Lehekülgi: 1 2 3 |
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 06.10.11 22:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Big
prj, vähem mõla, rohkem tegusid @ võta jyrisoo`lt õppust. | Ole nüüd hea ja selgita vähe paremini lahti mida sa selle lausega mõtlesid.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Twister
huviline
Registreerunud 30.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: A7 3,0 BiTdi
|
postitati 07.10.11 11:42
|
|
|
tere
Nii käisin siis ttk quattro dyno stendis oma audi a4ga ära ja sain suht norm tulemused..
81kw to 104kw ja 235nm to 320nm
tehtud on EGR kinni, kat eemaldatud, süüdet ja küttekogust ise näpitud ja paigaldatud Jürisoo chip.
Fb: Pärnu TDI Power & Sillucar oü
1/4mile drag 13.5 1.9tdi
|
|
|
|
rainer9968
huviline
Registreerunud 02.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,9TDI
|
postitati 07.10.11 18:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Twister
Nii käisin siis ttk quattro dyno stendis oma audi a4ga ära ja sain suht norm tulemused..
tehtud on EGR kinni, kat eemaldatud, süüdet ja küttekogust ise näpitud ja paigaldatud Jürisoo chip. |
Kas sa käisid A4 stock seades mõõtmas või koos enda seadistuse ja chipiga. Mis näidud reaalselt välja tulid dünos.
|
|
|
Twister
huviline
Registreerunud 30.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.10.11 20:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rainer9968
tehtud on EGR kinni, kat eemaldatud, süüdet ja küttekogust ise näpitud ja paigaldatud Jürisoo chip. |
Kas sa käisid A4 stock seades mõõtmas või koos enda seadistuse ja chipiga. Mis näidud reaalselt välja tulid dünos. |
ma käisin sellise seadistusega ja rattast tuli 85.6kw ja 265nm
1/4mile drag 13.5 1.9tdi
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 08.10.11 08:13
|
|
|
Palun seletage mulle lollile ka siis, millega chipil siin pistmist on, kui kütet on pumbast peale keeratud, kat eemaldatud ning EGR pimedaks
tehtud?
Jah, ehk on natuke turborõhku peale keeratud softist, kuid ka seda annab mehaaniliste vahenditega üsna edukalt teha.
Lisaks on düno võrdlemise vahend, mitte absoluutsele tõele pretendeerimise vahend.
Selleks, et öelda, et vot nii palju tuli juurde, tuleks auto täiesti stock seades ära mõõta selle sama düno peal ning seejärel koos
modifikatsioonidega.
Isiklikult usun, et saaksid tulemuse väga lähedale ka ilma chipita, samuti ilmselt tossab see auto päris mõnusalt sellise seadega.
Ebaselge on ka, kust kadude koefitsent (22.7%) on võetud ning miks see jõu- ja väändenumbril erinev on.
|
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: Auditu
|
postitati 08.10.11 08:30
|
|
|
Segan siin vaidlusele vähe vahele, kuid uuriks, mis maksab korralik chip 3,0 TDI le? 100 euriga vist ei saa, aga kui netis kolada, on hinnad väga
einevad, 3-400 kuni 2000 euri? Kui aus olla, siis originaalis 165kw ikka väga mannetu.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.11 08:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vedru
Segan siin vaidlusele vähe vahele, kuid uuriks, mis maksab korralik chip 3,0 TDI le? 100 euriga vist ei saa, aga kui netis kolada, on hinnad väga
einevad, 3-400 kuni 2000 euri? Kui aus olla, siis originaalis 165kw ikka väga mannetu. |
Kuidas sa "korralik" defineerid?
|
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: Auditu
|
postitati 08.10.11 08:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
einevad, 3-400 kuni 2000 euri? Kui aus olla, siis originaalis 165kw ikka väga mannetu. |
Kuidas sa "korralik" defineerid? |
Mina selle chipinduse hingeeluga sina peal ei ole, aga sellist 100 eurist "tuningboxi" ei pea silmas, mida ise installida 3 minutiga
Pidasin silmas midagi sellist;
http://www.ebay.de/itm/CHIP-TUNING-CHIP-Audi-A4-3-0-TDI-V6-8E-232-PS-/220861465023?pt=DE_Autoteile&hash=item336c5e81bf
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.11 08:44
|
|
|
Mina selle chipinduse hingeeluga sina peal ei ole, aga sellist 100 eurist "tuningboxi" ei pea silmas, mida ise installida 3 minutiga |
Softi annab ka muuta "kõik kaardid üles" meetodil, nagu tuningboxi. Mul on kõvakettal päris mõnusalt näiteid igasugustest sellistest lahedatest
"tuuningutest". Reeglina on klient kurtnud megasuurt kütusekulu.
Kõige naljakamad on juhtumid, kus on kütet lihtsalt tuimalt peale keeratud ning siis kliendile öeldud, et nüüd on auto palju säästlikum.
Diislid on nii robustsed, et seal annab väga palju lollusi teha, mis lühikeses plaanis võivad töötada, kuid pikas plaanis teevad mootorile, turbole
jne liiga.
Ning ega sa ei saagi teada, mis on korralik või mitte, seepärast ongi mõttekas alati uurida, kust lõpuks see chip tuleb - kui tegemist on mingisuguse
pikema kogemusega firma edasimüüjaga ning see fakt on verifitseeritav, siis võib üsna suure tõenäosusega kindel olla, et sealt solki ei saa.
Kui auto vähegi kallim on, siis ma kindlasti ei läheks paarisaja euro kokkuhoiu teed ning ei ostaks põrsast kotis.
|
|
|
|
Twister
huviline
Registreerunud 30.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.11 11:22
|
|
|
Palun seletage mulle lollile ka siis, millega chipil siin pistmist on, kui kütet on pumbast peale keeratud, kat eemaldatud ning EGR pimedaks
tehtud?
Jah, ehk on natuke turborõhku peale keeratud softist, kuid ka seda annab mehaaniliste vahenditega üsna edukalt teha.
Lisaks on düno võrdlemise vahend, mitte absoluutsele tõele pretendeerimise vahend.
Selleks, et öelda, et vot nii palju tuli juurde, tuleks auto täiesti stock seades ära mõõta selle sama düno peal ning seejärel koos
modifikatsioonidega.
Isiklikult usun, et saaksid tulemuse väga lähedale ka ilma chipita, samuti ilmselt tossab see auto päris mõnusalt sellise seadega.
Ebaselge on ka, kust kadude koefitsent (22.7%) on võetud ning miks see jõu- ja väändenumbril erinev on. |
esiteks ei tossa jubedalt, õrn vine taga..
teiseks oled sa dynos käinud ? teed sa ikka vahet mis on mootorist jõud ja mis on dynos rattast ? tundub et mitte, või teine variant näita mulle ilma
chipita tuuningutta et tõmbaks rattast rohkem kw dynos kui orginaal.
ja mehhaaniliste vahenditega pole rõhku tõstetud.
1/4mile drag 13.5 1.9tdi
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.11 11:42
|
|
|
tehtud?
modifikatsioonidega.
Ebaselge on ka, kust kadude koefitsent (22.7%) on võetud ning miks see jõu- ja väändenumbril erinev on. |
esiteks ei tossa jubedalt, õrn vine taga..
teiseks oled sa dynos käinud ? teed sa ikka vahet mis on mootorist jõud ja mis on dynos rattast ? tundub et mitte, või teine variant näita mulle ilma
chipita tuuningutta et tõmbaks rattast rohkem kw dynos kui orginaal.
ja mehhaaniliste vahenditega pole rõhku tõstetud.
ja üks on ju kindel ilma chipi või muu säärase tuuningutta kohe kindlasti ei tõmba rattast rohkem kw-tte kui orginaal |
1. Seadistan nii Eestis kui ka välismaal kuni 700hp autosid ning oman kogemust enam kui 50ne custom projektiga. Düno on mulle täiesti tavaline
töövahend.
2. Diislil saab kütust peale keerates ilma mitte millegi muu muutmiseta väga edukalt jõudu juurde. Ma arvan, et see on nii elementaarne, et mul ei ole
mõtet Sind koolitada, kuidas ja miks.
3. Kommentaar kadude kohta käis selle kohta, kust sa 104kw ja 320nm võtsid ning miks väände ja jõu numbrite puhul erinevat kadude koefitsienti
kasutatud on?
4. Düno ei ole täppismõõtmiste, vaid seadistamise vahend. Seda kasutatakse muudatuste mõõtmiseks. Kuna sul ei ole enne modifikatsioonide sisseviimist
mõõtmist tehtud, siis ei saa sa ka väita seda, kui palju su võimsus kasvas.
Neljanda punkti kohta illustreerivat materjali. Näitena kasutan ühe juba chipitud RS2-e tarkvara optimeerimist.
Enne, rõhk 2 bari, 377.3 PS, 546 nm.
Pärast, rõhk 1.8 bari, kuid rohkem jõudu ja väänet, madalam EGT, madalam kütusekulu ning mootor ei kuumene nii kiiresti, 391.7 PS, 577 nm:
Kuna mõlemad mõõtmised olid tehtud üsna väikese vahega, samas dünos, sama rauaga, siis siin võib öelda, et +14.4 PS ja +31 nm antud kompoti puhul
puhtalt tarkvara muutmisest mootoriajus, samas koormates mootorit vähem.
|
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 08.10.11 13:19
|
|
|
Kindla peale minek on MTM, mida installib Saksa auto AMK Tallinnas.
http://www.mtm-online.de/en/Audi/A6-C6/3-0-TDI-165-kW-225hp-Quattro?FZID=A6C6TDI165Q
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.10.11 13:31
|
|
|
Tegelikult ei ole see EDC17 aju väga keeruline, ma usun, et väga paljud saavad selle korrektse seadistamisega hakkama.
MTM on natuke ülehinnatud. Vaadake ka VKM-st (mcchip-dkr), Wetterauerist, ABT-st, SKN-st.
|
|
|
|
MartinCS
huviline
Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07
|
postitati 08.10.11 15:03
|
|
|
Tegelikult ei ole see EDC17 aju väga keeruline, ma usun, et väga paljud saavad selle korrektse seadistamisega hakkama.
MTM on natuke ülehinnatud. Vaadake ka VKM-st (mcchip-dkr), Wetterauerist, ABT-st, SKN-st. |
Wetterauer pakub kangemale chipile +50kW ja 130nm, seda 171kW mootori puhul. Mida 115 000 sõitnud käigukast sellest arvab? Muidugi tegemist on ikka
päris karmi võimsuse kasvuga.... Kas kütusekulu reaalselt langeb? MTM'i lehe järgi nende softi puhul hoopis tõuseb 0,5 liitrit. Kütusekulu ja
jalanumbri seosest ma juba tean. Aga mõtlen sama sõidustiili juures. Mina näiteks sõidan enda chipitud biturboga raske jala puhul sama ökonoomselt kui
tehas ette näinud.
Teiseks. Kas musta hakkab ka viskama? Praegu on summutiotsad täiesti haljad seestpoolt ja pole ka näinud mingisugust musta isegi põhjagaasiga.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.10.11 08:48
|
|
|
Põhimõtteliselt on nii, et kui pumba pingega pole mängitud ning Smoke Limiter hoitud mõistuse piirides, siis ei tohiks ta ka julmalt musta visata.
Kui segu rikkamaks, kui 17:1 läheb, siis hakkab juba päris mõnusalt musta tagant tulema.
|
|
|
|
ahartsi
huviline
Registreerunud 16.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b6 1,9tdi(AVF) avant manuaal
|
postitati 09.10.11 10:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MartinCS
Teiseks. Kas musta hakkab ka viskama? Praegu on summutiotsad täiesti haljad seestpoolt ja pole ka näinud mingisugust musta isegi põhjagaasiga.
|
Täiesti haljad summutiotsad = DPF filter.
DPF filter = et sa ei näe sealt tahma ükskõik kui rikka seguga.
Vähemalt esialgu küll mitte.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.10.11 21:46
|
|
|
Ma tean, et pole väga keskkonnasõbralik, kuid koos selle chippimisega soovitaks ka DPF vahelt visata.
Ülevaatusel sellest probleeme justkui tulla ei tohiks.
DPF-ga on jah paraku nii, et laisalt tehtud seade võib selle ära tappa, sama asi on näiteks kõrge EGT-ga jne.
Seepärast ongi soovitus teha mingi suure tegija juures seda asja, eriti autol, kus on kaasaegsem mootor ja rohkem lisavidinaid, mis palju raha
maksavad...
|
|
|
|
kullu
huviline
Registreerunud 09.02.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1,9 TDI
|
postitati 10.10.11 13:04
|
|
|
Mina kui teema algataja, olen päris võhik selle teema koha pealt. Olen kah kuulnud igasuguseid erinevaid versioone sellest chipist. Igaljuhul lasin
jyrisool endale selle chipi ära panna ja olen tulemusega rahul. Ei oska ennustada kaua mootor veel kestab ja millal kolvidesse augud tulevad - üht
võin aga öelda, et minekut tuli tunduvalt juurde ja loodetavasti kestab ka mootor nii kaua, kuni see auto veel minu käes on. Niiet minu tänusõnad
lähevad praegu küll jyrisoole.
Lõpetuseks tahaks veel öelda, et kui selline teema on, siis võiks rohkem täpsustavat infot kirjutada. Selle all mõtlen ma just seda, et kui keegi
pakub chipi teenust, siis räägiks kohe hinnast ja juurde tulevast võimsusest. Seda chipi moraali olen ma juba inimeste käest kuulnud ja väga tore, et
nendest ohtudest teavitatakse endiselt aga rohkem huvitaks teemakohane info ehk siis maksumus ja teenuseosutaja kontaktandmed, mille jyrisoo käest ka
kohe sain.
|
|
|
erki.t
huviline
Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Got burger? (Jeep)
|
postitati 10.10.11 19:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kullu
Ei oska ennustada kaua mootor veel kestab ja millal kolvidesse augud tulevad - üht võin aga öelda, et minekut tuli tunduvalt juurde ja loodetavasti
kestab ka mootor nii kaua, kuni see auto veel minu käes on. |
VÄGA normaalne suhtumine - !
|
|
|
|
viiruk
huviline
Registreerunud 15.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.11 19:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: erki.t
Tsitaat: | Algselt postitas: kullu
Ei oska ennustada kaua mootor veel kestab ja millal kolvidesse augud tulevad - üht võin aga öelda, et minekut tuli tunduvalt juurde ja loodetavasti
kestab ka mootor nii kaua, kuni see auto veel minu käes on. |
VÄGA normaalne suhtumine - !
|
PS: TDI kolbidel ongi pealpool augud sees, seal toimub kütusesegu põlemine
Mis chippi puutub siis mina ei tea veel kedagi kelle mootor oleks jyrisoo paigaldatud chipi pärast laiali lennanud. Ei tea kuidas 1.9 ga täpselt on
aga näiteks 2.5 TDI- st (AAT) on välja võetud 150+ KW ilma suurema mootori ümberehituseta ja mootor pole laiali lennanud.
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
postitati 08.11.11 20:31
|
|
|
Tsitaat: | Pakun ikka igale autole personaalset softi mille tellin originaal softi järgi. Uuematel autodel copypaste teha ei saa Softid peavad ikka klappima. Ära võta kõiki oma mõõdupuuga. 2,2t võid copida.
Aga edu sulle su ettevõtmistes. Vabandan kui kuidagi su tundeid olen riivanud, üritan end parandada. |
Ei, sa ei paku mitte ühelegile autole personaalset softi.
Vahet pole kas copy paste toimub binaari või siis kaartide tasemel ajus - copy paste annab väga eduliselt teha. Veel hullem on variant, kus loetakse
soft maha, tõstetakse lihtsalt osasid kaarte (piirajad välja, smoke limiter üles, pumba pinge üles, n75 üles, rõhk üles) ilma seda asja reaalse auto
peal tegemata.
Vähem hull on asi siis, kui need antud softid reaalselt dünos tehtud on - kas sa annad iga oma softiga kaasa dünograafiku?
Tegemist on siiski mingisuguste generic chippidega, kuskilt X kohast. Personaalne soft tehakse konkreetse sõiduki peal dünos, milleks Sina võimeline
ei ole. Samuti ei oma sa mitte mingisugust ülevaadet sellest, kuidas MSA12, EDC15, EDC16 ja EDC17 töötavad, millele agaralt chippe pakud.
Sul ei seisa jootekolbki käes ju. Kas jätkan? |
Kiftid vennad !
Mul teile mõlemile pakkuda vanu norrast toodud chippide trükkimis masinaid. siis saaksite mitte ainult copi -> paste teha ja müüa individuaal
chippe (huvi tundmata moto omapära....) vaid lisaks trükkida EDCM-25 jne...
|
|
|
Samzik
klubiliige
Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A
|
postitati 08.11.11 21:26
|
|
|
Inglismaal väidetavalt 1.9 tdi pd mootorist 96kw/130hp välja tõmmatud 240hpd. Pihusti ja turbo annavad välja aga ega ilmselt kumbki kaua ei kannata
välja sellist tampi. Pihusti ehk kuidagi veel.
Kaasaegsetel autodel vw grupis on resursi varu siduril, hoorattal ja muudel osadel üliväike, seda siis minuarvates. Seda siis võrreldes
tankimootoriga s2l. Seega juba mtmi chippi ei kannata originaal sidur hästi välja uuematel autodel kui 2001. Konkereetne näide 2003 aasta autol hakkas
3nda käiguga kiirendamisel sidur libisema seda siis 40 tuhandesel läbisõidul MTM CHIPIGA. Tahan öelda, et enne kui otsustate chippida, tuleks minna
panna külge normaalsem intercooler, mis enamasti töötab võimete piiri lähedal, uus hooratas võimsamalt mudelilt või üldse 1 massiline, sidur korralik.
Turbo vastavalt plaanitavale jõule ja sõidustiilile. Minuteada on Soomes suht hea sedistada autot dynos kui see on uuem ja nt. prj ei soovi teha.
Nemad seal oskavad ka ja keeratakse niipalju kui saab või omanik tahab või soovitavad seal nemad palju mõistlik. Mitte ei tule 5kw juurde jumalteab
kuskohast ja misiganes kvaliteediga. Hind soomes oli odavam kui mtm chipp. Ca 4 aastat tagasi tuli 10000.- eeku koos kohal käigu ja laeva piletitega.
Minuteada Mardi tt käis seal ja kruviti teda paikka.
Rääkides chipi turvalisuset on vw klubis näide sellest, et saksas tuunitud 98 A Passat murdus väntvõll kekselt pooleks. Originaalis 81kw autol kui
passais oli tüf peale chippimist 96kw pannud. LS 250tkm. Seega paneb mõtlema küll kas ikka on seda resurssi ämbriga, et keerame mudkui peale. Minu
autol on näiteks 150tkm läbisõidul hooratas ja sidur vahetatud ja ka turbo. Nii, et ei ole siin juttu miljonist km kusagil. Samas siduri saab ju ka
tutikal autol 10km läbisõidul ära kustudada kui sigatseda. Juhis on ikka väga palju kinni. Kui näiteks chippida ja korra nädala foori tagant minema
paugutada siis ei juhtu ilmselt selle autoga kottigi ka 10 a jooksul resursi mõistes. Kui koguaeg talda anda, siis peaks vaatama tugevamad pulgad
sisse.
Kogu selle jutu peale meenub Hot Rod ajakirjast loetud jutt: mehed mõõtsid V8 4.8l mootori ressurssi, kuna lugejatel panid pildi kotti 450hp pealt
700 hp peale djuunitud mootorid. Mehed tegid sama mootoriga 2 turboga 1.5 barisel rõhul 60 tõmmet rõhku tõstes ja said 1300hpd! Dyno aeg sai otsa ja
nad ei suutnud rakendada piisavalt jõudu rauale, et raud läheks kw pärast puruks. Seade oli lihtsalt õige.
Ise chippisin vw bora 85kw (ES tuning 7000.- eek)sõitsin 40tkm ja müüsin ei mingit probleemi rauaga. Passatit enam ei chipi enne kui uus sidur ja
hooratas ning Intercooler. Siis ilmselt soome, kui prj selle aja peale ikka veel masuudipresse ei tee. .
Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
|
|
|
|
urmask
huviline
Registreerunud 14.11.11
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1.9TD Q; Passat 1.8 Syncro; Jeep 2,7 CRD
|
postitati 21.02.12 12:07
|
|
|
Esimene paagitäis jyrisoo chipiga läbitud. 81kw oli.
Ma väga rahul tulemusega. Ennem ootasin 1 ja 2 käiku, millal otsa saavad, nüüd seda aega pole. 3 käik supper!
Natuke rohkem, kui ootasin.
Nüüd pea sama lõbus, kui 4.0 jeebuga Paraku ainult talvel
|
|
|
|
ristokkk
huviline
Registreerunud 01.12.10
Kasutaja on eemal
Auto: B8 VW
|
postitati 21.02.12 19:51
|
|
|
No palju siis kulu tuli?
|
|
|
urmask
huviline
Registreerunud 14.11.11
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1.9TD Q; Passat 1.8 Syncro; Jeep 2,7 CRD
|
postitati 21.02.12 21:58
|
|
|
No siin minu postituste all algeline hooldusraamat ja kütusekulu olemas. Eks näis, milliseks see kujuneb. Klikka sinna, sealt näha.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |
|