Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Juhiloa ja auto dokumentide koju jätmist lubava seaduse varjukülgedest! (Vastuseid: 65 | Vaatamisi: 8626)
Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 30.12.12 18:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005
Ma küsin otse siis. Nahhyi on vaja kõiki asju digitaliseerida kui need 100% ei toimi ja pikendavad agooniat. Selle asemel et asjad muuta lihtsamaks ja mugavamaks muudavad paljud vastuvõetud seadused inimeste elu hoopistükis keerulisemaks. Jõuame lõpuks siis välja selleni mida ma ammu olen öelda tahtnud ja mis käib kõvasti sellest teemast mööda. Rahva arvamust kuulatakse siin riigis liialt vähe ja sellele ei panda rõhku. Samamoodi nagu mingi supermees imes pastakast välja et nüüd on äge. Jätame kõik dokumendid koju ja piisab ID kaardist. Ja palju teil muideks ID kaardiga interneti keskkonnas jamasid on olnud. Minul on ikka omajagu. Seega milles kogu jutu point on, on see. Et auto dokumendid kaasas. Vana hea autodokumentide A ja B pool tagasi ja minu silmis töötab kogu krempel jälle veatult. Pooge mind üles või laske mind maha aga minu arvamus on selline.

Oot ma ei saa aru siiski, mis probleeme tekitab sinu jaoks see, et enam ei pea auto tehniline pass ja juhiload kaasas olema ja piisavab ainult isikut tõendavast dokumendist?

Miks on vaja asju digitaliseerida? Asjad on digitaalsed olnud juba väga pikalt, lõpuks ometi keegi on olemasolevaid andmebaase hakanud ühtlustama ja kasutusele andma. Digitaliseerimise üks olulisemaid plusse on käideldavus. Kõige lihtsam näide, politsei peab sind tänaval kinni ja tahab teada kas sul on kehtivaid karistusi.

a) sul on kõik vastavad dokumendid ja ajalugu kaasas ja suudad kõike politseile tõestada - utoopia
b) politseil on kõik vastavad dokumendid kaasas ja vaatab kohe oma mapist järgi - utoopia
c) päring infosüsteemi ja kõik info on olemas - reaalsus ja tõrgub aeg-ajalt.
d) sul on load augustatud ja näeb nende pealt su rikkumisi - ajalooline utoopia

ID kaardi probleemid on suures enamuses ikkagi kõik kasutaja oskamatusest tulenevad, id kaardi kasutamisel on teatud iseärasused millega tuleks arvestada, aga probleeme ID kaardiga, mida ise 5 minutiga lahendada pole suutnud - null.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

Auto: Saab 9-5 2.3t

postitati 30.12.12 19:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: prj

M-kairist käib päring üsna kiiresti ning selleks hetkeks, kui sind peatatakse on neil juba kogu info ekraani peal ees, mis vaja.
Ei maksa tühja lahmida, kui asjadest midagi ei tea.

Usaldusväärsetest allikatest sain teada, et see meeletu süsteem käib ikka aegajalt maas, et selle andmebaas on vahel puudulik näidates inimese juhtimisõiguse äravõttu kuigi load on juba ammu tagastatud jne. Seega. Ta võib ju toimida enamikel juhtudel aga ta pole veatu, jookseb vahel kinni ja siis? Niikaua kui pole 100% toimivat asja, ei saa paberkandjatelt üle digimaailma kahjuks kolida. Aga noh see on muidugi minusuguse mehe arvamus kes asjast midagi ei tea ja kellel on lihtsalt mõned politseinikust sõbrad :)

Saksamaal pole üldse sellisest asjast kuuldud nagu M-kairi. Seal käib asi läbi juhtimiskeskuse sittade ragisevate raadiosaatjatega ja võtab päääris kaua aega.

Ja nagu mainiti, siis elektroonika ei tööta mitte kunagi 100%. Kui M-kairi ei tööta, siis on alternatiiviks samuti läbi juhtimiskeskuse asju uurida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
waic
huviline

Registreerunud 16.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad 3.0 + A5 sportback 3.0

postitati 30.12.12 19:37 Tsiteeri

Selle koige peale meenub yks naljalugu aastate tagant, myysin nimelt korterit mingit ja ostjaks yks vanapaar nii 60+ Naitasin siis korterit ja kiitsin siit ja sealt jne, et internet olemas ja puha ja... Sellepeale teatas paar lausa resoluutselt,et internetti nad ei taha kuna see on ohtlik! Nende naaber olla pannud traktori internetti myyki, tuli ostja, viis masina,aga raha jaigi saamata... :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

postitati 30.12.12 19:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Ma küsin otse siis. Nahhyi on vaja kõiki asju digitaliseerida kui need 100% ei toimi ja pikendavad agooniat. Selle asemel et asjad muuta lihtsamaks ja mugavamaks muudavad paljud vastuvõetud seadused inimeste elu hoopistükis keerulisemaks. Jõuame lõpuks siis välja selleni mida ma ammu olen öelda tahtnud ja mis käib kõvasti sellest teemast mööda. Rahva arvamust kuulatakse siin riigis liialt vähe ja sellele ei panda rõhku. Samamoodi nagu mingi supermees imes pastakast välja et nüüd on äge. Jätame kõik dokumendid koju ja piisab ID kaardist. Ja palju teil muideks ID kaardiga interneti keskkonnas jamasid on olnud. Minul on ikka omajagu. Seega milles kogu jutu point on, on see. Et auto dokumendid kaasas. Vana hea autodokumentide A ja B pool tagasi ja minu silmis töötab kogu krempel jälle veatult. Pooge mind üles või laske mind maha aga minu arvamus on selline.

Sinu perset ei tohiks üldsegi torkida, et politseinikute elu kergem on seoses M-kairiga jne jne asjadega. Noh jah. Tegelt see e-protokoll, mis koostatakse autos arvuti ja printeriga peaks sulle kasulikum olema. Saad oma kviitungi kiirelt ja hea "käekirjaga" kätte ja lähed oma teed. Erinevalt käsitsi protokollimisest on see kiirem. (Muidugi...ka üks miinus on. Kiirem protokoll lubab rohkem protokolle teha, nii et hoia oma mütsi, suurem võimalus vahele jääda ;) )

Tulles tagasi M-kairi juurde, siis on üks parimaid asju, mis politseinikutele töö edendamiseks on tehtud. Esiteks kiirem info ja palju vajalikku infot. Kes teavad, need teavad.

pierre
huviline

Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: 90 7A

postitati 31.12.12 09:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raineys
Ja nagu mainiti, siis elektroonika ei tööta mitte kunagi 100%. Kui M-kairi ei tööta, siis on alternatiiviks samuti läbi juhtimiskeskuse asju uurida.

Ei ole see juhtmiskeskus mingiks alternatiiviks. See suvi mind kontrolliti, mul olid kaasas vaid load, kuigi oleks pidanud olema ka autodok-id. See M-kairi oli maas. Istusime siis autos ja vennad keerutasid lube näpuvahel ja ei osanud midagi teha, võeti raadio teel ühendust keskusega, sealt tuli vastuseks umbes midagi "¤#%&#~!" sellist, küsiti kas mul ülevaatus on?, vastasin "jaa" ja kehitati õlgu, et "ju siis on" ja sõitsin sealt minema.
Nad minuarust ei saanudki kontrollida kas mul parasjagu sõiduõigus on, mõtlesin et viiaksegi võmmi, platepeale ootama millal "kairi ärkab" aga pääsesin siiski tulema.

Niiet pärast seda alati dokid kaasa ja asi tahe. Sest kunagi ei tea mis olukorda sa võid sattuda, kellegil paha tuju on, viiaksegi kongi et selgitada kes sa oled ja kust sa tuled...48h näiteks. :)

Aga head vana lõppu!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q

postitati 31.12.12 09:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: pierre
...... kellegil paha tuju on, viiaksegi kongi et selgitada kes sa oled ja kust sa tuled...48h näiteks. :)

Aga head vana lõppu!

Kui seaduse järgi dokumente kaasas olema ei pea ja süsteem maas on, siis vaevalt Sind, kes seaduse järgi kõik õieti on teinud, keegi kongi hakkab vedama. Sel juhul on see ikkagi nende probleem kuidas andmed kontrollitud saab.
Miks on vaja sellised asjad nii üle mõelda?
Aga veelkord, keegi ei keela dokumente kaasas kanda. Lihtsalt antakse õigus need koju jätta.
Ma olen korra peaaegu trahvi saanud sellepärast, et juhiload koos rahakotiga koju olin unustanud. Siis sai küll mõeldud, et juhtimisõigus on ju reaalselt olemas ja ega see plastmassitükk rahakotivahel ei juhi autot, et ta koguaeg kaasas peaks olema.
Tean ka paljusid, kes maha unustatud teh. passi või juhilubade pärast trahvi on saanud. Nüüd jäävad vähemalt selliste asjade eest ju trahvid ära.

raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.12 09:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: pierre
Tsitaat:

Ei ole see juhtmiskeskus mingiks alternatiiviks. See suvi mind kontrolliti, mul olid kaasas vaid load, kuigi oleks pidanud olema ka autodok-id. See M-kairi oli maas. Istusime siis autos ja vennad keerutasid lube näpuvahel ja ei osanud midagi teha, võeti raadio teel ühendust keskusega, sealt tuli vastuseks umbes midagi "¤#%&#~!" sellist, küsiti kas mul ülevaatus on?, vastasin "jaa" ja kehitati õlgu, et "ju siis on" ja sõitsin sealt minema.
Nad minuarust ei saanudki kontrollida kas mul parasjagu sõiduõigus on, mõtlesin et viiaksegi võmmi, platepeale ootama millal "kairi ärkab" aga pääsesin siiski tulema.

Niiet pärast seda alati dokid kaasa ja asi tahe. Sest kunagi ei tea mis olukorda sa võid sattuda, kellegil paha tuju on, viiaksegi kongi et selgitada kes sa oled ja kust sa tuled...48h näiteks. :)

Aga head vana lõppu!

No sel juhul olid parajalt jobud politseinikud nii ühel kui teisel pool, sest juhtimiskeskus on alternatiiv. Tegelt ei tohiks olla juhtimiskeskus, vaid jaoskonna korrapidaja.

Ja nagu öeldi, siis ei ole ju midagi põdeda. Ega me Venemaal või USA-s ei ela, et iga väiksema liigutuse pärast kongi visatakse või maha lastakse. Kui pollar sult promilli ikka välja ei puhu, siis ta ise ka jooma ei hakka, et su promilli välja puhuda. Peaasi, et kedagi kongi lükata.

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 31.12.12 10:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Ja nagu öeldi, siis ei ole ju midagi põdeda. Ega me Venemaal või USA-s ei ela, et iga väiksema liigutuse pärast kongi visatakse või maha lastakse. Kui pollar sult promilli ikka välja ei puhu, siis ta ise ka jooma ei hakka, et su promilli välja puhuda. Peaasi, et kedagi kongi lükata.

Ja sul on täpselt 100% teada, kuidas antud riikides asjad tegelikult käivad?
Ära liiga palju Hollywoody filme ja Youtube klippe ka vaata, vötab viimsegi reaalsustaju ära.
Olen 2x kontrollimisel öelnud, et dokumendid on kodus (kuigi olid kaasas) ja peale isikukoodi järgi töestamast on söit probleemideta jätkunud.

Seadus ja määrus on 2 eri asja, küll aga määruse ja seaduse vastuolu korral kohaldatakse seadust.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.12 11:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kuits
Tsitaat:

Ja sul on täpselt 100% teada, kuidas antud riikides asjad tegelikult käivad?
Ära liiga palju Hollywoody filme ja Youtube klippe ka vaata, vötab viimsegi reaalsustaju ära.
Olen 2x kontrollimisel öelnud, et dokumendid on kodus (kuigi olid kaasas) ja peale isikukoodi järgi töestamast on söit probleemideta jätkunud.

Seadus ja määrus on 2 eri asja, küll aga määruse ja seaduse vastuolu korral kohaldatakse seadust.

Ma arvan, et ma tean sinust rohkem, kuidas asjad saksas on. Saksa politseinikud vesistavad suud nähes m-kairit ja muid süsteeme Eesti Politseis. Või on sul ka mingeid kokkupuuteis saksa politseinikutega? Ma mõtlen Eestis.

See, et sa oled Semiri ja Gerkhani näinud, ei tähenda, et kogu politsei neil selline oleks. Samamoodi pole kõik politseinikud meil nagu on Murumets.

rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT

postitati 31.12.12 12:58 Tsiteeri

Kõik on hea ja tore, kuid nende E lahenduste tegemine ei loo ega tooda mingit materjaalset väärtust. Riik kulutab meeletuid miljoneid igasugustele E lahendustele, mida progevad paar firmat Eestis, ja enamasti kaasneb nende hangetega ka korruptsiooni hõng. Igasugused ekoolid, digi retseptid, x teed, mkairid, ark eksamid, e valimised + sadakond muud e lahendust. 5 aastaga on programm juba vananenud ning vaja uut programmi lisaks selle pidev hooldamine jne.. Lihtsalt selle sama raha eest võiks rajada tehaseid või tehnovõrgu, mis on ka 10 aasta pärast reaalne väärtus. Eesti rahvaarv on liiga väike ning elatustase liiga madal, et seda üleval pidada. Programmi hinnas ei ole 10 kordset vahet, kas seda teha ühele miljonile või 10 nele miljonile inimesele. Ainuüksi Eesti Energia uus it süsteem, mis võeti kasutusele 2011 aastal maksis ulmelised 9 miljonit eurot ja tarbijale läks asi palju keerukamaks ja seega halvemaks. Eesti kulutabki mingile jurale liiga palju raha. Igasugused digi levile üleminekule, euro tulekule, elektrituru avanemisele ja mingitele ära löö last kampaaniatele (mille juht oli ise pedofiil ja istub vist praegugi kinni) tehtud telereklaamid maksavad ulmelist hinda. Ehe näide on Läti Eurole ülemineku teavitus kampaania, mis on 17 korda odavam kui seda oli Eesti oma, aga mitu korda on Läti elanike arv suurem?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.12 13:24 Tsiteeri

Kas sa oled vana ja põdur penskar (ei ole ju), kes ei usalda hanzanetti ja peab ikka kontorisse minema? Minule küll annab hanzanet ja ekool jne jne päris palju kasu. Iga liigutuse pärast küll ei viitsi riideid selga panna ja autole hääli sisse lüüa, et sõbrale 5€ üle kanda. Hea ju kodus see pull ära teha. Kui peaks protokolli saama, siis on hea see viie minutiga kätte saada ja oma teed minna, sest nagunii oli kiire kuhugi, miks muidu protokolli saan. Vähemalt alkoholi reklaamid on küll huvitavad vaadata ja samamoodi rimi reklaamid.

Sellise asja nimi on evolutsioon. Iga asi areneb. Isiklikult mulle meeldiks elada kusagil Rooma Impeeriumi ajastul või keskajas, aga mina seda muuta ei saa. Kui ma olen sunnitud siin ja preagu elama, siis elan nii, et omal mugavam ja lihtsam.

Eelmine talv ostsin omale talverehvid. Kas ma oleks pidanud pangakontorisse minema, et see raha üle kanda, või siis Tallinnast välja sõitma (sinna BMW salongi lähedale) et raha sulas ära maksta?

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 31.12.12 13:26 Tsiteeri

Tsitaat:

Ma arvan, et ma tean sinust rohkem, kuidas asjad saksas on. Saksa politseinikud vesistavad suud nähes m-kairit ja muid süsteeme Eesti Politseis. Või on sul ka mingeid kokkupuuteis saksa politseinikutega? Ma mõtlen Eestis.

See, et sa oled Semiri ja Gerkhani näinud, ei tähenda, et kogu politsei neil selline oleks. Samamoodi pole kõik politseinikud meil nagu on Murumets.

Jäägu sulle siis sinu teadmine.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.12 13:36 Tsiteeri

raineys
Paistab, et sul pole asjad ikka väga selged. Ma rääkisin RIIGI poolt rahastatud asjadest, teenustest mitte kommertspankade tarkvarast, mille eesmärk ongi teenida raha ja kasumit, mille sa oma ülekande tasudega kinni maksad. Samamoodi liigitad sa Rimi reklaamid riigi poolt rahastavate kampaaniate alla ????

Tee endale ikka enne asjad selgeks kui targutama hakkad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.12 13:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rulamees
raineys
Paistab, et sul pole asjad ikka väga selged. Ma rääkisin RIIGI poolt rahastatud asjadest, teenustest mitte kommertspankade tarkvarast, mille eesmärk ongi teenida raha ja kasumit, mille sa oma ülekande tasudega kinni maksad. Samamoodi liigitad sa Rimi reklaamid riigi poolt rahastavate kampaaniate alla ????

Tee endale ikka enne asjad selgeks kui targutama hakkad.

Point ei olegi selles, kas need on rahastatud riigi poolt või kellegi teise poolt. Kui M-kairi teeb asjad kiiremaks ja mugavamaks (k.a. sinule) siis on asi õigustanud ennast. Palju mugavam on paberid kusagil e-teenuses korda ajada ja siis mingi aeg neile kontorisse järgi minna.

Aga jah. Keegi ei käsi sul neid teenuseid kasutada kui ei meeldi. Võid alati paberipatakas käes KMA-sse minna ja asju ajada.

rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.12 14:17 Tsiteeri

Selles just ongi point, et kes seda rahastab. Eestis mõeldakse koguaeg riigi tasandil mingit lollust välja, et reklaami firmadel tööd oleks ning it firmad mega kasumeid saaksid ning uue tarkvara koolitajad. Kellele seda raha pärast kilekotiga tuuakse on iseasi. Erafirmad teevad alati tasuvusarvutusi uue tarkvara soetamisel mingile perioodile ning uus tarkvara peab ka raha sisse tooma. Kindlasti ei õigusta trahvi saamisel kokku hoitud 3 minutit selle tarkvara maksumust ja hooldust. Samuti ARKis e arvutite taga eksamite tegemine, mille tarkvara maksumusele lisa arvutipargi maksumus, hooldus ja väljavahetus ca 2 aasta tagant jne. E eksamite tulekuga tõusid hüppeliselt ka ARK eksamite hinnad. 300 aastat saadi ilma E koolita hakkama ja 99,99% maailma riikidest saavad selleta hakkama ka praegu. Kas siis tõesti on see Eesti riigi arengus nii hädavajalik olukorras kus riigil puudub raha taastada isegi surnu toetus ca 200 euri ja sellega tegelevad firmad matavad inimesi 0 kasumiga või maksavad isegi peale, kuna vallavaestel pole raha ja maa peale ka ei saa kedagi jätta.

Igal mugavusel on oma hind ja Eestis ei ole enamasti mitte kuidagi kooskõlas väärtustega, mis selle eest saadakse. Ja pigem muretseks ma sinu asemel selle pärast kui sulle rimi reklaamid meeldivad ja kõik inimesed reklaami peale rimisse jooksevad ning järjekorrad seal ulmeliselt pikad on. Seal järjekorras kulutad sa igal õhtul aastas kokku kordades rohkem aega kui trahvi saades. Eeldusel, et sa just iga päev paar korda politseile silma ei jää ning oma trahvi ootama pead.

raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

postitati 31.12.12 14:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rulamees
Selles just ongi point, et kes seda rahastab. Eestis mõeldakse koguaeg riigi tasandil mingit lollust välja, et reklaami firmadel tööd oleks ning it firmad mega kasumeid saaksid ning uue tarkvara koolitajad. Kellele seda raha pärast kilekotiga tuuakse on iseasi. Erafirmad teevad alati tasuvusarvutusi uue tarkvara soetamisel mingile perioodile ning uus tarkvara peab ka raha sisse tooma. Kindlasti ei õigusta trahvi saamisel kokku hoitud 3 minutit selle tarkvara maksumust ja hooldust. Samuti ARKis e arvutite taga eksamite tegemine, mille tarkvara maksumusele lisa arvutipargi maksumus, hooldus ja väljavahetus ca 2 aasta tagant jne. E eksamite tulekuga tõusid hüppeliselt ka ARK eksamite hinnad. 300 aastat saadi ilma E koolita hakkama ja 99,99% maailma riikidest saavad selleta hakkama ka praegu. Kas siis tõesti on see Eesti riigi arengus nii hädavajalik olukorras kus riigil puudub raha taastada isegi surnu toetus ca 200 euri ja sellega tegelevad firmad matavad inimesi 0 kasumiga või maksavad isegi peale, kuna vallavaestel pole raha ja maa peale ka ei saa kedagi jätta.

Igal mugavusel on oma hind ja Eestis ei ole enamasti mitte kuidagi kooskõlas väärtustega, mis selle eest saadakse. Ja pigem muretseks ma sinu asemel selle pärast kui sulle rimi reklaamid meeldivad ja kõik inimesed reklaami peale rimisse jooksevad ning järjekorrad seal ulmeliselt pikad on. Seal järjekorras kulutad sa igal õhtul aastas kokku kordades rohkem aega kui trahvi saades. Eeldusel, et sa just iga päev paar korda politseile silma ei jää ning oma trahvi ootama pead.

Sellisel puhul jäta M-kairi ja see uus arvutis protokollimine välja, sest riigile on see asi igast otsast kasulik.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 40.5% - SQL: 59.5%]