Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 7 |
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.12.12 00:09
|
|
|
Täna sai vanaema pool käidud, korjasin oma vanemad ka peale, ja asusin teele. 3km ots, 100m oli veel lasta ja jäin teele, nimelt sai küte otsa, kuigi
seieri järgi oli veerand paaki. Kuna asi juba kolmandat korda juhtus, siis oleks huvitatud infost kuidas seda asja timmida saab. Küttetuli põlema ei
hakka, seisr veerandi peal, ja küte saab otsa... Noh, heakene küll, see selleks. Tagasi tulles kakkusin oma monokerijaga õe poisi Nissan X- Trail- i,
vajus teepeenrale lumme ja seal ta siis oli Lendasin anneliga hooga läbi
valli, kõis sappa, ja tuli järgi nagu tuust. See oli minu jaoks ikka
täielik üllatus Sai koju tuldud, 2 õllet lastud, kui peas tärkas mõte,
et ajaks raipe garaasi ja poogiks talle veidi jubinaid külge. Nii see siis läks, täistuledesse xenonid, mootorikate, akukate koos vajaminevate
plastikutega, fl kojamehe varred ja algust sai tehtud fl udutulede aretamisega stangesse. Huvitav oli see, et täna hakkas metsikut õlipõlemise haisu
tulema kohapeal käies. Kus või mis see viga võis tulla, ei kujuta ette. Kuna hommikul vaja teele asuda jälle, ei hakanud nina lahti kakkuma ja turbot
maha kakkuma, kuid loodan et peab veel seni vastu, kuni olen sunnitud nagunii nina laiali kakkuma. Kuna endiselt kiire ja sisutihe aeg, siis pole seda
aega kuskilt näpistada kahjuks.
Mõned pildid ka vahelduseks:
Ennem:
Pärast:
Esimene suurem tuisk ja lumi:
Viimane pildike sügisest, kui plaanisin coilovereid alla kruvida, aga isu sai otsa, kuna ei sujunud asjad nii kiirelt kui lootsin:
Pildike sellest, kuidas auto voolujoonelisus lumepoolt välja toodi tunni ajaga :
Toredaid pühi kaaskannatajatele
Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
|
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.13 06:10
|
|
|
Tere jälle üle pika aja Pole aega olnud anneliga midagi teha, ja pole aega
olnud ka siia kirjutada midagi... Siiani kallanud ja tallanud, nii nagu vanasti. Paar päeva tagasi sai käidud Püstoleti manu ja annelile kaabel sappa
lükatud, vaatasime veakoode taas ja kontrollisime muid näite. Õhulugeja annab ajule üle poole rohkem lubatust, see FFFF on kadunud, ja koodidest oli
tekkinud juurde mingi selline kood, mis võib sinnani viia, et mul n75 taga vollad valesti. Kuna mina panin nad sinna nii, nagu ma nad sealt võtsin,
siis see kala võib olla juba varasemast küljes olla, sest see n75 rippus mingi nipuka otsas karteri kõrval... Kui leian skeemi, siis vaatan selle
voolikute asja üle. Üha rohkem hakkab ka see tunduma, et peaks teist aju proovima, sest mitmes kohas öeldud, et seal mingi jura... Geomeetriaga lood
siiani sellised, et pole leidnud sobivat aega, et auto kuhugi viia, kuna igapäevaselt vaja teist ja kardan, et kui seda näppima hakkan, siis pooled
poldid puruks, ja siis ei saa ikka jupimat aega liigelda...
|
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 23.01.13 14:54
|
|
|
N75 küljes on 3 voolikut millest pistikupoolne ots läheb õhupuhastisse , teine turbokülge ja kolmas peenem läheb õhu paaki. Ära seda geomeetria
puhastamise asja küll karda kase sumbutaja poldid rooste surmaga üle siis tulevad kergemalt lahti. Ülejäänud poldid peaks ikka väga lihtsalt lahti
tulema. Kui soe ruum olemas siis saad selle tööga 4-6 tunniga ilusti tehtud.
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.13 17:45
|
|
|
Kas turbot maha kakkuma ei pea? Ühes kohas öeldi, et tuleks maha võtta, muidu mingid asjad pudisevad välja vms. Turbot kollektori küljest ma lahti
küll ei osanud nuputada, sinna võtmega ligipääs suht keeruline... Minupoolne mõte oli see koos kollektoriga maha võtta, aga sel puhul olen puruks
keeratud poltides täitsa kindel.
|
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 24.01.13 04:11
|
|
|
Aga oled sa kindel ,et sinu autol on geomeetriaga turbo ? 66kw mootor peaks olema tegelt ju ilma geomeetriatta. Ma pidasingi silmas koos kolektoriga
maha võtmist ja siiani on nad kõik maha tulnud ilusti. Olen neid kolektoreid maha võtnud nii 2,5tdi ja ka 1,9 tdi mitmeid kordi ja poldid siiani
terveks jäänud . Sumbutaja poldid on ainult tugevamalt kinni.
|
|
|
kickija
huviline
Registreerunud 11.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.9L TDIQ '97
|
postitati 24.01.13 05:28
|
|
|
Sellel autol ei ole muutuva geomeetriaga turbo.
Paadunud traktorist ehk väänet peab olema.
|
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.01.13 11:27
|
|
|
Aga mida see n75 juhitud klapp seal turboga toimetab siis?
|
|
|
|
püstolett
huviline
Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5
|
postitati 24.01.13 12:01
|
|
|
Juhib wastegate klappi nagu äkki vääääää... Kas ma siis ei rääkinud
sulle?
|
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.13 06:46
|
|
|
Kirjutaks siis jälle miskit. Möödunud neljapäeval tuli paarkümmend meetrit enne garaasi maha lamerihm. Oi kui rõõmus ma olin... Ma olin kohe nii
rõõmus et ma tahtsin sellega kuusakoski kaalule sõita. Esimese asjana lõi pähe see pingutusrull, mis sellel üldse pole pidada tahtnud, olen 2x poes
vana rulliku pilbaste ja tsekkide ettenäitamisel järjest kallimaid ja "kvaliteetsemaid" rullikuid saanud, kui ei, kapoti alla vaadates kõik nii nagu
peab. Lambist see rihm ju maha ei hüppa? Ja mingi naljakas vigin oli ka ees ennem, mis kadus, kui rihm maas oli. See vigin oli kaua aega, ja mina
sellele seletust ja asukohta ei leidnud. Igatahes kakun täna selle nina laiali ja vaatan, vahetan siis tiivad ja muud pudinad ka juba ära. Suht kopp
on ees. Kellelgi mingeid ideid millest see rihmajama tingitud võib olla, võib siia julgelt kirjutada.
|
|
|
|
Kenwood
huviline
Registreerunud 03.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi V8 ; MB
|
postitati 30.01.13 10:40
|
|
|
Vaata generaatori rihmarull üle, see on siduriga. Kui see kinni, siis hakkab rihm laperdama peal ja peksab pinguti kinni või puruks.
Samas, head kokka tunneb sellest, et pann on tahmane.
|
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.13 22:12
|
|
|
Kuidas seda kontrollida? Kui rulle ringi lükata, liiguvad kõik ideaalselt, genekas, visko, veepump ja pingutusrull. Kuigi kui varasemast mäletan, et
seda "kiuksu" taga ajades, tundus küll, et see lamerihm kuidagi naljakalt ( tundus nagu katkendlikult) liigub. Eriti hästi oli sellest kiuksust siis
aru saada kui muusika ka käis, tuled ja igasugune tarbimine maas, ja kui bassi koht tuli, siis käis see kiuks ikka eriti mehiselt läbi. Laadimine
siiani nagu kella järgi paigas olnud, vahepeal külmalt käima pannes oli 12v laadimine, mis kadus peale kohalt võttu, tagasi sinna kus peab, 14,6 peaks
vist olema?
|
|
|
|
mkangur
huviline
Registreerunud 15.07.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.13 12:33
|
|
|
Oleks võimalik sul mingi skeem/pildid teha sellest, kuidas õigesti vaakumvoolikud turbosüsteemis paiknema peaksid?
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.13 19:03
|
|
|
Homme vaba päev, asun hommikul kohe garaasi, siis püüan mõne skeemi järgi enda süsteemi üle vaadata, ja siis võin pildid teha
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 01.02.13 10:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mokits
Kuidas seda kontrollida? Kui rulle ringi lükata, liiguvad kõik ideaalselt, genekas, visko, veepump ja pingutusrull. Kuigi kui varasemast mäletan, et
seda "kiuksu" taga ajades, tundus küll, et see lamerihm kuidagi naljakalt ( tundus nagu katkendlikult) liigub. Eriti hästi oli sellest kiuksust siis
aru saada kui muusika ka käis, tuled ja igasugune tarbimine maas, ja kui bassi koht tuli, siis käis see kiuks ikka eriti mehiselt läbi. Laadimine
siiani nagu kella järgi paigas olnud, vahepeal külmalt käima pannes oli 12v laadimine, mis kadus peale kohalt võttu, tagasi sinna kus peab, 14,6 peaks
vist olema? |
Võtad peenema kruvika ja läbi korpuse liigutad geneka sees olevat jahutusventi. Ühele poole peab liikuma suht vabalt.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.13 12:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kuno666
N75 küljes on 3 voolikut millest pistikupoolne ots läheb õhupuhastisse , teine turbokülge ja kolmas peenem läheb õhu paaki. Ära seda geomeetria
puhastamise asja küll karda kase sumbutaja poldid rooste surmaga üle siis tulevad kergemalt lahti. Ülejäänud poldid peaks ikka väga lihtsalt lahti
tulema. Kui soe ruum olemas siis saad selle tööga 4-6 tunniga ilusti tehtud. |
Mul läheb pistikupoolne turbosse, alumine imitorru ja külgmine selle klapikülge ( alumised 2 võivad omavahel vehetuses olla, ei jäänud täpselt
meelde.) Mina seda turbot sealt maha ei oska võtta igatahes, ei tea kas pean mingid hiinamehikesed tooma kes oma pulkadega igalepoole mahuvad vms...
Ajuvaba auto ja mootor... !
Edit: lamerihma pingutusrull ka kõver. Genekal oleks nagu õrn kahin sees, kui seda ringi veeretada...
|
|
|
|
freeser
huviline
Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S6 2,2 20v, S3 8V
|
postitati 01.02.13 14:15
|
|
|
81kw-sel motol käis küll kiirelt turbo maha, õhukopsik eest, vist sisselase ka ja sai 3 polt lahti ja oligi käes No nina oli ka maas kui seda teha sai.
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.13 15:50
|
|
|
Jann: tänud info eest, hommikul proovin.
freeser: mul ka nina laiali, aga 66kw-sel see turbo teise kohapeal väheke.
Ja tänane päev siis:
Pärast nädalast seismist algas päev nii:
Poole tunni pärast oli seis selline :
Siin need "toredad" poldid, mis õnneks purunesid:
Lõpuks laual:
Klapp kinni:
klapp lahti:
Ja viimaks tegin ühe pildi ka sellest, kuidas n75 minu auto külge on pandud:
Ülemine voolik läheb turbo külge surve poolele, küljepealne volla läheb sisseimetava õhu lõdvikusse, ja alumine volla klapi külge, mis peaks seda
kuumakoja klappi avama.
Nüüd kui turbo maas, jäi asi uue kohapeal katki. Selle vaakumklapi hoob liigub mega raskelt. Kui selle turbo teistpidi keerasin ja hooba pressisin,
viskas isuga õli välja sealt, kuhu see voolik käib, mis teise otsaga n75 küljes on. Kas äkki sellest õlist tingituna see klapp liigubki raskelt?
Sai see töö ette võetud, aga enam ei tahaks.....
|
|
|
|
KristoK
huviline
Registreerunud 02.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.13 18:21
|
|
|
Tere jälle üle pika aja Pole aega olnud anneliga midagi teha, ja pole aega
olnud ka siia kirjutada midagi... Siiani kallanud ja tallanud, nii nagu vanasti. Paar päeva tagasi sai käidud Püstoleti manu ja annelile kaabel sappa
lükatud, vaatasime veakoode taas ja kontrollisime muid näite. Õhulugeja annab ajule üle poole rohkem lubatust, see FFFF on kadunud, ja koodidest oli
tekkinud juurde mingi selline kood, mis võib sinnani viia, et mul n75 taga vollad valesti... | Kui õhulugeja "actual" näit on
oluliselt kõrgem "requested" näidust (täisgaasil), siis on sul kuskil tõenäoliselt rõhuleke.
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.13 18:44
|
|
|
Kella järgi rõhuleket ei näita, aga õhulugeja parameetrid olid 300 ühiku võrra lubatud maksimumist kõrgemal.
Täna said katkised poldid turbo flandtside küljest ära keeratud ja uus lamerihma pinguti ära toodud. Genekas tuleks ikka käsile võtta, sest seda ringi
ajades on tugev kahin sees.
Homme peale tööd topin turbo peale tagasi, ja laon nina niipalju kokku, kui kannatab. Hea oleks kui keegi teaks mõnda sellist pilti, kust saaks aimu
vaakumi süsteemist.
Viimaks veel selline küsimus, kas kellelgi on aimu, kui tugevalt see vaakumklapp peab liikuma seal turbo all?
|
|
|
|
mkangur
huviline
Registreerunud 15.07.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.13 19:39
|
|
|
Kella järgi rõhuleket ei näita, aga õhulugeja parameetrid olid 300 ühiku võrra lubatud maksimumist kõrgemal.
Täna said katkised poldid turbo flandtside küljest ära keeratud ja uus lamerihma pinguti ära toodud. Genekas tuleks ikka käsile võtta, sest seda ringi
ajades on tugev kahin sees.
Homme peale tööd topin turbo peale tagasi, ja laon nina niipalju kokku, kui kannatab. Hea oleks kui keegi teaks mõnda sellist pilti, kust saaks aimu
vaakumi süsteemist.
Viimaks veel selline küsimus, kas kellelgi on aimu, kui tugevalt see vaakumklapp peab liikuma seal turbo all? |
Vaata minu teemasse, ma otsisin seal need vaakumite joonised ülesse
Tsitaat: | Algselt postitas: mkangur
Ise küsin, tundub et ka ise vastan
|
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.13 19:48
|
|
|
Suured tänud jooniste eest! Kui neid jooniseid vaatan, siis mul läheb pea vapsjee sassi, mul n75 küljest üks voolik imitorru, teine survepoolele turbo
külge, ja kolmas selle vaakumklapi külge, mis kuumakojas oleva klapi avab. Seal see ring mul lõppeb, mujale ühtegi voolikut ei lähe...!? Täitsa kino
ikka
|
|
|
|
kunnark
huviline
Registreerunud 25.09.10
Kasutaja on eemal
Auto: BMW E39
|
postitati 04.02.13 21:03
|
|
|
Alles oli endal rõhu jamad 1z-iga(arvuti näitas viga "00575 - Intake Manifold Pressure 17-10 - Control Difference - Intermittent" , samamoodi
wastegate varras käis väga raskelt , võtsin maha liigutasin teda tükkaega hakkas lõpuks veits kergemini käima ja nüüd enam arvuti rõhu viga ei
näita.Mul paneb wastegate varda liikuma üldse rõhk mis tuleb turbo külmakojast läbi n75-e .
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 04.02.13 21:22
|
|
|
Suured tänud jooniste eest! Kui neid jooniseid vaatan, siis mul läheb pea vapsjee sassi, mul n75 küljest üks voolik imitorru, teine survepoolele turbo
külge, ja kolmas selle vaakumklapi külge, mis kuumakojas oleva klapi avab. Seal see ring mul lõppeb, mujale ühtegi voolikut ei lähe...!? Täitsa kino
ikka |
Need pildid täitsa valest asjast ju. Sul juhitakse rõhku turbo poolt toodetud rõhuga. Rõhupoolelt on koguaeg avatud toru läbi n75 turboklapini. Kui
rõhk suureks läheb lükkab se klapi lahti. Aju annab vajadusel n75 peale voolu nii avaneb rõhu tee õhufiltrisse ja turbo klapp ei avane ja tekib rohkem
rõhku. Se 1z mootor sõidab isegi ilma n75 klapita kui voolik panna otse rõhupoolest turbo klappi. Nii on rõhku nat vähem kuid saab sõita kuni uus n75
olemas. Turbo klappi kontrolli suruõhuga. Pane rõhk nii 1 bari peale ja vaata kas lükkab lahti klapi kui lükkab on ok. Tavaliselt neil kas n76 lekib
pidevalt õhufiltrisse või on turbo hoob roostes lihtsalt. Voolikud peavad ka muidugi terved olema. Miks sa turbo ültse maha kiskusid?
http://www.vwt4forum.co.uk/picture.php?albumid=2213&pictureid=14264
|
|
|
KristoK
huviline
Registreerunud 02.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.13 21:41
|
|
|
Rõhu koha pealt siis arvuti (ja ka rõhukell kui on) näitavadki et turbo hoiab ilusti rõhku sest turbo on selle mootori jaoks piisavalt tootlik, et
väikse lekke korral suudab ikka hoida oma 0,9-1,1 bar ülerõhku. See 3-400 ühikut näitabki et kuskil on leke.
Minu 81kw'sel lekkis kummist muhv mis on sisselaskekollektori ja plastikust rõhutoru vahel. Kuulda polnud midagi, aga kui lähemalt uurima hakkasin
siis jooksis suur mõra suunaga allapoole e. siis silmaga polnudki midagi näha. Neid lekkekohti võib olla mujalgi kuna kummist detailid on juba vanad,
pidevalt õliga kokkupuutunud ning mõranevad lõpuks.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 7 |
|