Lehekülgi: 1 2 3 |
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 16.09.12 08:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rocket
Ma küsiks vastu, et mis materjalist oli see silinder, kus kolv liigub? Kahjustatud peaks olema ka silindriseinad (kui kolvil endal vaod sees), eriti
veel kui tegemist pronksi või alumiiniumiga.
Tõenäoliselt on seal ka mingisugused metallurgilised ja kütuse keemilisest koostisest tulenevad kulumise põhjused. |
Kolb on tefloniga kaetud, liigub ta terassilindris mis on pumba alumiiniumkorpusse pressitud. Kusjuures silindrit eraldi varuosadetailina ei ole
olemas, vahetatakse koos pumba korpusega. Räägivad jh, et kolbi eraldi vahetada ei ole mõtet, et silindril ka vaod sees enamasti, minu omal küll
ühtegi nähtavat jälge ei olnud. Vaod teevad kolvile silindri väljalõike servad, st ongi sellise nõrga ehitusega sõlm mida iga natukese aja tagant
tuleb remontida. Kui välismaa veoautofoorumeid lugeda-vaadata, siis selliste vagudega kolb on täiesti tüüpiline pilt. Meil sellist pilti eriti ei näe,
sest meil on kõik nii rikkad, et ei hakata mingit kolbi eraldi vahetama.
Väidetavalt sellist tööd ilma pumba stendimata ka teha ei saa, st ega ta päris õige töö ei ole nagunii.
Kui keegi veel peaks tahtma eksperimenteerida, siis on mul nüüd 1 ilma elektroonikata pump 150.- eest pakkuda, uue kolvi sinna juurde saab 90.- eest.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 11.10.12 07:30
|
|
|
Kas keegi teab palju võiks olla või peaks olema takistus nendel klappidel mis jooksevad ajust pumba alla ja pumba taha?
|
|
|
|
uuskyla
huviline
Registreerunud 17.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant Quattro 2003 2.5TDI
|
postitati 29.10.12 18:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Tsitaat: | Algselt postitas: rocket
Ma küsiks vastu, et mis materjalist oli see silinder, kus kolv liigub? Kahjustatud peaks olema ka silindriseinad (kui kolvil endal vaod sees), eriti
veel kui tegemist pronksi või alumiiniumiga.
Tõenäoliselt on seal ka mingisugused metallurgilised ja kütuse keemilisest koostisest tulenevad kulumise põhjused. |
Kolb on tefloniga kaetud, liigub ta terassilindris mis on pumba alumiiniumkorpusse pressitud. Kusjuures silindrit eraldi varuosadetailina ei ole
olemas, vahetatakse koos pumba korpusega. Räägivad jh, et kolbi eraldi vahetada ei ole mõtet, et silindril ka vaod sees enamasti, minu omal küll
ühtegi nähtavat jälge ei olnud. Vaod teevad kolvile silindri väljalõike servad, st ongi sellise nõrga ehitusega sõlm mida iga natukese aja tagant
tuleb remontida. Kui välismaa veoautofoorumeid lugeda-vaadata, siis selliste vagudega kolb on täiesti tüüpiline pilt. Meil sellist pilti eriti ei näe,
sest meil on kõik nii rikkad, et ei hakata mingit kolbi eraldi vahetama.
Väidetavalt sellist tööd ilma pumba stendimata ka teha ei saa, st ega ta päris õige töö ei ole nagunii.
Kui keegi veel peaks tahtma eksperimenteerida, siis on mul nüüd 1 ilma elektroonikata pump 150.- eest pakkuda, uue kolvi sinna juurde saab 90.- eest.
|
Lugesin läbi antud foorumi teema ning mulje jäi justkui räägitaks minu autost. Vaevlen sama probleemi ees, et kohalt kiirendades autol minek puudub
täielikult. pärast 2000 rpm-i tuleb hea tõmme. Kuidas kolvi vahetus siiani mõjunud on? kas äkki tahaksid minu autole pilgu peale visata?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.03.13 21:15
|
|
|
Peale pumba kolvi vahetamist on masin sõitnud üldiselt hästi. Ainus häiriv asi on mootori jõnksutamine.
Külmalt käivitub hästi ja käib esmalt ilusti, siis hakkab hirmsasti pöördeid kõigutama, kuni töösoojaks käib. Soojana on tühikäik ebaühtlane, muidu
sõidab üsna normaalselt.
Ajasin selle kõik seni kalibreerimata pumba süüks ja andsin "tuima näguga" tuld, kuni tänaseni... Mil tegin "lõunaka" juures pisikese peatuse.
Pärast enam mootor normaalselt ei käivitunud, korraks käivitus, seejärel suri kohe välja. Nii umbes 20 korda järjest, seejärel jäi küll käima, kuid
vilkuma hakkas eelsüüteküünalde tuli. Sedaviisi sõitsin Tallinnasse ära, tuli koguaeg vilkus, kahtlustasin ise, et paagiandur läks rikki ja nüüd
paagipump koguaeg täiega uhab, kuid linnas lükkasin arvuti sappa ning selgus, et kõrgsurvepumba pööreteanduri viga hoopis. Peale veakoodi kustutamist
tule vilkumine lakkas, viga tagasi ka ei tulnud. Jätsin mootori seisma, ja peale seda täpselt sama jama, käivitus ainult hetkeks, käima jäi alles
peale paarikümnekordset käivitamist.
Nagu saan aru, siis masin käivitatakse algparameetrite baasil, misjärel hakatakse arvestama kõiksuguste andurite infoga, kui pööretesignaal puudub,
siis suretatakse mootor välja, korduval käivitamisel pannakse lõpuks mootor tööle ilma seda andurit arvestamata nn avariire˛iimis?
Tean, et siinsest rahvast keegi vahetas pumba andurit, kuid otsides enam andmeid ei leidnud. Ehk on kellelgi kokkupuuteid, kust seda andurit eraldi
leida? Nagu saan aru siis need andurid on samasugused kõigil vanadel v6 diislitel?
Ühtlasi võib pakkuda ka kasutatud pumba elektroonikaosa koos korras anduriga.
|
|
|
|
AMX
huviline
Registreerunud 10.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 2.8 quattro 1992a, vw multivan 2.0bitdi 4motion 2016a
|
postitati 08.03.13 23:14
|
|
|
Kas see pöörete veakood on siis legendaarse 00550 koodi all w ?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.03.13 00:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: AMX
Kas see pöörete veakood on siis legendaarse 00550 koodi all w ? |
Ei, 00550 seostub pritsehetke reguleerimise suutmatusega, sellega kaasneb esp tule süttimine/plinkimine.
Minu masinal on veaks 01376 engine speed sensor for injection pump, 37-10 faulty intermittent
ehk nagu ma aru saan, siis perioodiliselt ei saa mootoriaju kõrgsurvepumba asendi signaali, mistõttu mootorit ei käivitata, korduval käivitamisel
pannakse mootor tööle ilma kõrgsurvepumba asendisignaalita? Ei tea kas ma olen oma mõtteviisiga õigel teel?
|
|
|
|
saarekas8
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A-6 2,5 TDi avant
|
postitati 06.04.13 19:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: teitur
Tulles tagasi juhtpihusti juurde.
AKE mootori jaoks on ainult ühte tüüpi pihusti ette nähtud, 059 130 202 E
AKN jaoks 059 130 202 C või 059 130 202 B
Kui ma õieti mäletan siis AKN ja AFB on 110kw, seega AKE on ainuke 132kw mootor mida 2001 aasta masina pealt võib leida ETKA andemete põhjal. Uuematel
132kw on juba 059 130 202 G ja F versioonid.
Seega ma kahtlen selles 132kw juhtpihustite ristsobivuses. |
Missuguguse mootorikoodiga mootorile on mõeldud siis 059 130 202 juhtpihusti?
Saarekas.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.04.13 20:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: saarekas8
Tsitaat: | Algselt postitas: teitur
Tulles tagasi juhtpihusti juurde.
AKE mootori jaoks on ainult ühte tüüpi pihusti ette nähtud, 059 130 202 E
AKN jaoks 059 130 202 C või 059 130 202 B
Kui ma õieti mäletan siis AKN ja AFB on 110kw, seega AKE on ainuke 132kw mootor mida 2001 aasta masina pealt võib leida ETKA andemete põhjal. Uuematel
132kw on juba 059 130 202 G ja F versioonid.
Seega ma kahtlen selles 132kw juhtpihustite ristsobivuses. |
Missuguguse mootorikoodiga mootorile on mõeldud siis 059 130 202 juhtpihusti? |
Selle info põhjal ma järeldasingi, et 059 130 202E peaks mulle sobima, kuid nüüd tuleb välja, et selle koodiga pihusti võib olla nii 5x0,18 kui ka
6x0,16 avadega?
|
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro
|
postitati 01.08.14 20:07
|
|
|
Tundub olevat õige teema küsimiseks:
Sai tegeletud sõbra autoga, A4 2004 V6 TDI, veakoodide hulgas oli ka valele süütele viitav veakood. Sai siis kontrollitud pritsehetke nagu ette
nähtud, iseenesest oli see paigas aga üleminek varajaselt hilisele jääb toppama, põhimõtteliselt püsib pikalt umbes 10 kraadi enne ÜSS, paariks
sekundiks jõuab nulli hüpata ja siis keerab aju/arvuti juba uuesti varajaseks selle. Kasutan VAS5052 testrit ja tegin läbi kõik võimalikud testid, aga
programmi arvates on kõik korras, sest korraks käib pritsehetk nullis ära ikka.
Kas viga võiks olla selle nn "ennako" kolvi takerdumises pumba sees?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.08.14 21:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: teet82
Kas viga võiks olla selle nn "ennako" kolvi takerdumises pumba sees? |
Ilmselt viga just selles ongi, eks see ongi nende masinate (tegelikult kõigi VP44 pumpasid kasutavate autode, olgu nendeks siis ooplid, saabid või
ameeriklased) peamiseks veaks. Kolb peab liikuma ülisujuvalt oma pesas, väikegi takistus rikub kogu mootori töö, kuna pumba asendianduri andmed on
kogu mootori töö reguleerimise aluseks.
|
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.08.14 04:14
|
|
|
Tänud vastamast!
Kas pump tuleb maha võtta selle kolvi vahetamiseks ja kust saab osta seda? Eespool on vihje, et maksab umbes 90 EUR?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.08.14 11:07
|
|
|
Stikke on vist ainus diislijunnidele spetsialiseerinud ettevõte, rohkem ma ei teagi, Bosch on otsad meie banaanivabariigist kokku tõmmanud ja enam
varuosi ei müü.
Vahetamine on iseenesest lihtne, kuid olen aru saanud, et pumba kalibreerimine on selle järgselt oluline, seda aga ise kuidagi teha ei saa, samuti ei
paku eestis keegi sellist teenust.
|
|
|
|
kiljotiin
huviline
Registreerunud 25.05.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 TDI Q
|
postitati 04.08.14 13:38
|
|
|
Loen ka teemat. Ning räägite, et see mootor on uimane kuni 2000 pöördeni. Täitsa huvitab, kui uimane tal Teil on siis sinnamaani. Kui turbo taha
tuleb, on ta Teil siis ikkagi uimane?
Mul endal uus pump küljes ja elama hakkavadki need mootorid, kui turbo taha tuleb. Või olen ma millestki valesti aru saanud.
Mul muidugi automaat ja äkki see tekitab siis sellise mulje, et kuni turboni on jõuetu ja sealt edasi ikka oskab liikuda. Samas olen eelnevalt
liigenud manuaalidega ka nemad ka nagu alguses natuke tuimad ja turboga hakkavad elama.
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.08.14 18:45
|
|
|
Proovisin täna seda "enneko" kolbi kätte saada ühest pumbast huvi pärast, aga ei tahtnud nagu tulla. Liigub edasi-tagasi aga välja ei tule, jääb
nagu taha kinni kuskile. MIs nipp seal on?
|
|
|
quattrodiisel
huviline
Registreerunud 04.07.13
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B7 TDI Quattro
|
postitati 05.08.14 19:36
|
|
|
Seal peaks mingi piirajamoodi asi seest läbi olema, ise ka korra lammutanud aga meelest läinud juba.
Küsiks ka V6-e kohta, et sooja mootoriga ei ole tõmme enam sama mis külma mootoriga. Reaalajas vaadates paistab küttekogus normaalne, aga ei ei liigu
soojast peast nii hästi kui külmalt. Kellegil ideid?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |
|