Lehekülgi: 1 2 3 4 |
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
|
VIP
huviline
Registreerunud 07.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant Quattro 2.8 30V
|
postitati 07.01.12 20:33
|
|
|
Ma olen lausa põline udutulep***de vihkaja. Eriti vastik on kui juhtub Peugeot 406 vastu tulema udutulede särades. Need pimestavad peaaegu nagu
kaugtuled.
Udutuledest on tõesti tolku vaid kahel juhul:
*Siis kui udu on nii tihe, et pooleveolisega võib kinni jääda.
*Sõites max 10km/h mingil eriti auklikul teel. Nina ees olevaid auke valgustavad need tõesti hästi.
Maantee kiirusel sõites need ilmselgelt teevad vaid kahju - vähendavad nähtavust kaugele. Proovige, kui tõesti ei usu.
Viimasel ajal on hakanud tekkima ka tagumise udutulega sõitjaid (hea ilma korral). Seal on vist juba probleem selles, et ei tunta oma autos olevaid
nuppe ja kange. Tagumine udutuli ju ometi pole "äge".
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.12 20:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: VIP
Ma olen lausa põline udutulep***de vihkaja. Eriti vastik on kui juhtub Peugeot 406 vastu tulema udutulede särades. Need pimestavad peaaegu nagu
kaugtuled.
*Sõites max 10km/h mingil eriti auklikul teel. Nina ees olevaid auke valgustavad need tõesti hästi.
Maantee kiirusel sõites need ilmselgelt teevad vaid kahju - vähendavad nähtavust kaugele. Proovige, kui tõesti ei usu.
Viimasel ajal on hakanud tekkima ka tagumise udutulega sõitjaid (hea ilma korral). Seal on vist juba probleem selles, et ei tunta oma autos olevaid
nuppe ja kange. Tagumine udutuli ju ometi pole "äge". |
Esimeste udutulede kohta...mismõttes vähendavad nähtavust kaugele, kui nina ette valgustavad? Ise olen Coupega 2 kuud jutti sõitnud udukatega ja ainus, mis nad pimedas normaalse ilmaga teevad, on see, et
valgustavad hästi teeservasid ja auke, nagu sa ka mainisid. Tagumiste udukate kasutajad on jah, "vahvad" tegelased.
Samas, uuematel autodel (v noh, näiteks B5 A4), peaks ju udukad automaatselt ära kustuma, kui täistuled peale tõmmata ja kui uuesti pooltuledele
minna, lülitub ka udukas tagasi. Vähemalt B5-l oli sedasi.
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
postitati 07.01.12 21:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
Tsitaat: | Algselt postitas: VIP
kaugtuled.
nuppe ja kange. Tagumine udutuli ju ometi pole "äge". |
Esimeste udutulede kohta...mismõttes vähendavad nähtavust kaugele, kui nina ette valgustavad? Ise olen Coupega 2 kuud jutti sõitnud udukatega ja ainus, mis nad pimedas normaalse ilmaga teevad, on see, et
valgustavad hästi teeservasid ja auke, nagu sa ka mainisid. Tagumiste udukate kasutajad on jah, "vahvad" tegelased.
Samas, uuematel autodel (v noh, näiteks B5 A4), peaks ju udukad automaatselt ära kustuma, kui täistuled peale tõmmata ja kui uuesti pooltuledele
minna, lülitub ka udukas tagasi. Vähemalt B5-l oli sedasi. |
Ütle, et sa mängid lolli.
Kui ei, siis LOE veel kord eelmisel lehel oleva lingi alt politsei juttu udutuledest!
Panen sulle siia ka lingi, et sa ikka õiget asja loeksid.
http://www.e24.ee/679868/politsei-udutulede-vaarkasutus-on-ohtlik/
Tagumiste udukatega sõitjad on sama peded, kui esimeste udukatega sõitjad.
Jutt käib siis reeglite vastaselt udukate kasutajatest.
|
|
|
|
845MGS
huviline
Registreerunud 19.10.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi D3 200+ kw
|
postitati 07.01.12 21:13
|
|
|
Pimedal ajal ajavad tõesti need tagumise udutule mehed marru ja siis ma enam nende seljataga täistulesid maha ei võta. Las nad siis mõtlevad miks ma
nii teen Ja on ka selliseid palju, kellest möödasõites ei kavatsetagi
täistulesid maha võtta.
Selle jaoks on parim rohi see, et jää korra tee äärde ja lase ta mööda ja sõida vaid täistuledega tal taga.
Aga ilusat talve aega kõigile.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.12 21:14
|
|
|
Veelkord, kuskil ei ole keelatud kasutada kooslust pooltuli+udutuli. Kaugtulega uduka kasutamine on hoopis teine teema. Praeguse liiklusseadusega on
lubatud kasutada udutuli+pooltuli või udutuli+parktuli. Seega, võib udukat kasutada näiteks päevasõidutuledena. Ausalt öeldes ei koti absoluutselt
see, kas kellelegi meeldib või ei meeldi see, kas ma kasutan udukaid koos pooltuledega või mitte. Kuna tean, et need tuled kedagi ei pimesta, siis
enda ja enda autos reisijate turvalisuse eesmärkidel kasutan udukaid ka pimedas (jutt on siis Audi Coupe udukatest).
845MGS need tagumiste udukate väärkasutajad on jah parajad turakad, samuti ka need, kes ei võta täistulesid maha, kui neist möödud. Kena talve kõigile
jah!
|
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C4, Bora & Octavia
|
postitati 07.01.12 21:17
|
|
|
Esimeste udutulede kohta...mismõttes vähendavad nähtavust kaugele, kui nina ette valgustavad? |
Paraku jutt on õige, et vähendavad nähtavust. Lihtne katse (proovi ise) inimese silm harjub pimedas põlevate auto tuledega ja kui sa nüüd lisad omale
ninaette valgust juurde, siis see vähendab su kaugele nägemis võimet kuna silmad harjuvad tugevama valgusega mis on auto ees.
Pikk ja keeruline aga ma loodan, et sa mõistad mida ma öelda tahan.
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.12 21:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: priitpoiss
Esimeste udutulede kohta...mismõttes vähendavad nähtavust kaugele, kui nina ette valgustavad? |
Paraku jutt on õige, et vähendavad nähtavust. Lihtne katse (proovi ise) inimese silm harjub pimedas põlevate auto tuledega ja kui sa nüüd lisad omale
ninaette valgust juurde, siis see vähendab su kaugele nägemis võimet kuna silmad harjuvad tugevama valgusega mis on auto ees.
Pikk ja keeruline aga ma loodan, et sa mõistad mida ma öelda tahan. |
Aru ma sain küll su jutu mõttest jah, kuid siiski, udukate kaitseks v nii- olgu jah, nad vähendavad mingil määral ehk pimedas kaugele nägemise võimet,
kuid samas, plusspoolelt: meenus hiljuti, kui sai sõita vaid pooltuledega tundmatul teel niiske asfaldiga ja teekattemärgistus oli ikka väga kehva.
Peale udukate sisselülitamist oli hoopis teine asi, teekattemärgistus ilusasti näha. Pimestamise kohta- eks udukal ja udukal on vahe ka. Osadel
masinatel on tõesti, mingid ülieredad udukad ja need tõesti segavad, kuid näiteks Coupel (või üldse B3-B4 Audidel, mil põrkerauas on udukad), on nad
niivõrd väikesed, et ei pimesta ka parema tahtmise juures vastutulijat. Muidugi, kui viimane otse tuledesse vahib, siis on teine asi.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 07.01.12 21:49
|
|
|
Pimestamise kohta- eks udukal ja udukal on vahe ka. Osadel masinatel on tõesti, mingid ülieredad udukad ja need tõesti segavad, kuid näiteks Coupel
(või üldse B3-B4 Audidel, mil põrkerauas on udukad), on nad niivõrd väikesed, et ei pimesta ka parema tahtmise juures vastutulijat. Muidugi, kui
viimane otse tuledesse vahib, siis on teine asi. |
Bosch elemendiga b5 samuti ei pimesta, kui otse lampi ei jöllita.
Hullemad udutuledega pimestajad on need masinad enamaltjaolt, kus udutuled alla stangedesse aretatud (b5 fl, buumerid, tojobootad jne jne) ja
sisaldavad xenone.
Mitmetele sellistele vastutulijatele tuimalt nähvatasin kaugtuledega, sest pole normaalne, kui udutuli pöhitulest eredamalt sirab.
Selliste pärast langetasin ka juba kiirust oluliselt, tagajärjega, kus järel söitja kostitas omakorda kaugtuledega.
Üldiselt on nii, et siin vöibgi vaidlema jääda ... igaüks öigustab enese tegevust, sest arvatakse öige olevat.
Mis ühele öige, ei ole jällegi teisele meelt mööda ja vaidluspunkt on saavutatud.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 07.01.12 23:11
|
|
|
Veelkord, kuskil ei ole keelatud kasutada kooslust pooltuli+udutuli. |
Ehk loeks liiklusseadust?
Halba nähtavust liiklusseaduse mõistes esineb meil niivõrd harva, et peaaegu polegi, nagu ma mainisin ei olegi minu teema ajendatud halva nähtavusega
udutulesid kasutatavatest juhtidest... vaid ikkagi nendest pe.era.tidest, kel udutuled vm lisatuled pidevalt põlemas.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.12 03:45
|
|
|
Aga ega tegelikult ei paranda lolli haud ka.
Seega ei jää meil muud üle, kui kannatada ja olla ettevaatlik vastutulevate udupededega.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.12 10:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Pimestamise kohta- eks udukal ja udukal on vahe ka. Osadel masinatel on tõesti, mingid ülieredad udukad ja need tõesti segavad, kuid näiteks Coupel
(või üldse B3-B4 Audidel, mil põrkerauas on udukad), on nad niivõrd väikesed, et ei pimesta ka parema tahtmise juures vastutulijat. Muidugi, kui
viimane otse tuledesse vahib, siis on teine asi. |
Bosch elemendiga b5 samuti ei pimesta, kui otse lampi ei jöllita.
Hullemad udutuledega pimestajad on need masinad enamaltjaolt, kus udutuled alla stangedesse aretatud (b5 fl, buumerid, tojobootad jne jne) ja
sisaldavad xenone.
Mitmetele sellistele vastutulijatele tuimalt nähvatasin kaugtuledega, sest pole normaalne, kui udutuli pöhitulest eredamalt sirab.
Selliste pärast langetasin ka juba kiirust oluliselt, tagajärjega, kus järel söitja kostitas omakorda kaugtuledega.
Üldiselt on nii, et siin vöibgi vaidlema jääda ... igaüks öigustab enese tegevust, sest arvatakse öige olevat.
Mis ühele öige, ei ole jällegi teisele meelt mööda ja vaidluspunkt on saavutatud. |
Okei, loeme siis liiklusseadust. LS § 42 lg2 ütleb: Eesmisi udutulesid võib kasutada ka käesoleva seaduse § 40 lõikes 1 nimetatud juhtudel lähitulede
asemel. LS § 40 lg 1 ütleb: Sõidu ajal peavad mootorsõidukil põlema lähi- või kaugtuled ning ääre- ja numbrituled. Trammil peavad sõidu ajal põlema
lähi- ja ääretuled. Haagisel peavad sõidu ajal põlema ääre- ja numbrituled.
Ehk siis- liiklusseaduses EI OLE öeldud, et pooltuled ei või põleda koos udutuledega. Ehk on tegemist seadusandja apsuga, kuid seni, kuni seaduses ei
ole konkreetset punkti, et pooltuled ei või koos udukatega põleda, ei tohiks kellelgi midagi kobiseda olla. Soovitus- ärge jõllitage vastutuleva auto
tuledesse
Kuits, täitsa nõus- need übersuured ja eredad udukad, eriti xenonitega, on suht häirivad ka siis, kui ei vaata otse tuledesse. Udutuli peaks siiski
jääma põhitulele alla ereduselt (nii ta üldiselt ka on, näiteks B3, B4, pre-facelift B5 jne).
Ilmselt jah, mõttetu on vaielda selle üle, eriti veel, kui osa isikuid ei suuda ilma sõimamata ja otseöeldes, mölisemata arutellu sekkuda
|
|
|
|
impa
huviline
Registreerunud 23.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2,8 98a.
|
postitati 08.01.12 10:38
|
|
|
Aga millepärast pean mina vahtima paremasse küljeaknasse, kui sina oma jõulupuuga vastu tuled? Ma ei saa aru. Ja fakk, oleks mul ka selline
reaktsioon, et panen udukad põlema ja sahmin aukude vahel 40 või 50 km/h sõites! Hämmastav!!
Edit: Ja rääkimata 90km/h sõitmisest!
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 08.01.12 10:41
|
|
|
Okei, loeme siis liiklusseadust. LS § 42 lg2 ütleb: Eesmisi udutulesid võib kasutada ka käesoleva seaduse § 40 lõikes 1 nimetatud juhtudel lähitulede
asemel. LS § 40 lg 1 ütleb: Sõidu ajal peavad mootorsõidukil põlema lähi- või kaugtuled ning ääre- ja numbrituled. Trammil peavad sõidu ajal põlema
lähi- ja ääretuled. Haagisel peavad sõidu ajal põlema ääre- ja numbrituled.
Ehk siis- liiklusseaduses EI OLE öeldud, et pooltuled ei või põleda koos udutuledega. Ehk on tegemist seadusandja apsuga, kuid seni, kuni seaduses ei
ole konkreetset punkti, et pooltuled ei või koos udukatega põleda, ei tohiks kellelgi midagi kobiseda olla. Soovitus- ärge jõllitage vastutuleva auto
tuledesse
Kuits, täitsa nõus- need übersuured ja eredad udukad, eriti xenonitega, on suht häirivad ka siis, kui ei vaata otse tuledesse. Udutuli peaks siiski
jääma põhitulele alla ereduselt (nii ta üldiselt ka on, näiteks B3, B4, pre-facelift B5 jne).
Ilmselt jah, mõttetu on vaielda selle üle, eriti veel, kui osa isikuid ei suuda ilma sõimamata ja otseöeldes, mölisemata arutellu sekkuda |
Siin on küll puhtas ja selges eesti keeles kirjas, et udutulesid võib kasutada lähitulede asemel. ASEMEL. See tähendab seda, et mitte koos. Siin ei
ole midagi vaielda ega tekitada mõttetut poleemikat.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.12 11:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: impa
Aga millepärast pean mina vahtima paremasse küljeaknasse, kui sina oma jõulupuuga vastu tuled? Ma ei saa aru. Ja fakk, oleks mul ka selline
reaktsioon, et panen udukad põlema ja sahmin aukude vahel 40 või 50 km/h sõites! Hämmastav!!
Edit: Ja rääkimata 90km/h sõitmisest! |
Äärmuslikuks pole nagu ka mõtet minna? Või on? Eks igaühe oma valik. Suht mõttetu on vaielda üldiselt, mina jään oma seisukohale kindlaks ja sellega
minu poolt see asi lõpeb kah. Enamusele autojuhtidest aga soovitaks, et võiks minna ja oma autode tuled ära reguleerida.
Väike ettepanek teema pealkirja muutuseks- paneks ehk nii, et "Esitulede kasutamisest", kuna ilmselgelt ei ole see teema siin ammu juba vaid
lisatulede kasutamisest, vaid räägitakse nii täistulede, udutulede ja krt teab mille kasutamisest veel.
Muide, on üsna palju juhte, kes ajavad segamini udutuled ja kehvasti (või üldse reguleerimata) reguleeritud lähituled. Ehk siis, alustama peakski
pigem tulede reguleerimisest.
Impa, kas sulle autokoolis ei õpetatud, et pimedas sõites ei tohi vastutuleva auto tuledesse jõllitada vaid peab jälgima tee parempoolset äärejoont.
Sedasi ei pimesta reguleeritud tuled sind mingi imega. Aga eks juhte ole igasuguseid.
real1 jah, võib kasutada nende asemel, kuid ei ole otseselt keelatud ka koos kasutada. Uurisin seda mingiaeg tagasi huvi pärast ka ühelt tuttavalt
liikluspolitseinikult (on seda ametit pidanud juba üle 10a) ning tema sõnul ei saa juhti kuidagi karistada, kui tal põlevad koos nii lähi- kui
udutuled. Võta siis kinni nüüd.
|
|
|
|
raineys
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5 2.3t
|
postitati 08.01.12 12:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: impa
Edit: Ja rääkimata 90km/h sõitmisest! |
Äärmuslikuks pole nagu ka mõtet minna? Või on? Eks igaühe oma valik. Suht mõttetu on vaielda üldiselt, mina jään oma seisukohale kindlaks ja sellega
minu poolt see asi lõpeb kah. Enamusele autojuhtidest aga soovitaks, et võiks minna ja oma autode tuled ära reguleerida.
Väike ettepanek teema pealkirja muutuseks- paneks ehk nii, et "Esitulede kasutamisest", kuna ilmselgelt ei ole see teema siin ammu juba vaid
lisatulede kasutamisest, vaid räägitakse nii täistulede, udutulede ja krt teab mille kasutamisest veel.
Muide, on üsna palju juhte, kes ajavad segamini udutuled ja kehvasti (või üldse reguleerimata) reguleeritud lähituled. Ehk siis, alustama peakski
pigem tulede reguleerimisest.
Impa, kas sulle autokoolis ei õpetatud, et pimedas sõites ei tohi vastutuleva auto tuledesse jõllitada vaid peab jälgima tee parempoolset äärejoont.
Sedasi ei pimesta reguleeritud tuled sind mingi imega. Aga eks juhte ole igasuguseid.
real1 jah, võib kasutada nende asemel, kuid ei ole otseselt keelatud ka koos kasutada. Uurisin seda mingiaeg tagasi huvi pärast ka ühelt tuttavalt
liikluspolitseinikult (on seda ametit pidanud juba üle 10a) ning tema sõnul ei saa juhti kuidagi karistada, kui tal põlevad koos nii lähi- kui
udutuled. Võta siis kinni nüüd. |
Kas Sa oled loll või mängid lolli?? Kõike ei pea keelama. Kui on kirjas kuidas VÕIB tulesid kasutada, siis teisiti EI VÕI. Ja Su tuttav
liikluspolitseinik on ka loll. Mine ja soovita tal "Liiklusseaduse" koolitusele minna. Kurb lugu, aga viimased 10 aastat on keelatud kasutada
eesmisi udutulesid (va halva nähtavuse puhul [Halb nähtavus - udu, vihma, lumie, päikese, suitsu jne poolt põhjustatud ilmastikunähtus, millal ei ole
300m kauguselt objektid selgelt eristatavad]).
Võtme seda asja teise nurga alt. Sa hakkad miskipärast kinni LS § 42 lg 2. Aga LS § 42 lg 1 ütleb selgelt, et "Eesmised udutuled võivad põleda sõidu
ajal koos esituledega udust või sajust põhjustatud halva nähtavuse korral."
Vot tak. Mine oma liikluspolitseinikuga koos koolitusele. Saate targemaks.
|
|
|
Heix
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Phaeton 2011
|
postitati 08.01.12 12:31
|
|
|
Tihtipeale sõidavad need autojuhid, kes vinguvad, et vastutulev auto pimestab oma tuledega, ise alla igasugust arvestust esiklaasiga ringi, klaas on
neil nii tuhmunud, et ei ole vahet kas sõidad neile kaugtulede või lähituledega vastu- nad ikka ei näe sõita...
Palju liigub öisel ajal liikluses ka LEDidega masinaid, mis on samuti seadusega keelatud... LED ehk päeavatuled on mõeldud kasutamiseks vaid päevasel
ajal kas koos kabariidiga või ilma aga mitte koos lähitule, kaugtule ega udutulega.
Vorsprung durch Technik
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.12 12:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: A4Audi
Tihtipeale sõidavad need autojuhid, kes vinguvad, et vastutulev auto pimestab oma tuledega, ise alla igasugust arvestust esiklaasiga ringi, klaas on
neil nii tuhmunud, et ei ole vahet kas sõidad neile kaugtulede või lähituledega vastu nad ikka ei näe sõita...
Palju liigub öisel ajal liikluses ka LEDidega masinaid, mis on samuti seadusega keelatud... LED ehk päeavatuled on mõeldud kasutamiseks vaid päevasel
ajal kas koos kabariidiga või ilma aga mitte koos lähitule, kaugtule ega udutulega. |
Just. Tihtilugu on ikka nii, et teiste silmas pindu nähakse, kuid enda silmas palki mitte.
Kodanik raineys, Sinule soovitaks tagasi minna keskkooli, õpid veidi käitumist. Tarkuse kohapealt oled Sina ilmselt viimane, kes suu lahti peaks
tegema
Ilmselgelt on mõttetu siin vaielda selle teema üle, kes kuidas tulesid kasutab, kuna ilmselgelt osa tegelasi ei suuda aktsepteerida teiste seisukohti.
Mistõttu minu jaoks on see teema ka lõppenud Edu teile vaidlustega!
|
|
|
|
raineys
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5 2.3t
|
postitati 08.01.12 12:43
|
|
|
Ma ei suuda aktsepteerida seda, et Sa ei suuda seadust lugeda. Kuigi Sulle tehakse korralikult selgeks, kuidas asjad peavad olema, ajad ikka oma lolli
joru edasi.
|
|
|
arsi
huviline
Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy
|
postitati 08.01.12 12:49
|
|
|
Ma olen tükk aega jälginud seda teemat, lugenud igasugust ila ja eneseõigustusi.
Enda jaoks lahendasin probleemi lihtsalt . Udutulede asemele paigaldasin lisakaugtuled .Sõidab udutulepede vastu, panen lisatuled põlema
Vahtige siis oma paremat teeäärt .
|
|
|
|
sibidisah
huviline
Registreerunud 07.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.12 12:50
|
|
|
aitab vaidlemisest ehk?
Liiklusseadus
§ 42. Udutulede kasutamine
(1) Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal koos esituledega udust või sajust põhjustatud halva nähtavuse korral.
(2) Eesmisi udutulesid võib kasutada ka käesoleva seaduse § 40 lõikes 1 nimetatud juhul lähitulede asemel.
(3) Tagumisi udutulesid võib kasutada sõidu ajal ainult asulavälisel teel udust või sajust põhjustatud halva nähtavuse korral või kui sõidutuulest
ülestõstetud lumi, tolm või pori halvendab oluliselt tulede nähtavust tahapoole.
VRB Motorsport
...turbo has gone titts up smoking and whistling like a [roppus]!
|
|
|
|
Heix
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Phaeton 2011
|
postitati 08.01.12 13:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: arsi
Ma olen tükk aega jälginud seda teemat, lugenud igasugust ila ja eneseõigustusi.
Enda jaoks lahendasin probleemi lihtsalt . Udutulede asemele paigaldasin lisakaugtuled .Sõidab udutulepede vastu, panen lisatuled põlema
Vahtige siis oma paremat teeäärt . |
Ja kui udutulede kasutaja paneb oma lisakaugtuled põlema?... vaevalt selline käitumine liikluskultuuri muudab veel vähem liiklusohutust suurendab.
Vorsprung durch Technik
|
|
|
|
impa
huviline
Registreerunud 23.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 2,8 98a.
|
postitati 08.01.12 13:07
|
|
|
jokerAudile:
Esiklaas on mul uus. Seest ja väljast oskan ma seda puhastada ka. Aga ajame teema sujuvalt reguleerimata esituledele? Ma ei vahi tuledesse, mind pimestavad ja/või häirivad udutuled. Tunnista et
sul on "sitaks ägedam" auto oma mitme tulega ja vaga. Eriti koomiline, kui tood oma lollitamisele ja teiste mõnitamise aluseks liiklusseaduse
sellest ise aru saamata.
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 08.01.12 15:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TheRRsr
Tsitaat: | Algselt postitas: arsi
Vahtige siis oma paremat teeäärt . |
Krt, kui siin foorumis oleks "Like" nupp, siis just selle postituse juures ma seda vajutaksin |
Jah, siis saavadki kokku kaks lolli, kes heal juhul ellu jäädes ehk taipavad oma viga.
Ma ei saa aru, kas tõesti on raske leppida sellega, et igal asjal on oma otstarve? Suunatuled suuna näitamiseks, pidurituled pidurdamisest
teavitamiseks, udutuled kehva nähtavuse jaoks. Vähe sellest, kui kirjas on "võib" - ei, olema peaks ka "keelatud".
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |
|