Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 7 |
Jürarrak
klubiliige ac aasta auto 2008 võitja
Registreerunud 15.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Some quattro GmbH Cars
|
postitati 27.12.14 00:04
|
|
|
Minu RS6-l käis kolle maas ja polnud seal mingit buildup-i.
Parem must minevik kui lilla tulevik
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 27.12.14 10:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jürarrak
Minu RS6-l käis kolle maas ja polnud seal mingit buildup-i. |
Sul metapritse peal ka. Peale kuu aegset metapritset oli ka 300 000 sõitnud 3.0 TDI nii puhas, et sealt seest võis süüa.
Õli võtab su RS6 ju samamoodi nagu nad kõik. Ning osa sellest õlist lendab läbi tuulutuse sisselaskesse.
Tsitaat: | Algselt postitas: Kaits
Aga endiselt ei suuda ma leida C6 RS6 kohta ühtegi konkreetset teemat või arutelu. Näiteks RS4 kohta on kõik kohad infot täis: jutud, pildid jne.
Ma ei ürita vaielda ega väiteid ümber lükata, tahaks vaid konkreetselt C6 RS6 kohta lugeda. |
Oman isiklikult kogemust nii S8 V10 kui ka S6 V10-ga ning seal oli küll täielik karauul, aga seal polnud ka metapritset.
Aga ehk ütled, miks sa arvad, et see RS6 nii eriline on? Need mustad klapid on seal küll viimane asi mille pärast muret tunda. Kui sul vaja üks lambda
ära vahetada, siis on see juba kõvasti kallim, kui metapritse paigaldus, mis selle probleemi igaveseks lahendab.
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
postitati 27.12.14 11:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Oman isiklikult kogemust nii S8 V10 kui ka S6 V10-ga ning seal oli küll täielik karauul, aga seal polnud ka metapritset.
Aga ehk ütled, miks sa arvad, et see RS6 nii eriline on? Need mustad klapid on seal küll viimane asi mille pärast muret tunda. Kui sul vaja üks lambda
ära vahetada, siis on see juba kõvasti kallim, kui metapritse paigaldus, mis selle probleemi igaveseks lahendab. |
Ma ei arvagi, et RS6 oleks selles mõttes eriline. Pigem ma ütleks, et kuna ma ei leia enda jaoks piisavalt tõestusmaterjali, siis lihtsalt EI TEA mida
arvata...
C6 RS6 tundub olevat midagi sellist, mida võibolla oleks huvitav kunagi omada - sellest ka suurem isiklik huvi. Muu info kogumisega pole erilist
probleemi, sest välismaa foorumites on kasutajate tagasisidet üsnagi piisavalt. Millegipärast ei leia ma infot carbon buildup´i kohta... Miks peaks
RS6 omanikud seda probleemi eirama või maha vaikima? Või siis lihtsalt ei tee teemast numbrit kuna paljudel metapritse peal või lasevad iga
õlivahetuse käigus kollektorid puhtaks teha?
RS4 V8 ja S6/8 V10 FSI kohta on pilte ja värki lademetes. 5.0TFSI kohta mitte midagi
"RS6 is like a supermodel girlfriend - extremely high maintenance, but now and again, worth every penny."
|
|
|
|
rakkim
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4e
|
postitati 27.12.14 11:33
|
|
|
Oman ühte teist sõidukit millele lasin paigaldada õlipüüduri - kas FSI muresid võiks samuti õlipüüdur vähendada ? Lihtsalt mõte..
Tsitaat: |
Õli võtab su RS6 ju samamoodi nagu nad kõik. Ning see õli lendab läbi tuulutuse sisselaskesse.
|
|
|
|
S4BiT
huviline
Registreerunud 20.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: ‘07 BMW 335xi E91
|
postitati 27.12.14 12:06
|
|
|
Kõigil FSI mootoritel ei ole see probleem lihtsalt võrdne, osadel nagu B7 RS4, V10 S6 ja 2.0T on info kohaselt see asi väga hull. Mul näiteks 3.6 FSI
tekib ka seda jama väga minimaalselt, kas on asi mootori ehituses, seda ma tõesti õelda ei oska. Õlikulu on samuti olematu, see on ka nii
individuaalne, 2.0T pidi ikka usinalt õli kulutama.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.12.14 21:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kaits
Ma ei arvagi, et RS6 oleks selles mõttes eriline. Pigem ma ütleks, et kuna ma ei leia enda jaoks piisavalt tõestusmaterjali, siis lihtsalt EI TEA mida
arvata...
C6 RS6 tundub olevat midagi sellist, mida võibolla oleks huvitav kunagi omada - sellest ka suurem isiklik huvi. Muu info kogumisega pole erilist
probleemi, sest välismaa foorumites on kasutajate tagasisidet üsnagi piisavalt. Millegipärast ei leia ma infot carbon buildup´i kohta... Miks peaks
RS6 omanikud seda probleemi eirama või maha vaikima? Või siis lihtsalt ei tee teemast numbrit kuna paljudel metapritse peal või lasevad iga
õlivahetuse käigus kollektorid puhtaks teha?
RS4 V8 ja S6/8 V10 FSI kohta on pilte ja värki lademetes. 5.0TFSI kohta mitte midagi |
Aga osta ja proovi ära…
Pigem on asi selles, et reeglina on 40-50k eurot maksvate autode omanikel muudki teha, kui foorumis istuda
Proovi näiteks Lamborghini või Ferrari carbon buildup-i kohta midagi leida, ma pakun, et ei leia samamoodi.
See ei tähenda, et probleemi pole, lihtsalt nende autode omanikud ei tegele oma auto remondiga reeglina.
RS4-l on probleem eriti hull näiteks selle pärast, et on kasutusel üsna agressiivne klapiajastusega mängimisega tekitatav EGR (ehk siis osa
heitgaasist pekstakse sisselaskesse tagasi, et emissiooni normidest läbi saada). 2.0 TFSi-l on kolbide probleem, suurem õlikulu, suurem hulk karteris
gaase, mis probleemi süvendab..
Aga ma ütlen nii palju, et kõik otsepritsega mootorid, mida ma kunagi olen näinud ning kus ei ole peal metapritset või mingit muud süsteemi, mis
klappidele midagi pritsiks on sisselase üsna rõveda välimusega. See puudutab nii bensukaid kui ka diisleid… Osadel diislitel läheb kollektor näiteks
nii kõvasti seda solki täis, et kõik jõud kaob ära, kui alles jäänud on ainult pöidla jämedune auk.
Hullem on asi siis, kui tükid hakkavad sealt sisselaskest irduma ja tekitavad vaod silindri seintele…
Mis C6 RS6 puutub, siis see on pseudoprobleem, sest metapritse võiks paigaldada nagunii. Ilma metapritseta oli dünos (peale softi) stock autol 720 PS
ning metapritsega oli 809 PS
Nii et ma selle pärast eriti ei muretseks. Arvuta see 1.5k lihtsalt auto ostuhinna sisse ja unusta ära.
|
|
|
|
Silverpm
huviline
Registreerunud 06.04.08
Kasutaja on eemal
Auto: Need vanemad ikka.
|
postitati 06.05.15 19:02
|
|
|
Äratame vana teema ellu.
Sai soetatud üks masin ning mootor vahel tal 195kw 3.2 fsi.
Kiskusin huvipärast kolle maha ning revali pärimisest ja hooldusajaloost (204km - 204 000km) sellist asja seal tehtud ei ole.
Kollektor isegi oli puhas aga see mis seal kaane sees toimub, ütleme, et 25% kanali läbivusest on manti täis, kui mitte rohkem.
Kuna oligi vaja selgeks teha mis seal toimub, lihtsalt huvipärast, siis kas on soovitusi, MILLEGA seda manti sealt seest kätte saab?
Mootor ise töötab vägagi hästi, lööke vahele ei jäta, külmalt ei klõbise, külmkäivitus ka väga ideaalne, samas ära on vaja see läkane töö teha.
Tänades.
Silver
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 06.05.15 19:56
|
|
|
RKsilver, kas siit ei hakka tarvilikku silma?
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Silverpm
huviline
Registreerunud 06.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.05.15 20:17
|
|
|
Ma tänan vastuse eest ning nagu nüüd tänu su lingile oma küsimusele parema vastuse sain, et mida vaja, on pika varrega põimitud v lihtsalt otsharja
drellile.
Tekib juba tunne, et mine või eurost auto poiste käest küsima, et mida nad kasutavad ja kust nad selle hankisid ..
|
|
|
|
Silverpm
huviline
Registreerunud 06.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.05.15 16:39
|
|
|
Sai uuritud ja trikk on üpriski lihtne ning sai see trikk ära tehtud.
Aega läks 1 silindri sisselaskega ca 15 minutit.
Tööriistad:
Mootori leotusvahend (mingi eriti aktiivne mis seintelt hakkas nagu muda seda maha sööma),
akutrell
2 pika varrega trelli otsa käivad pöördharja, 1 jämedam, teine peenem,
vaakum abinõud millega asi puhtaks imeda,
Brake cleaneriga ja suruõhuga viimase rämpsu eemaldus,
LS 206 326
After pilti kahjuks pole kuna üpriski kiireks läks, kuid tagumendi dyno järgi ei muutunud erilist midagi, ainult mootor hääl läks tumedamaks ja
gaasipedaalile reageerib nõksu paremini.
|
|
|
|
Helina
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: A5 coupe 3.2fsi q 195kw 2008
|
postitati 11.05.15 16:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: RKsilver
...Kuid tagumendi dyno järgi ei muutunud erilist midagi, ainult mootor hääl läks tumedamaks ja gaasipedaalile reageerib nõksu paremini.
|
Sama keiss ka minu 3.2FSI-l, et ei muutunud erilist midagi, vaid hääl.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.05.15 05:57
|
|
|
Enne ja pärast reaalselt dünotades on vahe täiesti olemas. Samuti väheneb kütuskulu mõnevõrra.
Vahe oleneb sellest, kui must asi enne oli.
|
|
|
|
S4BiT
huviline
Registreerunud 20.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: ‘07 BMW 335xi E91
|
postitati 12.05.15 07:30
|
|
|
Tundub päris riskantne kui traathari kiude ajab ja need sinna sisse peaksid jääma? Kas sellel mootoril on ka väljalaske kanalid hästi pikad/sügavad,
või see on siiski nö tavaline V6?
|
|
|
|
Silverpm
huviline
Registreerunud 06.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.05.15 08:34
|
|
|
Vot seda mina ise ei oska kommenteerida.
Kuid selle traatharjaga on see, et sealt küljest kiud, 2 lööb ikka lahti, osadel vast savi, et kas käib läbi mootori või mitte.
Ise aga ei hakanud sellega riskima ja peale kanali puhastust sai igaksjuhuks magnetiga üle käidud.
Elementaarne nagu töökoha koristamine.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.05.15 11:35
|
|
|
Ma ei leia, et traathari on õige vahend. See kahjustab ikkagi pinda. Meie igal juhul traatharja ei kasuta.
|
|
|
|
Silverpm
huviline
Registreerunud 06.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.05.15 14:54
|
|
|
No niipalju kui ma diy teemasid uurisin, siis ei olnud muud infot, ennist kirjutasin siia ka küsimuse, et mida reaalselt kasutada, siis oleks see koht
olnud, kus oleksid võinud kasvõi PS-i kaudu väikse vihje anda, edasi oleks juba ise saanud uurida.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.05.15 14:55
|
|
|
Me kasutame erinevaid leotusvahendeid ja pehme meediaga pritsi, mis ei kahjusta seinu/porte.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 12.05.15 15:19
|
|
|
Me kasutame erinevaid leotusvahendeid ja pehme meediaga pritsi, mis ei kahjusta seinu/porte. |
Ilmselt "kahjustus" peitub selles, et liialt abrasiivne töövahend teeb pinna karedamaks ja seega kinnitub uus pläust pinnale paremini, kas eksin?
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Silverpm
huviline
Registreerunud 06.04.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.05.15 18:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Me kasutame erinevaid leotusvahendeid ja pehme meediaga pritsi, mis ei kahjusta seinu/porte. |
Ilmselt "kahjustus" peitub selles, et liialt abrasiivne töövahend teeb pinna karedamaks ja seega kinnitub uus pläust pinnale paremini, kas eksin?
|
Sul võib täiesti õigus olla selles osas, eks mingiaeg koogin uuesti kolle maha ja postitan ka pildi siia, samas see terasharjased, need mo silma järgi
lihvisid seda alumiiniumi siledamaks, või on see halb ?
|
|
|
|
sigaelmar
huviline
Registreerunud 25.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.05.15 09:23
|
|
|
Võibolla terashari tekitab just rohkem kriime, mille külge tahm kergemini jääb?
Ma muidu ise plaanisin oma autol One Shoti ja hambaharjaga puhtaks teha.
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 13.05.15 09:49
|
|
|
Üldiselt räägitakse, et sisselaske kollektoris on väike karestus õhuliikumise kohapealt pigem hea kuna siis tekib kanali pinnale staatiline õhk tänu
millele tekib kanalites vähem keeriseid. Samas tõstab see veidi ka sisselaske temperatuuri, kuna pindala on tänu krobelisusele kanalis suurem.
Poleerimine võiks teoreetiliselt abiks olla küll, aga tundub, et metapritse on kõige mõistlikum lahendus kokkuvõttes.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.05.15 11:27
|
|
|
Kollektori seina pärast ma ei muretseks. Pigem klapi kriimustamine ei ole kõige parem mõte.
|
|
|
|
roy
huviline
Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.05.15 13:56
|
|
|
Ma natuke oma arvamust avaldada. Kui te nimetate seda carbon buildub, võin öelda puutusin sellega kokku, kuna panin väga head õli, mis mõeldud
forseeritud suure jõudlusega mootoritele oma ühesilindrilisele popsutajale. Tulemuseks jäi mootor lõpuks seisma ja oli ära tahmunud. Need
sünteetilised väga head õlid tahavad kuuma ja pöördeid. Kui seda ei saa ei põle ära. Viimase tahmunud küünla keerasin augu täiteks õrnalt ette. Kodus
käivitasin paar korda, süüte juhet polnud küljes ja bensiin tuli küünla kõrvalt välja ning küünal oli ka küllalt puhas, et proovimisel läks mootor
ilusti käima. Minu arvates tuleks leida hea õli mis pole viimase peale aetud. Mootor on mul 4T. Täna vahetasin õli ära. Bensiin võtab selle õli tahma
hästi lahti. Vast on mõnele abiks see kirjutis kuigi tegu pole mul automootoriga.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.05.15 14:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: roy
Ma natuke oma arvamust avaldada. Kui te nimetate seda carbon buildub, võin öelda puutusin sellega kokku, kuna panin väga head õli, mis mõeldud
forseeritud suure jõudlusega mootoritele oma ühesilindrilisele popsutajale. Tulemuseks jäi mootor lõpuks seisma ja oli ära tahmunud. Need
sünteetilised väga head õlid tahavad kuuma ja pöördeid. Kui seda ei saa ei põle ära. Viimase tahmunud küünla keerasin augu täiteks õrnalt ette. Kodus
käivitasin paar korda, süüte juhet polnud küljes ja bensiin tuli küünla kõrvalt välja ning küünal oli ka küllalt puhas, et proovimisel läks mootor
ilusti käima. Minu arvates tuleks leida hea õli mis pole viimase peale aetud. Mootor on mul 4T. Täna vahetasin õli ära. Bensiin võtab selle õli tahma
hästi lahti. Vast on mõnele abiks see kirjutis kuigi tegu pole mul automootoriga. |
Sellest on null kasu antud teemas. Sinu mootor ei ole otsepritsega.
Otsepritsega mootori puhul ei ole selle kihi tekkimise kohapealt mingit erilist vahet, mis õli või kütust sa kasutad.
|
|
|
|
Wildkart
huviline
Registreerunud 18.01.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.05.15 08:19
|
|
|
Meie Peugeotis kasutame selle töö jaoks soodapritsi.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 .. 7 |