Lehekülgi: 1 2 3 4 |
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 18.11.03 11:28
|
|
|
Sümptomid sellised-tahab pikalt käiamist kui on 10~min. ära seisnud,nii sooja kui külma mootoriga.Kui olid miinus kraadid,siis nagu läks kiirmini
käima.Suvel hommikul käivitades,kui lasid jupikaupa starterit ja käima läks siis oli selline tunne et täis tõmmanud,sinine suits järgi mõneks
ajaks.Samas kui jätsid seisma ja uuesti käivitasid hüppas kohe käima,korraks pöörded üles ja siis kukkusid kuskil 1000 peale-kõik nii nagu peab külma
mootori korral.Sooja mootori korral ka kui lühidalt mootor seisab ja uuesti käivitad-laksust käib.Pihustid näkku ei saa panna,kuna siis oleks
küttekulu ka suur.Kütuse juhtrõhuregulaatori klemmide peal takistus 23 oomi,nagu raamat annab.Plokikaanes mingi käivitus anduril tõmbasin pistiku ära
läks käima nagu tavaliselt,aga mootori soojenedes kui gaasi panid,hakkas plökutama,ei läinud pöördesse-järelikult see andur korras(tagasi pannes
töötas ideaalselt).Nii nüüd see pump:pumba pealt tuleb stutseriga plastik voolik üles selle valge plastikust kaane külge ja ühend. ka stutseriga.Selle
valge kaane küljest läheb alla üks jämedam kummi voolik ja lõpeb kuskil paagis benapumba juures.Mis seal otsas on ei õnnestunud näha ja kätte ka vist
ei saa kui tuleb kogu pump välja võtta.Mingeid klappe vahel ei näinud ja ei tabanud sinna sisse ka puhuda kas õhk käib läbi.Krt pikk jutt sai kui see
midagi annab. 
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 18.11.03 11:44
|
|
|
Minul käivitus külm mootor alati ilusti, kuid ilmselt võib viga ikkagi sama olla. Küsimus vaid selles, et kus see klapp siis paikneb? Mul pagassis üks
pump vedeleb, kuid ei ole votokat etkel käepärast. Kas seal kus see voolik pumpa läheb on üks sihuke seenekujuline metallkamber. Kui jah siis on klapp
selles poldis mis ühendab seda "seent" pumbaga. Sellesama poldiga kinnitub ka bensuvooliku stutser. Veel soovitaks vaadata õhuvõtjas selle
suure siibri asukohta. Kui õieti mäletan siis pidi see asuma 2mm selle koonuse alumisest servast allpool. Kuid kindel ei ole. (kunagi QUATTRO ütles
kuid täpselt ei mäleta kas oli just 2mm) Ja ega juhtrõhuregulaatoril ei piisa ka vaid takistuse mõõtmisest, kuid kui mootor muidu ilusti töötab ja
bensukulu on mõistlik siis seal tõenäoliselt viga pole.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.11.03 13:49
|
|
|
Suure siibri asukoht ok,seda on ka puhastatud ja selle kohta infi loetud jne.Hr Q isegi on mootori häält kuulanud ja süüte üle kontrollinud see kõik
korras 
Bensu pumbal ma küll mingit seenekujulist vidinat pole näind.Ikka seitsmes meel ütleb et mingi klapp laseb kütuse tagasi.Kui lähimal ajal kogu selle
krempli laiali lammutan siis teen pildid ka ja panen siia üles.Aga kui omast pumbast saad pildid siis pane siia,vähemalt saan vaadata kas on sama.
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 18.11.03 18:47
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja ferdinand
... Veel soovitaks vaadata õhuvõtjas selle suure siibri asukohta. Kui õieti mäletan siis pidi see asuma 2mm selle koonuse alumisest servast allpool.
Kuid kindel ei ole. (kunagi QUATTRO ütles kuid täpselt ei mäleta kas oli just 2mm) ... | Endal oli kunagi sarnane asi jama tekitamas.
Nimelt on sellesama siibrihoova all koonuse küljes tugi, mis sellesama algasendi kindlaks määrabki! See sunnik oli ära murdunud & taldrik siibri
otsas loomulikult koonusest läbi allapoole vajunud. Ja siis oli käivitamisega ka jama! Kõrgus peaks olema selline, et taldrik on koonuse kitsamas osas
& siibril on väike käega tuntav vabakäik ka veel olemas. Kui vabakäiku ei ole, võibki pea jääda bensiini läbi laskma pihustite poole ka seisva
mootoriga (süsteemi jääkrõhu arvel) ning käivitamine võib olla samuti probleemne (eriti soojast peast)!
|
|
|
eints 100ga
huviline
Registreerunud 07.08.03
Kasutaja on eemal
Auto: audi a8 4,2q 96a ja audi 100 avant 2,8 93a. autom.
|
postitati 19.11.03 14:00
|
|
|
rääkige natuke lähemalt, mis siibrist jutt on, kus? Omal ka vahel nii, et peale 10min seisakut ( sooja mootoriga ) käivitub, aga sureb esimese korraga
kohe välja, käivitad uuesti, siis ok.
|
|
|
marc
klubiliige
Registreerunud 12.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: Mõnda aega audita
|
postitati 20.11.03 07:53
|
|
|
Põhimõtteliselt peaks olema nii NF kui ka MC mootori toitesüsteemis veel üks rõhuregulaator-klapp ( mitte juhtrõhuregulaator, mis asub ploki küljes
õlivarda läheduses ), mis asub pritsepea läheduses ( tähistatud nr. 15-ga elcats.ru leheküljel ). Tõenäoliselt ongi selle ülesandeks takistada bena
tagasivoolu paaki, kuna pumbal omal puudub tagasivooluklapp ( "seen" . Viga peaks saama dignoosida rõhkude mõõtmisega töösoojal mootoril - nii töörõhku kui ka rõhulangu peale moto seiskamist ( palju langeb ntx. 10 min
ja 20 min jooksul ) Mano peaks ühendama pritsepeast juhtrõhuregulaatorisse mineva "toru" vahele. Eelnev jutt ei pretendeeri absoluutsele
tõele.
PS. Mul on motol samad sümtomid, mida Jan-Kos kirjeldas. Oma autol ei ole neid rõhkusid mõõtnud, kuna Saaremaal on pädevaid teenindusi vähe, küll
puuduvad väidetavalt nende sõnul vastavad "tutsid" ja "manod", jne., mis sobivad Audile .
Pikk jutt - sitt jutt.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.03 08:43
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja marc
Põhimõtteliselt peaks olema nii NF kui ka MC mootori toitesüsteemis veel üks rõhuregulaator-klapp ( mitte juhtrõhuregulaator, mis asub ploki küljes
õlivarda läheduses ), mis asub pritsepea läheduses ( tähistatud nr. 15-ga elcats.ru leheküljel ). Tõenäoliselt ongi selle ülesandeks takistada bena
tagasivoolu paaki, kuna pumbal omal puudub tagasivooluklapp ( "seen" . Viga peaks saama dignoosida rõhkude mõõtmisega töösoojal mootoril - nii töörõhku kui ka rõhulangu peale moto seiskamist ( palju langeb ntx. 10 min
ja 20 min jooksul ) Mano peaks ühendama pritsepeast juhtrõhuregulaatorisse mineva "toru" vahele. Eelnev jutt ei pretendeeri absoluutsele
tõele.
PS. Mul on motol samad sümtomid, mida Jan-Kos kirjeldas. Oma autol ei ole neid rõhkusid mõõtnud, kuna Saaremaal on pädevaid teenindusi vähe, küll
puuduvad väidetavalt nende sõnul vastavad "tutsid" ja "manod", jne., mis sobivad Audile .
Pikk jutt - sitt jutt. |
Minu omal kadus peale mõningast seismist igasugune surve, st mõõta polnud vajagi. Võtsin toru bensiinifiltri juurest lahti ja ei pritsinud sealt
miskit. Muidugi mul oli asi ikka ka päris hull ka.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.03 09:22
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja ferdinand
tõele.
Pikk jutt - sitt jutt. |
Minu omal kadus peale mõningast seismist igasugune surve, st mõõta polnud vajagi. Võtsin toru bensiinifiltri juurest lahti ja ei pritsinud sealt
miskit. Muidugi mul oli asi ikka ka päris hull ka. | Kui mõned minutid seisab siis rõhk all,proovitud torustiku lahtiühendamise
mõttel.Tuleb väike surts pensiini ja vaikus 
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
MEEMEES
huviline
Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2
|
postitati 20.11.03 10:49
|
|
|
See on nüüd jah vanem mudel ,tagasivoolu klapp seal peal.
Uuuemad on plastikkorpusega ja klapp on juba pumba sees ,mis ei paistagi välja.
Ps.kui kellegil vaja ,siis see klapp on olemas.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.03 13:57
|
|
|
Ei ole selline pump,sellist seent ka ei ole peal.Stutser voolikuga läheb kohe pumpa.
Meemees,kas siis on pump vaja täiega laiali lammutada ja oleks huvitatud sellest klapist küll.Vast saab siis selle käivitus probleemist lahti.
|
|
|
|
marc
klubiliige
Registreerunud 12.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: Mõnda aega audita
|
postitati 20.11.03 14:14
|
|
|
Bensiini toru lahti ühendamisel filtri juurest saab bena olemasolu kontrollida aga mitte asja toimimist objektiivselt hinnata. Töörõhku saab mõõta
benafiltri juurest, peaks olema koguaeg sama moto töötamisel, seiskamisel langeb teatud väärtuseni, igal pritsungi tüübil erinev. Juhtrõhk ( juhtrõhu
ahelas - pritsepeast juhtrõhuregulaatorisse ) on aga erinev nii külma kui sooja mootoriga, samuti moto seiskamisel peab see langema teatud väärtuseni
( sõltub moto tüübist, igal erinev ).
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.03 14:40
|
|
|
Bensiini toru lahti ühendamisel filtri juurest saab bena olemasolu kontrollida aga mitte asja toimimist objektiivselt hinnata. Töörõhku saab mõõta
benafiltri juurest, peaks olema koguaeg sama moto töötamisel, seiskamisel langeb teatud väärtuseni, igal pritsungi tüübil erinev. Juhtrõhk ( juhtrõhu
ahelas - pritsepeast juhtrõhuregulaatorisse ) on aga erinev nii külma kui sooja mootoriga, samuti moto seiskamisel peab see langema teatud väärtuseni
( sõltub moto tüübist, igal erinev ). |
Ma mainisingi, et minu masinal polnud üldse mingit jääkrõhku. Kui sealt filtri juurest toru lahti keerata siis peaks ikka bensiini igasse kaarde
pritsima. Objektiivselt saab seega hinnata küll seda kui jääksurve puudub. Ega olematut rõhku ei saa ju nagunii manomeetriga mõõta.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.03 14:41
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja jan-kos
Ei ole selline pump,sellist seent ka ei ole peal.Stutser voolikuga läheb kohe pumpa.
Meemees,kas siis on pump vaja täiega laiali lammutada ja oleks huvitatud sellest klapist küll.Vast saab siis selle käivitus probleemist lahti.
|
Kui selle veaga bensiinipumpa peab vahetama siis oleks lihtsam selline klapp ju lisaks bensuvoolikule vahele panna?
|
|
|
|
juss
huviline
Registreerunud 25.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI 90
|
postitati 20.11.03 21:41
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja pepe
juss, räägi mis mootoriga masin sul on. ja mis torbikust jutt käib.
ise olen samuti lasknud need tihendid ja igasugu teisi vidimaid ära vahetada a ei midagi. Boschi diagnostik soovitas pihustid uued panna. ei pannud
(ca 900 tk)
hommikul käivitades läheb laksust käima, siis tõmbab aga pöörded korraks nii alla, et peaaegu sureb välja. Ja siis käib korralikult edasi. Vanasti oli
aeg-ajalt nii, et kui peale seda pöörete kukkumist auto välja suri, siis enam käima ei läinudki. Nüüd asi parem. |
See torbik on õhumõõturi ja sisselaskekollektori vahel, selline käevarre jämedune ja kõver. Nüüd on veel paar nädalat möödunud ja iga kord on auto
momentaalselt käivitunud. Mootor on 2,0 liitrit (tähis PS), 88 aasta.
|
|
|
juss
huviline
Registreerunud 25.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI 90
|
postitati 20.11.03 22:07
|
|
|
Lisaksin veel niipalju, et nii käivitamisele kui tõmbele mõjub väga tugevasti pooljuht-termoandur. Igal pool kirjanduses olen kohanud ainult üht
kirjeldust ja graafikut. Tegelikult on vastavalt anduri margile ka erinevad takistused. Isegi selline vahe on olemas, et osadel koosneb takisti kahest
võrdsest osast ja keskpunkt on anduri korpusesse ühendatud. Kuna anduri otsad lähevad otse kompuutrisse ja anduri ülesanne on segu mõjutada, siis
juhuslikult avastasin sellise effekti, et kui õige anduri juhe katkestada ja vahele ühendada paari kilo-oomine potensiomeeter, siis sellega saab
mootori tõmmet madalatel pööretel oluliselt suurendada. Nagu tuleks turbo juurde. See tõstab ka samas tühikäigupöörded üles, linnaliikluses siis
suurendab ka kütusekulu. Eks ta üks kompuutri petmine on, aga kui peale käivitamist külm mootor millegipärast jääb käima tühikäigupööretel, saab selle
nipiga pöördeid tublisti tõsta.
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 21.11.03 12:27
|
|
|
Tsitaat: | Tsitaat: | Tsitaat: | Esialgne postitaja ferdinand
| Kui mõned minutid seisab siis rõhk all,proovitud torustiku lahtiühendamise mõttel.Tuleb väike surts pensiini ja vaikus |
Siis ei jäägi muud üle kui seesamune klapp. Küsimus siis, et kus ta paikneb. Kas pump ei ole selline:
| see klapp on ilmselt vooliku otsiku ja pumba
korpuse vahel olev detail.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.11.03 16:09
|
|
|
Tsitaat: | see klapp on ilmselt vooliku otsiku ja pumba korpuse vahel olev detail. |
Täpselt see ta on nagu ma ka korduvalt oma postitustes olen öelnud. Kuid antud juhul, nagu aru saan on tegemist teistsuguse pumbaga ja seal teda selle
koha peal ei ole!
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.11.03 08:38
|
|
|
Kust kuradist ta selle bensu sisse imeb? Ja kui loogaliselt mõelda ja seda pilti vaadata siis see klapp ei saaks ka mõjutada survet,kuna ta on nii
öelda peale toru,Nüüd küll aru ei mõista 
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.11.03 12:50
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja jan-kos
Kust kuradist ta selle bensu sisse imeb? Ja kui loogaliselt mõelda ja seda pilti vaadata siis see klapp ei saaks ka mõjutada survet,kuna ta on nii
öelda peale toru,Nüüd küll aru ei mõista |
Bensu imeb sisse põhja alt läbi metallsõela. Ülejäänud küsimust minu aru ei mõista??
|
|
|
bob
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B2CQ
|
postitati 17.02.04 11:48
|
|
|
Mul siiski ikka see probleem veel, ei teagi, praegu auto Aava juures. Mul on täpselt samad sündroomid kui kasutaja ferdinardil olid
Tsitaat: |
Soe mootor ei käivitupeale seismist.
Kui korraks seisma jätta käivitub ilusti, samuti külmalt. Mootor töötab ka korralikult. Kui soe mootor seisab u. kümmekond minutit siis korraks lubab,
ning käima läheb alles peale ca poolt minutit käiamist.
|
Ma ise arvasin ka, et klapis on asi aga Aava väidab, et surve ei lange niipalju alla. Õhtul lähen sinna siis vaatab :S täitsa müstika. Pihustid ja
kogu pritsesüsteem on ülekäidud juba. Pihustid on juba korra ära ka vahetatud.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.04 12:34
|
|
|
Tsitaat: | Esialgne postitaja bob
Mul siiski ikka see probleem veel, ei teagi, praegu auto Aava juures. Mul on täpselt samad sündroomid kui kasutaja ferinardil olid
Tsitaat: |
Soe mootor ei käivitupeale seismist.
Kui korraks seisma jätta käivitub ilusti, samuti külmalt. Mootor töötab ka korralikult. Kui soe mootor seisab u. kümmekond minutit siis korraks lubab,
ning käima läheb alles peale ca poolt minutit käiamist.
|
Ma ise arvasin ka, et klapis on asi aga Aava väidab, et surve ei lange niipalju alla. Õhtul lähen sinna siis vaatab :S täitsa müstika. Pihustid ja
kogu pritsesüsteem on ülekäidud juba. Pihustid on juba korra ära ka vahetatud. |
Kui mootori käima saab ja siis normaalselt töötab ei ole viga kindlasti pihustites.
Minu omal langes raudselt seistes surve, seda oli ka väga lihtne kontrollida.
|
|
|
bob
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.04 12:41
|
|
|
kui mootor käib siis normaalselt. Ei jäta vahele ega midagi, kõik on vinks-vonks.
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 17.02.04 12:45
|
|
|
kui külm mootor käivitub ideaalselt ja soe nöögib,siis tundub probleem olevat kuskil vaakumsüsteemis(lisaõhk)
Või jooksevad pihustid kuivaks klappide taha ja peale starteri keeramist jookseb lihtsalt täis.
Muidugi on alati mõni muu võimalus .
|
|
|
|
bob
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.04 13:01
|
|
|
Mootor on soe...jätan seisma 15 minutiks, hakkan käivitama -> korraks lubab ja siis tuleb ca pool minutit käiata starteriga->siis läheb alles
käima ja töötab normaalselt. Kui jätta aga näiteks 5-ks minutiks seisma siis läheb ilusti tööle. Ilma probleemideta käivitub ka külma mootoriga.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |