Lehekülgi: 1 2 3 |
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: 100 avant 2,5Tdi 103kW (mälestus), A6 Tdi (mälestus), Mazda 323 J-Spec (mälestus), Vw Passat 3C
|
postitati 29.04.12 18:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: a6audi
Näide, sõitsin lubatust max 10 km/h kiiremini ja kauguselt kihutas nagu segane järgi mendi auto. Kui taha jõudis pani vilkurid peale. Seega, et mulle
järgi sõita tuli tal sõita vähemalt 140-150ga ilma vilkuriteta aga seega oli ta tavaliikleja ja kehtisid kõik piirangud. |
Sa oleks võinud seda filmida . Ja kas leppisid kiirmenetlusega?
Sõidame ikka mõistusega !
|
|
|
|
raineys
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5 2.3t
|
postitati 29.04.12 18:33
|
|
|
Aga mida see üldmenetlus oleks muutnud?
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
postitati 29.04.12 20:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raineys
Aga mida see üldmenetlus oleks muutnud? | Menetleja oleks trahvi kõvasti suuremaks kruvinud selle eest,et julgesid kohapeal mitte
nõustuda.Läbikäidud protseduur mul see.Tõsi küll nüüdseks on see menetlejast mendinäru Tartu politseist altkäemaksu võtmise eest kinga saanud koos
kõige kaasnevaga
Numerus stultorum infinitus est.
|
|
|
|
huljes
huviline
Registreerunud 30.01.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.0, Audi A4 2,8Q
|
postitati 30.04.12 05:58
|
|
|
Neljapäeval Tallinn-Tartus suunal liigeldes suutsin sarnast pilti näha, kus politsei auto(adavere kandis) sõitis 90 alas norm kiirusega ning alustas
põhjendamatut aeglustamist, sõites pidevjoone peal ilma ohu-suuna märguanneteta ning jätkas sedasi liikumist(ei olnud ka sisse lülitatud vilkureid).
Olin seekord küll kõrval istmel, kuid telefoni piisavalt kähku taskust kätte ei saanud, ei õnnestunud filmida seda trikki!
Teemasse nii palju, kuna ka mina see palju kirutud vahtraleht, siis mind need piirangud eriti ei huvita - samas Kivitarel õigus, sõidad piirkiiruse
lähedal(85-90) ning oled nõus kuni -10kmh järeleandmisi tegema, ei teki väga tihti vajadust möödasõiduks.
Laupäeval Tartu-Paide-Rapla suunal pidin vaid ühe möödasõidu tegema(minust sõideti mööda ka vähem kui 5x), keskmine kiirus kompu järgi
74kmh(arvestades vahepeal olevaid 50 ja 70 alasid väga hea keskmine)
Närvid alles ning ka küttekulu väiksem, ajaliselt oleksin võitnud heal juhul 5min.
Igasugunue autokoolide/ARK eksami läbimise lihtsuse üle vingumine mul suht vastukarva.
Õppija vb tõesti lubatakse liiga vara tänava liiklusesse, kuid mis te kõik STAAZIKAD juhid olite auto käsitlemises eksperdid enne liiklusesse
asumist(20 a tagasi vist oli lubadeta sõitjaid rohkem ma pakun)?
Väga vabandan TEIE ees oma põlvkonna pärast, et me üldse sündisema ning paarikümne eluaasta täis kogunemisel tahame ka seda ime asja liikluses juhtima
hakata.
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.04.12 10:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: huljes[/i
Igasugunue autokoolide/ARK eksami läbimise lihtsuse üle vingumine mul suht vastukarva.
Õppija vb tõesti lubatakse liiga vara tänava liiklusesse, kuid mis te kõik STAAZIKAD juhid olite auto käsitlemises eksperdid enne liiklusesse
Väga vabandan TEIE ees oma põlvkonna pärast, et me üldse sündisema ning paarikümne eluaasta täis kogunemisel tahame ka seda ime asja liikluses juhtima
hakata. | Kuskohal leiad vingumist eksami läbimise lihtsuse üle?Jutt oli pigem sellest,et eksameid ei suudeta korduvalt läbida.Ja see
näitab juba suhtumist:kui ikka ei viitsita isegi eksamiks midagi selgeks teha siis pärast on üldse kõigest po..i.Jah ka meie kel on staazi 20 või
isegi enam aastaid olime kunagi algajad kuid nt. needsamad ARK-i eksamid tegime 99% juhtudest esimese korraga.Muide tol kaugel ajal kui olid paar
korda läbui kukkunud läksid uuesti autokooli.Need tänapäeva ässad ei suudaks arvatavasti tolleaegsete autodega ja suvekummidega aastaringselt sadat
meetritki normaalselt sõitaNii,et ironiseerida pole vaja vaid muutke
suhtumist ässad.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 30.04.12 14:20
|
|
|
Vanasti olid eksamid oluliselt lihtsamad ka.
Praegu saad 40+ min sõita, kaamera näos, instruktoriga kahekesi.
Varem oli 2-3 õpilast autost. Sõit kestis olenevalt instruktori meeleolust, hindamine ka jne...
Üldjoontes on meetmed vastupidi karmimaks läinud. Inimesed aga oluliselt osavamaks läinud ei ole, sellest ka suurenenud läbi kukkunute %.
Mis aga piirkiirusse puutub - ongi lihtsalt veel üks põhjus siit riigist minema kolida. Tik-tok.
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.04.12 15:56
|
|
|
Oh, ma olen teinud seda nn.kaasaegset eksamit kui katti tõstsin ja polnud muud vahet kui teooria küsimusi oli rohkem ja sõiduaja pikkus.Mitte midagi
erilist.Aga ülejäänud poliitilise teemaga täiesti nõus.
|
|
|
|
huljes
huviline
Registreerunud 30.01.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.0, Audi A4 2,8Q
|
postitati 30.04.12 17:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vreps
Tsitaat: | Algselt postitas: huljes[/i
hakata. | Kuskohal leiad vingumist eksami läbimise lihtsuse üle?Jutt oli pigem sellest,et eksameid ei suudeta korduvalt läbida.Ja see
näitab juba suhtumist:kui ikka ei viitsita isegi eksamiks midagi selgeks teha siis pärast on üldse kõigest po..i.Jah ka meie kel on staazi 20 või
isegi enam aastaid olime kunagi algajad kuid nt. needsamad ARK-i eksamid tegime 99% juhtudest esimese korraga.Muide tol kaugel ajal kui olid paar
korda läbui kukkunud läksid uuesti autokooli.Need tänapäeva ässad ei suudaks arvatavasti tolleaegsete autodega ja suvekummidega aastaringselt sadat
meetritki normaalselt sõitaNii,et ironiseerida pole vaja vaid muutke
suhtumist ässad. |
Ei olnud minul küll ühegi eksami läbimisega probleeme(sooritatud kõik esimsese korraga), väheke õppimist ja asi vajalikul tasemel selge oligi.
Endal kilomeetreid kogunenud p--se alla küll, kuid siiani liigun vahtralehtedega - selleks omad põhjused, kuid siiski mind selline üldlustav suhtumine
häirib jubedalt. Üleoleva suhtumise probleemi algajate juhtide suhtes suudaks vast lahendada nende märgistamise kaotamisega. Kokkuvõttes ei oleks
vahet, sest ka ilma leheta ,,kogenenud´´ juhtide hulgas leidub oskamatuid, puuduliku tervisliku seisundi, joobes, telefoniga rääkijaid jne juhte.
Nõuka aegsete autodega sõitmise kohapealt on sul õigus, uut lisade jms autot on kordades lihtsam juhtida.
Ise proovinud kõiki põhilisi, Zaz, Lada, Mosse, paar vana kodat, vana Mustang jne... Igapäeva kasutusse ei tahaks neist mitte ühtegi
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.05.12 11:59
|
|
|
Ära võta kõike kohe isiklikult,milleks võõraste pärast põdeda.Ja,et jobusid leidub igal tasemel sellega täiesti nõus,isegi tean ühte staazikat juhti
kelle juhitavas autos ma olla ei taha.Üldiselt arvan,et kui pole seda
autojuhigeeni antud siis ei aita miski.Aga need kellel on üleolev suhtumine algajatesse on ise mingi kiiksuga.
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
|
sadguy
huviline
Registreerunud 16.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe, 9-5 T, Octavia
|
postitati 11.06.12 17:56
|
|
|
Viska subtiitrid ka alla. Saaks ka teada, milles teema.
|
|
|
aadukesekene
huviline
Registreerunud 13.12.11
Kasutaja on eemal
Auto: C6 S-line 3,0TDI Quattro
|
postitati 12.06.12 09:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: sadguy
Viska subtiitrid ka alla. Saaks ka teada, milles teema. |
Lühidalt võetakse Venemaal kasutusele seadmed, mis teevad distantsilt kindlaks, kas autojuht on jogane või mitte. Tunneb ära distantsil, kui autos
olevas õhus on etanooli sisaldus alates 150 mg/l. Toimib kiirustel 5-150km/h. Hetkel lähevad testimiseks käiku, et kindlaks teha nende toimivus
erinevates ilmastikutingimustes. Ülejäänu on selline ebaoluline tekst
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 12.06.12 10:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: aadukesekene
Tsitaat: | Algselt postitas: sadguy
Viska subtiitrid ka alla. Saaks ka teada, milles teema. |
Lühidalt võetakse Venemaal kasutusele seadmed, mis teevad distantsilt kindlaks, kas autojuht on jogane või mitte. Tunneb ära distantsil, kui autos
olevas õhus on etanooli sisaldus alates 150 mg/l. Toimib kiirustel 5-150km/h. Hetkel lähevad testimiseks käiku, et kindlaks teha nende toimivus
erinevates ilmastikutingimustes. Ülejäänu on selline ebaoluline tekst
|
Tegelikult teeb kindlaks mitte seda, kas on jogane või mitte, vaid seda, et see auto on kontrollimist väärt. Ei usu, et asja tundlikkus on ainult
etanooli suhtes
|
|
|
raineys
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5 2.3t
|
postitati 12.06.12 15:27
|
|
|
Ei no päris vinge pill selline Huvitav kuidas tegelikult asjaga on.
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4 1,9tdi, Suzuki VX 800, Golf 2 GTI, Megan Coupe 108kw
|
postitati 12.06.12 17:34
|
|
|
Piirkiiruse osas võin öelda, et mind häirib küll see, et see suvi 100 ei lubata. Minule on küll tuntav vahe kas kulgen 90 või 100 km/h. Sõidumõnu loeb
ka midagi. Ja kui arvestada seda, et inimesed kipuvad suvel natuke ülemeelikumad olema koguneb ka trahviraha rohkem. Ei tea millest täpselt selline
otsus vastu võeti aga kahtlaselt tundub trahviraha vaegus olema. Puhtalt minu arvamus.
|
|
|
|
Zandr
klubiliige
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex steroididel Sigar
|
postitati 12.06.12 18:05
|
|
|
See 90-ga sõitminde mind nii väga ei häirigi kui see, et igasugused bussid mulle jalgu jäävad. Ma ei tea mis on nende venimise põhjus (60-80km/h), aga
uus maaliini buss võiks ikka oma tempoga üldliikluse temposse jääda.
Quattro, the only antidote known to man against the white cocaine like substance..
|
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4 1,9tdi, Suzuki VX 800, Golf 2 GTI, Megan Coupe 108kw
|
postitati 12.06.12 18:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zandr
See 90-ga sõitminde mind nii väga ei häirigi kui see, et igasugused bussid mulle jalgu jäävad. Ma ei tea mis on nende venimise põhjus (60-80km/h), aga
uus maaliini buss võiks ikka oma tempoga üldliikluse temposse jääda.
|
No eks neil oma sõidugraafikud vast. Rekkad ei liigu ka enamasti 90 km/h vaid mingi 80+ ja siin eelpool keegi väitis, et 100 liikudes jääks neid
rohkem jalgu. Jääbki, aga neist saab siis legaalse kiirusega rutem mööda. Kui 83 km/h veeresvast rekkast hakata mööda sõitma piinlikult 90 km/h siis
venib möödasõit vägagi pikaks. Ja minu arusaamade järgi on pikad möödasõidud ohtlikud asjad. Nüüd võiks muidugi keegi välja käia veksli, et siis
sõidagi selle rekka taga... tänan ei.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 13.06.12 05:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: madjs
No eks neil oma sõidugraafikud vast. Rekkad ei liigu ka enamasti 90 km/h vaid mingi 80+ ja siin eelpool keegi väitis, et 100 liikudes jääks neid
rohkem jalgu. Jääbki, aga neist saab siis legaalse kiirusega rutem mööda. Kui 83 km/h veeresvast rekkast hakata mööda sõitma piinlikult 90 km/h siis
venib möödasõit vägagi pikaks. Ja minu arusaamade järgi on pikad möödasõidud ohtlikud asjad. Nüüd võiks muidugi keegi välja käia veksli, et siis
sõidagi selle rekka taga... tänan ei. |
Rekkad sõidavad minu kogemuste järgi enamasti max lubatud kiirusega, ehk siis miskit 90-94 rauas ehk siis minu autode (ja ka enamike teiste ilmselt)
spidomeetri järgi 95-100km/h.
Ega sellel piirkiiruste mitte tõstmisel minu arust väga muud põhjust polegi, kui lihtsalt karistus eelmise aasta tulemuste eest. See, et toodi mingi
selgitus, seda vast nõudis rahvas, ei lepitaks ju "piits ja präänik" põhjendusega Mina sõidan enamasti hommikul ja õhtul tipptunni ajal, siis on tee nii täis, et eile näiteks tuli kogu tee Elvast Tartusse sõita 70-ga,
mustmiljon autot on ees ja siis kulgedki niimoodi, asja positiivne külg on kütusekulu: liiter-kaks vähem, kui 90 km/h
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |