Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  ..  18  19  20  21  22  ..  41
Autor:
Pealkiri: Talverehvide arutelu (Vastuseid: 1018 | Vaatamisi: 192227)
real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q

postitati 02.01.13 08:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6
Tsitaat:
Algselt postitas: real-illusion
Tsitaat:
Algselt postitas: 100
Erinevad laiused/kõrgused, koormus- ja kiirusindeksid, kõik mängib rolli. Lisaks te kumbki ei maini ka naast või lamell.

Naast 195/65/15 oli all mul bmw-l ja läks audile. Alguses mees ise ka ei uskund, et hea rehv. Pärast ei jõudnud ära kiita :D
Muidugi kui panna audi 100-le alla 17 tollised talvekad, siis pole vahet, mis firma toodab. Pidamist ikka ei leia :D

http://www.tehnikamaailm.ee/pictures/Rehvitest.pdf

Mis mudel oli muidu see Nankang? Minu toodud testis on asi ikka suht nutune, see muidugi ei tähenda, et keegi seda rehvi ära ei jõua kiita:) Juhitavus jääl on isegi nirum, kui mitmetel lamellidel, sellest on vähe kasu, et rehv kuival ja märjal asfaldil hästi käitub:P

Mälu järgi oli sw-7...

Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 02.01.13 08:34 Tsiteeri

Jap sw7. Sinu toodud testis oli sw5. Ise pole oma silmaga seda vanat mustrit näinudki... Sama hästi oleks võind panna sinna nokian hp 2-e

Life is tough.
jass
huviline

Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B6 1,8TQ & A6 2,8 & BMW 525

postitati 02.01.13 09:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Maku
Tsitaat:
Algselt postitas: KuldarA
Nakang selle aasta testis ka nutune ja ei soovitata, samal ajal ostis üks sõber BMW-le 18'' Nakangid alla ja väga kiidab. Ise pole jõudnud veel proovida, et oma kogemusest rääkida.
Iseküsimus on, kui mitu jooksu testide esiotsa rehve on need Nankangide kasutajad kunagi uuest peast alla ostnud. Selles mõttes, et kui siiani on sõidetud ainult kasutatud rehvidega ja ükskord uued Nankangid alla ostetud, siis võibki leida ka nende rehvide kohta kiidusõnu.

Nii ongi, et sõltub võrdlusmomendist, mida keegi kiidab. Mõned tuttavad on ka taevani kiitnud mõnda kahtlase mainega talverehvi. Kui olen pika kiidulaulu peale nende autoga sõita proovinud, siis on olnud tahtmine küsida, et kas suverehvidega sõidad. audi_a4_v6 poolt lingitud testis on Nankangi pidurdusmaa jääl 61m, parimal rehvil 49m.

Real-illusioni poolt kiidetud Nankang SW-7 kohta kirjutab 2012 oktoobri Tehnikamaailm niimoodi: NANKANG pidas tihedat võistlust viimase koha nimel ja sai selle viimaks ka kätte, eelkõige õnnetu juhitavuse tõttu. Lumel ja jääl on pidamine väga kehv ja kui see üllatavatel hetkedel kaob, siis äkiliselt ja kauaks.

Nankangi headus on ikka tõeline illusioon. :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 02.01.13 09:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Muidugi kui panna audi 100-le alla 17 tollised talvekad, siis pole vahet, mis firma toodab. Pidamist ikka ei leia :D

Millele see väide tugineb? Tollid ei mängi minu meelest olulist rolli pidamise puhul.

Lisaks on mul vaikselt tunne tekkinud, et pigem on igav/ohtlik quattroga hea talverehviga sõita, mäletan kui sai tutikad testivõitjad talveks alla ostetud ja igasugused talverõõmud olid põhimõtteliselt kadunud. Selleks, et autot lihtsalt külavahel kurvides libisema saada, peab ikka jubedalt gaasi vajutama ja enne kui driftima auto saad, on juba ohtlikult suur kiirus sees ja seisma jäämiseks enam väga palju ruumi ja aega ei ole :) Sitema rehviga saad ikka iga nurga peal lõbutseda :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 02.01.13 09:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Eero
Tsitaat:

Millele see väide tugineb? Tollid ei mängi minu meelest olulist rolli pidamise puhul.

Ilmselt peeti silmas, et suurem velge= Laiem rehv, mis tähendab küll veidi halvemat pidamist. Lisaks madalam profiil ei ole ka talvel nii hea.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

Auto: Saab 9-5 2.3t

postitati 02.01.13 15:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audimees80Minu tihend pidas, sest jäin teepeale mitte ei sõitnud kraavi. Kes siin kuues ratas-sitaratas on???
Guattro ei ole ime. Lihtsalt ma ennem ei uskunud, kui ise proovisin guattro rõõme. Elu esimene audi guattro. Ennemalt maasturid olnud, nivad ja jeep cherokee, mis ka praegu veel alles).

Autol on neli ratast all. Rooliratas on viies ja sitaratas istub roolis. Nii ongi kuus ratast :D

real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 02.01.13 19:16 Tsiteeri

Eero: Tollide suhtes mõtlesingi just, et kui alla panna näiteks 255 laiusega rehvid siis läheb asi suht jubedaks. Sry halva eneseväljenduse pärast.
Selles tehnikamaailma testis oli nagkang ka kõige odavam rehv mis testis oli. Seal sai 6.9 punkti ja nokian hp7 sai 8,5. Samas ka hinnavahe kahekordne ja enamgi... Loomulikult ei ütle, et see kõige parem rehv maailmas ja ostke ainult seda. On ikka paremaid aga ka teises hinnaklassis. Mina aga sel teemal edasi vaielda ei viitsi. Ei näe mõtet sellel. Minule sobis väga hästi, kuigi näiteks ka vallai prottid olid kunagi väga suurepärased. Kõik oleneb auto korrasolekust ja võimalustest. Eks igaüks ise valib mis endale paneb. Eestis on aga kahjuks väga palju löökauke mida aga kõik rehvid kardavad...

Life is tough.
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.01.13 19:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Eero: Tollide suhtes mõtlesingi just, et kui alla panna näiteks 255 laiusega rehvid siis läheb asi suht jubedaks.
Ma juhtumisi tean-tunnen inimesi, kes sõidavad 255 talverehviga ja ma pole kuulnud, et nad pidamise üle kurdaksid.

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 02.01.13 19:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Ma juhtumisi tean-tunnen inimesi, kes sõidavad 255 talverehviga ja ma pole kuulnud, et nad pidamise üle kurdaksid.

Äkki avalikustad ka, mis autoga tegu? Mul sõbra JEEPIL on ka 255...

Life is tough.
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.01.13 19:37 Tsiteeri

On seal vahet, mis autol see 255 all on?

real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 02.01.13 19:39 Tsiteeri

Tsitaat:
On seal vahet, mis autol see 255 all on?

Mu sõbra tööautol on 355-sed all. Äkki prooviksid ka oma B4-le neid? Vahet ju pole...

Life is tough.
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.01.13 20:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Mu sõbra tööautol on 355-sed all. Äkki prooviksid ka oma B4-le neid? Vahet ju pole...
Just-just.:)

audimees80
huviline

Registreerunud 14.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.9-81kw diisel avant 4WD

postitati 03.01.13 05:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Varjandid on ka 385/65 22.5" Audile alla aretada.;)

-v8-
huviline

Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4.2Q

postitati 03.01.13 06:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audimees80
Tsitaat:
Tsitaat:

Varjandid on ka 385/65 22.5" Audile alla aretada.;)

Samahästi proovi nüüs sinna masina alla kus need on panna 195/65/15 vms. Jutt läheb ikka täielikuks plämaks juba. Igal kategoorial on ja jäävad ikka oma rehvid.

reff20
bännitud topeltkonto

Registreerunud 21.10.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 90 2.0 85KW

postitati 05.01.13 11:50 Tsiteeri

Eile avastasin, et mul kõrvalistuja poolsel rehvil naelad kaduma läinud:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 05.01.13 14:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: reff20

Mis me nüüd siis selle infoga peale hakkame?:P

reff20
bännitud topeltkonto

Registreerunud 21.10.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 90 2.0 85KW

postitati 05.01.13 14:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6
Tsitaat:
Algselt postitas: reff20

Mis me nüüd siis selle infoga peale hakkame?:P

Oskate arvestada, et mul auto nii hästi enam ei pidurda:)

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 06.01.13 01:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Eero
Lisaks on mul vaikselt tunne tekkinud, et pigem on igav/ohtlik quattroga hea talverehviga sõita, mäletan kui sai tutikad testivõitjad talveks alla ostetud ja igasugused talverõõmud olid põhimõtteliselt kadunud. Selleks, et autot lihtsalt külavahel kurvides libisema saada, peab ikka jubedalt gaasi vajutama ja enne kui driftima auto saad, on juba ohtlikult suur kiirus sees ja seisma jäämiseks enam väga palju ruumi ja aega ei ole :) Sitema rehviga saad ikka iga nurga peal lõbutseda :)

Ise on pikalt talvel jumalteabmillega (autoga kaasatulnud lamellid) talved sõitnud ja mõõt sai lõpuks täis. Enne tule tulekut pani värske ringi lamelle alla (Blizzak WS70 auto originaalvelgedel originaalmõõdus 205/55R16) ja auto käsitsetavus paranes märgatavalt - ennekõike paranes esiotsa pidamine, mis tähendas just seda et ülejuhitavus on palju lihtsamini saavutatav, sest enne liugles nina pea alati otse. Ilmselge on see, et "mõistlike" kiiruste piirkonnast väljudes muutub auto nüüdki juhitamatuks ehk "alajuhitavaks", aga külje ettesaamine on vähegi talvisemal teel mõistliku kiiruse juures praegu lausa üllatavalt lihtne. Poleks osanud oodatagi sellist käitumist - ehk osalt sellepärast, et autol polegi korralikku talvekat all olnud. Vahel on allamäge kurvides isegi veidi kõhe, kuna tagumikuga tunnetab, et just taguotsal oleks tahtmine enne ära minna.

Eelmainitud rehv ei ole ilmselt "maailma parim lamell" aga see ehk selle võimaluse annabki...

P.S. Naelu ei ole mul oma juhipraktika juures (20+ aastat) ühegi oma autol all olnud.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 06.01.13 07:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: generaator M
Ise on pikalt talvel jumalteabmillega (autoga kaasatulnud lamellid) talved sõitnud ja mõõt sai lõpuks täis. Enne tule tulekut pani värske ringi lamelle alla (Blizzak WS70 auto originaalvelgedel originaalmõõdus 205/55R16) ja auto käsitsetavus paranes märgatavalt - ennekõike paranes esiotsa pidamine, mis tähendas just seda et ülejuhitavus on palju lihtsamini saavutatav, sest enne liugles nina pea alati otse. Ilmselge on see, et "mõistlike" kiiruste piirkonnast väljudes muutub auto nüüdki juhitamatuks ehk "alajuhitavaks", aga külje ettesaamine on vähegi talvisemal teel mõistliku kiiruse juures praegu lausa üllatavalt lihtne. Poleks osanud oodatagi sellist käitumist - ehk osalt sellepärast, et autol polegi korralikku talvekat all olnud. Vahel on allamäge kurvides isegi veidi kõhe, kuna tagumikuga tunnetab, et just taguotsal oleks tahtmine enne ära minna.

Eelmainitud rehv ei ole ilmselt "maailma parim lamell" aga see ehk selle võimaluse annabki...

P.S. Naelu ei ole mul oma juhipraktika juures (20+ aastat) ühegi oma autol all olnud.

Coupe on ka täiesti üllatavalt ülejuhitav, kurvis gaasi annad rohkem, siis saab kenasti tagaotsa liikuma, eriti lamellidega, nüüd sel aastal ühtede parimate naastudega on ses mõttes isegi sutike igavam, et pidamist on rohkem, kui mul ühelgi autol on kunagi olnud, aga sõita on kindel tunne.

lauriL90
huviline

Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal

Auto: 2005 A4q 3.0tdi

postitati 16.01.13 14:12 Tsiteeri

Enda b7 quattrol 225/55 (jah tean liiga kõrged, eelmine omanik pani need alla) mingid dunlopi lamellid all, no üldse pidamist ei ole. Kas mõttekam oleks võtta 16 tollised veljed 205/55 rehvidega või jääda praegude 17 tolliste velgede juurde ja panna 225/45 (tehase mõõtu) nokian hkp 7-med alla. Kitsamal rehvil parem pidamine a teoorias peaks 17 tollistel nokianitel ka pidamist olema. Jõle keeruline see 16 tollise sobiva velje otsimine v6 mootoriga b7-mele.

ragnara
huviline

Registreerunud 23.03.12
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b9 2.0TDI Quattro

postitati 16.01.13 14:46 Tsiteeri

Pidamine on 17tollil ka hea, kui mitte parem, sest puute pinda on ju rohkem pidurdamisel, kuid läbitavus paksemas lumes on kitsama rehviga parem.

lauriL90
huviline

Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal

Auto: 2005 A4q 3.0tdi

postitati 16.01.13 14:54 Tsiteeri

Laiema rehviga lund ka rehvi all vähe rohkem, selle tõttu pidamine ka halvem. Eks wrc mehed ka sellepärast kitsaga ringi kimavad.

TeroH
huviline

Registreerunud 22.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.5TDIq Avant -04

postitati 17.01.13 20:24 Tsiteeri

FWIW, mul nüüd kogemust neli aastat A6q TDIga (C5) ja soovitan soojalt mõõdus 215/55R16 nii Michelin Maxi Ice North'e (aastast 2008) kuid ka uusi Goodyear Ultra Grip Ice Arctic'e. Mõlemad rehvid vaiksed, super suunavusega, super kindlad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype
KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 18.01.13 07:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ragnara
Pidamine on 17tollil ka hea, kui mitte parem, sest puute pinda on ju rohkem pidurdamisel, kuid läbitavus paksemas lumes on kitsama rehviga parem.

Mida laiem rehv seda väiksem on surve mida rehv osutab maale, mida kitsam rehv, seda suurem surve. Puhas füüsika :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
woush
huviline

Registreerunud 19.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: STI

postitati 27.01.13 21:03 Tsiteeri

Hetkel autol all Nokian hakka4 rehvid, kuid tagumised ei ole enam kõige paremad. Kas b5 Quattrole võiks taha panna hakka5, kui ette jääks hakka4 ? Ei ole eriti suurt mustri erinevust neil, või siiski ei soovita nii ?

Lehekülgi:  1  ..  18  19  20  21  22  ..  41
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 10.4% - SQL: 89.6%]