Lehekülgi: 1 2 3 4 5 6 |
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80, A4, A6
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.06.13 10:54
|
|
|
Eile linnasõidul avastasin, et foori taga kallakul seistes ei ole vaja pidureid peal hoidagi, sest auto ei vaju paigast. Ilmselge, et mingid pidurid
on peal. Esimeste ketaste katsumisega põletasin näpud ära!
Täna siis kiskusin mõlemad esimesed pidurid laiali. Ilmselt olid klotsid oma pesadesse kinni roostetanud. Muud asjad liikusid ilusti. Mõlemad alumised
supporti siinide kummilutud olid ka mõraga, need tuleb mingi aeg uued tellida.
Jamamist oli juhipoolse ratta kättesaamisega. Sellel oli tsentriauk nii kõvasti kinni roostetanud, et aitas vaid suur tõmmits, mille üsna tugeva
tõmbamise peale kargas ratas alt ära kõva pauguga!
Audi 80 1,9D 50kw Audi A4 1,9TDI 81kw Audi A6 1,9TDI 81kw
|
|
|
|
qqopp
huviline
Registreerunud 14.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 b4 2.0 66kw, audi a4 quattro 1.8t 110kw
|
postitati 01.06.13 13:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audar
Eile linnasõidul avastasin, et foori taga kallakul seistes ei ole vaja pidureid peal hoidagi, sest auto ei vaju paigast. Ilmselge, et mingid pidurid
on peal. Esimeste ketaste katsumisega põletasin näpud ära!
Täna siis kiskusin mõlemad esimesed pidurid laiali. Ilmselt olid klotsid oma pesadesse kinni roostetanud. Muud asjad liikusid ilusti. Mõlemad alumised
supporti siinide kummilutud olid ka mõraga, need tuleb mingi aeg uued tellida.
Jamamist oli juhipoolse ratta kättesaamisega. Sellel oli tsentriauk nii kõvasti kinni roostetanud, et aitas vaid suur tõmmits, mille üsna tugeva
tõmbamise peale kargas ratas alt ära kõva pauguga! |
Järgmine kord sülita ketta peale ja veljele pane vasemääret vahele
|
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.06.13 04:47
|
|
|
Räägiks ühest asjast veel, mida ma veel maininud pole. Nimelt käigukast ehk ülekanne kiunub kergelt. Veel öeldakse selle kohta, et "saeb" või
"undab". Minu teada on see paljusõitnud Audide tüüpviga.
Pidev kiun on, olenemata kas vedu taga või mitte. Algab kuskil 50km/h kiirusel ning üleüldse on see auto väga lärmakas. Mu naisperele see auto eriti
ei meeldi, sest nende arvates see "plöriseb", seda olevat juba teise linna otsa kuulda jne
Tõesti, mootori kumin ja ka summuti on teistest diiselautodest valjem. Peab vist enne KAT-i ühenduse veel üle vaatama, ilmselt sealt ka siriseb.
Võibolla KAT ise ka tühi ning see tühi pütt tekitab kõminat, ilmselt ka summuti teised pütid tühjaks ajapikku põlenud.
Aga rääkides käigukastist, siis käigukasti kood on sellel AXC. Paigaldati sellist vaid 10/90-07/91. Viienda käigu ülekanne väga aeglane, vaid
0.683.
Üldiselt pikas perspektiivis on plaan see kast lihtsalt ära vahetada. Ja kui kastivahetuseks läheb, siis ka hooratas uus panna, kuna praegusel on
hammasvöö kulunud.
Ootaks nõuandeid targematelt käigukasti ja hooratta suhtes. Ilmselt siis B4 diisli kast kõige mõttekam? Hooratas vast suvaline 1,9 VAG-i diisli
oma?
Bensuka kasti pole vist mõtet alla toppida? Sellel mu 2,0E doonorautol peaks olema AXA kast, aga sellel viies käik 0.798 ülekandega. Kas korralikku
diisli kasti üldse on lihtne leida, äkki on defka kaup? Bensuka omasid saab kindlasti kilohinnaga, aga kas ka diisli omasid...
|
|
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.06.13 14:03
|
|
|
Kuskoha peal kasti kood on? Ma ei leidnud toda isegi maha võetud kastilt üles
|
|
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.06.13 15:22
|
|
|
Käigukasti kood on sidurikoja üleval osas, kui vaadata kohe peale klapikambrikaane lõppu otse ülevalt alla. Seal on kaks vagu, nende vagude keskel
ongi kood ja number. Kusjuures väga õrnalt on seda näha.
Tänaseid tegemistest nii palju, et sai foorumi vahendusel talveks valmis ostetud neli ratast. Rehvideks siis 175/70 R14 "Hankook Winter I-Pike",
daatum 2009 lõpp, kahel mustrit 8mm, kahel veidi üle 6mm. Naelad korralikud. Boonuseks sain kaasa Audi originaalilukilbid. Ei tea kas maksin üle aga
hind oli 120€. Kui aga arvestada, et kui oleks ostnud paljad rehvid, sinna juurde veljed + velgedele panek + tasakaalustus + ilukilbid, siis oleks
enamvähem sama hind kokku tulnud. Vähemalt oma mässamine jäi ära, ning toodi koju kätte ära ka. Nüüd vaid talve tulekul allapaneku vaev.
Veel sain ükspäev Smartpostist kätte foorumi vahendusel 2€ eest ostetud tutika parema poole käsipiduritrossi (lisandus saatekulu 2,79€). See jäi mul
vahetamata, praegune ei tõmba väga kergelt enam tagasi. Vaatan, kas vahetan nüüd või alles enne järgmist ülevaatust.
Lisandunud kulutused:
Tarverattad: 120
Käsipiduritross: 4,79
|
|
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.06.13 11:50
|
|
|
Kuna Eestist paagikorki ei leidnud, siis ostsin selle Inglise eBayst. Maksis koos saatekuluga 9,80€, kohale tuli 5 päevaga.
Sellel autol on juba 2 asja, mis varuosakataloogide järgi pole sobinud - paagikork, mis kõigil teistel B3-del on keermega ning kütusefilter, mis
kataloogi järgi on keermega, aga mu omal torudega.
|
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.06.13 06:19
|
|
|
Hädapärast saaks kasutada 2,0i kasti, enda 2,0il AUF kast aga see sama kui AXA. Kalkulaatori järgi oleks 2600 pöördega sõites praeguse 104 km/h asemel
90 km/h. See siis ehtne kiirus kui 185/65/14 ketsi kõrgus all.
|
|
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.06.13 10:06
|
|
|
Punast lammutades jõudsin arusaamisele, et lihtsam on sõita selle kergelt kiunuva kastiga edasi, ei viitsi mina seda vahetama hakata.
Punane läheb täna koos oma bens mootori ja AUF kastiga vanarauda.
Natuke tähelepanekuid Audi 80 lammutamisest:
Tunnen kaasa inimestele, kes peavad sellisel bensukal starterit vahetama! Ilma tubota dislal on see 5min töö, aga sellel autol nägin starteri
mahasaamisega roppu vaeva, kuigi mul oli nina kõik eest ära võetud ning akualuse lõikasin relakaga eest üldse ära. Esiteks on sellel eraldi
lisakronstein starteri tagaotsas, mis kinnitub mootori külge, see selleks, aga kõige hullem aga starteri alumine polt! Dislal saab ligi alt
silmusvõtmega aga sellel bensukal mitte. Kahe toruga leegitoru jääb täpselt ette. Ma ei saanud leegitoru ennastki üldse päris ära, see ei mahtunud
välja ei üles ega alla. Ilmselt oleks mõttekas pooltelg ja selle ees olev paksust metallist kõrv üldse eemaldada. Juba lahti olevat starterit ei
saanud kätte enne, kui oli eemaldatud padjast mootori küljele minev tugipulk, dislal ei pidanud.
Veel oli tükk jamamist roolilati kättesaamisega. Üks selle polt on väga kehvas kohas peidus. Lisaks ei mahu see kuidagi välja sealt mootori tagant.
Mul oli isegi lihtne - painutasin jõuga piduritorud eest ära, aga kui oleks vaja ettevaatlikult teha, siis ma ei kujuta ette... eriti kui oleks seal
veel mingid ABS-i või muud jurad ees!
Isegi kojameeste süsteemi kättesaamine oli paras nikerdamine - kaitsmekarbi nurk jäi takistama. Ilmselt peaks luuad jätma kuidagi teatud asendisse ehk
poolde vinna, siis vist pööraks klaasi ja tulemüüri vahel olevast plekiribast mööda.
Sai ka harjutatud "soojendusradika vahetust" ehk armatuuri eemaldamist. Ma olen Passatil vahetanud, Audil tundus isegi hullem. Radikas oli ise
valgete plastosadega ning 16 ribiline, lootsin et on vingem 32 ribiga, aga kahjuks mitte.
Igatahes sain lisaks tagavarajuppidele hulga kogemust ja Audi hingeeluga tutvumist pealekaubaks.
edit.
Nüüdseks vanarauas käidud. Selle auto kere koos sildadega (ilma rataste ja usteta), mootori ja käigukastiga kaalus 620kg. Metalli eest sain 99€ miinus
kulutused - 2x treila = 75€, puhaskasum 24€...
|
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.06.13 13:40
|
|
|
Starterile ligi saamine oli paras kamm jah.
Kast koos mootoriga on suht lihtne kätte saada tegelikult:
- koodid lahti, kasti poolt või rummust;
- kasti tugi lahti, samas ka käigukang;
- leegitoru lahti kati otsast;
- õõtsad sharniirist lahti;
- mootorikanduri 4 polti;
Juhtmed vollad jne.
|
|
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
|
Porgand
huviline
Registreerunud 14.05.13
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe 2.0 91`
|
postitati 20.06.13 16:53
|
|
|
pritsepe korjasid punasel maha?
|
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.06.13 19:44
|
|
|
Mootori küljest võtsin vaid starteri, geneka, roolivõimupumba ja tühikäigumootori, ülejäänud kõik läks kogu täiega utiili.
|
|
|
|
Porgand
huviline
Registreerunud 14.05.13
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe 2.0 91`
|
postitati 20.06.13 20:02
|
|
|
no miks? oleks väga tahtnud seda pritsepead nii igaksjuhuks tagavaraks.
|
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.06.13 09:36
|
|
|
Kütusekulu osas sai siis lõpuks purustatud 5L piir - viimase tankimisega arvestasin kuluks 4,78L/100km!
16,31L @ 341km, millest u 200km oli maanteesõitu, ülejäänud linna/külateed.
Mingi aeg tahaks ära katsetada vaid puhta maanteekulu.
|
|
|
|
Audar
huviline
Registreerunud 22.11.12
Kasutaja on eemal
|
|