Lehekülgi: 1 2 3 4 |
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 18.03.12 21:47
|
|
|
Kuidagi ei taha ma selle teemaga seaduserikkumisi õigustada. Ma ise olen ka seisukohal, et mobiiltelefoni on ohutum autos käes hoides kasutada kui
hoidikus, kuid kuna see on keelatud, siis tuleb sellise asjaga leppida.
Suitsuandurid on mul igas toas, patarei vahetan tühjaks saades ära mitte ei võta välja.
Korra lapseeas olen avariist täiesti vigastuseta pääsenud seetõttu, et mul turvavöö lahti oli, sellest sõltumata käib praegu turvavöö automaatselt
peale alati enne sõidu alustamist, sest selline on seadus, st me kõik oleme vaikimisi sedasi kokku leppinud...
Samas sooviksin eeldada, et tänaval patrulliv militsionäär võiks olla tavaliiklejast (ntx minust) kõrgema intelligentsiga ja targem, võiks osata
eristada olulist ebaolulisest ning suuta oma eksimuse korral taanduda, mitte raisata tundideviisi kallist tööaega tõepoolest täielikule jamale. Minu
meelest näitab selline miilitsa käitumine vaid ülimalt madalat professionaalsust ja suutmatust iseseisvalt otsuseid teha ning mittetavapärastes
situatsioonides mõistlikke otsuseid vastu võtta. Kujutlegem nüüd olukorda, kus selline enese egoga võitlev miilits tõsisesse kriisisituatsiooni satub.
Lubja tänava juhtumit mäletame ju kõik ja ilmselt keegi ei kiida sellist miilitsa käitumist heaks?
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Mudjamix
klubiliige
Registreerunud 29.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: TT mk2 + Q7
|
postitati 18.03.12 22:23
|
|
|
Nojah, nagu näha on ka siin päris hulga inimesi, kes ei oska lugeda vms.Ma pole üheski omas postituses väitnud, et ei kasuta turvavööd või
suitsuandurid puuduks kodus.Minu jutu mõte oli hoopis teine, aga kes aru ei saanud siis las paneb oma mantrat edasi.
Päästetöötajale, kes arvas et mul oleks paras tulesurma saada selgitan veel korra puust ja punaseks.Vaata kui ma võtan näiteks remondi tegemise ajal
selle anduri laest ära ja siis äkki hüppad sa kuskilt nurgatagant välja ja teed mulle selle kopsaka trahvi mis selle eest on ette nähtud siis oleks
see täpselt sama mida politsei teeb põõsas turvavööd passides.Ja veel küsiks päästetöötaja käest kas see suitsuandur on karantii et ma tulekaju korral
ikka ellu jään?Kahjuks mitte eks ole.Seepärast ütlesingi et bullshit.Vaja on nii käituda et seda tulekahju üldse ei tekkiks.Sama kehtib ka vesti kohta
jne.Keegi siin kriiskas et purjus juht jah sõidab sulle vbolla vesti kandes otsa.No kahjuks juhtub isegi päise päeva ajal vesti kandvate teetöölistega
pidevalt õnnetusi ja vest ei päästnud mitte.
Don't drink and drive. You might hit a bump and spill your beer
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 18.03.12 23:40
|
|
|
Keegi polegi öelnud, et suitsuandur kindlasti alati päästab inimese elu (oletame, et andur ikka õigesti paigaldatud ja töökorras) ja helkurvest samuti
igal juhul aitab pimedas teele astudes. Pigem ütleks nii, et oluliselt vähendab tõenäosust, et see olukord surmaga lõppeda võiks. Kuulivest ka ei
päästa ALATI... samamoodi siis ka turvavöö.
Ühe päevaga avastati 300 lahtise turvavööga sõitjat: http://www.politsei.ee/et/uudised/uudis.dot?id=222353
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
postitati 19.03.12 13:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: huljes
Vähe täpsemalt seadust lugedes, siis märkaksid vast, et vesti pead sa kandma vaid autost väljudes sõiduteele. Kõrvalistuja kohapealt väljudes tee
peenrale piisab vaid helkuristki.
Miskist ajast mäletan, et nn operatiivsõidukil on õigus osasid liikluseeskirja nõudeid eirata vaid vilkurite/häälsignaali kasutamisel(selleks ka omad
nõuded), nende mitte kasutamisel on tegemist tavalise sõidukiga ning selle juhil ka kohustus kõiki Liiklusseaduse nõudeid täita, sh ka nt tee äärsel
nn passimisel(kiiruse mõõtmine jms) peab olema sõiduk vastavalt nõuetele peatatud/pargitud. Vanasti meeldis sinivalgetele istuda pirita selveri
juures, tehas seda kollase joone ääres(lubatud vaid peatumiseks ja kauba laadimiseks).
Igatahes mina teeksin Ferdinandi posti põhjal uue teema, kus igaüks saaks pildi materjali abil näidata oma hea/pahameelt meie liiklus kultuuri kohta,
igasugune muu OT tuleks sealt muidugi kiiremas korras kustutada. Kaamera telefon pea igal ühel olemas ning suht huvitava pildimaterjali saaks kokku
sealt(jutt mitte ainult sinivalgetest)
Viimase 2e päeva jooksul on minust selle tõttu, et ma liikluseeskirja täidan(lubatud kiirusega sõitmine) ning autost hooliva inimesena raudtee
ülesõidul aeglustades oma kiirust ka alla 50kmh 2 korda möödasõitu teha. Kui kellegil peaks samad teguviisid olema siit, siis lootke, et minuga kokku
ei satu tänavapildis, kuna miski mahlam+++ist idoodi tõttu ma oma perega riskima ei hakka ning kui keegi peaks ohustama neid seetõttu, et viimased
2ajurakku teevad tööd vaid selleks et leida gaasipedaali, siis tagasi ma ennast ei hoia, ei oleks esimene ega ka viimane kord!
Tsitaat: | Algselt postitas: mokits
Liiklusseaduse muudatuse järgi peab autojuht pmedal ajal autost väljununa kandma helkurvesti. Seda kas kanda tuleb seljas, taskus, näpuotsas- seda
pole kuskil kirjas... | |
Küll need tallajad kes armastavad ülekäigu radadel ja raudteeülesõidu kohtadel mööda sõita, oma lõpu leiavad... Kas siis kinnimajas mõne jalakäija
alla ajamise eest, või siis mõni rong kuskil ülesõidul kellegi eest koristab...
Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.04.12 23:30
|
|
|
Nüüd sai kuu mööda ja otsus käes. Ma ei oodanudki midagi positiivset
sellelt organisatsioonilt, kuid sellest hoolimata on ka otsuse põhjenus minu jaoks BS. Nimelt on kohtuväline menetleja leidnud, et ta ei saa aru
milles seisnes menetleja eksimus.
1.Menetlusprotokollis ja ka otsuses on mulle süüks pandud mobiiltelefoni ilma HF'ta kasutamist.
1.'Kohe kinnipidamisel tõendasin, et ma ei rääkinud telefoniga.
2. Menetleja leiab, et ma ei ole olukorda tõendanud, näiteks pole esitanud kõneeristust.
2' tean kohtulahenditest, et kõneeristusi sarnastel juhtumitel reeglina ei arvestata. Antud juhtumi puhul ehk oleks tõesti abi, kuna politsei raiub
kangekaelselt, et mul oli mobiiltelefon kõrva ääres. Kas keegi teab mismoodi saab hankida kõigi kõnede kohta kõneeristsuse?
Karistuseks määratu ei ole iseenesest ju üle mõistuse suur (40 rubla), kuid arvestades vaidluse põhimõttelisust ilmselgelt see praegu ei lõpe... Seda
enam, et tegelikult ma mobiili ilma HF'ta juba vähemalt aasta vältel autos pole kasutanud...
|
|
|
|
nug8
huviline
Registreerunud 28.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: a6 c7 2.0 tdi 2013
|
postitati 13.04.12 23:38
|
|
|
Väljaminevaid kõnesid näed juhul, kui lepinguline, igakuisel arvel. Ilmselt pakub teenusepakkujapoolne iseteenindus ka seda varianti. Lisaks on
võimalus ka Politseiametil endal selline paber välja võtta, kuid üldjuhul sellisest nö jälitustegevusest eriti erutatud ei olda.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
raineys
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5 2.3t
|
postitati 14.04.12 00:47
|
|
|
Küürakat parandab ainult haud. Muud ei oska öelda selle kohta, eriti veel "Siinse "üliintelligentse" rahva hulgas sai peamiselt materdamist."
selle kohta.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.04.12 02:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raineys
Küürakat parandab ainult haud. Muud ei oska öelda selle kohta, eriti veel "Siinse "üliintelligentse" rahva hulgas sai peamiselt materdamist."
selle kohta. |
Justnimelt.
Ilmekas näide on ses suhtes viimase nädala pealtnägija.
Kahjuks ongi praeguseks enamvähem nii, et kes ka tahaks normaalselt elada, ei saa... Väga ilmekas ütlus mu arust, et "Eestil oleks olnud võimalus
saada normaalseks riigiks" aga saime teatud kodanike projektiks.
Minu sugulased maal sooviksid elada klassikalist ja mõistlikku maaelu. Paraku ei ole see võimalik, kuna tänu jevroopa juunioni kõiksuguste nõuete
ülikohustuslikule täitmisele toimivad maal ainult üksikutele suurtalunikele mõeldavad jokk.süsteemid.
TULGE ÜKSKORD MÕISTUSELE! EESTI ON KRIISIS! SAMAMOODI JÄTKATA EI SAA! Võib ju misiganes illusioone enesele luua, kuid vene sõjaväe metall on otsa
saanud, samamoodi kolhooside varad. Endisest Nõukogude Liidust on üha vähem järel. Tööstust eestis enam pmst enam ei eksisteeri, vv justkui üldse ei
taipa kustkohast raha riiki võiks saabuda, st eesotsas tundub, et on täiesti elukauge ja asjatundmatu rahvas, kes vaid oma heaolust (eesti energia)
jmt lähtuvalt otsuseid teevad.
Kahjuks nii ongi. Ja tavainimene ei saa sinna mitte midagi parata... rohkem kui omal moel protestides... ntx kui liiklusseadus ei meeldi siis võttes
mobiiltelefonisarnase eseme kätte.
A Eesti rahvas on orjarahvas, üldsus mõistab mistahes vastuhakkamise hukka...
|
|
|
|
raineys
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5 2.3t
|
postitati 14.04.12 03:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Justnimelt.
Kahjuks ongi praeguseks enamvähem nii, et kes ka tahaks normaalselt elada, ei saa... Väga ilmekas ütlus mu arust, et "Eestil oleks olnud võimalus
Minu sugulased maal sooviksid elada klassikalist ja mõistlikku maaelu. Paraku ei ole see võimalik, kuna tänu jevroopa juunioni kõiksuguste nõuete
ülikohustuslikule täitmisele toimivad maal ainult üksikutele suurtalunikele mõeldavad jokk.süsteemid.
TULGE ÜKSKORD MÕISTUSELE! EESTI ON KRIISIS! SAMAMOODI JÄTKATA EI SAA! Võib ju misiganes illusioone enesele luua, kuid vene sõjaväe metall on otsa
saanud, samamoodi kolhoside varad. Endisest Nõukogude Liidust on üha vähem järel. Tööstust eestis enam pmst enam ei eksisteeri, vv justkui üldse ei
taipa kustkohast raha riiki võiks saabuda, st eesotsas tundub, et on täiesti elukauge ja asjatundmatu rahvas, kes vaid oma heaolust (eesti energia)
Kahjuks nii ongi. Ja tavainimene ei saa sinna mitte midagi parata... rohkem kui omal moel protestides... ntx kui liiklusseadus ei meeldi siis võttes
A Eesti rahvas on orjarahvas, üldsus mõistab mistahes vastuhakkamise hukka... |
Algus on hea ja elan kaasa, aga ikka see Liiklusseadus. Tahad öelda, et telefoniga rääkimine sõidu ajal on ok? Vähemalt nii Sa väljendad ennast selle
"mobiili sarnase esemega käes". Võib-olla kusagil kolkas pole tõesti vahet, mis roolis teed (enamvähem), aga linnades küll pole puheliniga
lobisemine eriti normaalne. Tihtilugu teevad need juhid kahtlasi manöövreid ja mis pärast välja tuleb - mölisevad oma mobiili otsas.
Väikese mõtlemise peale tuli meelde üks asi, mis mulle ei meeldi uue Liiklusseaduse puhul. Vigaselt on üles ehitatud sõidutee ületamine jalgratturite
poolelt. Nimelt see, et tavaline ülekäigurada, siis seal ma ei pea jalgratturile teed andma kui ta ratta seljas on, aga pööret sooritades on ratturil
vaba voli tegutseda. Kasvõi 60 km/h teed ületada.
|
|
|
Vahur102
huviline
Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 competition & A4 1.9 tdi
|
postitati 14.04.12 06:22
|
|
|
Neil inimestel,kes ei suuda mobiiliga rääkides sõita,tuleks juhtimisõigus ära võtta üldse,kui aju ei suuda 2 asja korraga teha siis äkki tuleks jala
käia hoopis.Suht radikaalne väljend aga kuradi tõsi tegelt
|
|
|
Vahur102
huviline
Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.04.12 06:34
|
|
|
Ja kuna nüüd hakkab tõsist fleimi tulema siis et mida vingute pakkuge lahendusi välja siis pakungi:Iga inimene võiks saada ARKis taotleda mobiili käes
hoidmist ja/või teatud piires joobes sõitmist,teen mingid individuaalsed testid ära et suudan nii ja naa autoga sõita ja kõik,kuradi loll olukord on
tegelt et lähed sõbra juurde sauna ja siis ei või isegi ühte õllet lubada omale,samas kui ülistatud euroopas võib.
|
|
|
Ardo
huviline
Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: B2sedaan C5avant
|
postitati 14.04.12 06:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
selle kohta. |
Justnimelt.
saanud, samamoodi kolhoside varad. Endisest Nõukogude Liidust on üha vähem järel. Tööstust eestis enam pmst enam ei eksisteeri, vv justkui üldse ei
A Eesti rahvas on orjarahvas, üldsus mõistab mistahes vastuhakkamise hukka... |
See on viispluss postitus, just selline tänapäeva "eesti" välja näeb. Trahve ja makse kogutakse Kreeka abistamiseks, samas oma riigis kolmveerand
inimestest elavad roti kombel. Firmaomanikud mõtlevad kõigepealt kuidas p*rse alla länkar või Q7 saada, villa ehitada ja siis kui midagi üle jääb,
töölistel 0.50euri tunnihinnet tõsta.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 14.04.12 07:16
|
|
|
Vigaselt on üles ehitatud sõidutee ületamine jalgratturite poolelt. Nimelt see, et tavaline ülekäigurada, siis seal ma ei pea jalgratturile teed andma
kui ta ratta seljas on, aga pööret sooritades on ratturil vaba voli tegutseda. Kasvõi 60 km/h teed ületada. |
Liiklusseadus on vahepeal muutunud - jalgrattur võib nüüd ülekäiguraja läbida ka sõites, piiranguks vaid, et tavalisel jalakäijakiirusel (kes iganes
ja millega iganes seda mõõdab, "ma vaatasin, et ta tuli sealt ilge itsiga" pole vist eriline kohtuvaidluse argument...).
Tsitaat: | Algselt postitas: Vahur102
Neil inimestel,kes ei suuda mobiiliga rääkides sõita,tuleks juhtimisõigus ära võtta üldse,kui aju ei suuda 2 asja korraga teha siis äkki tuleks jala
|
Linnaliiklus vajab siiski kahte kätt ja kontsentreeritud mõtlemist. Ma olen enamvähem ok juht, kuid patustan ka vahel selle telefoniasjaga ja taban
isegi end vahel sel ajal lollakaid manöövreid tegemas. Jääb kuskil õigel ajal reastumata või suunatuli näitamata vms. Teisi sõitjaid jälgides täpselt
sama tähelepanek mis raineys'el - kui ebaloogilise sõidustiiliga auto roolis pole just keskealine naine, on seal suure tõenäosusega keegi, kel
telefon kõrva ääres. Ja jumal hoidku või kurat võtku, kui tüüpiline keskealine naine end nii üle hindab, et keset linnaliiklust, millega ta tihti
niigi hakkama ei saa, veel telefoni ka "appi" võtab...
kuradi loll olukord on tegelt et lähed sõbra juurde sauna ja siis ei või isegi ühte õllet lubada omale,samas kui ülistatud euroopas võib.
|
Värske eelmise nädalavahetuse kogemus - saun sõbra juures, kaks õlut (4,7 vol) sinna kõrvale, ~tund hiljem alkomeetrisse 0,0 ja autoga koju.
|
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
postitati 14.04.12 09:57
|
|
|
|
Tegelikult on liiklusseadus mobiiltelefoni käes hoidmise keelustanud, mitte rääkimise. See on omamoodi huvitav teema, kuivõrd selle hands-free
seadmete kampaania toetuseks koguti muuhulgas ka mainekate psühholoogide-psühhiaatrite seisukohti, kes kõik kui ühest suust kinnitasid, et ohtlik on
justnimelt tähelepanu hajumine telefoniga rääkimise tagajärjel.
Selle teema kontekstis peaks tähelepanu pöörama siis asjaolule, kas mängutelefoni käes hoidmine on juhtimist häiriv tegevus? Kas kohukese, lehviku või
kobeda põlve hoidmine on?
Kõneeristuse peaks saama oma mobiilioperaatorilt tellida, aga antud kontekstis ei peaks mina ka seda eriti veenvaks tõendusmaterjaliks. Samas, kui
sissehelistaja on kasutanud numbri varjamise teenust, siis pole ka operaatoril õigust seda eristuses vabalt näidata.
Kogu eksperimendi sisu üle mõtiskledes on siin mitu võimalust, kuidas seda suurt pilti näha. Ma eriti põhjapanevaid hinnanguid kellegi lolluse või
tarkuse suunal ei söandaks andma hakata.
Pigem mõtlen mina, kuskohast siis läheb see piir "telefonitaolise esemega" koletu roima toimepaneku puhul? Kas võileiva või rahakoti sõidu ajal
käes/kõrva juures hoidmine lõpeb samasuguse trahviga ja kohustusega võtta kõneeristus, et ma ei rääkinud rahakotti kasutades kellegi kolmandaga?
Ja kas süütuse presumptsioon pole enam tänapäeval trendikas, on saabunud ajastu, kus kõik on süüdi kuni pole politsei-militseinikele tõestanud
vastupidist?
See on minuarvates ohtlik - kuitahes õige ka pole sisemine põlemine korra ja seaduskuulekuse järgi, peab see kõik olema saavutatud kokkuleppeid
täites, ise seadusi järgides ja neisti kinni pidades.
Ainuüksi politseiametniku vaatluse tagajärjel me ju ei nõustu maksma kiiruse ületamis eest trahvi, kus mõõdetud kiiruseks märgitakse 50 alas 77 km/h.
Miks peaksime siis vastuvaidlematult nõus olema sama ametniku otsusega, et su kõrvarõngas tundus meile telefonina, maksa nüüd trahvi?
Minuarust ei ole maailm mustvalge, kus eksisteerib selgelt hea ja halb, õige ja vale. Ja sellest tulenevalt ma kedagi siin hukka ei mõistaks. Senikaua
kui politseiametnikud ei esinda inimeseülest absoluutset teadvust, ei saa ka nende tegevus olla muud kui inimlik, mis on sama ajal ka ekslik.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 14.04.12 10:06
|
|
|
Selle promilli lubamise või mitte lubamise kohta- ma saan täitsa aru sellest, miks ei lubata meil rooli istuda nt peale pudeli õlle joomist vms,
erinevalt suurest osast muust Euroopast. Meie ühiskond ei ole täna selleks veel valmis. Kui meie "ässadest" autojuhtidel on raskusi kaine peaga teel
püsimisega, siis mis veel kerge auru all olekuga saama hakkaks? Peaks vist looma uue ameti- laibakoristusamet, sest neid laipasid ei jõuaks praegused
institutsioonid kokku korjata. Ilmselgelt ei ole meie ühiskond täna veel valmis selliseks seadusemuudatuseks. Ma ei väidagi, et kõik juhid ei suuda
peale õlle tarbimist sõita, kuid suur enamus kahjuks ei suuda, nagu elu (igapäevased uudised näiteks) on näidanud.
Kuid tulles tagasi teemasse, siis ferdinand, lihtsalt pääsesid, vaid 40 euriga. Sellise asja eest võiks ka oluliselt suurema trahvi teha (kuni 50
trahviühikut, s.o. kuni 200 eurot). Mis puutub edasikaebamisse, siis arvan, et see Sind eriti ei aita. Seal jääks puhtalt sinu sõna politseinike sõna
vastu. Muidugi, juhul, kui Sul on lepinguline tel.nr, mitte kõnekaart, siis operaatorilt saad võtta kõikide oma kõnede kohta väljavõtte teatud
perioodiks. Siis on ehk mingi lootus, et see väljavõte Sinu seisu toetab. Kuivõrd tõsiseltvõetava asitõendina seda võetakse, on muidugi omaette
küsimus.
Seitsmese jutule kommentaariks väike OT, et tuleb meelde üks juhus Tallinnas, kus Pirita teel sõber peeti politseiniku poolt kinni. Astus lgp
politseink auto juurde, tutvustas end ja küsis, kas juht teab, miks ta kinni peeti. Sõber ütles, et ausalt ta ei tea, mis põhjusel. Politseinik
väitis, et autojuht ületas kiirust, mispeale palus autojuht näha radarinäitu. Politseinik vastas seepeale, et radarinäitu ei ole, kuna ta silma järgi
olevat vaadanud, et auto liikus ca 90km/h... sellepeale sõber soovis politseinikule head päeva ja sõitis lihtsalt edasi. Selline ere näide lihtsalt
siis, milliseid pärleid meie liikluspatrullides leidub.
|
|
|
|
Vahur102
huviline
Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.04.12 12:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
Selle promilli lubamise või mitte lubamise kohta- ma saan täitsa aru sellest, miks ei lubata meil rooli istuda nt peale pudeli õlle joomist vms,
erinevalt suurest osast muust Euroopast. Meie ühiskond ei ole täna selleks veel valmis. Kui meie "ässadest" autojuhtidel on raskusi kaine peaga teel
püsimisega, siis mis veel kerge auru all olekuga saama hakkaks? Peaks vist looma uue ameti- laibakoristusamet, sest neid laipasid ei jõuaks praegused
institutsioonid kokku korjata. Ilmselgelt ei ole meie ühiskond täna veel valmis selliseks seadusemuudatuseks. Ma ei väidagi, et kõik juhid ei suuda
peale õlle tarbimist sõita, kuid suur enamus kahjuks ei suuda, nagu elu (igapäevased uudised näiteks) on näidanud.
Kuid tulles tagasi teemasse, siis ferdinand, lihtsalt pääsesid, vaid 40 euriga. Sellise asja eest võiks ka oluliselt suurema trahvi teha (kuni 50
trahviühikut, s.o. kuni 200 eurot). Mis puutub edasikaebamisse, siis arvan, et see Sind eriti ei aita. Seal jääks puhtalt sinu sõna politseinike sõna
vastu. Muidugi, juhul, kui Sul on lepinguline tel.nr, mitte kõnekaart, siis operaatorilt saad võtta kõikide oma kõnede kohta väljavõtte teatud
perioodiks. Siis on ehk mingi lootus, et see väljavõte Sinu seisu toetab. Kuivõrd tõsiseltvõetava asitõendina seda võetakse, on muidugi omaette
küsimus.
Seitsmese jutule kommentaariks väike OT, et tuleb meelde üks juhus Tallinnas, kus Pirita teel sõber peeti politseiniku poolt kinni. Astus lgp
politseink auto juurde, tutvustas end ja küsis, kas juht teab, miks ta kinni peeti. Sõber ütles, et ausalt ta ei tea, mis põhjusel. Politseinik
väitis, et autojuht ületas kiirust, mispeale palus autojuht näha radarinäitu. Politseinik vastas seepeale, et radarinäitu ei ole, kuna ta silma järgi
olevat vaadanud, et auto liikus ca 90km/h... sellepeale sõber soovis politseinikule head päeva ja sõitis lihtsalt edasi. Selline ere näide lihtsalt
siis, milliseid pärleid meie liikluspatrullides leidub. |
100% tõsi,et eesti ühiskond ei ole veel sellisteks seadusteks valmis,seetõttu pakkusingi variandi et iga inimene saaks näiteks ARKis eraldi asju
taotleda.Ma püüan nendest seadustest aru saada aga püüdke minust ka aru saada,sest EESTI politsei ju üldjuhul ei hoiata suuliselt vaid käivitab kohe
rahakassa ja normaalsete inimeste jaoks on sellised seadused lihtsalt läbi kottimine.See saab ju 5 min selgeks kas isiku pea kõlbab peale Sierra
klaaside purustamise veel millegiks või mitte
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.04.12 12:49
|
|
|
Viimane võrdlus oli hea
Ilmselt läheks ARK-is sellise personaalse lähenemise teema liialt keerukaks ja üsnagi ajuvabaks. Kes oleks see isik, kes otsustab, et kas inimene on
suuteline promilliga sõitma või mitte? Lisaks kindlasti tekiks variante, kuidas ka kõige hullem mõrtsukjuht saaks loa promilliga sõita. Ühekordse
testi on ilmselt igaüks võimeline kuskil platsil läbi tegema, kuid reaalses liikluses, kus võib tulla ette igasugu ootamatuid olukordi, on seis hoopis
teine ja pauk on väga kiire tulema tihtipeale.
Isiklikul kogemusel vaidlen vastu politsei käitumise kohta. Kui ikka on mingi tõsiselt väike rikkumine, oled ise inimene, ei vaidle/mölise, siis
politsei ka üldiselt piirdub hoiatusega. Aga muidugi, see on minu kogemus. Küllap niipalju, kui on erinevaid inimesi, on ka kogemusi erinevaid.
Näiteks Tartus on väga mõistlikud politseinikud minuga kokku sattunud (Riia mäel tulin alla 65km/h spido järgi, radaril oli 55km/h, tehti suuline
hoiatus). Samas Jõhvis niiväga mitte, tõsi ka rikkumine oli suurem, aga oleks kindlasti saanud piirduda väiksema karistusega.
|
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q
|
postitati 14.04.12 13:34
|
|
|
Seitsmene jõudis enamuse juba ära õelda. Paremini ei oleks saanudki
100% tõsi,et eesti ühiskond ei ole veel sellisteks seadusteks valmis,seetõttu pakkusingi variandi et iga inimene saaks näiteks ARKis eraldi asju
taotleda.Ma püüan nendest seadustest aru saada aga püüdke minust ka aru saada,sest EESTI politsei ju üldjuhul ei hoiata suuliselt vaid käivitab kohe
rahakassa ja normaalsete inimeste jaoks on sellised seadused lihtsalt läbi kottimine.See saab ju 5 min selgeks kas isiku pea kõlbab peale Sierra
klaaside purustamise veel millegiks või mitte |
Sellega on ainult üks jama- ARK ei tule praegugi oma tööga toime, mis siis saama hakkab, kui iga autojuht veel telefoni ja alkoholitesti tegema
hakkaks? See, et aru saada, mis kogust alkoholi inimene kannatab, et olla adekvaatne, võtab meeletu aja.....
Pigem oleks lahendus midagi USA mõnede osariikide taolist, kus politseinik, kahtlustades joovet, paneb Su kõigepealt tasakaalu ja
kordinatsiooniharjutusi tegema. Reeglina, kui need läbinud oled ja muud asjad korras, alkomeetrit välja ei võeta ja lastakse edasi sõita.
Aga see jällegi pikendaks politsei väljakutseaegasid päris korralikult.
Ja muidugi vaevalt isegi tahad tipptunni ajal kuskil Liivalaia tänava ääres ülejäänud liiklejatele baletti tantsida.... Minu jaoks näiteks see purk
õlut nii hästi ikka ei maitse, et viitsiks kuskil vastavas asutuses kolmetunnises järjekorras 0,2 promilli luba oodata või tee ääres klouni mängida.
Kuigi jah, asjale võiks tõesti läheneda individuaalselt.
Näiteks kui keegi roolis telefoniga räägib ja suudab säilitada eeskujulikult ja ohutu liiklemismaneeri siis ei peaks ju kohe karistama. Küll aga võiks
lajatada nii kõvasti kui seadus lubab, neile kes näiteks telefon käes punase alt läbi uhavad või mõne muu lolluse teevad.
Kahjuks aga on meie maal inimene riigi jaoks ja võimuesindajad nulltolerantsi ja ohutuse varjus riigikogu rahamasinad. Ühesõnaga niikaua, kui riik ei
ole inimeste jaoks, ei ole sealt ka midagi inimlikku oodata.
Tegin ka ükskord eksperimenti. Minu vastas, foori taga, ootas politseiauto rohelist, juht rääkis telefoniga. Panin kähku enda oma ka kõrva äärde.
Hetk hiljem tuled rohelised, hakkasime liikuma. Kui kohakuti jõudsime, olid mõlemal telefonid kõrva ääres ja vaatasime tõtt. Järgi igastahes ei tuldud
Üleüldse ajab närvi see, et 90% kordadest, kui juhtun politseiautot liikluses nägema, on juhil telefon kõrva ääres. Mingi eriluba?
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.04.12 13:42
|
|
|
Selle politseinike käitumise kohta (telefoni kasutamine) võin öelda, et ka ise kunagi samas institutsioonis töötades oli pidevalt selline tunne, et
oled seadusest üle. Ja seda tunnet süvendas veelgi see, et ega siis ametivennad omale kätt külge ei pane. Sõitsin küll eravärvides ametiautoga (ei
olnud liikluspatrullis vaid uurija) tihti lubatust oluliselt kiiremini ilma vilkurite v asjadeta, kuid fakt oli see, et nö omasid ei puututa. Eks
seepärast nad ka sellele telefonikasutamise punktile kõrge kaarega pähe lasevad, kuna neid ei puutu keegi. Sama kehtis ka töövälisel ajal isikliku
autoga sõitmisel, ametivennad lihtsalt ei tee välja "omast", pmst ükskõik, mida ta liikluses ka teeb (okei, avariitekitamine, liiklusohtlik olukord,
joobes sõit on teine asi, siis muidugi reageeritakse. Samuti ka väga suure, nt +30km/h, kiiruse ületamise korral. Kiiruse korral peetakse kinni, aga
kui nähakse, et oma on roolis, öeldakse, et võta hoogu maha ja lastakse minna.). Politseis töötamise ajal mina igatahes trahvikviitungit ei näinud.
Samas, peale seda aega olen trahvikviitungit 4 korda näinud (3x kiirus, 1x turvavöö mitte kasutamine)
|
|
|
|
hamlet
huviline
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.04.12 14:52
|
|
|
Ega need ratturid tuiskavad ühte lugu üle sebra-ei jäägi varsti muud üle kui kaamera panna salvestama,muidu tehakse sinust järgmine Laiksoo.
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q
|
postitati 14.04.12 15:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
Selle politseinike käitumise kohta (telefoni kasutamine) võin öelda, et ka ise kunagi samas institutsioonis töötades oli pidevalt selline tunne, et
oled seadusest üle. Ja seda tunnet süvendas veelgi see, et ega siis ametivennad omale kätt külge ei pane. Sõitsin küll eravärvides ametiautoga (ei
olnud liikluspatrullis vaid uurija) tihti lubatust oluliselt kiiremini ilma vilkurite v asjadeta, kuid fakt oli see, et nö omasid ei puututa. Eks
seepärast nad ka sellele telefonikasutamise punktile kõrge kaarega pähe lasevad, kuna neid ei puutu keegi. Sama kehtis ka töövälisel ajal isikliku
autoga sõitmisel, ametivennad lihtsalt ei tee välja "omast", pmst ükskõik, mida ta liikluses ka teeb (okei, avariitekitamine, liiklusohtlik olukord,
joobes sõit on teine asi, siis muidugi reageeritakse. Samuti ka väga suure, nt +30km/h, kiiruse ületamise korral. Kiiruse korral peetakse kinni, aga
kui nähakse, et oma on roolis, öeldakse, et võta hoogu maha ja lastakse minna.). Politseis töötamise ajal mina igatahes trahvikviitungit ei näinud.
Samas, peale seda aega olen trahvikviitungit 4 korda näinud (3x kiirus, 1x turvavöö mitte kasutamine) |
Müts maha! Mitte tegude pärast, vaid selle pärast, et seda tunnistad ja omaks võtad.
Kahjuks aga ongi nii, et enamus võimuesindajaid tunnevad ennast täpselt nii nagu kirjeldasid.Aga ilma põleva vilkurita on ju politseiauto võrdne tavasõidukitega:p
Olen ka kunagi kuulnud, kuidas Politseinikud peale tööpäeva hooplevad, kui palju protokolle keegi väänata suutis. Lõpuks tuligi välja, et kutid
pidasid võistlust- kumb patrull õhtuks rohkem protokolle vormistada suudab. Ei pidanud just ebatavaline asi olema see võistlemine. Isiklikult sai
mulle sel hetkel selgeks, miks teinekord lausa otsitakse viga, mille eest vormistada. Seda enamasti küll vahtralehtedel aga ikkagi....
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.04.12 15:42
|
|
|
Ega ma uhke ei ole, aga what´s done is done. Aga jah, kahjuks just noored politseinikud on tihtipeale sellised, kes lausa otsivad põhjuseid, et "ära
teha".
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
postitati 14.04.12 17:43
|
|
|
Mis siin otsida kui Ken-Marti ütles hiljuti otse välja,et karistused peavad olema maksimaalsed ja jahihooaeg on avatud.Mingi kassa vajavat täitmist
jne.
Numerus stultorum infinitus est.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.04.12 13:48
|
|
|
Parandage mind, kui ma eksin, kuid kas pole mitte nii, et kaubanduskeskuste parklates kehtib paremakäe reegel? Korduvalt tähele pannud, et näiteks
Jõhvi Selveri parklas ei tee sellest mitte keegi välja. Siit ka tervitused ühele tattlapakale helepunase 3-seeria bemari roolis, kes jõhkralt täna
parklas ette keeras, 20cm jäi matsust puudu... aga eks kevad ja tatikal vaja oma blondile t*ssile näidata, kuivõrd "kõva" mees ta oma bemaririsu
roolis on. Järgmine kord ma ilmselt ei pidurda enam...
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |
|