Lehekülgi: 1 2 3 |
Lauri_O
huviline
Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: 2.5 TDI A4; 2x 2.8 A6 Q; Audi S8.
|
postitati 02.12.10 07:04
|
|
|
Nu ei tea neid 20v ja 32v nii väga aga tänud sellegipoolest selle informatsiooni eest.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 02.12.10 07:38
|
|
|
See teema on nüüd üks ehedatest näidetest, kus pole viitsitud üldse "kodutööd" ära teha .
Sorry Lauri_O, no hard feelings, aga seda teemat on hea ka teistele samasuguse soovi algatajatele näidiseks ette sööta!
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 02.12.10 08:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Lauri_O
Nu ei tea neid 20v ja 32v nii väga aga tänud sellegipoolest selle informatsiooni eest. |
S4 2.2T 20v ja S6 2.2T 20v on mõlemad 169KW ja samad mootorid.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.10 08:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Samzik
Et asjad ka ilusad välja hiljem näeks kulub aega meeletult , kui pole varem
teinud selliseid asju.
Mida kergem 4 veoline seda parem!
Igapäeva auto ehitamine on kohutav piin!
| Mis ma oskan öelda, lausa kulda pritsib su suust! Ilma igasuguse irooniata ja kogemuse pealt räägin.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Lauri_O
huviline
Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.10 10:58
|
|
|
Nüüd ei jää muud üle kui hakata ühte korralikku S4 2.2 Turbo mootoriga otsima hakata.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
Samzik
klubiliige
Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A
|
postitati 02.12.10 15:27
|
|
|
Jah uuem ja nina on kergem kui r5! Jõusoovist oleneb mida valida. Aga kuni 250kw vist pole 1.8t puhul eriline probleem. Kaal on ilmselt 2.2 c4 ja A4
suht sama.
Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
|
|
|
|
Imres
huviline
Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Competition quattro 20vt
|
postitati 02.12.10 19:42
|
|
|
Paarsada kilo on ikka vahet a4 b5 vs c4.
Best ET 13,414@A4
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: C5q
|
postitati 02.12.10 19:57
|
|
|
Kumma kasuks siis?
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 02.12.10 19:59
|
|
|
Kõige parem variant on ikkagi B3 või B4 kere...
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.10 20:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cilaper
Kumma kasuks siis? |
Mis küsimus nüüd see oli?
|
|
|
|
Imres
huviline
Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Competition quattro 20vt
|
postitati 02.12.10 20:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cilaper
Kumma kasuks siis? |
A4 kasuks.
Best ET 13,414@A4
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 02.12.10 20:28
|
|
|
Hoidke nüüd hoogu jälle selle 20v turbo ahhoitamise ja pahaaimamatutele pähe määrimisega. Inimesele, kellel on V8 A8 ja V6 A4 on silmapaistva
turbolagiga mootori pimesi soovitamine pisut huupi lahmimine. Võtaks ikka kõigepealt tarmo tõstatatud küsimuse - MIDA teemaalgataja tegelikult soovib.
Kui see teema siin nagunii ajalooliseks õppematerjaliks on kujunemas, siis võiks ju alustada ikka õigest otsast...
Minu isiklik arvamus ja kogemus enda ja teiste 20v turbodega on, et 20v turbo ei kõlba mitte millekski muuks kui dragiks ja lihtsalt keskmisest
võimsamaks pühapäevaautoks. Rinkat raske ninaga Audiga nagunii ei ole mõtet sõita (E36 bemmist saab vähema raha eest palju kiirema auto) ja jäärajal
paneb turbolag täiega näkku (mida võimsam mootor seda hullemaks läheb). Rallit ei sõida Audiga tänapäeval enam ükski normaalne inimene kui Evod ja
Imprezad kopikate eest saadaval on. Aga kui eesmärk ongi keskmisest nobedam igapäevaauto, siis on 20v 200 või C4 S4/S6 muidugi igati sobilik
kandidaat, aga miks mitte siis juba S2 coupe - siiski sadu kilosid vähem rauda kaasa vedada...
|
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 02.12.10 22:10
|
|
|
Eks selliseid teemasid kerkib ikka aeg-ajalt.
Enne ühegi lille liigutamist (ja krooni kulutamist) tuleks tõesti vastata mitu korda tõstatatud küsimusele: mis on eesmärk. Järgmiseks, et kui palju
raha on. Siis saab hakata otsi koomale tõmbama ning midagi soovitama hakata.
Ise oman sama arvamust, nagu Joel turbomasinate suhtes. Praegu valiks mingi evo-prezza lõbutsemiseks iga kell enne (kahjuks).
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 03.12.10 07:03
|
|
|
Turbokas on ka ikkagi samalaadse litraa˛iga vabalthingavaga võrreldes tõeline sõidurõõm. Sai nädala alguses just ühe S6-ga pisut üle 600km ühte jutti
ots tehtud ja krt, jälle on maru ahvatlus nüüd omale ka soetada. Kuigi ma
tunnen end juba nii palju, et mul on raske sellise autoga sõites paremale jalale kätt ette panna ja keskmine kiirus sai jälle maru suur.
Aga turbokas peab olema manuaalkastiga! Joel, teie pere 2.2T S4 oli automaat ja sul on ehk sellest veel kahtlased mälestused (ma ei
kahtlegi, et sa ka muid turbokaid proovinud oled)? Ma isegi ju kaalusin kunagi selle teilt ära ostmist ja tegime proovisõitugi. Mulle ka see topeltlag
linnasõidul ei istunud ja kuna ma tahtsin sel ajal kindlasti automaat+quattrot, hakkasin pärast seda 2.8-t otsima ja siis saigi ostetud. 4.2 jäi see
aeg pisut kättesaamatuks, kuid sai seegi hiljem ära proovitud.
Väntvõllilit ilma inertsita toimiva kompressoriga ülelaadimine on kindlasti rohkem võrreldav suurelitraa˛ise vabalthingavaga, kuid Audil paraku
sellist lahendust tehasest ei ole ja know-how on üsna olematu. Eriti meil, Eestis. Päris algajale, nagu Lauri_O paistab olevat, ei tasu kindlasti
soovitada, et mis seal ikka, viska sisselaskekolle minema ja kruvi Eaton asemele. Reede õhtul alustad, esmaspäeva hommikul on sul juba muretu võimas
igapäevaauto olemas. Nii see ikkagi ei ole. Audi puhul on muretu (niivõrd-kuivõrd) võimas igapäevaauto kas V8- (jätame hetkel V10 ja W12 eksootika
kõrvale) või turbomootoriga. Stock või vaid muudetud programmiga ECU-ga 2.2T on manuaalkasti otsas nii linnas kui maanteel siiski hoopis teisest puust
kui ükski vanadest V6-test. Lag'i võib ühest küljest võtta tüütu miinusena, teisest küljest on aga alati mõnus ootusärevus, kui tead, et tahhokas
kruvib end 2500 kanti ja SIIS... See hääl, see ootamatu leivalabidalöök tagantpoolt.
Väiksemate viledega 1.8T ja 2.7BiT käituvad samas vägagi vabalthingavatelaadselt.
Ma võin eksida, kuid ma ei usu, et hetkel on võimsuse tõstmise peamiseks ajendiks soov mingit laadi ametlikke rallisid/ringradasid/jääradasid sõita.
Ka otse sõites kiirendamise tunne on nauditav kõikidele, kelle jaoks autosõit on midagi enamat kui ühest kohast teise jõudmise viis.
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 03.12.10 09:35
|
|
|
Sul on osast õigus, et minu arvamust on ka see meie kunagine automaat-S4 mõjutanud (mälestused sellest autost on siiski head). Aga ka sellega sai
sõitma õpitud, lihtsalt väga kummaline oli juba jupp aega enne kurvi pedaal põrandasse lüüa, et kurvis driftida saaks. Aga see auto ei ole kindlasti
ainus - on ka mitmete manuaalidega sõidetud. Topeltlagi manuaalil ei ole, aga selge auk on jõukõveras siiski sees.
Üldiselt, ma ei tahtnud siin teemas kindlasti kohe mitte turbo vs vabalthingava arutelu esile kutsuda, kuna see on lõputu teema, nagu misiganes
blondid vs brünetid jms. Soovin lihtsalt veidigi tasakaalustada seda meie foorumis aastate kaupa kestnud propagandat, et Audi = 20vT, Ess = 20vT ja
üldse sõidurõõm = 20vT. Ei ole see maailm õnneks nii primitiivne ühti, on terve hunnik inimesi, kes haruharva kasutatava tippvõimsuse arvelt
väärtustavad pigem igal ajahetkel kasutatavat ühtlast jõukõverat. Minule isiklikult selline kummipaela otsas elamine ei istu, aga ma aktsepteerin
täielikult kõiki kellele see meeldib.
Loodame, et teemaalgataja nüüd omalt poolt eesmärkidest ka midagi poetab. Muidu ei ole sellel arutlusel siin eriti pointi.
|
|
|
|
pillekas
huviline
Registreerunud 12.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.12.10 14:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kevadlilleke
Ega vist sellise raha eest saad väga vähe jõudu juurde autole. Kas keegi pakub ka muid variante 2.8 jõulisemaks muutmiseks. | Eelmises
postituses oli link.
Aga laiskadele:
142kW -> 220kW
206Nm -> 270Nm
Kelle jaoks vähe, kelle jaoks piisavalt. Kas mitte ARK'ist ei tule sellise kasvu jaoks juba ümberehitusluba taotleda? |
Need andmed on valed,kui ma ei eksi on 2.8 30v tehasest originaalis 280Nm.Miks seal lehel 206Nm on.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.12.10 19:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pillekas
Need andmed on valed,kui ma ei eksi on 2.8 30v tehasest originaalis 280Nm.Miks seal lehel 206Nm on. |
Antud teema puhul pole mingit vahet, palju seal on ja palju ei ole. Ma ikkagi endiselt tuleks kummardama, kes ära teeb reaalselt.
|
|
|
|
ulmefm
huviline
Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe 2,8Q
|
postitati 04.12.10 07:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Tsitaat: | Algselt postitas: pillekas
Need andmed on valed,kui ma ei eksi on 2.8 30v tehasest originaalis 280Nm.Miks seal lehel 206Nm on. |
Antud teema puhul pole mingit vahet, palju seal on ja palju ei ole. Ma ikkagi endiselt tuleks kummardama, kes ära teeb reaalselt.
|
Küllap saad millalgi kummarda ka
|
|
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
postitati 04.12.10 18:44
|
|
|
Minu arusaam on aga selline, et kui mingit aretust teha, mille eesmärgiks on jõulisa saamine, siis lõpptulemus peab olema vähemalt kas 4.2 v8 või 2.2t
nn. stage 1 tasemel, ehk 200+kw. Uskuge mind. Algul tundub, et võimas, aga nädala pärast juba igav. Näiteks stock 2.7bit 195kw ei ole küll eriline
elamus ja kui v6 12v kompressor ei jõua sinna lähedalegi, siis on mõttetu raha raiskamine. Iseasi kui tahetakse teha midagi esmakordset ja
ainulaadset. Sellised mehed kes aga midagi ainulaadset teevad, need otsivad kõigepealt internetist know how'd ja seda kuid, võibolla ka aastaid. Ma
ei räägi seda kui inimene, kes ise sõidaks kogu aeg 200 või 300kw masinaga(olen oma 128kw t5 bussiga ka ülirahul), kuid olen proovinud ja aidanud
aretada võimsamaid mootoreid, kui tehase omad ja sellest piisab, et järeldada ja teada enamuste tahtmisi.
Keredest niipalju, et c4 kere on siiski suhteliselt raske kere. A4 kere tunduvalt kergem ja kaalujaotus parem. b3 ja b4 veel kergem. v8 4.2 mootor
b4 kerel on juba väga hea elamus(eeldusel, et toimib korralikult.)
|
|
|
Samzik
klubiliige
Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A
|
postitati 05.12.10 15:54
|
|
|
Kaalu ja kw suhe on ju ka väga oluline seljatunde saamiseks lisaks pidamisele . Seetõttu see 200kw on kah suht suhteline, kuigi ilmselt alampiir kui djuunima hakata üldse. Vaatan, et siin käib usin 20v arutelu, aga osad
räägivad 5 silindrilisest mootorist, teised 4sest. Ja kompressoriga mootorid on uutel 2010 tulnud 3l fsidel, audil.
Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
|
|
|
|
Lauri_O
huviline
Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.10 13:48
|
|
|
Tekkis lihtsalt küsimus,et kas on võimalik sokutada 2.8 V6 mootorile turbo?
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.10 14:01
|
|
|
Tekkis lihtsalt küsimus,et kas on võimalik sokutada 2.8 V6 mootorile turbo? |
Ma tuleks jälle kuhugi kummardama.
PS! Kuidas mina 2.8 v6't ja turbot omavahel seostan on näiteks nii: pagassis pappkarbis on turbo ja ma toimetan seda oma 2.8 V6'ga mõnele
kodanikule, kel on kogu ülejäänud tööd tehtud ja see turbo on füüsiliselt vaja õigesse kohta keerata ja järgmisel hetkel võtit keerata. Kõik muud
variandid on välistatud.
|
|
|
|
audimarek
huviline
Registreerunud 12.05.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.10 15:51
|
|
|
Hei Lauri_O.Kui tahad kiiret autot siis osta Bugatti Veyron Super Sporti,siis ei pea jändama mootori tuunimisega,saad sõita terve Tartu-Tallinn tee
nii et rattad kerivad
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 21.12.10 16:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Joel
Sul on osast õigus, et minu arvamust on ka see meie kunagine automaat-S4 mõjutanud (mälestused sellest autost on siiski head). Aga ka sellega sai
sõitma õpitud, lihtsalt väga kummaline oli juba jupp aega enne kurvi pedaal põrandasse lüüa, et kurvis driftida saaks. Aga see auto ei ole kindlasti
ainus - on ka mitmete manuaalidega sõidetud. Topeltlagi manuaalil ei ole, aga selge auk on jõukõveras siiski sees. |
Sattusin nüüd lugema ning seoses sellega võiks öelda, et proovi kunagi stock (või sarnase spooliga) turboga, manuaalkastiga, RS2 väljalaskekoldega ja
korraliku seadega masinat... rõhk on silmapilkselt üleval (kui muidugi 1500 rpm pealt mitte tõmmata).
Stock automaat + tavaline kolle on metsikult uimane. Automaadi puhul võiks mootor olla V8.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |