Lehekülgi: 1 .. 19 20 21 22 23 .. 29 |
macdiversant
huviline
Registreerunud 10.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: A5Q
|
postitati 20.01.12 10:56
|
|
|
Eilehommikune (19JAN12) kl 0930 vaade autoaknast L-Eestis Puka ja Otepää vahel.
Sõidan seda teed (Puka - Otepää) u. korra nädalas ja peab ütlema, et iga kord on huvitav - nii suvel kui talvel. Loomulikult talvel on oluliselt
lõbusam. Need, kes sealtkaudu Kuutsekale sõitnud, teavad, millest räägin.
Seoses mahasadanud lumega on auto käivitamisel kaasnenud üks rutiinne lisaliigutus - ESP väljalülitamine. Ülejäänu on juba puhas sõidurõõm.
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
PS: jube tüütu on see velgede vahele roniv ja kinnisulav lumi
|
Seda pidaski silmas CarBoxi rehvitöökoda, mis soovitas tungivalt nelikveoga liigeldes hankida talveks plekkveljed ja pean ütlema, et ei kahetse -
pole mingit probleemi. Ainuke asi, mida järgmisel talvel parandada annab, on ka parema pidamisega rehvilaiuse kasutamine, üle 185 järgmisel talvel
kindlasti alla ei pane.
Täitsa huvitav on see kuidas 1cm võib niimoodi juhitavust muuta (195 vs. 185), aga proovisin järele ja juhitavus 185-ga oluliselt parem.
|
|
|
|
JanP
huviline
Registreerunud 04.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: 240, 300
|
postitati 20.01.12 11:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: SoS
Kui raadil tee keskel mõne koha peal isegi on künklik, siis puutumata loodust jagub tee kõrvale piisavalt
| Paneb piinlikumad pildid ka ikka
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 20.01.12 11:28
|
|
|
Ilusad ilmad ja mul on auto liikumisvõimetu.
|
|
|
repsu007
huviline
Registreerunud 04.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: C7,B6q,B2q
|
postitati 20.01.12 14:14
|
|
|
Tulen just raadilt ja oli täitsa enam vähem. Üritasin mingit rada kah seal sõita mis oli rehvidest tehtud aga ei õnnestunud eriti. Ja nägin hõbedast
s4 c4 kerega andis seal vähe piitsa ja avastasin et autos puha naised.
Raske jalaga.
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 20.01.12 14:15
|
|
|
Huvitav, mina olen just mõelnud, et talveks peaks hankima 5 kodaraga valukad, kuna just plekkvelgesid on maru kehv puhastada. Kui rohkem lund tuleb,
võtan tavaliselt ilukilbid ära, sest muidu koguneb kiirelt lumi vahele ja siis sulab ja külmub jne ning on varsti ratas balansist väljas, pidurid
kinni. Ilma ilukilpideta on kah jube töötu plekkvelje aukude vahelt lund ja jääd ära kraapida. Ei saa aru, kuidas plekk peaks valuveljest parem
olema?
Tsitaat: | Algselt postitas: macdiversant
Seda pidaski silmas CarBoxi rehvitöökoda, mis soovitas tungivalt nelikveoga liigeldes hankida talveks plekkveljed ja pean ütlema, et ei kahetse -
pole mingit probleemi. Ainuke asi, mida järgmisel talvel parandada annab, on ka parema pidamisega rehvilaiuse kasutamine, üle 185 järgmisel talvel
kindlasti alla ei pane.
Täitsa huvitav on see kuidas 1cm võib niimoodi juhitavust muuta (195 vs. 185), aga proovisin järele ja juhitavus 185-ga oluliselt parem.
|
|
|
|
emmure
huviline
Registreerunud 02.06.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 2.8 v6 quattro
|
postitati 20.01.12 14:19
|
|
|
Project-Massacre
|
|
|
|
Rauno_N
huviline
Registreerunud 17.01.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro
|
postitati 20.01.12 14:25
|
|
|
Ma ka just mõtlen et talveks oleks valukaid vaja, plekid koguvad ikka korralikult lund sinna sisse (kuigi support on veljele väga ligigal) ja
puhastada pisikestest aukudest väga tüütu.
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 20.01.12 14:26
|
|
|
Kusjuures ma olen sama meelt. Kasutan ise 16" Flat Five velgi, mida on lumeharja teises otsas oleva lapiku plastijupiga ülimugav puhtaks lükata sisse
kogunenud lumest. Plekkvelg jah kodara vahele väga lund ei korja aga siseküljelt sa seda ka eriti kätte ei saa ju? Rehvimõõdu osas olen sama meelt, et
kitsam on parem, kui laiem. Hetkel mu A4 all on 205/55R16, kuid tulevikus tahaks minna samuti 185 või äärmisel juhul 195 peale ning hea hõreda velje
leidmisel ka kergekaalulise 15" peale.
R
Tsitaat: | Algselt postitas: real1
Huvitav, mina olen just mõelnud, et talveks peaks hankima 5 kodaraga valukad, kuna just plekkvelgesid on maru kehv puhastada. Kui rohkem lund tuleb,
võtan tavaliselt ilukilbid ära, sest muidu koguneb kiirelt lumi vahele ja siis sulab ja külmub jne ning on varsti ratas balansist väljas, pidurid
kinni. Ilma ilukilpideta on kah jube töötu plekkvelje aukude vahelt lund ja jääd ära kraapida. Ei saa aru, kuidas plekk peaks valuveljest parem
olema?
kindlasti alla ei pane.
| |
|
|
|
|
Xpander
huviline
Registreerunud 14.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 Avant 20vt
|
postitati 20.01.12 15:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: repsu007
Ja nägin hõbedast s4 c4 kerega andis seal vähe piitsa ja avastasin et autos puha naised. |
Selge, naine käis jälle autot lõhkumas
|
|
|
audicabrio
huviline
Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800
|
postitati 20.01.12 17:01
|
|
|
Mul on 5või 6 kodaraga valuvelg ning see on ikka koguaeg lund täis,eriti külg ees hangesid vallutades ning teele minnes väristab plommid suus lahti
Mõtlesin ka et hea suur velg ja hea puhastada, kuid peab mingi peene
pulgaga koguaeg piduriketta ja velje vahelist jääd lahti kraapima.
|
|
|
repsu007
huviline
Registreerunud 04.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: C7,B6q,B2q
|
postitati 20.01.12 17:15
|
|
|
Suur velg minuarust sitem veel. Enne oli all 18" ja oli isegi hullem kui praeguste 16" velgedega. 18" velgedel olid veel ees umbes 5cm tihedad
kodarad kah ja oli ikka väga halb.
Raske jalaga.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 20.01.12 17:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: repsu007
Suur velg minuarust sitem veel. Enne oli all 18" ja oli isegi hullem kui praeguste 16" velgedega. 18" velgedel olid veel ees umbes 5cm tihedad
kodarad kah ja oli ikka väga halb. |
Selge see, et suuremaga hullem, võimaliku jäätüki pöörderaadius ju suurem!
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.01.12 21:46
|
|
|
See lumi, mis praegu Tallinnas alla sajab on küll tase. Kui öö läbi nii tuleb, siis hommikul tööle minnes pühin meetrist lund autolt. Teed on ühtlaselt valged ja autod mööduvad mõnusa sahina saatel.
Tööautoga saab olema põnev, sellel on suvekad all. Nädal tagasi läks külglibisemisse ja sõiduautoga võrreldes oli oi oi oi tunne. Kakatriip oli õnneks
väljapestav.
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.01.12 22:05
|
|
|
Ilm on ilus jah. Linnast väljas teed on lahedad, kuigi linnas peaks ka juba kena lumekate maas olema.
Aga tuju viis ära üks bmw juht.
Tulin just töölt ja väsinuna jälgisin täpselt kiirusid mis lubatud ning ei paugutanud ega drifftinud. Rocca al mare ringilt Tabasalu poole jäi mul
jalgu üks uuema poolne 5xx seerja BMW. Sõitis suures sajus enam vähem ja mööda ei sõitnud. Ma ei ütleks, et sõitsin liiga lähedal. Ma tean oma auto
võimeid ja oskan arvestada. Esimene ehmatus oli, kui tuli järsk pidurdus peale Krooningu tünni Tiskre teeotsas aga seal hakkas 70km/h ok, ehmus äkki.
Järgmine oli "vaeste tiskre" teeotsas, pisut enne Tabasalu mäge. Juhtub, äkki ei teadnud ta ise ka kuhu tahab minna või kust ära keerata. Kolmas
pidurdus ja kohe neljas olid pisut enne Lucca keskuse teed ehk Tabasalu mäe esimesel parem kurvil. Siis viskas üle ja kuna keegi vastu ei tulnud
tõmbasin teise ja lasin külgees mööda. Natuke liputasin saba talle veel (kogemata) ja võtsin ka vasak kurvi mäkke kenasti külgees. Asulas pidurdasin
hoo maha ja 1min hiljem hoppa korraga vilgutab seljataga. Lõpuks jättis hoopis põlema. Meenus eilne Eesti Ekspressi lugu kohe. Aga peale asulat kus
70km/h lubatud ta seda kiirust enam ei saavutanud, et mulle edasi närvidele käija ja jäi maha. Ma hetkel ei suuda aru saada mis teda vaevas. Tahtis
uusi tagatulesi? Kindel on see et tuled on mul õigesti reguleeritud ja liiga lähedal ma ei olnud. Muidu oleks esimese pidurdamisega tagant sees olnud
ju.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 20.01.12 23:18
|
|
|
Tsitaat: | Tsitaat: | Algselt postitas: rass
kuid tulevikus tahaks minna samuti 185 või äärmisel juhul 195 peale Tsitaat: |
Algselt postitas: macdiversant
| | |
Markeeritud rehvilaiusest märksa olulisem on rehvi teega kokkupuutes oleva pinna laius, st mitte mingit tähtsust ei oma, on ta 175, 185 v 215. Nagu ma olen aru saanud, siis otsest sõltuvust neil numbritel ei ole. Millest ma
pole seni aru saanud, et mida see rehvilaiuse nr mm'tes üldse tähendab? Sobiva velje mõõtu ilmselt?
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 21.01.12 07:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Mario81
Aga tuju viis ära üks bmw juht.
....Tulin just töölt ja väsinuna jälgisin täpselt kiirusid mis lubatud ning ei paugutanud ega drifftinud. Rocca al mare ringilt Tabasalu poole jäi mul
jalgu üks uuema poolne 5xx seerja BMW. Asulas pidurdasin hoo maha ja 1min hiljem hoppa korraga vilgutab seljataga. Lõpuks jättis hoopis põlema. . Ma
hetkel ei suuda aru saada mis teda vaevas. Tahtis uusi tagatulesi? Kindel on see et tuled on mul õigesti reguleeritud ja liiga lähedal ma ei olnud.
Muidu oleks esimese pidurdamisega tagant sees olnud ju. |
Pakun, et kadedus ja meedias levitatava liiklustraagika koostöö.
Mul oli möni päev sama seis, kus kilomeetrine kolonn ja ees vurab isik oma uhke pilliga 50 km/h, andsin pättidele valu ja kolonnis hakkati meeletult
signaalitama ning suunatuledega plingitama...reastusin tagasi ja hetk hiljem näen tuututajaid juba järgi tulemas...osad järele jöudes lülitavad tuled
ringi ja hakkavad pimestama.
Milles ASI, tegid tuututamise ära, ok, kuid mille kuradi pärast tullakse hiljem sappa täistuledega lisaks pimestama ja enam liiklusohtlikku olukorda
tekitama.
Viskan kurika autosse ja järgmisel samalaadsel pimestaja läheb üldse pimedas koju...
Üritan olla kannatlik, kuid ausalt, kusagil on ka piirid.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.01.12 08:12
|
|
|
Eilehommikune (19JAN12) kl 0930 vaade autoaknast L-Eestis Puka ja Otepää vahel.
http://mavis.ee/files/pics/Foto-0065.jpg
Sõidan seda teed (Puka - Otepää) u. korra nädalas ja peab ütlema, et iga kord on huvitav - nii suvel kui talvel. Loomulikult talvel on oluliselt
lõbusam. Need, kes sealtkaudu Kuutsekale sõitnud, teavad, millest räägin.
|
Kusjuures eile mööda seda teed sõites mõtlesin, et huvitav, kui palju ma peaksin seda teed sõitma, et see pidev üles-alla, vasakule-paremale ära
tüütaks. Ühesõnaga meeldib. Aga sinna kanti oli eile pandud soola vms
maha, nii et mingi aeg oli ilgelt plögane ja õhtul kuiv asfalt.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 21.01.12 08:40
|
|
|
Eile õhtul oli Jõhvi-Tartu maantee ka kohati korralik liuväli, mis enamus autojuhtidele mõjus kui STOP! märk...mina, kes ma oma endise quattroga Tartu
suunas liikusin, muidugi suht nautisin lumiseid olusid ning tekkinud kolonnidest võimalusel (ohutult loomulikult) möödusin. Sama olukord nagu Kuitsi
kirjeldatud, et hakati järgi lendama ja täistuledega pimestama, oli väga sage tekkima. Võibolla käitusin matslikult, kuid iga kord, kui keeg mulle
seljataha ilmus täistuledega ja pimestama hakkas (oli liiga lähedal täistulede jaoks), panin tagumise uduka tööle ja täistuled kustusid enamusjuhtudel
koheselt.
Ei saa aru jah, mis inimestel viga on. Kui sa oled aeglasem, sinust sõidab mööda oludesse paremini sobiv auto, okei, oled pahane, signaalita või tee
mis iganes, aga ära roni seljataha ja hakka täistuledega pimestama.
Aga Tartus oli hommikul küll lõbus. Pikalt tänavalt Kivi tänavale kerge külglibisemisega...jalakäijate kurjustavad pilgud saatjateks, mis siis, et
kellelegi ohtu polnud...Mõte oli ka Raadile minna q-ga, ent sinna kahjuks selle autoga täna ei jõua, kuna quattro omanik jõuab iga hetk minu
monomähkuriga Tallinnast Tartusse ja vahetame autod tagasi. Aga olid toredad hetked
Velgedesse puutuvalt- siis A6 oli talvel plekkide peal ja oi seda roppu vibra, mis tekkis iga jumala kord, kui paksemas lumes sõita sai. A4 ja Galant,
ning ka Coupe on kõik talvel olnud valuvelgedel ja ei saa nagu kurta (eelmisel talvel Galanti velg eriti ei kogunud, kevadel A4 originaalvalukas
samuti kogus vähe ja oli lihtne puhastada, Coupel on viie peene kodaraga valukas ja see ei kogu peaaegu üldse lund sisse).
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 21.01.12 09:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
Ei saa aru jah, mis inimestel viga on. Kui sa oled aeglasem, sinust sõidab mööda oludesse paremini sobiv auto |
Enne, kui pole proovinud, ei hakka inimesed kunagi aru saama, et on autosid, mida talvisel maanteel nende mootoriga ostukärudega mitte kuidagi
võrrelda ei anna. Kusjuures neis polegi kadedust, vaid ongi täiesti siiras "no kuhu sa kuradi hull siin lumes kihutad, kus isegi minu heal uuel
kallil autol 70 pealt ratas abitult all ringi käib???".
Vahepeal tuleb kasuks ka ise mõne sellise ostukäruga sõita, siis mõistad teisi paremini. Aga ettevaatust siis ka, kuna neliveoliselt kätteharjunud
sõidustiil on sellisega üliohtlik!
|
|
|
|
macdiversant
huviline
Registreerunud 10.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: A5Q
|
postitati 21.01.12 10:01
|
|
|
Velgedesse puutuvalt- siis A6 oli talvel plekkide peal ja oi seda roppu vibra, mis tekkis iga jumala kord, kui paksemas lumes sõita sai. A4 ja Galant,
ning ka Coupe on kõik talvel olnud valuvelgedel ja ei saa nagu kurta (eelmisel talvel Galanti velg eriti ei kogunud, kevadel A4 originaalvalukas
samuti kogus vähe ja oli lihtne puhastada, Coupel on viie peene kodaraga valukas ja see ei kogu peaaegu üldse lund sisse). |
Jah, veljel ja veljel tõesti vahe. Eks igaüks räägi ju oma kogemustele põhinedes. Meie peres on seni talvel sõidetud 15-tolliste orig. 5-kodaraga
valudega (A3+A6) ja talvisesse kohustuslikku lisavarustusse kuulus alati üks tore treitud pulk, millega tuli nädalas 1-2X kodaratevahed üle käia, et
normaalselt sõita saaks.
Praegune kogemus plekkveljega ja suhteliselt kinnise ilukilbiga seal peal on siiamaani täiesti hooldevaba olnud.
Ilmselt peene kodaraga on probleeme samuti vähem.
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 21.01.12 10:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Ei saa aru jah, mis inimestel viga on. Kui sa oled aeglasem, sinust sõidab mööda oludesse paremini sobiv auto |
Enne, kui pole proovinud, ei hakka inimesed kunagi aru saama, et on autosid, mida talvisel maanteel nende mootoriga ostukärudega mitte kuidagi
võrrelda ei anna. Kusjuures neis polegi kadedust, vaid ongi täiesti siiras "no kuhu sa kuradi hull siin lumes kihutad, kus isegi minu heal uuel
kallil autol 70 pealt ratas abitult all ringi käib???".
Vahepeal tuleb kasuks ka ise mõne sellise ostukäruga sõita, siis mõistad teisi paremini. Aga ettevaatust siis ka, kuna neliveoliselt kätteharjunud
sõidustiil on sellisega üliohtlik! |
Justtäpselt! Väga hea on mul endal tuua võrdlusmomenti q ja esiveolise "poekäru" vahel. Ja on ikka suur vahe küll, sõidustiilid on hoopis
teistsugused.
|
|
|
|
Silverpm
huviline
Registreerunud 06.04.08
Kasutaja on eemal
Auto: Need vanemad ikka.
|
postitati 21.01.12 12:27
|
|
|
Sama asi oli ka endal kui nelik V8 pealt läksin esiveduse a8 peale, teepeale pöörates arvestasin, et kohe lendan kuid sekund hiljem mõtlesin juba, et
krt sõidetakse üle minust ..
|
|
|
|
MadisT
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant Q C4 2,5 TDi-1996
|
postitati 21.01.12 14:08
|
|
|
Mul 15" plekkvelgedega pole siiani probleeme vibraga olnud.
Ei taha just julma ning pahatahtlikku nalja teha, aga kui mingid bemmikad hakkavad piduritega niiimoodi peedistama, siis piisab neile sellisel teel
väiksest müksust, kui kena külg tal kraavi poole liikumas. Päriselt ei taha loomulikult sellist asja kellelegi. Aga kui neid peedistajaid hakkab juba
liiga palju tekkima, ei jää vist muud üle, kui autosse statsionaarne liikluskaamera paigaldada. Juhuks, kui kellegi jopski tõttu minule avarii
pruugitaks teha.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 21.01.12 16:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MadisT
Ei taha just julma ning pahatahtlikku nalja teha, aga kui mingid bemmikad hakkavad piduritega niiimoodi peedistama, siis piisab neile sellisel teel
väiksest müksust, kui kena külg tal kraavi poole liikumas. |
Midagi analoogset?
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
845MGS
huviline
Registreerunud 19.10.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi D3 200+ kw