Lehekülgi: 1 2 3 |
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: C5q
|
postitati 04.09.10 09:48
|
|
|
Seletad äkki lähemalt? Kas siis otse siia või privasse.
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 04.09.10 09:57
|
|
|
Loogiliselt võttes tuleks nendele LEDidele võtta vool laevalgustuse ahelast, mis on ennem seda lülitit. Sellisel puhul ei sõltu LEDide süttimine
salongivalguse asendist. Lisaks paneks sinna ahelasse PVMi, et saaks LEDide heledust muuta, sest ise eelistaks pigem sooja valget valgust, ning
võimalikult tuhmi LEDi, et see tõesti ainult pimedas silma torkaks.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Mikk__M
huviline
Registreerunud 02.09.10
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 528i Shadowline Individual
|
postitati 04.09.10 10:24
|
|
|
Teema on vahepeal kõvasti arenenud.
Jah tegelikult saab tõepoolest lingivalguse nii toimima panna, et see ei sõltuks lüliti asendist, ega salongivalgustusest Selleks piisab ainult
massiga mängimisest. Samuti on mul olemas sooja valgusega LED'e, mida annab väga viisakalt kasutada. Ja ereduse probleemi lahendab vastava võimsusega
takisti. Dimmerit pole sinna ilmselt mõtet panna, sest vaevalt on kellelgi reaalset vajadust või soovi nende LEDide heledust muuta. Küll oleks asjal
jumet siis, kui panna sinna RGB LED, et siis vastavalt tujule valida linkide valgustuse värv.
Led lahendused autodele! Näited tehtud töödest Kasutatud
ja uued rehvid. Hinnad mõistusepärased. Tel: 58348320
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 04.09.10 10:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cilaper
Seletad äkki lähemalt? Kas siis otse siia või privasse. |
Zoig ja Mikk tegid otsa lahti.
Tsitaat: | Algselt postitas: Mikk__M
Küll oleks asjal jumet siis, kui panna sinna RGB LED, et siis vastavalt tujule valida linkide valgustuse värv. |
Kuidas sellist lahendust kasutada?
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 04.09.10 11:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Kuidas sellist lahendust kasutada? |
Valge on teatavasti liitvalgus. Kasutad, nagu sa praegugi liitvalgust kasutad.
|
|
|
|
Mikk__M
huviline
Registreerunud 02.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.09.10 05:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Valge on teatavasti liitvalgus. Kasutad, nagu sa praegugi liitvalgust kasutad. |
Tegelikult ei ole asi päris nii. Teatavasti valget LEDi ei ole olemas, seega ei saa ka sealt erinevaid valguseid sünteesida. Asi on palju proosalisem.
RGB LED tähendabki red, green, blue LEDi. Need valgused on lihtsalt kõik ühte LEDi sisse pandud. Ja vastavalt sellele, millisele valgusele
vool peale tuleb, see siis ka põleb. Samuti on neid võimalik koos põlema panna ja valgusgamma võrdubki sellega, milliseid valguseid on võimalik
eelmainitud valguste liitmise teel saada. Näiteks lilla, rohekassinine jne, jne.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.09.10 08:24
|
|
|
Valge on teatavasti liitvalgus. Kasutad, nagu sa praegugi liitvalgust kasutad. |
Tegelikult ei ole asi päris nii. Teatavasti valget LEDi ei ole olemas, seega ei saa ka sealt erinevaid valguseid sünteesida. Asi on palju proosalisem.
RGB LED tähendabki red, green, blue LEDi. Need valgused on lihtsalt kõik ühte LEDi sisse pandud. Ja vastavalt sellele, millisele valgusele
vool peale tuleb, see siis ka põleb. Samuti on neid võimalik koos põlema panna ja valgusgamma võrdubki sellega, milliseid valguseid on võimalik
eelmainitud valguste liitmise teel saada. Näiteks lilla, rohekassinine jne, jne. |
Ok.
Aga antud tulede korraldus nöuab vist omakorda eraldi plokki vöi lülitite jada, et saada omale hetkel meeldivat valgust.
Kas liitmise teel ka sellisele
värvile mingit analoogi on?
Tava punane ja lihtvalge jääks tiba vööras, teistest valgustest ei hakaks rääkimagi mitte.
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
postitati 05.09.10 08:54
|
|
|
Ja just selliselt on lahendatud uute Passatite gabariit- ja suunatulede ühendamine samade LED-ide alla. Suuna süttides muutub punane gabariit
kollaseks suunaks.
|
|
|
|
Mikk__M
huviline
Registreerunud 02.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.09.10 09:37
|
|
|
Kas ka sellisele värvile mingit
analoogi on?
|
On ikka.:
Aga palun!
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.09.10 17:26
|
|
|
Kas ka sellisele värvile mingit
analoogi on?
|
On ikka. |
Tänud.
Küsiks juurde, kui lubatakse, et kui vötta 4 sellist pirnikest ja takisti (mis vist samuti vajalik), siis umbmäärane hind oleks?
Tean, et sellise päringu vöinuks u2u kaudu teha, kuid teistele ka ehk annaks mingigi ettekujutuse hinnast, kui alustada köige lihtsama viisi puhul.
|
|
|
|
PIC
huviline
Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe Quattro 2.8
|
postitati 06.09.10 07:58
|
|
|
Vaata näiteks oomipood.ee
Takisti hind 1.- tk.
Punane LED 5mm alates 1.- tk.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 09:47
|
|
|
eelmainitud valguste liitmise teel saada. Näiteks lilla, rohekassinine jne, jne. |
Tegelikult täpselt seda ma mõtlesingi. Lihtne valge LED on tegelikult väga "pleekinud" helesinine. RGB olemusega olen ka kursis. Igaüks võib oma
teleri või telefoni (või miks mitte ka otse oma arvuti) ekraanilt jälgida, kuidas neist kolmest põhivärvist kõiki teisi toodetakse.
|
|
|
|
Mikk__M
huviline
Registreerunud 02.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 10:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: PIC
Takisti hind 1.- tk.
Punane LED 5mm alates 1.- tk. |
Oleks asi nii lihtne. Päris nende asjadega hakkama siiski ei saa. Võib küll osta kõige odavama LEDi ja takisti ja need kokku joota jne, aga tean omast
kogemusest, et tulemust sel asjal ei ole. Vähemalt mitte sellist, nagu minu auto pildilt paistab ja sellist nagu enamik asjast huvitatud isikuid
lõpptulemusena näha tahaks. Selge näide on mul ka tuua. Tartus Sepa turul on ka selliseid asju täitsa müüa. Maksavad vist 80.- neli tükki. Ilusti
pakendis ja pesadega ja puha. Üks mees ostis ka need, kuna arvas, et minu pakutud variant on kallim. Paigaldas siis kuidagimoodi need ära ka, aga oh
seda imestamist, kui lõpptulemus kohe üldse mitte seda ei meenutanud, nagu ta arvanud oli. Asi nimelt selles, et seal on teatavad nõksud veel, millega
arvestama peab ja mille mitte rakendamisel vastavat tulemust lihtsalt ei saa.
|
|
|
|
PIC
huviline
Registreerunud 27.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe Quattro 2.8
|
postitati 06.09.10 10:57
|
|
|
Takisti hind 1.- tk.
Punane LED 5mm alates 1.- tk. |
Oleks asi nii lihtne. Päris nende asjadega hakkama siiski ei saa. Võib küll osta kõige odavama LEDi ja takisti ja need kokku joota jne, aga tean omast
kogemusest, et tulemust sel asjal ei ole. Vähemalt mitte sellist, nagu minu auto pildilt paistab ja sellist nagu enamik asjast huvitatud isikuid
lõpptulemusena näha tahaks. Selge näide on mul ka tuua. Tartus Sepa turul on ka selliseid asju täitsa müüa. Maksavad vist 80.- neli tükki. Ilusti
pakendis ja pesadega ja puha. Üks mees ostis ka need, kuna arvas, et minu pakutud variant on kallim. Paigaldas siis kuidagimoodi need ära ka, aga oh
seda imestamist, kui lõpptulemus kohe üldse mitte seda ei meenutanud, nagu ta arvanud oli. Asi nimelt selles, et seal on teatavad nõksud veel, millega
arvestama peab ja mille mitte rakendamisel vastavat tulemust lihtsalt ei saa. |
Vabandan, aga mis ma valesti kirjutasin? Inimene küsis mis hinnaga saab osta LED-i mille pilt oli postitus kõrgemal ja mina vastasin. Sellest, mida ta
nendega saavutada üritab, ei olnud seal sõnagi juttu.
|
|
|
Mikk__M
huviline
Registreerunud 02.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 12:41
|
|
|
Vabandan, aga mis ma valesti kirjutasin? Inimene küsis mis hinnaga saab osta LED-i mille pilt oli postitus kõrgemal ja mina vastasin. Sellest, mida ta
nendega saavutada üritab, ei olnud seal sõnagi juttu. |
Absoluutselt mitte midagi ei öelnud valesti. Ma ei tahtnud kuidagi halvasti oma postituses öelda. Ma lihtsalt selgitasin pikemalt, kuna on olemas paar
näidet nö. valesti käitumisest, ning ma ei tahaks, et inimesed samu vigu kordavad. Tulemus ei ole tõepoolest hea. Vabandan, kui minu postitus nähvava
alatooniga välja kukkus.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 16:19
|
|
|
Ma lisan lihtsalt juurde niipalju, et enda visiooni puhul ajan taga rohkem sellist tuhmimat välimust, mitte erku.
Vaatasin Mikk galeriid ka ja minu jaoks liiga erk, härib ka see, et köige heledam punkt jääb keskele - mulle isiklikult sobiks tuhmim ja hajutatum
varjant.
Eks galeriis annab asjale vunki juurde ka see, et tegu siiski höbedase masinaga ja valgustus samuti valge.
Hoian teemal silma peal ja üritan midagi körvataha sättida
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 16:36
|
|
|
Ma lisan lihtsalt juurde niipalju, et enda visiooni puhul ajan taga rohkem sellist tuhmimat välimust, mitte erku.
Vaatasin Mikk galeriid ka ja minu jaoks liiga erk, härib ka see, et köige heledam punkt jääb keskele - mulle isiklikult sobiks tuhmim ja hajutatum
varjant. | LEDi puhul ongi selles viga, et see ei haju niihästi kui hõõgpirn. Sellejaoks olen ma kasutanud PVMi, et saaks LEDi heledust
sujuvalt muuta, saab enamvähem nii tuhmiks lõpuks kui hetkel vaja on(0%-100% heledus). Takisti, PVM ja pote läksid kokku 15.- ja toidavad ilusti 12
LEDi ära.
Mikk_M, ehk raatsid vähe selgitada, mis need teatavad nõksud paigaldamisel on? Lisa hajuti pärast ledi, ledi otsa matistamine ja viilimine, või muu?
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
Mikk__M
huviline
Registreerunud 02.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 18:55
|
|
|
Piltidel asi tõepoolest pika säriaja tõttu erksam, kui reaalsuses. Sai sellepärast nii tehtud, et selge oleks, mida pildistati ja näidata tahetakse.
Tegelikult asi üsna mahe ja mõnus. Hajutamise koha pealt ei maksa minu auto pilti väga vaadatagi. Kuna see oli esimene projekt, siis ei olnud mul
endal ka kõik variandid selged. Viimased tööd on juba paremad, aga kahjuks ei ole mul nendest autodest pilte, sest tegemist ei olnud kohalike autodega
ja kaamerat tol hetkel kaasas polnud. Veel võin öelda hajutamise koha pealt niipalju, et kasutan erinevaid meetodeid. See sõltub juba konkreetsest
autost ja lingi ava suurusest jne. Kahjuks ei taha ma üksikasjalikult siis kirja panna kuidas ja mis. Need variandid olen ma siiski ise välja mõelnud
ja loodan, et mõistate, kui neid väga avalikult välja käia ei taha. Iga ema kaitseb oma lapsukest
Vastan siinkohal ka Kuitsile tema hinnaküsimuse kohta. Ma arvan, et valmis komplekti neid LEDe koos takistitega teen ma valmis 200.- eest. Tundub
kallis? Tegelikult ei ole, kuna selle hinna sisse käivad ka näpunäited ja juhendid, et kuidas ja mis jne, ning loomulikult kvaliteetsed
elektroonikakomponendid. Nagu olen ka eelnevalt maininud võib ise nuputama hakates miskit sutsuke viltu minna ja tulemus ei oleks see. Uskuge. Räägin
omast kogemusest. Mina olen selle eksimuste raja juba läbi käinud, sest kõiki asju lihtsalt ei saa ette näha ja alles pärast töö valmimist saad aru,
et oleks ju võinud hoopis teistmoodi teha. Seega ei müü ma ainult materiaalset LEDi koos takistiga ja natukese juhtmega, mis omavahel tinaga
ühendatud. Müün lisaks oma teadmisi, mida olen läbi praktiseerimise omandanud.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 19:16
|
|
|
Tänan väga vastuse eest ja hinna kalliduse vöi odavsuse üle jään vastuse tegelikult völgu, kuna pole nendega kuidagigi eriti kursis.
Rimi nn. tuuningplönne " ei hakka vördluseks tooma.
Tulukesed tulukesteks, kuid sealsed juhtmed.... ok, las olla, pole asi mille üle arutada.
Zoigilt küsiks, et mida PVM ja pote endast kujutavad?
Black, sul ka alati head näited varnast vötta
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.09.10 22:26
|
|
|
Zoigilt küsiks, et mida PVM ja pote endast kujutavad? | Pote on potensiomeeter, ehk lihtsalt selgitades muudetava takistusega
takisti.
PVM milelga ma LEDidele minevat pinget(sh heledust) muutsin, selle kohta saab rohkem infot siit:
http://en.wikipedia.org/wiki/LM317
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/nationalsemiconductor/DS009063.PDF
Lihtsalt kui sellest PDFist skeem võtta, siis ma panin R2 takisti kohapeale selle pote, ning saigi täiesti asja heledust muuta. Et LEDi kogemata mitte
maha tappa, jätsin alles ka takisti, mis piirab LEDile tulevat valgust, et potekat põhja keerates LEDiga miskit halba ei juhtuks. Autos tõmbasin muidu
erepunased LEdid ca 50% tuhmimaks, et nende toon ja valgustugevus klapiks ülejäänud armatuuri omadega.
Asja saaks lahendada ka niisama, potega, kuid suurema koguse LEDide puhul on LS317 kasutamine vähe kindlam, sest pote ei pruugi selle koormusega väga
kaua elada.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
postitati 07.09.10 10:35
|
|
|
Ühest teisest tehnikafoorumist olen lugenud, et pikalt töötavate LEDide puhul tahavad nad ka jahutust saada, et tööiga pikana säiliks.
Paigaldatakse spetsiaalseid LEDidele mõeldud jahutusribisid.
Näiteks selliseid:
|
|
|
|
Mikk__M
huviline
Registreerunud 02.09.10
Kasutaja on eemal
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 V6
|
postitati 16.09.10 22:32
|
|
|
Kas see ka saladus mis pirne seal punase valgusena kasutasid?
|
|
|
Mikk__M
huviline
Registreerunud 02.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.09.10 05:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Quattru
Kas see ka saladus mis pirne seal punase valgusena kasutasid?
|
Ei. Loomulikult mitte. Tegemist punaste LED moodulitega.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |