Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |
spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.07.13 18:41
|
|
|
Kas AEL-il on pihustikahvlid sisekuuskantidega kinni? Või kus kohas neid kuuskante pihusti eemaldamisel vaja on?
|
|
|
atsee
huviline
Registreerunud 24.08.12
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 1,9 TDI
|
postitati 03.07.13 18:46
|
|
|
Jah, on sisekuuskandiga kinni
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: 100 avant 2,5Tdi 103kW (mälestus), A6 Tdi (mälestus), Mazda 323 J-Spec (mälestus), Vw Passat 3C
|
postitati 03.07.13 21:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: atsee
Lähed poodi, ostad kuuskandist vähe suurema torx võtme, millele tavaline 3/4 narre järgi käib. Peksad haamriga Torxi kuuskandi auku, kasutad ühte
lühikest pikendust ja keerad lahti. Kas pihustite välja tõmbamiseks ka tõmmits olemas (kui pole neid kaua puutunud, siis kipuvad kinni jääma)? Kui
spets lööktõmmitsat pole, siis saab selle ka käepärastest vahenditest valmistada (näiteks vana pihustitoru) | Välja tõmbamiseks mingi
"pomm" pidi garaa˛is olema. Kõige hullem ongi nende lahti saamisega. Sa ise tegid samuti, või tulid sul need ilusti lahti?
Sõidame ikka mõistusega !
|
|
|
|
atsee
huviline
Registreerunud 24.08.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.07.13 07:05
|
|
|
Minu omal tulid ilusti lahti. Muidugi enne lahti keeramist virutasin haamriga ka igaks petteks paar korda. Torxi asi on muude kuuskantide lahti
saamisel proovitud ning toimib.
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: 100 avant 2,5Tdi 103kW (mälestus), A6 Tdi (mälestus), Mazda 323 J-Spec (mälestus), Vw Passat 3C
|
postitati 12.07.13 07:56
|
|
|
Olen ikkagi oma plõginaga hädas. Keerasin peal neid pihustitorusid veidi lahti ja mootor hakkas lonkama. Ehk siis nagu pihustites ei tohiks siis asi
olla? Peaks vist surved silindrites laskma ära mõõta.
|
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.07.13 07:59
|
|
|
Eelmisel nädalal sai siis lõpuks tagumine luuk elektriliselt avatavaks tehtud, kuna juba kaks linki on katki läinud, koos kasutaja RTamm-ga, kes enda
A4-jal sama tegi. Tegelikult üsna kerge töö, kui kellegil veel peaks selline mõte pähe tulema.
Lisaks sai 16" veljed vahetatud 17" mustade RS4 velgede vastu. Kuna need jäävad talveks, siis ei hakka eriti välimusega midagi tegema. Peaks nüüd
18" RS-id ka korda tegema lõpuks, kuid pole viitsimist, üldse pole noh.
Üks jama ka, nimelt on esiots tagumisest kõrgem. Kuigi võetud vedrud sama mootoriga isendi alt. Kas kuidagi on võimalik esimest otsa allapoole saada
ilma vedrude rappimise ja uute vastu vahetamiseta? Tagumikku ei tahaks eriti tõsta.
Juhipoolne mootoripadi on ka surnud ning peab kiiremas korras hakkama mõtlema uue soetamisele.
Õhtul ehk lisan mõne pildi ka.
|
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
|
|
Tõnts
klubiliige
Registreerunud 19.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.3 , Coupe 2.1 typ 81, 3x 90 2.3, A4 1.8 TQ, 2x 90Q 2.3
|
postitati 03.08.13 20:35
|
|
|
Et läks eputamiseks ok, pole väga viga jh, aga mootoripadjaga varu
pappi, disladel see nn elektrooniline padi ja maksab väga vene keeles... Külma närvi poodi minnes ;-)
Life is too short to drive slow...
|
|
|
|
Uss
klubiliige
Registreerunud 03.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A7+S6 2.2t man.96a.+MB W221+Civic Type s
|
postitati 03.08.13 20:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Priit86
Eelmisel nädalal sai siis lõpuks tagumine luuk elektriliselt avatavaks tehtud, kuna juba kaks linki on katki läinud, koos kasutaja RTamm-ga, kes enda
A4-jal sama tegi. Tegelikult üsna kerge töö, kui kellegil veel peaks selline mõte pähe tulema. |
Äkki räägid sellest lähemalt, hea oleks kui veel räägiksid mis juppe kasutasid ja kus hankisid.
Quattro.
|
|
|
|
JanP
huviline
Registreerunud 04.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: 240, 300
|
postitati 03.08.13 21:25
|
|
|
Mina oma 2.5TDI AEL-l panin elektrilise mootoripadja asemele mingisuguse B4 tavalise padja(ei mäleta, vist oli 2.3 R5 küljest). Ühe kinnituse nurka
pidi veidike lõikama, et läheks paika korralikult. Välimuselt ja mõõtudelt muidu täiesti identne ning maksma läks see mulle ei rohkem ega vähem, kui
10€-t. Vahetusest nüüdseks möödas umbes 4000km ja Forssi pakutud 231€-se padja asemel igati mõistlikum valik...
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.08.13 07:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Uss
A4-jal sama tegi. Tegelikult üsna kerge töö, kui kellegil veel peaks selline mõte pähe tulema. |
Äkki räägid sellest lähemalt, hea oleks kui veel räägiksid mis juppe kasutasid ja kus hankisid. |
Minul läksid jupid maksma täpselt 27euri ja ostsin asjad Audio Sound-ist, Tartus. Kindlasti leidub neid juppe ka Noor Tehnikus. Vajalikud jupid:
Elektriline kesklukumootor (ei ostnud kõige odavamat), lüliti, mis lülitub vaid korraks, andes impulsi ja 5m kahesoonelist juhet. Juhe võiks
tegelikult olla veidi pikem. Kõik oleneb, kuhu lüliti paigaldada.
Paigaldamine on üsna lihtne. Luugil sisemine kate maha ja mina paidaldasin mootori kohe selle sisemise käepideme alla ja panin selle nii, et mootor
lükkaks seda hooba, kuhu kinnituvad mõlema lukustuse mehanismid. Ja voolu võtsin otse aku pealt, muidugi panin kaitsme ka vahele.
Tsitaat: | Algselt postitas: JanP
Mina oma 2.5TDI AEL-l panin elektrilise mootoripadja asemele mingisuguse B4 tavalise padja(ei mäleta, vist oli 2.3 R5 küljest). Ühe kinnituse nurka
pidi veidike lõikama, et läheks paika korralikult. Välimuselt ja mõõtudelt muidu täiesti identne ning maksma läks see mulle ei rohkem ega vähem, kui
10€-t. Vahetusest nüüdseks möödas umbes 4000km ja Forssi pakutud 231€-se padja asemel igati mõistlikum valik... |
Aga kas vibratsiooni ei löönud tühikäigul sisse? See padi peaks seda vibrat ju leevendama.
|
|
|
|
JanP
huviline
Registreerunud 04.12.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.08.13 07:45
|
|
|
10€-t. Vahetusest nüüdseks möödas umbes 4000km ja Forssi pakutud 231€-se padja asemel igati mõistlikum valik... |
Aga kas vibratsiooni ei löönud tühikäigul sisse? See padi peaks seda vibrat ju leevendama. | Ei ole mina küll mingit üleliigset
vibratsiooni täheldanud.
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.08.13 12:02
|
|
|
Täna jättis see vanaraud mind teele ilma, et oleks ette hoiatanud.
Nimelt sõitsin matusetalitusele ja kui see lõppes ning auto juurde suundusin, ei teinud enam kesklukk end lahti. Keerasin võtmega ukse lahti ja
üritasin käivitada. Kuid ei midagi. 25minutiga oli aku nii kuivale tõmmanud, isegi ohutuled ei põlenud. Testriga mõõtes oli 9,2V akul. Ei teagi, kust
nüüd viga hakata otsima.
|
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.09.13 18:55
|
|
|
Akuga oli mingi anomaalia. Lisasin akule veidi dest.vett, laadisin täis ja siiani peab taas vastu. Nüüd aga on hakanud puhur tembutama. Nimelt kohe ei
hakka tööle, kuid kui kapoti alt väike koks vastu seda soojakobotskat panna, hakkab tööle. Ilmselt siis ka harjad kulunud? Keegi teab, kas V6
korpusest need mootoriharjad sobivad, või peab ostma uued, vastavalt mootorile? Muidu auto end ilusti üleval pidanud ja seepärast otsustasin sel kuul
premeerida teda pihustiotste, mootoripadja, supportite remondi ja esisillas kulunud osade vahetusega. Õlivahetus ka märkamatult taas kätte jõudnud.
|
|
|
|
JanP
huviline
Registreerunud 04.12.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.09.13 19:15
|
|
|
Mis padi siis külge lõpuks läks?
|
|
|
timukas100
huviline
Registreerunud 20.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c5, 3x VW Taro ja hunnik teisi kärusi
|
postitati 15.09.13 19:15
|
|
|
Enda kogemuste põhjal, kõigil kolmel c4 ja ühel a4 olen pidanud seda salongi vurri vahetama.
Et koos harjadega kulub ka kollektor ja sisuliselt on see vent kohe kaalukaup.
Ei ole sinu autoteemat otsast peale lugenud ja ei tea, kas omad konditsioneeri, kliima automaatikut või üldse midagi, aga kui kliima või kondiga auto,
siis on selle vahetus kõva päeva töö.
Viimasel juhul ca 0,5h tööd.
Aga, ühel konditsioneeriga c4, mis oli paras kaalukaup ja eesmärk oli veel ca 3kuud sõita, sellel sai nii tehtud, et relakas kätte ja lõikusin
täpselt-piisavalt suure luugi plastkorpusesse, et ventikas sealt välja mahtus.
Hiljem kokku tagasi ja panin tikud lõigatud luugile distantsiks, et ära ei nihkuks. Seejärel punase mootori siliga üle.
Lõpuks läks ka must kate ju peale ja oligi olemas. 1h vahetatud.
Andestust, kes hõbedase sedaan c4 omale sai.
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.09.13 19:59
|
|
|
Mis padi siis külge lõpuks läks? |
Pole veel midagi külge läinud, alustan paari päeva pärast. Kuid ilmselt proovin 2,3l patja, mis mõeldud C4le. Kui B4 padi istus väikse lõikumisega,
siis see peaks minu loogika kohaselt täpselt istuma. Eks teeeb proovi.
Tsitaat: | Algselt postitas: timukas100
Aga, ühel konditsioneeriga c4, mis oli paras kaalukaup ja eesmärk oli veel ca 3kuud sõita, sellel sai nii tehtud, et relakas kätte ja lõikusin
täpselt-piisavalt suure luugi plastkorpusesse, et ventikas sealt välja mahtus.
Hiljem kokku tagasi ja panin tikud lõigatud luugile distantsiks, et ära ei nihkuks. Seejärel punase mootori siliga üle.
Lõpuks läks ka must kate ju peale ja oligi olemas. 1h vahetatud.
Andestust, kes hõbedase sedaan c4 omale sai.
|
Isegi, kui ma teeks müügiks, ei lubaks mu südametunnistus sellist jama korraldada. Ja kuna hetkel ikkagi enda jaoks teen, siis ikka korralikult. Ja
küsimus polnud vahetamises, vaid sobivuses!
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 15.09.13 20:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: timukas100
Ei ole sinu autoteemat otsast peale lugenud ja ei tea, kas omad konditsioneeri, kliima automaatikut või üldse midagi, aga kui kliima või kondiga auto,
siis on selle vahetus kõva päeva töö.
Viimasel juhul ca 0,5h tööd.
|
Kui ma õigesti mäletan, siis 2,6 c4 a6-l, kliimaga, sai see ventikas viisakalt vahetatud ja üle 3h esimesel korral ei läinud, teise korraga saaks
kiiremini raudselt, üle 1,5h ei tohiks minna ja mina olen ametilt automehaanikust ikka väga kaugel, seega kogenud mehaanikul peaks veel kiiremini
minema?
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
atsee
huviline
Registreerunud 24.08.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.09.13 20:24
|
|
|
Anna siia teemasse tagasisidet, kuidas peale padja vahetust vibratsiooniga on. Endal samuti ootab see tee ees, pole veel valinud millise padja kasuks
valin. Tundub et omanik on igati hoolas oma suksu üle.
|
|
|
audicabrio
huviline
Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800
|
postitati 16.09.13 11:29
|
|
|
JanP pani oma autole 1,9Tdi B4 mootoripadja. Tean kuna mina selle talle andsin
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.09.13 14:41
|
|
|
See saab toimuma alles järgmisel nädalal, kuna mehaanik mingisse värdjalikku viirusesse nakatunud. Esmaspäeval üritan lasta auto veermiku üle vaadata
ja siis saab auto juba garaa˛i tegemisse viia.
Tsitaat: | Algselt postitas: audicabrio
JanP pani oma autole 1,9Tdi B4 mootoripadja. Tean kuna mina selle talle andsin |
Tänud, säästsid mu aega juppide otsimisel!
|
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.09.13 17:34
|
|
|
Auto on taas tänavail, uute pihustite, tagumiste amordipatjade ja mootoripadjaga.
Kahjuks ei oska öelda, mis padi läks lõpuks, kuid üht nurka pidi ikkagi lõikama. Ju siis ikka seesama 1,9tdi padi, mida ennist mainiti. Vahe on ikka
mäekõrgune, võrreldes vana padjaga, hambad jäävad suhu ja veeklaas armatuurlauale ning auto astub tänu uutele pihustiotstele paremini edasi, kui
varem. Ja mis veel parem, ka see vastik klõbin on kadunud. Nii et jah, ikkagi oli pihustitest see jama. Kui nüüd saaks kusagilt korraliku salongivendi
ka, oleks ideaalne. Esisillas oli üks polt veidi lahti ja sellest ka kolin esisillas, muud seal vahetada polnudki midagi. Ehk siis võib varsti üv
julgesti ära teha. :-)
|
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 24.09.13 20:16
|
|
|
Salongivendiga võid nii teha nagu mina tegin, automaailmast audi 100 c3 vent 40e sellelt võtsin vurri/tiiviku ära ja panin c4 oma külge ja töötab
siiani muretult. Sekist ostetud originaal kestis nädala ja siis hakkas surema, algul vibra ja siis varsti oligi kutu.
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.09.13 20:58
|
|
|
Hea info, tänud! Üritan homme selle leida.
Esiotsa tahaks ka ikkagi allapoole saada. Võib see olla tingitud sellest, et kuna traktori amordid ajasid õli välja, said ette V6 amordid?
Ja veel küsik, et kas keegi on oma autole 220V inverteri sisse installinud? Kuidagi ei suuda leida sigarisüütjasse mõeldud USB laadijat, mis hakkaks
tabletti laadima. Sellest ka tekkis idee inverteriga seoses.
|
|
|
|
treilop
huviline
Registreerunud 05.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 TQ Sport/ Audi 100 2,5 TDI Sport Avant
|
|