Lehekülgi: 1 2 3 4 |
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.07.12 15:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Tsitaat: | Algselt postitas: Tenno
Nüüdseks on juba umbes nädal parempoolne support vahetatud korralikuma kasutatud supporti vastu (vähemalt praegu ei leki) ja nüüd jäävad piduriklotsid
vastu kettaid hõõruma. Lähipäevil võtan suppordi lahti, puhastan ära, panen korraliku kolvi koos määrdega sisse ja vahetan ära tihendid. Jama lugu on
aga see, et vasakpoolne support, mis oli siiani aus, on ka lekkima hakkanud - õigemini käsipiduri võlli juures on piduriõli tilk kogu aeg. Seega tuleb
ette võtta ka selle remont/ vahetus korralikuma detaili vastu. Saaks ükskord need pidurid juba korda! |
Äkki ostad kaks vahetusfondi suportit ja unustad probleemi aastateks. Uuri, mis maksavad, võib olla polegi kallid? | Hinnad algavad
70€ ja väga ei kutsu veel ostma, aga mõtlen sellele.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 17.07.12 15:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Nüüdseks on juba umbes nädal parempoolne support vahetatud korralikuma kasutatud supporti vastu (vähemalt praegu ei leki) ja nüüd jäävad piduriklotsid
vastu kettaid hõõruma. Lähipäevil võtan suppordi lahti, puhastan ära, panen korraliku kolvi koos määrdega sisse ja vahetan ära tihendid. Jama lugu on
aga see, et vasakpoolne support, mis oli siiani aus, on ka lekkima hakkanud - õigemini käsipiduri võlli juures on piduriõli tilk kogu aeg. Seega tuleb
ette võtta ka selle remont/ vahetus korralikuma detaili vastu. Saaks ükskord need pidurid juba korda! |
Äkki ostad kaks vahetusfondi suportit ja unustad probleemi aastateks. Uuri, mis maksavad, võib olla polegi kallid? | Hinnad algavad
70€ ja väga ei kutsu veel ostma, aga mõtlen sellele. |
Aga kas vana sadulat vastu viies sealt miskit 20e alla ei saa? Forsis veel ka AC soodustus jne, ei jää palju järgi, aga muidugi kui kasutatud sadxula
saab 10eur ja uue kasvõi 50-ga, siis on ikka veel jah 5x vahe, seega on mõtet ka kasutatud asja proovida. Lihtsalt olen ise seda rada käinud ja peale
uue soetamist võib asja ära unustada
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.07.12 15:51
|
|
|
Mõtlemise koht. Suht keeruline otsustada. Vahetusfondi support Saares
ongi vähemalt 70€, kasutatud suppordi ostmine koos remondiga ca 40€, samas kui saab üle vaadata, et võll on okei, siis pigem jääks selle odavama
variandi peale. Uus kelgu komplekt oli vist 46€. Need vajaks ka võib olla vahetust. Samas mõtlesin, et prooviks, kas sõrmede vahetamine annab mingit
tulemust.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 17.07.12 15:55
|
|
|
Mõtlemise koht. Suht keeruline otsustada. Vahetusfondi support Saares
ongi vähemalt 70€, kasutatud suppordi ostmine koos remondiga ca 40€, samas kui saab üle vaadata, et võll on okei, siis pigem jääks selle odavama
variandi peale. Uus kelgu komplekt oli vist 46€. Need vajaks ka võib olla vahetust. Samas mõtlesin, et prooviks, kas sõrmede vahetamine annab mingit
tulemust. |
Support ja sadul vist erinevad asjad? Sadul on see kolviga detail, mis siis on sinu masina puhul nn ujuv ja suport on see, mis jäigalt kere külge käib
(toetab sadulat, inglise k. support-toetama, ma olen nii aru saanud), kui
sul mõlemit vaja, siis läheb jah uus komplekt kalliks, mina rääkisin ainult sadulast.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.07.12 21:58
|
|
|
Niipalju kui ma googeldasin ja kõnekeeles kuulda on olnud siis ikkagi support ja sadul samad detailid ja nn. kelk on see mille külge see kinnitub. Ma
ise ka ei tea, mis õigem nimetus oleks
|
|
|
Kiil
klubiliige
Registreerunud 03.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad TDI manuaal
|
postitati 19.07.12 08:00
|
|
|
Inglise keeles on lihtne, caliper ja carrier.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.07.12 05:24
|
|
|
Ostsin ikkagi need vahetusfondi suppordid (olgu nende tegelik nimetus siis mistahes). Eile õhtul jäi montaa˛ veidi pimeda peale, aga külge nad said ja
väike proovisõitki sai tehtud. Õhku jäi ikka sisse, õhutab täna terve süsteemi üle. Parempoolne velg läks vanade supportidega kuumaks - see viga
peaks nüüd klaar olema, proovisõidul tunda ei andud. Ainult täna hommikul kui väikese tiiru tegin, siis avastasin paremal pool mingi kerge kolksu, mis
kiiruse suurenedes sagedamaks muutub. Uurin asja, ehk saab vea kõrvaldada.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.08.12 07:02
|
|
|
Ei no muidugi, mis see kolks ikka olla sai. Esimene kahtlus oli üle
pingutamata veljepoldid ja nii oligi.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.08.12 12:57
|
|
|
Ei ole veel aega olnud, et uusi pilte teha autost ja üles panna. Teadmiseks, et hetkel auto liigub suuremate probleemideta ning suuremaid remonttöid
lähiajal plaanis ei ole. Püüan ilusama ilmaga auto puhtaks teha ja siis mõned pildid ka ikka teha.
Enne talve on plaanis siiski mõned asjad teha:
*Toonklaas tagaakendele
*Valged esisuunatuled
*Punased välimised tagatuled
*Siitsealt mõned värviparandused
*Uus käigukangi kate
*Spidomeetri taustaga peab midagi ette võtma (ei teagi mis nõu aitab/DIY,uus spidoblokk vms?)
*Tuulesuunajate ring
*Juhipoole ukseluku südamiku vahetus
Ja nö. tuunigut sellele autole rohkem ei tule ka ilmselt, kui siis võib-olla tulevikus mingid soliidsportlikumad veljed 16" suveks.
Muuseas oli plaan audiclubi liikmeks ka hakata, ehk mingil ajal ajan need asjad ka joonde.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.09.12 15:34
|
|
|
Ei tea kas starteri pendiks hakkab otsi andma: mõnikord esimese korraga tööle ei lähe - viskab tagant ära nagu. Üldse kuidagi pika käiamisega on see
auto, aga võibolla on see 2.3 r5 eripära. Iseenesest midagi ülemäära hullu veel pole, teise korraga on ikka tööle läinud.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.10.12 20:37
|
|
|
Aku hakkab saba andma, peab vist talveks uue ostma. Eile oli aku tühi. Vooluallikas on aastast 2008 ja pole tegu eriti hea brändiga (sest isegi nimi
ei meenu) - oma aja ära elanud vist.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.12 12:52
|
|
|
Tegin ka end klubiliikmeks, kaart tulekul.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 21.10.12 13:06
|
|
|
Kuidas starteriga lood on, kas probleem lahenenud? Mul paar korda on esinenud sellist asja, et pole tõmmanud, on kuulda olnud tühjalt käimist. Nüüd
viimastel käivitamistel pole probleeme olnud, aga eks karta on, et ühel hetkel tuleb välja see. Aku soovitan osta küll korraliku tootja oma, millel
oleks piisavalt käivitusvoolu. Mul juba teisel talvel (eelmisel) Hankook kõva külmaga vedas straterit ikka väga hädiselt ringi ja üsnagi üllatav oli,
et ikkagi käima läks sellise venitamise peale, isegi salongivalgutus praktiliselt kustus selleks ajaks (vahelduvalt vilkus). Ei taha näha mis sel
talvel juhtub, kas tõesti on vaja sajaline rahakotist välja libistada.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.12 15:26
|
|
|
Kusjuures mul ka viimasel ajal starter enam jamanud ei olegi. Nüüd pole vast nädalat paar olnud sellist juhust. Üldiselt kipub see sooja mootoriga
olema, ja pikalt käiamisega on sama lugu. Aku oli plaanis osta Varta või Bosch suure tõenäosusega. Mul nüüd selle nädala sees oli paar juhust, et aku
tühi. Kas probleem akus või milleski muus, pole kontrollida saanud veel. Teinekord läheb poolest pöördest.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.12 18:03
|
|
|
See sooja mootoriga pikemalt käiamine on millegipärast vist selle mootori "kiiks", olen kuulnud ka sellist teooriat selle selgitamiseks, et pihustid
kulunud peast (arvatavasti 99% juhul pole neid kunagi vahetatud) veidi tilguvad läbi ja seega sooja mootoriga uuesti käivitades on kütuse aurud juba
silindris ja segu liiga rikas sooja mootori jaoks. Ma ise ükskord täheldasin, et kui sooja mootoriga käivitama hakates keerata võti starteri asendisse
kiiresti, ilma ootamata millal bensiinipump vait jääb, siis justkui käivitus kiiremini.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.12 18:42
|
|
|
Ma siiamaani olen oodanud kuni bensupump vait jääb. Peaks proovima korra
seda varianti.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.12 17:02
|
|
|
Nonii, esimene lumi maas! Täna hommikul oli jällegi aku tühi - nii tühi,
et tuled armatuuris põlesid 50% võimsusega ja pole hakanud isegi proovima autot tööle panna. Sai kohe aku maha võetud ja asemele tuli sõbralt Varta
aku 74Ah, 680 käivitusvoolu tugevusega. Loodan, et probleemid hommikuse mittetöölesaamisega kaovad. Kui probleem jääb püsima, siis ilmselt tuleb
vaadata, kas on äkki külmjooted kellades või mõni muu elektri"kala".
Vahepeal käisin ka tulesid reguleerimas ja tuli välja, et vaskpoolse tule reflektor lahti. Peaks proovima seda probleemi lahendada, loodan, et midagi
seal sees katki pole läinud. Vahetamist vajab ka 1 tagumise nr aluse pirn. Salongis tuleb vahetada kõik keskkonsoolis olevate nuppude stand-by tuled.
Samuti puudub hetkel tagaklassi ja küljepeeglite soojendus ja istmesoojendused ei töötanud ka kui viimati proovisin.
Talv juba sisuliselt käes ja eelpool nimetet probleemid peaks ära lahendama.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.11.12 20:18
|
|
|
Nädalavahetusel nokitsesin natuke Audi kallal:
*Välispesu
*Nr. tule vahetus (uus Hella)
*Tagumise, parema gabariidi ühenduse parandamine
*Talverehvid alla: jubedad protikad ikka - lärmavad need naastud, mis kole ja väristab kergelt tervet autot. (Aga no sai autoga kaasa valuvelgedel,
mis ma ikka teen, kui lükkan alla)
*Klaasivaha esiklaasile (tulemuseks hea nähtavus ja kojameeste krudina kadumine)
Kapoti alla kiigates avastasin, et õli on vähevõitu ja jagajakaane 1 klamber ei hoia tugevasti kinni/ tükke välja lõhkunud jagajakaanest. Täna
poolsoojamootoriga läks 3-4 pütiga tööle, jätsin kohe auto seisma, sättisin jagaja kaant ning läks jälle.
Samuti on mingi kolks tekkinud, mille asukohta pole saanud veel tuvastada ega saa aru isegi, mille peale see tekib. Kord on nagu hoogsamalt mõnest
august läbi sõites, samas on teinud ka häält käiguvahetusel (sidurit muljudes) ning ka järsemal keeramisel paremale, vasakule keerates pole veel
täheldanud. Kanalile pole veel jõudnud, ehk on mingi lihtne viga - näiteks lahtine summuti vms.
Vanur ikka laguneb...
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.12 21:22
|
|
|
Kui väristab, siis peaks laskma velgede tasakaalustuse üle vaadata.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.12 19:20
|
|
|
Septembris lasin rehvid ja veljed üle kontrollida, siis sai nagu tasakaalu ka pandud, et peaks ok olema. Aga no, kui ilmselt ei jää muud üle, kui peab
ikka uurima, milles asi.
|
|
|
audicabrio
huviline
Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800
|
postitati 02.12.12 19:54
|
|
|
*Talverehvid alla: jubedad protikad ikka - lärmavad need naastud, mis kole ja väristab kergelt tervet autot. (Aga no sai autoga kaasa valuvelgedel,
mis ma ikka teen, kui lükkan alla)
|
Oli just rehve vahetades selline juhus, et kliendil olid ka väga korralikud protid, mustri poolest, ning karkass katki ning ühtlased munad mustri all.
Pidi korraliku mustriga rehvid minema viskama kuna sai ka autoga kaasa. Kindlasti keegi õnnelik korjab need üles kuskilt ning paneb suure hurraaga
endale alla mingi hetk või müügiautole alla
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.01.13 18:52
|
|
|
Et talverõõmud suuremat naudingut saaksid, sai täna soojas toas Audil vahetatud vasakpoolne käsipiduri tross, mis tõrkus kinni jääda ja kangi maha
lastes tagasi ei läinud - tulemuseks klotsid vastu kettaid.
Nüüd käsipidur korras ja reguleeritud. Sai täna ka Sikassaares jääd lihvimas käidud.
Tuleval nädalal on loota summutis oleva prao parandamist keevitusega. Nimelt siis oli põhja alt kadunud 1 summuti klamber ja 1 oli väljaveninud. Selle
tulemusel paindus summuti keskelt allapoole ja painutas keskmise püti-toru liitekohta prao. Vanad kummiklambrid said täna asendatud uutega.
|
|
|
erki226
huviline
Registreerunud 11.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4 1994
|
postitati 17.01.13 17:20
|
|
|
Lemmik auto,ise otsin tikutulega korralikku c4-ja taga.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.01.13 14:31
|
|
|
Tahaks ise ka korralikumat, kui aus olla.
Sattusin juhuslikult peale sellele autole ja ostmise ajendiks oli üliodav hind - pooljuhuslikult osutus autoks lihtsalt 2.3 R5 100 C4.
Isend pehmelt öeldes üsna käest ära lastud - enne 2007 a. romulas üles lapitud esiotsa avariilisest masinast; Eestis saanud väikese metskitse paugu
auto eelmise omaniku käes.
Ise olen nüüd järgemööda asja hooldanud ning nii välimus kui ka pidurid on saanud värskema ilme. Olen siiamaani ka tuuningut vältinud ja üritanud
autot originaalilähedasena säilitada. Võib olla tulevikus lisandub toonklaas, aga kindel pole, kuna ilmselt vahetan mingil hetkel oma neljarattalise
sõbra ringi diisli vastu. Mõtted liiguvad A6 peale, aga ilmselt ikka C4 kere baasil, sest kuuldavasti on nende masinate esisillad töökindlamad, kui
uuema kerega isenditel. Samuti vajan ilmselt oma hobide tõttu avantkerega masinat, kuna igapäeva sõitudeks pole otstarbekas bussi omale soetada.
Pealegi neid audide mudelite valikus ei pakuta ja olen hetkel "audilojaalne".
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |