - VCDS - VAS - LAUNCH PRO3- http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=101206
HHO mootoripuhastus - kõik ja igasugused sisepõlemismootorid, küsi lisa 51905398 - https://www.youtube.com/watch?v=b5paGgZB_tM
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 12:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Mis mõttes pole? Kus kadusid siis? Kui kadunud siis on vaja politseisse avaldus teha ja seda soovitakse siis ka näha ning kontrollida. EU seadused on selle kõige kohal.

Kes Sul tõestab, et Sa seda treilaga Eestisse ei toonud ja mööda maad sõitsid ja numbrid küljes olid? Ma korduvalt toonud neid ja suht oma suva järgi neid numbreid andnud ja mitte andnud.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 12:55 Tsiteeri

Helista parem ARK-i ja tee omale detailid selgeks. Seal pole mingit oma suva.
Kui auto on ostu-müügi lepinguga omanikult ostetud ja lähed nende dokumentidega ARKi lepingu kohaselt oma nimele regama siis pole seal mingit oma suva.
Edit: Kogu seadusandluse loogika seisneb selles, et aktiivses registris olev tehniline pass ja numbrid moodustavad lahutamatu terviku.

Tsitaat:
Tsitaat:

Kes Sul tõestab, et Sa seda treilaga Eestisse ei toonud ja mööda maad sõitsid ja numbrid küljes oli? Ma korduvalt toonud neid ja suht oma suva järgi neid numbreid andnud ja mitte andnud.

KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 13:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui auto on ostu-müügi lepinguga omanikult ostetud ja lähed nende dokumentidega ARKi lepingu kohaselt oma nimele regama siis pole seal mingit oma suva.
Edit: Kogu seadusandluse loogika seisneb selles, et tehniline pass ja numbrid moodustavad lahutamatu terviku.

Sa vist pole autosid toonud, et seda juttu ajad. Saksas saad tehnilise passi kaasa numbritega ja ilma numbriteta. Transiitnumbritel on ka "pass" aga seda ei pea ka esitama, kui ei taha, piisab ostu-müügi lepingust ja passist. Kruvi enne ARK-i ülevaatust numbrid küljest ära ja ei tunne keegi huvi nende vastu enam.

tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 13:09 Tsiteeri

Viimati Itaaliast toodud autol nõudis Tallinna ARK ka need tobedad A4 kartongist transiitnumbrid!
Helista ARK-i ja tee omale asjad selgeks, kuidas seadus ette kirjutab.

Tsitaat:
Tsitaat:
Edit: Kogu seadusandluse loogika seisneb selles, et tehniline pass ja numbrid moodustavad lahutamatu terviku.

Sa vist pole autosid toonud, et seda juttu ajad. Saksas saad tehnilise passi kaasa numbritega ja ilma numbriteta. Transiitnumbritel on ka "pass" aga seda ei pea ka esitama, kui ei taha, piisab ostu-müügi lepingust ja passist. Kruvi enne ARK-i ülevaatust numbrid küljest ära ja ei tunne keegi huvi nende vastu enam.

KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 13:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Viimati Itaaliast toodud autol nõudis Tallinna ARK ka need tobedad A4 kartongist transiitnumbrid!

Ma ei pea kuhugi helistama vaid räägin oma kogemusest. Kui Sa lähed numbritega ARK-i ülevaatusele jne, siis pead jah ära andma. Kui nendest pole jälgegi, siis ei ütle keegi midagi :)

Mul ühekorra isegi selline juhus, et olid kahed transiit numbrid autol, kuna läks Saksas isiklikel põhjustel kauem, kui olin planeerinud. Kuna ARK-i minnes ühed olid ees, siis pidin need ära andma, aga teised olid pagassis ja keegi huvi ei tundnud. Lisaks olid pagassis originaal Saksa numbrid.

tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 13:26 Tsiteeri

Seega võib vaid konstateerida, et bürokraatia masin ei ole täiuslik. Neid üksikjuhtumeid või näiteid ei saa lugeda reegliks või standardiks, millega igaüks laveerida saab.
Tsitaat:
Tsitaat:

Ma ei pea kuhugi helistama vaid räägin oma kogemusest. Kui Sa lähed numbritega ARK-i ülevaatusele jne, siis pead jah ära andma. Kui nendest pole jälgegi, siis ei ütle keegi midagi :)

Mul ühekorra isegi selline juhus, et olid kahed transiit numbrid autol, kuna läks Saksas isiklikel põhjustel kauem, kui olin planeerinud. Kuna ARK-i minnes ühed olid ees, siis pidin need ära andma, aga teised olid pagassis ja keegi huvi ei tundnud. Lisaks olid pagassis originaal Saksa numbrid.

KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 13:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Seega võib vaid konstateerida, et bürokraatia masin ei ole täiuslik. Neid üksikjuhtumeid või näiteid ei saa lugeda reegliks või standardiks, millega igaüks laveerida saab.

Vabalt saab, vähemalt sellega. kui ARK-i ülevaatusel numbreid ei näita, ei hakka keegi tõestama, et Sul need küljes on olnud või, et auto rekkaga ei tulnud. Muidugi Saksa, Soome vms süsteemis on kirjas, et Sul need olema peaks, aga kui Sul on tehniline pass ja ostu-müügi leping olemas, siis võisid vabalt ka treilaga auto tuua. Vahe on ainult selles, mis pabereid Sa esitad neile ja mida mitte. Originaalnumbritega asi veel lihtsam, kuna nendel ei ole eraldi paberit, et need Sul kaasas on.

tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 13:39 Tsiteeri

Väga tubli siis; Ju siis ma ei oska nikerdada, et viimased 10 aastat on tehnilisse passi tehtud märkmed numbrite kohta ning Tallinna ARK oskab ainult minult pidevalt, Itaalia, Kreeka, Austria, Sveits, Belgia, Holland, Soome, Rootsi, Saksa, Poola, Luxemburg ja kindlasti veel mõne passiga, mis kohe meelde ei tule, ära korjata.

Tsitaat:
Tsitaat:

Vabalt saab, vähemalt sellega. kui ARK-i ülevaatusel numbreid ei näita, ei hakka keegi tõestama, et Sul need küljes on olnud või, et auto rekkaga ei tulnud. Muidugi Saksa, Soome vms süsteemis on kirjas, et Sul need olema peaks, aga kui Sul on tehniline pass ja ostu-müügi leping olemas, siis võisid vabalt ka treilaga auto tuua. Vahe on ainult selles, mis pabereid Sa esitad neile ja mida mitte. Originaalnumbritega asi veel lihtsam, kuna nendel ei ole eraldi paberit, et need Sul kaasas on.

KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 13:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Väga tubli siis; Ju siis ma ei oska nikerdada, et viimased 10 aastat on tehnilisse passi tehtud märkmed numbrite kohta ning Tallinna ARK oskab ainult minult pidevalt, Itaalia, Kreeka, Austria, Sveits, Belgia, Holland, Soome, Rootsi, Saksa, Poola, Luxemburg ja kindlasti veel mõne passiga, mis kohe meelde ei tule, ära korjata.

Ei tea jah, ma annan enamasti ikka ära, pole kuskile korjata neid, aga kui enne ARK-i olen numbrid ära võtnud, pole keegi neid taga nutnud.

aadumees
huviline

Registreerunud 23.08.13
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 15:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Lauri_O

Ostad auto, teed omanikuga ostu-müügilepingu ja tema võtab kas auto kohe arvelt maha või siis mingi aja pärast, ega vanu nr ei taheta tagasi niipalju kui mina tean. Ise olen toonud Rootsist, Saksast, Soomest masinaid ja kõikidel on nr märgid külge jäetud millega siis eesti sõidan ja pole veel politseiga probleeme olnud. Hiljem tead ilus oma garaazi seina katta:P

No kui kohe arvelt maha võtab siis on veidi halvasti. Niipalju kui mina asjast aru olen saanud siis Holland tahab küll oma reg nr tagasi. Nn. Hollandi Ark büroos on kohe skeemid ka, et viid vana reg nr neile, siis saad mingi paberi tagasi(ei mäleta mis paber oli, pole enam ammu selle asjaga tegelenud), ning selle paberi pead müüjale tagasi viima. Need autoärikad, kes rohkem autosi müüvad nendega on lihtsam, teevad sulle ise transiit nr ja kindlustuse ära, ei pea ARKi vahet jooksma.

Mina isiklikult pole kunagi oma Hollandi transiit nr Eesti ARKi ära andnud. On küsitud küll, et kas pean tagasi saatma või ei(siis olen pidanud veel ostumüügi lepingu taha kirjutama ka, et pean numeromärgid tagasi saatma) Viimane kord vist ei küsitud seda ka, ei mäleta täpselt kuna oli poolteist aastat tagasi. Aga kui nüüd kainelt mõelda, miks ma peaks oma makstud Transiit nrid tagasi andma, kui ma olen nende eest maksnud ja mul kehtib kindlustus nendega. Neil ole mingit õigust transiite ära võtta ja jätta mu auto ilma kindlustuseta. Tehnilise hollandi passi millle ma ARKi esitan pole mingit seost minu Hollandi transiitidega(neil eraldi pass). Hollandi passil on vaid see Hollandi reg nr. Mis minult juba hollandis ära võeti.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 16:09 Tsiteeri

Auto VIN-il ei saa olla kahed numbrid. Kui regad auto Eesti registris siis automaatselt kaotavad kõik muud registritunnused sellele VIN-le.
Ostnud oled mitte numbrid vaid "teenuse". See on sama nagu ka kodaniku pass, mille eest maksad lõivu mitte vaba turu hinda. Registritoimingud sh numbrid on avalik teenus mitte asi asjaõigusseaduse kohaselt.
Teine teema on see, et transiitnumbreid saab osades riikides korduvalt kasutada ja see on juba omaette teema. Audentsed e permanentsed riigi registritunnuse numbrid on EU-s seotud eelkõige autoga, mitte omanikuga ja seetõttu korjatakse need riigi vahetuse korral ära.
Tsitaat:
Algselt postitas: aadumees
Aga kui nüüd kainelt mõelda, miks ma peaks oma makstud Transiit nrid tagasi andma, kui ma olen nende eest maksnud ja mul kehtib kindlustus nendega. Neil ole mingit õigust transiite ära võtta ja jätta mu auto ilma kindlustuseta. Tehnilise hollandi passi millle ma ARKi esitan pole mingit seost minu Hollandi transiitidega(neil eraldi pass). Hollandi passil on vaid see Hollandi reg nr. Mis minult juba hollandis ära võeti.

KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 04.10.13 05:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Auto VIN-il ei saa olla kahed numbrid. Kui regad auto Eesti registris siis automaatselt kaotavad kõik muud registritunnused sellele VIN-le.
Ostnud oled mitte numbrid vaid "teenuse". See on sama nagu ka kodaniku pass, mille eest maksad lõivu mitte vaba turu hinda. Registritoimingud sh numbrid on avalik teenus mitte asi asjaõigusseaduse kohaselt.
Teine teema on see, et transiitnumbreid saab osades riikides korduvalt kasutada ja see on juba omaette teema. Audentsed e permanentsed riigi registritunnuse numbrid on EU-s seotud eelkõige autoga, mitte omanikuga ja seetõttu korjatakse need riigi vahetuse korral ära.

Point on ikka see, et tavalisse auto passi ja ostumüügi lepingusse ei lähe kirja, et Sul on need transiitnumbrid on, seega kui Sa ise nende ja selle transiitnumbrite passiga sinna vehkima ei lähe, siis ei oska keegi neid küsida.

Lauri_O
huviline

Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal

Auto: 2.5 TDI A4; 2x 2.8 A6 Q; Audi S8.

postitati 04.10.13 05:54 Tsiteeri

Pole ju mõtet vaielda mida peab tegema ja mida ei pea, eks igaüks teeb nii nagu julgeb. Kui palju tegelikult üldse võtavad Eestis autole PROOV 1234 nr, ikka pannakse nn" võsakatega" ringi ja aetakse asju. Oleneb ju inimese aususest ja seadusekuulekusest, ole sa kus riigis tahes ikka leiad autole mingid nr külge et masinaga ära sõita, muidugi see omal riskil.

V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 04.10.13 08:35 Tsiteeri

Tegelikult on nii, nagu KuldarA kirjutab. Kui lähed ARK-i välismaiste numbritega, siis võetakse need ära. Kui ise numbrid enne ära võtad, siis ei ole ju ARK-l enam midagi ära võtta. :) Ma olen alati numbrid ise ära võtnud ja andnud tuttavale, kel garaazhi sein eri riikide numbreid täis. Väga lahe endalgi vaadata. Mida ARK-l nende numbritega paremat teha oleks?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 04.10.13 10:42 Tsiteeri

Millises Eesti ARK-is tuleb ametnik auto juurde selle numbrite olemasolu vaatama/kontrollima?:O
Tallinnas ja Tartus olen sellist asja arvukatest kordadest vaatamata 0 korda kogenud.
Tsitaat:
Algselt postitas: V200
Tegelikult on nii, nagu KuldarA kirjutab. Kui lähed ARK-i välismaiste numbritega, siis võetakse need ära. Kui ise numbrid enne ära võtad, siis ei ole ju ARK-l enam midagi ära võtta. :) Ma olen alati numbrid ise ära võtnud ja andnud tuttavale, kel garaazhi sein eri riikide numbreid täis. Väga lahe endalgi vaadata. Mida ARK-l nende numbritega paremat teha oleks?

KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 04.10.13 11:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Millises Eesti ARK-is tuleb ametnik auto juurde selle numbrite olemasolu vaatama/kontrollima?:O
Tallinnas ja Tartus olen sellist asja arvukatest kordadest vaatamata 0 korda kogenud.

Registreerimis eelse ülevaatuse pead ju tegema. Enne seda võtad ära.

tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 04.10.13 11:27 Tsiteeri

Milleks? VIN kontroll ja tüübi saamine ei ole absoluutselt seotud numbritega. Regamisel ei tule ükski ametnik oma kuudist välja autot vaatama.
Pealegi vahest võtab tüübi saamine mitu päeva ja siis on võimalik nende numbritele vastava dokumentatsiooni ja kindlustusega (vahet pole, kas permanent või transiit) autot kasutada. Mitte kaua aega tagasi üks auto sõitis mingi 2 nädalat välismaa numbritega enne, kui tüüp registrisse anti, et Eestis regada.
Juba ütlesin, kui nikerdada ja lolli hüljest teeselda siis annab ka bürokraatia järgi.
Tsitaat:
Tsitaat:

Registreerimis eelse ülevaatuse pead ju tegema. Enne seda võtad ära.

KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 04.10.13 12:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Milleks? VIN kontroll ja tüübi saamine ei ole absoluutselt seotud numbritega. Regamisel ei tule ükski ametnik oma kuudist välja autot vaatama.
Pealegi vahest võtab tüübi saamine mitu päeva ja siis on võimalik nende numbritele vastava dokumentatsiooni ja kindlustusega (vahet pole, kas permanent või transiit) autot kasutada. Mitte kaua aega tagasi üks auto sõitis mingi 2 nädalat välismaa numbritega enne, kui tüüp registrisse anti, et Eestis regada.
Juba ütlesin, kui nikerdada ja lolli hüljest teeselda siis annab ka bürokraatia järgi.

Ei hakka enam vaidlema, kuna ei ole pointi. Lõppude lõpuks sesineb asi selles palju Sa ARKi infot esitad ja palju esitamata jätad.

tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 04.10.13 12:48 Tsiteeri

Sa ei vastanud, milleks eelkontrolli eelnevalt numbrid eemaldada(?)
Point puudub nii nende eemaldamisel kui ka vaidlemisel.

Tsitaat:

Ei hakka enam vaidlema, kuna ei ole pointi. Lõppude lõpuks sesineb asi selles palju Sa ARKi infot esitad ja palju esitamata jätad.

KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 04.10.13 12:50 Tsiteeri

Loll saab kirikus ka peksa. :)

Eemaldad selle jaoks, et ei oleks kellegil ütlemist, et a la ülevaatusel ju olid numbrid küljes vms. Põhiline on jah see, et transiitnumbrite passiga ARK-i tädi ees ei vehi.

tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 04.10.13 12:55 Tsiteeri

Mitte ainult loll vaid ka isepäine :D.
Mis ***** poosi Sa soovitad võtta, kui nii paberitel kui EU on-line registrikandes on kirjas, et autol on numbrid ja ametnik palub need esitada?
Tsitaat:
Loll saab kirikus ka peksa. :)

Eemaldad selle jaoks, et ei oleks kellegil ütlemist, et a la ülevaatusel ju olid numbrid küljes vms. Põhiline on jah see, et transiitnumbrite passiga ARK-i tädi ees ei vehi.

mtaudi
huviline

Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Golf Variant '17

postitati 04.10.13 13:18 Tsiteeri

Kuulge - kas see Teie vaidlus juba natuke teemast kõrvale ei hakka kalduma - tehke uus teema või mida iganes, aga viimased postitused hakkavad juba omavaheliseks vaidluseks kujunema ja ei ole enam väga teemasse, mis puudutab välismaalt autode toomist.
Püüame foorumi ikka informatiivsena hoida ja liigsest vaidlusest tingituna seda teemat mitte ära risustada - siis ka teistel lihtsam lugeda ja ei pea natukese aja pärast uut teemat tegema, et risu seest vastust leida.

Edasised postitused ja vaidlused teema üle, mis puudutab välismaiseid numbrimärke, nende kasutamist, tagasi andmist või ükskõik mis moel käitlemist, kuuluvad kustutamisele!

Muus osas vabad käed ja teema võib edasi minna.

P.S. Numbrite kasutamise ja käitlemise osas võib täiendada, kui on välja tuua konkreetne seadus, kuid me ei hakka vaidlema, kas tegelikult ka nii tehakse või kuidas naabrimees autosid tuues tavaliselt teeb.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 40.8% - SQL: 59.2%]