Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Audi A4 2.0 TDI - 2005 - Ever (Vastuseid: 63 | Vaatamisi: 14732)
androt
huviline

Registreerunud 19.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.11 11:01 Tsiteeri

Tahtsin just sama mainida. Välisdiameeter ju PEAB samaks jääma, ega sa ju ometi ei taha 18 tollile miskit 50st rehvi peale suruda? Õigete mõõtude puhul (siinkohal ilmselt 40 nagu eelmine mees ütles) ei muutu 1) ei auto kõrgus maapinnast ega 2) koopavahe. Kõik see on tegelikult visuaalne, näide minu enda masinast:

195/65/15 + originaalvedrustus:
225/40/18 + originaalvedrustus:
225/40/18 + -50mm

Nagu näed, siis teisel pildil tundub kompott lausa naeruväärne, aga see on puhtalt visuaalne tulemus, kuna velg on laiem ning paistab läbi, rehv nii piits jne

Lisaksin veel, et 18 tolli ja 40se profiiliga pole mitte mingi raskus Eestis sõita kui just päris maapiirkondadesse ei roni, sest kui augud ikka on, ei ole tark sealt ka väikese velje ja suure rehviga tuisates üle sõita.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.11 11:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: androt
Lisaksin veel, et 18 tolli ja 40se profiiliga pole mitte mingi raskus Eestis sõita kui just päris pealinna ei roni, sest kui augud ikka on, ei ole tark sealt ka väikese velje ja suure rehviga tuisates üle sõita.

Parandasin ühe vea su lauses, sest enamus kruusateidki on paremas seisus kui kilukarbi etiketil kujutatud asumi tänavateks nimetatud perforeeritud asfaldiribasid.
Koopa ja rehvi vahe võiks sümmeetriline ikka olla, mitte nii, et stange ja karbi juures on 5cm vahe, üleval kaob rehv koopaserva taha ära. Suurem velg, kerge madaldus ja muud polegi vaja. Ei kaota ei mugavuses ega välimuses.

raemees
huviline

Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: BMW E90 320dA 2008a

postitati 10.12.11 11:28 Tsiteeri

Ilmselt mõeldakse ikka vähe teist mõõtu rehvi kasutamist ;)

http://www.upload.ee/image/1879291/audi.jpg

Hea näide minu enda A4 peale ostmist kui all oli rehv 255/55 R18 :D

Ever
huviline

Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B8 S-Line 2.0 TDI

postitati 10.12.11 11:31 Tsiteeri

Jah, esialgu ma ei mõelnud rehvi kõrgust vähendada. Nüüd tundub, et välimuse huvides peaks seda siiski tegema :D

Ahjaa, hommikune anomaalia oli nüüd kummalisel kombel kadunud. Juba mitmes probleem, mis laheneb auto seisma jätmise ja uuesti käivitamisega.

androt
huviline

Registreerunud 19.09.09
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.11 11:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmoParandasin ühe vea su lauses, sest enamus kruusateidki on paremas seisus kui kilukarbi etiketil kujutatud asumi tänavateks nimetatud perforeeritud asfaldiribasid.

Tõsi, liiklen Pärnus ja Tallinnas valdavalt ning päris kõige halvemate kõrvalteede peale ehk ei juhtu ja seda parem on olukord kui kruusateed tõesti nii head on (enda auto puhul olen vastikuteks teedeks just treppisõidetud teed ristinud, sest siis madal profiil ja väike madaldus küll suurimat naudingut ei paku :D)

Raemees, tuleb tunnistada, et sellise nurga alt vaadates ei näe auto sugugi inetu välja sellise profiiliga, täitsa ponks. Spidomeetri anomaaliaid tuleb aga siiski arvesse võtta. Üldiselt nõustun Tarmoga, tee parim valik! ;)

ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 10.12.11 17:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raemees
Ilmselt mõeldakse ikka vähe teist mõõtu rehvi kasutamist ;)

http://www.upload.ee/image/1879291/audi.jpg

Hea näide minu enda A4 peale ostmist kui all oli rehv 255/55 R18 :D

Kas see on Allroad?

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi

postitati 10.12.11 18:26 Tsiteeri

Ei ole Allroad ju :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 10.12.11 18:34 Tsiteeri

Fugi, ridadevahelt oli vaja lugeda.

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi

postitati 10.12.11 18:38 Tsiteeri

Üks rida su postituses aint oligi, oleks kaks olnud siis oleks nende vahelt lugenud :P
P.S Sain aru nüüd.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Ever
huviline

Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.02.12 06:50 Tsiteeri

Seoses külmade ilmadega on tekkinud probleem eelsüüteküünaldega. Süüte sisse keeramisel põleb küünalde tuli vaevalt 2 sekundit ning käivitamisel tundub, et kõik silindrid ei hakka korraga tööle. Abiks on see, kui mitu korda süüdet anda ja alles siis käivitada. Kas vigaste küünalde korral peaks mingit veateadet ka näitama?

corbe
huviline

Registreerunud 11.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: A5 Q | A6 C8 Q

postitati 14.02.12 06:58 Tsiteeri

Mul on näidanud nii A4 kui A6 puhul ära eelsüüteküünla vea, ehk siis midagi peaks ta ikka ära salvestama kõikide eelduste kohaselt.

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 14.02.12 09:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ever
Seoses külmade ilmadega on tekkinud probleem eelsüüteküünaldega. Süüte sisse keeramisel põleb küünalde tuli vaevalt 2 sekundit ning käivitamisel tundub, et kõik silindrid ei hakka korraga tööle. Abiks on see, kui mitu korda süüdet anda ja alles siis käivitada. Kas vigaste küünalde korral peaks mingit veateadet ka näitama?

Teoorias peab küünlaviga näitama, aga praktikas ei pruugi auto poolpidust küünalt tuvastada. Muidu see on normaalne, et tuli põleb vaevalt 2 sekundit. Tule kustumine annab juhile märku, et auto arvates võiks käivitada. Tegelikult köetakse küünlaid edasi. Peale käivitust, toimub samuti edasi kütmine. Mina omal loen peale tule kustumist kolmeni ja siis käivitan.

http://www.turbocompressori.net/candelette_7.jpg

Natuke juttu
http://www.turbocompressori.net/glow_plugs.htm

Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Ever
huviline

Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 24.02.12 14:15 Tsiteeri

Nii, praeguseks on masin mind juba peaaegu terve aasta tublilt teeninud. Selle ajaga olen läbi sõitnud ~20000 km. Seni on kõik piirdunud enamasti korrapäraste hooldustega ja suuremaid probleeme pole esinenud. Keskmiseks kütusekuluks näitab kompuuter 5,4 l/100km. Kevadiseks plaaniks on siis 18" velg ja huvi on hakanud pakkuma ka s-line mudelitele omane katuse/tagumise luugi spoiler.

Üks talvine illustreeriv pilt kah :)

http://i.imgur.com/RWVmR.jpg

Ricky
huviline

Registreerunud 10.06.09
Kasutaja on eemal

postitati 24.02.12 16:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Nii, vidin käes ja kindalaekas oma koha leidnud. Esmamulje on väga hea, paigaldus oli lihtne ja helikvaliteet on parim, mis nende kõlaritega olla saab ;)

http://imageshack.us/m/828/4834/dmcob.jpg

Millega tegu?

Ever
huviline

Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 24.02.12 16:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ricky
Millega tegu?

http://www.eastmedia.ee/et/car_media_adapters/audi/e-traveller_dmc-9088a_vw01vw03/

Ever
huviline

Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.12 08:59 Tsiteeri

Kevad jõuab järjest lähemale ja oleks viimane aeg hakata edevamaid velgi otsima. Praeguse seisuga olen otsustanud 18" kasuks ja valik on taandunud kahe mudelini:

http://img1.auto24.ee/auto24/products/320/595/25117595.jpg

http://img10.auto24.ee/auto24/products/320/601/25117601.jpg

Ever
huviline

Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.03.12 12:56 Tsiteeri

Läks siis hoopis nii, et sain pakkumise, millest ei suutnud ära öelda. Suviseks veljeks sai 18" BBS Calito ja rehviks 245/40/18 Michelin Pilot Sport 3. Rehv sai ikkagi tunduvalt laiem ja kõrgem, kui esialgu plaanitud - originaalist on ~3% suurema diameetriga. Üsna napilt läksid alla, aga õnneks mingit vastukäimist proovisõidu ajal ei märganud. Loodetavasti on vähemalt sõit natuke pehmem, kui 225/40/18 rehviga oleks :)

http://i.imgur.com/SIewG.jpg

Ever
huviline

Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 21.03.12 17:05 Tsiteeri

Selle aasta esimese pesuga otsustas tagumise luugi pealt "2.0" ära kukkuda. Nüüd ei suudagi ära otsustada, kas liimida puudujääk tagasi või eemaldada ka ülejäänud osa. Sellega seoses äkki keegi oskab soovitada, millega ohutult vana liimi jäägid eemaldada ja millist liimi peaks ise kasutama, et esimese survepesuga midagi jälle ära ei kaoks?

Imres
huviline

Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Competition quattro 20vt

postitati 21.03.12 20:04 Tsiteeri

Eemaldamiseks spets kummiketas või silikoni eemaldi. Tagasi panekuks korralik kahepoolne teip koos korraliku eeltööga.

Best ET 13,414@A4
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Ever
huviline

Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.12 13:32 Tsiteeri

Nonii, kui suverehvid alla sain, siis otsustas ka lumi tagasi tulla. Igatahes allpool üks kiire klõps praegusest väljanägemisest. Peab mainima, et lähemal uurimisel ei olnud see mahtumine midagi nii napp, kui esialgu tundus. Lisaks sai talvest räsitud kojamehed uute Bosch AeroTwin'ide vastu vahetatud ja tagumiselt luugilt kõik embleemid peale nelja rõnga eemaldatud. Eks mingi aeg loodan ka ühe korraliku pildiseeria siia lisada.

http://i.imgur.com/ZiPEc.jpg

MartK
huviline

Registreerunud 29.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6, Audi A6 C4

postitati 31.03.12 17:58 Tsiteeri

Väga viis veljed, isegi tahaks sarnaseid kodarvelgi. Jääme siis pikemat pildiseeriat ootama ! ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Ever
huviline

Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.04.12 11:58 Tsiteeri

Kui kellelgi huvi, siis võin veljed koos rehvidega soodsalt ära ka müüa. Pole just päris minu maitse, sest ise eelistaksin natuke hõredama kodaravahega velgi. Samas peab ütlema, et iga päevaga hakkavad nad aina rohkem mulle meeldima ;)

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 04.04.12 12:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui kellelgi huvi, siis võin veljed koos rehvidega soodsalt ära ka müüa. Pole just päris minu maitse, sest ise eelistaksin natuke hõredama kodaravahega velgi. Samas peab ütlema, et iga päevaga hakkavad nad aina rohkem mulle meeldima ;)

Hehee, tahtsin just sama öelda, et väiksemale autole sobib hõredam kodar, aga ega see ka nüüd ju kole pole:P Lugedes sinu rehvi mõõtu ning kommentaare mahtumise poolelt ja eespool ühe inimese 255/55 R18 juttu, siis sain kinnitust oma aimdusele, et see eelnev mõõt on valesti kirja saanud. Mul on olnud all 225/50 R17 ja juba see on päris suur seal all, nägi välja vähemalt sama suur nagu siin ühe eelneva klubilise pildil 255/55 R18:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
renv
huviline

Registreerunud 28.02.11
Kasutaja on eemal

Auto: b7 a4 2.0tdi

postitati 07.04.12 10:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Keskmiseks kütusekuluks näitab kompuuter 5,4 l/100km.

Oled seda täispaagi meetodil kontrollinud ka? Paar paaki olen proovinud comp2 nullimist, et jälgida huvi pärast läbitud teepikkust/keskmist kiirust ja küttekulu paagi kohta, kuid sõltumata sõidustiilist kukkus comp2 keskmine kulu alati kuskile 4,4-4,6 kanti. Absoluutselt mitte mingit seost reaalse kuluga (paagimeetodit kasutades). Minu viimase 20000km keskmine spritmonitori andmetel täpselt 6,50 , auto ise lahmiks ma arvan mingi 4,2 kanti sellise distantsi peale. Seda viimase 2tunni kulu näitaks nagu enam-vähem õigesti, ei oskagi seisukohta võtta. Sul asi algusest peale täpne olnud või annab seda kuidagil õigeks reguleerida, ala nagu bemmidel?

Kuidas 18" sõidumugavusele mõjus 16 pealt tulles?

Ever
huviline

Registreerunud 03.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 07.04.12 16:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: renv
Tsitaat:
Keskmiseks kütusekuluks näitab kompuuter 5,4 l/100km.

Oled seda täispaagi meetodil kontrollinud ka? Paar paaki olen proovinud comp2 nullimist, et jälgida huvi pärast läbitud teepikkust/keskmist kiirust ja küttekulu paagi kohta, kuid sõltumata sõidustiilist kukkus comp2 keskmine kulu alati kuskile 4,4-4,6 kanti. Absoluutselt mitte mingit seost reaalse kuluga (paagimeetodit kasutades). Minu viimase 20000km keskmine spritmonitori andmetel täpselt 6,50 , auto ise lahmiks ma arvan mingi 4,2 kanti sellise distantsi peale. Seda viimase 2tunni kulu näitaks nagu enam-vähem õigesti, ei oskagi seisukohta võtta. Sul asi algusest peale täpne olnud või annab seda kuidagil õigeks reguleerida, ala nagu bemmidel?

Kuidas 18" sõidumugavusele mõjus 16 pealt tulles?

Olen paagimeetodi abil paar korda kontrollinud ja saanud üsna sarnase tulemuse. Erinevus tuli võibolla 0,2-0,3 kanti, kusjuures kompuuter näitas tõesti vähem. Võibolla peaks pikema läbisõiduga kontrollima, siis äkki tuleb suurem vahe. Reguleerimisest ei tea kahjuks midagi, äkki mõni targem mees oskab sõna sekka öelda?

Ütleme nii, et 18" annab ikka Tallinna tänavate aukudest ja ebatasasustest paremini märku, kuid ega see asi nüüd nii hull ka ei ole. Võibolla mängib rolli ka see, et rehv sai natuke kõrgem, kui tegelikult oleks pidanud olema. Vähemalt näitab spidomeeter nüüd täpset sõidukiirust, sest varem kippus ta ikka tunduvalt suuremaid numbreid näitama.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 29.1% - SQL: 70.9%]