Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Audi a8 1996 a armatuuris vilkuv ja punane sõna CAT (Vastuseid: 47 | Vaatamisi: 5288)
ARS
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 quattro & VW Touareg 2005a

postitati 22.02.11 15:25 Tsiteeri

Mul öeldi algul et süütepool!vahetasin ära aga sama jama ikka!
Nüüd tuli välja et ajukarp läbi:S

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 22.02.11 20:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ARS

Mis möttes aju karp?
ECU, ehk mootoriaju vajab vahetust?

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ARS
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 26.02.11 22:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kuits
Tsitaat:

Mis möttes aju karp?

Jap täpselt nii öeldi:S ja diagnost näitab ka seda et 4 silinder ei tööta hetkeks!Ma ei saanud eriti sellest segasest teemast aru!pmst aju ei anna käsklust mingi aädeme teemale vms ma ei tea keeruline:S

ARS
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 26.02.11 22:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Mis möttes aju karp?

Jap täpselt nii öeldi:S ja diagnost näitab ka seda et 4 silinder ei tööta hetkeks!Ma ei saanud eriti sellest segasest teemast aru!pmst aju ei anna käsklust mingi sädeme teemale vms ma ei tea keeruline:S

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 27.02.11 07:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Mis möttes aju karp?

Jap täpselt nii öeldi:S ja diagnost näitab ka seda et 4 silinder ei tööta hetkeks!Ma ei saanud eriti sellest segasest teemast aru!pmst aju ei anna käsklust mingi aädeme teemale vms ma ei tea keeruline:S

On nad ikka pädevad diagnostikud, sest paljud ei tea, et aju ja süütepoolide vahel on kommutaatorid, millel võib üks kanal läbi olla.

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ARS
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.11 11:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: samru
Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Mis möttes aju karp?

On nad ikka pädevad diagnostikud, sest paljud ei tea, et aju ja süütepoolide vahel on kommutaatorid, millel võib üks kanal läbi olla.

Oskad sa sellest täpsemalt rääkida?kus asub näiteks ja kas seda saab vahetada või korda teha?:P:)tänud ette juba

seitsmene
huviline

Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4,2

postitati 04.03.11 15:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Oskad sa sellest täpsemalt rääkida?kus asub näiteks ja kas seda saab vahetada või korda teha?:P:)tänud ette juba

Kapoti all paremal pool katete all, iseäraliku šokolaadi olemisega kaks ühesuguse kujuga vidinat. Kui neid omavahel vahetada, peaks viga teise pütti kolima.
Umbes sedamoodi näevad välja. Ega seal palju remontida pole midagi, kui otsas on, siis tuleks uus/uued panna.

http://184.72.239.143/mu/aefcc254-0eca-6227.jpg

ARS
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.11 17:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: seitsmene
Tsitaat:
Tsitaat:

Paremal pool katete all, iseäraliku šokolaadi olemisega kaks ühesuguse kujuga vidinat. Kui neid omavahel vahetada, peaks viga teise pütti kolima.
Umbes sedamoodi näevad välja. Ega seal palju remontida pole midagi, kui otsas on, siis tuleks uus/uued panna.

http://184.72.239.143/mu/aefcc254-0eca-6227.jpg

Küsiks veel et kuidas need on siis püttide peale jaotatud?kui neid on kaks!

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.11 17:32 Tsiteeri

Üks toimetab ühe silindrireaga, teine teise reaga...nii lihtsalt töötabgi.
V6-l 1 kommutaator ning R4-l samuti 1 kommutaator.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ARS
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.11 17:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Üks toimetab ühe silindrireaga, teine teise reaga...nii lihtsalt töötabgi.
V6-l 1 kommutaator ning R4-l samuti 1 kommutaator.

Aga mul on V8 siis ongi üks 1 silindrirea ja teine teise oma?Tänud vastuse eest:)

ARS
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.11 17:41 Tsiteeri

Aga kui see vidin on läbi,kas on siis võimalik,et ta jätab ainult ühe silindri tööst välja?kas ta kõiki nelja üheltpoolt ei peaks?

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.11 17:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Aga mul on V8 siis ongi üks 1 silindrirea ja teine teise oma?Tänud vastuse eest:)

Nii ongi :cool:

ARS
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 18:14 Tsiteeri

üks küsimus veel:)mul on mootor 3,7 kas 4,2 oma ei sobiks?taaskord tänud vastuse eest

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 18:50 Tsiteeri

Tsitaat:
üks küsimus veel:)mul on mootor 3,7 kas 4,2 oma ei sobiks?taaskord tänud vastuse eest

Peaks ikka sobima...4.2 ju ka v8;)

ARS
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 20:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Selge esmaspäeval pidi see soomlane proovima hakkama:P eks siis näha ole kas on selle viga:)Tänud abi eest:)

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.11 07:59 Tsiteeri

Mind pole küll vaja tänada...siin oli juba enne mind vihjatud tollele"sokolaadi tükikesele".
Lihtsalt infoks juurde, et ei pea konkreetselt a8 oma olema...a6 4.2 sobitub samuti.

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.11 08:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Selge esmaspäeval pidi see soomlane proovima hakkama:P eks siis näha ole kas on selle viga:)Tänud abi eest:)

Sinna sobivad ka 1,8l neljasilindrilise Audi/VW grupi mootori kommukad.

Üks kommukas on 2, 3, 5, 8 silinder ja teine 1, 4, 6, 7 silinder.

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ARS
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 08.03.11 19:17 Tsiteeri

Tänud kõigile kes aitasid:) täna sai siis vahetatud kommud ringi ja säde olemas:P:)

Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 220v

postitati 11.03.11 16:40 Tsiteeri

Terekest!

Tundub, et esialgne teemaalgataja sai probleemile lahenduse ja kasutan juhust ning ei hakanud uut teemat tegema, kuna tundub, et see on kõige lähedasem teema minu murele. Autoks on 02. a. 4B A6 3.0 V6 bensiin. Mure seisneb selles, et väga lühikese aja vältel (periood ca. 2-3 kuud) peksab 1 ja/või 3 silindri süütepoole läbi (vasaku poole silindrite rida siis 1, 2, 3). Kellades hakkab vilkuma tavapärane mootori tuli ja mootori töö on sel juhul ka teadagi, et ebaühtlane. Siiani on nüüd vahetatud 1 ja 3 silindri poole 3x. Küll on ostetud sinna odavamaid ning ka kallimaid poole. Viimased ongi kallimad. Kusjuures 4., 5. ja 6. silindri poolid on siiani originaalid ja kestavad.

1.Kas võib olla siin ka sama probleem, et viga on hoopis kommutaatoris? Klubiliige samru teadis V8 kohta ära öelda kumb pool vasaku ja kumb pool on parema poole oma. Kas teab ehk ka V6 kohta? Ning samuti viitab ehk keegi nende asukoha kohta. Koodki ei teeks paha.
2.Palju räägitud küünalde probleemi ka välistaks, kuna küünlad on sõitnud auto peal ca 10K km.
3. Kui reaalne on, et vanad poolid on siiski olnud töökorras, kuigi veakoodide lugemine näitas (misfire nagu ikka) viga poolis ja peale asendamist, paariks kuuks, viga kadus ja mootor töötas korrapäraselt. Küsin, kuna vanad poolid on alles (kallimad) ja kas on neid mõtet tagasi üldse panna või siis mitte mingil juhul ei tohiks neid enam kasutada.
4. Kas leidub ka töökodasid, diagnostika asutusi, kes saavad süütepoolide korrasolekut kontrollida? On see üldse võimalik? Leidub ehk Tartus selline koht?
5. Kontrollimise kohta usun, et toimib ka samuti vahetamine omavahel. Kui probleem ümber kolib, on teada, et kommutaatoris viga.

Enne kui ise asjasse füüsiliselt süübin, sooviks nendele küsimustele vastuseid. Annan kindlasti teada, kas ka seekord on sama silindri(te) pooli(d) läbi läinud, kui kaabli külge saan. Kuigi pärast selle teema lugemist on tõenäosus üsna suur. Soovitust, et vaheta kõik poolid ühekorraga ka pole mõtet soovitada, eriti juhul kui ongi viga kommutaatoris. Sel juhul oleks tegu veel suurema laristamisega.

Ettetänades.

Ettetänades

EDIT: Kas ka v6-le võib küsida 1.8 kommukaid?

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan rehvid Baltyre'st
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.11 19:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kivitare
Terekest!

Tundub, et esialgne teemaalgataja sai probleemile lahenduse ja kasutan juhust ning ei hakanud uut teemat tegema, kuna tundub, et see on kõige lähedasem teema minu murele. Autoks on 02. a. 4B A6 3.0 V6 bensiin. Mure seisneb selles, et väga lühikese aja vältel (periood ca. 2-3 kuud) peksab 1 ja/või 3 silindri süütepoole läbi (vasaku poole silindrite rida siis 1, 2, 3). Kellades hakkab vilkuma tavapärane mootori tuli ja mootori töö on sel juhul ka teadagi, et ebaühtlane. Siiani on nüüd vahetatud 1 ja 3 silindri poole 3x. Küll on ostetud sinna odavamaid ning ka kallimaid poole. Viimased ongi kallimad. Kusjuures 4., 5. ja 6. silindri poolid on siiani originaalid ja kestavad.

1.Kas võib olla siin ka sama probleem, et viga on hoopis kommutaatoris? Klubiliige samru teadis V8 kohta ära öelda kumb pool vasaku ja kumb pool on parema poole oma. Kas teab ehk ka V6 kohta? Ning samuti viitab ehk keegi nende asukoha kohta. Koodki ei teeks paha.
2.Palju räägitud küünalde probleemi ka välistaks, kuna küünlad on sõitnud auto peal ca 10K km.
3. Kui reaalne on, et vanad poolid on siiski olnud töökorras, kuigi veakoodide lugemine näitas (misfire nagu ikka) viga poolis ja peale asendamist, paariks kuuks, viga kadus ja mootor töötas korrapäraselt. Küsin, kuna vanad poolid on alles (kallimad) ja kas on neid mõtet tagasi üldse panna või siis mitte mingil juhul ei tohiks neid enam kasutada.
4. Kas leidub ka töökodasid, diagnostika asutusi, kes saavad süütepoolide korrasolekut kontrollida? On see üldse võimalik? Leidub ehk Tartus selline koht?
5. Kontrollimise kohta usun, et toimib ka samuti vahetamine omavahel. Kui probleem ümber kolib, on teada, et kommutaatoris viga.

Enne kui ise asjasse füüsiliselt süübin, sooviks nendele küsimustele vastuseid. Annan kindlasti teada, kas ka seekord on sama silindri(te) pooli(d) läbi läinud, kui kaabli külge saan. Kuigi pärast selle teema lugemist on tõenäosus üsna suur. Soovitust, et vaheta kõik poolid ühekorraga ka pole mõtet soovitada, eriti juhul kui ongi viga kommutaatoris. Sel juhul oleks tegu veel suurema laristamisega.

Ettetänades.

Ettetänades

EDIT: Kas ka v6-le võib küsida 1.8 kommukaid?

Sellel mootoril pole eraldi kommukaid. Kas küünlad on korralikud ja ümbrus puhas õlist?

Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.11 19:18 Tsiteeri

Viimati vaadates küll jah. Mittetöötavatel poolide ümbruses pole täheldanud õlilekkeid. Üldiselt on õlikulu ka normis olnud. Teades, et see mootor sööbki õli. Õlivahetused on ka ca. 15K km juures olnud.

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan rehvid Baltyre'st
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.03.11 12:57 Tsiteeri

Niisiis. Juhe sappa ja selgus seekord, et vigane oli 4. silindri süütepool. Peale asendamist ja veakoodide kustutamist on auto jälle liikvel. Kas ikka ongi nii nendel selle aastakäigu ümbruses toodetud v6-tel ja v8-tel nii, et kui 1 pool on läinud, siis on targem vahetada kõik poolid korraga, mis siis, et ülejäänud 5 või 7 on töökorras? Küsin, kuna ise saan nagu aru sellest, lugedes pidevalt foorumit ja sarnaseid teemasid, kuid mitte ei suuda konkreetse auto omanikule selgeks teha, et see on ok. Küsimus tuleb sealt vastu, et kas igaksjuhuks mootorit ei peaks välja vahetama?

Ahjaa. Kaaned ei lekkinud. Õlitase on normis juba pikemat aega.

Siiski oleks tore teada, põhjuseid, mis seda poolide lõppemist võivad mõjutada. Vale pingega aku, laadimine, aju signaalid vms. Ehk koguneb siia teemasse rohkem infot selle kohta ja edaspidi teavad teised, mida kontrollida, jälgida tihemini.

Parimat.

karlos123
huviline

Registreerunud 13.09.10
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.13 19:42 Tsiteeri

Tere.mul mure oma v8 3.6 vahetasin pensupumba ära ja käivitasin lõi põlema punase tule CAT.oskab keegi aitada.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 38.9% - SQL: 61.1%]