Lehekülgi: 1 2 3 4 .. 8 |
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 11.12.10 22:26
|
|
|
Kas sul trummel või ketas?
|
|
|
|
LastResort
huviline
Registreerunud 27.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 "00.a 1.9l 85kw Quattro
|
postitati 11.12.10 22:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
Kas sul trummel või ketas? |
Trummel ikka
Debiilsus ei tule maha sooja vee ja seebiga.
|
|
|
|
dude112
huviline
Registreerunud 07.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b5 1.8T,A4 b5, Chrysler Grand Voyager SE 2.5TD, VW Lt35 2,5TDI, VW Phaeton
|
postitati 11.12.10 23:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: hamlet
Plaan homme (pühap) minna Tartu-Elva-Tõrva kaudu Karksi-Nuiasse.On keegi kursis millised on teeolud? |
Elvast Tõrva poole kinnisõidetud lumi, vahepeal ka rööpad sisse sõidetud. Tõrvast edasi igatahes pole käinud.
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
|
Mikkk
huviline
Registreerunud 22.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 + A6 C7
|
postitati 12.12.10 00:16
|
|
|
Kui ikka väga sügava lume sisse ei roni, siis pole üldse midagi aru saada. Kui mesavend istus oma laia rehviga ja igasuguste elektrooniliste
abivahenditega universaaliga kinni, siis mul polnud sealsamas mingit probleemi ringikeeramisega.
Ühe korra õnnestus eile põhjapeale kinni jääda, kui mõtlesin, et lähen ummikut vältides majadevahelt koju. Ennäe imet, sahk pole käinudki seal veel-
rööpad küll sees, kuid keskel kõvasti lund.
Mis seal ikka, 2 käik rauda ja ühtlane hoog üles ja 50m ennem sihtkohaks olnud ristmikku hoog rauges, kuna sillatala kaevus lumme
Õnneks oli sõber kaasas lükkejõuna ning edasi tagasi jõnksutades ja veidi labidaga auto eest tee keskkohta madaldades saime hooga uuesti välja
Vaatamata sellele sai isegi originaalist madalama A4-ga Tartus edukalt neil päevil liigelda- lihtsalt korralik rehv ja vastavad sõiduvõtted peavad
olema
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
postitati 12.12.10 06:34
|
|
|
Suur "rööm" on igast väiksemast lume jurast end välja kaevata ja iga
natukese ajatagant. Vihale ajab lausa...Linnad ja maanteed kõik täis selliseid, kes ei saa vedama, ja siis pidama ka tagatipuks osad... Ja tegelt
teema nagu suht pointless ju?
Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
|
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 12.12.10 07:59
|
|
|
LastResort, sul kas tagatrummlid ülemäära kulunud või ei regulli end ise peale. Pm seda saab parandada, nõnda, et võtad ühe ratta maha ning ühest
poldiaufust ise mehaaniliselt tõmbad hooba. Raske seletada seda siin, ise peab vaatama ja nägema.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 12.12.10 09:10
|
|
|
Minu eelmise 2.6 esiveolise talverööm.
Filmitud Orissaares.
Kogu lustimise pöhimötteliselt rikkus ära ka lekkiv ja mittetoimiv tagumine parem pidurisuport käsipiduri näol.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
LastResort
huviline
Registreerunud 27.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 "00.a 1.9l 85kw Quattro
|
postitati 12.12.10 11:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
LastResort, sul kas tagatrummlid ülemäära kulunud või ei regulli end ise peale. Pm seda saab parandada, nõnda, et võtad ühe ratta maha ning ühest
poldiaufust ise mehaaniliselt tõmbad hooba. Raske seletada seda siin, ise peab vaatama ja nägema. |
Seda nüüd küll
Debiilsus ei tule maha sooja vee ja seebiga.
|
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 12.12.10 14:12
|
|
|
See talv (pigem alles sügis) polegi veel kinni jäänud. On parajalt
lihtsalt õnne olnud ja suutnud end teel hoida. Lükkamatta teedel hirmsa hooga vaaludest läbi tuisates eile tahtis vägisi ära kiskuda, aga sain suuna
õigeks Pigem ongi paljudes kohtades raskusi teede tuvastamisega.
Lumepuistur ei ole jätnud eelnevalt mingeid hangi ka teede äärde.
Kahju ainult et suur lumerohkus seab küsimärgi alla korraliku jääraja võimaluse.
Käsipidur enda b4-jal isegi toimetab, tänu sellele et auto ülesse sulatasin ja nüüd teda pidevalt kasutan. Küll aga hakkab kang järjest vähem ülesse
liikuma ja tummisemalt võtma, aga peale pole kordagi jäänud imekombel. Ega palju pole vajagi, aga ilma ei saaks, tagumikku tuleb ikka aegajalt
suunata, et vältida esiveoliklikku otse sõitu.
Käsipiduri trosse, neid kummilutte ja üldse suportit, soovitan määrida teflon õlide/määretega, need tõrjuvad niiskust.
Edit: Aga kainet mõistust kõigile. Et hindaksite olukorda, päris hullu pole vaja ka panna, kui ilmselgelt läbimatta teed. Ja kasuks tuleb ka kurvides
olukorra ennetamine, et võimalusel jääks väike varu ka eksimiseks.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 12.12.10 14:39
|
|
|
Ei ole õnneks erilisi probleeme olnud lumest läbi saamisega. Paar korda kui on natuke lolli koha peal seisma jäädud ja kohapealt minnes näha olnud, et
on oht ennast liiga sisse kraapida, siis olen labidaga lund veidi vähemaks visanud. Kui hoog sees on, siis pole eriti karta midagi. Ette on pandud
gaasiamordid, need tõstsid ikka oluliselt esiotsa kõrgemaks võrreldes originaalidega, julgen öelda, et läbivus on parem kui enamuse madalate
neliveoliste Audidega.
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 12.12.10 14:55
|
|
|
Mul ka b4 oli hea, pampers kõrgemal....... Et sellise lumehulaga kardan, et suurem osa lumest madala pöhjaga suunatakse kapotile ja esiklaasile ja
vöimalus köhuga kinni jääda vast väiksem? Ja samas ju risk suurem pampers ära löhkuda?
|
|
|
Heix
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Phaeton 2011
|
|
ee-martynas
klubiliige
Registreerunud 19.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2013 3.0 TDI
|
postitati 12.12.10 16:28
|
|
|
Saan aru, et Q on igati parem lumes möllamiseks kuid mina olen oma monomähkijaga igati rahul.
See aasta ei olegi pidanud autot välja kaevama. Auto minek on lausa nii hea, et isegi lükates (mootor seisis) ronib läbi lumepudru ning
jäisestkallakust üles .
PS. Ainuke miinus see aasta on see, et tutikad naelad on all. Auto ei soovi kontrolli alt väljuda. Isegi käsipidurist ei ole palju abi .
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 12.12.10 19:11
|
|
|
Audit ma ilmselt poleks pidanud seekord välja kaevama...aga jaapanlast kaevasin nii reedel kui laupäeval Päris tore hommikuvõimlemine.
|
|
|
|
Patrick
huviline
Registreerunud 31.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: B5 Q AEB;Vaz 21063;Bmw E46;Mitsubishi Pajero
|
postitati 12.12.10 23:35
|
|
|
Mina aga istusin oma maja juures 4's kohas täna põhjapeal kinni. Rööpad on siin Mustamäel majade vahel nii nii sügavad,et natukenegi autol hoog
langeb ja ongi korras. Ja eriti see tore jääkiht,mis lume all on.
Tänu sõpradele ja ühele politseinikule sai sõit jätkuda. Lõpus pidi veel politseid ka abistama tema auto välja lükkamises. Lõpp hea, kõik hea!
Muidu kui kinnijäämised väljaarvata, siis esiveoline läheb päris edukalt nii mõnestki suuremast vallist massiga läbi. Omad plussid ja miinused nagu
ikka. Kuid lõppkokkuvõtteks niipalju,et järgmine talv ma enam põhimõtte pärast ei sõida esiveoga,tuleb Q muretseda.
Rõõmudest veel,et vasak käsi roolil ja parem käsi stabiilselt käigukangi juures. Igal võimalusel panen taguosa autol liputama
|
|
|
KsenoonE
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.10 23:57
|
|
|
Täna istusin oma 2h kinni ja olen siiamaani veel kinni..närv juba must
Päeval mingi Jeep vend tõmbas välja ja sellega läks üks iluliist kaduma, nüüd ei taha asi üldse liikuda ja koguaeg vilgub (!) tuli, vaatasin üle aga
kõik korras, roolivõimu õli on, pidurdab ja roolivõim töötab kah, ju siis lühis? Lumi sula ära!
|
|
|
|
TiTa
huviline
Registreerunud 18.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2.8 Q Avant, BMW 525TDS E39
|
postitati 13.12.10 07:27
|
|
|
Endal polegi vaja kässarit kasutada, kui korraliku inertsiga kurvi lennata saab alati külje ette ja ESP ajab jälle sirgeks tagasi. kinni jäin ainult
reedel korraks kuna põhja alla otse keskelt jooksis kivikõva lumevaal ja rattad jäid õhku, egas midagi tavaline labidas kätte ja alt kõik pehmeks
taguda ja minema sõita.
|
|
|
-ivar-
huviline
Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: typ 85q & XC
|
postitati 13.12.10 09:31
|
|
|
Käisin nädalavahetusel maal ja vot see oli alles katsumus.
Tartust Vägevani olid teed kõik väga head(sellel lõigul sai vabalt 90-100 püsikaga tulla), aga vägevalt kapu ristini oli sees vaid 1 sõidurada.
Rekka vastu tuli, siis tõmbasid julmalt valli ja kohe tagasi.
Kohale Järva-Jaani jõudsin 1 tunni ja 6 minutiga.(100km)
Kõige rohkem segavad liikluses uimerdajad, kes sõidavad maanteel kas 20-30km/h või 50-60km/h.
Ühe sellise uimerdaja tõttu (ja muidugi oma lollus ka) sõitsingi põllule.
Mingi transit sõitis ees 20-30km/h ja mõtlesin mööda minna, aga vastassuunas oli korralik tuisuvaal ja see mind põllule tiriski. Õnneks oli lähedal
üks traktor, mis aitas mind välja.
Üks kehv pildike ka:
Üldiselt igapäeva liikuriks käib esiveoline küll, aga kui ekstreemsusi otsida, siis mõnikord tunnen küll vedavatest tagaratastest puudust.
Üks huvitav juhtum oli veel, kui eelmine nädal A6'ga põhjapeal kinni istusin, siis mu typ85q suverehvidega tiris A6 välja. Lund oli nii palju, et
typ85q'l oli lumi ukseni
|
|
|
Reints
huviline
Registreerunud 06.11.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
postitati 13.12.10 11:24
|
|
|
Rõõmu kui palju loopisin 2h lund enne kui minna julgesin
Sõida aga ära mölise !!!
|
|
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 V6
|
postitati 13.12.10 12:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: -ivar-
Kõige rohkem segavad liikluses uimerdajad, kes sõidavad maanteel kas 20-30km/h või 50-60km/h.
|
Quttro mehed ei pidanud siin sõna ju võtma, teil on ome teema ju
Ütlen välja, et mina olen meenteel üks "uimerdajatest" kes 60km/h kanti kulgevad, kuna kohati ei anna lihtsalt tõesti kiiremini liikuda, ma ei räägi
moonika ajast siin, vaid korraliku nähtavusega ilmastikutingimustest nädal tagasi. Vähegi kiiremini tee või tina krt tahab vägisi tont teab kuhu
keerata, talvel pole madaldusvedrudega kõige parem.
Näitena kus 3km kildi sirge peal ja ühel hetkel viskan pilgu peeglist taha ja mingi audi sappa võtnd. Ok noh, kui nii kirre võtan vähe paremale.
Mõõdub kui seisvast postist ja taga tuledega ühes selgelt quattro silt säramas. Paar päeva tagasi täpselt sama juhus kui mingi audi julmalt mõõd vuhab
ja quattro silt kenasti kõigile nähtavale lumest välja ka ekstra pühitud. :p Hmmm..see ei tee üldse kadedaks.
Ps. Rehvid valik hea, aga pole just kõige uumead (naelu enam ei leia), elavad selle talve ehk üle.
Üks asi veel, ärge krdi pärast mõelgegi 225 rehvi laiust talveks valida! Aga samas pole seni koradgi veel ära uppunud.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 13.12.10 12:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Quattru
|
|
Kust Sa lugesid välja, et -ivar- on maininud midagi quattroga isendiga liikumisest? Isegi liigun hetkel esiveolise kuubikuga ringi ja täpselt sama
probleem on nende maanteel 50-60'ga sõitjatega. Need jäävad ka mulle rõvedalt jalgu ja eriti siis, kui uimakoti taga liigub kolonnis 20+ kartlikku,
kes üksteisel põhimõtteliselt tagatulesid ei näe, sest need jäävad oma enda kapoti kumeruse taha. Istutakse põhimõtteliselt üksteisel kärukonksu või
stange otsas ja kui mööda tahad saada, siis pead arvestama ühe möödasõiduga 20'st autost korraga (mida ma ka võimalusel teinud kui maantee
vastutulevast liiklusest pikalt puhas).
Mis nüüd esiveoliste rõõmudesse puutub, siis suhteliselt muhe on madalama käiguga kõrgematel pööretel pikka kurvi läbida kaasipedaaliga mängides, nii
et tagaosa nagu Q'l kogu aeg pikalt kontras liigub ja seda ilma igasuguse käsipidurite ja muu võimlemiseta . Muide, mis rehvi laiusesse puutub, siis ~2 tonnine d2 tõusis tutika 245 rehviga lume pinnale ja muutus vägagi
ebastabiilseks ja eluohtlikuks juba ~80-90kmh juures, samas kus c4 oma 205 rehvi ja 1.7 tonniga oli stabiilsus ise ka oluliselt kehvema mustriga . Ehk siis jah, ilus võib ju olla laiema papuga talvel, aga juhitavus on ikka
saatanast .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 V6
|
postitati 13.12.10 13:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
|
|
Kust Sa lugesid välja, et -ivar- on maininud midagi quattroga isendiga liikumisest? Isegi liigun hetkel esiveolise kuubikuga ringi ja täpselt sama
probleem on nende maanteel 50-60'ga sõitjatega sest need jäävad ka mulle rõvedalt jalgu ja eriti siis, kui uimakoti taga liigub kolonnis 20+
kartlikku, kes üksteisel põhimõtteliselt tagatulesid ei näe, sest need jäävad oma enda kapoti kumeruse taha. Istutakse põhimõtteliselt üksteisel
kärukonksu või stange otsas ja kui mööda tahad saada, siis pead arvestama ühe möödasõiduga 20'st autost korraga (mida ma ka võimalusel teinud kui
maantee vastutulevast liiklusest pikalt puhas).
Mis nüüd esiveoliste rõõmudesse puutub, siis suhteliselt muhe on madalama käiguga kõrgematel pööretel pikka kurvi läbida kaasipedaaliga mängides, nii
et tagaosa nagu Q'l kogu aeg pikalt kontras liigub ja seda ilma igasuguse käsipidurite ja muu võimlemiseta . Muide, mis rehvi laiusesse puutub, siis ~2 tonnine d2 tõusis tutika 245 rehviga lume pinnale ja muutus vägagi
ebastabiilseks ja eluohtlikuks juba ~80-90kmh juures, samas kus c4 oma 205 rehvi ja 1.7 tonniga oli stabiilsus ise ka oluliselt kehvema mustriga . Ehk siis jah, ilus võib ju olla laiema papuga talvel, aga juhitavus on ikka
saatanast . |
Ok, kus ma võtsin või välja lugesin, et -ivar- a6 q oli. Minu viga
Aga sinna selliste uimerdiste hulka ma siiski ei kuulu, sellised ajavad ennasti närvi. Ka suvel, paar aastat tagsi kui üks aegu juhtus käänulin tee,
tihe liiklus ja piiripunktist pääsedes kus ühe mingi fiati junni taha oli kogunebud buss + mingi 4,5 rekkat. Mingi sajand läks aega ennem kui see
pundar lahti argnes.
|
|
|
KsenoonE
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.12.10 13:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
|
|
probleem on nende maanteel 50-60'ga sõitjatega. Need jäävad ka mulle rõvedalt jalgu ja eriti siis, kui uimakoti taga liigub kolonnis 20+ kartlikku,
kes üksteisel põhimõtteliselt tagatulesid ei näe, sest need jäävad oma enda kapoti kumeruse taha. Istutakse põhimõtteliselt üksteisel kärukonksu või
stange otsas ja kui mööda tahad saada, siis pead arvestama ühe möödasõiduga 20'st autost korraga (mida ma ka võimalusel teinud kui maantee
vastutulevast liiklusest pikalt puhas).
saatanast . | Hah jah, täna lasin ka niimoodi nagu oleks
mul quattro, ehk siis stabiilselt ja rahulikult läks asi külg ees ilma kässarita
Endal rehv 185/65/r15
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 .. 8 |