Lehekülgi: 1 2 |
ARS
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 quattro & VW Touareg 2005a
|
postitati 22.02.11 15:25
|
|
|
Mul öeldi algul et süütepool!vahetasin ära aga sama jama ikka!
Nüüd tuli välja et ajukarp läbi:S
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 22.02.11 20:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ARS
Nüüd tuli välja et ajukarp läbi:S |
Mis möttes aju karp?
ECU, ehk mootoriaju vajab vahetust?
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
ARS
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.02.11 22:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Mis möttes aju karp?
ECU, ehk mootoriaju vajab vahetust? |
Jap täpselt nii öeldi:S ja diagnost näitab ka seda et 4 silinder ei tööta hetkeks!Ma ei saanud eriti sellest segasest teemast aru!pmst aju ei anna
käsklust mingi aädeme teemale vms ma ei tea keeruline:S
|
|
|
ARS
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.02.11 22:48
|
|
|
Mis möttes aju karp?
Jap täpselt nii öeldi:S ja diagnost näitab ka seda et 4 silinder ei tööta hetkeks!Ma ei saanud eriti sellest segasest teemast aru!pmst aju ei anna
käsklust mingi sädeme teemale vms ma ei tea keeruline:S
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 27.02.11 07:05
|
|
|
Mis möttes aju karp?
käsklust mingi aädeme teemale vms ma ei tea keeruline:S |
On nad ikka pädevad diagnostikud, sest paljud ei tea, et aju ja süütepoolide vahel on kommutaatorid, millel võib üks kanal läbi olla.
|
|
|
|
ARS
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.03.11 11:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: samru
Mis möttes aju karp?
käsklust mingi aädeme teemale vms ma ei tea keeruline:S |
On nad ikka pädevad diagnostikud, sest paljud ei tea, et aju ja süütepoolide vahel on kommutaatorid, millel võib üks kanal läbi olla.
|
Oskad sa sellest täpsemalt rääkida?kus asub näiteks ja kas seda saab vahetada või korda teha? tänud ette juba
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
|
ARS
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.03.11 17:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: seitsmene
Tsitaat: | Algselt postitas: samru
|
Oskad sa sellest täpsemalt rääkida?kus asub näiteks ja kas seda saab vahetada või korda teha? tänud ette juba |
Paremal pool katete all, iseäraliku okolaadi olemisega kaks ühesuguse kujuga vidinat. Kui neid omavahel vahetada, peaks viga teise pütti kolima.
Umbes sedamoodi näevad välja. Ega seal palju remontida pole midagi, kui otsas on, siis tuleks uus/uued panna.
|
Küsiks veel et kuidas need on siis püttide peale jaotatud?kui neid on kaks!
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.03.11 17:32
|
|
|
Üks toimetab ühe silindrireaga, teine teise reaga...nii lihtsalt töötabgi.
V6-l 1 kommutaator ning R4-l samuti 1 kommutaator.
|
|
|
|
ARS
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.03.11 17:37
|
|
|
Üks toimetab ühe silindrireaga, teine teise reaga...nii lihtsalt töötabgi.
V6-l 1 kommutaator ning R4-l samuti 1 kommutaator. |
Aga mul on V8 siis ongi üks 1 silindrirea ja teine teise oma?Tänud vastuse eest
|
|
|
ARS
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.03.11 17:41
|
|
|
Aga kui see vidin on läbi,kas on siis võimalik,et ta jätab ainult ühe silindri tööst välja?kas ta kõiki nelja üheltpoolt ei peaks?
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
ARS
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.03.11 18:14
|
|
|
üks küsimus veel mul on mootor 3,7 kas 4,2 oma ei sobiks?taaskord tänud
vastuse eest
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
ARS
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.03.11 20:11
|
|
|
vastuse eest |
Peaks ikka sobima...4.2 ju ka v8 |
Selge esmaspäeval pidi see soomlane proovima hakkama eks siis näha ole kas
on selle viga Tänud abi eest
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.03.11 07:59
|
|
|
Mind pole küll vaja tänada...siin oli juba enne mind vihjatud tollele"sokolaadi tükikesele".
Lihtsalt infoks juurde, et ei pea konkreetselt a8 oma olema...a6 4.2 sobitub samuti.
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.03.11 08:15
|
|
|
vastuse eest |
Peaks ikka sobima...4.2 ju ka v8 |
Selge esmaspäeval pidi see soomlane proovima hakkama eks siis näha ole kas
on selle viga Tänud abi eest |
Sinna sobivad ka 1,8l neljasilindrilise Audi/VW grupi mootori kommukad.
Üks kommukas on 2, 3, 5, 8 silinder ja teine 1, 4, 6, 7 silinder.
|
|
|
|
ARS
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.03.11 19:17
|
|
|
Tänud kõigile kes aitasid täna sai siis vahetatud kommud ringi ja säde
olemas 
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 11.03.11 16:40
|
|
|
Terekest!
Tundub, et esialgne teemaalgataja sai probleemile lahenduse ja kasutan juhust ning ei hakanud uut teemat tegema, kuna tundub, et see on kõige
lähedasem teema minu murele. Autoks on 02. a. 4B A6 3.0 V6 bensiin. Mure seisneb selles, et väga lühikese aja vältel (periood ca. 2-3 kuud) peksab 1
ja/või 3 silindri süütepoole läbi (vasaku poole silindrite rida siis 1, 2, 3). Kellades hakkab vilkuma tavapärane mootori tuli ja mootori töö on sel
juhul ka teadagi, et ebaühtlane. Siiani on nüüd vahetatud 1 ja 3 silindri poole 3x. Küll on ostetud sinna odavamaid ning ka kallimaid poole. Viimased
ongi kallimad. Kusjuures 4., 5. ja 6. silindri poolid on siiani originaalid ja kestavad.
1.Kas võib olla siin ka sama probleem, et viga on hoopis kommutaatoris? Klubiliige samru teadis V8 kohta ära öelda kumb pool vasaku ja kumb pool on
parema poole oma. Kas teab ehk ka V6 kohta? Ning samuti viitab ehk keegi nende asukoha kohta. Koodki ei teeks paha.
2.Palju räägitud küünalde probleemi ka välistaks, kuna küünlad on sõitnud auto peal ca 10K km.
3. Kui reaalne on, et vanad poolid on siiski olnud töökorras, kuigi veakoodide lugemine näitas (misfire nagu ikka) viga poolis ja peale asendamist,
paariks kuuks, viga kadus ja mootor töötas korrapäraselt. Küsin, kuna vanad poolid on alles (kallimad) ja kas on neid mõtet tagasi üldse panna või
siis mitte mingil juhul ei tohiks neid enam kasutada.
4. Kas leidub ka töökodasid, diagnostika asutusi, kes saavad süütepoolide korrasolekut kontrollida? On see üldse võimalik? Leidub ehk Tartus selline
koht?
5. Kontrollimise kohta usun, et toimib ka samuti vahetamine omavahel. Kui probleem ümber kolib, on teada, et kommutaatoris viga.
Enne kui ise asjasse füüsiliselt süübin, sooviks nendele küsimustele vastuseid. Annan kindlasti teada, kas ka seekord on sama silindri(te) pooli(d)
läbi läinud, kui kaabli külge saan. Kuigi pärast selle teema lugemist on tõenäosus üsna suur. Soovitust, et vaheta kõik poolid ühekorraga ka pole
mõtet soovitada, eriti juhul kui ongi viga kommutaatoris. Sel juhul oleks tegu veel suurema laristamisega.
Ettetänades.
Ettetänades
EDIT: Kas ka v6-le võib küsida 1.8 kommukaid?
Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.03.11 19:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
Terekest!
Tundub, et esialgne teemaalgataja sai probleemile lahenduse ja kasutan juhust ning ei hakanud uut teemat tegema, kuna tundub, et see on kõige
lähedasem teema minu murele. Autoks on 02. a. 4B A6 3.0 V6 bensiin. Mure seisneb selles, et väga lühikese aja vältel (periood ca. 2-3 kuud) peksab 1
ja/või 3 silindri süütepoole läbi (vasaku poole silindrite rida siis 1, 2, 3). Kellades hakkab vilkuma tavapärane mootori tuli ja mootori töö on sel
juhul ka teadagi, et ebaühtlane. Siiani on nüüd vahetatud 1 ja 3 silindri poole 3x. Küll on ostetud sinna odavamaid ning ka kallimaid poole. Viimased
ongi kallimad. Kusjuures 4., 5. ja 6. silindri poolid on siiani originaalid ja kestavad.
1.Kas võib olla siin ka sama probleem, et viga on hoopis kommutaatoris? Klubiliige samru teadis V8 kohta ära öelda kumb pool vasaku ja kumb pool on
parema poole oma. Kas teab ehk ka V6 kohta? Ning samuti viitab ehk keegi nende asukoha kohta. Koodki ei teeks paha.
2.Palju räägitud küünalde probleemi ka välistaks, kuna küünlad on sõitnud auto peal ca 10K km.
3. Kui reaalne on, et vanad poolid on siiski olnud töökorras, kuigi veakoodide lugemine näitas (misfire nagu ikka) viga poolis ja peale asendamist,
paariks kuuks, viga kadus ja mootor töötas korrapäraselt. Küsin, kuna vanad poolid on alles (kallimad) ja kas on neid mõtet tagasi üldse panna või
siis mitte mingil juhul ei tohiks neid enam kasutada.
4. Kas leidub ka töökodasid, diagnostika asutusi, kes saavad süütepoolide korrasolekut kontrollida? On see üldse võimalik? Leidub ehk Tartus selline
koht?
5. Kontrollimise kohta usun, et toimib ka samuti vahetamine omavahel. Kui probleem ümber kolib, on teada, et kommutaatoris viga.
Enne kui ise asjasse füüsiliselt süübin, sooviks nendele küsimustele vastuseid. Annan kindlasti teada, kas ka seekord on sama silindri(te) pooli(d)
läbi läinud, kui kaabli külge saan. Kuigi pärast selle teema lugemist on tõenäosus üsna suur. Soovitust, et vaheta kõik poolid ühekorraga ka pole
mõtet soovitada, eriti juhul kui ongi viga kommutaatoris. Sel juhul oleks tegu veel suurema laristamisega.
Ettetänades.
Ettetänades
EDIT: Kas ka v6-le võib küsida 1.8 kommukaid? |
Sellel mootoril pole eraldi kommukaid. Kas küünlad on korralikud ja ümbrus puhas õlist?
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.03.11 19:18
|
|
|
Viimati vaadates küll jah. Mittetöötavatel poolide ümbruses pole täheldanud õlilekkeid. Üldiselt on õlikulu ka normis olnud. Teades, et see mootor
sööbki õli. Õlivahetused on ka ca. 15K km juures olnud.
Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.03.11 12:57
|
|
|
Niisiis. Juhe sappa ja selgus seekord, et vigane oli 4. silindri süütepool. Peale asendamist ja veakoodide kustutamist on auto jälle liikvel. Kas ikka
ongi nii nendel selle aastakäigu ümbruses toodetud v6-tel ja v8-tel nii, et kui 1 pool on läinud, siis on targem vahetada kõik poolid korraga, mis
siis, et ülejäänud 5 või 7 on töökorras? Küsin, kuna ise saan nagu aru sellest, lugedes pidevalt foorumit ja sarnaseid teemasid, kuid mitte ei suuda
konkreetse auto omanikule selgeks teha, et see on ok. Küsimus tuleb sealt vastu, et kas igaksjuhuks mootorit ei peaks välja vahetama?
Ahjaa. Kaaned ei lekkinud. Õlitase on normis juba pikemat aega.
Siiski oleks tore teada, põhjuseid, mis seda poolide lõppemist võivad mõjutada. Vale pingega aku, laadimine, aju signaalid vms. Ehk koguneb siia
teemasse rohkem infot selle kohta ja edaspidi teavad teised, mida kontrollida, jälgida tihemini.
Parimat.
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
karlos123
huviline
Registreerunud 13.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.06.13 19:42
|
|
|
Tere.mul mure oma v8 3.6 vahetasin pensupumba ära ja käivitasin lõi põlema punase tule CAT.oskab keegi aitada.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |