Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.12.12 20:48
|
|
|
http://www.au92.ru/msg/20080528_8052815.html
http://www.rasketehnika.ee/foorum/foorum.php?tid=131867
Lühikokkuvõte venekeelsest tekstist on see, et Rahvusvaheline Kütuse Kvaliteedikeskus tegi 2008.a uuringu, millest järeldus, et Venemaa diisel ei
kõlba Euroliidu keskkütteahjudel tule alla tegemiseks ka mitte. Teine lõik ütleb seda, et kellel on Venemaal uhkemad masinad, võiksid kasutada Soome
või Eesti kütust, sest nendes riikides on kütus oluliselt kvaliteetsem ning hinna vahe pole väga suur.
Ei tõlkinud sõna-sõnalt, andsin mõtte edasi. Kahjuks venekeelset teksti siia kleepida ei saanud mingil minule arusaamatul IT-tehnilisel põhjusel.
http://www.worldfuels.com/wfExtract/exports/Content/098406bc-7831-4e22-a80d-c32a2993d67a.html
Encouraging, Discouraging Diesel Fuel Quality Data in Infineum Survey
The survey, done in 2008, includes 256 samples from 39 countries in winter months.
On the upside: Sulfur reduction in diesel fuel is making progress in much of the world. “This year, over two-thirds of the countries surveyed produced
diesel with an average of less-than 50-ppm sulfur, and even more impressively, almost half of the countries surveyed averaged less than 15-ppm,”
Infineum found.
Euro-5 ULSD was found almost everywhere in Europe, the survey shows. The 10-ppm sulfur limit officially took effect in 2009, but many countries jumped
ahead of that deadline, sometimes by several years.
Russian diesel sulfur has a mean around 625-ppm, with the worst around 1,470-ppm, the survey shows.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.12.12 21:12
|
|
|
Ettevõtja: Eesti kütus on Euroopa tasemel
Peamiselt Venemaale eksportiv Vadim, kes ei soovinud oma ettevõtte nime avaldamist, peab Eesti autokütust sama heaks kui teistes Euroopa riikides.
„Ainuke vilets kütus, mida Eestis müüakse on see, mida veavad oma kanistrites Narva salakaubavedajad.
Ainuke riik, kus enamasti müüakse ülimalt halba kütust, ongi Venemaa. Sõidan oma isikliku sõiduautoga sageli Peterburi ja Tallinna vahet. Kvaliteetset
bensiini pakub kõikjal oma tanklates üksnes Shell. Neste bensiin on kvaliteetne Ivangorodis, et eestlastest püsikliente mitte kaotada. Kuid igas
Peterburi Neste bensiinijaamas ma tankida ei soovita.
Praegu on mul diiselmootoriga auto ja sellega ma Venemaal tankida ei julge, sest diislikütus on seal enamasti igal pool väga vilets. Minu partnerite
diisliküttega autode kütusefiltrid on sealse diislikütusega väga kiiresti hävinud. Venemaal võib ette tulla, et keset südatalve müüakse tanklas
suvediislikütust. Oleksin tänu sellele paar aastat tagasi kaotanud kliendi, sest veok tankis kas Ivangorodis või Kingissepas talvel suvist kütust ja
jäi kaubaga tee äärde lihtsalt seisma.
Eesti bensiinijaamadest eelistan Statoili, sest kuigi see tanklakett on teistest kallim, annab ta oma kütusele usaldusväärse garantii. Olen varem
bensiinimootoriga autoga Euroopas palju ringi sõitnud ja pole märganud, et Eestis müüdav kütus oma kvaliteedilt millegi poolest erineks teistes
riikides müüdavast.”
http://www.epl.ee/news/majandus/autoremontijad-nurisevad-kutuse-kvaliteedi-ule.d?id=64390030
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 07.12.12 08:25
|
|
|
Lugedes neid viimaseid postitusi, hakka või arvama, et me eestis tõesti euroopa tasemel oleme. Jääb vaid oodata nende viie rikkama hulka jõudmist, seni tuleb üleüldise häda ja viletsuse keskel edasi elada.
Eks ta kokkuvõttes üks vene kütuse vastane propaganda ole, eriti veel kui artiklid ja hinnangud on peamiselt suvalistele hinnangutele tuginevad.
Taaskord meenub põllumajandusvaldkonna umbes miljon krooni maksnud ekspertiis, mille tulemus oli umbes selline "kui loomad magavad, siis nad söövad
vähem". Ehk tõestada õnnestub lõppkokkuvõttes ükskõik mida, isegi seda, et eesti bensiin vm kaubad ei ole muu maailmaga võrreldes kallimad või
kehvemad.
Minu meelest oli siin teemas väga ilusti ja kokkuvõtlikult öeldud- eestis on hea elada peamiselt pättidel ja kaabakatel, hea äraelamine põhinebki
vassimisel, valetamisel, kavalusega petmisel jmt, tavalisel tööinimesel ei ole siin riigis suurt midagi teha.
Fuih, jälle läks poliitiliseks ära...
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.12.12 08:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Fuih, jälle läks poliitiliseks ära... | Tegelt aitab juba. Järgmise "poliitilise" postituse või selle osa kustutan ära.
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.12.12 08:59
|
|
|
Lugedes neid viimaseid postitusi, hakka või arvama, et me eestis tõesti euroopa tasemel oleme. Jääb vaid oodata nende viie rikkama hulka jõudmist, seni tuleb üleüldise häda ja viletsuse keskel edasi elada.
Eks ta kokkuvõttes üks vene kütuse vastane propaganda ole, eriti veel kui artiklid ja hinnangud on peamiselt suvalistele hinnangutele tuginevad.
Taaskord meenub põllumajandusvaldkonna umbes miljon krooni maksnud ekspertiis, mille tulemus oli umbes selline "kui loomad magavad, siis nad söövad
vähem". Ehk tõestada õnnestub lõppkokkuvõttes ükskõik mida, isegi seda, et eesti bensiin vm kaubad ei ole muu maailmaga võrreldes kallimad või
kehvemad.
Minu meelest oli siin teemas väga ilusti ja kokkuvõtlikult öeldud- eestis on hea elada peamiselt pättidel ja kaabakatel, hea äraelamine põhinebki
vassimisel, valetamisel, kavalusega petmisel jmt, tavalisel tööinimesel ei ole siin riigis suurt midagi teha.
Fuih, jälle läks poliitiliseks ära... |
Enne keegi tahtis just uuringuid näha. Nüüd anti uuring ja tuleb ikka jutt, et kõik uuringud on kallutatud jne. Olen tõesti selle poolt, et keegi vene
kütuse pooldajatest, kes omab näiteks 2005+ Audit, millel näiteks 3.0TDI, teeks selle testi ja kasutaks näiteks 3 kuud ainult vene kütet. Ehk tuleb
siis piisavalt adekvaatne uuring?
|
|
|
jass
huviline
Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 1,8TQ & A6 2,8 & BMW 525
|
postitati 07.12.12 09:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Maku
Fuih, jälle läks poliitiliseks ära... | Tegelt aitab juba. Järgmise "poliitilise" postituse või selle osa kustutan ära.
|
Aga äkki alustad enda Vadimist rääkiva postituse kustutamisega? See on ju nagu poliitbüroo propagandatekst, mis sa sinna kopeerinud oled.
Miks see Vadim oma nime ja ettevõtet ei avalda? Ta ju ei laima seal kedagi ja pole nagu põhjust ennast peita, saaks hoopis tasuta reklaami.
Sellepärast, et seda Vadimi ja ta ettevõtet ei ole olemas, selle teksti imes pastakast välja mõne kütusefirma turundusosakonna töötaja.
Kütusefirmadel on piisavalt raha ja inimesi, et sellist propagandat meedias teha. Ühes ajalehes toimetajana töötava tuttava sõnul suruvad kütusefirmad
viimasel ajal väga jõuliselt peale just sellises stiilis tekste, et kodanik X tankis Vene kütust ja küll siis oli paha, auto läks katki ja kliendid
kadusid. Aga vot tangid Statoilis ja elu on lill ja naeratus tuleb näole.
Rohkem kriitikameelt sellise ajupesu suhtes!
Samas ma ise ei poolda salakütuse kasutamist, sest sellega sõitjad sõidavad ju neidsamu teid pidi, mis on ehitatud teiste poolt makstud kütuseaktsiisi
rahaga. Aga sellist ajupesu ka ei salli.
|
|
|
Summutaja
huviline
Registreerunud 13.11.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 176kW 2010 Quatro Full S-Line
|
postitati 07.12.12 09:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KuldarA
kehvemad.
Fuih, jälle läks poliitiliseks ära... |
Enne keegi tahtis just uuringuid näha. Nüüd anti uuring ja tuleb ikka jutt, et kõik uuringud on kallutatud jne. Olen tõesti selle poolt, et keegi vene
kütuse pooldajatest, kes omab näiteks 2005+ Audit, millel näiteks 3.0TDI, teeks selle testi ja kasutaks näiteks 3 kuud ainult vene kütet. Ehk tuleb
siis piisavalt adekvaatne uuring? |
Just, huviga ootaks arvamust inimestelt, kellel on uuem masin tagumiku all ja kes on rohkem, kui 1-2 kuud ainult RUS kütusega sõitnud. Millised on
kogemused, kütusekulu ja kas on esinenud tõrkeid or eripärasid EU vs RUS kütuse kasutamisel.
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.12.12 09:33
|
|
|
Jass, ma ei vaidle teemal, milline uuring on objektiivne ja milline mitte. Pigem võiks hoiduda siin teemas oma "poliitiliste" maailmavaateliste
arvamuste esitamisest. Need ei ole kütusekvaliteediga kuidagi seotud.
|
|
|
|
janar103
huviline
Registreerunud 19.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.12.12 11:35
|
|
|
Sõitke parem bensukaga
|
|
|
rendoqoz
huviline
Registreerunud 22.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.12.12 14:10
|
|
|
Ise elan ka piirile lähemal ja sõitsin suvel peamiselt vene diisliga, kütusekulu oli sama. Mootori kapremondi tegin, ütles mehaanik, et diisel kuidagi
kõrgsurve pumpa söönud, ütlesin et jah tankisingi vene diislit. Ma ei ütle siinkohal, et selle põhjustas vene diisel, kuid iga viga aetakse kohe selle
turja kes murele kõige lähedamal.
Tagajärgi pole veel olnud, aga tõesti kui sõitmist palju (mida mul ka oli suvel) siis tuli päris korralik hinnavahe ka. Ei ütleks et vene diisel väga
halvem on, pigem vastupidi, ega venemaal sõitvad 2012 aasta ükskõik millised autod ei käi Soomes Statoilis võid mujal tankimas, ikka vene kütet
tangitakse.
Ainuke probleem ongi just selles, et igakord kui vene piiriäärsetes tanklates uut tsisterni täidetakse, aetakse seal sodi üles. Halvem ongi see, et
selle tsisterni täitmine käib vb mitu korda päevas, kuna läbimüük on suur. Ilmselt on see vahetus nüüd aeglustunud, enam ei ole seda piiriületuse
janti.
Olles ise umbes 50 tuhat kilomeetrit puhtalt vene diisliga sõitnud, arvan et muretsemiseks niivõrd põhjust ei ole, halba räägivad need kellel juhuste
kokkusattumisel tankides midagi juhtunud on. Oleneb ka autost, vanemad autod peaksid seda diislit paremini läbi sööma kui uuemad.
|
|
|
Rauno_N
huviline
Registreerunud 17.01.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro
|
postitati 07.12.12 14:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rendoqoz
Oleneb ka autost, vanemad autod peaksid seda diislit paremini läbi sööma kui uuemad. |
Just, ja selle pärast võiksidki kõik oma kogemuse kirjeldamise käigus ära mainida, mis masinast jutt.
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.12.12 14:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rauno_N
Tsitaat: | Algselt postitas: rendoqoz
Oleneb ka autost, vanemad autod peaksid seda diislit paremini läbi sööma kui uuemad. |
Just, ja selle pärast võiksidki kõik oma kogemuse kirjeldamise käigus ära mainida, mis masinast jutt. |
Nõus sest praegu pole sõna võtnud ükski uuema masina omanik, kes on vene kütust kiitnud/proovinud
|
|
|
Kjaups
huviline
Registreerunud 15.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 01a 2,4, KIA 1.6
|
postitati 07.12.12 15:12
|
|
|
Intevalliga paar kolm paagitäit vene ja umbes pool paaki kohaliku diislit, vastavalt kuidas võimalust on olnud paaki täita.
Ei käi kusalgi nurga taga vanjade kanistrist valamas.
Võin ise väita, et meie Eesti tanklatest tankimistega on mul olnud varasematel aastatel rohkem jamasid (2-3 kahtlase väärtusega diislit), võrreldes
siiani 0 probleemi vene kütega.
Masinal nagu masinal kulumised ikka!
Ei tea, kas huvitavad organisatsioonid juba jälgivad seda teemat
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 08.12.12 20:37
|
|
|
Tean sõpru kelle c6 pole peale vene kütuse muud näinudki ja pole midagi viga. Samas ka tean venemaal inimesi kellel oma firmad ja pappi nagu muda.
Pooltel uued diisel autod. Pidevalt käivad soomes ja pole küll kurtnud, et midagi väga laguneks...
autodeks c6 3,0 ja 4,0. samas ka pajero 3,0 jne
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.12.12 18:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: real-illusion
Tean sõpru kelle c6 pole peale vene kütuse muud näinudki ja pole midagi viga. Samas ka tean venemaal inimesi kellel oma firmad ja pappi nagu muda.
Pooltel uued diisel autod. Pidevalt käivad soomes ja pole küll kurtnud, et midagi väga laguneks...
autodeks c6 3,0 ja 4,0. samas ka pajero 3,0 jne |
Aga kas enda autosse oled pannud ja julged panna?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 09.12.12 19:03
|
|
|
Nõus sest praegu pole sõna võtnud ükski uuema masina omanik, kes on vene kütust kiitnud/proovinud |
Pole vist elu mõte, et 20 tuhat+ E-rubla maksta kasutatud uuema või veel kallimat hinda uue auto eest ja siis minna kuurialuse vene kütusega loteriid
mängima .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: a6 2004 3.0 tdi
|
postitati 09.12.12 19:20
|
|
|
Ise soitnud c6 3.0 tdi-ga vene küttega kuskil 60000 ja ei utleks et, mootor alvemini käib või midagi, muidugi saan seda ka usaldusväärsest kohast
mitte kuskilt garaazi alt. Mõni vend julgeb ainult ju statoilist tankida arvates et, see kûte tuleb ma ei tea kust. Minuarust pole audi 3.0 tdi eriti
pirtsakas kütte koha pealt, muidugi kasutan ainult originaal küttefiltrit mitte mingit jama.
|
|
|
atsee
huviline
Registreerunud 24.08.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 1,9 TDI
|
postitati 09.12.12 19:24
|
|
|
Pole nüüd küll Audi mootor, aga ühe 2011 aasta sõidukiga, millel peal 2.5 cdti (107 kW) sõitsin vene kütusega umbes 35 000 maha ja ei saanud nüüd küll
aru et midagi muutunud oleks. Samas kütus tuli alati ühest kindlast tanklast.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 09.12.12 20:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kjaups
Ei tea, kas huvitavad organisatsioonid juba jälgivad seda teemat
|
Kui veel ei jälgi, siis küll nad varsti jälgima hakkavad. Ühes teises foorumis võttis minuga ühendust isik, kes oli politsei majanduskuritegude
osakonna uurija (oma jutu järgi) peale seda, kui mainisin, et sõidan Venemaa bensiiniga
See selleks.
See, mis Maku siia postitas, tundus ka mulle rohkem sellise pastakast välja imetud jutuna mõne tanklaketi esindaja poolt (ilmselt Statoil, seda ju
mainiti ja kiideti). Arusaamatuks jäi, millise garantii see Statoil annab... aga ka see pole siin määrav.
Uuemate autode kohta- sõber sõitis pikalt 2004a Honda Accord 2.2Cdti-ga Venemaa diisliga (Neste, tankis Ivangorodis) ning kütusest tulenevaid
probleeme ei esinenud. Niiet ilmselt on ka seal loterii- kuidas joppab. Samas nii on ka meil. Nt mina, kes ma pidevalt diislit Statoilist tankinud
olen, sain mõniaeg tagasi Jõhvi Statoilist diisliga koos vett, mis omakorda aitas kaasa pihusti surmale Siiski ei julge ma Venemaa diislit uuemasse mootorisse tankida.
Üsna mõttetu on seletada ka, et need vanad 55kw diislid käivad Venemaa diisliga muretult- need masinad töötavad ka läbitöötanud mootoriõliga ilma
mureta, niiet pole vahet, mis kvaliteediga see diisel on neil.
|
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 09.12.12 20:22
|
|
|
Aga kas enda autosse oled pannud ja julged panna? |
Kui käin venemaal külas neil, siis kanistritega ju kaasa ei võta... Tanklas tankides suuremates linnades, ei usu küll, et mingi täielik jama. Kuskil
küla tanklas võib muidugi segatud jama saada, või kui keegi toob kanistritega....
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
Lauri_O
huviline
Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: 2.5 TDI A4; 2x 2.8 A6 Q; Audi S8.
|
postitati 10.12.12 08:22
|
|
|
Mida sa siin kanistriga tood? Nüüd lastakse ainult 2 korda kuus üldse üle käia ja kaasas tohib olla lisaks 10 liitrit kütet kanistris niiet kanistriga
ei jõua sa küll midagi üle tassida. Ma ei saa aru miks peaks mingi korrakaitseorgan seda teemat pingsalt jälgima, keegi ju siin ei müü ega ei tegele
ebaseadusliku äriga. Kuskil pole kirjas et pean tankima eesti tanklast kütet ja kuna minule on lähemal Petseri Surgut või Lukoil ( 11km) ja Võrru on
25 km siis miks ma pean sõitma kaugemale tanklasse. Võin kindlalalt väita et suve diisel küll venemaal jama ei olnud kuna see nädalavahetusel taaskord
oma diisel masinat käivitades -16 kraadiga siis läks auto käima ilma probleemidetta ja sees oli vene suvine diisel.
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.12 08:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Lauri_O
Mida sa siin kanistriga tood? Nüüd lastakse ainult 2 korda kuus üldse üle käia ja kaasas tohib olla lisaks 10 liitrit kütet kanistris niiet kanistriga
ei jõua sa küll midagi üle tassida. Ma ei saa aru miks peaks mingi korrakaitseorgan seda teemat pingsalt jälgima, keegi ju siin ei müü ega ei tegele
ebaseadusliku äriga. Kuskil pole kirjas et pean tankima eesti tanklast kütet ja kuna minule on lähemal Petseri Surgut või Lukoil ( 11km) ja Võrru on
25 km siis miks ma pean sõitma kaugemale tanklasse. Võin kindlalalt väita et suve diisel küll venemaal jama ei olnud kuna see nädalavahetusel taaskord
oma diisel masinat käivitades -16 kraadiga siis läks auto käima ilma probleemidetta ja sees oli vene suvine diisel. |
Jälgida võivad siin sellepärast, et siin on päris kirjalikud ülestunnistused:
Ise olen juba aastaid vene kütet vedanud ja vahendanud, pole veel mitte KELLEGI käest kuulnud, et masin ei sõida või midagi. Ise tangin iga
nädalavahetus Petseri tanklatest ja auto töötab nii nagu eesti kalli küttega. PS: Meeletu suur hulk uusi Mercedes-Benze läheb iga päev Venemaale ja
mis nad käivad äkki kõik eesti või soome tankima või? Küte on küte ja kui masin liigub siis liigub. |
Ise ei tööta üheskis korrakaitseorganis, aga internet on väga avalik koht, kus ikkagi peaks jälgima, kus, mida ja kellele Sa ütled
|
|
|
Lauri_O
huviline
Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: 2.5 TDI A4; 2x 2.8 A6 Q; Audi S8.
|
postitati 10.12.12 08:45
|
|
|
Tehke endale enne selgeks mis on vahendamine, vedamine ja müümine. Keegi ei keela mul venemaalt tulles tee ääres hädasolijale tasuta anda 10 liitrit
kütet kojusõiduks. Niikaua kui ma auto paagist teda välja ei tõmba ja raha eest teda müüma ei hakka on kõik OK. Tasuta jagada keegi ei keela, on
mindgi üritanud Eesti Toll vahele võtta nipiga, et pannakse üks ullike tee äärde seisma kes peatab autot ja räägib loo et tal kütus otsas, ja ole mees
müü mulle kütet et saaksin tankla ära sõita ja nii kui võtan oma 10 liitrise kanistri ja kallan talle selle sisse ja Võtan selle eest raha nii kohe
saadki salakauba müümise eest trahvi.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 10.12.12 09:25
|
|
|
Tehke endale enne selgeks mis on vahendamine, vedamine ja müümine. Keegi ei keela mul venemaalt tulles tee ääres hädasolijale tasuta anda 10 liitrit
kütet kojusõiduks. Niikaua kui ma auto paagist teda välja ei tõmba ja raha eest teda müüma ei hakka on kõik OK. Tasuta jagada keegi ei keela, on
mindgi üritanud Eesti Toll vahele võtta nipiga, et pannakse üks ullike tee äärde seisma kes peatab autot ja räägib loo et tal kütus otsas, ja ole mees
müü mulle kütet et saaksin tankla ära sõita ja nii kui võtan oma 10 liitrise kanistri ja kallan talle selle sisse ja Võtan selle eest raha nii kohe
saadki salakauba müümise eest trahvi. |
Oled sa selles ikka väga kindel?
Miks siis toll suvel-sügisel p*dereeris neid vendi, kes omasõnutsi tulid samamoodi vaid Venemaalt Eestisse ilma plaanita diislit edasi müüa?
Aga asi läheb teema algusest (ja pealkirjast) ikka väga kaugele ära...
|
|
|
|
marzer
huviline
Registreerunud 20.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 Avant 1.9tdi
|
postitati 10.12.12 09:59
|
|
|
Tahaks ka uuesti vene diislit osta. Varem tuttav tõi, nüüd enam mitte. Kui keegi teab, kellelt saab Võru või Tartu kandis, siis võiks PM-ga nr. saata.
Ma pole korrakaitsest, kui keegi kartma peaks.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |
|